- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
emmm
őstag
Na látom megy az észosztás.
Amúgy egy ati driver gondom most nekem is van, ami eddig nem volt: a Gothic 3-ban a legújabb patch már tényleg javít mindent, meg így már be van fejezve a gém, és kedvem is van vele játszani. Azonban ami eddig nem jelentkezett korábban: a játékban a karakterek, állatok, bizonyos szögből nézve fehéren vibrálnak. Jó, az igaz, nem tettem még fel a 9.10-et, épp a 9.9-es driver van fent (mindig uninstall, driver cleaner, tehát tudom a módját). Nem olyan nagy dolog ez a hiba, de azért kissé idegesítő tud lenni. Sehol máshol nem jelentkezik a hiba.
-
katt777
félisten
Hát akkor ne tegyék bele, ha nem képesek megcsinálni.
DX11 miatt sztem leszünk bajban páran, ha majd jönnek kedvünkre való progik, és még mindig drága lesz az 5xxx széria, mert akkor már valami sebesség + is kéne, de úgy meg csak az 5870 jöhet szóba, butított verziója nem.Razermazer: Üzemmód-váltáskor előfordulhat, ha túl nagy a különbség, de ez ATI HD48xx-hiba, mert ha csak a kártyát használod, akkor is előjönne, ha nem úgy írták volna meg a biosokat, hogy elleplezze ezt a hiányosságot. Ezért használnak ugyanis 3D VRAM órajelet 2D-ben.
A drivert meg az OS-re kell megírni, és nem fordítva, ergo ha W7-en valami nem megy, XP-n meg igen, akkor az bizony driver-hiba. Benne van a nevében, hogy W7 driver, ergo minden Windows játéknak futnia kellene vele.WesTM: Ha úgy véled, tuti a bios-vezérlés, ezt nem ártana pár megfőtt kártya tulajdonosának is megmagyaráznod, driverből meg hiába pár % a dolog, ha valaki pont olyan programmal játszik, amelynél előjön; mostanában pl. többeknél is csíkozódás-probléma van régebbi kártyákon új driverekkel. Mellesleg emléxem még a HIS HD3850 IceQ3 turbo-ra, amelynél meg az összes órajel-profil 3D tuning volt, és én csináltam meg a tulajoknak a jó biost a topicban, amelyekkel aztán már rendben mentek en. tak. módban is, vagy nem emelt órajelekkel UVD-ben. Ott van még ráadásul a fogyasztás kérdése, amelyre a kártyagyártók nem nagyon gondolnak, talán azért, mert a piacok többségén nem akkora probléma egy pár Euro-val vagy USD-vel magasabb számla kifizetése, mint nálunk.
Mellesleg feltelepítettem a 9.9-re a 9.10-es drivert (csak azt), és hip-hop, megszűnt a kényszerített mód Oblivionban, nem működött HDR-rel az AA és az AF. W7-en viszont igen. Visszatettem a VGA-szűz rendszert, fel rá a 9.10-es drivert, és máris ment rendesen. Akkor most szerinted semmi driver-hiba? Persze a trükk ált. az, hogy a user úgysem használ régi programokat, tehát nem fog rájönni, ha egy-két dolgot hanyagolnak a meghajtóban. Csak van néhány elvetemült, akinek herótja van a sok agyonhájpolt szartól, amit manapság kiadnak, de ezek amúgy is az a kötözködős fajta, így aztán nem átallanak szólni, amikor hibába futnak.
Ilyenkor írják aztán más topicokban a tapasztaltabbak, akik már kikísérletezték, hogy na, ehhez a játékhoz használjatok 8.3-at, azzal megy, a másikkal 9.7-et, vagy újabbat, mert onnantól OK, stb...
Keldor papa: Megmutatja a driver hibáját.
Bírom az olyan nagy arcokat, akik nem láttak még semmi hibát, és ebből azt a következtetést vonják le, hogy mindenki más hülye.
(Köztük számos szakember.) Attól, hogy más is okozhat hibát, nem feltétlenül más okozza azt, a tudományból számos ilyen "bizonyítást" és "cáfolatot" ismerhetünk.
bigdigit: Ha ő ettől érzi különbnek magát másoknál, hagyd meg neki az élvezetet.
Fölösleges ilyenek miatt idegesítened magad. Ő majd, ha hibát talál valamiben, OS-t installál újra, meg lecseréli a hardvereit, addigra meg kijön egy jó driver, aztán megmondja, hogy na ugye, hogy a drivernek semmi baja.
-
bigdigit
addikt
köszönjük az építő jellegű hozzászólást.
ha még 100x leírod neked nincs semmi gondod az ati-val attól még más nem lesz előrébb semmivel.úgy véded mintha fizetést kapnál érte.a házszámot is eltévesztetted mert sehol nem írtam olyat nv-ét kell venni.ha te egy játék beli bugzást beteg vinyóra vagy rossz tuningra tudsz fogni akkor nálad nem stimmel valami.
-
keIdor
titán
válasz
bigdigit #3587 üzenetére
Én is majdnem mindent kipróbálok, maradjunk annyiba, hogy nekem külön írják a drivert... menj és vegyél GeForce-t, ennyi lenne... nem muszáj itt kínlódni a Radeon-al.
Én mindig is mondtam, hogy nálad más lesz a hiba, hardver, szoftver de nem, te mondogatod, hogy driver, hát akkor user error van, ennyi.
Egy beteg vinyó, kábel, szar kodek, bármi be tud kavarni... az is lehet, hogy instabil a tuningod, mert akkor is csinálhat ilyeneket, és nem minden a Prime meg a LinX. -
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #3588 üzenetére
Mert az MSI bios-ában maximálva vannak az órajelek, és csak "kicsit" enged tuningolni. (5850 esetében nem tudom mennyi pontosan.) Vagy módosítod a saját bios-át, vagy rátöltesz mondjuk egy ASUS bios-t.
user error:
Érdeks, hogy milyen problémák vannak.
Nálam az egész Radeon-os pályafutás zökkenőmentes volt, pedig még CF is volt a gépben. Az elején a monitorozó progik kavartak be, de azokat nem használva nem volt semmi bajom a driver-ekkel. Valszeg én is azok közé tartozom, akiknek az ATI külön driver-t ad. -
bigdigit
addikt
az miért van,hogy msi afterburnernél átállítom a dolgokat de ha alkalmazni akarom az új beállítást a vcore-n kívül minden vissza ugrik alapra?néztem profil mentésben és ott is csak a vcore változik.
-
bigdigit
addikt
ez az user errorozás kezd kicsit unalmas lenni.szerinted egy kurva dirver uninstal és egy új telepítéséhez külön számtech diploma szükséges?a legtöbb ember azért nem találkozik anomáliákkal mert kevés játékkal nyomul.én pl szinte minden új játékot kipróbálok...mondjuk az ilyen 500 megás szarokat nem.
-
SimonYana
addikt
Üdvözletem az Uraknak!
Most már én is beléptem a táborba egy ilyen szépséggel!
MSI R5850-PM2D1G -
RI/OS
addikt
válasz
Ricco_hun #3578 üzenetére
lol.
vöröshajú démonharcos.Elnézést kérek, hogy mertem szólni, hogy egy kurva nagy faszságot írt, aminek semmi valóságalapja. Tök mindegy milyen kártyája van, nem
Még egyszer elnézést, restellem amit tettemÉn meg csak azért is megveszem a második 5870-emet is, hogy neked jó drága maradjon
-
keIdor
titán
Én mindig driver sweeper-ezek, de nekem így is jó, sosincs semmi anomália...
Egyetértek, nagy részük user error, vagy nekünk külön ír drivert az AMD hosszú évek óta.katt777: Mi értelme van az OpenGL-nek?
Soha nem volt bajom a CCC-vel. Mondom, nekem külön írják a drivert. Érzékeli az oldal, hogy én vagyok, és külön drivert töltök le.
Robi BALBOA: 9.10 igen, mindig a legújabb.
-
lsc
nagyúr
válasz
Igen, hsz vadászatban, flamelésben nagyon jó vagy . A másik topicban ha nem érted mit miért írtam szólj elmagyarázom . Nem olyan bonyolult egyébként, le is írtam, de ha nem megy a megértés mondom kérdezz . Azt nem értem ott mindenki a másikat védi, erre Te itt antit, ennyi nickje van valakinek vagy csak nagy a család ?
Azt csak halkan teszem hozzá hogy ha olvasnád a többi topicot akkor nem egy embernek nem javasoltam az 5770/50 párost ilyen áron, én is a csökkentésre várok, ennyi . Te viszont minden hírben az árakkal foglalkozol, ha venni akarsz vegyél, ne siránkozz, ha meg drága akkor várj . A "barátod"szerint még úgy sem éri meg a dx11, legalább neki higgy, viszont akkor nem értem miért érdekel az új kártyák ára . -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ne vedd támadásnak, de miért baj az ha valaki a Dx11 támogatás miatt vesz HD 5000 szériás GPU-t?
Annyi különböző ember van a világon, aki más-más indokkal veszi meg valamelyik HD 5000-et, legyen az az indok a DX11, a sebesség, az fogyasztási mutatók, ésatöbbi. Én például veszek egy HD 5850-et, és a DX11 miatt teszem, persze ez csak az egyik indok, a másik, hogy már rég cseréltem kártyát, és időszerű volt.
-
Ricco_hun
senior tag
"Legalább megtanultál offot írni ."
Taníts mester.
Csak a te kedvedért raktam rendes off-ba azt a hsz-t. A többit nem fogom. Csakhogy tudjál még írni pár ilyen tanítóbácsis hsz-t. Mert ezt csinálod minden topikban.
Amit meg a fansággal kapcsolatban írtam. Hát jó példa rá a mostani Fermi-s hír topikja. Szegény Ph-User beírt valamit, erre vagy 3-4 vörösszemű démonharcos egyből a nyakának ugrott. Pedig ráadásul neki is ATi-ja van. Antikomcsit is szétszeditek.
Pont az olyanok miatt nem csökkent árat az AMD (sőt emel), mint ti, mert vááááá dx11 és egyből megveszik bármennyiért.
És csak azért is lefogom írni még ezeregyedszer is, csakhogy meglegyen az örömöd.
-
Pokolika
tag
Elkébzelhető hogy ezeknél az új kártyáknál nem lesz képed miatta,de az is lehet igen én pont most a napokba találkoztam egy ismerősömnél ezzel a problémával.
Gyanítottam hogy a PCI 2.0 lesz a ludas de nem voltam benne biztos,ezért megkérdeztünk egy hozzáértő kollégát,és lám ő is ezt mondta alaplapcsere,és a gond meg is oldódott. -
WesTM
őstag
Katt: Hát nem tartom magam "amatőrnek" elég nagy perspektívát lefedek most már helyi szinten az általam épített konfigokkal, és el kell mondjam nagyon kevés hibával találkozom.
1 dolog van amiben még mindig nem hiszek az a cf. Ott el tudom képzelni hogy nem működik minden megfelelően, de arról nem is mondtam sosem, hogy egy hibátlan, és kiforrott rendszer.
Lényeg a lényeg, szerintem közel sem ennyire kritikus a driver helyzet, mint ahogy azt egyesek beállítják. El képzelhetőnek látom, hogy bizonyos programokban, bizonyos beállításon lehet gond, de ez szerintem pár százalék...
Jah és a lényeg 3rd party programokat messzíről kerülöm. MEg lett írva a tuti bios vezérlés a kártyához házilag, rá lett flashelve és azóta teszi a dolgát. De hisz ezt te is tudod, mert nagyon sokat segítettél!
DE igazat adok neked is!
-
Razermazer
őstag
Driverhiba sohasem volt nálam leharcolt vista 1 -éves rendszer. Volt mindenféle kártya alatta, normális uninstall, utánna egy csökkentett módban egy driver sweeper, új driver és kész. Amit írtam ezelőtt hogy a Jedi Knight nem megy, az viszont a Vista hibája ennyi, ezen nem is tudok változtatni, utánanéztem fórumokon ez mindenkinél előjön, open gl-ben szar ezért xp-n tolom a másik gépen. ATT-is használtam nincsen semmi gondom vele csak annyi, hogy memória órajel váltáskor, lehet hogy csak nálam mindig villan a kép egyet ennyi. Valamelyik szaki mondja már meg nekem hogy ez normális?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #3572 üzenetére
Nekem pont fordítva működött. Elején próbálkoztam ATT-vel, de szar volt a CF skálázódás, sőt nem is volt. Nyomtam egy win reinstalt, és azóta csak gyári Catalyst csomagot használok. Havonta szoktam frissíteni és semmi gond, bár idén volt egy hónap ami kimaradt, de ez van.
Amúgy a Heaven-hez annyit érdemes hozzáfűzni, hogy a fejlesztő nem ajánlja az OpenGL-t, ha elérhető a DirectX. Egyszerűen nem jó az Unigine motor OpenGL támogatása csak azért van benne, hogy lehessen Linuxra is programot írni, de a Heaven ebből a szempontból nem lényeges. Igazából az OpenGL teljesen kihalt a játékok esetében. Sokkal jobb API a DX ebből a szempontból.
-
katt777
félisten
[OFF]Hát arra gondoltam, hogy max. a 9.10 installjánál mehetett el, de majd visszateszem a régi partíciómentést, úgysincs sok haszna a 9.10-nek.[/OFF]
Robi BALBOA: Nekem ez az első (pont ez
), amelyik pikkel a W7-re.
bigdigit: Én pont azt mondtam, hogy ne általánosítsunk. Azon én is tűnődtem, hogy ha lenne pénzem, megérné-e egy nV karit betenni a gépbe, hogy PhysX-es játékot azon toljak...
Keldor papa: Akkor majd nézd meg a Heaven benchmark-ot OGL-ben.
Amúgy a hibák legtöbbször magas minőségben jönnek elő, szóval ha nem úgy játszol, kisebb az esély rá.
WesTM: Hogy én hány ilyen magabiztos embert láttam aztán megborult rendszerrel...
Mindenesetre éppen eleget tesztelek ahhoz, hogy észrevegyem a driver-hibákat, pl. hogy az egymásra installált ATI driverekkel látszólag minden rendben is lehet, csak aztán egyszer próbálsz egy friss installt az újjal, és hirtelen sokkal gyorsabb lesz a rendszered. Természetesen az is igaz, hogy nem minden játéknál vannak hibák, és ha szerencsésen választod ki őket, akkor nem fogsz hibát találni. Sokaknál előfordul az is, hogy pl. ASUS, MSI kártyára ref. drivert tesznek, csak mert a kari ref-nek néz ki, de attól ezek, és néhány más gyártó is ügyeskedik bios-ban/driverben, így a ref. driver hibás lehet.
Mindenesetre ha sok-sok ember, köztük számtechhel hivatalosan is foglalkozók találnak hibát a driverekben, és 1-2-en nem, akkor kicsi arra az esély, hogy az az 1-2 ember tudja csak használni a drivertelepítőket.Abu85: Elég egy gyári hibás CCC a rendszerboruláshoz, akad is minden évben 1-2. Egy csomó ember, aki sok-sok hibával szembesült, lecserélte a CCC-t ATT-ra, és egy csapásra megszabadult szinte minden hibától.
-
Sziasztok!
Próbálta valaki a RADEON HD 5xxx kártyáját HDMI-n keresztül házimozi erősítővel? Minden jól megy vele?
Üdv,
Vik -
WesTM
őstag
Esetedből is látszik, felesleges az új driver előtti mizériát végigcsinálni.
Hogy ON is legyen.
Half Life EP3 szerintetek dx11 támogatással fog jönni? -mert ez is igen erős dx11 húzó név lenne. Mivel hallottam anno hogy dx10.1 támogatással jön, így szerintem beleférhet a dx11 is.
Szerintem a VALVE és az ATI között levő szoros kapcsolat miatt elképzelhető, hogy dx11-re fog épülni a dolog. Már ha a source engine ezt meg engedi. -
WesTM
őstag
válasz
banderasz77 #3565 üzenetére
Én erre annyit tudok válaszolni, hogy bár igaz 3dmark nem sok mindenre jó, BUT! éppen most volt 2 éves a vistám, mielőtt vistára váltottam, semmi újratelepítés stb. ugyan úgy tudtam 9.10es, vagy esetleg 8.5-ös netalán 8.1 es driverrel jó eredmény produkálni, grafikai bugokat már nem láttam nagyon rég óta, és sebességre sincs semmi okom panaszra.
Természetesen ha valaki ezzel nem ért egyet, az nyugodtan írja le véleményét, de sok éves tapasztalat alapján merem állítani hogy itt a hibák 90%-a user error.
-
RockHaRD
addikt
Még mindig nincs dátum az 5870x2-re?
-
banderasz77
addikt
Régebben én is így csináltam, nálam sem volt semmi panasz sosem. Viszont nem is néztem tesztet, esetleg mennyit gyorsult vagy lassult a kártya egyik driverről a másikra és igen, jobb letakarítani a gépet előtte, mert sok szemét bent marad és sokszor az új driver nem is érvényesül rendesen.
-
WesTM
őstag
Nagyon érdekesnek találom ezt a rengeteg driver anomáliát, csak érdekes módon 2 éve mióta radeonom van újra, nem találkoztam ha jól emlékszem egyel sem.
Szerintem kicsit sok az user error. Ahogy biztatják egyesek egymást a driver cserénél az előző verzió törlésére stb. Szerintem ez egy baromság.
Világ életben úgy csináltam, hogy sima express telepítéssel rá húztam az új verziót a régire.
Soha nem is volt semmi gondom. De ez csak egy kiragadott példa.Tapasztalatból mondom nVidia driverek világ életben sokkal rosszabbak voltak... (legalábbis nálam sokkal több gond volt)
H.O.D.: Semmi gond nem lesz vele, természetesen nem kell alaplapot cserélni.
-
H.O.D.
senior tag
Sziasztok!
Powercolor HD5850 jön ma az én házikómba. Egy olyan kérdésem lenne, hogy a P35 mennyire fojtja majd meg a sávszélt? Alaplapcsere kötelező PCI-E 2.0-ra?
-
keIdor
titán
válasz
Robi BALBOA #3558 üzenetére
Nálam Win7+Left 4 Dead szeretik egymást.
Rohadjak meg venni fogok egy HD5750-et, de ha nálam nem lesznek driverhibák akkor mindenki meghív egy sörre, nekem meg lesz egy jó napom.De miért is lenne hibám, nekem a HD4000-el se volt soha.
Úgyhogy már tehet is mindenki nekem félre pár százast, Becks-et akarok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
ArcaniA: A Gothic Tale - Egyre többen mondják, hogy DX11-es lesz. Kisebb bizonyíték: [link] - DX11-es videó az Engineből.
Erős a pletyi még a The Settlers 7: Paths to a Kingdom-ra és a Dungeon Hero-ra. Szerintem a jövő év elején a kis Radeon HD 5000-ek bejelentésénél többet meg fogunk tudni.
-
katt777
félisten
Lehet, hogy a bunkók közben mind ATI-t vettek.
Pont az egykori márkahívők szokták a legjobban gyalázni aztán a másikat, nehogy szembe kelljen nézni önmagukkal. Mindegy, engem nem zavar egyik sem; én jó kártyát akarok, ennyi. Amikor nV jobb volt, olyanom volt, amióta az ATI jobb, az van, még ha úgy is vagyok, hogy az nV évekig ment ua. driverrel gond nélkül, az ATI-nál meg mindegyikkel gebasz van (most pl. 9.9-9.10-ben nem működik a kényszerített AA és AF HDR-es Oblivionnal, W7-en meg mindig kilép a játék
). Persze most már az nV-nál is, úgyhogy végeredményben tényleg csak az ár/érték alapján kell döntenem, hogy a kisebb rosszat válasszam.
barks: Lesz ám közben még egy 9.12 is, persze vsz az még korai lesz ahhoz, hogy jó legyen. Ezért (is) nem kell korán új ATI kártyát venni.
-
barks
csendes tag
Van már 9.11-es beta catalyst.Fölraktam,witcher hibás maradt.Nem baj,talán jövőre folytatom...
-
keIdor
titán
válasz
katt777 #3549 üzenetére
Én fordítva tapasztaltam ezt. Amikor 8800GT-m volt még 2007 végén, akkor ha odatévedt egy HD3800-as tulaj el lett küldve melegebb éghajlatra. Én úgy tapasztaltam, hogy a vérbeli nV fan bunkóbb a vérbeli ATi fannál.
lsc: Megnyugodtam, nem vagyok egyedül az észrevételemmel.
-
lsc
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ricco_hun #3548 üzenetére
Azért az AMD tudja, hogy 300 ezerért senki sem vinné a kártyáit.
Ettől függetlenül látható, hogy rájöttek ők képviselik a csúcsot, így elkérik a pénzt a technikáért. Az elmúlt egy hónapban ki lett elemezve mennyire viszik a különböző árszinteken a terméket. Nos eléggé, így minden gyártó visszarakja az árat az eredeti MSRP-re, mert ezzel az árcédulával is nagyon fogják vinni. Nyilván az AMD nem máltai szeretetszolgálat. Ha 300 dollárért is eladja mindet, akkor miért adnák 250-270 dolláros sávban. Nyilván jobb lenne a helyzet ha lenne elég GTX 285, de az még jobban hiánycikk, így a vásárló csak a HD 5850-et tudja választani. Ezen egyébként nem hiszem, hogy most lehetne változtatni, remélni kell, hogy a Fermi-vel minden rendben halad és februárra-márciusra már itt lesz elegendő mennyiségben, meg persze jó árazással.
-
katt777
félisten
válasz
Ricco_hun #3548 üzenetére
Azt én is megfigyeltem, hogy amikor anno még 4870-vásárlás előtt érdeklődtem nV-s topicokban, ATI-sként, ATI-s eredményeket belinkelgetve, hogy tájékozódjam, teljesen normálisan bánt velem mindenki (itt még azért is leszóltak, hogy mit keresek erre egy HD48xx kártyával, amikor összehasonlító eredményeket kértem), míg több ATI topicban is akadtak páran, akik egy-egy arra tévedő nV-st elküldtek az anyjába (OK, emléxem, 1X tényleg jött egy idióta pár teszteredménnyel, aki egyfolytában harsogta az nV himnuszt, de azért nem kell általánosítani). Vannak, akik utálják az ATI-t, vannak, akik utálják az nV-t (szerintem egyik sem reális, mert mindkét cégnek akadnak hiányosságai és szemétségei is), fölösleges emiatt idegeskedni, és neked sem kéne általánosítani az ATI-sok körében.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Dark KillerX #3544 üzenetére
Pokolian jó negyedévet zárt a GPU piac by Abu
Intel: 52,7%
Nvidia: 24,9%
AMD: 19,8%+ még azért, mert igenis túl van árazva a HD5 széria. Ugyanis eddig az volt a trend mindkét oldalon, hogy az új széria jobb ár/teljesítmény mutatóval jön ki, mint az elődei. Hiszen ha nem így lett volna, akkor most ott tartanánk, hogy egy HD4870X2 400 ezer forint. Most az AMD ezt megcsinálta, szépen befagyasztotta az árakat (ahogy Abu mondaná: teljesítmény szerint beárazta őket - ebből következik, hogy akkor ha ez folytatódna, akkor a 4-szeres teljesítményű HD6870 4-szeres áron jönne). Köszönjük. Sőt nemhogy nem javított az ár teljesítmény arányon (ahogy azt illene egy generációváltáskor - lásd előző gondolatok, hogy egy vga a végén ne félmillió forint legyen), hanem egyenesen rontott. És mindezt ráfogja a dx11-re. És mindenki azzal dobálózik, hogy majd dx11- alatt 20-30%-ot fog gyorsulni pl egy HD5770, pedig a tesszelálás alatt ugyanúgy be fog halni és majd nézheted a zászló gyönyörű fodrozódását, amikor 200-as tempónál leesik az fps 5-re.
Még azok is akik most bevédik az AMD-t, azok is azt mondták pár hónappal ezelőtt, hogy majd milyen fasza lesz ha kijön az új széria, mert 20-25k-ért fognak HD4890-eket dobálni. Hát az AMD-nek ezzel a "teljesítmény szerinti" beárazásával szépen sikerült elérnie, hogy még a régebbi kártyák ára se csökkenjen. Mégegyszer köszönjük."Másik meg várhatód nyugodtan az Nv csúcs kártyáit"
Én nem azért várom, hogy azt vegyek, hanem azért, hogy végre megmozduljanak az árak.
De látom ez már itt valami betegség, hogy aki nem túr a nyelvével az AMD alfelébe jó mélyen az már rögtön elvakult, zöldszemüveges nv fan. Bannt nekem, hogy kritizálni mertem az AMD-t. -
katt777
félisten
Ja, hát az új árát figyelembe véve persze, csak nem kapod meg azt a pénz a régi kariért. Ilyen szempontból pofátlanul olcsón adják az 5870-et, ha megnézzük mondjuk egy GeForce 2 GTS új árát.
Hát, AC már nekem nem jött be az első sem, CoD-ok már messze nem a régiek (1-2), Left 4 Dead nem is érdekelt, de ezek már nyilván ízlésbeli eltérések. Dirt1 ment a szemétbe, amikor kiderült, hogy nem bírja a HT-et, mert lekapcsolni nem fogom egy béna játék miatt, miközben réges-régi progiknak sincs bajuk vele, és nem kockáztatom meg a 2. részt. -
keIdor
titán
válasz
katt777 #3543 üzenetére
Fogalmam sincs egyikkel se játszottam... nem is nagyon érdekelnek... engem ebben az évben PC-re csak a Left 4 Dead 2, Call of Duty MW2, Assassin's Creed 2 érdekel. Előbbi kettővel már játszottam, egyikkel demóval, másikkal Xbox360-on, megéri mind a kettő a pénzét. Persze egyikhez sem kell új kártya, ezért ér rá nekem. Bízom az AvP-ben, hogy az is jó lesz.
60k-ért vettem a HD4890-et tavasszal, HD5870 simán megéri így a 80k-t szerintem.
A Dirt 2-t meg már régen kitoltam, most azért, hogy megnézzem milyen DX11-ben nem fogok új kártyáért rohanni. -
Dark KillerX
addikt
válasz
Ricco_hun #3539 üzenetére
Felteszek egy költői kérdést.Mért adnák olcsóbban a terméküket,ha nincs is konkurencia,hmm.Ezen még nem gondolkoztál?Nézd meg pl. az oroszokat,hogy manipulálnak a földgáz árakkal.
Másik meg várhatód nyugodtan az Nv csúcs kártyáit,úgy is jóval 100k(mint anno a 8800GTX,9800GX2,GTX280,GTX295) fölött lesznek a csúcskártyái.
-
katt777
félisten
80k-ért 5870 még mindig drága a tudásához képest, persze nyilván könnyebb bevállalni, mint 100k-ért. Egyelőre semmi nem igényel többet nálam a HD4870-nél.
Ó, hogy reménykedem, hogy az AvP-t nem qrják úgy el, mint a Red Faction 3-at, vagy a Soldier of Fortune 3-at, hogy másról ne is szóljak! Olyan rég láttam már valami élvezetes, új játékot! De ha mondjuk ebből is vmi ócska, külső nézetes baromságot csinálnak, hát, 3 hétig fogok rájuk voodoo átkokat olvasni. -
keIdor
titán
Én majd akkor veszek új kártyát, ha kijött az 5970, lement az X-mas hype, és Aliens vs. Predator már a küszöbön lesz.
Tehát olyan Január-Február fele... addig csak-csak lemegy az 5870 ára olyan 80k alá, onnantól nekem tuti vétel lesz!
Nem várok én semmi féle nVidia válaszra, dugják fel maguknak a Fermi-t... ahhoz, hogy ismét GeForce mellett döntsek valami hatalmasat kéne durrantaniuk, olcsón, ami nem várható, főleg, hogy még nincsenek meg a textúrázók... én újabb FX szériára számítok tőlük, vagy ki se hozzák asztali környezetbe... persze a fanok még reménykedhetnek, hiszen az hal meg utoljára. -
katt777
félisten
válasz
Ricco_hun #3539 üzenetére
Ne aggódj, elfogadható driver úgysem lesz tavaszig.
Jönnek itt még bugok szerintem, főleg régebbi programoknál. Amúgy én már az 58xx megjelenése előtt is úgy tartottam, hogy érdemes megvárni, lesz-e válasz az nV részéről, és milyen.
Lehet, hogy az ipari kémek már jelentették az ATI-nak, hogy az nVidia nem fogja tudni X összeg alatt kihozni a GT300-as kártyákat, így ők már most X-1 USD-re áraznak!
Mielőtt azt mondanád, hülyeség, várjuk meg a GT300-akat.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
#97544192 #3536 üzenetére
Felháborító!
Így is drága az összes HD5 kártya. És így akarnak ezek részesedést szerezni, meg nv fanokat áttéríteni. Hát így nehezen. Egyre több ember mondja, hogy inkább megvárja az nv kártyáit.
Valaki nagyon fordítva lehet ott bekötve az AMD-nél. Vajon azt hiszik, hogy ők uralják a vga piac jelentős részét? Nem mutatták meg nekik az ez évi kimutatást? .......költői kérdések -
törölt tag
-
barks
csendes tag
Van egy rossz hírem,a Gothic 3 is bugos 5870-el.A textúrák csíkosak,olyan mintha nem fű,hanem zöld parketta lenne a földön.
-
katt777
félisten
válasz
tom_tol #3529 üzenetére
Nem, mindketten maximális összetettséggel futtatták a teszteket, csak Az E8400-zal rajta volt még az Edge-Detect eljárás is, és magas Cat. AI. Tehát a különbség maga reális, a mértéke tűnik nem eviláginak, miközben az E8400-zal semmit nem gyorsult a megjelenítés a CPU tuningjával.
RI/OS: Tényleg, Edge-detect AA mellett is megnézhetnéd, magas Cat. AI-val.
-
katt777
félisten
Én azért gyanaxom valami driver csúnyaságra, mert nem CPU limites az 5870 E8400-zal sem. Annyi tech + van az i7-ben, hogy 3-4%-ot gyorsult a megjelenítésem i7-tel kihajtott HD4870-nel az E8400-zal kihajtottal szemben (tesztek honlapomon és logout). Szóval ezért tűnik irdatlannak ez a különbség.
Megkérnélek, ha nem mondtad volna már, hogy elég, hogy tropics és heaven tesztet is tolj DX9-ben, de nem kívánok tőled általad nem kívánt munkát.
radi8tor1: Na ja, meg előtte is. Kérdés, melyik melyik?
-
bigdigit
addikt
van valami trükkje az MSI afterburnernek?mert nekem MSI 5850 van de vcore sor üres....
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #3522 üzenetére
Ha másért nem, hát az Oblivion miatt muszáj lesz bevállalni egyszer (no de DX9-ben meg nem olyan acélos azért, ahogy nézem), minden másra elég a 4870 fullban, akár még csökkentett órajelekkel is. Persze lehet, hogy van valami tech vacak, amihez nem elég, de előbb olyan játékot készítsenek, amely érdekel is. Wolf volt az utolsó ilyen, de az megint nem a hű de brutál grafikáról volt ismeretes.
Viszont mindenképpen meg akarom várni, mit tud majd a GT300, mert ha mindazt, amit az ATI, csak még PhysX-et is, akkor a mostani 5xxx tulajok szívhatják majd a fogukat. Január előtt úgysem érdemes VGA-t venni.
-
katt777
félisten
RI/OS: Figyu má', te hogy érted el DX9-ben a 142.5/6043, ill. DX10-ben a 95,8/4063 eredményeket? Nem kötözködésből kérdezem, hanem kíváncsi vagyok, mert megkaptam az E8400-zal mért eredményeket, ahol szépen látszott a VGA kihajtása 3-3.6 és 4GHz-en, de ez a 2 Sanctuary teszt 31.7/1344, illetve 70,6/2992 volt. A különbség annyi, hogy akitől kaptam, az még az Edge-Detect AA-t is bekapcsolta a maximális véglet kedvéért.
Driver hiba lehet? Csak mert másutt nem láttam ekkora eltérést, csak annyi lassulást, amennyi az eltérő AA metódusból fakad. Nem kívánok sok túlmunkát tőled, de ha lenne pár perced, megköszönném, ha vetnél egy pillantást a (remélem már) végleges cikkre a honlapomon, ahol minden új HD5870 teszt szerepel.
Holnap kikerül logout-ra, és nem szeretném, ha valami nagy tévedés maradna benne, még ha a HD5870 csak összehasonlítási alapként szerepel is benne. Előre is kösz, ha szánsz rá időt. Jöhet a válasz pü is, mielőtt megint beszólna valaki, mit keresek itt, amikor nincs is 58xx kártyám. -
vhunor
őstag
válasz
Dark KillerX #3519 üzenetére
Hogyne lenne beszerezhető, pl. én is árulok egyet
. Fizetett politikai hirdetést láttak. Kérem kapcsojjaki.
-
spejci
tag
Hello.
CoD: MW2 re melyiket ajánljátok ??
4870x2 vagy 5870 ???
q9450 proci mellé. -
abszolút off: én egy E8200-őt hajtok 3,8Ghz-en kb. másfél éve minden gond nélkül egy MSI P35 Neo2/FR deszkán, Asus Silent Knight2 hűtővel, feszre már nem emlékszem. Szóval nem szabad feladni
-
borat26
aktív tag
Szia!
Nem nekem írtad, de én is válaszolok.
Én 4,5GHZ-n üzemeltettem az E8400-amat a Gigabyte P45 UD3-as deszkámban.
Így használtam egy hétig. Stabil volt, soha nem fagyott meg és nem volt kékhalál. Igaz nem futtattam végig egy stabilitás tesztet sem, mert nem publikus eredménylistára akartam bekerülni, hanem megtudni, mit tud.De most visszatettem 3 GHz-ra. -
C64
őstag
hali, mikor lesz pontosan 5970??
-
eszakas
őstag
Az egész nevetségesen kezd hasonlítania a 3DFX Glide cirkuszára.
http://hu.wikipedia.org/wiki/3dfx
Ott a Microsoft-NV páros döntötte el hogy a 3DFX a süllyesztőbe került.
Utána egy darabig elszálltak saját maguktól. De a játékgyártók sem írtak megfelelő játékokat a Voodoo kártyákra hiába gyorsabbak voltak és szebb volt a kép 3DFX-ben.Ez a nevetséges psyhic motor is ilyen lesz szerintem. Az MS nem fogja engedni a DX-et.
-
Kucsek
aktív tag
Kell nekünk ez a Vapor X?Az hogy rádobnak egy hűtőt + emelnek 30 egész Mhz-et a magórajelen .Ha jól emlékszem 1-2 tulaj húzta jobban is az 5870-et.
Toxic nem lesz belőle 2Gb verzió mondjuk 125.000?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest