Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Szerintem menne az a CPU 4000-4200-at is.
Ott kellene megprobalnond ujra, mert eros CPU limit szaga van a 3200-3600 kozotti pontsszamnovekedest nezve.
Mert igy tenyleg sovany kicsit, nekem ettol tobbet tud a 4890-es
Szerk: Nekem a GPU score 10618, szoval volna ott ero valahol

-
lancy
tag
hat hat
vettem en is egy gigabyte 5870 karit
3dmark vantage eredmeny (kari alapon nem huzva)
4 gb ram win7 (09.10.14 kiadott driverrel)
e8400 @3200 mhz 11401
e8400 @3600 mhz 12051 (gpu 15725 cpu 7089)kicsit keves nem?
-
janos666
nagyúr
Hát, ne rohanj még gariztatni, míg nem próbáltál más játékokat!
Nekem nagyon ismerős ez a jelenség Crysis-ból, mikor a talaj elkezd úgy megnyúlni, mint ha valami világot elnyelni készülő, dimenzióhasadék, féregjárat, vagy hasonló tértorzulásszerű förmedvény képződne a szemem előtt, vagy inkább a tudatomban, és még követ is, és reagál a kameramozgásra. Vagy a fenti becézések ehelyett régen, az SP-ből kipakolt GPU-k előtti időkben azt mondták volna erre, hogy bizonyára beszart egy vertex futószalag a kártyán...
A pöttyözés is örök visszatérő jelenség Radeonokon. Mikor kinél, de van hogy előjön itt-ott, de ez is főképp Crysis alatt gyakori.Szóval próbálgass még pár játékot, és ha nincs máshol komolyabb gond, akkor legalább várd meg a legelső rendes, havi ütemezésű WHQL drivert, és utána se küld vissza gariba csak Crysis miatt. Futtass Vantage-t, Furmarkot, ilyesmit...
Ja, és fejléc másolás helyett használd egészséggel a fejlécből a Válasz gombot.

-
BullKoxa
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
ezt a fordulatot + hőfokot 10 perc Dirt 1 ,után készítettem.Ezzek normálisak,de itt is kopogott a venti és stb és stb....ezt lehet látni a HM-s Gpu Fans-nál.2359-en tekerte.
-
BullKoxa
őstag
Lehet nem jó a Vga-m 5850 Giga.Játék közben kb 15 perc után kattog a vga-ban valami,egy kis idő múlva a kattogás abba marad,és felpörög a venti benne!!!ahol a levegőt nyomja ki ott lehet érezni valami mozgást.És annak van nagy hangja.Cod 4, 15 perc GPU 96 C°.Nem hiszem hogy jó a karim.

-
Razermazer
őstag
Ja ez a borítással együtt van, ha leszeded mert én leszedtem, és újrapasztáztam egy jó kis mx3-al mer miért ne
akkor szerintem egy olyan fél centit nyersz, hát ezt így érzésre mondtam, lehet hogy kevesebbet. Ez egyik eladott kártyámnál is így járt a tulaj nem ment be a házába, de megoldotta a gondot rögtön eladta még aznap
, mivel kiderüt hogy midi háza van és egy gtx260 nem éppen kis darab kártya. Szóval ne centizd ki annyira 
-
kasa85
őstag
Nagyon zsír a ház nekem sajnos egy Aero Cool -om van,de ez is nagyából megfelel karácsonyig utána kitudja minhoznak az ünnepek remélem nem a kicserélt új karimat

-
NFree
addikt
válasz
Razermazer
üzenetére
Nos köszi ez a hossz ugye a borítással 1ütt van???
mert akkor nem férek be a jelenlegi házamba vele, azért kérdeztem csupaszon mennyi lene a hossz , mert úgy is kapna egy vizes blokkot, s talán akkor beférne jelenleg a gtx mögött van kb 2mm ez a kari meg ahogy nézem legalább 5-6mm-el hosszabb
akkor várok egy picikét ügy is már csak az nv-nek kéne megrázni magát az árverseny miatt 
A házat meg közbe megtaláltam , de köszi

-
kasa85
őstag
(#2789) Razermazer válasza kasa85 (#2784) üzenetére
Köszi ezt a teljes részletes infót,nevemet kivéve
Amúgy az értékeket nézve GPU-Z érdekes,hogy nállam másodpercenként 2D utána hirtelen 3D frek en jár.Na mindegy fos az egész kari amit kifogtam,de a kari ígyis kivételes darab játékokal a hd4850-esem után.Az ati overdrive-ben énis teszteltem a venti szabályozást,de amikor felraktam százra éjjel a szomszéd átcsöngetett mi a francért porszívózok én most éjszaka nemtud aludni emiatt
Gyorsan adtam neki egy 40-es értéket.Na mindegy holnap vissza dobom a gariztatónak a karit ozt azt csinál vele amit akar én meg kérek egy tökéletes darabot.Amúgy amit irtál fent a (Powercolor tipikusan a keletnek gyárt) igazad van ,de úgy tudom ,hogy a kártyába nem nyúltak bele csak a lógót viseli ami a kártyán van meg a dobozán,vagyis nem tervezték át a nyákon az áramköröket.Majd holnap megtudakolom mi lesz a karival azt írok hogy mi lett az esemény,remélem nálluk is kibukik a teszten. -
Razermazer
őstag
Kasa85:Hát gáz is Kasa85 de ez nem a te hibád, itt jön elő hogy (az általam csak egykalap alá tartozó viteminek
meg kitajok
) így tudnak szerelni, és egyre rosszabb minőségű alapanyagból készülnek, a híradástechnikai, szórakoztató elektronikai, és számítástechnikai termékek. Ez ellen sajna nem tudunk mit tenni( mindegyik gyártónál belelehet nyúlni a lecsóba). Ez a kártya a Powercolor tipikusan a keletnek gyárt, csak azért jut ide is Európába bőven termékük, ami megüti az EU-s szabványokat az jöhet. Hát itt most elgondolkodnék, hogy azok a minőségi szabványok is milyenek lehetnek
de ez már megint egy másik téma. Szóval szerintem ram hibás a kártya, ezek a pöttyös dolgok akkor szoktak előjönni, és most már egyre jobban kivan szegényke nemcsak 2d-be de 3d-be is csinálja fasza. Iponba volt nekem is gariztatásom, igaz nem vga hanem ram, és lcd tft-is örültem neki mindegyik a 2-ik napon halt be így a három napba belefért. 1 hétre rá mindegyik megjött, ott helyben leteszteltettem, hogy okés e minden, és hoztam haza azóta semmi probléma. Reméljük náluk is produkálja ezt a jelenséget, de nem hiszem hogy lesz probléma átveszik azt kész, kapod az újat amit lesz a nagykerekben
.Zsozsooooo : Tömören és röviden a sok kérdésedre a válasz egy megelégedett tulajdonostól. Kártya Powercolor Hd5870
1. melegedés: 3-óra szobahőmérséklet alatti 2d-értékek[link] stacker 832 balck házban, elöl egy venti 930 fordulaton, hátul egy venti 810 fordulaton szépen átszellőztetve. 22%-os ventifordulat hangtalan. 3d-érték: fánkkal[link] de ez csak a kedvedért én a fánkot inkább enni szoktam
, játék alatt ezek az értékek 65-és 69-fok között ingadoznak, míg a vrm olyan 63 és 59 fok környékén. A 33%-os ventifordulat mivel egyenlőre csak catalystal van szabályozva, olyan hogy is mondjam inkább a kellemesebb szélzaj kategória nem tolakodó nem idegesítő. Játék alatt egyébként csak 27%-on megy és az alig hallható.
2. driverek: Nekem teljes driver sweeper tisztítás után feltett Beta driverrel is tökéletesen működött minden, a mostani 13-i drivercsomag is hibátlanul megy semmi problémám filmnézés alatt, játék alatt, grafikai munka alatt. Vista x64 operációsrendszer Sp1-es drivercsomaggal egyenlőre.
3.crossfire: Én nem is tervezek crossfiret kipróbáltam nem vált be, kell a fenének akkora hő, és emelt fogyasztás néhol néhol kihasználható teljesítménytöbblet.
Elégedettség : Igen elégedett vagyok pedig váltottam 4890-ről nekem bejött, annál hűvösebb, gyorsabb bár mindjárt cáfolnak hogy pedig nem
. Hogy megérte e most megvennem hát biztos nem, de nem került egy fillérembe sem, mivel két eladott kártya árából kifutotta. Ha a jövőt nézzük, jönnek majd a dx11-es játékok tehát megérte ilyen szempontból, 1 maximum 2-évig használható alternatíva marad, aztán jönnek az integrált megoldások már, jó lesz múzeumi emléknek
. Ez van avulás ezerrel.
Túlhúzás: Nekem felesleges mindent visz amivel játszok akadásmentesen. Értem ezalatt a Crysistól kezdve az összes fps-t, real-time stratégiákat. Persze van benne tartalék 900mhz-ig és 1300mhz-ig de most még ez nem kell.Hát ez nem lett rövid, de így legalább átfogóbb képet kaptál, ha nem is teljes tesztet, de már az is volt itt egy kollégától elég kimerítő.
Razer
-
kasa85
őstag
(#2786) ko-ko82
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/ATIRadeonHD5800seriesrecommendedgraphicsdriver.aspx A lemezen található az béta.ezt mostadták ki 2009.10.13-án. -
BullKoxa
őstag
Hi!Ma megvettem a Gigabyte 5850-m
.14 órakor vettem meg de most tettem be a vasamba.Nagyon babán néz ki,eddig csak 3 Atim volt mostanság 4870 512 MB,4870 1 GB Toxic,4890 Toxic, Most meg ez!!Melyik Driver a legjobb hozzá???(Mert ugye a gyári az nem lett valami jó) -
kasa85
őstag
(#2749) Razermazer válasza.Köszi ezt a hasznos infót amit megosztottál velem mert totál retalgiában vagyok mert gondoltam milyen jól járok ezzel az új karival és tessék
Holnap viszem vissza gariba az ipon hoz mert totál gáz az egész.A Crysis WARHEAD-ot tegnap toltam ki vele 1920*1080 felbontáson Ultra high beállításon 2X elsimítással és tökéletesen játszható értéket produkált.A játék során észre vettem ,annál a résznél mikor a barlangból kikell menni és kivűl van egy anyahajó amin mesterlövészek vannak,és a befagyott vizen felkell menni rá.A barlangból kifele jövet egy érdekes anomáliára bukkantam a föld olyan érdekesen csíkozott volt fordultam pschio val és a csíkok is fordultak.Meg volt olyan rész is mikor a vonatot kell végig kísérni a fedélzetén a távolban a fák mellet furcsa fekete pöttyökre lettem figyelmes.Szerintem lehet ,hogy ez is egy hiba vagy ez inkább driver-es probléma.Remélem a kicserélt kari ra nemkell sokat várnom mert már tolnám a friss cuccokat.Sajnos ez az én balszerencsém és rájöttem soha nem a csúcskártya az ideállis választás mert régen a GF8800GTX el hasonlóképpen jártam de ot kifagytak a dolgok természetesen Brutó 160000ért amit 2 évig törlesztettem. -
Joey89
tag
Sziasztok!
Ezzel ([link]) az átalakítóval át tudom alakítani az 5850-esemet, ugyanis egy régebbi monitort szeretnék rákötni....
szerintem ez a jó, csak nemtom hogy melyik dvi kimenet van rajta...
-
NFree
addikt
Hali van itt valakinek már 5870-es karia s esetleg bontotta meg már valaki a kártyát, az érdekelne milyen hosszú a nyák , mert ahogy nézegettem a a borítás kicsit túl ér rajta s tudva levő ez már kicsit hosszabb mint mondjuk a 98gtx ami épp befér a házamba.
Barney™
Sajna a szinösszeállítás tényleg pocsék
de a többit jeles , érdekelne milyen házikóbe lehet ilyen szépen elférni nygyon tetszik.
-
cowboy_bebop
őstag
-
TTomax
félisten
Jól neki estetek,pedig csak azt irta hogy igénytelenül van felrakva az az S1, és ami igaz az igaz.Meg lehettet volna oldani a lamella elhajlitás meg a csálén álló ventiket is ha már valaki aftermarket hütést szerel.Ettöl még hatékony igy is ugy is,van aki szemét zavarja van akiét nem.Az enyémet is zavarná,de mivel nem én vagyok a tulaj igy hát nem érdekel,az viszont nem szép hogy valakit lebizuznak azért mert envidiát használ ,teszem azt akár többet is..

-
zuchy
őstag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Nem hiszem, hogy sok ember van itt, akinek CF-ben van két 5850 vagy 5870.
Mondjuk ahogy mondod Sniper Elite is szajkózta, hogy majd vesz CF-be két db 5870.
De még sehol nincs. Azért kíváncsi lennék, hogy mit alakít két ilyen kártya.
A valós életben, nem a netes tesztekben.(#2774) cowboy_bebop: Szuper az "igénytelen hűtésed".
Amúgy nekem is S1 van, én is az igénytelen emberek közé tartozom.
http://img237.imageshack.us/gal.php?g=dscn6608l.jpg
-
Zsozsooooo
tag
Hali srácok ! Mizu van itt fogyogatnak az új csúcs karik ? Mik a tapasztalatok, melegszik vagy nem, driverek milyenek, hangos vagy nem, minden oké vele CF jól működik ? Nem látom azon megelégedett userek véleményét akik azt mondták volna, hogy ezt a kártyát megérte megvennem és jól döntöttem, hogy lecseréltem a régit pl: ( 4870x2/4870x2 cf-t ) vagy ( 4890/4890 cf-t ) vagy esetleg GTX 285/295-t hol vannak azok az userek akik ezeket szajkózták a megjelenés körül "holnapra itt a kari " vagy "egyből 2-3 dbot veszek holnap " Azt viszont hallom "Hát, a mostani driverek csapnivalóak""Rémálom az nVidia után""2D Mhz problémák""hajtsuk szénné a kártyát+gányoljuk szét mert a gyári az sz@r"
-
lsc
nagyúr
-
luw2win
őstag
válasz
Barney™
üzenetére
ember, a te kártyádon hogy egymás mellett van, tojást lehet sütni, és még zajos is.
Nekem az többet ér ha van egy normális ámbár "csúnya" hűtés ami még jobban is takarítható mivel a te duál quad nv-be ugy beleeszi magát a por, hogy belefullad a kártya, és csak ugy tudod normálisan kitakarítani ha leveszed a burkolatot.
szóval legyen csúnya és jó, minthogy rózsaszínen világító csicsa bicsa és szar -
csucsu69
tag
Gtx-m van ,de ha belépek a Ph.-ra az 5850/70 topicot olvasom el először,kíváncsi vagyok a tapasztalatokra ,de ilyen baromságoknak mint fentebb van, semmi értelme,ezt inkább privátban kellene megoldani!
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Barney™
üzenetére
Nem arról van szó, h. nem engedhetek meg magamnak jobbat. Hanem arról, h. ennél jobb VGA felesleges pénzkidobás.
Az meg h. a kártyám h. néz ki, még én is csak akkor látom, ha kiveszem a gépből; úgyh. tök mind1. De mint már írtam a kis 8 centis le lesz cserélve vagy egy szintén 92-es, vagy egy 120-as Coolink SWIF2 PWM-re. Én azt szeretem, ha a gépnek idle-ben hangját sem hallani, terhelve pedig minél jobban hűt. Ezért cseréltem le a gyári hűtést egy ilyen idle-ben az egész kártyát 35 fokon tartó "igénytelenre".
-
P00By
nagyúr

-
Barney™
aktív tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
"Számomra a hatékonyság, meg az ár/érték mutató a legfontosabb."
-ezzel nincs is semmi baj, még egyszer elmondom, hogy nem a VGA-dat minősítettem, hanem a házi barkácsolt hűtésedet. Teljesen rendben van, hogy olyan konfigod van amit megengedhetsz magadnak, az is oké, hogy szereted barkácsolgatni benne a dolgokat, de picit lehetnél igényesebb és szebben is megcsinálhatnád.. szerintem.. ahelyett, hogy az én villanyszámlámmal foglalkoznál...
Nem kell bocsánatot kérni nem bántottál meg.. Quad5870X2-re, és QuadGT300-ra várok így 2009 vége felé, addig kihúzom ezzel a két csóró 295 gagyi, Dx10-es vga-val
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
De komolyra fordítva a szót. Nem akartalak megbántani, biztos nagyon örülsz a gépednek és büszke vagy rá.
Teljesen különböző emberek vagyunk, m. én a falra tudok mászni a csili-vili ventilátoroktól, a Quad CF/SLI-től (ami 4-szer annyiba kerül, 4-szer annyit fogyaszt, s jó ha 2.5-szer gyorsabb), meg 2009. végén sima DX10.. Szóval bocsi, túlreagáltam. -
keIdor
titán
Nyugodjatok már le mindketten, ez nem az sg.hu, meg gamestar.hu...
(bár a szint már az sajnos)Barney™: Szerintem rohadt jól néz ki a géped, de nem mindenkinek fontos a kinézet, ezt fogadd el, valakinek fontosabb a hatékonyság, és mivel ez nem szépségverseny topic, ezért ne fikázd a másik munkáját.
-
Barney™
aktív tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
LOL

1: attól még kib@szott gusztustalan amit csináltál
2: azért mert nv kártyám van, nem jöhetek be az 5870 topicba??
Fikáztam én az ATI-t??
Nem. Csak a te ocsmány hűtésedet... erre te rögtön buzizol
3-4: és a végére kijött az irigység is belőled

-
-
Barney™
aktív tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
nem kötekedni kellene, hanem a hűtésedhez hozzáillő coolereket venned, és ízlésesen felszerelni rá..

Ha ez nem megoldható, akkor legalább ne mutogasd az egész világnak

-
syC
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Huh, ezt leírtad.
Holnap értelmezem, mert most én lenni ittas 
mod: ez ár volt? Powercolor 5850 prémium vagy mi

-
arn
félisten
5870 biosa jo a 5850 orajelein (swbol tuningolom)
lehet csak 1.16v a max, de mukodik rendesen az idle orajel/fesz. -
janos666
nagyúr
külföldi tesztekben tényleg remekül szerepelnek, de a valóságban ....
Nincs ebből félreértés. Tesztben azért szerepel jól, mert:
1: FPS adatokat közölnek, és azokat %-osan veted össze lineáris skálán (vagy eleve leosztják neked, vagy te saccolod be, kb. hányszor több, illetve mennyivel magasabb a diagramm oszlopa...)
Az, ha 200%-al gyorsabb XY kártyától, az még nem jelenti azt, hogy adott játékban
A.) ez bármire is elég, de főleg hogy kimaxolt grafikához elég-e bármelyik.
B.) érezhetően jobban futna ezen, vagy még az XY fele is elég lenne hozzá.
2: Igyekeznek olyan tesztkörnyezetet teremteni, ahol legjobb eséllyel lehet kimérni az eltéréseket
A.) Ha nem hozza a várt többletet, magasabb AA-t tolnak rá akkor is, ha
I. már nem is látszik a képen, hogy picit is szebb lenne, mint fele annyival
II. már egyik kártyán sem fut így elég simán ahhoz, hogy élvezetes legyen vele a játék (főleg annak tudatában, hogy AA nélkül simán futhatna).Te otthon pedig egyszerűen belövöd magadnak aszerint, hogy mindenképp szép folyamatosan fusson, és azon belül a lehető legszebb legyen.
És a szubjektív élmény más skálán mozog, mint a grafikonok. Azokon lineárisan nőnek az FPS-ek, és a %-ok is, nálad viszont 2x annyi FPS még nem lesz 2x gyorsabb, mert 20 alatt így is úgy is nézhetetlen, 30 táján elfogadható, 40-50 felett pedig többnyire már tökmindegy, de 60-tól már teljes mértékben lényegtelen (sőt, ez is játékmotor függő), de a 25-35 közti vékony sávban sem lineáris az FPS-élmény skála, inkább logaritmikus az FPS dimenzió (ahogy felfelé haladsz, egyre több FPS kell az azonos mértékű élmény javuláshoz).
Tehát a tesztkörülmények jobban kihozzák az eltérést, mint a gyakorlati felhasználás, a kapott számok sem túl egzakt módon vonatkoztathatóak az élményre, mert nem tudod pontosan, melyik játék alatt neked épp hány átlag FPS felett tűnik szép simának a futás (főleg, hogy ezek átlagok), és mások a viszonyítási skálák is, ha nincs játék közben FPS mérés.
És persze tipikusan bennmaradnak azok is, mikor egy játék jól futott maxon 4x AA-val, akkor az új kártya ott sem tud többet mutatni, de ha a Crysis 10 FPS-el ment nálad 8x AA-val, most sem fog 50-el folyni, mert nem 5x gyorsabb kártyát vettél még a számok alapján sem.
Persze ettől a gyorsabb kártyával jobbak az esélyek, és a végeredmény is, nem azt mondom, hogy értelmetlenek a tesztek, és nem ez alapján kell dönteni, hogy melyik kártyát kell megvenni.
-
Barney™
aktív tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
ez vmi borzalmasan néz ki már ne haragudj

-
Razermazer
őstag
Kasa85: Nekem is egy pont ilyen kártyám van, ráadásul egy leharcolt 1 éves Vista x64-em, amin előtte volt nvidia driver is, mert a másik oldalt is kipróbáltam, szélesítsük a látókörünket
címmel. Mindent természetesen kipucoltam driver sweeperrel ahogy kell, utánna fel a beta driver most pedig a friss 10-hó 13-i van fenn. Tökéletesen veszi vissza az órajeleket semmi probléma. Úgyhogy jól gondolkodsz, és jól mondták a többiek is ez a kártya hibája. Vissza gariba egy újért de nagyon gyorsan, mert a szemednek és a monitornak sem tesz igazán jót ez a dolog. Meg mellesleg százezerért ne csináljon ilyeneket.Razer
-
arn
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
a 0.3.5ossel le tudtam menteni

-
syC
addikt
5870CF @ techpowerup , úgy látom még nem volt
-
zuchy
őstag
Egyenlőre semmit.
az 5890 minden bizonnyal a HD 5870X2 lesz. Úgy mint az Nv-nél. (GTX285, GTX295)
Egyrészt az a hely a 8+6 pines csatinak majd a 2GB GDDR5-s ramnak kell. Ezek a GDDR5-s ramok sokat kajálnak.
Másrészt meg minek a 8 tűs csati, ha a 6-al, is eléggé mennek a karik. -
ImI87
őstag
Lehet már tudni v.mi konkrétumot az 5870 utódjáról?

Nem az X2-re gondolok, hanem ugyanolyan esetre, mint ami a 4870 => 4890 volt. Csak abból indulok ki, hogy az 5870 NYÁK-ján ott van a hely a 8+6 tápcsatinak, amit nyílván nem véletlenül csináltak ilyenre. Ez engem egy ugyanolyan ráncfelvarrott kártyára enged következtetni, mint a 4890, vagy csak később fogják engedélyezni a gyári OC kártyákat, aminek kellhet majd a több kraft.
-
arn
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
akkor nem ertem

-
arn
félisten
koszi a kepeket

biosnal en is hasonloan akartam eljarni, de nekem a gpuz annyit, mond, hogy nincs supportalva... 0.3.6
-
cowboy_bebop
őstag
Na mégis csak lőttem egy pár képet a szerkezetről.

Felülnézet:
Előlnézet:
Így kellett behajlítani az S1 bal alsó sarkát a 2. DVI csatlakozó miatt (egy kis cellux rádolgozva az S1-re, biztos ami biztos):
Ennyi a távolság a vasdarab meg az S1 között:
Szerk.: egy 8 cm-es meg egy 9,2 cm-es venti van rajta; de a 8-ast szerintem lecserélem majd egy PWM-es, 12 cm-es Coolink SWIF2-re, s akkor az is automatikusan lenne szabályozva.

BIOS leszedés: GPU-Z.
Felrakás: DOS alól atiflash. -
arn
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
akkor tehat ket 12cmes van rajta?
jah meg mivel tudom a biost leszedni? atiflasht, gpuzt probaltam.
-
arn
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
dobj egy kepet plz a kartyadrol atszerelve
mennyin megy a venti(k)? -
cowboy_bebop
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
A játék teljesen folyamatos (1680*1050,VH,2xAA). Az elején néha meg-meg akadt, de aztán rájöttem h. azért mert közben ment a torrent 4mega le/2 mega fel sebességgel.

arn: 1020-at lőtt be a Catalyst, én 1000-en néztem csak a GPU-t (eddig csak sima Crysis alatt), nem fagyott ki, nem hibázott, stb.
Csak az a vas meg az S1. A vas olyan vastag h. nem férne be ramsüni az S1 meg közé.
Egyébként sem vagyok benne biztos h. ilyen "messzeségből) túl sok hőt le tudna vezetni (VRAM - hővezető párna - vasdarab - két oldalú ragasztó - ramsüni).Kivenni már nem venném ki a kártyát, s fényképezőgép csak a telefonomon van. De egyébként teljesen ugyanúgy néz ki, mint amit linkeltem képet, csak rajta van még az S1.
A Silenx fix 700-on, a Coolinket meg a CPU hűtővel együtt szabályozza a lap: idleben 490-500rpm, terhelve 1200-1300rpm. -
arn
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
a catalyst nekem eddig mindig erosen tulbecsulte a kartya kepessegeit.

a vasdarabon kivul csak az s1 van rajta?
tehat nincs egyeb ramsuni vagy ilyesmi? -
Devid_81
félisten
válasz
dangerzone
üzenetére
Biztos be lehet ugy allitani, hidd el

Es most jon a cry engine 3...arra megint 3 evet kell varjunk , hogy legyen hozza gepunk
-
dangerzone
addikt
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
És legalább szaggat a crysis?

-
Devid_81
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Hat nekem is elegendo lenne az biztos.
Nem gondoltam, hogy ekkora ero tartalek van az 5850-esekben
Nah majd egyszer lecserelem a mostanit akkor legalabb tudom mi a stajsz. -
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Ezzel a gyári hűtős bazi nehéz fémdarabbal GPU 1.2 volton, 1000mhz/1150mhz-en Crysis 1680*1050-en minden very high, 2xAA VRM max. fok 77 fok.
És a VGA sem "cirreg" már.
Előtte AC S1 VRM bordákkal minden alapon volt mint 97 fok.

Hogy nem jutott ez eddig eszembe.

-
Vasinger!
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
És utána csak 4 csavarral felfogatták az S1-et és kész is? Ez elég érdekes megoldás, de nem rossz...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
És mégis mivel rögzíted azt a vasdarabot a kártyára? A képen olyan mintha semmi se fogná.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
(#2626) cszn válasz.Köszi a részletes segítséget,de szerintem a kari ha nemigazán működik a gyárilag megadott értékeken akkor ott gondok lehetnek.Én szerintem a kártya bioszában van valami eltolva mert ha filmet nézek felugrik a MHZ és nem kezd el pontozni GPU600 MEM C 850, de most megint állandóan GPU 157 MEM órajelen 300 van,és minden kezdődik elölrő,és egyre szarabbl.A kártya alig 3 napos kicsit korán kezdi ezeket a hibákat,de legalább garis mire lejár a gari addigra már lehet újjabra kell váltani a dx 20 miatt
Amú eddig ezeket csinálltam a karival!
2009.10.12.vásároltam 1 darab POWERCOLOR HD5870 1GB DDR5 MD5-G PCIE
Az lenne a kártyával kapcsolatban a problémám ,hogy a drivert mikor felrakom a mellékelt lemezről a windows eztután újra indítása után a menükben :pl startmenü, filmek, fórumok keretein,illetve háterében megjelennek sok apró kis kékes, pirosas,fehéres színes pöttyök amik pattognak össze vissza.A tapasztalatok alapján amit leszűrtem ezzel kapcsolatban a probláma akkor áll fent amikor a kártya 2D ben energia gazdálkodási módban van.Az ati overdriver alapján 2D ben A GPU 157 MHZ Memory Clock 300MHZ re esik vissza.Leteszteltem jópár játékot, 3dmarkot is,de mikor játszok nemjönnek elő a problémák mert 3D ben Felmegy a frekvrencia GPU850 Memory Clock 1200 ra.Csináltam egy tesztet,hogy a játtékot elindítottam kisablakos módban és amikor a frekvrencia 3 D be váltótt akkor elindítottam egy filmet illetve egy net oldalt meg a menüt is nyitogattam ezalatt és nemtalálkoztam a fent említett problámákkal tökéletesen működött minden!Teszteltem Windows 7 RTM X-64 Windows Wista SP 1 X-64-en.A lemezen található driverrel is meg a most megjelent friss végleges driverel is amit az ati.com on 2009.10.13-tettek közzé.Sajnos mindkét driver külön külön meg egyben is mindkét oprenszerrel leteszteltem de előjönnek sajnos a hibák.A tapasztalataim alapján nem nagyon vannak oda az oprendszerek a 2D Frekvrenciáért. -
eszakas
őstag
válasz
tom_tol
üzenetére
Ebben maximálisan igazad van! Valószínűleg azért van hogy ki tudják adni az 5900-az ugyan ez a kártya magasabb órajellel esetleg 512b-es mem vezérlővel. Az ATI sem szentek tömkelegéből áll és ezt ki is használja csak azt nem értem az ASUS hogy tudja ezt kikerülni?Érdekes!
-
eszakas
őstag
Igazad van! De ez kit zavar? Ezek szerint senkit
. Megvan a kártya tuning ezerrel.Más:
Jó jó szorítok nektek a tuningban is! De? Véletlenül nincs a fórumozók között olyan hétköznapi lelkületű ember aki megkapta a kártyát és ahelyett, hogy ellenállhatatlan tuningolási vágyát hagyta volna felülkerekedni, Urambocsá! esetleg simán játszott a kártyával és ide hétköznapi nyelvezeten leírná a tapasztalatát. Még ha nem volt vele gond azt is szívesen elolvasom
. Esetleg ha valaki cod4-el játszott vele azt meg különösen.
És elnézést hogy megszakítom vele a magasröptű tuning eszmecserét. -
arn
félisten
hat ennyi ido alatt gpuattervezesre ne szamitsatok
a 4890 helyzete eleg mas volt.a 40 nanos gpunak szvsz az 1.3v feletti dolog se tul egeszseges... ill ha 1.35 kell a gigahoz, akkor kicsi az eselye, hogy azt meg linearisan birna szusszal. a gpu es a hutes vegen mar szinte exponencialisan no a gpu hutesi es a feszigenye.
-
arn
félisten
egyelore csak tajekozodom, hogy mi hogyan meddig... de meg epkezlab tuningprogram sincs hozza. sima biossal korlatos a tuning - msi afterburnerrel tekertem fel a feszt, amd clock toolal az orajeleket. asszem az asus kiiktatja ezt a dolgot, de kiteszteleshez nem akartam beleegetni.
ennyin a fesz miatt nem akarom jaratni - 950 v 900ra lovom be majd. ha meglesz a kb stabil orajel meg minden, majd akkor megnezem a sebessegeket es a fogyasztast. blogra majd irok a hetvegen egy rovid "cikket".
idleben meg 10-15 wattal a 100/200on futo 4890at is sikerult felulmulnia (vagyis alul)!
tropics demoban 67%al gyorsabb, mint a tuningolt 4890enem.
-
arn
félisten
megtekertem en is kicsit
[link]olyan @1.3v korul megy el 1000en. de nem jaratnam ennyin... jah ez egy 5850.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hány amperes táp kell az 5870-nek? (12V-on). i7-920 mellé lenne.
-
TomiLi
addikt
Sziasztok! Biztos beszéltetek már róla,de nem nagyon van időm végig olvasni ezt a rengeteg hsz.-t... Jah meg lusta is vagyok...
Ebben a cikkben valami 5890-ről tesznek említést... Ráadásul a jóslat szerint még ebben az évben érkezik. Ez miben fog többet tudni, mint az 5870? Vagy csak elírás?Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Revolut
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

akkor szerintem egy olyan fél centit nyersz, hát ezt így érzésre mondtam, lehet hogy kevesebbet. Ez egyik eladott kártyámnál is így járt a tulaj nem ment be a házába, de megoldotta a gondot rögtön eladta még aznap

mert akkor nem férek be a jelenlegi házamba vele, azért kérdeztem csupaszon mennyi lene a hossz , mert úgy is kapna egy vizes blokkot, s talán akkor beférne jelenleg a gtx mögött van kb 2mm ez a kari meg ahogy nézem legalább 5-6mm-el hosszabb
akkor várok egy picikét ügy is már csak az nv-nek kéne megrázni magát az árverseny miatt 

.
, játék alatt ezek az értékek 65-és 69-fok között ingadoznak, míg a vrm olyan 63 és 59 fok környékén. A 33%-os ventifordulat mivel egyenlőre csak catalystal van szabályozva, olyan hogy is mondjam inkább a kellemesebb szélzaj kategória nem tolakodó nem idegesítő. Játék alatt egyébként csak 27%-on megy és az alig hallható.
.14 órakor vettem meg de most tettem be a vasamba.Nagyon babán néz ki,eddig csak 3 Atim volt mostanság 4870 512 MB,4870 1 GB Toxic,4890 Toxic, Most meg ez!!Melyik Driver a legjobb hozzá???(Mert ugye a gyári az nem lett valami jó)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)