Hirdetés
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
FragMaster
addikt
Nem a gpu-ban van a védelem. Eleve a vrm szorul védelemre, így egy dedikált terület a nyákon egy érzékelőnek lett kiadva, mely kritikus vrm terhelés esetén visszaugrasztja egy powerplay szinttel a kártyát amíg a vrm-ek nem kerülnek ki a kritikus helyzetből.
Szerk.: mindenesetre a végeredmény nem változik, szőrösfánkból leves lett -
TESCO-Zsömle
titán
Valaki itt Pest környékéről dobhatna kölcsön egy HD5870-est. Kíváncsi lennék hogy muzsikál a 3,72-re rántott Q6600-al megküldve...
Csak pár tesztre kéne, nem tovább. A tulaj is itt lehetne.
THX!
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
DemonDani #1288 üzenetére
Ez az érv akkor lenne helytálló, ha egy már régóta kapható termékről lenne szó, amit a kutya se vett, ezért árat emelt a kereskedő, pótolván a kiesett hasznot.
De jelen helyzetben erről nincs szó. Egyszerűen azért nem veszi a kutya se, mert egy 85K-s kártyára 18%-ot rak rá haszonként.
-
-
törölt tag
válasz
cowboy_bebop #1281 üzenetére
Ezért kell ASUS-t venni, az 92K a nagykerben. Kis vérszívó... rögtön kevesebbet keres rajta.
Amúgy szerintem nem hazai nagykerből szerzi. Akkor nem lennének ilyen egységesek az árak.
-
priti
addikt
válasz
cowboy_bebop #1281 üzenetére
máshol se lesz olcsóbb nyugi, bemész utcáról xyz computers-be meg ilyenolyan webshop-ok találsz majd még 110-120-ért is szerintem az elején
-
rocket
nagyúr
válasz
Kwisatz #1270 üzenetére
"fél óra furmark után max 83 fokos volt"
Furmark-hoz hasonlo Powervirus programok ellen az AMD beepitett a GPU-ba vedelmet, igy hiaba hasznalod nem stresszelik mar jelentosen a kartyakat, HD58xx szeriatol kezdodoen jatekokkal erdemes tesztelgetni a hofokokat, es a stabilitast.
-
priti
addikt
válasz
cowboy_bebop #1278 üzenetére
Lehet előrendelős árak voltak, tudod azoknak akik a legeslegelsők akarnak lenni
-
válasz
cowboy_bebop #1278 üzenetére
Ez tény!
Én várok egy picit és veszek mellé egy másik 5870-et aztán csók.
Csak jöhetne már valami keményebb AMD proci mert félek attól hogy az 5870cf-hez már kevés a 3,8ghz Phenom II X4Na látod azt nem tudom, én kiskerből vettem 94ért
-
válasz
cowboy_bebop #1274 üzenetére
Sajnos a kiskerek nem 2-3%-ról híresek
Inkább 10-15%
Sztem 65k lesz a reális ára kiskerben sajnos -
priti
addikt
válasz
FragMaster #1275 üzenetére
Feldobunk egy konténert a hajóra?
Max két hét és ideér, semmi harmadik országos vámkezelés, kinek van vámszabad területe?
jajj de kicsi lenne ez a PH ehhez (mondjuk a cella is, ha bukunk)
-
DemonDani
addikt
válasz
FragMaster #1272 üzenetére
Amcsiknál már most annyi... (51k nem kevesebb de azért megfizethető
)
-
Most néztem nagyker árakat:
SAPPHIRE RADEON HD 5870 1GB DX11 PCI-E 2XDVI HDMI ATI EYEFINITY 67 579+Áfa
SAPPHIRE RADEON HD 5850 1GB DX11 PCI-E 2XDVI HDMI ATI EYEFINITY 45 907+Áfa
ASUS RADEON EAH5870/G/2DIS/1GD5/A 1GB DDR5 PCI-E DVI-I*2 HDMI DP 74 024+Áfa
ASUS EAH5850/G/2DIS/1GD5 1GB DDR5 PCI-E DVI-I*2 HDTV 49 524+Áfa
GIGABYTE RADEON HD 5870 1GB PCI-E DDR5 850MHZ DVI HDMI DP 69 747+ÁfaAmúgy a hétvégén egy mark vantage tesztre, meg egy kis tuningra volt időm az ASUS 5870-emmel. Tuning feszelés nélkül 950/5200, sajnos 1,5V-vel sem volt hajlandó 1000mhz-re a core!
Melegedés nem vészes, fél óra furmark után max 83 fokos volt és hangja sincs nagyon. A 2db 4890 900/4000-es cf-em jobban muzsikált nála egy kicsivel. Phenom II X4 955@ 3,8ghz -el vantageben a huzott 5870 gpu-ra kaptam 17500pontot, a cf az 18 felett volt asszem de estére küldök képeket. Cod4 200-250fps cf-el, 150-200 5870-el.
A héten megjön az új moncsi és csinálok egy szép kis tesztet! -
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1266 üzenetére
Nem, csak forgok az adott topicokban, ahol ezek a bajok jelentkeznek, mindemellett pedig rakásra kapom a pü-ket azoktól, akik tudják, hogy nagy eséllyel segíthetek nekik, és az esetek 95%-ában a 8.7-es driver telepítésével minden 38xx kártyán pl. rendben kezdenek futni a játékok (és rendetlenebbül az újak). Persze van, amikor az a hiba, hogy ref. drivert telepítenek egy spec. kártyára, ASUS-nál és MSI-nél ez nem ritka.
cowboy_bebop: Nem a számolásról van szó, hanem arról, hogy a törvény szerint MINDIG fel kell tüntetni a bruttó árakat. Sajnos soxor a "nagyker nettó" a "kamionról lepottyant" kategóriát jelenti, persze nem feltétlenül.
-
-
katt777
félisten
válasz
csibe74 #1252 üzenetére
Nem mindenki tud ám nagykerből VGA-kat lenyúlni.
Nettó árak közlését bruttó nélkül ráadásul még büntetik is.
FragMaster: Én teljesen nyugodt vagyok.
És tapasztalt.
dangerzone: Nem biztos, hogy így van, pl. a 4870 is remekül hűt és halk is gyárilag, de ATT-szal sokkal hűvösebb, és kevesebbet fogyaszt. De NEM KELL kézzel belőni.
priti: Az 1. 4870-em csinált ilyen melegedős cirkuszt, de az hibás is volt. Persze az sem mindegy, milyen házban van az adott VGA, adott esetben ez -10-20°C-ot is jelenthet.
lsc: Erről beszélek én is
: gyárilag ésszel tervezték azokat a VGA-kat, viszont nálunk nem mindenki épít ésszel gépet (különös tekintettel a PC házra és a hűtésre). Lehet finomítani a beállításokon, hiszen nálam pl. a HAF-932-ben eleve nem melegszik úgy a kari, mint egy noname 6k-s házban, vagy akár egy márkásabban is, de gyárilag nem túlmelegedésre lövik be a kártyákat.
Az viszont tény, hogy hiába bírják az ATI kártyák hivatalosan a 120°C-ot, attól egy 100°C körüli VGA hőmérséklet (ha ennyire hevül a GPU, az az egyéb alkatrészeknél már 115°C körül van, ezért is kapcsol takarékos módba pl. a Sapphire 102°C-os GPU-nál) nem feltétlenül tesz jót a környező hardvereknek, pl. alaplapoknál már 65°C-tól felhívják a figyelmet a meghibásodás veszélyére; az élettartam-csökkenés meg garantált. De ha valakinek max. 100°C-os a VGA-ja, az alaplapja és egyéb cuccai meg elvannak 50°C alatt, akkor lényegében nincs miért aggódnia. Persze van, aki a hűvös cuccot szereti, az játszadozzon a hardverével, de azért nem a tervezőket kell szapulni. -
RI/OS
addikt
válasz
cowboy_bebop #1262 üzenetére
Ez így van.
Csak ez nem bruttó ennyi, ahogy mondtad, de a lényegen nem változtat, ennyiért vihető innen ez igaz
-
lsc
nagyúr
válasz
dangerzone #1254 üzenetére
Mondjuk az is elég baj hogy itt mindenki okosabb a tervezőmérnököknél, hiszen itt "mindenki" tudja hogy azok a hőfokok magasak, a hülye gyártó meg csak kiadta . Az egészben meg az a jó hogy a sok tudatlan aki csak megveszi és berakatja a gépbe és használja, azt sem tudja hány fokos a kártya . A nagy többség nem jár a ph-ra, nem használ "szőrös fánkot", csak egyszerűen használja .
-
RI/OS
addikt
válasz
cowboy_bebop #1257 üzenetére
Hol? Mert annyiért veszek.
Ja, látom, visszaolvastam.Ez számla nélküli bohóc cucc, hagyjuk már.
Ne hasonlítsuk egy nagyker árhoz. Ott kapsz 25%-os áfás számlát itt meg nem.
Azért ennyi itt, és azért annyi ott. -
csibe74
csendes tag
válasz
cowboy_bebop #1257 üzenetére
Jaja...
Kíváncsi vagyok az Iponos árakra... -
priti
addikt
válasz
katt777 #1250 üzenetére
Lőhetsz te be bármit, akkoris egy porszívó terhelés alatt, vagy leég. 2D-ben meg jó az az 500-as órajel, azon 50 fokon marad 32%-al, az meg annyira nem hangos, én nem szórakáztam vele, hogy levegyem 300-ra. A BIOS-t átírtam, de az automata fordulatszabályozásnak köze sincs az ott beállított értékekhez. Amikor újraindul a gép akkor csinálja a dolgát a hőfoknak megfelelően szépen, de menet közben meg ha nem nyúlok bele szoftveresen 100 fokig felmegy a GPU környezete mire hozzányúl a fordulathoz, állíthatok én bármit a BIOS-ban, egyszerűen tré. Nemtom mit varázsoltak, de nem hiszem hogy a winflash flesseli rá a karira szarul az értékeket. Mindegy van hozzá vizesblokkom eladó, legfeljebb felteszem.
-
csibe74
csendes tag
Nagyker árak , infok, Ismert nagykerből :
XFX ATI Radeon™ HD 5870, 1GB, DirectX® 11, ATI Eyefinity videokártya
Csatolófelület : PCI expressz, Chipset: Radeon HD 5870, Fizikai Memória :1GB PCI-E, Radeon™ HD 5870, 1GB, GDDR-5, 256bit, Aktív, DirectX11, 3 way Eyefinity, 850MHz/4800Hz
79 030 HUF netto#32064
KésikASUS EAH5870/G/2DIS/1GD5/A 1G PCIe videokártya
Csatolófelület: PCI expressz, Chipset: Radeon HD 5870, Fizikai Memória:1GB ATI Radeon™ HD 5870, 1GB, DirectX® 11, ATI Eyefinity
93 900 HUF netto #32081
Előrendelhető -
priti
addikt
válasz
FragMaster #1245 üzenetére
Ott meg valszeg az fetek fognak leégni, bár nemtom miért hívjuk a GPU és VGARAM mellett melegedő alkatrészeket feteknek, de mindegy, a lényeg hogy értjük egymást.
(#1241) katt777 :
fogadunk egy lap sörben?
még arra is merek tenni, hogy csont ugyanaz a motor van rajta, nagyon úgy néz ki, de végülis mindegy is, úgyis a lapáton múlik az meg bazi hangos magas fordulaton, ergo alacsony fordulatra fogják belőni, ilyen 20%
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1246 üzenetére
Ja, végül is alig párszáz 38xx tulaj sír-rí miatta, de tényleg nem általános. Mint amikor 2999 megbetegedés még nem járvány, de 3000 már az.
1-2 hiba még user error, de ilyen rengeteg már nem igazán.
GeForce-okkal anno nekem sem volt bajom, feltettem 1x a drivert, aztán évekig ment vele a gép gond nélkül. ATI-val 1650Pro/1950XT/3870/4870 sorozatban van annyi tapasztalatom, hogy ne a levegőbe beszéljek.Nagynozi: Ja, hát nem is 3870, ugye, amiről szó volt?
Én októberben vettem a 4870-emet, és akkor a 3870 sebességének 1/3-át produkálta Clear Sky-ban, maximum grafikán...
Ezt csak a driver-fejlesztés végett jegyeztem meg, mert később azért ez is begyorsult. Pedig tavaly októberben már nem friss csirke volt sem a 4870, sem a meghajtója.
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
katt777 #1244 üzenetére
Nekem volt HD4870-es kártyám, amit 2008. szeptemberében vettem és nem volt baj a régi játékokkal sem pl.: Titan Quest, Test Drive: Unlimited, Stalker: SOC stb. semelyikkel sem volt grafikai hiba és a sebesség is rendben volt. Az új játékok is nagyon jól mentek vele. Remélem, hogy az új HD5xxx széria is olyan jó lesz, mint amilyen a 4es!!!!
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1242 üzenetére
Hát, 38xx tulajok hetekig mesélhetnének arról, hogyan estek szét a játékaik grafikailag a 4xxx sorozatra fejlesztett meghajtóktól (mivel nincs komplex driver, csak egyes játékokra optimalizálnak), szóval attól, hogy te nem láttál ilyet, a hibajelenség bizony létezik. Ahogy Japán is, bár nagy eséllyel azt sem láttad.
És valahogy az utolsó (8.7) 38xx-ra gyúrt Catalyst-tel mindig megoldódnak ezek a problémák, persze akkor meg az új játékok lesznek szarok. Amúgy van olyan is, hogy simán csak régebbi játékok támogatása veszik az új driverekkel még 4xxx sorozaton is, erről meg CoD v. SSam tulajok regélhetnének pl. sokat. Ez van, valahogy meg kell vetetni a user-rel az újabb hardvert, és nincs kétségem, hogy ezúttal is ezt fogják csinálni. Azt mégis nehéz elhinni, hogy csupa idióta programozót alkalmaznának AMD-nél (akik egyébként a chipsetjeikkel is ugyanezt csinálják, ezért váltam meg nagy örömmel az AMD-s konfigomtól, amelyben meg a 8.3-as Catalyst-től megszűnt a CF, csak mert kijött az 580X helyett az újabb lapkakészlet, az egyéb alaplapi problémákról nem is szólva).
Szóval hagyatkozzunk inkább a tapasztalatokra, semmint feltevésekre. -
priti
addikt
válasz
FragMaster #1238 üzenetére
És vazz ugyanaz a lapát az 5870X2-őn is
de mééééééér kell százötvenötezerötszáz rmp 200 decibellel? mért jó ez? miért? miért? miért?
alatta a bordát már meg se merem nézni, fasza halkra lesz beállítva ez is, t target=200 fok
-
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1241 üzenetére
"48xx karik egy rakás, eddig OK játékban elkezdenek hibát hibára halmozni"
Ilyet én még nem láttam. Mármint attól, hogy a következő generációra koncentrálnak driverileg, attól még nem kezd a régi széria hibázni egyszer csak addig jó játékokban... Max nem szállingózik plusz sebesség már (bár az sem kizárt), esetleg az újabb játékokban nem lesz olyan gyorsan minden hibamentes (ez se törvényszerű).
-
katt777
félisten
Hát én is kíváncsi lennék már a GT300 sorozatra. Ha az nV megcsinálja a maga DX11-es kártyáját PhysX támogatással, akkor az ATI-knak annyi, meg egy bambi. Én nem aggódom az 58xx karik hűtése miatt, max. felülvezérled, ha netán eltolják, mint az első 4850-ek esetében.
priti: Honnan tudod, hogy szar a gyári hűtés? Volt már a kari a gépedben?
Amúgy CoJ-zel mit kezdenél? Alapból nV logóval jön be, ám ha patch-eled, akkor már ATI-val.
leviske: Aki nem használ 8XAA-et, 16XAF-et, és max. grafikát (mint a jól fizetett teszterek, akiknek már most megmondták, hogy olyan bemutatókat készítsenek, amelyek után a vakta user nekiáll procit/platformot cserélni), az vegyen 38xx karit, és ne állítsa, hogy nem lehet kihajtani egy 58xx karit. A paraméterei alapján simán kihajtja azt egy akár alapfeszen 3.6GHz köré tuningolt E8400 is.
luw2win: Lásd emitt feljebb.
einstein: Azért én min. egy esetben tudom cáfolni a csodadriver tagadását: 38xx karikon a 8.5-ös Catalyst 20-25%-os gyorsulást hozott, rögtön le is nyomtam a 8800GT-met max grafikával, és alapon sem volt sokkal elmaradva, így anno a 8800GT-t adtam el.
Dare2Live: Ezt nem tudhatod, amíg csak foltozott 48xx driverek vannak. Majd ha direktbe 5xxx szériára gyúrtat adnak ki (amit tudni fogunk abból, hogy a 48xx karik egy rakás, eddig OK játékban elkezdenek hibát hibára halmozni), akkor ugrik a főemlős a kanálisba.
ATI-nál amúgy mindig erre a driver-gondra hivatkoznak, nem is alaptalanul. Én is megtanultam, hogy megjelenés után fél évig eget verő ostobaság ATI kártyát venni. Persze ez az 58xx széria már így is brutálisan gyors, de csodálkoznék, ha máris "tökéletes" meghajtója lenne, főleg annak ismeretében, hogy az ATI-nál ennek esélye gyakorlatilag zéró.
koxminator: Jó az bőven, főleg abba a felbontásba. Persze, hogy tesztben i7-et raknak alá, mert akkor majd azt is megveszi, aki olvassa, és nem látja a turpisságot a graf. beállításokban.
rocket: +1 teszt AA nélkül, remek!
tzsolesz: PH-teszt, az sem feltétlenül releváns. Majd meglátjuk, lesz-e egyáltalán benne mondjuk E8400 és 8XAA + 16XAF + full grafika.
gbors: Igen, lehet azzal kísérletezni, de még jobb a javítás.
-
Pala
veterán
válasz
FragMaster #1238 üzenetére
Úristen, ezek a kártyák már a régi V5 5500/6000-es időket idézik.
-
FragMaster
addikt
Vótmá'?
5850x2 és 5870x2 képek -
FragMaster
addikt
Na én sem vitát akarok indítani, de ha már ph-ról linkelsz 295-ből is újat kéne.
No de ha nem, akkor a különbség 5k. Ugyan nem előz jó pár helyen az 5870 (a szerencsétlen 1db gpujával), de néhány helyen mégis bevág és mindemellett a rendszer kevesebbet eszik 80-100w-al.
Jah és ugye nem nézzük a dx11-et, mert kollektívan el lett döntve, hogy az egy fos
-
Dashes
őstag
Pár játék..és az Eyefinity
-
cowboy_bebop
őstag
-
priti
addikt
válasz
cowboy_bebop #1230 üzenetére
Jó ... ezek a PH-s árak, ennyi erővelez a 295 meg 85k
Jó most biztos abba fogsz belekötni hogy az atira több a garancia mert az vadi új, biztos lesz akinek megéri. Vitázni értelmetlen.
-
luw2win
őstag
Az miért van hogy ennire csúszik az 50-es?
Van valami hivatalos dátum amikor kijön? Mert ugye 70-essel kellett vna h kijöjjön, de nem látunk semmit csak viszahuzott 70-eseket -
cowboy_bebop
őstag
Csak egy picit kellene tájékozódni: 5870 90K-ért, raktárról.
Mindez úgy h. elméletileg hiány van belőlük. Mi lesz majd itt 1-2 hét múlva, ha tömegesen jönnek a kártyák?
-
priti
addikt
válasz
Bluegene #1222 üzenetére
Nem sok értelme van egy vadiúj fejlesztést "régi" kártyákkal összevetni így, hogy horror drága. Max abban az értelemben, hogy kijön az 5870X2, mint új csúcskártya és na az mit tud az összes többihez képest. Most ezek a grafikonok... egyrészt mindig benne van, hogy azokról a játékokról véletlenül nem készül graf amikben meg csúnyán kikap, másrészt attól nehéz elájulni hogy az 5870 lassabb, mint az NV 295-je hasonló árkategóriában
Miért nem a 295-tel vetik össze? mert olcsóbb talán még 10%-al is? ...húúúha... Maradjunk a földön szerintem, én örülök ha végre lesz verseny VGA fronton, de a kéz ne lógjon már a bilibe... Mennyi az 5870X2 ára?
200k? ja, kössz.
-
priti
addikt
válasz
cowboy_bebop #1198 üzenetére
Ugyan már, ti sosem tanultok? Mindig az a lényeg, hogy melyik logo jön be a játék indulásakor és ha az NV-é akkor tehetsz te be dx11-es atit egész nyugodtan, fele annyi FPS-ed lesz aztán a harmadik patch-nél meg a nyolcadik optimalizált CCC-nél lesz ugyanannyi mint NV kártyával, rá fél év múlva meg kijönne hogy 20%-al gyorsabb az ati csak akkor meg már azért nem jön ki, mert senkit nem érdekel és a legújabbhoz taknyolják a CCC-t amitől 20 másik régi játék méglassabb lesz
Itt a 4870X2-őm előtte 9800GX2-őm volt aztán hagy ne mondjam, hogy mekkora különbség van és most nem arra gondolok, hogy az ati egy kazán (mert az) hanem arra, hogy akkorákat taknyol a kártya teljesítménye a szoftvereken, hogy alig jön ki érzékelhetően hogy gyorsabb, pedig nem kicsit erősebb maga a kártya, mint a GX2 és itt ugyanúgy el lehet mondani hogy előbbi "csak" 10.0 ez meg 10.1, semmit sem jelent.
Jó ezt így leírni, hogy ú a dx11 milyen faca, csak az élet nem így működik, az élet bacottúl igazságtalan és nem mindegy hogy tökös vagy vagy tőkés vagy -
válasz
Bluegene #1219 üzenetére
GTX285-tel nem szolgálhatok, le vagyok ragadva a G92-nél
a Risen teszt eredménye impresszív, kb. a következő magyarázatot tudom elképzelni: a motor igencsak intenzív textúrázás-fronton, de kevésbé követelőző a shadereivel, ill. a memória-sávszélesség tekintetében is visszafogott (sok TEX mellett ez csak akkor megy, ha a ROP-okat sem nyúzza halálra). egy ilyen motornál külön előny lehet, ahogy Med1on írta korábban, hogy a fix funkciós interpolátorok fel lettek számolva, és ehelyett az ALU-k végzik az interpolációt. ezt a teóriát még a GTX275 vs GTX285 eredmények is alátámasztják, viszont marhára nem illik bele a cikk elején írt rizsa a motor tudásáról, mert abban 6 tonna postprocessing effekt van, amik eszik a ROP-okat. úgyhogy kicsit UFO
-
Bluegene
addikt
#1190, Bluegene: csodadriver oh no! ha bírok szerezni egy 4850-et, akkor kimérem, mennyit gyorsult a launch drivereihez képest. szívesen kölcsönadom az én prüntyimet, ha kell, cserébe adj kölcsön vmi GTX 285 félét
#1200: Dare2Live: [link]
4870: 30 FPS
5870: 60 FPSna kinek van igaza?
, itt hogyan magyarázod hogy az összes többi VGA olyan csapnivaló teljesítményt nyújt a 5870-eshez, sztem ez a normális
, egyébként is olyan erős az 5870 h nincs is szükség a kifinomult driverekre
-
válasz
katt777 #1144 üzenetére
#1144, katt: a GTA4 nem saját tapasztalat, asszem janos666 írta, hogy kísérletezgetett vele, és a legnagyobb textúrafelbontáshoz kevés volt a HD4800-as sorozatú kártya 1GB memóriája. ami egyébként akár hihető is lehet - brutál látótávolság + nagyfelbontású textúrák = rohadt sok VRAM.
#1176, Leviske:
8800GTX vs 2900XT témában: olyan tesztet tudok mutatni a tavaszi driverekkel, ahol a 3870 (kb. 2900XT) küzd a 9800GTX ellen (picivel több, mint a 8800GTX). nem kifejezetten szép látvány, legalábbis piros szemüvegen keresztülmásik:
A megoldás egyébként nem igényel speciális kódokat, a vezérlést a meghajtóprogram fordítója végzi, mondhatni maximális hatékonysággal.Ezt már anno sem értettem, csak nem volt időm utánamenni. Az nyilván igaz, hogy transzparens az alkalmazás számára (még szép!), de ezt a munkát alapvetően a command processornak kell a chipben végezni, mert csak ő tudja valós időben, hogy a terhelés-elosztás szempontjából éppen melyik raszterizálónak (és fél-shadercore-nak) kell dobni a következő adag háromszöget. a driver segíthet neki (mondjuk előre megjelölgeti a háromszögeket), de a döntési logikának mindenképpen ott kell lennie a command processorban. a hatékonyságot meg egyelőre nem tudjuk, de bízunk benne, hogy a Beyond3D-s fő VGA-boncnok Rys erőt vesz magán, és megcsinálja az RV870 cikket
#1190, Bluegene: csodadriver oh no! ha bírok szerezni egy 4850-et, akkor kimérem, mennyit gyorsult a launch drivereihez képest.
-
tzsolesz
nagyúr
Eddig ez a legszarabb teszt amit láttam.
Mintha be lenne pozicionálva az 5870 eredmény kicsit mindig 285 fölé, de még véletlenül sem rajzolták tovább Photoshoppal a GTX295 csíkjától, kivéve a STALKER-nél (az már nagyon nagy lebukás lett volna). Érdekes egy maszlag.
Várjuk meg a PH! tesztet.Eddig minden külföldi tesztben jobban szerepelt az 5870, itt viszont látszik meg voltak támogatva egy kis zsetonnal, hogy egy pár helyen a teszt közben kódoljanak egy kis AVI-t, egészen véletlenül persze.....
-
rocket
nagyúr
Risen Benchmark, CPU PhysX van a jatekban:
-
Dare2Live
félisten
válasz
FragMaster #1205 üzenetére
Real DX11 játékoknál lenne esély komoly növekedésre az idei jövő évi felhozatal viszont ugye elég szegényesnek tűnik.....
-
FragMaster
addikt
válasz
Dare2Live #1200 üzenetére
Nagy változást tényleg nem várok én se a driverektől, de perpill valóban nincs rendes még, csak a gyári lemez moddoltja meg az amd oldalán egy béta. Szép lassan biztosan csordogál pár százalék plusz, de szerintem úgy is az eljövendő játékokkal való teljes kompatibilitás a feladat egy dx11 kártyánál. Fontosabbak lesznek a bugfixek, a hibátlan eyefinity működés stb.
-
válasz
FragMaster #1186 üzenetére
megnyugodtam, kösz
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- OLED TV topic
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2227
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest