Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Arkennys addikt válasz  MiklosSaS

üzenetére MiklosSaS

üzenetéreTáp a maximális teljesítményen igényeltnek több mint kétszerese (rákérdezés után mondom a mennyit fogyaszt a gépem topik alapján). Alaplap? Fogalmam sincs, ahogyan CPU-val kapcsolatban sem. Ami meg futott közben háttérben, az a torrent, és a catalyst, meg a webcam programja, tudtommal. Ezen kívül a sima rendszer háttérprogramok, még vírusírtót is kilőttem egy órára. Igazából nem is fontos, csak érdekelt, de ez már sose derül ki nyilván  Mert ezek olyan "ráfogjuk" jellegű dolgok kicsit, amiket összehoztak Mert ezek olyan "ráfogjuk" jellegű dolgok kicsit, amiket összehoztak Szóval egyetértek veled, hogy szerinted se ezek a gondok. Szóval egyetértek veled, hogy szerinted se ezek a gondok.Amúgy az számít itt, hogy az ember monitora milyen?  (leírás után már tudni vélem, hogy hülye kérdés mert nem, de azért meghagyom (leírás után már tudni vélem, hogy hülye kérdés mert nem, de azért meghagyom ) )Apollo_21: Hát, itt a proci órajel azt mondták, kevéssé számít, jobbára magát a VGA-t nyúzza, az súlyozottabb, ha jól vettem ki a dolgot  
- 

kovsol titán válasz  gyuribácsi88

üzenetére gyuribácsi88

üzenetére
- 

Vízhűtéses témára visszatérve, így oldották meg az okosok, hogy a Vram is hűtve legyen. Nálam viszont ez már a "cigánykodás" kategória, így a VGA vízhűtés tervet inkább dobtam.  
- 

MiklosSaS nagyúr válasz  gyuribácsi88

üzenetére gyuribácsi88

üzenetéreSzerintem a 7970-et rendesen kitudja hajtani a 3570. A CF kerdes pedig alkalmazastol fugg. Van olyan grafikai alkalmazas ahol a 7870 CF majdnem 40 % ver ra a 7970-re, de visszont olyan is van hogy a 7970 ver ra. 
 Ha csak jatekra kell a gep, akkor szerintem a 7970 a jobb valasztas.De azert szerintem ez a CF dolog jovore nezve lessz bene fantazia. Az egyik ismerosom aki a crytek-nek dolgozik mindig azzal jon hogy a jovoben lesznek majd olyan alkalmazasok amik jobban fognak futni CF mint single mode-ban. Ki tudja, marad a jovo titka. kovsol@ : nalam single VGA 16x, dual VGA 8x. 
- 

GergoHD tag Na énis Heaveneztem egyet Basicon szerintetek ez milyen eredmény egy 7870-től?  
- 

- 

kovsol titán válasz  MiklosSaS

üzenetére MiklosSaS

üzenetéreGPU kihasználtság maxon megy tuning után is? Na meg nem 100% a hatásfoka a CF -nek. (#20983) gyuribácsi88 SLI az NV találmány, AMD oldalon Crossfire van. Amúgy egy kártyás rendszerek mindig jól hasítanak, addig a CF rendszereknél előfordulhat, hogy az adott alkalmazás nem támogatja rendesen őket és nem használja ki a két kártya erejét. 
 3570 7870CF mellé már kevés lesz. Jobban elboldogul az egy kártyás rendszerrel.
 Ez amúgy miért lenne off ? És a jelenlegi alaplapodban nem érdemes CF -t használni, mert a második PCI-E foglalat csak x4 sebességre képes. És a jelenlegi alaplapodban nem érdemes CF -t használni, mert a második PCI-E foglalat csak x4 sebességre képes.
- 

Kicsi OFF Melyik a jobb megoldás? Ha veszek a mostani 7870-es kártyám mellé még egyet és SLI ben használom a kettőt? Vagy ha veszek egy 7970-eset? Illetve ezek a megoldások közül az i5 3570-es procim kihajtja mind a két verziót? 
- 

GergoHD tag Oké köszi akkor indítom is de még egy kérdés [ezzel] a kártyával hány fokig engedhetem el ? 
- 

TiX csendes tag válasz  Gstyler

üzenetére Gstyler

üzenetéreElőször én is azt hittem, hogy BS-es a 7850-em, de nem az. Ezért is olvastam úgy érzem elég sokat a nemzetközi hibaleírások között és így találtam meg a hivatalos Sapphire álláspontot amit már linkeltem. Sokan azt hiszik, hogy ez a probléma például, ha alvásból nem jön vissza a kártya, pedig nem.. 
 De gondolom más probléma is produkálhat hasonló jelenségeket.
- 

Anaren91 senior tag Jah még annyi hogy a 13.2 Beta 4 es driver van fent a gépemen. Nemtudom hogy ez most a driver hibája vagy nem de azt vettem észre hogy Terában amikor várok arra hogy beengedjen a szerver akkor a kártyám felmegy 100% os kihasználtságra.... Pedig csak 1 álló kép van semmi extra. Max 1 -2 kis csillámbizbasz mozog a képen... Más nem tapasztalt ilyet? Esetleg valami tipp, hogy melyik driver lenne a legjobb a 7870 nek? 
- 

GergoHD tag Sziasztok 
 A Unigine heaven mennyi idő alatt végez mert az előbb elindítottam és már 2x ment végig ugyan ott de nem állt meg? Aztán leállítottam mert már agyon pörögtek a ventik a videókártyán de még csak 56 C-fokos volt basicon.
- 

->Raizen<- veterán válasz  B4ndiBuild3r

üzenetére B4ndiBuild3r

üzenetéreIgen maradhat így! 
- 

B4ndiBuild3r tag Sziasztok! Érdeklődnék, hogy ezek a paraméterek hosszútávon "egészségesen" tarthatóak-e 24/7-ben: - ASUS HD7870-DC2T-2GD5 
 - GPU Clock: 1200 Mhz
 - Memory Clock: 1400 Mhz (5600 Mhz)
 - GPU Voltage: 1219 mV
 - GPU Temperature: Min: 28 °C, Max: 71 °Cdarky@: Köszönöm a gyors választ!  
- 

Arkennys addikt válasz  RVR400

üzenetére RVR400

üzenetéreHja igen, ez akkor ami felett átsiklottam  Én is láttam, hogy alap csak az FPS-t, hőfokot meg az órajeleket mutatja. Mondom hol itt a mérés folyamata, amiről eredményem is lesz? Én is láttam, hogy alap csak az FPS-t, hőfokot meg az órajeleket mutatja. Mondom hol itt a mérés folyamata, amiről eredményem is lesz? Végignyomkodtam az F-es bill sort, és elértem odáig, ami elindítja a benchmarkot. Na mondom mindjárt más Végignyomkodtam az F-es bill sort, és elértem odáig, ami elindítja a benchmarkot. Na mondom mindjárt más Bár utóbb láttam, elején kiírja a parancsokat, csak én akkor kiszaladtam fogatmosni épp, ezért nem láttam Bár utóbb láttam, elején kiírja a parancsokat, csak én akkor kiszaladtam fogatmosni épp, ezért nem láttam Szóval tesztre fel, kollega! Szóval tesztre fel, kollega! Ahogy elnézem a dolgokat, nem is teljesített rosszul a kártyám, aminek örülök  
- 

papírzacsi aktív tag válasz  ->Raizen<-

üzenetére ->Raizen<-

üzenetére 
- 

HSM félisten Ez az alacsony számú hasonló hiba lehet más forrású is, meg az egyébként megfelelő minőségű kondiból is lehetnek minimális számban nem megfelelőek. Arról nem beszélve, hogy az ATX szabványnak nem megfelelő tápok is okozhatnak ilyen hibát, illetve egyéb bizonytalanságok is. Jelenleg csak a Sapphire ismert el ilyen hibát egyedül a 7870oc-nál. Megesik az ilyesmi, de legalább kiemelten kezelik, ha garira küldöd.  
 Szerintem amúgy rengeteg ilyen bs-beszámoló user error, csak erre túl könnyű ráfogni.... 
- 

->Raizen<- veterán válasz  papírzacsi

üzenetére papírzacsi

üzenetéreElvileg 105 foknál lekapcsol a kártya.  Szerintem 88-90 foknál följebb ne engedd a gpu-t. Szerintem 88-90 foknál följebb ne engedd a gpu-t. 
- 

papírzacsi aktív tag hello.mennyi a 7870-nek a maximum működési hőmérséklete ,ami még egészséges? 
- 

TiX csendes tag válasz  ->Raizen<-

üzenetére ->Raizen<-

üzenetéreA Sapphire állítása szerint nem volt ilyen, csak a 7870 Oc-kkel. http://www.sapphireforum.com/showthread.php?30526-Important-Information-Regarding-7870-OC-and-quot-Black-Screen-quot-issues "Also be aware that the following statement is ONLY about the HD 7870 OC, not any other card or series." Tehát csak ezeknél volt ilyen probléma... 
- 

Anaren91 senior tag válasz  Töki bácsi

üzenetére Töki bácsi

üzenetéreHááát én iponon vettem anno de ott most egyiket se láttam. Ez a baj a Powercolorral h itthon nehéz beszerezni. De sztem ha bemész valamelyik PC boltba tudnak neked nagykerből rendelni. http://www.powercolor.com/us/products_features.asp?id=430#Specification http://www.powercolor.com/us/products_features.asp?id=412 Ezt a kettőt mondtam am. 
- 

TiX csendes tag Jobban utána olvasva részben igazad van viszont: "What about other makes? May they also be affected? We don’t have a clear answer on this. Some users have observed an apparently similar issue with other brands but we haven’t been able to confirm this ourselves and we don’t know if these cards have been produced recently or not as other brands don’t sell the same volumes as Sapphire in the AMD range." Tehát jelentettek más gyártótól is ilyen hibát, csak ők szinte kimutathatatlanul alacsony számban adtak el ilyen típusú kártyákat, vagy nem az AMD BCB-jét használták. 
- 

gyuszaa őstag válasz  ->Raizen<-

üzenetére ->Raizen<-

üzenetére Speed : Az igen jó kártya kockaharcostól.  
- 

Anaren91 senior tag válasz  Töki bácsi

üzenetére Töki bácsi

üzenetéreÉn Powercolort ajánlanék neked. Vagy a Vortex II es kiadását ami gyárilag 1150/1250 en fut vagy ha Tahiti LE -s kártyát akarsz akkor meg ott van a Powercolor Myth változata az meg 925(975 boostal)/1500. Nekem a Vortex II es van és meg vagyok vele elégedve.Alapjáraton nagyon halk a hűtő maxon meg hangos de még elviselhető. 
- 

->Raizen<- veterán válasz  ->Raizen<-

üzenetére ->Raizen<-

üzenetére"Én sem járok máshova offolgatni meg trollkodni." Ebből a mondatból kimaradt az okoskodni szó. (#20945) Töki bácsi: A hűtést és a zajszintet is meg kell vizsgálnod meg a teljesítményt is ezeket mérlegre téve el kell döntened melyik a jobb. 
 -Valamivel erősebb gpu de nagyobb zajszint és melegedés
 -Duál ventis hűtő alacsonyabb zajszint és melegedés több gari.
- 

- 

Töki bácsi aktív tag válasz  ->Raizen<-

üzenetére ->Raizen<-

üzenetéreIgen, azt olvasom, hogy Sapphire 7870 adogatja a fekete képernyőket... Viszont egy ugyanebben az árban lévő ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 vagy ez a VTX Tahiti LE lenne jobb vétel? 
- 

Speed® titán válasz  ->Raizen<-

üzenetére ->Raizen<-

üzenetéreLévén Tahiti-LE típussal kapcsolatos a kérdése, nyilván azt akar venni..így én nem értem, hogy hogy került képbe a sima OC verzió. 
 Egyébiránt visszavehetnél az arcodból, kezd egy "picit" zavarni a stílusod. Teljesen irreleváns, milyen motyója van akárkinek is, aki adott topikon belül a témában értekezik..
- 

Anaren91 senior tag Sziasztok az normális h az Aida 64 szerint a Powercolor 7870 em (1150/1250) alapjáraton 47 fokon megy? Ha teljesen ki van hajtva akkor meg ilyen 80 fokig is felkúszik. 
- 

->Raizen<- veterán 
- 

Speed® titán válasz  ->Raizen<-

üzenetére ->Raizen<-

üzenetéreA Sapphire 7870XT miért is kockázatos?  
 Ha a rendes 7870(OC)ra érted, nem szóltam..Hamarosan 7870 DC2-V2vel térek vissza a topikba..kockaharcos kollégáé volt, egy kis tesztre beugrik a gépbe..ha már régen ilyet akartam, de végül az ár miatt kimaradt és Sapphire-OC lett..amivel egyébként nem volt gond. 
- 

->Raizen<- veterán válasz  Töki bácsi

üzenetére Töki bácsi

üzenetéreJobban megéri mint egy kockázatos sapphire 7870... 
- 

Töki bácsi aktív tag Ha jól tudom, ez Tahiti LE lapkás. Mennyire éri vajon meg az árát? 
- 

#16729600 törölt tag Ha valakinek szélturbina szindrómában szenvedne az MSI R7870-2GD5T/OC, küldjön priviben email címet és adom a 015.015 biost,valamint van még UEFI GOP-os VRAM bios, de az az új verziós ( nem próbáltam még ki ) 
- 

Arkennys addikt 
- 

Arkennys addikt válasz  MiklosSaS

üzenetére MiklosSaS

üzenetéreÖrülök neki, és köszönöm. Mindenesetre játékokban is észreveszem a változást előző megoldáshoz képest. Elleszek vele egy ideig  Egyébként, van ötleted rá, miért nem fut le nekem is a darky@ által említett beállítással rendesen? Mostmár érdekel, bár nem vagyok egy teszthajhász  
- 

RVR400 veterán válasz  ->Raizen<-

üzenetére ->Raizen<-

üzenetéreEhh, ti tényleg végig bírjátok várni, amíg lefut ez a teszt többször is? Én már zuhanyoztam, öltözködtem, pakolásztam közben, de inkább nyomtam rá egy bezárást, mert játszhatnékom volt.  
- 

Arkennys addikt válasz  ->Raizen<-

üzenetére ->Raizen<-

üzenetéreHm. Kézzel beállítva a dolgokat a tieden szereplőre is ugyanígy a képemen szereplő értékekre beállt. Nem értem én ezt.  
- 

üzenetére ->Raizen<-

üzenetéreszerk az egész  Az alap bejövő ablakban én is arra raktam, és ja, nem nyúlhattam bele semmibe. Így mentem a tesztre, amiről képet is csináltam. Szóval akkor fura...  
- 

MZsoltee veterán válasz  ->Raizen<-

üzenetére ->Raizen<-

üzenetéreNekem 870 pontod dob így 1000/1500 7870 myst i5 2500k@4,5Ghz 
- 

üzenetére ->Raizen<-

üzenetéreHiába teszem Extreme preset-re, akkor is máshogy állítja be magát, mint nálad...előzőmhöz képest valamivel jobb pontot hozott ez, dehát nem ugyanazok a beállítások mint nálad, így veszett fejsze nyele  De azért ittvan, paraméterek mint az előző hsz emben írtam. (amúgy ennél a processzor beleszámít bármennyire is a tesztbe? ) De azért ittvan, paraméterek mint az előző hsz emben írtam. (amúgy ennél a processzor beleszámít bármennyire is a tesztbe? ) 
- 

GergoHD tag Köszi mindenkitől gondolkodtam h kell-e mind2-ő de akk ezekszerint kell na majd irok mi történt és köszönöm a gyors válaszokat és azt a képet is xD 
- 

GergoHD tag Sziasztok 
 Beraktam a gépbe a videókártyámat (MSI 7870) bedugtam egy 6 tűs csatlakozót 1. kérdés elég egy vagy mégeggyet bele kell dugni ? A 2. probléma az az hogy ha a videókártyába dugtam a HDMI-t akkor nem adott jelet a monitorra csak ha az alaplapba dugtam. 3. Az baj-e hogy az előző videókártyám (HD5670) driverét nem töröltem le ? 4 A windows 8 alapból nem ismerte fel a kártyát. 5.Az új driver telepítésénél irta hogy hardver keresése majd függőlegesen egy pillanatra színesen becsikozódott a kép majd jött a vin 8 szokásos kék szomorú smile-s hibaüzenete.
 Légyszi segítsetek SOS.
- 

üzenetére ->Raizen<-

üzenetéreMiért is?  Amúgy ha mindenki ugyanúgy futtatja, az legalább ad egy összehasonlítási alapot, gyanítom, ez most a fő cél  
- 

marcusa addikt válasz  ->Raizen<-

üzenetére ->Raizen<-

üzenetéreMiért nem méred le úgy, ahogy kovsol? 
 Custom preset, extreme, ultra, 8xAA, és FullScreen FHD. 
- 

->Raizen<- veterán Valaki mérne heavent az én beállításommal? [link] 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Filmvilág
- Milyen TV-t vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

na de majd még énis húzok rajta.
 na de majd még énis húzok rajta.

(leírás után már tudni vélem, hogy hülye kérdés mert nem, de azért meghagyom
 (leírás után már tudni vélem, hogy hülye kérdés mert nem, de azért meghagyom  

És a jelenlegi alaplapodban nem érdemes CF -t használni, mert a második PCI-E foglalat csak x4 sebességre képes.
 És a jelenlegi alaplapodban nem érdemes CF -t használni, mert a második PCI-E foglalat csak x4 sebességre képes.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Legalább akkor biztos stabil azon az órajelen a kártyád.
 Legalább akkor biztos stabil azon az órajelen a kártyád.