Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1604) gbors válasza sg22 (#1595) üzenetére


gbors
nagyúr

úgy látom, piacismeretben nem vagy éppen a topon... emellett azt mondod, hogy nem az AMD hibája, hogy hazudoztak, hanem a vásárlóké, akik elhitték? jó hozzáállás :U

a barátodnak nem tudom, mennyire kicsi az APU-ja, de egyáltalán nem biztos, hogy sokat fog gyorsulni a BF4, ugyanis könnyen lehet, hogy a 7770 lesz a szűk keresztmetszet, amin a Mantle nem segít.

nem, nem tetszik az AMD - és most nem vásárlóként van bajom velük, hanem a piac iránt érdeklődő műkedvelő elemzőként. 2014 elején két olyan régóta várt dolguk jelent meg, ami agyon lett hype-olva, és sehol nincs attól, amit ígértek - helyette generálnak újabb ígéreteket. olyan jó lenne látni, hogy a here&now is működik náluk - de az utolsó ilyen élményem velük a HD5870 volt. (ill. a 7970 is, csak az igen-igen rövid ideig)

(#1590) Abu85: nagyon szép, amit írsz, és az is rendben van, hogy Te valóban kezdettől emiatt örülsz a Mantle-nek, de ez már megint nem a jelen. emiatt felesleges 290X-et venni, mert mire ebből lesz valami, addigra a 490X lesz a menő.

(#1599) Malibutomi: nem tökmindegy, mert a lebegtetett +20-40% arra lett volna elég, hogy 25x16-ban, ill. 57x10-ben jelentősen megdobja a sebességet, ahol azért már a 290X-szel sem minden rózsaszín.
a starswarm valóban impresszív (írtam is lejjebb), de ott a platform-GPU kommunikáció a kulcs, és nehezen tudom elképzelni, hogy ezt a részét ne tudná megoldani akár a MS, akár a Chronos - ha meglenne az akarat. egy proprietary API abban az esetben lenne ütős, ha mindkettőt tudná (ld. anno glide, amihez sokan hasonlítgatták is a Mantle-t).

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#1605) PROHARDVER!


PROHARDVER!

Processzorokról szóló vita takarítva. A topic továbbra is VGA kártyákról szól! Minden további offolás szankcionálva lesz.

(#1606) Abu85 válasza gbors (#1604) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Idén biztos nem jön a 490X. Márpedig idén lesz olyan játék, aminek egy-egy effektje reálisan csak Mantle-ön lesz bekapcsolható. A Frostbite Team mondta, hogy az R&D-jük nagy része a Mantle-re megy.
A 290X-es felhasználók is örülnek. A legtöbb hardcore játékos eleve 100 fps fölé lővi be a rendszert még 290X-szel is. Lásd őt is. [link] - számára a Mantle plusz 60 fps-t jelent. És durva gépje van, csak multis arc és 100 fps fölé paraméterezi a beállításait. Szóval leginkább medium presetre. És még egyszer mondom, a legtöbb hardcore játékos ilyen. A mögöttes koncepciót én sem értem, hogy csúcsgéppel, mi értelme medium preseten játszani, de most mit lehet ezzel kezdeni.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1607) SzlobiG válasza Abu85 (#1606) üzenetére


SzlobiG
félisten

Megint ez a hardcore játékos... mintha a legtöbb user hardcore játékos lenne úgy mondod ezt. És nem, nem csak a hardcore játékosok veszenk csúcs vga-kat mielőtt ezt írnád.

Én személy szerint azért vettem erős vga-t hogy fullon tudjak játszani vele, nem mediumon 200 fps-el. :U

[ Szerkesztve ]

(#1608) Malibutomi válasza Abu85 (#1606) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Erre van példa innen a 290 topicból is. Mondjuk ő 2500K-mellé használja a 290-et, de ez azért még nem annyira elvetemültség.
1080p:
[link]
[link]

eyefinityben tényleg csak 10% de azért az sem elhanyagolható:

[link]
[link]

(#1609) Abu85 válasza SzlobiG (#1607) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ezért nem értem én sem ezt az irányzatot, de ettől még a multis játékosok nagy része csökkenti a részletességet, hogy 100 fps fölött legyen mindig multiban. Nem értem miért, de ha megnézel egy profi játékost, akkor lowra van véve mindene és úgy játszik. Többnyire azért vesz gépet, hogy elérje a 200 fps-t.

(#1608) Malibutomi: A négymagos Inteleken sokat segít a Mantle. Még Full HD ultrán is megdobja azokat egy extra 30%-kal multiban. A hatmagos Inteleken nem dob annyi. Ott 290X mellett is maximum 20%-kal több az ultra multi.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#1610) DeadMeat válasza Abu85 (#1609) üzenetére


DeadMeat
veterán

Mert így nincs(kicsit túlzok) esély arra, hogy beröcögjön a játék.Hiába a csúcs vas, egy komolyabb katyvaszban azért igen nagy fps dropok vannak, ami meg kb = a halállal.Így ís van, de nem olyan mértékű, hogy zavaró legyen.Amúgy meg szerintem a multi játék nem feltétlen csak a vizuális élményben kell nagyot nyújtson.
Nem csúcs vas, de hogy érzékelhető legyen: autó beállításokkal ami ~ultra 60 fps megvan, nagy katyvaszban viszont leesik 20 fps környékére is, ha dől a torny sanghájban akkor akár 1 is :C
Kicsit finomítva rajta ~medium, high között 90 fps és a minimim nem megy 60 alá, ha dől a torony 40 alá, ami még mindig khm zavaró, de legalább mozogni dudok :D

[ Szerkesztve ]

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#1611) Malibutomi válasza Abu85 (#1609) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Igen én is ezt vettem észre, az i5+7970 tulajok is örülnek (már akinek nincs fagyás gondja), hoyg jelentősen nőtt az fps. Pedig eddig ugye az volt a megállapítás hogy az i5 simán elég mindenhová. Úgy fest mantle alatt azért többet ki tud préselni azért.

(#1613) HSM válasza Abu85 (#1609) üzenetére


HSM
félisten

Ha arra mész, hogy igazán jó legyél egy multi játékban, nagyon nem mindegy, 60 vagy 200FPS-ed van. Próbáld ki. A motor késleltetése is sokkal kisebb lehet úgy. :K V-sync nélkül pedig jelentősen hamarabb kikerül a végeredmény is, akár csak 60hz-es monitoron is. Nálam ezen bukott el a CF is, olyan növelt az input lagon, csak lestem. :DD Pedig én nem is vagyok olyan igazán HC gamer, bár a durva FPS lanpartis múlt megvan. ;] Milyen jó is volt a haverokkal a Quake3.... :C

A grafika butítása pedig sokszor jobb látási viszonyokat is teremt. A gagyi füstben pl. könnyebben meglátni sokszor az ellent. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1614) Laja333 válasza gbors (#1589) üzenetére


Laja333
őstag

Több külföldi és magyar revjúból ítélve már a 290x boltokba kerülésével nevetségessé tette a Titan-t. Nem kellett hozzá a Mantle.

(#1615) Rexcor válasza Laja333 (#1614) üzenetére


Rexcor
őstag

Mikor is jött ki a TITAN? Mennyi idő is telt el a 290x megérkezéséig? Az lett volna a csúnya, ha nem lett volna gyorsabb, bár így sem sokkal előzi meg.

(#1616) Laja333 válasza Rexcor (#1615) üzenetére


Laja333
őstag

Akkor nem értem mi ez a felindulás, hogy "pedig azt ígérték hogy..." és közben meg úgy is lett. :) Lehet valamiről lemaradtam.

[ Szerkesztve ]

(#1617) sg22 válasza Rexcor (#1615) üzenetére


sg22
senior tag

fel ev, februarban jott ki a titan, szeptemberben a radeon. ja es persze FELE olyan aron kinalt jobb teljesitmenyt. Amugy semmi extra :C

what should I do about this?!

(#1618) HSM válasza sg22 (#1617) üzenetére


HSM
félisten

Ugyanakkor a Titan egy remekül megtervezett, igényes kártya volt jó hűtéssel, míg a 290X refije elég felejthető. Szóval ha azt vesszük, megvolt az ára az olcsóságnak. Különben is szerencsésebb lenne a 780-hoz hasonlítani, az a Gaming csúcs NV-nél, a Titan-ban a fullos DP-t is meg kellett fizetni és a 6GB-os ramot, ott nem a gaming volt az elsődleges célterület szvsz. ;)
Nekem egyik se szimpatikus amúgy, a Titan az ára miatt, a 290-ek meg az igénytelen hűtésük miatt. :) A nem refi 290-ek már korrektek, de az áruk is magasabb.

[ Szerkesztve ]

(#1619) Rexcor válasza sg22 (#1617) üzenetére


Rexcor
őstag

Egyrészt a TITAN az más kategória, nem kifejezetten "gaming" kártya, vannak benne extra feature-ök is. Másrészt több mint fél évvel ezelőtt nyilván "drágább" volt az a teljesítmény mint most. A 280X is olcsóbban indult mint anno a 7970Ghz. Az nv megtehette, hogy olyan áron adja, mert nem volt abban a szegmensben konkurenciája, nyilván most már nem nagyon tudná így árazni. Amúgy is ezen a szinten kevés embert érdekel már az ár, az ár-teljesítmény mutatók úgy is a sz@rok, vagyis nem "racionális döntés" alapján veszünk ilyen kártyákat hanem pusztán a teljesítmény, egyéb szolgáltatások, funkciók, szimpátia és egyesek számára a presztizs miatt. Szóval szerintem a csúcskategóriában nem állja meg a helyét az árral érvelni, hogy melyik az olcsóbb, itt már ez majdnem senkit sem érdekel.
Az időtávlat miatt pedig én is mondhatnám hogy majd a több mint fél évvel később megjelnő kártyák olcsóbban nyújtják majd ezt vagy ennél nagyobb teljesítményt. Akkor majd én is tapsikolva írhatom be ide a fórumba, hogy pl. a GTX880 40%-al gyorsabb és még olcsóbb is. (csak példa volt).
Amúgy nem vagyok fanboy és ha a Mantle majd kiforrja magát akkor elképzelhető hogy én is váltok. 4890 volt az utolsó AMD-m, de az jó volt amíg csak 1db volt belőle.

HSM: kicsit megelőztél a TITAN-al kapcsolatos vélményem kifejtésébe, de teljesen egyetértek.

[ Szerkesztve ]

(#1620) sg22 válasza HSM (#1618) üzenetére


sg22
senior tag

hat 500 dollarert en olyan komplett custom vizhutest teszek a refi 290xre hogy leeg a hajad ;]

what should I do about this?!

(#1621) HSM válasza sg22 (#1620) üzenetére


HSM
félisten

De ahogy írtam, felesleges a Titánhoz hasonlítani, az más piacra készült. Ha viszont a 780 árához hasonlítom, amiben szintén ott a korrekt hűtés, máris állati drága a hűtéscserélt 290x. :U

(#1622) sg22 válasza HSM (#1621) üzenetére


sg22
senior tag

Azert hasonlitja itt mindneki a titanhoz, mert ebbol indult ki a vita, hogy jaj az amd megigerte hogy ha kijon a 290x akkor titanvero lesz. es az is lett. Ennyi :R

what should I do about this?!

(#1623) Egon válasza sg22 (#1622) üzenetére


Egon
nagyúr

Apró pici probléma, hogy a (ph-s teszt szerint) kemény 5, azaz ÖT %-os teljesítménytöbbletre írjátok, hogy "nevetségessé tette" a Titan-t a 290x (ár/teljesítményt, tekintettel a Titan egyéb képességeire (dupla pontosság), nem célszerű és nem is korrekt nézni).
És akkor a zöld oldal az elfogult, és esik túlzásokba... Nem úgy tűnik.

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1624) Malibutomi válasza HSM (#1621) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Viszont a 780-hoz nem a 290x-et kell hasonlitani hanem a 290-et, ami ugyanazt a teljesítményt adja (tán picivel gyorsabb is), és még custom hütéssel is olcsóbb általában mint a 780.

(#1625) sg22 válasza Egon (#1623) üzenetére


sg22
senior tag

Ne haragudj, hol irtam hogy nevetsegesse tette? Annyit irtam hogy Titanvero lett. Jobb teljesitmeny fele aron. Ezek szimpla tenyek.

what should I do about this?!

(#1626) Egon válasza sg22 (#1625) üzenetére


Egon
nagyúr

Ne haragudj, hol irtam hogy nevetsegesse tette?
Nem mondtam hogy te írtad: ott van három háesszel a hozzászólásod felett, egy másik, nyilván kicsit sem elfogult AMD-stől.

Jobb teljesitmeny fele aron. Ezek szimpla tenyek.
Mint ahogy az is szimpla tény - és ez az, amit nem bírsz megérteni a jelek szerint, pedig már többen, többször leírták, hogy a Titan nem egy szimpla vga, hanem egy professzionális célra is befogható kártya, ergo az árát így kell nézni. Jó hogy nem a(z azonos chippel szerelt) Quadro/Firepro kártyák árát hasonlítod az otthoni (gémer) vonalhoz... :U
Kb. olyan ez, mintha egy Corsát hasonlítanál egy Octaviahoz, mondván: mindkettő 5 személyes, és mégis csak fele annyiba kerül az Opel (holott az Octavia csomagtartójába - némi költői túlzással - belefér az egész Corsa).

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1627) sg22 válasza Egon (#1626) üzenetére


sg22
senior tag

Ne haragudj, hol irtam hogy nevetsegesse tette?
Nem mondtam hogy te írtad: ott van három háesszel a hozzászólásod felett, egy másik, nyilván kicsit sem elfogult AMD-stől.

Nekem valaszoltal, valamilyen furcsa okbol ezert gondoltam hogy nekem irod :F

Mint ahogy az is szimpla tény - és ez az, amit nem bírsz megérteni a jelek szerint, pedig már többen, többször leírták, hogy a Titan nem egy szimpla vga, hanem egy professzionális célra is befogható kártya, ergo az árát így kell nézni. Jó hogy nem a(z azonos chippel szerelt) Quadro/Firepro kártyák árát hasonlítod az otthoni (gémer) vonalhoz... :U
Kb. olyan ez, mintha egy Corsát hasonlítanál egy Octaviahoz, mondván: mindkettő 5 személyes, és mégis csak fele annyiba kerül az Opel (holott az Octavia csomagtartójába - némi költői túlzással - belefér az egész Corsa).

Tessek, kivagom amit az AMD allitott:

Qualifying his statement in gaming terms.

:R

what should I do about this?!

(#1629) Egon válasza sg22 (#1627) üzenetére


Egon
nagyúr

LOL. Attól, hogy mit állít az AMD, még tény (ha már ragaszkodsz a tényekhez), hogy a Titan egyes képességei túlmutatnak a multimédiás célra szánt grafikuskártyák képességein, így továbbra sem releváns az ár/teljesítmény mutató.
Ami pedig a teljesítményt illeti (egyéb tényezők nélkül), a nem túlzottan nV-barát (hú, de visszafogtam magam) ph-s tesztben (amiben kb. 10 játékból 8 AMD által szponzorált, vagy köztudottan jobban megy vörös vason), kijött kemény 5 százalék AMD-s fór, illetve ha a hajszárító-üzemmódtól eltekintünk (ejjj, mennyit oltották ezzel az nV-t anno, amikor a rossz emlékű FX5800-as megjelent - pedig akkor is léteztek alternatív hűtési megoldások, amivel érveltek a jelenlegi vörös csúcskártya vonatkozásában... :U ), akkor ez az "előny", kemény 1, azaz EGY százalékra olvadt (ami kb. a mérési hiba kategória).
Szóval ezért ez az "ígéret" (mármint hogy a 290x, "Titan-verő" lesz) megmaradt a szokásos AMD-s ígéret szintjén (lásd loldozer, Kaveri). Erről ennyit.

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1630) Malibutomi válasza Egon (#1629) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Vagyis ha azt mondják gyorsabb lesz de csak kicsivel gyorsabb akkor nem is az. Logikus. :)

Mivel a 780-tól felfelé mind az 5 kártya a szegmensben befér egy tesztben mondjuk 10fps-be, olyan nagy különbségek nem is férnek ide be.

[ Szerkesztve ]

(#1631) Egon válasza Malibutomi (#1630) üzenetére


Egon
nagyúr

Értelmezés rulez. :W
Segítek, merrt úgy látom muszáj... :U Szerinted, ha zömében AMD-s játékok alatt gyorsabb a 290x 5 %-kal a Titan-nál, akkor egy olyan tesztben, amiben fele-fele arányban szerepelnek a vörös és zöld oldal játékai, mennyi lesz a különbség? Hint: kb. semennyi.

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1633) sg22 válasza Egon (#1629) üzenetére


sg22
senior tag

Verpityu akar egy jokis VGAt venni mondjuk BF4hez. Nezi nezi a teszteket. hmm gondolkozik melyiket vegye, a 290x 500 dollarert, vagy a gtx titant 1000 dollarert. Az mar a loteri kutyat sem erdekli hogy vannak extra ficsorjei, vagy leviszi a kutyadat setaltatni olyan okos. Azert csinaltak meg a titant hogy jol odaverjenek az amdnek gaming teren. Ami sikerult is amikor megjelent, 1000 dollaros aron :C. Erre jott a valasz, hogy hoho, tudunk mi jobbat (ugyanolyat) fele aron. Es meg is erkezett. Szerintem ezt siman nevezhetjuk ´titanveronek´ Nem ertem mire fel rugozol ezen.

¨Errol ennyit¨

[ Szerkesztve ]

what should I do about this?!

(#1634) Malibutomi válasza Egon (#1631) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Ennek ellenére nem csak a ph-n volt gyorsabb hanem más oldalakon is, biztos mindegyik aljas amd bérenc.
Maradok a tényeknél, te találgass csak tovább :)

(#1635) MiklosSaS válasza Malibutomi (#1634) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Ohhh, Tomi....te nem tudod hogy az AMD penzeli az osszes jatekokfejlesztoket, processzor bench keszitoket? A mult a legjobb pelda ra :DD

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#1636) TTomax válasza sg22 (#1633) üzenetére


TTomax
nagyúr

Mit rugózol a Titanon????Amikor az jött milyen értelmes alternatívák voltak amd vonalon???Ja hogy semmi,köszönjük,itt vered a mellkasod közben ezek ketten meg vastagon kartelloznak...Az egy premium kártya,premium áron és nem csak játékra lehet fogni,sokan nem is arra vették...csak azért merték 1000dolcsiért adni mert nem volt semmilyen ellenfele,söt bizonyos területeken most sincs...
Te azt gondolod,hogy ha az amdnek van/lett volna ilyen terméke akkor azt nem ennyiért adta volna?Ugye nem gondolod azt,hogy csak a szemét nv hajt a lovédra?Egyik cég sem jobb a másiknál,csak te még ezt nem fogtad fel és hitvitát csinálsz belőle....

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#1637) Egon válasza sg22 (#1633) üzenetére


Egon
nagyúr

Egyre viccesebb vagy, és láthatóan fogggalmad sincs a piac működéséről.
nV-nél (ahogy az AMD-nél) pontosan tudják: presztízsjellege van a piac leggyorsabb videokártyájának, ergo arra törekednek, hogy ezt a címet minél hosszabb ideig birtokolják, méghozzá (figyelj!) a lehető legoptimáliabb módon, azaz minél kevesebb erőforrás befektetésével, minél nagyobb mértékben.
Az nV-nek adott volt a Tesla (pontosabban a GK110)-es lapka, amelynek - mint minden chipnek - nem száz százalékos a kihozatala. Úgy döntöttek, hogy - hasonlóan az AMD "háromésfél" ;] magos CPU-ihoz - a nem teljesen sikerült példányokkal két legyet ütnek egy csapásra: egyrészt nem kukázzák őket, másrészt - némi átalakítással - felhasználják őket a multimédiás szegmensben, a fenti cím elhódítására (illetve visszavételére: a Geforce 680 a maga idejében szintén vezető volt: [link] - itt olvashatsz az Intel hasonló gyakorlatáról, ami a szerver szegmensből az asztali processzorok piacára érkezett modellt illeti).
Mivel jó eséllyel nem akartak maguknak házon belüli konkurenciát (azaz hogy olcsón lehessen profi felhasználásra is alkalmas vga-t venni), vastagon fogott az árazós cerka.
Visszatérve Véristvánra, sok Pistike számára abszolút nem releváns az árcédula (nyilván egy szintig - ezt a szintet kell jól belőni): neki az adott pillanatban leggyorsabb hardver kell, és pont. A Titan eladási mutatóit tekintve, egész jól kalkuláltak a zöldek: fél év alatt nem keveset eladtak. Persze miután megjelent a konkurencia új kártyája, már kevéssé volt tartható a helyzet - de erre gyorsan reagáltak (mivel nyilván készültek rá) a 780Ti-vel.
Rugózni ti rugóztok ezen, csak tudnám miért. Nehéz megemészteni, hogy a konkurencia, ennyiért is el tud adni vga-t? :C Nem inkább örülni kellene, hogy a tutkó vérszínű vga-tok (relatíve) milyen olcsó?!? ;]

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1638) MiklosSaS válasza TTomax (#1636) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

........Ja hogy semmi,köszönjük,itt vered a mellkasod közben ezek ketten meg vastagon kartelloznak...Az ............ - pont ezen gondolkodok mar miota. Kicsit fura az hogy :

7970<680<7970 ghz <770 . ... 780 < 290 < Titan < 290X < 780Ti .
Ha megfigyelitek a kartyak kozott sohasem volt 7-8 %-nal nagyobb kulonbseg, es sohasem jelentek meg egyszerre.....

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#1639) Egon válasza Malibutomi (#1634) üzenetére


Egon
nagyúr

Én maradok a tényeknél - ellentétben veled. Meg kell nézni, milyen alkalmazásokkal, milyen beállításokkal tesztelnek, és ebből levonni a konzekvenciát, ilyen egyszerű.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1640) Laja333 válasza Egon (#1626) üzenetére


Laja333
őstag

Nem vagyok AMD fan. :) Most raktam össze egy új asztalit, eddig laptopom volt csak. Nem a gyártót néztem, hanem a revjúkat és fórum tapasztalatokat. Ez után döntöttem az r9 290x mellett. (meg az fx-8350 mellett) Sőt eleinte NV-t (először csak 770, de később engedtem az áraknak kicsit :) ) akartam venni i5 4670k-val. De mint mondtam, engem meggyőztek a revjúk és tesztek. :)

(#1641) miresz válasza TTomax (#1636) üzenetére


miresz
veterán

"Egyik cég sem jobb a másiknál"

Az Nvidiát is megkeresték,a game engine fejlesztők,hogy csináljanak egy API-t a DX helyett,amivel kezdeni is lehet valamit. Az NV magasról tett rá! :K Az AMD megcsinálta. Ingyenbe lett nem kevés többlet a GCN-es kártyákban,és nem csak az újakban,de még a 7-es sorozatban is. Mondj még egy ilyen céget,aki ennyire innovatív!

(#1642) TTomax válasza MiklosSaS (#1638) üzenetére


TTomax
nagyúr

Hát persze,szó volt róla hogy csökken a piac,mindkét cég a végletekig ki akarja csavarni az utolsó fillért is belőle,azért is csorgatják ilyen lassan a teljesítményt,és tologatják el a megjelenéseket egymáshoz viszonyítva.... Az a baj ezzel,hogy ez nekünk nagyon,de nagyon nem jó... :(

(#1641) miresz
Hagyd már ezt az innovációt ,ezért TI ati/amd userek mindig is sokat fizettetek a múltban... DX10.1,RV670 xenos féle tesselátor,ami benne volt,de aztán semmire sem lett jó....Az AMD világéletében arról volt híres,hogy egy rakás "jövőbe" mutató cuccot épített be aminek a jelenben nem sok haszna volt,tipikusan a "még nem jó,még nem jó,már nem jó eset".
Félre értés ne essék,én örülök a fejlesztésnek,és az innovációs dolgoknak,de lássuk be eddig elég kevés dolog realizálódott ebből,sok minden ígéret szinten megragadt,és ebből bizony sok embernek elege lett...

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#1643) sg22 válasza Egon (#1637) üzenetére


sg22
senior tag

De ki beszel itt arrol hogy mennyiert tudjak eladni meg hogy a selejt teslak lettek a titanok??? Meg hogy fel evig nemvolt konkurenciaja?
Jezus ur isten. Arrol volt itt szo, hogy a 290x titan veronek lett behirdetve, es az is lett amikor megjelent. Abban a par honapban a Titan volt a kiraly. Senki nem allitotta az ellenkezojet. Aztan megjott a 290x ´Titanvero¨. Te rugozol itt minden mason. :(

what should I do about this?!

(#1644) Egon válasza Laja333 (#1640) üzenetére


Egon
nagyúr

Te tudod, engem abszolút hidegen hagy, hogy ki mit vesz.
A 290x-et még megérteném úgy-ahogy (bár topkategóriás vga-t személy szerint sosem vennék), de hogy a loldozert hol hozták ki neked győztesnek, azt nem igazán tudom elképzelni... :U Már bocs, de így egy kicsit fenntartással kell kezeljem az első mondatodat... :U

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1647) Egon válasza sg22 (#1643) üzenetére


Egon
nagyúr

De ki beszel itt arrol hogy mennyiert tudjak eladni meg hogy a selejt teslak lettek a titanok??? Meg hogy fel evig nemvolt konkurenciaja?

Pontosan erről van szó: a kérdés szempontjából igencsak releváns tényezőkről hajlamosak vagytok megfeledkezni. Te jöttél a fele árral: elmagyaráztuk (többen, vörös oldalról is), hogy miért volt annyi az árcédulája a Titan-nak. Ha a Titan fele annyiba került volna, nem vernétek a mellkast, hogy fél évvel később sikerült kihozni egy gyorsabbat - ez a piac rendje, mivel nem egyszerre jelennek meg a két gyártó termékei, jó eséllyel mindig az újabb lesz a gyorsabb, kb. felváltva birtokolják a leggyorsabb gpu címet. Ennyi.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1650) sg22 válasza Egon (#1647) üzenetére


sg22
senior tag

En is ezt mondom, nem ertem mire fel volt ez a kotekedes :F En csak valaszoltam valamelyik agysebesz kollega kotekedesere, hogy megigertek hogy titanvero kartya kifog jonni. es ki is jott bazeg. azota nyomod ezt a sodert, teljesen feleslegesen.

what should I do about this?!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.