Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) daveoff válasza Cobra652 (#1097) üzenetére


daveoff
veterán

Az az igazság, hogy nekem a 290X-el tökéletesen fut a játék most is. Egyszer sem volt még fagyásom, dx hiba, semmi. Megjelenés óta volt nekem 7970, 270X, 7990, és most a 290X, mindegyik kártyával tökéletesen ment, a játék hibáit leszámítva. A 290X-el FHD-ban úgy fut DX alatt, hogy a mantle már nem oszt nem szoroz. Én a mantle-t alapvetően nem a BF miatt várom....

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#1102) HSM válasza Cobra652 (#1099) üzenetére


HSM
félisten

Abu leírta, miért lassul, és nincs okom benne kételkedni. Egy kódot ha debbugolsz, csak lassabb lesz, nem gyorsabb. :U Most vélhetőleg az egzotikusabb optimalizációkat irtják ki, ne dobálja el magát a DX...

(#1100) gbors: Planetside2-t tudom felhozni példának... Pl. néha lehal az egész térkép, kidob mindenkit, aki előbb odaér a fontos pontokhoz, előnyhöz jut. Vagy ha egy csoportvezetőnek kifagy, akkor egy egész alakulat 1-2 percig csak tengődik. Engem biztos rendkívül zavarna, ha valakinek jó lenne, nekem meg minden bajom lenne. Persze, most én lennék a jobb oldalon, de akkor se lenne okés így. :N Mondom ezt jó sok SC2, Diablo3, PLanetside2 online MMO tapasztalattal. :)

(#1103) SzlobiG válasza Cobra652 (#1097) üzenetére


SzlobiG
félisten

Nekem nem lasult semmit mióta kint van a gém. :U

(#1101) daveoff: Szintén 780-al fullon 80-100fpsek szaladgálnak. Engem max azért érdekel ha skáláznám a felbontast akkor jól jönne az a plusz fenetudja már hány %.

[ Szerkesztve ]

(#1104) gbors válasza HSM (#1102) üzenetére


gbors
nagyúr

ezek MMO-k, a BF4 meg nem az. amúgy a multis témához vicces adalék ez a hsz :D

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#1105) norb55 válasza HSM (#1068) üzenetére


norb55
senior tag

Nem lesz hosszú életü a mantle én azt mondom, nagyobb a füstje mint a lángja. :(
Addig lesz új még az Nvidia nem ad ki valami választ rá.

Repi mondta 180 FPS-el megy a battlefield 4 :D Én meg azt mondom 170FPS-el megy 2560× 1600-ba
Battlefield 3 . A Battlefield4 is ugyan az mint a 3, csak széthúzott motorja van.

(#1106) Abu85 válasza norb55 (#1105) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ha az NV akarna egy low-level API-t, akkor igent mondtak volna helyből Repinek erre az igényére. Írtam már, hogy a low-level API elkészítése nem nagy dolog. Bárki meg tudja csinálni, de ahhoz, hogy ennek értelme is legyen több dologra is szükség van. Egyrészt egy olyan architektúrára, ami elég nagy tudással rendelkezik ahhoz, hogy 4-5 évig ne kelljen hozzányúlni az alapokhoz, másrészt szükséges egy olyan dolog, ami miatt ezt az architektúrát megtanulják a fejlesztők. Mert ez az egész nem megy majd magától. Ez nem DX, vagy OGL. Itt direkten az architektúra működésére kell dolgozni különben nem lesz hatékony a kód.

A fejlesztői igény tehát egy dolog, de a megfelelő kivitelezéshez nem elég. A Mantle is csak a konzolok miatt érdekes, abból építkezik. Másnak alternatív stratégia kell.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1107) norb55 válasza Abu85 (#1106) üzenetére


norb55
senior tag

Véleményem szerint rengeteg időnek elkell telnie ahhoz még a Mantle kiforrja magát teljessen,addigra a rivális cég is előfog állni valamivel.
Persze az Nvidia Kepler arhitectura egy buta arhitectura. az egyszerű számításokra alapoz. szembe az AMD bonyolúlt számításával.

Világ életbe így volt, a versengés mindenhol.

[ Szerkesztve ]

(#1108) Abu85 válasza norb55 (#1107) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ha megnézed a CES-es előadásokat, akkor a stratégia minden cégnél különbözik már. Nagyjából látható, hogy ki merre megy. Kivéve az Intelt.

Az AMD koncepciója egyértelmű. Van egy rakás partnerük a Mantle és a TrueAudio szempontjából. A Windows gaming a fókusz és a konzolokból származó előnyt kell kihasználni. Erre építenek fel mindent.

Az NV más irányból közelít. Nem a gigastúdiók, hanem a kisebb cégek igényeit szolgálnák ki, ahol kevés a pénz jó grafikát csinálni. Erre van a GameWorks. Kattintással is lehet xy effektet rakni a játékba. Emellett az Unreal Engine 4-et mára jelentősen lebutították, hogy az Android lehessen a célplatformja.

Igazából mást kínálnak a piacnak, tehát a közvetlen versenyre nem érdemes majd számítani.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1109) norb55 válasza Abu85 (#1108) üzenetére


norb55
senior tag

Véleményem szerint komoly meglepetések lesznek itt a jövőbe.
Álltalába a megérzéseim beszoktak jönni, és ez a piac nem szól semmi másról mint az állandú újításokról, és az állandó meglepetésekről. Arra lennék kíváncsi az Nvidia a puszta erővel vagy valami támogatással akar hóditani.

CES előadásoknak nemhiszek, az mind csak olyan, mint mikor nézem a TV-be a sok hülyeséget.

(#1110) Abu85 válasza norb55 (#1109) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Minden cég arra megy, ahol leginkább nyerhetnek a stratégiájukkal. Például a konzolok miatt az AMD-nek sok dolgot összejött, hiszen elindíthatnak egy puccsot a PC-n. De ugyanígy ki lehet emelni, hogy több kiadó is kijelentette, hogy 2014-ben a konzolok után az Android lesz a második, és a PC a harmadik célplatform. Tehát a fókusz megint kezd megváltozni. Ez például az NVIDIA számára kedvező, mert nekik leginkább az volt a kérdés a jövővel kapcsolatban, hogy miképp hozzák át a felhasználóikat Androidra. Hát a piac megoldja helyettük.
Aztán ott a SteamOS, ami képes lehet a nappaliba költöztetni a PC-t.
Rengeteg alternatíva van, és mindenki azokat az irányzatokat fogja majd meg, ahol jók lehetnek, és nem azt, ahol már ma vesztettek.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1111) norb55 válasza Abu85 (#1110) üzenetére


norb55
senior tag

Persze, de a PC az egy örök történelem marad, Azért mert nagyon sokan a konzolokat és más olcsóbb megoldást részesítenek előnybe, attól még a PC nem fog kihalni, igények lesznek rá, csak mivel elég drága hobbi, egyre kevesebb lesz rá a kereslet, de a PC mindennek az attya, nem fogják eldobni azért mert kevesebb rá a kereslet.
Autókba is a Ferrarit nem szüntetik meg mert kevés rá a kereslet:D

PC is a világ leggjobb platformja. a többi csak olcsóbb megoldás, mert az aló és a középkategoriába van az embereknek pénzük megvásárolni. Hiába veszel egy Opelt ami 3millió, a ferrari és a többi amiből kevesebb készül , drágább , mégis akinek van pénze rá, megveszi, mert gyorsabb, több felszereltséget kínál.

Az máskérdés hogy a grafika egy átlag ember szemébe full HD-be egésszen minimális.
Lassan otttartunk a PC már csak az egésszen kicsi társadalmat célozza meg. Akik nagyon elvetemült játékosok. :D

Én így látom a jövőt.

(#1112) daveoff válasza norb55 (#1111) üzenetére


daveoff
veterán

Az AMD-nek pont ez az egyik törekvése, hogy életben tartsa a PC gaminget....

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#1113) norb55 válasza daveoff (#1112) üzenetére


norb55
senior tag

Nvidiának is . Csak az Nvidia szeretne kicsit eletübb megjelenitést, nem csak hogy gyorsabban fussanak a játékok. Értem ezt a fizikai mozgásokra.

(#1114) Abu85 válasza norb55 (#1111) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Igen ez a PC gaming érdekes kérdés. Nyilván fűződik hozzá érdek még a fokozatosan csökkenő piaci igények mellett is, de annyira korlátozó már a szabvány API-k funkcionalitása, hogy az új konzolok effektjeit értelmetlen, vagy lehetetlen rájuk portolni.

Az AAA játékok esetében a megjelenítés erősen filmekhez használ CGI-ból fog építkezni. Nagyjából a mai konzolok elég erősek ahhoz, hogy a filmekhez használt motion blur effektet átvegyék és ne kelljen használni a trükközős megoldásokat, amiket sokak inkább kikapcsolnak. De a GI-t és az árnyékok leképzését is lehet mondjuk voxel cone tracingre építeni. Ezektől majd leesik az állad, viszont DX-en és OGL-en nem lesz.

A filmes motion blurt az érkező StarSwarm technikai demón meg tudod majd nézni. Semmi értelme ugyan, de leportolták DX-re.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1115) norb55 válasza Abu85 (#1114) üzenetére


norb55
senior tag

[link]
Azért ez se kis pálya lesz az Nvidiától. egyszerü nyelv, és mégis mekkora látvány külömbség lesz.

Ezzel az eljárással a processzorokat akarja tehermentesíteni a fizikai számítással.

[ Szerkesztve ]

(#1116) andris26 válasza daveoff (#1101) üzenetére


andris26
újonc

Nálam is minden rendben, bf4 ben több mint 200 óra alatt egyetlen egy exe/dx hibát fagyást se kaptam 280x-el Win 7 32/64bit. Régi játékoknál se. Minden stabil... Kicsit sok a túlzás itt a topikban az Amd hibáiról. Akinek meg rossz az Amd takarítsa le a sok szemetet a gépéről. Mert ållìtom a legtöbb error ebből adódhat.

(#1117) Abu85 válasza norb55 (#1115) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Csak nem fogod tudni belerakni egy játékba. Amíg egy kockás terepen mutogatják addig oké, de a játékban kötelező, hogy a GPU még abban a jelenetben végezzen a számítással, ami szinkronizálva lesz. Mivel erre dedikált grafikus vezérlővel nincs garancia, így az egész megmarad egy kockás terepen futó dologként.
Ezek egyébként nem újdonságok. Évek óta léteznek, de mindig ugyanaz a gond. A lassú buszon bekötött GPU nem tud a szinkronizációra elkészülni. Egyébként a fejlesztők is ezt látják jövőképnek. Ezért kértek megosztott virtuális memóriát a konzolokba, hogy játékokba is be lehessen építeni ilyen fizikai modellezéseket. PC-n ezt maximum szinkronizáció nélkül lehet megoldani, de az nem több a mai particle rendszereknél.
Ezt a rendszert az NV is leginkább az ARM-os APU-ihoz szánja.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1118) sg22


sg22
senior tag

290x sokkal jobb mint a 780

what should I do about this?!

(#1119) SzlobiG válasza sg22 (#1118) üzenetére


SzlobiG
félisten

Végül is nem is kell túl ragozni meg mondtad a frankót.

(#1120) Motion_Blur válasza SzlobiG (#1119) üzenetére


Motion_Blur
félisten

:DDD

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#1121) MiklosSaS válasza sg22 (#1118) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

:C :C :C :D

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#1122) sg22 válasza SzlobiG (#1119) üzenetére


sg22
senior tag

volt 780 meg 290xem is es az ati 3x jobb volt sokkal szebb a kepe tobb fpst is adott. olcsobb is. nezz meg akarmilyen tesztet

what should I do about this?!

(#1123) TTomax válasza sg22 (#1122) üzenetére


TTomax
nagyúr

Mióta olcsóbb a 290X mint a 780??

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#1124) BlackSoft válasza sg22 (#1122) üzenetére


BlackSoft
addikt

Szerintem kevered a kettőt, és az árakkal sem vagy tisztában :DDD Sőt...nem is hiszem, a kettő közül bármelyik is lett volna neked :U

---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

(#1125) SzlobiG válasza sg22 (#1122) üzenetére


SzlobiG
félisten

Báttya ha ez így van én elhiszem neked. :R

(#1130) #35434496 válasza sg22 (#1126) üzenetére


#35434496
törölt tag

Akkor én vettem egy rakás szart. :DDD [link]

(#1134) MiklosSaS válasza #35434496 (#1130) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Most az egyszer ugyanaz a velemenyunk. Budos ? :DD

(#1133) BlackSoft : neki nem ref.es kartyaja volt. Az nem erte el a 95 fokot meg ventilatorok nelkul sem :D A GTX 560 meg jo fizikszet szamolni :DDD

Troll OFF

[ Szerkesztve ]

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#1135) #35434496 válasza MiklosSaS (#1134) üzenetére


#35434496
törölt tag

Bármelyik 290x levérzik ellene. :DDD

(#1136) MiklosSaS válasza #35434496 (#1135) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Szerintem az AMD penzeli a teszteket. Mivel eleg jol jon ki a 290X a 780Ti-vel szemben. Biztos a 780Ti csak 750 Mhz-en volt tesztelve.

Komolyra forditva a szot, a 780 Classified-tol nem vagyok elajulva. Szeretnek 3D-ben jatszani es nem tudom hogy legyen ref.es 780 SLi vagy meg egy Classified. Sajnos a kijelzo csak 3D Vision-t tamogat :(((

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#1137) #35434496 válasza MiklosSaS (#1136) üzenetére


#35434496
törölt tag

Jé! :DDD [link] [link][link][link]

[ Szerkesztve ]

(#1138) daveoff válasza #35434496 (#1137) üzenetére


daveoff
veterán

Durva különbségek vannak....1-2fps Ez kimaradt! Nekem ez a lényeg! :P [link]

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#1139) Tirexi válasza MiklosSaS (#1136) üzenetére


Tirexi
addikt

Vagy csak bekapcsolt a légkondi a teremben és addig nem jött az antiboost. :DDD

(#1140) #35434496 válasza daveoff (#1138) üzenetére


#35434496
törölt tag

Nekem meg ez 4xAA-val! :P :DDD [link]

(#1141) daveoff válasza #35434496 (#1140) üzenetére


daveoff
veterán

Nemtom ez milyen teszt, de nálam sokkal több az átlag FPS, kb annyi, mint a classified-el. Biztos valós adatokkal dolgoztak... :R Azért a BF4 jobb AMD-vel, akármit mondatok......

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#1142) MiklosSaS válasza #35434496 (#1137) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

UramIsten......ilyen nincs...atyam....komolyan a szivroham kornyekez. A " Medal Of Honor Warfighter" -on kivul 1-2 FPS egy olyan kartyatol ami 40K HUF-al dragabb.....most komolyan el vagyok ajulva.

De mond csak, hogy is van ez ? Szerintem ezt a jatekot jatszak a legtobben, es nem is 2-3 eves mint a masik :D Azert az a 15 FPS kulonbseg nem nulla. Ehez meg ha hozna vagy 25 FPS-t a mantle akkor a kicsi 290 is jol odaverne a 780Ti-nek.

Ilyen teren az AMD a jovo, okosan csinaljak.

Stage 1 : lepacsizni az osszes komolyabb jatekfejlesztovel
Stage 2 : konzolok
Stage 3 : mantle

Az NV meg nyomja a brutal erovel.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#1143) sg22 válasza MiklosSaS (#1142) üzenetére


sg22
senior tag

en nem irnek ilyeneket mert Tirexi rendorkapitany teged is feljelent a moderator birosagon

what should I do about this?!

(#1144) Tirexi válasza MiklosSaS (#1142) üzenetére


Tirexi
addikt

Egy újabb ember aki még hisz a csodákban. :D
Mit szólsz ehhez players? :D

(#1145) MiklosSaS válasza sg22 (#1143) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Aztan engem nagyon is erdekel mit csinal vagy nem csinal @Tirexi meg @players111 :C .

(#1144) Tirexi: mondjuk a mantle-n kivul meg mindig BF4-ben jol elkente a 290X a 780Ti-t. Meg ha 5 %-ot is kapsz plusszba a mantle utan, az is jo lesz. Es mantle-n kivul is 1-2 max 6 FPS tavolsagra van a 290X a 780Ti-tol, a nem ref.es kartyak pedig igazan jol viselkednek es meg tuning is belefer. Azert azt meg kell hagyni hogy igazan szep teljesitmeny egy 40K-val olcsobb kartyatol. Vagy ezt ti nem latjatok a zold szemuveg miatt.

Nekem is (sajnos) zold van a gepemben a 3D es a 144 Hz-ert de azert nem hordok zold szemuveget.

[ Szerkesztve ]

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#1146) Tirexi válasza MiklosSaS (#1145) üzenetére


Tirexi
addikt

Oké még mindig a legtöbben 1080p-t használnak 60 Hz-en.
Nézzük az átlag FPS értékeket 1920*1200-ban.

290x= 92 FPS
780Ti= 87 FPS

Kérdem én tőled őszintén most Miklós... hogy ki a fenét érdekel 60FPS felett mennyi az FPS a két VGA között?? :)) :)) :))
És ráadásul az a pár FPS?
Észre fogod venni? Soha a büdös életben nem fogod észrevenni azt a kevés különbséget elárulom neked...

Nevetséges FPS-en vitatkozunk itt. Kutyát nem érdekli addig amíg meg van a fix 60FPS-em, hogy mennyit tud a VGA-d meg a másik 80+ -nál. :DDD :DDD

Engem baromira nem tud érdekelni ilyen semmirevaló teszt amikor úgy is könyök mozdulattal húzom fel a VGA-t amikor meg jön és jóval több FPS-t fogok kapni mint a sz@ros tesztekben.
Ráadásul még a CPU-m is jobb és magasabb Mhz-en üzemel.

De végül is még azt sem kell mert a 60+ már meg van nem igaz? Még alapon is.

Szerk.:
A 40k-val olcsóbb dolgot meg könyveld el hogy azért mert "nem tudunk értelmes AMD driver-t készíteni".
Nekem fekete halál nem kell kösz.

[ Szerkesztve ]

(#1147) #35434496 válasza daveoff (#1141) üzenetére


#35434496
törölt tag

Biztos igazad van. :)

(#1148) MiklosSaS válasza Tirexi (#1146) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Na mostanaig ez a legkorrektebb hozzaszolas amit olvastam. Igen, igazad van helyesen leirtad. En csak negativan reagalok az olyan dolgokra ami nem igaz.
Olyanok mocskoljak be az AMD-t akiknek soha nem is volt sem CPU sem VGA toluk, es nem helyenvalo az ilyen dolog. Beteved egy tag aki nem ert hozza, atnez tobb szaz hozzaszolast, aztan eleteben nem vesz Radeon kartyat.

Problemak vannak mindket oldalon, mikor az NV mikor az AMD a jobb, de amikor valaki elfogult es ezt probalja bizonygatni...azert egy kicsit tulzas. Olyan osztja az eszet aki par honapja azt sem tudta milyen orajelen mukodik a kartyaja, meg olyasmivel vadol hogy arulo vagyok mert hol AMD es hol NV kartyam van. Normalis az ilyen gyerek ? Elhiszem hogy meg tizeneves de azert kicsit komolyabban kellene egy szakmai forumon hozzaszolnia.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#1149) daveoff válasza #35434496 (#1147) üzenetére


daveoff
veterán

BF4 multis méréseim, különböző pályákon. 1080p 60Hz Ultra setup 4xMSAA
Ami a lényeg mindig megvan a 60+ fps

2014-01-07 21:11:56 - bf4
Frames: 62986 - Time: 600000ms - Avg: 104.977 - Min: 66 - Max: 142

2014-01-07 22:08:38 - bf4
Frames: 60008 - Time: 600000ms - Avg: 100.013 - Min: 64 - Max: 171

2014-01-07 22:44:45 - bf4
Frames: 54951 - Time: 600000ms - Avg: 91.585 - Min: 66 - Max: 146

2014-01-07 22:57:13 - bf4
Frames: 54733 - Time: 600000ms - Avg: 91.222 - Min: 62 - Max: 152

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#1150) Tirexi válasza MiklosSaS (#1148) üzenetére


Tirexi
addikt

Én nem tudom, hogy ki volt az a csávó és igazából nem is érdekel. :N (saját magát minősíti azzal ahogy viselkedik)
Engem csak az "nevettet" meg, hogy olyan FPS szám különbségekről beszélgetünk itt ami kb egyelő a nullával.
Az én VGA-m jobb mert tud 2 FPS-el többet beeeeeeee.

A kutyát nem érdekli. :DDD

Az már viszont érdekelne mondjuk ha a 290X és 780Ti között lenne úgy 30FPS különbség.
Akkor már nekem is AMD-m lenne.

Az ár különbségekhez sok mindent hozzáfűzni nem tudok. Melyik cégnek hogyan éri meg a legjobban eladni a VGA-kat. Nyilván ha veszteséges lenne az NV akkor nem adná drágán a VGA-it. De sztem nem az.
A Titan-ból is jó pár elfogyott holott 300k felett volt. Azt is vették.

(#1149) daveoff:
"Ami a lényeg mindig megvan a 60+ fps."

Erről van szó. Ha meg 60FPS alá megy akkor meg fogom és vagy lejjebb veszem az élsimítást vagy felhúzom a VGA-t. Kész.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.