Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) daveoff válasza norb55 (#1948) üzenetére


daveoff
veterán

Ezt rosszul tudod, szerintem 7xx széria biztos nem fogja támogatni, mivel max dx11-et tud...

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#1952) Gainka válasza tejeskifly (#1950) üzenetére


Gainka
őstag

Lehet hogy simán tudnák, de hát akkor ki venné meg az uj video kártyákat. :(
Ezért szerintem biztos hogy uj vga-kat fognak kiadni az uj dx.hez. De persze én is reménykedem.

(#1953) norb55


norb55
senior tag

Ez nem új grafikai támogatás lesz, hanem útvonal gyorsabb eléréshez. Ha nem támogatná a GTX 6×× és GTX 7×× seria, az elég csúnya volna.
Viszont win 9 kell majd, mert a win 8 nem fogja tudni ezeket az újításokat. Vagy nemakarják hogy tudja.

Ki veszi meg az új kártyákat? Aki méggyorsabb sebességre vágyik. Mindig is így volt. De a hardver fejlettségbe előrébb tart mint a szoftver, azt tudom.

[ Szerkesztve ]

(#1954) tejeskifly válasza norb55 (#1953) üzenetére


tejeskifly
aktív tag

Neharagudj de ez szerintem baromság, hogy régi kártya új dx verzióval együtt fog működni. 780ti 11.2-t sem tudja, nem valószínű, hogy a legújabbat tudja majd. 6xx szériáról ne is beszéljünk.

Visszafelé kompatibilitás is van a világon. Nemtudom mi lesz a köv dx neve, de legyen mondjuk a példa kedvéért dx12. Egy dx12-t tudó vga-nak tudnia kell az összes előző dx kódot kezelnie. De már most van olyan verzió, amit az említett kártyák nem kezelnek.

Nem tennék rá, nem hogy nagy összegben, de még kicsiben sem, hogy régi kártyákkal is működni fog. Ha mégis így történne, annak csak örülni fogok.
Viszont ilyen elvárásoknak csúnya pofáraesés lehet a vége.

(#1955) norb55 válasza tejeskifly (#1954) üzenetére


norb55
senior tag

Nem haragszok, de a Kepler a 6×× seria is.Szerintem müködni fog, de majd Abu elmondja .

(#1956) tejeskifly válasza norb55 (#1955) üzenetére


tejeskifly
aktív tag

Nem jártam utána, de ha jólemlékszem olyanról is szó volt, hogy szinte korlátlna hozzáférésük lesz majd az erőforráshoz a fejlesztőknek. NV-nél eleve 8 UAV a limit, ha jóltudom.

(#1957) norb55 válasza tejeskifly (#1956) üzenetére


norb55
senior tag

Nvidia biztos a DX-re fog támatkozni. AMD meg nemtudom melyik irányba, ő biztos a mantle felé húzna , mert belefecceltek egy csomó összeget. Érdekes jövőnek fogunk szemtanui lenni. :)

(#1958) Malibutomi válasza norb55 (#1957) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

...jövônek leszünk/lehetünk szemtanúi...

Bocs de ez már nagyon szúrta a szemem.

[ Szerkesztve ]

(#1959) norb55 válasza Malibutomi (#1958) üzenetére


norb55
senior tag

De azért mint magyar ember, megétetted, mit írtam? :DDD Meg mert kijavítottad, akkor nincs miről beszélni. :R

(#1960) stratova válasza norb55 (#1957) üzenetére


stratova
veterán

Állítólag maga Mantle kidolgozása PC vonalra már töredék erőforrásigényt vont maga után, a konzolos mutatványhoz képest.

Ezt a feature level kérdéskört úgy tudom elképzelni, hogy az adott Dx 11.2-es játék esetleg elindul az említett Nvidia kártyákon, csak nem tud majd pl. minden effektet kihasználni (vagy más megoldást alkalmaz). Már ha tényleg fut majd.

Ebben az esetben viszont minden egyes játékteszt megkívánna legalább egy képi de még jobb esetben videós összehasonlítást, hogy lássuk a valóságban mennyire vehető észre az esetleges eltérés.

(#1961) tejeskifly válasza norb55 (#1957) üzenetére


tejeskifly
aktív tag

Abu leírta korábban, hogy valószínűleg nem volt ez olyan nagy ráfordítás amd részéről, lévén, hogy az új konzolok miatt amúgyis benne voltak az api kidolgozásban. (Vagy hasonló)

(#1962) tejeskifly válasza stratova (#1960) üzenetére


tejeskifly
aktív tag

Itt jól látszik, hogy a jelenlegi nvidia kártyák a dx11.1-et sem tudják teljes mértékben kihasználni (64 UAV vs NV 8 UAV). Emiatt nem látom valószínűnek, hogy az új dx-el együtt tudnának működni.
Legalábbis én azt hámoztam ki, hogy pont az lenne a lényege, hogy sokkal nagyobb szabadságot adna a fejlesztőknek a kártya fölött, ilyen korlátozásokkal, viszont nem lesz szabadság.

AMD már olyan módon alakította ki a kártyákat, hogy ez ne gátolja a fejlesztőket. De szerintem még amd-nél sem lesz olyan, hogy a régi kártyák is megkapják az új dx-et. Max lesz olyan feature level, ami gcn amd-hez van.

(#1963) stratova válasza tejeskifly (#1962) üzenetére


stratova
veterán

Erre kíváncsi leszek. Ha egyáltalán nem futnának rajta egyes játékok, az okkal lenne bili-borogató hatással. Pl. egy GTX Titan Black esetében. Ez nem éppen az a kártya, amit egy-két év alatt csak úgy le kellene cserélnie az embernek:

Nekem abszolút szimpatikus GCN fejlettsége (pláne mint hardvert ritkán cserélő ember számára jó ez). De meg kell hagyni, Nvidia is igen ügyesen sakkozott a GT 750/750 Ti megalkotásakor a teljesítmény/fogyasztás mutatóval, amivel a mobil szegmensben elég jó pozícióból indul majd Maxwell. Szóval ennek ellensúlyozásaként vagy ügyes árazást vagy átnevezésen túlmutató energiatakarékosságra vonatkozó fejlődést is várnék AMD-től. Ha ez meglesz, akkor mindkét oldal vevőköre jól járt Maxwellel.

[ Szerkesztve ]

(#1964) tejeskifly válasza stratova (#1963) üzenetére


tejeskifly
aktív tag

Mire elérünk oda, hogy a köv dx verzió only lesz a játék, addigra már titan black nem lesz mérvadó kártya.
De a feature level szerintem megmarad, így fog futni, csak az új funkciókat nem használhatják majd a régi kártyák.

[ Szerkesztve ]

(#1965) gbors válasza tejeskifly (#1962) üzenetére


gbors
nagyúr

azért az nagy kérdés, hogy az új DX az eddigiekhez hasonló inkrementális természetű lesz, vagy teljesen más. ha teljesen más, akkor nem szükséges továbbvinniük a jelenlegi fogalmakat, és miután az UAV egy virtuális erőforrás, nem feltétlen kell rá vonatkozó limitációkat sem tartalmaznia. az persze más kérdés, hogy az nV esetében a kevés UAV minden bizonnyal leképezhető valamilyen fizikai erőforrás szűkösségére, és bizonyos shadereket akkor sem fognak szeretni a DX11-es nVidia kártyák, ha a DX12-ben támogatottak lesznek. shit happens.

amúgy ezen szerintem még felesleges filozofálni - nagyon messze vagyunk még a DX12-től. sőt, lehet, hogy nem is az lesz a neve, hanem pl. DirectX One ;]

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#1966) ricshard444


ricshard444
veterán

Egy gondolat kering a fejemben, kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan "győznétek meg" a következőről, ha már így leült a topik:

Mi szól egy GTX mellett az AMD-vel szemben?

A driveres gondokat most hagyjátok figyelmen kívül (az tagadhatatlan, hogy most én is megszívtam az új kártyámmal), azon felül van egy PhysX a dologban, utóbbit aláírom, hogy remek dolog, ahol még még bevetik néha.

Átlagos kérdés, kezdőbb számteches emberkéknél gyakran hallom ezt a "győzz meg" kérdést, sokszor fordítva.

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#1967) Locutus válasza ricshard444 (#1966) üzenetére


Locutus
veterán

Hőtermelés, hang (ref hűtővel), fogyasztás... Mind az nv mellett szól. Még ha valami rejtélyes okból a driver kérdést ki is akarod hagyni...

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#1968) ricshard444 válasza Locutus (#1967) üzenetére


ricshard444
veterán

Ref hűtő nem játszik, ha halkat szeretne az ember, 40-50W a felsőkategóriában nem releváns, ellenben az árat nem hoztad fel, ami elég nyomós kérdés.

Ha ezeket kizárjuk, mert valamilyen oknál fogva nincs gondod driveresen semelyik oldallal és egyedi hűtős modelleket nézegetsz + a tárcád teli van, akkor annyira redukálódik a kérdés, hogy melyikkel szimpatizáltok jobban és/vagy kifejezetten 1-2 epic cím miatt döntötök valamelyik mellett?

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#1969) tejeskifly válasza Locutus (#1967) üzenetére


tejeskifly
aktív tag

Ezek az első dolgok amik neked a videokártyánál felmerül mint kérdés? Teljesítmény, ár, ár/érték csak ezek után jön?

Hűtőből nem refet kell venni és gond megoldva. fogyasztás csak akkor érdekes, ha htpc-t akarsz építeni, ahhoz meg amúgysem kell dedikált vga. Akkora fogyasztás különbség nincs, hogy mondjuk rezsiben megérződjön a különbség két hasonló kategóriájú nv és amd között. (főleg miután nem járnak 0-24 max teljesítményen)

Driver gond van mindkét oldalon időnként. Szerencsére nem sikerült még olyanba belefutnom, ami tönkre tette volna a játékélményt vagy a hardvert, nv oldalon ez nem mondható el, ott szálltak el gpu-k a hibás driver miatt. (nem is egyszer)

Jelenleg, azzal, hogy ea az amd mellé tette le a voksát, illetve több nagyobb kiadó játékai is amd evolved logóval van ellátva, jelenleg amd a jobb választás játékra. Egyre fogynak az nvidia logoval ellátott játékok, illetve egyre inkább a b kategóriás játékok, amik még nvidia logoval indulnak, vagy használják a physx-et mondjuk.

(#1970) gbors válasza ricshard444 (#1966) üzenetére


gbors
nagyúr

egy "győzz meg" kérdésre én első reflexből azt válaszolnám, hogy győzzön meg a ...., nem vagyok sem AMD, sem nVidia sales-es :D

komolyabban, a fő különbség a két cég termékfilozófiája között, hogy az AMD innovatív, az nVidia konzervatív irányból közelíti a játékokat. az nVidiának az a fontosabb, hogy a jelen és a múlt megfelelően fedve legyen, az AMD igyekszik a közeli (vagy inkább távoli) jövőre koncentrálni.
ez a gyakorlatra úgy fordul le, hogy az nVidia terméknél pontosan tudod, hogy mit kapsz, ez jellemzően egy megbízható teljesítmény- és stabilitási szint, viszont fejlődési potenciál nincs benne. az AMD hajlamos hanyagabbul kezelni pl. a 3-4 évnél idősebb játékok kérdését, vagy az aktuális stabilitást, viszont lehet, hogy előjönnek valamivel 1-2 év múlva, amitől Neked piszok jó lesz (ld. Mantle). de az is lehet, hogy csak 3-4 év múlva jönnek elő, amikor már a jelenkori vásárlónak állatira mindegy.
szóval TLDR, hasonló ár/teljesítmény mellett a személyes beállítottság alapján érdemes dönteni. ha valakiben van kísérletező kedv és szeret a jövőre játszani, akkor mehet az AMD, ha valakinek az a fontos, hogy a VGA tegye a dolgát és rá se kelljen nézni vagy 1 évig, akkor jobban jár az nVidiával.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#1971) ricshard444 válasza gbors (#1970) üzenetére


ricshard444
veterán

Csak érdekel, hogy ti hogyan álltok a dologhoz, mert érdekes beszélgetések szoktak születni.

No, most jön a 20 sor amit írtál ;]

Vannak dolgok...

(#1972) Abu85 válasza gbors (#1970) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Itt sosincs filozófiai felfogás. Legalábbis a tervezésnél biztos nincs, mert eleve a termékekkel piacokat célzol és nem filozófiai irányzatokat.
Az AMD és az NV között ma az a különbség, hogy pár éve egy válaszút elé kerültek. Az egyetlen dolog ami világos volt, hogy a PC-s VGA-piac nem viheti a hátán a termékportfóliót, mert szenvedni fog. A termékek eladhatók ide, de biztos bevételt kínáló és/vagy növekvő piac kell. Az utat mindketten kiválasztották. Az AMD berakta magát a konzolokba. Legalább 8 évig biztos bevétel ráadásul OEM konstrukcióban. Az NV kiszemelte magának az ultramobil boomot, ami nem olyan stabil bevétel, mert sok a konkurens, viszont masszívan növekvő piac.

Ez itt tiszta üzlet. Az architektúra karakterisztikáján is látszik, hogy ultramobilba vagy konzolba tervezték.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1973) Abu85 válasza ricshard444 (#1971) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Én ma már nagyon leegyszerűsítem a kérdést. A következő tesztplatformban is ez lesz benne. Itt már egységesség nem lesz, mert alapjaiban különböznek az architektúrák. Amit nézni kell, hogy az extrák közül NVIDIA PhysX és TXAA a fontosabb, vagy az AMD TrueAudio és Mantle, vagy az Intel PixelSync.
Mindhárom cégnek meglesz a játékfejlesztői támogatása ezeknél a technológiáknál. A hardverek teljesítménye eléggé közel van egymáshoz azonos árszinten, így az extrák eldöntik a választást.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1974) sg22 válasza Abu85 (#1973) üzenetére


sg22
senior tag

szerintem az dont itt is mint mindenhol, pl a mobiloknal is. kinek mire van szuksege. ott is az alapjan valasztasz. valakinek a true audio kell, valakinek a fiziksz, valakinek a kis fogyasztas, valakinek az ar, esetleg az ar/teljesitmeny, stb stb. lehetne sorolni orokke. ezert nincs olyan h ez a best buy vagy az. mi alapjan lenne? ez mindenkinek mast jelent, marmint a best buy.

what should I do about this?!

(#1975) ricshard444 válasza Abu85 (#1973) üzenetére


ricshard444
veterán

A hozzáállás jogos, én is így látom egy ideje, hogy az extrák azok, amik elhúzzák az ember szívét.
Meg az ár/teljesítmény is sokat nyom, ezért is nincs szívem eldobni a 290-t és visszaváltani.

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#1976) Abu85 válasza sg22 (#1974) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Igen. Mostantól még kevésbé lesz meg a best buy termék, mert rengeteg szubjektív tényező jön be. Én arra gondoltam a változások mellett, hogy az értékelés megmarad az objektív szempontok szerint, de a szubjektív tényezőket pár folyamatosan frissülő bejegyzéssel az olvasók elé tárjuk. Ennél jobb rendszer sajnos nincs.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1977) Locutus válasza ricshard444 (#1968) üzenetére


Locutus
veterán

AMD-nél nem játszik a REF hűtő, igen. NV-nél meg egész más a helyzet.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#1978) ricshard444 válasza Locutus (#1977) üzenetére


ricshard444
veterán

:U

Akkor ezt megbeszéltük.

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#1979) Locutus válasza ricshard444 (#1978) üzenetére


Locutus
veterán

Baszki, te kérdezted mi a különbség... hát ez. AMD REF hűtő egy zajos szar, míg az NV teljesen jó.
És igenis számít. Nekem pl mivel SFF házba teszem. Meg az is, hogy 90 helyett max 70 fokon megy, és ezt nem szétteríti valahogy a házon belül, felfűtve a winyokat meg mindent, hanem egyből kitereli (halkan) hátulra.
De ha ez most arról szól, hogy minden nv előnyt elbagatelizálj valahogy, akkor ne fáradj, mert abban a vitában nem veszek részt.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#1980) sg22 válasza Locutus (#1979) üzenetére


sg22
senior tag

en nem altalanositanek a helyedben. ¨AMD REF hűtő egy zajos szar, míg az NV teljesen jó.¨
lehet hogy a mostani csucskartyaknak igy van, de korantsem az osszes kartyara igaz

what should I do about this?!

(#1981) HSM válasza Locutus (#1979) üzenetére


HSM
félisten

Az AMD-nek is vannak jó ref hűtői és az NV-nek is szarok. :U Erről így nincs értelme beszélni, legfeljebb termékek megjelölésével.

Szerintem amúgy az összes referencia, kifújós termék hangos egy jobb nyitott hűtőshöz képest. Persze, aki igazán halk nagyteljesítményű gépben gondolkozik, ott az SFF szerintem alapból felejtős.

[ Szerkesztve ]

(#1982) gbors válasza Abu85 (#1972) üzenetére


gbors
nagyúr

úgy látom, nem nagyon sikerült fogni, amit írtam :U én a cégek értékrendjéről beszéltem, és arról, ami ebből a termékekben megjelenik, Te meg jössz a legfrissebb architektúrával, és ezredszer is leírod ugyanazt a mantrát a PC-s piac jelenéről / jövőjéről. megsúgom, hogy amit írtam, az 6-7 éve is ugyanúgy jellemző volt a két cégre, és ha már ide akarjuk keverni az architektúrákat, akkor azok, amik akkor mentek, már 10 évvel ezelőtt lettek tervezve.
plasztikus példa: a 2007-ben vásárolt HD2600XT-met nagyon szerettem, a játékok zömében sokkal gyorsabb volt, mint az előtte lévő 7300GT OCOCOC. viszont amikor nekikezdtem a Deus Ex-nek - na, akkor lefagyott a mosolyom a 20-30 FPS láttán. bármit csináltam, nem lett több. jó volt a 2600XT, csak az nVidiás tesókája (8600GT, ha jól emlékszem) kiszámíthatóbban viselkedett.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#1983) Abu85 válasza gbors (#1982) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ez nem értékrend. Az természetesen látszik, hogy az AMD elsők akar lenni az egyes API-k kihasználásában és támogatásában. Ezt évek óta teljesítik is. De ettől még ez nem értékrend, hanem a fejlődés elősegítése. Aki nem így tesz az fékezi a fejlődést. Szóval ez itt egy kötelesség az adott cégtől, hogy a piac ne egy helyben toporogjon, hanem fejlődjön. Aztán persze lehet magyarázni, hogy az csinálja jól, aki nem fejleszt, mert csak, de ettől még a szabványba az egyes funkciók akár követelményként, vagy akár opcionálisan nem véletlenül kerülnek be. Azokat megszavazzák a GAB/Khronos tagok, ráadásul legalább 4-5 évvel a bekerülés előtt, tehát meglepetés senkit sem ér.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1984) Locutus válasza HSM (#1981) üzenetére


Locutus
veterán

Ilyen megkötésekben az gondolkodik, aki még nem vágott bele...
Évek óta microATX kockában üzemel a gépem, alig van benne hely még a kábeleknek is, és csodák csodájára semmi gond. Amíg hagyományos hűtős kártyám volt, addig a winyok meg kb minden 5-10 fokkal is melegebb volt, mint mióta a hátra fújós 670FTW van. És egyáltalán nem hangos. Szal ideje átgondolni az AMD által kinevelt sztereotípiákat ;)
Eszem ágában sincs többé hodály házat venni, aminek a fele üres.. minek. Persze ha 90 fokot okádó VGA-m lenne, akkor lehet hogy szükségszerű döntés lenne...

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#1985) HSM válasza Locutus (#1984) üzenetére


HSM
félisten

Évekig referenciahűtős kártyáim voltak, pont azért, mert gyengébb szellőzésű házaim voltak. Referencia Radeon HD3870, 4890, GTX 260, HD 5850, és egy referencia 7970-em is van. Igazából egyedül a 4890 volt elviselhetetlenül hangos, és emellé nem is éppen hűvös, az 5850 pedig igen halk volt és hűvös, és a 7970 sem vészes tuning nélkül, 2000rpm környékén megmarad 80 fok alatt, ami szsvz egyáltalán nem vészes. :U Ugyanaz a vaporkamrás, igényes konstrukció, mint az NV modern refhűtőin.

Amúgy pedig az SFF-nél nagyobb méretű házra egész egyszerűen azért van szükség, hogy beférjen egy normális méretű processzorhűtő, és rendesen legyen helye szellőzni a VGA és HDD körül a levegőnek. Ugyanis ha nagyon kis helyen cserélsz ki sok levegőt, akkor bizony az nem lesz halk.
Megnézheted a házam, így néz ki belülről: [link].
A procin is alig teker a venti (passzívan is elmegy amúgy) a két 18cm-es venti 700rpm-en pedig nagyságrendekkel (nem vicc, tényleg) halkabban viszi ki a házból a meleget, mint bármilyen hátrafújós hűtős VGA. Az R9 280X Vapor-X kártyám pedig minimálisan alulfeszelve hajtom (1070/1550Mhz és 1,2V helyett 1000/1450-en 1,1V-on) és 70 fokot épphogy eléri 1600rpm-es ventivel, amit még közelről se hallani levett oldallappal. Feltett oldallappal pedig aztán végképp síri kuss van, hála a hangszigetelő habnak rajta. A tápom is passzív, azt is a ház ventik hűtik, kitűnően. Kisebb házban ezt nem tudod megcsinálni, mert a venti előtt a rácson már nagyobb zajt csap a venti szele, mint nekem a komplett gépem zaja. :U A kábeleket sem lehet egy SFF házban rendesen elvezetni a szél útjából. Halkan megjegyzem, a refi VGA-kon lévő nagy motorerejű (és motorhangú, golyóscsapágy esetén még plussz csapágyhang) mókuskerék üresben sem olyan halk, mint pl. egy ilyen Vapor-X hűtésen lévő kisebb motorerejű, siklócsapágyas hűtője.
Ami meg a winyókat illeti... Ritkán volt 2-3 foknál nagyobb delta az SSD-m és a szobahőfok között. :N
Ja, és bizonyítéknak, 15 perc Valley futás: [link]

Szóval nem a sztereotípia beszél belőlem, hanem sokéves tapasztalat. Komoly különbség van az általad írt "nem hangos" és a síri kussban üzemelő gép között. ;) Halkan megjegyzem, már abból látszik, hogy nem vagy érzékeny a zajra, hogy van winyó a gépedben. ;) Én eladtam őket a hangjuk miatt, ami maradt 2TB-os kisebb forgási sebességű, azt pedig USB3-as külső házba tettem, és amikor csak lehet, lekapcsolom. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1986) gbors válasza Abu85 (#1983) üzenetére


gbors
nagyúr

már az első két mondatod üti egymást. javaslom, hogy nézz utána az értékrend fogalmának, és hogy ez mit jelent egy cég esetében :)
kötelesség meg az, amit a törvények leírnak. a többi opcionális. az meg még morálisan sem volt "'kötelessége" az AMD-nek, hogy CPU-sítsák az architektúrájukat - de ők az ilyenekben látják a növekedési potenciált most is, régebben is. követő piaci szereplőként amúgy ez logikus is.

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#1987) Locutus válasza HSM (#1985) üzenetére


Locutus
veterán

Még egyszer megkérdezem, röviden, velősen: hallottál ár 680 óta nv ref hűtést? Mert nem úgy tűnik.

Egyébként szép meg jó amiket leírtál, be nemtom mit akarsz elmagyarázni velük. Nekem a kis kockában is 1000rpm-es 12cm-es AP15-ök vannak, hangtalanul. Procira kis víz van, lazán elfér, szintén nincs hangja. A GPU fan meg olyan fordulatra megy amire akar... sose hangos. Ez a kábelrendezős sznobéria is azoknak lehet csak szempont, akinek mutogatós ablakos házuk van. Abban jól néz ki persze. Az enyém meg be van építve a szekrénybe, így a kutyát nem érdekli mi van belül :)

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#1988) Abu85 válasza gbors (#1986) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Szerintem a PC-t fel kell segíteni olyan technikai színvonalra, amivel a két új generációs konzol rendelkezik. A fejlesztőknek első a konzol, és minden kutatást arra végeznek. Abból pedig átjön a cucc PC-re, de ha nincs meg a technológiai alap ehhez (low-level API, dedikált hangprocesszor, HSA-szerű integráció), akkor a PC maximum a mobilokhoz készített port grafikailag feljavított verzióját kapja meg.
Az persze igaz, hogy AMD jobban érvényesül, ha a PC megkapja a konzolos új generációs tartalmakat. Az NVIDIA eközben jobban érvényesül, ha inkább mobil portokat kap a PC GameWorks és GPU PhysX effektekkel kiegészítve. Ez a felfogás a két cég szoftveres fejlesztésein egészen világosan látszik.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1989) tejeskifly válasza Locutus (#1987) üzenetére


tejeskifly
aktív tag

azóta csak 1 széria ment, le, úgy mondod, mintha 680 óta 4-5 széria nv elkészült volna, és azóta semmi gond nincs a hanggal.

(#1990) Locutus válasza tejeskifly (#1989) üzenetére


Locutus
veterán

És most mi is a problémád?

Minek hasonlítanánk össze évekkel ezelőtti dolgokat?

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#1991) HSM válasza Locutus (#1987) üzenetére


HSM
félisten

Személyesen nem volt szerencsém a 680 hűtőjéről, de másoknak igen: [link]
Terhelés alatt 43dbA nálam nagyon messze esik a halktól. A halk az nálam valahol itt kezdődik 36dbA-nál: [link].
Üresjáratban pedig nem az a baj, hogy hangos, hanem a nagy motorerejű mókuskerék miatt, amelyek soha nem lesznek olyan semleges hangszínűek, mint egy rendes, hagyományos kialakítású siklócsapágyas ventilátor. De ez a 290X is szép darab pl. halk módban, 78 fok és 34dbA: [link].

Ez a kábelrendezés nem sznobéria, hanem egy hasznos dolog, sokkal jobban kering a levegő, ha nincs az útjában egy rakás kábel. :U Nálam meg be se látni a gépbe, ugyanis belülről vastagon hangszigetelő habos tömör szálcsiszolt alumíniumlemez az oldallapom, nem egy bazári plexis vacak.

(#1992) DeadMeat válasza Locutus (#1987) üzenetére


DeadMeat
veterán

És minek hasonlítod össze a hangosságát. Tök szubjektív. Engem minden zavar ami forog.Passzív gépen kívül nekem minden más hangos. Baszhatod az nv ref hűtődet, nekem hangos.Az amd ref hűtőket dettó. Havert az sem zavarja ha ordít a gépe, neki az sem hangos. Akkor most mi van?
A házam mellett teljes terhelésen 4x decibelt mérek, más nem is hallja a gépem, de én amint belépek a szobába hallom és zavar. Hangos? Nekem igen.

[ Szerkesztve ]

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#1993) Rabbitf_24 válasza ricshard444 (#1975) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

Drivert ne hagyjd ki, ahogy gbors is írta, ez a kulcsa az egész kérdéskörnek.
Hiába törekszik az AMD az újításokra, ha a lelke az egésznek, a driver nem áll rendelkezésre, vagy ha létezik is, akkor nem jó. A jövőre nézve lehet a mantle jó megoldás, nem is kérdés, de jelen esetben 1 játékban megy így vagy úgy, én ezt még nem nevezném áttörésnek. Inkább játszok a játékokkal már a megjelenés napján minden gond nélkül, minthogy várjak még hónapokat az optimált béta driverekre.

Hűtést nem veszem ide, mert vannak jó custom megoldások mindkét oldalon.
(Személy szerint kifogtam zöld oldalon kb a legjobbat. Nyilván a ház szellőzése is hozzájárul a 28°C-os idle hőmérséklethez. :) )

[ Szerkesztve ]

(#1994) Taposo válasza Abu85 (#1988) üzenetére


Taposo
aktív tag

Na de a játékélményt növelő stabilitásokra nincs szükség low level api-hoz, én még mindig ezt nem birom felfogni, a jelen PC-s játékok borzalmasak, össze vissza akadozó, tele mindenféle irracionális fps ingadozással, mindenféle driver hibával, de a lényeg hogy ostoba csilli villi efektek legyenek a játékban hogy rohamot kapj tőlük éjjel 3-kor, mert ha jól értem attól hogy a PC -is fel lesz hozva a konzolok szintjére(de hülyén hangzik ez :U ) attól a stabilitás nem fog változni csak az effekt minősége kinézete.Vagy lehetséges lenne hogy pl. a régi X 360-on a Halo 4 a játékmenet 99%-a stabilan nyomta a 30 fps-t, ez PC-n megoldható lenne pl. 60 fps-el az erősebb hardvernak köszönhetően most is ? Vagy csak egyszerűen b@sznak rá a fejlesztők, de lehetséges lenne a jelenlegi "felszines" api-val ?

(#1995) Malibutomi válasza Rabbitf_24 (#1993) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Tegyük hozzá hogy a CF-re lehet igaz amit írsz. Sok embernek ugyanúgy mint nekem esze ágában sincs két kártyát használni.
Nincs is gondom semmilyen játékkal, nincs fagyás, nem kell driverre várni.

[ Szerkesztve ]

(#1996) Abu85 válasza Taposo (#1994) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A stabilitási gondok 95%-a arra vezethető vissza, hogy a fejlesztőnek szüksége van a sebességre és egyszerűen bevállal olyan optimalizálásokat, amelyeket meg lehet csinálni DX alatt például, de az MS határozottan nem ajánlja, mert nem garantálható az API stabilitása olyan körülmények között.

Amiket felsoroltál azok mind attól vannak, hogy az aktuális API-k még ma is úgy kezelik a VGA-kat, mintha TnT-k és Voodoo-k lennének. A driver pedig megpróbálja ezt a modellt olyan formába önteni, ahogy a mai hardverek valóban működnek.

Az új low-level API irányzatok lényegében csak azt teszik, hogy eldobják a régi kötöttségeket és úgy tekintenek a hardverekre, mint általános processzorok. Ennek értelmében egy modern API annyit tesz, hogy shadereket futtat a hardveren és kész.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1997) Taposo válasza Abu85 (#1996) üzenetére


Taposo
aktív tag

Szóval nem csak effekt minőség tekintetében, hanem a stabilitásban is sokat nyomna a mélyebb hozzáférésű api, erre voltam kiváncsi, igy egy kicsit mindjárt biztatóbb a jövő, köszi :R

(#1998) tejeskifly válasza Rabbitf_24 (#1993) üzenetére


tejeskifly
aktív tag

jelenlegi driverel mi a gond?

(#1999) Abu85 válasza Taposo (#1997) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem a stabilitás a fő probléma. A kiszámíthatatlanság, ami ma a fejlesztőket a low-level API felé tolja. Azért nagy az érdeklődés egy ilyen koncepció iránt, mert ma a DX-ben az a legnagyobb gond, hogy megjósolhatatlan a működése. Annyira segíteni akar, hogy árt a fejlesztéseknek.
Sokszor kapják a fejlesztők, hogy nem tudnak többszálú kódot írni, így nem tudják kihasználni a többmagos processzorokat. Ez szinte általános nézet a PC-ben, hogy erre a piac képtelen. Eközben konzolon baromira jól kihasználják az erőforrásokat. A tudás és a tapasztalat tehát megvan, csak nincs normális többszálú végrehajtása az API-knak, illetve a driverekre annyi munka a szakad, hogy rengeteg rejtett szál akadályozza a programszálakat.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2000) Rabbitf_24 válasza Malibutomi (#1995) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

Lehetséges, de akkor miért él ez az opció, ha "köztudottan" nem működik?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.