- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- eBay segítség kezdőknek
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszo
őstag
nekem egy chuwi hi12 dualos van, androidnál pedig ezt raktam fel, mert a rajta lévő lolli nem mutatja %-osan az akksi álapotát
-
keszo
őstag
Rakd fel a batterybar-t, legalább látni fogod az akku állapotát.
-
tjb007
nagyúr
Nem használok vagy használtam V820w-t, de 99%, hogy ennél is van magyar nyelv Android alatt. Stock Android van rajtuk, amit változtatni szoktak az a launcher (plusz telenyomják bloatware-rel), a nyeleveket nem piszkálják.
Az órajelnél meg mindkettő valós. Az egyik az "alap", a másik meg a burst órajel. -
cidalain
veterán
-
Tercsifercsi
csendes tag
-
cidalain
veterán
Mivel abbol mar legyartottak 600 milliard darabot, igy a chip gyartonak kb 1 forintjaba kerul, 200 eladja a tabletgyartoknak.
A 32-est kesobb kezdtek csinalni abbol meg csak 15 milliot keszitettek, meg 1000 az eloallitasi ar, 3000 a tovabbpasszolas.
Ha ezt valasztja a gyarto akkor o is hasznot akar neked 12000 ft-tal fogja dragabban adni, de annyit sokallni fogsz -
-
tjb007
nagyúr
Rendben, 2GB RAM-ot ennél olcsóbban viszont nem fogsz kapni, szóval arról kénytelen leszel akkor lemondani.
A WayteQ xTAB-8X ajánlott, akár még a nagyobb játékokra is. Viber, YouTube, Messenger megintcsak nem fog neki gondot okozni.
Arra meg, hogy elég-e, hogy mennyire kevés, vagy hogy mennyire rossz a "csak" 1GB RAM ugyanazt tudom írni mint eddig is: rendszer és/vagy használatfüggő. Egy összehányt és/vagy teljesen egyedire szabott rendszer mellett 3GB is kevésnek bizonyulhat, egy jól megírt esetében viszont ennyi is gördülékeny működést tud biztosítani. Az sem mindegy, hogy mennyi alkalmazást szeretnél futtatni a háttérben, ahogyan az sem, hogy csak öt vagy húsz megnyitott lapot szeretnél a böngészőben, mert utóbbi esetben még a 3GB is kevésnek bizonyulhat.(#62276) Imre921
Mekkora kijelzőt szeretnél?
Az általad említett Huawei MediaPad T1 8.0 LTE és Prestigio MultiPad Consul 7008 is ajánlottnak mondható, nyugodtan választhatod kettejük közül azt, amelyik szimpatikusabb. A Prestigioról vegyesek a tapasztalatok, vannak jól, és vannak gyengébben sikerült modelljeik is. Támogatás van, de nem olyan szintű, mint a nagyoké.(#62277) Narxis
Jobb nincsen, csak hasonló vagy rosszabb.
(#62278) Doner
A legolcsóbb Super AMOLED-es tablet a Samsung Galaxy Tab S 8.4, vagy ha nagyobb kéne, akkor a nagy testvér Tab S 10.5.
-
cidalain
veterán
nemnagyon. pláne ha a legolcsóbbnál a 10-15000 forintos csodákat értjük a műszaki áruházakból: csak nyűg lesz, szét fogja vetni az ideg, és közben azt fogja mormolni hogy tudtam hogy a digitális fejlődés a sírba viszi majd egyszer az emberiséget...
használtban kellene akkor utánanézni, 15-20 között wayteq, lenovo gépek után kutatva.
-
atala
addikt
Mint írtam az alcor q813 is tabletbe akarok érintőpanelt cserélni. A chuwi v88S az ugyan ez a típus elvileg. Pár helyen feltünt, hogy 195x133 mm-re írják a méretét, viszont nekem 194x133-as kell.
Megkértem a kínai eladót hogy mérje meg nekem az érintőpanel pontos méretét. Vissza írt, hogy a mérte 194x133 (±1mm).
Sokra mentem vele. Biztosan nincs nála fizikailag a panel.
Mindegy megrendelem. Ha beválik, lesz 3000 Ft-ért egy új érintőpanelem, hanem, maximum bukok 3 e Ft-ot. -
-
xtend
senior tag
Én is szemezgetek az Q813IS-el. Bár a GPU itt már lehetett volna mali450, na de mindegy. O819M-t néztem még, az egy 10-el drágább, már abban jobb a GPU meg 8 mag, de szerintem ezek a 8 magos témák még parasztvakítás téren mozognak (onnan indulok ki, hogy most Note3 telóm van, az is 4 mag és mindent visz, nem melegszik, nem tudom a 8 magos témák hogy melegednek)
Terméktámogatás: support@alcordigital.com (magyar nyelven)
Nekem minden kérdésemre válaszoltak itt eddig, szerintem a töltő problémádra is tudnak megoldást, írj nekik nyugodtan. -
mike1334
veterán
Ez engem is érdekelne, hogy miként őrizhető meg minél tovább egy tablet akksija..hagyjam lemerülni 10-15% körülre, és onnan töltsem csurig, vagy jobb ha amikor tehetem rátöltök, satöbbi
Illetve meddig marad működőképes egy mai akksi? Egy háromnegyed éves Nexus 10em van, netezés, wifi, film, pdf, képregény játék mellett 7-8 óráig megy, ha csak film akkor megvan a 8.5 is és akkor jár olyan 15%nál. Átlagos használat napi 2-3 óra mellett meddig fogja kb bírni? Jah nem szoktam altatni, általában, mivel egybefüggően használom, és 12-16 óráig hozzá se nyúlok. Ilyenkor egyébként jobb kikapcsolni, vagy hagyni aludni? Köszönöm! -
zsenike23
csendes tag
Én sem gondolom,h annyira vészes ez a wifi probléma, csak kicsit megijesztett az a sok hozzászólás.. bár ugyanakkor, unyannyian írták azt is, hogy semmi probléma a wifivel.. Max ha lesz kicserélik..
Köszi a segítséget
tjb007: igen, még amit írtál, az is az alcor mellett szól
Köszi
-
-
gps76
őstag
Szerintem is ökörség,mert semmi értelme nincs,legyen kisebb,de gyorsabb. Ugyanez a trend mérgesített fel a Galaxy S4-nél,bika hardver fhd kijelzővel,kb. egy szinten van az s3-mal.
Ilyen, nem egy kaptafára készült belsővel rendelkező 8"-os létezik 50 körül?Mert általában mind ugyanazzal a problémákkal küzdenek. -
tjb007
nagyúr
Hiába négymagos, gyengébb az általam linkeltnél, plusz drágább is, pedig semennyivel sem nyújt többet.
(#43014) this is life
Elérhetőségről írtál, nem használatról
Az Amlogic négymagosa meg "csak" Cortex-A9-es lesz, friss infó pedig nincs róla (lehet, hogy már nem is lesz belőle semmi sem).
GPS-t meg szinte bármelyik SoC mellé lehet rakni, szóval ezen olyan nagy csodálkozni való nincsen.(#43018) krisz12356
A 4.4-et biztosan meg fogja kapni, szinte biztosan az utána következőt is, de hogy azután mi lesz senki sem fogja tudni megmondani.
(#43019) mexel
Annyival, hogy ez nem IPS kijelzős és "csak" kétmagos, viszont 2 év garancia jár mellé.
-
kukamatyi
tag
sziasztok!
beszámításból,ma került hozzám egy 9 colos akai tablet,és az a gondom vele,hogy ahol a zte blade 1 wifije még közepes jelerősségű,ott ez a gép már nem érzékel. :S...ha közvetlen közelébe viszem a routernek ,akkor mutat csak telibe,kb.3 méterről már esik egy vonást,és mivel az emeleten van a router,a földszinten ,már nem is látja (itt a zte még szintén közepes).
szóval a kérdésem a következő:-lehet,hogy ilyen gyengusz benne a wifi?
-lehet valahogy erősíteni rajta?vagy vigyem vissza gariba,kockáztatva,hogy körberöhögnek?előre is köszönöm,az építő jellegű hozzászólásokat!
-
Zeki
nagyúr
1800-as akkuval?
Szerintem ne.
Itt van gyerektablet, akciósan, nem ennyire gagyi. -
Luissimo
veterán
nemis vitázunk ezen, mert nemérdemes.
mindenkinek van igazsága részben és minden igazság csak érintőlegesen van kibontva .
maradagyerekhajáccik jeligére
szóval nemmondom, hogy nem adnék egy ötéves gyerek kezébe ilyesmit, aztán lehet hogy odavezetne, hogy amikor adsz a kezébe egy játék palatáblát, akkor aszondja, "nézdmár apa , bedöglött ez a tablet "tehát, nem okoskodni akartam, akarok.
mindenki azt dob be , amit akar.
Nejem szerint az ovodában egyetlen gyereknek sincs fűzős cipője.
ÉRTSÜK ? egyetlen egynek sincs.
csak tépőzáras, belebujós, gumis, kalucsnis stb
és akkor csodálkozunk, hogy a gyerekek nemtudnak cipőt kötni.
MERT így kényelmesebb.
és csodálkozunk, amikor a gyerekek cumival sőt cumisüveggel, meg szörppel fekszenek le az oviban illetve pelenkával vannak a 3 éves gyermekek a délutáni alvásban, bepisilve, mert a cumisból sok szörp, tea stb fogy.nojó, énsem válaszolni akartam, nem neked van címezve, csak jutott eszembe, no.
szóval mindenki másképp csinálja.
énmeg éppen tablettát javasolgatok a 70egynéhány éves kollégámnak.
NO, ezmeg a másik véglet.
vanitt minden jeligére a kiadóba -
Amit linkeltel az kb a concorde one, hat hasznalhato, nem porgos , meg neha megakad a mukodese, de gallyra vagni jo. A het vegen volt olyan a kezemben,nekem arra lenne jo hogy leszokjak a tabokrol, de egy 5 eves gyermeknek kezdo tabnak okes. Videokat viszi, a youtube is elkocog rajta, es az egyszerubb gyerekeknek keszult jatekok is elfutnak rajta.
-
Luissimo
veterán
nemszívesen vauvau bele, végülis ez mindenkinek a magánügye, deazér egy ötéves gyermek az mégiscsak egy ötéves gyermek , nem
oké, nézzen rajta filmet néha, ha kocsiban mentek valahová, vagy ilyesmi, de a tabletek célközönsége szerintem a 10 évvel idősebb generációnál kezdődik.
de nehogy félreértsd, nemakarok én okoskodni, nyalván, az egyiknél ha van, akkor a mási nyafognifog miatta.bááár, tudod, 50 dodóért akár jólehet gyerekjátéknak is
egyébiránt, amire válaszoltál az egy 3 évvel ezelőtti hozzánkszólás volt, ugyenembaj ??
-
davidgustavo
csendes tag
"Ilyet vettem én is. Én éppen a minap néztem mit tud a wifije. A router az étkezőben, a tablet pedig a hálóban. Közte 2 fal, és légvonalban kb. 10m. Addig jó a vétel. 1 rublika a kijelzőn. Összehasonlításképpen a telefonom, és a netbookom ugyan ezt tudja, de a nagy laptopon már 2 jel ugyan ott.
Szerintem nincs ezzel semmi baj, jó a wifije. Ahol a telódon be tudod fogni a jelet, ott ezzel is be tudod."Nagyon szépen köszönöm a válaszod, atala!
-
Daveboy
tag
Kipróbáltad esetleg? Milyen az összeszerelés minősége? A kijelző oldalainál, sarkainál van bevilágítás a háttérfényből? Ha bármit tudsz mondani róla (akár pozitív, akár negatív), ne tartsd magadban.
Köszi!
Megjegyzés: a CC Tab Slim-et próbáltam, a hangerő és bekapcs gombjai bazári minőséget képviselnek (eléggé csattogtak), RAM, belső tárhely és garancia is feleannyi az Alcorhoz képest, az ára viszont ugyanannyi. Rossz ajánlat, 40-45k között viszont jó lenne.
-
Daveboy
tag
Szia! Hol, melyik boltban volt kiállítva a Q813i?
sagesz93: valószínűleg bele kéne próbálnom egy micro sd-t és akkor el tudnám dönteni hogy vállalható-e vagy sem. Mert amúgy nem lehet rossz cucc, legfeljebb ha megveszem és nem válik be, eladom.
Egy másik kérdés mindenkihez: a refurbished Nexus 7-ek esetében honnan lehet tudni, hogy grade A vagy B a cucc? Esetleg a termék azonosítóban szerepelhet valahol?
-
varmi2
nagyúr
Peches voltam, nem kaptam jót elsőre, de felvettem a kapcsolatot a webshoppal(merimobils.com), pedig nem tudok angolul (google forodító), és nagyon készségesek voltak. És visszaküldtem, és megjavították, és már pöpec.
A rockchip3188-as taboknál a romcserével nem kell trükközni, mint egy htc vagy hasonló telóknál. Egy progi letöltés, feltelepítés, betallózod a letöltött romot, és egy kattintás, és megy is a cucc felfele (legalább is a Cube u30gt2-nél).
-
varmi2
nagyúr
-
tjb007
nagyúr
Felhasználási mód kérdése.
Játékra a 70qci kevésbé ajánlott, ellenben olvasásra, filmnézésre, böngészésre, egyszóval általános felhasználásra a nagyobb felbontású panel miatt jobb választás lehet.
Sencor viszont játékra jobb választás, az alacsonyabb felbontás miatt fürgébb is, plusz ott vannak azok is amiket te is írtál (akku,tárhely).
El kell dönteni mi a fontosabb.(#40907) varmi2
Ez kb. olyan, mintha most azt mondanám, hogy Audi alá senki se adja.
-
varmi2
nagyúr
Ha jót akarsz magadnak, akkor nem adod lejjebb egy rockchip3188-s soc-al szerelt tabnál.
-
hasab
csendes tag
Üdv, atala!
Lehetőségeid (a teljesség igénye nélkül):
Concorde, Wayteq, Asus, Navon, Prestigio: ezek a gyakoribb márkák, jól meg kell nézni a háttértámogatást, szervizt, szoftver-frissítési gyakoriságot.Concorde Tab Slim: 7,85 col, 4 mag, 2 GB RAM, 1024*768 IPS, 8GB belső memória (5,5 GB felhasználható), Android 4.2.2, jó szervizháttér.
Concorde Tab Rokee: 7 col, 2 mag, 1 GB RAM, 1024*600 TFT, 8GB belső memória (5,5 GB felhasználható), Android 4.2.2, jó szervizháttér.
Wayteq xtab70 dci és qci: ha nem komolyabb játékra kell, csak alap játékokra és olvasásra, netezésre, akkor talán érdemes belevágni. A szervizről mondanak hideget-meleget, utána kell olvasni.
Yarvik, Clorovo, GoClever, BestBuy, Overmax, Alligator, Koobe, Pentagram, Omega, Manta, Lark, Nextbook, I-Onik, Tracer, Evolveo, stb...: Ezek mind rendelkeznek az általad leírt követelményekkel, de ha egyszer elromlik, akkor vagy kuka, vagy elég sokat lehet majd várni a javításra.
Az én keresési kritériumaim hasonlók voltak (4 mag, 2GB, jó szervíz) és ezeket néztem ki első körben, egy Concorde Tab Slim-et majdnem vettem is, már meg volt rendelve web-áruházban, de közben használtan hozzájutottam egy Alcor Zest Q933R 9,7" retinás tabhoz, így lemondtam a Slim-ről.
Rendelkezem egy Concorde Tab One-nal, és napi olvasója vagyok a Concorde fórumnak, így látom egyrészt a rengeteg hozzászólást, vagyis sok ember választotta ezt a márkát, másrészt látom a szervizesek, adminok válaszait, hozzáértését, törődését. Ezt sem a MyAudio, sem a Wayteq, sem az Alcor, sem egyéb alsó-közép kategóriás tablet gyártó nem tudja überelni, de még a közelében sem jár.Megvétel előtt mindenképpen érdemes kézbe fogni, megtapizni pár kinézett kütyüt.
Üdv,
hasab -
tjb007
nagyúr
A felsoroltakra az általad kinézett WayteQ xTAB-70qci is megfelel (a Subway Surfers szépen, bármiféle gond nélkül megy rajta), csak úgy mint a ConCorde tab SPEED, ami hiába "csak" kétmagos, teljesítmény szempontjából lepipálja a 70qci-t.
(#40620) Muffman01
"Actions ATM7029 komoly gondokkal küszködik, ha játékokról van szó"
Attól, hogy én is leírom minden egyes alkalommal milyen gondokkal küszködik az ATM7029 még nem jelenti azt, hogy használhatatlan lenne, az Angry Birds szintű játékok például tökéletesen mennek rajta.
Valóban előfordulhat a komolyabb játékoknál textúrahiba, de ez inkább az adott játékot készítők sara (ami azért valahol érhető a részükről is). -
-
z0d1AK
nagyúr
-
sagesz93
addikt
Én mindkét gépet rendeltem már. A pipot el is adtam(nem azért mert rossz volt!), a chuwi még úton van.(nem az "s", hanem a sima, 2giga ramos verzió)
Megbízható ez a banggood, igen.(mint ahogy általában a többi hasonló webshop.)ebaynél általában olcsóbb, ha ilyen brandelt gépeket néz az ember(itt olyan általad linkeld 50$-os noname gépekkel nem igazán foglalkoznak.)
Nem volt rizikó, a csomagon a piponál táblagép akksi volt feltüntetve, 20$ értékben. -
ZS3NI
őstag
http://prohardver.hu/tema/kulfoldi_rendelesek_nyomkovetes_stb/friss.html
banggod, geekbuying, tmallbox stb stb 10x jobb mint az ebay.
nekem most jött 200 dollaros tabom a geekbuyingtól 10 nap alatt, tökéletes vele minden.
-
sagesz93
addikt
Ilyet kínából megkapnál 25 ezer forint körül.
Pl. pipo s1 pro.
chuwi v88s ipad mini hasonmás meg 30-35 körül. -
z0d1AK
nagyúr
Ez egy 2012-es low-end modell, ami azt jelenti, hogy ha tavaly is csak belépőszint volt, akkor így egy évvel később sem lett jobb. Igazából egyetlen érv ami mellette szól, hogy működik (HA működik). A nyelv mindig kérdéses ezeknél, mert a kínaiak bizony szeretik az elérhető billentyűzet kiosztásokra is ráírni néha, hogy nyelv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest