- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
Trailblazer #21596 üzenetére
Már tegnap óta kint van az AMD oldalán!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
BomiBoogie #21597 üzenetére
Ezentúl csak rád hallgatok!
Akkora Sapphire XT-n szépen fog menni. -
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #21588 üzenetére
Ha nem lettem volna elég nyomatékos: megjelent egy új beta-s Catalyst! Annyira ropogós, hogy még release note sincs.
-
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #21592 üzenetére
Én is 7 év után raktam össze egy komolyabb gépet közel 200k-ért október-november folyamán és félek hogy lassan kevés lesz. Ez a dolgok rendje, majd áttérek konzolra ha eljön az ideje és látok benne annyi potenciált hogy jobban megérje, mint az állandó upgrade.
Nekem előd: x2 5600+, 4gb ddr2, 7900GS (HD4670)--->G620, 4gb ddr3, HD4670 -
Gaboman
nagyúr
válasz
BomiBoogie #21593 üzenetére
Jól van apa!
-
Gaboman
nagyúr
Remélem 7870XT-n AA nélkül jól fog menni, ebben bízom azért.
-
marcusa
addikt
válasz
->Raizen<- #21584 üzenetére
Nem füstölt el, csak kb olyan volt mint egy képregény...
-
belinho
senior tag
válasz
csucsbicep #21581 üzenetére
Ez van, lehetett rá számítani, de legalább kész van nem úgy mint az előző rész!
-
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #21580 üzenetére
Én tuti AA nélkül fogom tolni, minden más maxon. 1200/1300 karival. 30fps nekem már elég.
Amúgy meg tuti lesz hozzá Crysis 3 optimalizált driver.csak jelenne már meg magon -
marcusa
addikt
válasz
csucsbicep #21581 üzenetére
Jaja, azt annó az akkor megjelent 9600GT 512Mb-al próbáltam elindítami max beállításon, hát nem sokáig maradt úgy
-
belinho
senior tag
válasz
seederking #21578 üzenetére
-
mrhitoshi
veterán
válasz
->Raizen<- #21483 üzenetére
ööö Nekem mintha rémlene valami olyan grafikon, hogy a Radeonok ereje igazán csak élsimítás alatt jön ki. Szóval ez, hogy Nvidia kártya ennyit produkált még nem jelent semmit, mert 7970-nel kellene megnézni.
A másik, hogy számunkra ugyan csak irreleváns, mert nem egy kategóriában játszunk.
Szóval egy 7870-es teszt érdekelne High grafikán + 4xAA, FHD mellett. -
marcusa
addikt
válasz
->Raizen<- #21571 üzenetére
Hát... annyira nagy különbség nincs azért köztük szerintem, én nagyon szépnek látom a low-os képet is
-
Trailblazer
veterán
válasz
Malibutomi #21568 üzenetére
+1!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #21568 üzenetére
Erre én is adok egy szavazatot.
Úgyhogy most már egész biztosan hamarosan kiadnak ilyesmit. .D -
stbtamas
aktív tag
válasz
seederking #21565 üzenetére
Nem lesz azzal baj.
Nekem is 7870 OC van és Very High beállítások mellett SMAA 2x-el volt fraps feltétel közben 28-35 FPS, fraps nélkül 40+.. Szóval nem problémás ez..
Van videó is amiben meg lehet nézni, saját készítés.[Youtube]
Beta driver telepítése után kb 5 FPS javulás volt.
Szóval fog az menni
-
->Raizen<-
veterán
Full low graf és max grafika crysis 3:
[link] -
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #21569 üzenetére
Az utóbbi.
(#21568) Malibutomi : Nálam a Duke Nukem 3d óta az fps játékok nagy hangsúlyt ha úgy tetszik figyelmet kapnak.
-
seederking
őstag
válasz
->Raizen<- #21567 üzenetére
Kis off
Dead Space 3-ban melyik a legmagasabb élsimitási opció?
Fxaa1-(consol),fxaa2,smaa?
Gondolom utóbbi de azért megkérdezem . -
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #21561 üzenetére
Na mostmár kiadhatnának ilyen grafikával valami fasza rpg-t vagy openworld játékot, ez az rohanós hentelés már nem az én világom (mondjuk sosem volt)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Térdelni fog mint villanyszerelő a kettőharmicba kötve!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Ahogy írják Ultrán semennyire, még egy GTX 690et is megfektet.
-
seederking
őstag
válasz
->Raizen<- #21561 üzenetére
Nagggyon meggyőző.
Ez Ultra settings mellett néz ki így?Szerintetek a 7870 mennyire fog megbirkózni vele?
Kicsit durva,hogy "ultra-hoz 7970 kell" -
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #21560 üzenetére
Nekem eddig semmi bajom nem volt az off, amíg a játék nem kéri beállítással....
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
seederking #21558 üzenetére
Jól tudod, viszont lehet, hogy a játék vagy a driver beállítása felülírja a másikat. Az a legtisztább, ha a CCC-ben "Always ON" vagy "Always OFF" beállítást használsz.
-
Repsol600
addikt
válasz
seederking #21558 üzenetére
Nálam jó DS 3-ban a sync, 30Fps-re korlátoz.
Igen elvileg a monitor frekvenciájához kellene beállnia.
-
seederking
őstag
Hy all
Ha jól tudom a vsync használatával az fps érték a monitor képrissítési frekijére áll be ami esetemben 60.Viszont van 1-2 game pl DMC,Dead space 3 ami vsync nélkül 100x fps-el szalad.De hiába kapcsolom be a "szinkronizálást" nem változik az fps érték.Hallottam olyanról,hogy ez a driver hibája lehet./ergo nem kapcsolja be a vsync-et/
Nektek mi a véleményetek/tapasztalataitok?
/7870-13 Beta/ -
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #21529 üzenetére
Úgy nekem is, még a 2400-al is. De próbáld ki teljesen maxon úgy, hogy minden 100-ra van húzva
-
fenergie84
addikt
válasz
csucsbicep #21555 üzenetére
Lehet nálam is volt, csak nem vettem észre.
Egyébként szépen megy a játék, szóval gond nincs vele, csak furcsállottam, h poci félgőzzel megy...
(majd kíváncsi vagyok a Haswell alatt mit mutat majd a kártya)
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
fenergie84 #21552 üzenetére
Nekem volt többször olyan hogy leesett a GPU kihasználtság, akár 90%-ra vagy alá..
-
fenergie84
addikt
válasz
BomiBoogie #21553 üzenetére
értem, akkor okés
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
fenergie84 #21552 üzenetére
De, az elég gyakori, Far Cry 3, új Hitman, ez teljesen normális.
-
fenergie84
addikt
válasz
csucsbicep #21551 üzenetére
most akkor az sem gyakori, h 99%-on jár a GPU?
Mert ahogy néztem 97-99%-on megy, de inkább utóbbi... -
csucsbicep
nagyúr
válasz
fenergie84 #21549 üzenetére
Nem használja annyira a magokat, bár ez a Hitman esetén nem gyakori jelenség, illetve, hogy a GPU 99%-on teker.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
fenergie84 #21549 üzenetére
Attól, hogy fullHD-n elsősorban a VGA dolgozik, főleg egy ilyen Hitman-szintű játéknál, új grafikus motornál?
-
fenergie84
addikt
Az mitől lehet, h hitman alatt 99%-on teker a GPU, a proci meg leesik 50% környékére?
(i5 750 4ghz, 7870 1100/1300, fullHD, fps korlát kikapcsolva...) -
brd
nagyúr
válasz
kockaharcos #21545 üzenetére
Esetleg ezt is próbáltad már? Ez is javíthat az akadozáson. Az AC oszlopban kattints a Disabled-re, és Apply (az alapbeállítás az Enabled, és 10 (%)).
-
brd
nagyúr
Köszi' a válaszokat, akkor cserélni kell.
Akinek i7 van, meg tudná-e nézni nekem, hogy a HT kikapcsolásával egyenértékű-e az, hogy HT On mellett a játék exe-jét a feladatkezelőben, vagy máshol csak a páros magokon engedi futni? Ezt, megnyitva (persze nem ezek az exe neve), 0-tól kezdődően minden másodiknál legyen csak pipa, tehát a 0, 2, 4, 6-nál.
-
Turbolada II
őstag
brd: Ég és föld lesz a különbség.
-
HSM
félisten
Szerintem elég sokat. 3 szálon dolgozik a játék, és ahogy írtam, az 5850 -el olyan 3,7ghz-en lett barátságban a ht-off i7 920, olyan 80% grafikán. Én egy 3.2ghz-re húzott Q6600-at cseréltem az i7-re és erősen érződött a sebességen, pedig akkor még csak valami hd4800-asom volt....
Gta4-ben midegy, i5 vagy i7, nem profitál a ht-ból, ugye csak 3 szál... -
maxxxboy
tag
válasz
kockaharcos #21536 üzenetére
Igaz
Még egy kis megjegyzés, akit érdekel: cserélgettem és játszottam mostanság a memória mennyiséggel, és az a tapasztalatom, hogy nincs különbség a mai játékok terén, hogy 8 vagy 16 vagy esetleg 32 gigát használunk, azaz használok. Ugyan olyan jól megy 8 gigával is mint 32-vel, nincs semmi különbség. Tehát aki ebben gondolkodik, eddig még felesleges bővíteni, mert nincs ami kihasználná szerintem. -
HSM
félisten
válasz
maxxxboy #21528 üzenetére
Majd mutass a Crysis2-ben csak fele olyan komplex környezetet és fizikát, és AI-t, mint ami a GTA4-ben van.... Ja, tényleg, én is játszottam, és nincs benne.
Viccet félretéve, kevés hozzá szvsz a procid. Nálam a régi I7 picit visszavéve a grafikát 3,7Ghz-en éppen pariban volt az 5850-emmel.... A 7870CF-hez tuti nem elég 4Ghz-en....
Ja, és fontos patch-elni, remélem te is a patchelt játékról beszéltél, az 1.00 egy nagy bughalmaz, amit pár hónap alatt szépen helyretettek.(#21531) maxxxboy: Megpróbálhatnád minimálisan visszavenni a látótávolságot, procilimittel csodákat tud tenni.
Esetleg kikapcsolt CF-el, hátha azt nem szereti, de azzal nincs tapasztalatom.
(#21530) aero2zero: Maximálisan osztom a véleményed.
-
maxxxboy
tag
válasz
kockaharcos #21529 üzenetére
Én 1920*1080-ban toltam és minden very highon illetve minden csúszka 100-on, 16x anisoval. Átlag kb olyan 50-60Fps-sel ment, de néha néha beesett valamiért. Pedig fent volt azaz van a legújabb patch is. Szóval nem tudom, lehet a CF nem jön be neki...
-
Trailblazer
veterán
Ha választani kell aközül, hogy egy jó játék fut sz@rul vagy egy sz@r játék jól, maradok az elsőnél. (Ezzel nem a Crysis-t vagy bármelyik más úgymond közönségkedvencet akarom minősíteni, nekem mondjuk ad global az FPS mint műfaj nagyon ritkán jön be.) Márpedig mind a GTA4, mind a DLC-i igencsak magasra rakták nálam a lécet játékélmény terén.
-
maxxxboy
tag
A GTA4 egy kalap sz@r.
Az adatlapomon található konfigomon is néha 20-22-re esik az FPS.
Azért ez már siralmas a játékra nézve is, na meg rám nézve is
Bezzeg a Crysis 2 DX11-ben Ultrán MaldoHD v4.0-val kicsutkázva fix 60FPS-sel szalad fullon, persze csak a vsync miatt.
Vannak különbségek a játékok között
-
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #21525 üzenetére
Tényleg, félreolvastam, bocsi....
Akkor marad a reménykedés, hogy még optimalizálnak rajta kicsit... Viszont amit írsz, azt feltételezi, hogy vagy a setup motort, vagy a rop-ot ette meg a játék, mert ugye más területeken mint írod is a 7950 +40% legalább....
Érdekes...
-
bombibmw
veterán
Persze igazad van,de ha a jövőben nem fog változni ez a tendencia,akkor muszáj lesz a váltás.
Én szeretem fullon játszani a játékot,persze ha nem megy lejjebb adom és nem rohanok azonnal jobb dolgokért a boltba,netre.
Mivel én hosszútávra tervezek a 7870-nel és itt is többen írták,hogy jó lesz még két évig...
De ugye vannak jól és kevésbé jól optimalizált játékok,úgyhogy nyilván nem Cry3 miatt fogok Ares2-t venni.
Majd GTA5-höz. -
HSM
félisten
válasz
bombibmw #21517 üzenetére
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én tartom, amit írtam... Most vettem a 7870-em, eszem ágában sincs fejleszteni 1-2 hülye játék miatt.
Ha valami nagyon nem megy maxon, leveszem mediumra, azt le van tudva.
A képek alapján amúgy elég durva a grafika... Ha a jövő ilyen lesz maxon, nem fog zavarni, ha nincs meg a 60fps... -
-
Arkennys
addikt
válasz
->Raizen<- #21513 üzenetére
Úgy látszik a játék az innentől kijövő gémekre a gazdagok szórakozása lesz
Mondjuk nem bánom, sok olyan ezelőtti van, amit még nem játszottam ki. A grafikai igényem meg tökéletesen kielégíti a crysis 2 max edition
-
brd
nagyúr
válasz
->Raizen<- #21483 üzenetére
'hát a textúrák szépek, de igen gagyi, hogy 2013-ban még recés éleket/textúrákat kell nézni...
Mindig "jót" sajnálkozom, amikor Abu85 valami új széria bemutatásakor lelkesen írja, hogy ilyen-olyan szuper AA eljárást dolgoztak ki, meg hogy a motor(ok)ban milyen jól/könnyen lehet implementálni, és milyen szép lesz és hogy ez mennyivel kevesebb teljesítményeséssel jár: csak éppen a játékokat mindig pont annyira sikerül elszúrni sebesség tekintetében, hogy a (VGA-t tekintve) 150k+ HUF-os kategóriával használhatóak legalább 50 FPS-re, FullHD felbontás körül.
(Arról nem is beszélve, hogy a SSAA-hoz képest a legtöbb varázslás egy hányás szintjén mozog.)
-
HSM
félisten
válasz
bombibmw #21507 üzenetére
Én ezt máshogy látom.... Mikor megjelent a GTA4, még egy Core2Qud gépem volt, egy 512MB-os 4850-el. Mit mondjak, erősen vissza kellett butítani az 512MB ram meg gyengusabb GPU miatt. Viszont tök jó volt, hogy egy év múlva az i7-el meg 5850-el már pazar élményt kaptam. Crysis első része ugyanez. Ott is butítani kellett a 4850-emen, de később állati jó volt újra elővenni, és látni, hogy eggyel feljebb véve a grafikát megállja a helyét a modernebb játékokkal szemben is, ami a látványt illeti.
Szóval szerintem sokkal inkább az időtállóság jele a magas gépigény maxon, nem másé.
Még egy szó a GTA4-ről... A mai konfigom már tuti elvinné maxon, a 7870-en már van 2GB VRAM, könnyen lehet, előveszem újra, és jó rágondolni, hogy nem fogok fintorogni a látvány miatt, mert nem úgy néz ki, mint egy közel 5 éves játék.A konfigod miatt ne aggódj, ilyen az élet, az ember dolgai avulnak. De attól, hogy a játékok szépülnek, még nem lesz gyengébb a géped, arra gondolok, hogy ami tegnap "Ultra" grafika volt, az ma lehet már csk medium, de ugyankkor az erőforrásigényesebb játékban valszeg mediumon is hasonló képminőséget fogsz kapni, mint régebben maxon... Tehát csak a beállításokkal lépkedsz lefelé, ahol kell, a képminőséggel nem. Remélem érthető voltam azért.
-
bombibmw
veterán
Természetesen mindenki le fog faragni az igényeiből,csak kicsit kiábrándító,hogy C2-vel minden fullon,minde bekapcsolva,vígan fut a game,itt meg...
És "alig" telt el idő a két rész között.
Mi lesz egy év múlva,platformváltás?
GTA4 is minden fullon megy szépen és ha már az így fut,gondoltam a Cry3 is fog.
Csupán kis csalódottságot érzek a konfigommal kapcsolatban a jövőre való tekintettel.
Persze majd meglátjuk,de ugye a vak is ezt mondta. -
HSM
félisten
Jöttök itt a GTA4 meg Crysis 3 várható gépigénnyel, meg hogy milliós gépek kellenek hozzá. most kövezzetek meg, de mi van akkor, ha 8X-os AA helyett csak 2X-eset teszek rá, meg Ultra-ról leszedem high-ra pár erőforrászabáló effektet, és máris tuti szépen szaladna a 200-ezres konfigon is? Vagy ez ilyen presztízskérdés, hogy mindennek maxon kell mennie 120FPS-el az aktuális csúcshardveren?
Nekem annak idején a GTA4-nél is csak pár dolgot kellett levennem mediumra, meg 70%-ra, és már olyan szépen futott az 5850-en meg I7-en, hogy öröm volt nézni.... És a képminőség se csökkent jelentősen.
És ez akkoriban se volt egy csúcskonfig...
-
GoZoL
senior tag
válasz
fenergie84 #21504 üzenetére
Már mindenre gondolok mi okozhatja! Gariból visszajött, a kártya hogy hibátlan! Most afterburner logot készítek hátha kiderül valami!
-
GoZoL
senior tag
Dell U2312HM monitort használok a módosított driverrel, amivel 72 Hz-en tudom hajtani! Ez okozhat black screen problémát?
-
bombibmw
veterán
válasz
->Raizen<- #21501 üzenetére
Az egyetlen game,ami igazán le tud kötni még ma is és a 7870 is viszi szépen(csak,hogy ne legyen már nagyon off
),persze patchelve,ENB-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- RAM topik
- REpont és hulladékgazdálkodás
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest