- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Olló nem nagyon viszi, és veszélyes lehet fogóval törni, mert még rossz felé, és nagy hosszon reped, aztán megszakad egy rézcsatlakozó is. Okosabb éles, vagy inkább finoman fogazott pengéjű késsel levágni.
(#2991) KTTech - Én még csak videón tudtam nézni, de már erről is sejtettem, hogy ehhez nem lesz elég 1 ilyen GPU, akár DX11-re termett, akár nem. Nem mérte már valaki, milyen hatásfokkal dolgozik a CrossFire ezalatt az engine alatt?
-
Neoteric
addikt
5850/70-re rámegy az AC Twin Turbo?
-
ImI87
őstag
Beléptem én is a klubba, XFX 5870.......
Jó nagy dög a kártya, hétvégén majd tesztelgetek...........Nem tudjátok, hogy a kártya alpaplapi csatijánál, a biztosító részen miért hagyták rajta azt a kis pöcköt?
pirossal bekatikáztam a képen: katt Először azt hittem, hogy hibás, de látom minden kártyát ilyenre csináltak. Emaitt a Gigabyte féle rugós pöcök nem tud beakadni a helyére. Persze nem gond, csak ez egy biztonsági funkció volt, hogy nehyogy kimozduljaon a kártya a helyéről.
-
DrJános
aktív tag
Jézus ez a grafika eszméletlen, ha valaki szerez egy megfelelően nagy felbontású monitort és ha lesz ilyen minőségű játék (nem csak teszt progi) akkor a PS3 mehet a pics@ba. Nekem volt szerencsém PS3-an full HD-s nagyon nagy tévén játszani 720P ben az a gépemhez mérten az is nagyon szép minőségű képet produkált. (igaz a Monitorom nem HD) de ezen a videón még így is látszik az az eszméletlen grafika, kár, hogy csak teszt.
Ö valaki tud valamit az Erősebb Példányokról?
-
TomiLi
addikt
DX11 teszt program .....[link]
-
BaRock113
csendes tag
Hali!
Most lettem gazdálya egy 5870-nek. amit elsősorban a 4 monitor out miatt vettem. A probléma: három monitort szimultán még nem sikerült működtetnem vele. mindíg kéri hogy az egyiket kapcsoljam ki. Remélem csak driver probléma és javítani fogják. Egyébként egy 4870 X2 ről váltottam, amit most 30eft-ért eladnék. Ha valakit érdekel privátban írjon. -
KTTech
veterán
Leszedtem (Win újratelepítéssel, nehogy valami a régi nVidia driverből kavarjon be), de úgy tűnik maga a driver szórakozik a LUT-al (játékba lépésnél most is törli...). Remélem kiadnak végre egy működőképes drivert is hamarosan.
Egyébként érdekesen viselkedik a kártya: 1280x720-as felbontásnál rosszul állítja be a képarányt a monitoron... Eddig nem volt ilyen gondom (az előző kártyámnál).
-
KTTech
veterán
Na, végre újratelepítettem a Windowsomat, most ilyen eredményt hoz a gépem (adatlap), Crysis Warhead teszt, az 5870*es 900MHz-en fut:
DirectX 10 ENTHUSIAST 3X @ Map: frost @ 0 1680 x 1050 AA 0xx
==> Framerate [ Min: 27.16 Max: 41.90 Avg: 35.18 ]A GPU még bírná, de nem tudom 900Mhz fölé vinni, úgy tűnik a BIOS limitál (MSI Afterburnerrel próbálkoztam)
Van esetleg megoldás erre?
-
TomiLi
addikt
Egy kis móka:
Aki olvas külföldi híreket: nem lehet tudni valami pontosat, hogy mikor jönnek az 58--x2-esek?
-
lavorka
aktív tag
Üdv!
A héten én is beléptem a klubba egy Sapphire 5870-el. Eddig minden OK. és tegnap még új driver is jött -
Rexcor
őstag
HD 5870 vagy HD 4890 CF a gyorsabb?
-
Razermazer
őstag
válasz
Laci_a_Paci #2953 üzenetére
Mint már írtam nem kell cf volt vele tapasztalatom de ezt is leírtam. Hogy jól megy-e a szekér! Anyagi ráfordítást pluszban nem jelentett a kártya megvétele mert a két eladott kártyám kifutotta az árát egy gtx 260 és egy 4890. Egyébként meg mindenki ezen siránkozik, hogy de kéne egy ilyen kártya, de miért ilyen drága(tudom most mindenki elmondja a magáét, hogy mit pofázik itt ez nekem nem is kell ilyen kártya mert miért de titkon azért jó lenne valljuk be), hát kérdezzétek meg a drága okos vezetőinket, miért vették fel az óriási hiteleket, miért adósították el az egész országot, miért kell a halál magasra emelni az adókat hogy mindenki feketézzen, és dögöljön bele ha a rendesebbik fajta, és úgy ügyeskedjen hogy minél kevesebb adót fizessen. A jó magyar forintot mesterségesen értéktelenítik el. A fizetésünket mesterségesen az 1970-es nyugat európai országok színvonalán tartják, míg az árakat tudjuk hogy azok fölé emelik. Közgazdász vagyok tudom mi történik itt, és nem az idióta fajtából. Bocsássanak meg azok akik még hisznek a főiskolán és az egyetemen tanult dogmáknak, az egy tündérmese elméletben nagyon szépen hangzik, de az élet nem így működik. Úgyhogy amíg itt nem lesz kamatmentes közpénzrendszer addig csak ez lesz amit látsz nap mint nap. Ezért ilyen drága ez a kártya is, és lesz még drágább karácsony eljövetelével is, aztán a Fermi eljöveteléig is ami tudjuk hogy nagyon messze van. Igen Laci megy a szekér amíg húzzuk aztán szépen kidőlünk a sóderosba idő előtt. De ez ellen vajmi keveset tudunk tenni nincsenek civil szervezetek akik hallatnák a hangjukat és elég erősek lennének egy ésszerű változtatáshoz. Tehát spórolunk eladunk régi megunt zajos melegedő hardverelemeket hogy az új jövevény árába beszámolhassuk. Ma off vége akinek nem ingen az pólót hord
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Nekem kedden jön meg a Sapphire HD5850-em, már nagyon várom. Am. lenne egy kérdésem DX11 az csak win 7 alatt lesz elérhető? Mert nekem Vista home premium van a gépen jelenleg....
-
P00By
nagyúr
Új driverre föl!
-
szki
őstag
A Codemasters közzé tette a PC-s DiRT 2 pontos megjelenési dátumát, ami december második napja lesz.
-
tomta
tag
Azt nem értem miért mindig a számítástechnikával foglalkozó "vállalkozókat " köpköditek, hogy mennyi haszna van egy árucikken.
Arra még senki sem panaszkodott, hogy mennyiért vett meg egy xy márkájú ruhát, vagy az autószerelő/festő/bútorasztalos stb. iparos munkadíja miért vetekszik az anyagárral !
Pedig egy számtech bolt kb. 5-10% haszonkulccsal dolgozik szemben az előbb említettek gyakran 200-300%-os haszonkulcsával.
Adót pedig mindengyiknek fizetnie kell.
A jó magyar szokásról meg annyit, hogy a vevőknek minden ingyen kellene, de azért a legjobb legyen.
Az újat és "csúcstechnikát" meg kell fizetni, ha az kell neked.
És természetesen azért a kis haszon fejébe még azért szereljék be a gépbe és telepítsék a drv.-t.
Akinek nem inge ne vegye magára. -
Voyage
aktív tag
válasz
banderasz77 #2968 üzenetére
Csendes, maxon hajtva nálam 57fok volt, alapon 32 körül van, viszont mikor elővettem dobozból, azt hittem eldobom, az egész hűtője recsegő, nyiszegő, fénylő, tipikusan gagyi szar műanyag.
-
banderasz77
addikt
Akinek van 5850-e megmondhatná, milyen a gyári hűtés? Hang/melegedés?
-
Szedd le a CCC-t, akkor nem fogja lenyomni. Amúgy meg valahol a Documents&Settings környékén van a konfig állománya (xml), amiben talán lehet ilyesmit is állítgatni, hogy ne töltsön be mindenfélét, amit nem akarsz, de ez utóbbi csak tipp, nem tudom most megnézni, van-e iylesmi benne.
-
KTTech
veterán
Nem tudja valaki, hogy lehet rávenni a CCC-t, hogy ne nyírja ki a betöltött színprofilt, amikor elindul? Elég macerás folyamatosan újratölteni a LUT-ot... Win7 x64 alatt.
-
zuchy
őstag
válasz
BullKoxa #2961 üzenetére
Ez megint akkora hülyeség. Ha neked meg kéne élni belőle, akkor inkább éhenhalnál, mint hogy lehúznád a szegény júzert? Nem jókedvből csinálják, ez mindenhol így megy, csak itt kevesebb az átlagfizetés, mint nyugaton. És amiből hiány van, mert ezekből az van, az 5850-ből, az drágább, mert értékesebb.
Mint a gyémánt. Ha minden négyzetméteren lenne gyémánt, akkor már nem lenne olyan drága.
Ja és nem vagyok kereskedő, számtechboltos.
Persze, van amelyik bolt drágább, van amelyik olcsóbb, nem muszály a drágábbat megvenni.
-
arn
félisten
válasz
banderasz77 #2950 üzenetére
ha tuningolod, akkor jo, ha 10% van kozottuk. es ez a jovoben sem fog valtozni (itt nincs 2x savszel, etc).
-
BullKoxa
őstag
válasz
cowboy_bebop #2954 üzenetére
Ez annak köszönhető,hogy lehet is kapni őket,és nem is olyan vészes az ára,mint 2 hete!
-
cowboy_bebop
őstag
Látom, kezdtek rákapni a jóra.
Egyre több az 5850 tulaj. -
Laci_a_Paci
tag
válasz
Razermazer #2050 üzenetére
őrült vagy... Bár a 58xx széira idle ban való fogyasztása tényleg klasszisokkal jobb mint a 4 eseké.. de azért lecserélni egy 4890st... hááát
De ha ilyen jól megy a szekér, akkor legyen 2 db 5870 es CFbe, vagy még jobb ötlet: maradjon a mostani kártya és az ár különbözetét utald a számlámra
-
luw2win
őstag
válasz
banderasz77 #2950 üzenetére
Ez attól függ mivel játszol, milyen igényeid vannak,(szűrők stb).
Ha jelenleg az ár is számit akkor 5850 szvsz, mert egy kis tuningal szépet megy, meg az ára se olyan borzasztó mint a 70-esé.
De ezt az te igényeid és persze pénztárcád dönti el.
-
banderasz77
addikt
Felteszek én is egy tucatkérdést. AMD Phenom II X2 550BE @X4 3,5Ghz-hez melyik passzolna? 5850 v. 5870
-
gombcomp
senior tag
Végre tegnap megérkezett az 5870-em.
Első benyomásaim alapján "van benne valami"!
Kezdetnek készítettem alapórajeles Vantage,és 3D06 teszteket nagyon úgy néz ki,hogy
simán hozza a 4870x2 pontjait,ami ugye 1 Gpu-tól nem is rossz.
Vantage alapórajel
3D06 alapórajel
Próbáltam kissé húzni a cuccot,de nagyon úgy tűnik,hogy a gyári limiteknél nincs túl nagy
ugrás (ez a Sapphire-nál 900/1300 Mhz-t jelent) sokkal valószínűbb,hogy bika processzor kell alá,és még mi lesz ha a rendszer CFX lesz... -
-
Rica
senior tag
válasz
luw2win #2932 üzenetére
Köszi, de ez most nem sokat jelent nekem. A szintetikus tesztek nem érdekelnek, a másodiknál pedig minek kell 4G fölé húzni e gy 4850-eshez? Tök jó lenne, ha valaki végre azt mondaná pl., hogy végigtolta a Crysist very highon, 8AA, fhd, egy 850-re húzott 5870-essel, és a 8400-as 4G-én bőven elég volt neki.
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
Én azt szeretném kérdezni, hogy 1680x1050-ben 16AF ÉS X4AA mellett egy 5870-nél menyit számít hogy 3.2 vagy 3.4Ghz megy-e alatta egy Q6600? Ez FPS-ben menyit jelenthet egyes játékoknál? Ebben a felbontásban procilimitbe ütközne a kari vagy már nem?
Ha igen akkor mekkora Mhz-et kellene kisajtolnom még, hogy kihajtsam az 5870-et?
Csak mert jövőre szeretnék beújítani egy új vga karit és az 5870-est néztem ki. Kb 2x gyorsabb a jelenlegi karimnál és ez már eléggé meggyőző a cserére.
Procit nem akarok cserélni ezért kérdeztem a fentieket. -
luw2win
őstag
Upsz, tényleg
Persze a GPU pontszám nem ugrik meg csak egy picit. Rendben megvan
Köszi a tesztért -
-
luw2win
őstag
válasz
drakkar11 #2929 üzenetére
Esetleg proci típus órajel, memóriák, stb. Egy GPU-Z és egy CPU-Z képet is légyszives
Rica:
Vangage 5870 -
törölt tag
Üdv!
ezt csinálja két 5870 cf-ben
[link] -
szki
őstag
-
zuchy
őstag
válasz
banderasz77 #2924 üzenetére
Igen. Eddig az összes HD5xxx ref.
-
banderasz77
addikt
Az 5850-ek most még mind ref. modellek?
-
zuchy
őstag
Azért, mert nem irtad oda, hogy milyen felbontáson, mert ugye nem mindegy, hogy 800x600-ban, vagy 2560x1600-ban.
Sőt játéktól is függ. Crysis alá elég egy 3GHz-s prockó is, csak a min fps esik le, amikor betölti a techdemot, de az kit érdekel.
De pl Team Fortness 2-be kéne alá egy jó 6GHz-s proci, Full-HDben is. Ezek a példák elég extrémek. -
mad1
veterán
5870bol hany szazalekot hajt ki egy 4.2ghz en 1core 2 duo?
Arra lennek kivancsi mennyire fogja vissza a karit?Procit sajna csak kesobb tudok ujitani... -
arn
félisten
a tuningolt 5850 sem eszik tobbet, mint a 4890/70
-
Kucsek
aktív tag
Látom nagy a válság.Kevés embernek van még meg a kártya.Van valakinek c2d 8400 s procival tesztje a 5870-ről?De jöhet Q 9650 teszt is.
A 2 Gb verzió mikor jön ki?Köszi az infókak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sweet.tv - internetes TV
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple MacBook
- Elektromos cigaretta 🔞
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- CNC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest