Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Raggie #25550 üzenetére
Az a) és b) válaszodat egy dolog semmissé teszi. Ez az AMD középkategória egyik legfrissebb kártyája, ami most jelenleg az egyetlen kategória amit választhattam AMD oldalról. RX 480 4-8GB esetében még talán igazat adhatnák, mert a 100ezer feletti ár ellenére keveselném a teljesitményét, akkor már tényleg egy GTX 1070 jobb választás lehetett volna. Nekem egy RX 470 van és abból is az olcsóbb 4GB-os, de az igényesebb féle MSI Gaming X kiadás. Ez alatt az RX 460 nem játszik, és az RX 480 8GB meg szerintem az Nvidia teljesitményéhez képest viszonyitva nem játszik. Tesztek szerint és az akkori árakat figyelembe véve ez nem volt rossz döntés részemről. RX 480 8GB videókártyáról most szintén váltanék Polaris Refresh szériára, mert fogyasztásban és minden egyéb területen többet fog nyújtani. Amit valóban szerettem volna az szerintem csak most fog érkezni az AMD oldaláról... és akkor az RX 470 4GB MSI Gaming X cseréje nekem nem fog annyi plussz kiadást sem okozni, és még csak meg sem kedveltem az R9 380 4GB videókártya után. Enyhén fogalmazva sem hagyott mély nyomot bennem. Még annyira sem volt játékos kártya a mostani játék felhozatal mellett, mint akkor az R9 270X. Tényleg hanyagolni lehet a témát, mert a Polaris Refresh videókártya megjelenése után majd visszatérhetünk további elemzéseket végezni. Addig meg ott van nekem a Nintendo játszani.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #00137984 #25551 üzenetére
Semmi értelme nem lenne 480-ról refreshre váltanod. Kapnál -10~15W-ot, és plusz 2-3 % teljesítményt. Nem kevés felárért.
Ha te 470-et vettél, mert ez volt az anyagi keretben, ez volt amd oldalon közép kategóriában, ez volt az elképzelés, stb, az a te dolgod, de megint relatíve nagy anyagi áldozatot kellene hoznod az úgymond semmiért, mert ha a 480 nem tetszik neked, a refresh sem tetszene.Sajna ettől magasabb kategóriában jelenleg nv van, vagy áldozol rá, vagy kivársz. Vagy áldozol rá, és vega megjelenésekor cserélsz. Előre szólok, hogy az áhított teljesítmény ott sem lesz olcsó.
Nem támadni akarlak, csak ne az amd-t okold már a saját döntéseidért. senki nem kényszerített téged semilyen választásra.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
füles_
őstag
Addig meg ott van nekem a Nintendo játszani
Ez a mondat nekem azt sugalja, hogy az RX 470 szerinted használhatatlan, a 40%-kal gyengébb R9 380 utánAnnyiszor emlegeted ezt a "Polaris refresh szériát", csak aztán majd ne lepődj meg azon, ha véletlenül nem jön. AMD nem ígért ilyesmit
-
guftabi96
addikt
Amit te szeretnél, azt egy középkategóriás kártyától nem fogod megkapni, erre már rájöhettél volna.
Ugyan ezt eljátszottad az R9 380-nal is.
2 megoldás van:
-veszel egy felsőkategóriás kártyát
-elfogadod végre, hogy kompromisszumot kell kötni egy középkategóriás kártyával.
Arról egyik gyártó sem tehet, hogy túl nagyok az elvárásaid.[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
Puma K
nagyúr
válasz guftabi96 #25554 üzenetére
"Arról egyik gyártó sem tehet, hogy túl nagyok az elvárásaid."
Mikor kerestem a GTX760 utódját akkor esetemben szóba jött az RX480 és GTX 1060.
De végül idén GTX 1070 lett belőle, mert az volt az igényeimnek a legmegfelelőbb.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Ren Hoek
veterán
válasz Puma K #25555 üzenetére
Detto, végül én is itt kötöttem ki... és már teljesen egyetértek az itt válaszoló fórumtagokkal, önkritikát gyakorolva...
Ahelyett, hogy 3-4 hónapig sírtam a találgatós fórumban, meg órákat böngésztem a lehetőségeket, teszteket stb, elemeztem a piacot délutánokat, mikor kell eladni a 970-et .... Ezen idő helyett belevághattam volna egy kisebb otthoni melóba, amiből rég kijött volna egy 1070 ára Le kell sz.rni és venni valamit a sírás helyett.
A fórumozás is addig hasznos, amíg tanul belőle az ember, vagy új tech infókkal gazdagodik a tudása. Ettől viszont se nem jön új AMD kártya, se nem lesz jobb a marketing stb... Szóval sorry mindenkitől, ha a terhetekre voltam
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tudom mit kell az AMD-t ennyire védelmetekbe venni. Az utóbbi időkben csak AMD középkategóriát vettem és a HD 6850 meg az R9 380 kivételével alig volt kellemes emléket felidéző videókártyám. Felőlem értetlenkedhettek ezen, de én világosan leírtam a fejlesztéseim lépésenként. Én előre fele tekintek és itt néhányan visszafelé hasonlitgatnak. Ha ragaszkodtok a visszafelé kicsavart összehasonlitáshoz, akkor tessék. Attól, mert egy időben régebbi és 15-30%-al gyengébb videókártya tudott nekem jó játékélményt nyújtani az akkori játékoknak is volt köszönhető. Ezt is számtalanszor leirtam már... és azt megint, hogy egy játékra vagy negativ driver változások miatt fejlesztek videókártyákat. R9 380 jó középkategóriás versenyző volt az R9 270X után. Jó volt vele játszani és a Crimson driver jelentette végzetét. RX 470 viszont értékelhetetlen változást jelentett nekem a játékokban, mert az R9 380 fejlesztés utáni optimális játékélményt nem tudta biztositani. Polaris Refresh, ha úgy tetszik most 15% teljesitménynövekedést jelent és közben a fogyasztása is javul. Talán a driveres támogatás is kitolodik vele még 1 évet, de a Mass Effect Andromeda egy RX 485 8GB videókártyával biztosabbnak tünik. RX 480 8GB nekem akkor még egy túlárazott és az üzletekben ritkán kapható hiánycikk volt. Most az RX 485 8GB ezen szintén javithat, mert egy RX 470-et nem sajnálok újabbra és gyorsabbra cserélni.
-
Balazs_
senior tag
válasz #00137984 #25557 üzenetére
Senki sem védi az AMD-t, hanem kis túlzással jogosan téged szid, hogy miért értetlenkedsz 30 hozzászóláson keresztül.
A középkategória kicsit tolódott árilag is és már a játékokat se optimalizálják annyira jól a középkategóriára. Változnak az idők, el kell fogadni, nem körömmel ragaszkodni ahhoz, hogy dehátrégenmásvót.
Te pedig vettél egy kártyát jelentősen túlárazottan (más 10-15k-val olcsóbban vette, itt írta valaki kommentben) és a panaszáradatotból az is süt, hogy te egy büdös tesztet se néztél meg róla kb. (Mert C3 és W3 tesztek mindenhol voltak.)De igazából három dolgot tehetsz most, amivel talán kicsit csendesedik is a topik:
-veszel egy 1070-et
-veszel egy 45-75-ös FreeSync monitort
-tuningolsz egy kicsit a procidon, mert C3 amiatt is akadozhatBtw. van már valami hivatalos a Polaris refreshről? Utolsó híreket tavaly november tájékán hallottam wccftech és hasonszőrű oldalakon..
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
"Polaris Refresh, ha úgy tetszik most 15% teljesitménynövekedést jelent és közben a fogyasztása is javul."
Ugyan miért csökkenne a fogyasztása? Amivel többet fog tudni a csi, az el lesz hasznlva magasabb órajelekre. Pláne nem fog kevesebbet enni a 470-nél....
Ne légy balek megint.... -
-
_drk
addikt
Most hallok először poláris refreshről!
Félek csak annyi lesz javítva hogy wattmannel már nem kell szórakozni. Alapból nagyobb tdp meg kicsit meghúzva.
Viszont lejebb nyomja az árakat ami jó lenne. Az 1060-ast meg verje tisztességesen.
Mire kijön addigra úgy is elő kéne jönnie a "szebb öregedés" dolognak. -
cl.aci
aktív tag
válasz schawo #25560 üzenetére
Ne haragudj, de használtál 380-at, nekem van kető az egyik X teljesen meg vagyok vele elégedve, anno nem volt új kártyában alternetíva (kivéve a 960, de azt nem akartam) abban az ársávban. Zsébernardo kolégával meg nem kell annyira foglalkozni a 380 topikban is mindig valami miatt nyavajgott, vagy épp az ő ASUS 380 volt a király. (Egy ideig probáltam én is elmagyarázni neki dolgokat, de beláttam hogy teljesen értelmetlen.)
[ Szerkesztve ]
"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
Yutani
nagyúr
Én sem értem, miért a 380 a jófiú nálad. Nekem volt Sapphire Nitro és Gigabyte G1 is. A Sapphire még úgy ahogy tűrhető volt (de semmiképpen nem halk), viszont a Giga egy hangos, zajos fos volt. Ehhez képest és abszolút értékben is a Giga 470 G1 egy szuper kis kártya, halk, teljesítményben meg 30%-kal van a 380 felett.
Szóval érthetetlen, mit hadoválsz össze a 470-ről, ráadásul már fél éve csak a sírás-rívás megy részedről.
#tarcsad
-
-
Kolbi_30
őstag
Nem vágom mi a baj a 380 kártyával. nekem is az van, amivel néha játszom azt viszi szépen, nem fűt nem hangos...W3 is szépen ment 50 FPs körül High beállításon, városban esett lentebb, de az is a proci miatt..meg nyilván nem 10 éves optimalizálatlan játékkel kell játszani..470 meg kb 30% erősebb, ha meg adott játék szarabbul fut egy erősebb vassal, akkor nemfeltétlen a hardware szar, hanem valami a jatékkal nem kerek.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
törölt tag
válasz Kolbi_30 #25569 üzenetére
Én is igy gondolom. R9 380 4GB videókártya nálam szintén pozitiv megitélést nyert. Közepesen terhelhető volt mindenféle játékokban, de alig ment 70fokig és ezt elég halk hűtéssel tudta elérni. Fagyásom és driveres grafikai hibák az R9 270X után ezzel az R9 380-al nem igazán voltak jellemzőek. Egy-két Crimson verzió után nálam képhibákat dobott és visszaálltam az utolsó publikus Catalyst driverre. Azon amit tudott az nekem már kevés volt. Far Cry 4 és az utána megjelent friss játékcimekenek kellettek az új Crimson driverek és igy nekem meg az RX 470. Gyorsabb lett, de nem tudott olyan jelentősen ellépni a Tonga GPU elől, mint ahogyan az lelépte az R9 270X-et. Sajnos a videókártyát a játékhoz vesszük és a játékfejlesztőknek meg a videókártyára kéne jól optimalizálni. Mostanság itt gondok merültek fel és az AMD középkategória DX12-ben tud egy kicsivel többet kihozni, és a DX11 majd az új Polaris Refresh videókártyáknak jobban fog feküdni. Én még egy jó ideig DX11-ben játszom és itt eddig az Nvidia jobban teljesitett. Rejtett tartalékok eddig csak a DX12 tűzijátékra volt elég, most egy kis izomtorna is jőhetne AMD módra. És nem az ujjgyakorlatokra céloztam, amit a minap megjelent képen láttam.
[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
válasz Yutani #25571 üzenetére
Érdekes felvetés. Meg kellene nézni hány beállítást tudott feljebb venni.
Rx 470-el mondjuk witcher 3-ban mindent fel lehet tenni maxra?A 270x az már nagyon kompromisszumos. Rengeteg beállítással kell szórakozni, míg a 380 azért szépen el bír mindennel, 1-2 kézen fekvő beállítást kell lejjebb venni + a 4Gb már ott is elérhető!
470-el még lehet mindig pár dolgot ki kell kapcsolni, főleg ha akarjuk a 60fps-tAzért a 30%-os növekedés nem az a világ megváltó, tény hogy én nagyon pénzt se áldoznék rá!
Pláne ha a játékok is direkt úgy vannak megcsinálva hogy kelljen alá a vas, vagy csak szarul csinálják meg. -
sixpak
nagyúr
Ez vótmá?
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
olle
senior tag
-
Raggie
őstag
Olvastátok a cikket?
Egyelőre csak USA-ban fog működni, és az ottani viszonylatban is drága árakkal azt szeretnék elérni, hogy csak egy kisebb közönség bukjon rá egyelőre, mert tesztüzemnek szánják. Ha így minden rendben megy, akkor szépen leviszik az árakat és jöhetnek a tömegek.
Továbbra is a késleltetés lesz a legnagyobb rákfenéje szerintem, de ahol a google már mindenfelé optikai szálon vezeti a hipertér sebességű internetet, ott már talán játszató is lesz a cucc.Jelen árazással valóban nem életképes a dolog, de (sajnos) nagyon is okos hosszú távú terv ez az nVidia részéről.
Az már más kérdés, hogy nem tetszik ahová tart és nem tetszik az sem, hogy újabb koporsószeget vernek be a PC-s játékos piac készülő koporsójába... Utálom ezt a céget...[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
olle
senior tag
válasz Raggie #25583 üzenetére
Steamnek is van hasonló. Múltkor próbáltuk a The Crew al. Nálam futott a game haver meg játszott azt mondta egész kezelhető. Innen is látszik hogy nincs új a nap alatt.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
Raggie
őstag
válasz imi123 #25585 üzenetére
Nem hőzöngök hangosan, ezt igazán nem állíthatod.
De valóban nem csípem őket. Hadd engedtessék meg nekem, hogy nem nézek el valakinek olyan dolgokat, amik nekem nem tetszenek, mert az ő érdekeit teljesen logikusan szolgálja. Attól még nekem nem tetszik.
És nem csak az én saját "önös" érdekemből kifolyólag nem tetszik, hanem az általam szeretett hobbim fő piaci- és életterében gyakorolt hatásai miatt nem tetszik, ami érint sok más embert és közösségeket is.
Természetesen ettől még egy okos és nagyon hatékonyan működő cég, ezt sohasem vitattam.
Egyébként volt már több zöld és piros kártyám is, egyik sem jobb a másiknál. A két céget kizárólag az alapján favorizálom/hanyagolom, hogy mivel tudom inkább arrafelé mozdítani a piacot amerre szerintem jobb volna. Nyilván számomra elfogadható határok között döntve a két cég termékei között.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz imi123 #25587 üzenetére
Persze, szíved joga, és jól teszed szerintem! Soha nem is néztem le, szóltam meg vagy akár csak egy rossz szót sem szóltam senkire, aki nem úgy vagy nem olyat választ, mint én.
Inkább csak igyekszem hangoztatni a véleményem, szolidan, értelmesen hátha valaki másra is átragad.
Egyébként meg biztosan elő tudna olyan helyzet is állni, hogy már én is nVidia kártyát kényszerülnék venni, de szerencsére ez még bőven nem érkezett el.Clint Eastwood FTW
-
daveoff
veterán
-
Raggie
őstag
válasz ->Raizen<- #25589 üzenetére
Nem igazán szeretem az autós játékokat, nem kötnek le 5-10 percnél tovább, pedig vezetni nagyon szeretek.
Egyébként még ha ezzel a project cars-szal is szeretnék játszani, akkor sem akarnék nvidia kártáyt: az én Vapor-X R9 290-esem 40-55 FPS közötti értékei tökéletesen megfelelnének nekem.Clint Eastwood FTW
-
-
Puma K
nagyúr
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Zeratul
addikt
válasz Puma K #25594 üzenetére
Negyed órája ezen röhögök.
Nyersen megevett egy macskát, horogkereszt tetoválása van, mexikóiakra vadászik és 7 városból végleg kitiltották...
Nincs barátai, pentagrammát rajzol az osztályteremben, nem hámozza meg a narancsot evés előtt...
Normalitásból kizárva, szerdánként nem jár órára, egyszer kifogyott a tintája és saját vérével írt jegyzetet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest