Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Látom "megértetted" a lényeget ennek megfelelően sikerült is belém kötnöd fölöslegesen, és értelmetlenül - nem mellesleg nem egy-egy általam is írt post gerjeszt vitát hanem ez amit te csinálsz..

Lehetséges, hogy több AMD kártyát használtam mint te, de NV-t szerintem biztosan. Ezt csak azért mondom, mert bár nyilván nem lehet olyan szakértő mint te
de elég jó összehasonlítási alapom van.
Ez alapján mutattam rá arra, hogy igenis fontos hány illetve milyen drivert ad ki a gyártó mert az általában nem oktalanul történik, hanem a különböző játékokhoz optimalizálásokat tartalmaz. -
szasanyi
félisten
válasz
raubisoda
üzenetére
Nem akarok sz@rvihart kavarni (sem NV sem AMD részvényes nem vagyok
) de a 7870 után egy 960 maga az álom. Ami a legérdekesebb: nem csak az NV játékok mennek jobban, de sokszor az AMD -s játékok is. Arról nem beszélve, hogy a 960 nem hallható, és nem melegszik egyáltalán. End OFF -
szasanyi
félisten
válasz
Leavemealone
üzenetére
Ha biztonságosan meg tudod csinálni, akkor VGA hűtő le, és MX2 vagy jobb pasztával (az előző teljes eltávolítása, és ha kell portalanítás után) újra felrakni. Ennyit tehetsz igazából, ami segíthet.
-
szasanyi
félisten
válasz
Leavemealone
üzenetére
Az úgy egyértelműen sok.
-
szasanyi
félisten
válasz
Leavemealone
üzenetére
Milyen hőfok: GPU vagy VRM? Gyári órajelekkel vagy tuninggal? Milyen (mennyire szellős) házban?

-
szasanyi
félisten
válasz
Apollo_21
üzenetére
A VRM túlzott melegedésének eredménye a Thermal Throttling szóval nem alaptalan a dolog. Másrészt azt, hogy A. Peter miért hűtené jobban azt nem értem... mivel nem a GPU hőfok magas. És ez ennél a kártyánál szvsz nem egyedi, cimborám nemrég vett ui. és nála is ilyenek vannak, amire én is rákérdeztem pont mert sokalltam kicsit..
-
szasanyi
félisten
válasz
Dany007
üzenetére
Nem csak a Titanfall, hanem meglévő játékokat is említenek. FC3, F1, stb. ahol kevés a 2GB VRAM - persze kérdés, hogy ez csak maximális részletesség esetén jelentkezik-e, mert oda mag a GPU úgyis kevés.
Sajnos az árkülönbözet nem olyan csekély, hogy ne kelljen vele foglalkozni... 56k vs 64k uo. típus esetén, amit linkeltem is. Úgy tűnik ebben is ez a legjobb kártya
Egyébként ez egy eshetőleges dolog lenne, mivel MSI GTX 770 Gaming-et szeretnék, ha lenne normálisabb áron. Persze ott is csak 2GB VRAM van ráadásul ~90k árért.
Természetesen nagyon nem azonos a két teljesítménykategória, csak nem vagyok biztos az idő- és ár állóságában ezért nem akarok annyi pénzt kiadni. -
szasanyi
félisten
Érdekelne 270X 4GB kártyával tapasztalat. Több helyen olvastam, hogy az újabb és megjelenő játékok között van / lesz amik 1080p-ban kifutnak 2GB VRMA-ból ezért lehet érdekes. Jóü ideje 7950 majd 280X kártyákat használtam amin ugye 3GB VRAM van, tehét ilyesmit éán nem tapasztaltam azért lenne jó vmi megerősítés. Meg hát a 64k sem éppen kevés...
Köszi előre is a segítséget!

-
szasanyi
félisten
válasz
marci.weller
üzenetére
-
szasanyi
félisten
válasz
zserbox
üzenetére
Talán olvasni kellene, a pattalan győzködés helyett. Úgyis mindeni azt állítja, az ő kártyája/hűtése jobb. Ez a teszt méréseken alapul, és nagyon messze van ettől az állítástól! gondoltam hitelesebb, mint a de igen, nem ez a frankó, nem az nem jó, stb.

MOD - röviden, a gyengébbek kedvéért: a teszt azt állapította meg, hogy ez egy viszonylag látványos ám de gyenge hűtő, melynek sem a teljesítménye sem a zajszintje nem elég jó. Nem foglalkozik olyan nüansznyi eltérésekkel, amik sok kísérlet után ezen kicsit javíthatnak.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Az sztem csak egy D3 egérpadot tartalmaz.

-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem hibátlan, de ehhez hasonlók azért nem is hemzsegnek. Amúgy tényleg látványos, sztem ennek ellenére brutál jól néz ki a C3 (VH-on tuti).
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Már régóta az a véleményem, hogy nem értem az embereket: 50k+ egy procira, 60-80k VGA-ra, 20k+ házra (!) de egy jó IPS monitor ~50k-ért sok. Miközben az a lényeg, mert azt képet és képminőséget látom amit az nyújt! Nem akarok én bántani senkit, de érted...

MOD - a Te dolgod, de javaslom nézd meg mind2t mielőtt döntesz!

Vprx: senki sem mindent tudó, ezért kell utánajárni, informálódni vásárlás előtt. FullHD csak digitális bemenettel, valamint a TN+film panel lényegesen gyengébb minőségű képet biztost mint az IPS. Ez is evidencia, de a lényeg az, hogy már ezek sem horror 70-80k körül kezdődnek szóval valós alternatíva.
-
szasanyi
félisten
válasz
seederking
üzenetére
Azt látom, és azzal nincs is baj.
A fiam gépében cserélem a GTX560-Ti 1GB kártyát, ami 1080p-ben már gyengélkedik és ahelyett akarok egy HD7870-et.
Ilyen van most 53k-ért, ezután kérdezősködtem is, de egyedül savanya rendelkezik tapasztalattal. Szerinte jó kis kártya, ő pölö meg is tartja és inkább a másik, Sapphire HD7870-et adja el. Ez pozitív, csak kíváncsi lennék konkrét C3 sebesség adatokra 1080p HIGH beállításokkal.Gaboman: láttam, de az nem jó nekem. Nem kell cifrázni, 1080p normál (gyári) HIGH grafikai beállítások kellen(én)ek.
HSM: én ki is kapcsolom mindig ha van ilyen ficsör, mert utálom.
-
szasanyi
félisten
Igen, de hát ez most az újdonság és szerencsére olyan grafikával amiről van mit beszélni, tesztelni. Azt nézte már vki, hogy 1080p-ben HIGH garfikával a konkrét FPS értékek hogyan alakulnak?
Én VeryHigh-ban tolom ahol víz iszonyat jól néz ki, és mikor előttem békák is ugráltak a kis tóban az tényleg szuper volt látványnak.
Gaboman: láttam én is, hogy már 60k-ért van új, számlás áron. Aztán megnéztem a teszteket és a fogyasztási adatokat és úgy döntöttem nem kell. Nem nagyon értem mi a fenéért zabál az többet, mint egy 7950 OC kártya...

-
szasanyi
félisten
válasz
zserbox
üzenetére
Nem, van 1 db 6PIN tápcsatis 1:21 résznél jól látható.
fenergie84: az is lehet, de gondoltam rákérdezek még1x hát csak átsiklott vki a kérdésemen. Alapesetben én sem kimondottan ezt keresném, 1100/4900 órajelekkel, 2 év garral 53k-ért jó vételnek tűnik.
papírzacsi: köszi, megpróbálom megtudakolni csak ő is ad-vesz profil, így az is lehet semmit sem tud róla. De majd kiderül.

HA közben mégis lenne vki, esetleg konkrétan erről teszt (én nem találtam) akkor az is jöhet!

-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Hey!
Érdeklődnék, hogy VTX3D HD7870 2GB X-Edition kártyát használ/használt-e valaki? Tapasztalat érdekelne minőségről, hűtésről Ezen kívül 1 v. 2db 6PIN csápcsatija van-e (elvileg 2db de videón 1db látszott) illetve a nyák valóban fekete vagy itt is lehet piros mint a PowerColor egyes kártyái esetén.
Köszi!
-
szasanyi
félisten
válasz
Garsza
üzenetére
Valami gebasz csak történt, ha előtte hibátlanul működött most meg nem. Én kivenném újra, szétszedném letisztítanám, átnézném és újra az egész berakási művelet. Áramtalanítás után! Sőt, azután érdemes megnyomni a főkapcsolót is, és akkor nem kell várnod semmit, mert azzal a kondikból is eltűnik minden.
Ha nem látsz semmi rendellenességet, minden pontosan helyén van és ezután sem lesz jó, akkor bizony gáz van. Fontos, hogy a garancia miatt NE látszódjon sérülés a csavarokon sem semmi máson, vagyis az, hogy szerelted a kártyát!csucsbicep: nem akarom ismételni önmagam, a lényeget - amit nem tartok elfogadhatónak ezért az árért - már leírtam. Nem kell, hogy mindenki egyetértsen vele mert attól még lehet igaz! Nem tuningoltam a 7950 OC kártyát azért nem volt elég jó? Ne má'...

banderasz77: de ha kikapcsolom, akkor nem tudok netezni!
Az árához képes (lévén ez a 2. leggyorsabb volt ugye). De konkrétam a FC3 tette be az ajtót, amit nagyon vártam. 1080p, DX11, Ultra (AA + HDAO) konkrétan játszhatatlan. Ezért minek álljon 80k+ egy VGA-ban? Kompromisszumokkal egy 45k-s 7850 is bővel elég. -
szasanyi
félisten
válasz
Garsza
üzenetére
Attól függ mit használtál, de normális esetben nem okozhat ilyen gondot mert nem vezeti az áramot. A kártya és tápvezeték biztosan jól illeszkedik a helyére? Kivétel és berakás során nem zártál rövidre vmit?
Ilyet műveletet csak áramtalanított gépnél csinálunk, hogy mindennemű problémát megelőzzünk! Esetleg a VGA hűtésének le-, felszerelése közben nem nyomtál, sértettél, törtél (bár ezt csak észrevetted volna) valamit? -
szasanyi
félisten
Ez biztosan így van, én ezzel nem tudok és nem is kívánok vitába szállni. A lényeg - amit már korábban is mondtam neked, és mi miatt kissé bosszús vagyok - az, hogy az ember vesz egy új, több szempontból is jobb GPU-val szerelt VGA-t 80k+ áron, és az van ami eddig: majd a GCN, majd a driver, majd a játék. NEM látom az előnyt, és nem érzem a sebességtöbbletet amit - a tecnoblabla alapján - látnom kéne. De legalább a az AMD játékokban alázná a Keplert, de még ott sem. Tudom, majd jön csodadriver...
Szóval kecsegtetés, ígéret és magas ár van, a többi majd, apródonként jön meg - vagy úgy sem. Átlag felhasználóként (gamerként) mitől kéne optimistábbnak lennem? 
Én eljutottam oda, hogy már nem érdekel, hogy a játék, a driver vagy a hw az oka, hogy ártól függetlenül csak kompromisszumokkal és/vagy küszködéssel mennek a játékok.DroiDMester & asdxv: na, ne má' srácok... ne mondjátok már nekem, hogy egy Sapphire HD7950 OC 3GB kártya (ami nem mellesleg 135k volt februárban melynél egyetlen vigaszom, hogy ezt nem én fizettem ki) azért nem hozta amit elvártam, mert nem tuningolok?! Ez nem 7850 ár-, és teljesítmény kategória ahol legtöbbször valóban csak tuninggal lesz igazán jó a sebesség.

Ha Ti valóban így gondoljátok, akkor egyrészt nektek jó mert semmiben sem tudtok csalódni, másrészt Ti vagytok a hardverpiac ideális célszemélyei. -
szasanyi
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Ha tuningolsz, akkor nyilván nem alternatíva a GTX670-re váltás (680 még úgy sem) a jelentős árkülönbség miatt. Egyébként olvastam a tapasztalatokat, és sem a hw sem a driver nem tökéletes egyik oldalon sem. Mint mondtam nekem az böki a csőröm, hogy a GCN nem hozza az "elvártat" és lehet, hogy csak ígéret marad. Viszont aki emiatt vett AMD kártyát (ezt sem nem kevés pénzért azért azt tegyük hozzá), az sztem jogosan dörmög egy FC3 megjelenése után.
-
szasanyi
félisten
És ez az említett okokból szvsz nem is fog változni. Az NV befolyása jelentős, és a játékfejlesztőknek sem érdekük az, hogy programokat úgy készítsék el amivel a Kepler kártyák kínlódnának.
asdxv: én ez lényegtelennek tartom, mert egyrészt nem tuningolok, másrészt tuning eredményt nem alapórajeles eredményhez hasonlítani, akkor ugyanolyan mértékben a másik kártyát is túl kell hajtani.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
A Boost verzió +25Mhz-e nem váltja meg a világot a gyári 900Mhz-es OC órajel után. Ez a relatíve teljesítmény összesítés kicsit olyan, mint a statisztika - sokszor csak a lényeg nem jön át. De én nem is általánosságban mondom, hanem kimondottan GCN téren - és azt sem elsősorban az AMD-nek róvom fel, hogy nem azt nyújtja amit elvileg nyújthatna. FC3 tesztet láttál már?
Ez GCN optimalizált játék, ezt nemigen lehet megmagyarázni. A "sz@r" Kepler nem, hogy sokkal gyengébb lenne... a hülyék, biztosan nem mondták neki, hogy itt Hé, itt biza a GCN-nnek kell jobbnak lennie! 
darky@: Bár iróniának szántad, de magad sem tudod ez mekkora igazság! Gondolom nem sok PS3 van otthon, mert tudnád: ott nincs kínlódás, csak játék és játékélmény. Sajnos többnyire csak 720p-ben, bár egy jó elektronikával ellátott TV-n ez is nagyon jól mutat, az exclusive címek meg különösen igényesek.

Éppen azért hajlok afelé, hogy kiszállok ebből a mókuskerékből - legalább átmenetileg -, amíg megjelenik az új konzol-, és VGA generáció. Akkor majd kiderül melyik beruházás lehet jobb, és hosszabb távú. -
szasanyi
félisten
És még egy fontos körülmény, legalább is az én véleményem szerint: a GTX660-Ti nem azért 80k mert olyan jó és annyit ér, hanem egyrészt mert nem adják olcsóbban, másrészt pedig nem tud megmutatkozni az említett GCN előnye így a két GPU architektúrájából eredő - egyébként lényeges - különbség. Pontosabban csak szintetikus tesztekben jól látható, a gond csak az, hogy azzal meg senki nem játszik.

-
szasanyi
félisten
válasz
miresz
üzenetére
Mint mondtam: ez semmit sem jelent (pontosabban ezzel szemben a GCN nem előny) ha ez markánsan nem mutatkozik meg játékok alatt, márpedig én nem látom! GTX670 esetében biztosan nem, de l láttam több olyan tesztet, ahol a GTX660-Ti ugyanazt hozta mint egy HD7950 - sem a jóval nagyobb sávszél, sem a GCN, sem a 3GB VRAM nem jelentett előnyt sebességben. Nyilván nem sok ilyen játék van de már az is szégyen, hogy van egy is!
Sztem egyszerűen olyan nagy az NV lobbi, hogy nem fogja engedni érvényesülni - a saját kárára nyilván nem, márpedig az esetben ugye elkerülhetetlen lenne - és elterjedni a GCN-t és annak előnyeit.
Ti. akkor nem adnák el pölö a GTX670-eket ~100k és a 660-Ti kártyákat ~80k áron az tuti. És én sem örülök ennek, ne hidd! Azt hittem ilyen téren (is) javulni fog a helyzet és vettem is egy HD7950-et.
De nekem úgy tűnik, továbbra is ott tartunk nagyjából, mint a konzoloknál: meg kell nézni milyen játékot akarsz, mert a többség csak az egyiken fog jól futni... vagy azon sem, különböző anomáliák miatt, miközben a konzolnál legalább az exclusive címekkel tutira nincs gond!
Van itthon egy PS3 és éppen ezekmiatt azon morfondírozok, vegyek-e egyáltalán dVGA-t. Mert igazából nem érik az árukat és ezek az anomáliák nem, hogy csökkennének hanem még nőhetnek.
Gabás: talán mert minden fontos technológiai paraméterében felülmúlja?
Éppen most mondtam. -
szasanyi
félisten
válasz
kovsol
üzenetére
Ezzel annyi a gond, hogy az NV viszont úgy tűnik marad a Keplernél, és ott sem lesz architektúra váltás. Na most addig amíg ez nem változik - és nekik akkora befolyásul lesz mint amilyen -, addig a GCN nem lesz domináns és nélkülözhetetlen, kvázi soha annyival jobb mint egyébként az architektúra előnyei alapján lehetne. Ti. akkor a Kepler GPU-val szerelt VGA-k csúnyán háttérbe szorulnának, amit egyszerűen engednek meg. És ha a GCN nem kell - márpedig nem, ez már bizonyított -, akkor előnye sem lesz. Ha vki kételkedne, nézze meg hány játékban jobb egy 660-Ti, akár egy 7950-nél is (ami fölött még két nagyon teljesítménykategória van).
Abu85-nek ezt forszíroztam az AMD fejlesztésű (Gamind Evolved ugye) FC3 kapcsán: ha ez nem jobb egyértelműen egy AMD/GCN GPU-n a konkurens megoldasainál, akkor nincs itt vmi gond? -
szasanyi
félisten
válasz
kockaharcos
üzenetére
Azt nem tudom, hogy az a fesz több-e vagy kevesebb a BIOS értéknél, de első körben én azt nem változtatnám csak visszaállítanék mindent alapra. Elvileg úgy már nem kell jelentkeznie.
Sajna nálam nem jelent ez előnyt, mivel nem rajongok a tuningért - persze ugyanannyiért nem hátrány, de ezért nem fizetnék +1Ft-ot sem. Jobban örülnék, ha kevésbé lenne tuningos, de a gyári órajelekkel nem kajálna olyan sokat. -
szasanyi
félisten
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Ez is egy álláspont, amivel nem biztos, hogy érdemes vitatkozni - és ahogy művelt sógorom mondta: csak egészség legyen, a többit megvesszük.
A lényeg - amivel viszont lehet vitatkozni -, hogy ez ilyen szinten biztosan ide való?
Én is éppen a Bioshock 2-t töltöm a PlayStation Plus-ról! Végre sikerült elindítani.Dealer95: OK, köszi. Esetleg tapasztalat a TF IV hűtéssel, vagy a VGA teljesítményével?
gelacihun: nem a téma felvetése, vagy szükséges mértékű megbeszélése a gond(om). A mértéke, a győzködés, stb.

-
szasanyi
félisten
Visszanéztem mert láttam a rengeted hsz-t amit időközben írtatok, gondoltam az egyik tartalmaz némi infót arra nézve, hogy mennyire jó vétel most egy új, 3év garos MSI R7870 Hawk 61k-ért. De nem, a topik CPU-ról, és e-penis összehasonlításokról szól.

Ezt a CPU, CPU tuning, INTEL vs AMD CPU témát nem lenne célszerű másik, egyébként e célra kitalált topikban részletezni? Csak kérdem...
miresz: akkor is így gondolod ha nem lesz tuning, és fölöslegesen fogyaszt sokat? Őszintén szólva ez az, ami leginkább visszatart. Tehát, hogy alapon nagyobb a fogyasztása mint a 7950 OC kártyám é volt. De mivel új és jó hűtése, gondolkodok rajta.

-
szasanyi
félisten
válasz
kockaharcos
üzenetére
Ha tuning van akkor valszeg azért, bár esetenként anélkül is előfordul ha jól tudom. Asszem nem megy zökkenőmentes az órajelváltás, és ez a jelenség ezért van - legalábbis Abu valami ilyesmit mondott, csak sokkal bővebben és sokkal több szakkifejezést használva.

Böngészőben a flash gyorsítás engedélyezett? Ha igen kapcsold ki és nézd meg úgyis az javíthat, mert az emeli meg böngészés közben a GPU órajelét. -
szasanyi
félisten
válasz
B4l!nt
üzenetére
Értem, bár igazából nem tervezek tuningot. Bár a CCC-ben a csúszkást kipróbálnám, igaz nem tudom mit enged ez esetben, de sztem az is csak érdekesség képpen, teszteléshez menne.
Meg is kaptam az árat: 61k lenne egy új, 3év (nagykeres) garral. Ez jónak számít most? Persze a számlás árakat láttam, de ez nem olyan, így nem is teljesen hasonlítható azzal az árral. -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Eladtam, míg nincs rajta sok bukta. Meg szeretek kipróbálni többfélét is, most éppen ez lehet napirenden amennyiben jó árat kapok hozzá (új, 3év garral lenne,~60k áron - de pontosan még nem tudom). Addig is érdekelne R7870 Hawk tapasztalat, de félek nem egy elterjedt kártya, lévén nagyon sokáig csak nagyon drágán lehetett beszerezni.
-
szasanyi
félisten
Haszál(t) vki MSI R7870 Hawk kártyát? Tapasztalatok érdekelnének... már ha van.
-
szasanyi
félisten
Nagyon bízom benne! De én csak a végleges drivert teszem majd fel, mert addig úgysem játszok. Dishonored mindent visz, nekem az nagyon bejött és nem szerencsére nem is rövid.
De legközelebb a MoH Warfighter majd a Far Cry 3 érdekel, addig meg hátha kint lesz a WHQL driver. Ja, és közben be kell raknom egy Maximus V Gene lapot is, legnagyobb örömömre. 
-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Igen, ezért mondtam, hogy a többinél meg majd kiderül. Az említett játékok az AMD égisze alatt, Game Evolved logóval jelennek meg, én csalódott leszek ha most sem lesz látható és nyilvánvaló különbség! Persze tudom, hogy az AMD fanoknak merre hajlik a keze (minden szentnek maga felé... után szabadon
), Abunak meg ki se nőtt, így azért vannak fenntartásaim. 
-
szasanyi
félisten
válasz
Alpachino
üzenetére
Ha nem is csodadriver, mindenképpen ígéretes! Persze a puding próbája az evés, így tehát majd meglátjuk "mit hoz a konyhára".
csucsbicep: nem csak ott várható javulás. Én azt remélem, hogy az újabb játékokban lesz nagyobb különbség a GCN javára (MoH Warfighter, Far Cry 3, új Bioshock, stb.) mind látvány mind sebesség tekintetében. De csak idő kérdése, és ez is ki fog derülni.
-
szasanyi
félisten
Olvastátok a hírt? Új driver, sebességnövekedéssel.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
És azt honnan lehet tudni, hogy ez be van kapcsolva és úgy ment a teszt alatt? Mert az FPS-ből nem, beállítások nem láthatóak. Csak kérdem....

-
szasanyi
félisten
Nem feltétlenül helyes álláspont, mert nem biztos, hogy megéri! Egyrészt ilyen áron minek egy kihasználatlan táp (amennyiben valóban indokolt az más téma), másrészt ~2 év alatt technológiailag az is avul annyit, hogy lesz olcsóbban ugyanolyan vagy akár jobb. Persze ezt mindenki maga döntse el, kinek mi (és persze mennyiért) számít.
-
szasanyi
félisten
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ezzel 1etértek.

-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Csökken az ár, romlik a minőség.
-
szasanyi
félisten
Ahogy emlékszem nem biztos, hogy ugyanarról az emberkéről van szó - de ezzel nem mondom, hogy ne azt vedd!
Én is szimpatizálok az MSI-vel, első nekifutásra én is olyat akartam - de mivel nem tuningolok, végül nem találtam elég erősnek. A 7870-ek meg majdnem annyiba kerültek, mint amennyiért a 7950-et vettem ezért lett az ami van. 
Malibutomi: csak a TwinFrozR név téveszt meg, nem ugyanolyan a két hűtés ezt azért el ne feledd! Sem méretét, sem a hőcsövek számát tekintve.
-
szasanyi
félisten
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Volt egy, de kicserélte a srác Sapphire-ra mert zajosabb és melegebb is volt mint az és asszem tuningban is gyenge volt.
De már nem emlékszem ki volt az... -
szasanyi
félisten
Egyszerűen azért nem, mert úgy alakították ki a GPU felépítését (7950 teljesítménye = 1.4x 7850) amit a magas órajel sem tud teljesen kompenzálni - főleg, ha olyan játékról van szó ahol számít a memória sávszélesség is. Meg ha ez igaz lenne, akkor a 7950-ek töredéke fogyott volna csak, a 7870 meg kábé sehogy (és nem csak a hazai, csóróbb viszonyok miatt).
Aztán már megint (vagy még mindig?) elfelejtitek, hogy nem csak a 7850 tuningolható.
De ha nekem nem hisztek, láthattátok már az összehasonlítást, de biztosan ez sem jó.
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Akkor lényegesen jobb lesz egy HD7850 2GB, főleg ha azt is tuningolod. Az, hogy neked megér-e +20k-t ... ez szubjektív, de leginkább buxa kérdése amivel ugye csak Te lehetsz tisztában.

-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
A leglényegesebbet nem mondtad: milyen felbontásban? Mert egy HD6870 1GB teljesítménye sok esetben csak komoly grafikai kompromisszummal elég 1080p-ben, míg egy HD7850 2GB esetében elvétve kell kompromisszumot kötni.
-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
VGA sem volt, nem még olcsóbban!

-
szasanyi
félisten
Valszeg nincs jelentős különbség, de azt kell mondjam: a Sapphire kétventis megoldásai nagyon jók mind hűtési teljesítmény, mind csendes üzem terén. Igaz, a HD7870-től felfelé már komolyabb méret és több hőcső jellemzi.
Előtte ASUS GTX570 DCII (három slotos) kártyám volt, és attól (kinézete és mérete alapján is) sokkal többet vártam mint amit teljesített. Nem volt rossz nem arról van szó, de érted gondolom...
-
szasanyi
félisten
válasz
seederking
üzenetére
Nem tartom szükségesnek mert nem lesz rá szükségem.
Szerintem nem éri meg a procedúrát, így inkább nem vásárolok olyan helyen, üzlet meg van dögivel. A garancia kérdése persze más téma. -
szasanyi
félisten
A tuning mindig lutri, ezt bele kell kalkulálni. És ahogy látható, egyre inkább, mert a korábbinál már csak kevésbé tuningolható 7850-ek vannak többnyire. Azt meg nem hiszem, hogy egy 7850 tuninggal leköröz egy 7870-et ami szintén tuninglva van. Hacsak nem a két (ellentétes) végletről van szó.
És persze nem én akarok VGA-t venni (aki konkrétan nem is tuningol, tehát én mindenképpen 7870-et vennék az esetben is).
-
szasanyi
félisten
PhysX témára esetleg?

-
szasanyi
félisten
Engem is érdekelne: melyik üzlet ez? Csak mert a napokban volt szó hasonlóról IPON vonatkozásban, amikor is többen írták, hogy azért az árért kapták mint ahogyan rendelték - miközben ott is emelkedett az ár a rendelést követően.
kovsol: azt mondd már el lécci, hogyan használod a PhysX-et NV kártya nélkül?! Én próbálkoztam vele Batman AC kapcsán, de nem tudom sehol állítani, hogy ne a nemlétező NV kártyát akarja PhysX- számításhoz használni hanem a CPU-t. Ha jól láttam te Borderlands 2-nél használod, de gondoltam hátha hasonló.
-
szasanyi
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
Megtettem, az egy rakás sz@r patchelve is (anélkül meg még inkább). Ne haragudj, ha ezzel megsértettelek - persze remélem nem
-, de én ezt tapasztaltam. Ha a fiam nem ragaszkodna hozzá - sajnos szeret barbárkodni a srác - de hát inkább a játékban tegye ugyebár
-, sosem lenne PC az a hulladék. -
szasanyi
félisten
válasz
Dark KillerX
üzenetére
De akkor mire jó? Megnézni 15FPS mellett milyen szép egy autó?
mrhitoshi: esetleg, ha sokkal jobban optimalizálják mint a GTA IV-et. Az ugyanis a legjobb indulattal sem nevezhető jónak.
-
szasanyi
félisten
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Diavetítésnek tényleg nagyon jó, játéknak katasztrófa.
-
szasanyi
félisten
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Én is azt tartom valószínűnek, hogy nem lesz olyan nagy a teljesítménybeli különbség. Viszont lehet olyan HD7xxxx - és talán éppen a HD7770 lehet az egyik -, ahol akkor különbség lesz, hogy érdemes az utódját választani, mert annyival gyorsabb az elődnél mint ami pluszt az új játékok igényelnek. No, de ez persze úgyis csak akkor fog kiderülni, addig csak találgatás az egész.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem vagyok láma, és már többször is frissítettem mindenféle BIOS-t. Nem vall túl jó indulatra részedről ha ezt feltételezed, és/vagy azt, hogy ezért írtam...

Aki ebben nem rutinos annak - a már leírt két fő szempont miatt - nem ajánlott művelet, és ha ezzel nem értesz 1et az szuverén jogod, DE sztem meg éppen akkor jön a 10. pont és a szarakodás, ti. egyáltalán nem biztos, hogy magától helyre tudja hozni amit elhibázott.
A többit ehhez tartozó kommentet pedig NE nekem célozd ha lehet, mert én minden infóval és kellő gyakorlattal is rendelkezem, és nem akarok VGA BIOS-t frissíteni! The end. -
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
10. Ha nem, akkor szopás!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Így kerek a dolog és ezért mondtam, hogy ezt el kell kerülni - pölö azzal, hogy ha nem muszáj (márpedig nem az) nem kell túlórázni a BIOS frissítéssel.

BIOS cserével nem javítani szokás - ezt képletesen kell érteni, nem szó szerint.
És el is mondtad a lényeget vagyis, hogy semmi változást sem hoz tehát ha nem hibás működés miatt kerül rá sor amikor esetleg - kvázi még akkor is vagylagos - ez megoldhat problémát, teljesen fölösleges kockázatot vállalni vele. Erre gondoltam, hogy Te is jól értsd. 
-
szasanyi
félisten
válasz
milszab
üzenetére
Egy jó tanács: ami nem rossz, azt ne akard megjavítani! Sokszor csak szívás a vége, ha vmi balul üt ki. Amúgy itt olvasgass e témában, ha mindenáron túlórázni akarsz a kártyádon.

-
szasanyi
félisten
válasz
seederking
üzenetére
Nem teljesen azonosak a beállításaink, és a Vsync kikapcsolt állapotban legyen! Úgy nem lesz több a max. FPS mint 60 (legalábbis akkor biztosan nem, ha a kijelződ max. frekvenciája 60Hz).
Winne #5231 - én nem szeretem az autós játékokat, és az F1-ért sem rajongok (kicsit sem), ezzel együtt mondom:
- X360 kontrollerrel sztem kiváló, nagyon jól irányítható,
- maximális grafikán pazar, fotorealisztikus látvány,
- F1 feeling
- a többihez nem is értek, de van annyi pálya, futam, meg mittomén mi...
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- OLED TV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- További aktív témák...
- 27% - Gigabyte RTX 3060 12GB OC DDR6 GAMING Videokártya!
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- ASUS 1080 STRIX-GTX-8GB
- Eladó erős 1080p Gamer konfig Gamer monitorral
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IGM - N4000 I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 240GB SSD I 14" HD+/FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

de elég jó összehasonlítási alapom van.
) de a 7870 után egy 960 maga az álom. Ami a legérdekesebb: nem csak az NV játékok mennek jobban, de sokszor az AMD -s játékok is. Arról nem beszélve, hogy a 960 nem hallható, és nem melegszik egyáltalán. End OFF

Természetesen nagyon nem azonos a két teljesítménykategória, csak nem vagyok biztos az idő- és ár állóságában ezért nem akarok annyi pénzt kiadni.

És így, a gyári "alap" fesszel mit tud, azt nem nézted esetleg?
De legközelebb a MoH Warfighter majd a Far Cry 3 érdekel, addig meg hátha kint lesz a WHQL driver. Ja, és közben be kell raknom egy Maximus V Gene lapot is, legnagyobb örömömre.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)