Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
sniper elite #688 üzenetére
de mire akarsz 3at?
veszel egyet most aztán ha kevés lesz félév múlva akkor jóárasítva mégegyet oszt kész.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FragMaster #693 üzenetére
Ilyet nem kezel a Hydra.
Igazából előnye nem nagyon van, hacsak az nem, hogy ott van mindkét gyártó kártyája a gépedben, de azért jó lenne tudni, hogy a különböző kártyák különböző képességeit, hogy kezeli ez a Hydra, mert a DX11-es Radeon társításától nem lesz DX11-es a GeForce. -
Med1on
aktív tag
válasz
FragMaster #693 üzenetére
Azt úgy mostanában az Nvidia nem nagyon díjazza már.
Aki PhysX-et akar, csak GeForce-ban gondolkodjon! -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Uram Isten!
Én több mint egy éve vagyok egy szaros 4850-nel és ez még így lesz még 1 évig. Te meg kb 10x4850-es teljesítménnyel mész egy évre? Az igen.
-
subaruwrc
félisten
hát akkor várjunk együtt.
sniper
nem látok egy évre előre, de szerintem egy jó hosszú ideig tuti elég lesz a teljesítményük.
ha kölcsön adod őket tesztre akkor természetesen van értelme a 3 kártyás cf-nekjó de 975 alá biztos nem 1 karit veszek!
hát ha nem kompresszorral használod 4.8ghz-en akkor pedig bizony értelmetlen 1 nél több kártya... -
sniper elite
senior tag
válasz
FragMaster #690 üzenetére
jó de 975 alá biztos nem 1 karit veszek!
-
FragMaster
addikt
válasz
Nekem egy darab 5870 is elég lenne egy évig
-
5870x2-ről vannak már érdemi hírek?
-
subaruwrc
félisten
hm, techpowerup-os cikkből indultam ki.
na nem mintha 600 euroval jobban ki lennék segítve...katt777
ühüm...
nekem nem kell 3db 5870 teljesítménye, ez a szösszenet még az nvidia slijéhez tartozott.
9800gtx tri sli vs 9800gx2 quad sli címén.amúgy igen, kellene 3 vagy akár 4 5870 teljesítménye de nem mindennapos felhasználásra.
P00By
-
8nemesis8
veterán
válasz
jegenye77 #666 üzenetére
Hát igen nekem is bosszantó, holott eszemben sem volna megvenni, a legújabban kikerülő VGA-t .
Van egy guru ismerősöm, volt, hogy fél évente kb fél milláért újított gépet.
Nem hazugság, mindig megvette az Nvidia legjobb kariját, de országban általában esők között.
Pár év kellett, hogy belássam értelme nincs, mert annyi kompatibilitási baj volt vele, hogy beletelt 1-2hónapba mire tudta használni a gépet. -
subaruwrc
félisten
válasz
sniper elite #628 üzenetére
677 euro lesz a nagyvas. tudom pénz nem lényeg de a jelen állás szerint egy 5850 is bőven elég minden mai és jövőbeni játékhoz 27 colban minden kimaxolva.
katt7777
Azért verte el a 4870X2CFX-et a 295GTX SLI, mint a szart.
hol? 3d vantageban?
amúgy az sli azért skálázódik jobban 4 gpu-val mint 3-mal mert az nvidia úgy akarja.
különben nem lenne helye a megoldásnak mert a 3gpu-s felállás is bőven lefedné a teljesítményszükségletet. -
potenciális érdekesség az X2 kapcsán.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Vasinger! #661 üzenetére
Hát szerintem január közepe vége felé fog beállni, ha karácsonyt meg akarod várni.
Tapasztalatból mondom. Január első hetében még sokan nem dolgoznak. Utána még kell 1-2hét mire külföldről bejön a boltig és utána hozzád elkerül.
Szerintem meg a leakciózás nem törvényszerű karácsony utána sem.
De az tény, hogy a forint valamelyest erősödik. -
katt777
félisten
válasz
CsendesMark #608 üzenetére
Hát, ha a 4870-ed ref. volt, akkor ez nem túl csöndes, az én 4870-emnek a fekete hűtéssel 15% is elég a hűvösen tartásához, na az 9 cm ventivel tényleg halk.
Hát, a csúszka egy dolog, a valóság meg egy másik.1: Mert megteheted. Kérdés, hogy azt a szokásos 10%-ot tudja, vagy mondjuk többet. Persze proci is kell alá, ami az aláírásodból ítélve vagy hihetetlenül gagyi, vagy éppen megfelelő.
2: Mostanival is nézheted.audi100td: Hát, ha a 285GTX 85k-s árát nézzük, nem vészes, de tényleg van egy ésszerű határ, ahol az ember megveszi a kártyát, nálam ez 40-50k között van, mert oda pottyannak le az árak, amikor vmi normalizálódik, és akkor már inkább megveszem kicsit drágábban, és használom, amíg más vár még 1 évet, hogy olcsóbb legyen, mert 1 hónapra leosztva sokkal olcsóbban jövök ki.
Dark KillerX: És ez hol van? Mert én még csak ángliust láttam... De inkább maradok már a W7-nél, asszem. Mindegyik szar az XP-hez képest, de a w7 tényleg összerakottabb (másrészt ez is leginkább egy Vista SP2
).
sniper elite: Hát, ez attól függ, mennyit ér egy ember...
Mellesleg a CFX-nek a 3. kártyánál már vége, mint írtam; egy rakás tesztben leírták már, hogy a 3. GPU még a legjobban támogatott alkalmazásoknál is max. 20-30%-ot ad, a 4. meg 4-5-öt... Azért verte el a 4870X2CFX-et a 295GTX SLI, mint a szart.
rocket: Akinek CPU-limitet jelent az i7 3.7GHz-en, az hótt hülye a teszteléshez.
(Értsd: az idióta nem max. grafikán tesztel. Amelyik játék meg nem tudja a 8XAA-t, azzal megint csak idióta tesztel 5870CFX-et, de még sima 5870-et is.)
jegenye77: Biztosan egy rakás gazdag hülyegyerek bejelentkezett érte.
Vasinger!: Hát, ezt én is írtam már, de azért nem nagyon hiszem, hogy 5870-ek ragadnának nyakukon kilóra.
Mindenesetre, ha forgalmat akarnak, akkor majd hoznak olcsóbban.
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintem 5xxx-es karit karácsony után érdemes venni, akkor talán beáll az áruk is, a válság is kisebb lesz, talán meg is szűnik és a boltok akkor szokták olcsóbban adni, a nyakukon maradt dolgokat eladni.
Jól gondolom, vagy már, ha akarnék, most rendeljek?
-
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek egy 5870-re rámenne egy Acccelero S1? Természetesen ventivel gondolom.
Ahogy néztem a hőeredményeket, hűvősebb mint a mostani 4850-em és ha ezt lehűti IDLE/LOAD télen: 27/41 fokra, akkor a nála elvileg hidegebb 5870-nel is meg kéne küzdenie, nem?
-
válasz
CsendesMark #608 üzenetére
Szeva!
Nem tudnál egy két kisebb tesztet csinálni vagy esetleg bechelni(esetleg csak annyit,hogy Cry közbe hány fps-t dob adott beállításon a konfigoddal),hogy mégis mit tud a kari?...azért kérném tőled,mert én már nem tudom mit higgyek amikor a nagy teszt oldalakat nézem....vannak olyan eltérések fps-ekben,hogy csak na...meg mér ki tudja,h ki kit fizet le
Előre is köszi! -
jegenye77
addikt
Délután még 104-volt![link]
-
toldy
őstag
Üdv
Megtuná nekem mondani valaki hogy milyen hosszúak ezek a kártyák? -
Bluegene
addikt
-
rocket
nagyúr
Az orajelek kapcsan azon se lepodnek meg ha a HD5870X2 kartya 2 Cypress PRO GPU-ra epulne, es nem az XT-re, ami 2x1440SP/2x72TMU-t jelent, ezzel osszehangban van a pletykalt 499$-os MSRP.
-
zuchy
őstag
Gondolom addig még csiszolnak a 40nm-en, menni fog az még feljebb is. Reméljük.
Procilimites témához: Az már elég durva, hogy egy 3.75GHz-s i7 is kevés neki.
Ilyen gyorsan nem nőnek a CPU-k ereje, sem a monitor felbontása.
Sok monitort meg nem sokan engedhetnek meg maguknak.(#640) rocket: Az is lehet, csak az a kérdés, hogy melyik a jobb. Több ALU és Tex alacsonyabb frekin, vagy kevesebb ALU és Tex nagyobb sebességen.
-
janos666
nagyúr
-
rocket
nagyúr
válasz
sniper elite #622 üzenetére
CPU limit van, Core i7 3.75ghz-en keves neki:
"GPU scaling; as this article has proven performance is downright banging... we have so much horsepower underneath that PC hood that games will start to become bottlenecked by an overclocked Core i7 processor"#630: 725/4000-en megy az ES kartya, ezek a HD5850 orajelei, fog-e ez valtozni a Retail megjelenesre majd kiderul
-
gyiku
nagyúr
ATI Radeon HD 5800 series recommended graphics driver
kivancsi lennek a teszteket vajon ezzel csinaltak-e?
-
Devid_81
félisten
válasz
Elmeletieg csokkentett orajelekkel jon a 5870X2, nem?
Mintha 100MHz ugrana a GPU-rol, de lehet en olvastam felre valamit. -
gyiku
nagyúr
válasz
ATI Hemlock (Radeon HD 5870 X2) Pictures
veszel 2-3 db 5870-et, hasznalod, majd ha kijon az x2, akkor beujitasz arra. aztan eldontod mit akarsz.
-
negro
őstag
válasz
sniper elite #622 üzenetére
Eggyes jatekokban "majdnem" megvan a 2x ugras fps-ben (valojaban 80-85% gyorsulas)...ennel tobbet hova?
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5870-crossfirex-test-review/7
Szerintem nagyon durvan jol sikerult ez a kartya es ami igaz az igaz, hogy egy beta verzios driverel produkalta ezeket az ertekeket.
Nezd meg a 285 es 285 SLI ertekeit, sokkal roszabbak, kevesebb fps-t hoz mint a CF. Az ati-nak jobb a hatasfoka ugymond.
Ez a teszt amugy is inkabb a majdani 5870X2 teljesitmenyet mutatja elore.
-
-
Ari18
őstag
válasz
K21_overlord #617 üzenetére
-
Zsubi
őstag
Most néztem három nagykerben (Demand, Ramiris, Cédrus) a kártyákat de még sehol sincs.
Talán a Demand kapott már belőle de még ott sem szerepel az árlistában. -
K21_overlord
tag
5850 es ről tuna linkelni tesztet valaki?
-
boeing
őstag
15 órától már az egyik nagykerbe megvehető.
54K és 74k nettó a 5850, 5870 vga.
5850 , 70k,
a 5870 pedig 100k körül lesz a boltokba. -
gyiku
nagyúr
válasz
Dark KillerX #612 üzenetére
es tenyleg
winupdaten jon majd a dx11 vistara.
-
CsendesMark
aktív tag
Valamivel hangosabb mint a korábbi Sapphire 4870-512 esem
de a driverrel levettem ezt is permanens 33%os fordulatszámra, nem melegedett túl, de persze még nem is húztam egyáltalán (bár akár 1200-ig engedné a magot és ~5600-ig mehetne a memória) legalábbis a csúszka szerint.
Egyébként a túlhajtásra 2 válaszom is lenne:
1.: mi a f***nak húzni egy ien kártyát?
2.: majd ha lesz rendes driver, megnézem mit bír ^^(#604) Oliverda
Mivel a levegő gáznemű, megtalálja az utat!Persze nyilván gyorsabban kell mennie az alacsony légnyomás miatt, ami nem a hűtés hatékonyságát rontja, hanem hangosabbá teszi a gépezetet...
-
katt777
félisten
válasz
CsendesMark #602 üzenetére
Akkor tőled várnám a választ a kérdéseimre ATT, melegedés, órajel- és ventiugrálás tekintetében.
-
rocket
nagyúr
Ez egy nagyon regi kep (talalgatos topikban is volt parszor linkvelve), meg valamikor januarban rakta ki az egyik webshop, hogy klikkeljenek az emberek
Hemlock ES kartyan a HD5850 GPU orajelen (725mhz) megy a 2 GPU, a memoria pedig csak 4000mhz-en, Retail kartyanal is valoszinuleg ezek az orajelek lesznek, igy sikerul a fogyasztast 300watt alatt tartani, ez a kartya meg biztos meg hollandiaban se lesz 677 euro -
AMATŐR
őstag
válasz
CsendesMark #602 üzenetére
Köszönöm! Azt hittem , te nyerted meg a karit!
Valakinek k.rva nagy szerencséje volt! -
katt777
félisten
A józanabbik eszem ezt súgja, az 5870 ára meg az ellenkezőjét...
negro: 2 együtt ebből a III. oszt. kínai műanyagjátékból még rondább, mint 1 egyedül...
audi100td: Majd január-februárban lesz talán normális ára, ahogy szokott volt lenni. Addigra még az is elképzelhető, hogy jó drivert is írnak hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Motoros topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fogyjunk le!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest