Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
Üdv. Ismerősömnek problémája akadt egy 'Lenovo IdeaTab A 1000-F' androidos tabletével, mégpedig:
- Bizonyos alkalmazásokat nem tud telepíteni sem a play store-ból, sem apk-ból. Letölti, de amikor telepítené hibaüzenetet ír ki, hogy nem sikerült a telepítés. Egyszer még újra is indult tabletje, addig próbálkoztam. Helye van elég a belső tárhelyen (több giga), a telepített alkalmazások mérete változó (10-100+ mb). A rendszer a legfrissebb, nincs rootolva/mókolva, mondhatni gyári az egész. Mi okozhat ilyen problémát, hw-es vagy szoftveres? Megéri garanciáztatni?Az említett játékok/alkalmazások:
- Monster Shooter Lost Levels
- Autumn Dynasty
- Godzilla Smash3Eddig csak ezeknél volt gond, mással nem.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
pezo576
újonc
Üdv!
Némi felvilágosítást kérek, mert láma vagyok ebben a témakörben. Táblagépet használnék az alábbi felállásban:
A tablettel wifi csatlakoznék a netre és alkalmanként pl. a YT videókat a tévén szeretném nézni. Ez hogyan valósítható meg? Ilyen jellegű felhasználásra csak a HDMI csatlakozós tabletek vehetők számításba ?Előre is köszi a segítséget.
-
nosferat9
csendes tag
válasz NoMagix #49802 üzenetére
De igen sok, emiatt érdeklődtem: http://www.bonuszbrigad.hu/yamoto-tabletek-b25080 Félre értettem a leírást és azt hittem, hogy 22 ezerért mindkettőt megkapom, csodálkoztam is, hogy milyen jó akció.
Sajnos az olcsóbbik tablet 22 ezer, a drágábbik akciósan 60 körül van, úgyhogy így már tárgytalan. -
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Lányomnak cserélném a tabletjét.
Kérdésem az lenne, hogy melyiket a kettő közül?
1; ASUS Memo Pad HD 7 16GB tablet (ME173X-1A079A)
2; SAMSUNG Galaxy Tab 3 Lite 7.0 tablet fehér (T110)Net, FB, alap játékok lennének rajta.
És lényeg, hogy fehér!Köszi előre is!
-
tjb007
nagyúr
válasz urbanjozsi #49806 üzenetére
ASUS MeMO Pad HD 7
-
zka67
őstag
Sziasztok, én még új vagyok ebben a témában, ezért kérném a segítségeteket. Kaptam ajándékba egy ilyen tabletet/telefont.
Egyenlőre nem akarok bele SIM kártyát, amíg ismerkedek a rendszerrel, viszont a telefon része SIM nélkül is fogyasztja az áramot.
A kérdésem: létezik-e olyan program és ha igen, akkor melyik az, amivel ki-be tudnám kapcsolni a telefon részét a tabletnek, úgy, mint ahogy pl. a wifi-t és a gps-t lehet (magyarul nem véglegesen szeretném letiltani, csak akkuspórolás miatt lenne rá szükségem)? A repülős üzemmód nem jó, mert akkor a wifi-t is letiltja.
A segítségeteket előre is köszönöm.
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Cube U30GT2-m van.
Most van egy olyan gondom, hogy megpróbáltam a 4.4-es verziót feltenni.
Úgy tűnt sikeresen felment,kiírta a telepítő, hogy tablet újraindítás viszont azóta is csak a cég, hátlapon fellelhető logója jelenik meg a képernyőn. Ha a bekapcsoló gombot folyamatosan nyomom kikapcsol a gép, viszont pár másodperc múlva újraindul és ugyanúgy nem jut tovább a logón, ott lefagy. A számítógép nem látja, holott korábban felismerte a tabletet ezért nem tudom a régi firmwaret sem visszatenni, mert az RKbatchtool sem látja a gépet.
A Vol+ és a reset gomb megnyomása sem segíti a felismerést.
Mit tudtok javasolni?Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
atala
addikt
Mint tegnap írtam, a lányom kinyírta a tablet (Alcor Zest Q813i) kamerájának a szalagkábelét. Hívtam a szervizt, de azt mondták, hogy vigyem be, bevizsgálják, és utána tudnak mondani javítási árat. Nem hiszem el, hogy nem tudtak volna mondani valami megközelítő árat.
Gondolom az egész egységet cserélik. egy szalagkábelen van a két kamera.
Szerintetek milyen összegre számítsak?[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz ész ventura #49812 üzenetére
- Kapcsold ki a készüléket (power gomb hosszan)
- Indítsd el az RKBatchtool alkalmazást.
- Kikapcsolt állapotban nyomd le, és tarts nyomva a hangerő FEL(+) gombot, majd mellé nyomd le a készülék bekapcsológombját (power) 3-5 másodperc után hangjelzés hallható, és az RKBatchtool alkalmazásban az egyik kis négyzet zölden világít. -
ész ventura
aktív tag
válasz kelzsoca #49814 üzenetére
Köszi!
Az a baj, hogy nem kapcsol ki a gép. Amikor hosszan megnyomom a kikapcs gombot eltsötétül a képernyő eltűnik a logo, majd kb 5-6 másodperc múlva ismét beindul a képernyő, megjelenik a logo. Tehát csak akkor tűnik el a logo, ha lemerül az akksi egyébként jelenleg máshogy nem tudom elérni a kikapcsolt állapotot.
HA meg lemerül az akksi és rádugom töltőre egyből ismét beindul a logo és annyi, onnan semerre sem megy.
Arra a pár másodperce amikor sötét a képernyő megcsinálom a fel gomb bekapcs gomb kombót, akkor sem történik semmi, csak ismételten pár másodperc múlva megjelenik a logo. Egyszerúen nem érzékeli a pc a tabletet. Nem tudom találkoztatok-e már ilyen problémával?Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
kelzsoca
félisten
-
ész ventura
aktív tag
válasz kelzsoca #49817 üzenetére
Úgy érted a tableten vagy a PC-n?
Tableten nem tudom, de most megnézni ill. bekapcsolni sem tudnám, mert használhatatlan.
A PC-m egyébként a lányom tabletjét tökéletesen felismeri.Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
kelzsoca
félisten
válasz ész ventura #49819 üzenetére
Természetesen azon a tableten ami most nem indul, mert ha be lenne kapcsolva, még lenne remény parancssorral bootloader módba küldeni, és akkor lehetne frissíteni a készüléket.
-
ész ventura
aktív tag
válasz kelzsoca #49820 üzenetére
Értem.
És ha be van kapcsolva az hogyan derül ki?
És ha ki van kapcsolva akkor nincs remény? Mégiscsak bosszantó, hogy nem lehet egy alapállapotot visszaállítani és a nulláról feltenni az androidot. Az akku egyébként hibás, max 30 perces. Ennek van köze ehhez a problémához?
Egyébként az újraindulás akkor sem történik meg a kikapcsolás után, ha a mini usb kábel és a töltő kábel is ki van húzva. Ha bármelyiket bedugom akkor újra elindul a gép és megáll a logónál.Egyébként a Te leírásod alapján korábban sikerült egy gyári visszaállítás után frissíteni az android verziót, annak örültem és köszönöm, de ez most már helyzet. :-(
[ Szerkesztve ]
Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
nyaflaty
tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok.
Két versenyzőt néztem ki, nem tudom ti melyiket ajánlanátok.
Igazából az ifive-vel szimpatizálok jobban a beépített 3G meg a számomra kellemesebb méret miatt (nekem a 9,7" már túl nagynak tűnik) viszont nem tudom mennyire erős ez a 8 magos proci. Ugye ez 8X 1,7 Ghz az onda meg 4X 2.0 Ghz. Nem tudom melyikkel lenne "smoothabb" a működés...
A másik dolog az akksi kérdés. Onda 8500mAh vs Ifive 4050 mAh. Nem lesz túl gyenge az ifive? Vagy kb mire számítsak? Böngészésre meg esetleg filmezésre használnám.
Köszi előre is a válaszokat!
Sötétben minden tehén fekete kivéve a kéket mert az zöld
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
hosszútávra és általános célokra gondolkodtam egy táblagépen! Nos én nagyon a letisztult dolgok híve vagyok, így nagyon kacsingatok az Asus Nexus 7 (2013) felé. Egy gondom van vele hogy kicsi! Nem régiben láttam hogy GSM boltokban "jó" áron kapható Samsung Tab Pro 8.4. Kérdéseim:
- Mennyire megbízhatóak ezek a GSM boltok?
- Milyen tapasztalat van erről a Samsung masináról?
- Inkább Nexus mint ez a Samsung?Előre is köszönöm!
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
törölt tag
válasz qwe_2005 #49753 üzenetére
Ez egy hosszú, szomorú történet....
A dolog neve dedikált töltő mód, és azonostás.
Szerintem ez a két dolog kavar be neked, bár a te készülékedet nem ismerem pontosan.Elvben az usb kábel két külső pontján (1 és 4) jön a villany ami a töltést adja, vagy a perifériákat ellátja villannyal. A két belső (2 és 3) pontja az adatvonal, ezen kommunikálnak az eszközök.
De. az adatvonalon keresztül történik meg a töltés tipusának azonositása is. Ha adatforgalmat akarunk, akkor a 2-3 pontokra szükség van, nem piszkáljuk őket. Ekkor ezt a nyitott állapotot a készülékek úgy értelmezik, hogy usb alapú a töltés, és max 500mA jön a dróton, nehogy a (feltételezett pc-n lévő) usb aljzat túlterhelődjön. A másik véglet amikor a 2-3 pontokon rövidzár van, ekkor semmilyen adatforgalom nem tud kialakulni a készülék, és a perifériák között, cserébe a készülék úgy érzi, hogy hálózatról töltik, és annyi villanyt vehet fel amennyit akar.
A két véglet között van pár lépcső, amikor a maximálisan felvehető áramot is megmondják a készüléknek a 2-3 pont közötti 0-200Ohm közötti ellenállással. Adat ekkor sem tud közlekedni.A lényeg, hogy ez a töltőben van ahol sima usb aljat van. A micro végű kábelek micro felőli vége viszont 5 érintkezős. Valahogy igy:
Sima usb aljzat:
1: +5V
2: Data -
3: Data +
4: GND
Micro usb dugó:
1: +5V
2: Data -
3: Data +
4: ID
5: GNDAhogy látod, kicsit ugrik a számozás az ID miatt. A 4-5 közé kötött ellenállás viszont a kábelt azonositja a készülék felé. Erre azért van szükség, mert egyrészt annak idején valaki kitalálta a töltőkábel fogalmát, ami nem tud adatot továbbitani, másrészt ma már nem ritka az olyan eszköz amihez 2A töltőt adnak. Ha az adatkábel belső vezetékelése vékony, akkor a túlzott áramfelvétel kárt tehet a kábelben, és/vagy a tötlőben, töltött eszközben.
A fentiek miatt egyes eszközök válogatósak lehetnek. (Szerk.: Ha normálisan implementálva van a funkció)
Tapasztalati példám van erre pár. A legszebb: Szivargyújtótöltőről (2.1A) minden töltődik egy HP adatkábellel, csak az a HP tablet nem amihez adták. Az semmivel nem töltődik onnan. Viszont egy rossz 0.7A-es Samsung töltőről, (aminek a micro csatlakozó tönkremenése után egy lengő ubs vége lett (természetesen a 2-3 pontok átkötve dedikált töltő módhoz)) a HP-s adatkábelről meg igen, de onnan nem töltődik a Samsung gyári adatkábelemmel...[ Szerkesztve ]
-
floratm
senior tag
válasz nyaflaty #49823 üzenetére
Nekem is hasonlo verzioju fnf ifive mini 3 van csak 4 magos verzio és nincs benne 3g gps, az aksija pedig 5200 as. A 8 mag elvileg jobban gazdálkodik az energiaforrásokkal de az ujonan belepakolt folgok miatt is vághattak le az aksibol-gondolom. Kellett a hely.
Videonézéssel még nem teszteltem az enyémet merülésig, és nem akarok nagyot mondani...legyen olyan 5 óra. Én is a méret miatt választottam 8 col az ideális, 9 már nagy nekem.
Kijelzőfelbontásra viszont böven elég lehet az onda.Igazábol csak az tudna válaszolni a kérdésedre aki mindkét tipust használja
-
törölt tag
válasz ész ventura #49821 üzenetére
Elvben nagyon jó adb-s progik vannak windows alá is, valamelyik neked tetszőben
ki kellene adni egy
adb logcat > /ide/mentsd/a_logot.txt parancsot, vagy a windowsos megfelelőjét, és megpróbálni kikapcsolni. Ekkor a logban valósznűleg benne lesz, hogy mi a baja.De ehhez kellene a fent emltett usb hibakeresés...
-
ész ventura
aktív tag
válasz #33253120 #49830 üzenetére
Köszi nektek!
Közben megoldódott a probléma.Az akku továbbra is gyenge, emiatt már megrendeltem hozzá pótakksit.
Van aki tud segíteni majd az akksicserében?Miért nem működik a képernyő elforgatás? (Az engedélyező pipa be van jelölve)
Giroszenzor jó, játékokban tudom használni.Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
nyaflaty
tag
válasz floratm #49828 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Ha mondjuk mégis az onda mellett maradok, akkor az fog boldogulni a telenor hipernetes stickemmel? (ZTE MF820)
Másik kérdés az összeszerelési minőség. Láttam, hogy az onda elvileg alumínium, az ifive meg műanyag. Mennyire gáz a műanyag? Úgyértem van benne azért minőségérzet?
Sötétben minden tehén fekete kivéve a kéket mert az zöld
-
floratm
senior tag
válasz nyaflaty #49832 üzenetére
"...az ifive meg műanyag"
Dehogy müanyag.Az ipad mini 2 klónja, csak nem 1 hanem 2 giga rammal, aluminium házba. Megse vettem volna ha müanyag. Bár..nemtudom hol láttad hogy müanyag....
Az enyém ittvan a kicsit lejebb összehasonlitva amit te kinéztél. Kinézet méretek teljesen ugyanaz, nemtudom miért cserélték volna le az alu házat müanyagra...itt irja is hogy metal házba van
[ Szerkesztve ]
-
Shoo
senior tag
Hali!
7-8 colos tabletet keresek, hosszú üzemidővel főleg internetezésre, facebook messengerre, meg egy kevés játékra. Ebbe a méretbe milyen felbontás számít már jónak? Nézegettem az iFive mini 3gs-t, de félek, hogy üzemidőben keveset bírna. Ti mit ajánlotok?
Köszi!Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0
-
Sz7Cs
aktív tag
Sziasztok !
Ballagási ajándéknak tablettet gondoltunk 14 éves unokaöcsémnek !
Max. 65k a keret !
Mi lenne a legjobb vétel mostanában ?
Asus, Acer, Lenovo, Hp.. kb ezekre a márkákra gondoltunk ! -
félisten
Prestigio Multipad Diamond, és még belefér az árba egy 32GB-os memóriakártya, egy védőfólia, egy kinyitható tok (esetleg billentyűzettel) - fullos csomag ballagásra.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
ToxLee
őstag
válasz tjb007 #49773 üzenetére
Oké, kicsit engedve a feltételekből... Lehet 7" is és mehetünk egy hajszálnyit 50.000Ft fölé is. 3G mindféleképpen kell. Ezeket találtam gyorsan. Lenovo IdeaTab A3000; Samsung Galaxy Tab3 7.0 8GB meg az általad említett Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 3G. Más alternatíva? Nagyon kicsi vajon ez a 7"?
-
tjb007
nagyúr
Mi a felső határ (forintban vagy dollárban), és honnan (itthonról vagy külföldről) ?
(#49838) Sz7Cs
ASUS MeMO Pad 8, Lenovo S6000L, Lenovo IdeaTab A5500, Lenovo IdeaTab A3500L, refurbished Nexus 7 32GB (2012-es modell)
Mondjuk elég nehéz úgy bármit is ajánlani, hogy a tablettel szemben támasztott elvárások nem ismertek.
(#49841) Jasonchan
Hogy kicsi-e vagy sem csakis te tudod eldönteni.
Más alternatívák meg nincsenek (ezek közül a Samsung nem igazán ajánlott), legalábbis olyanok, amik ajánlottak lennének. -
tudesky86
csendes tag
Hali...
Tablet vásárlás előtt állok és érdekelne milyen tabot érdemes venni...???
10 vagy 10.1 hüvelykes legyen és minden képpen új legyen. Itthon szeretném megvenni. Internet és filmezésre használnám leginkább. max 70 papírt áldoznék rá!
Előre is köszönöm a valászokat... -
Zeki
nagyúr
Xiaomi Mipad preorder júniustól postázzák.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- Lenovo M10 Plus 3rd 128GB
- iPad Pro 11 128GB 2020
- Apple iPad 9, Space Gray, makulátlan, 64Gb, Wifi+Cellular ( eSim ) 10.2'' Retina + Smart billentyű
- Apple iPad Air 4, Silver, 64Gb, Wifi, karcments, 10.9'' Retina+ Pencil 2 ugy.
- Apple iPad 12.9'' M1, 5gen, 128Gb Wifi+Cellular, makulátlan, Space Gray + Smart Keyboard+ Pencil 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest