- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
adatfalo #8098 üzenetére
sak már a hajamat tépkedem, hogy nem tudok dolgozni se... miért olyasmit dolgozol amihez szükség van egy RV870 GPU-re?
nekem mindig van tartalékban egy X300SE ami képet ad, emaileket küldeni, szöveget szerkeszteni, de még videót konvertálni is vagyis dolgozni tudok, sőt még filmezni és CS-zni is
még egy szösszenetet is írtam erről a kiváló VGA-ról
[link]
-
adatfalo
senior tag
Nah, voltam szervízbe. Megnézettem ott is a kártyám(Gigabyte 5870) egy kis E6500össel tesztelték először, ott simán csak alacsony értéket adott, aztán átrakták egy 8500ös-be aminek már megkellett volna hajtania, így viszont ki csíkozódott a benchmark alatt(fehér képernyő+csík) úgyhogy úgy tűnik hibás... Remélem minden rendben megy majd a garanciával, csak már a hajamat tépkedem, hogy nem tudok dolgozni se...
-
-
SirKero
őstag
válasz
omikron23 #8093 üzenetére
Elméletileg nincs megjelölve a kártya / festett csavar matrica vagy ilyesmi / tehát nem venni észre ha le volt szedve az eredeti hűtő.
Anno a 7600GT kártyámat az Alienben vettem és ott a helyszínen rá is tették a Zalman hűtőt amit rávezettek a számlára így azzal volt garanciális. -
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #8094 üzenetére
kicsúsztam a szerkesztési időből, olvastam fórumon:
"I totally agree its great, keeps my 5870 quiet and cool. Usually max 60c at loads. But on my 5850 i just put a Scythe Musashi cooler on it, its perfect! Round 55c @ load and 40-45c @idle. ANd its dead quiet! Loving it, and you get a fan controller in the pci slot for both fans individually which is also great. But even @max fan speed its queit, now my HTPC is quiet at load and idle. " -
CptMisi
őstag
-
Egyszer már kérdeztem ezt:
A vga-n displayporton egy 22-es monitor, HDMI-n egy lcdtv van. Monitor 1680x1050, tökéletes. A TV 1920x1080 (60hz) lenne, de nem megy kiterjesztett üzemmódban. Csak azt írja a TV, hogy nem támogatott üzemmód.
Ellenben ha klónozom 1680-ban, akkor jó.
És idáig egy 4850-el mindez tökéletesen ment...Annyi az újdonság, hogy rá kellett jönnöm, klón üzemmődban meg a hang akadozik.
Kérnék tanácsot, mit nem csinálok jól, mit nem próbáltam még... -
Zoli-206
senior tag
Akit érdekel: Az Everest v5.30.2018 Beta (legújabb verzió) már jól ismeri fel az 5800 szériás kártyák venti fordulatát, azaz nem 21%-ot ír 4700-as fordulatra, hanem a hihetőbb 1190 RPM-et
Letölthető: Link
-
SirKero
őstag
Le cserélte már valaki a gyári hűtőt az 5850-en. Ha igen milyen típust és mik a tapasztalatok?
-
lsc
nagyúr
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #8082 üzenetére
Az SLC-s a drágább, és mostanság már nem annyira ritka. Mivel még nem tudtam korábban, hogy milyen gyors is egy SSD valójában, addig én is vacilláltam. Aztán beruháztam egyre, és azt kell mondjam megérte, mert a HDD-nél sokkalta gyorsabb, programok indításánál nem kell egyáltalán várni stb...emellett teljesen hangtalan. Előtte egy 150-es raptorom volt, az se tartozik a lassú HDD-k közé, de ez az SSD, 1 körön 3-at ver rá.
Az SSD-nek az élettartama sajnos véges, és viszonylag hamar el is éri ezt az állapotot, de ha csak oprendszer van rajta(64gb-on mi más is lehetne??), akkor nem hiszem, hogy olyan hamar tönkremenne. Másik dolog hogy nekem pl a Kingstonra 3év gari van, szóval 3 évig tuti működik, mert ha nem, akkor cseréltetem gariba. Természetesen azért vannak gyári featureok, amik javítják az élettartamot, mint pl. a TRIM/GB, de ezek se gyógyírek mindenre. De azért tegyük hozzá, hogy trim támogatás nélküli SSD-t nem szabad venni.
Egyébként vegyük alapul a 4gb-os Kingston migo pendriveomat(hasonlítható egy SSD-hez sztem). Az is már van vagy 3-4 éves, szinte napi rendszerességgel használom, és még mindig tökéletes.
Végszóként, az SSD-re telepített OPrendszer egy teljesen más világ.
-
Goldmen75
őstag
Üdv!
SSD téma...
Én nagyon sokat olvastam utána...
Még mindig vacilálok...Rednszernek tökéletes,HA a rendszerben kikapcsolunk JÓPÁR dolgot, hogy ne használja állandóan az SSD-t mivel akkor drasztikusan csökken az élettartama! Persze nem mind1 hogy SLC, vagy MLC-s ssd-ről beszélünk, de az MLC-s drágább s nem nagyon lehet még kapni.
Tehát cask azért hogy a win betöltés leállítás, stb gyorsabb legyen, a gamék meg a szokásos, nem tudom megéri-e?! letöltésre meg 1érteműen öngyilkosság használni!Szóval az SSD -s dolog szerintem még gyerekcipőbe jár, az adatbiztonságot tekintve. Bár mondják, hogy 2-3 évet elmegy...De a sok írás-olvasással hamar csökkel a cellák élettartama, tehát hiába villámgyors, egy "normál" hdd még szerintem többet ér...az a pár másodperc meg amivel gyorsabb...hát nem tudom, én kivárom
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #8080 üzenetére
Én nem vettem eddig észre semmi ilyesmit. Szerintem amit mondasz, az csak egy adott típusra vonatkozik(Jmicron vezérlős), de lehet, hogy hülyeséget mondok.
SSD-vel a rendszer nagyon-nagyon gyors, még úgy is hogy már raktam fel egy-két nagyobb programot, tűzfalat stb...
A gyengepontjuk a meghatározott számú írás/olvasási ciklus, de erre is van már több gyógyír is, igaz teljesen semmi nem oldja meg a problémát.
-
ffodi
veterán
válasz
omikron23 #8076 üzenetére
Mivel a játékok nem az SSD-n vannak, így szerintem viszonylag kis mértékben. Az más kérdés, hogy a régi rendszeren valami nem volt renben a catalystal, mert néha DX9-ben csíkozott, és pár beállítás hiányzott. Most az új rendszeren nincs gond a DX9-el, és megjelent számomra 1-2 új beállítás
:
-geometry instancing
-HQ AF
-Temporal vonalsimításA win természtesen szélvészgyors, pedig előtte raptorom volt(azért nem mindegy a 7-8ms vs. 0,1ms elérési idő
)
-
omikron23
senior tag
-
ffodi
veterán
válasz
Ákos1111 #8073 üzenetére
Valószínüleg elboldogulna vele, de azért a proci és egyéb tuningot szerintem óvatosan kezeld majd.
omikron23:
Szerdán jött meg az SSD-m, akkor raktam fel friss Win7-et, minden elsőre felment ahogy kell. Tökélestesen működik, semmi gond nem volt vele eddig. A friss rendszer ezért dobott a teljesítményen, mert pl.: Batman AA-ban van némi gyorsulás. Az új rendszeren minden maxon, physx high 1680*1050-ben 12xAA 16X HQAF mellett 4-5 fps-el jobban megy a game, mint a régin minden max, physx high 1680*1050 4xAA 16xAF mellett. Ez kb annyit jelent hogy a min fps 30ról 35re nőtt az átlag pedig 65ről 69-70-re. Egyszóval bárkinek akánlom ezt a megoldást.
-
ffodi
veterán
válasz
Ákos1111 #8071 üzenetére
Szerintem, ha nincs egy agyontuningolt procid, és legalább 5 hdd-d, akkor még akár elég is lehet a 400W. Mellékesen megjegyezném, hogy az én konfigom, ha tuningolom az 5870-et mondjuk 1050/5400-ra
, akkor 400W-nál bőven többet fogyaszt. Azt mondom én is, hogy add el a mostanit, és vegyél valami erősebbet, mert ki tudja mit hoz a jövő, és az a 400W, határeset szerintem. Arrról nem is beszélve, hogy a Sapphire az 5870 mellé min 500W-os tápot ajánl.
-
Ákos1111
tag
csak megvan már a 400-as táp,s ahhoz keresem a legmegfelelőbb vidikártyát
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ákos1111 #8062 üzenetére
Kérdezd meg itt: [melyik_tapegyseget_vegyem]
-
Ákos1111
tag
corsair cx400-as elég egy 5870-eshez?(plusz core i5 750-es proci)
-
SirKero
őstag
válasz
jegenye77 #8055 üzenetére
Én itt vettem és ugyan ennyiért. Figyelni kell,hogy mikor érkezik / általában péntekenként / áru és rögtön lefoglalni. Amikor vettem 5db. jött és mire beértem a boltba már mindnek volt gazdája.
-
jegenye77
addikt
Hol lehet venni nagyon jó áron 5850-et?
Csak 65-68k-ért találok.
Vagy ennél olcsóbbat ne is keressek? -
Tomate
veterán
Valamiért nekem nem fut le DX11-ben az Ungine... Hiába van bekapcsolva a tesszeláció meg minden, nem lesz dx 11
-
adatfalo
senior tag
Nahjó, már hülyeséget beszélek, tökre összekevertem valami mással.
szóval NitroX tápom van [link]Én is azon variálok, hogy valakinél meg kéne nézni a vga-t, hogy ott hogy muzsikál, csak sajna nincs senki közeli ismerős akinek lenne elég nagy tápja... (450 es meg nemelég...)
-
zuchy
őstag
válasz
adatfalo #8035 üzenetére
Ilyen tápról még nem hallottam. Lehet az 1000W-os is, ha nem minőségi, rossz tervezés.
Túlfeszültségnek nem szabadna létrejönnie, egy minőségi táp nem csinál ilyet, ha csak a villám nem csap bele.
Én kipróbálnám egy másik jó minőségű táppal. Kérdezd meg a tápos topikban, hogy milyen ez a táp amit használsz. -
adatfalo
senior tag
Sztem nem a táp a gond, többször le lett mérve. egy 600 as QuickStorm, mai napig nemlehet tudni, hogy mitől volt túlfeszültség (amire gondolni tudok, hogy túl sok minden volt egy szálra kötve PEDIG arra is odafigyeltem)... nah mind1 a lényeg, hogy leadja mind a 12 mind az 5volt ot tökéletesen.
Most tettem fel a cod6ot ott is ugyan ez a helyzet. 7-60 között ingadozik, de leginkább 20 alatti az érték... és mikor még kölcsön winchestert használtam, akkor is ezvolt a baj,viszont akkor még reménykedtem hogy vinyó sz.ar...
(kipróbáltam már több dirver verziót, mind1iknél ugyanez)Ötlet?
-
zuchy
őstag
válasz
adatfalo #8033 üzenetére
alapból ott kezdődtek a gondok, hogy mikor először beraktam a gépbe a vga-t túlfesz miatt elromlott mind két vinyóm, valamint a dvd íróm és a billentyűzet+egerem.
Az komoly. Miféle tápod van? Szerintem az lesz a baj.
Egy ilyen eset után nem szabadna használni a gépet, főleg nem játékkal tesztelni.
Attól hogy megmérted a feszültségét, abból nem lehet következtetéseket levonni. Pl ha felvesz 200W-ot, akkor már nem biztos, hogy ugyanannyit kapsz. -
adatfalo
senior tag
válasz
Robi BALBOA #8032 üzenetére
Hello.
Hát biosba megnöveltem a feszt most kb 3.2 ön döcög a proci.
Viszont a dirt-be semmi változás. Egyszerűen nem tudom, hogy mitől ilyen lassú, de így van más játéknál is...
Kerestem biosban a pciexpress sebességét, de csak valami olyat találtam hogy 2x és 4x es vagy auto, de a neve a beállításnak valami pcie x16 ...
ccc-vel kapcsolatban (ha a catalystra gondolsz semmit nemállítottam)
A legújabb Win7 van fent(feb 2010 om), mivel szűz winchesterre raktam a windowst.(alapból ott kezdődtek a gondok, hogy mikor először beraktam a gépbe a vga-t túlfesz miatt elromlott mind két vinyóm, valamint a dvd íróm és a billentyűzet+egerem. Viszont se a tápnak nem lett baja(feszültséget mértem) se láthatóan másnak. De ez nemjelenti azt, hogy így is van. Procival sztem semmi gond, mert az jólüzemel valamint a 4giga rammal se, viszont alaplap vagy a vga még lehet necces )
Ha bárkinek bármi ötlete van, vagy megtudja mondani, hogy Asus P5B Deluxe-ban hol van a biosban a pci express sebességbeállítás, azt megköszönném.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
adatfalo #8018 üzenetére
Szerintem ez k.rva kevés, nekem Dirt2-ben minden maxon 8xAA-val 1920*1080-ban 50fps alá nagyon ritkán megy, de 45fps alatt még soha sem volt és az átlag az 55-60 körül van a max 70fps, nekem azért is tetszik a Dirt2 mert nagyon stabil teljesítményt nyújt alig van fps ingadozás. (win7 x64 (7600) op rendszert használok)
Mondjuk a procidnak nem árt egy kis tuning legalább egy 3,2-3,4ghz
Amúgy milyen op rendszert haszálsz és mikor volt telepítve?
ccc-ben minden jól van beálítva?
Esetleg még nézd meg a bioszban hogy a pci-e nincs-e 4x-es sebességre állitva. -
emmm
őstag
-
HaZsolt
őstag
Ha Fermi erősebb lesz mint az 5870-es akkor az ATI jó szokásához híven szépen lecsökkenti az árakat. Lehet, hogy az ATI érzi a vesztét de akkor is jobban szeretem mint az nv-t.
-
HollyBoni
veterán
Figyeltétek hogy felment az 5850 ára árgépen?Múltkor 60-ért volt asus,most az alap van 70 ért..Gondolom azért ha kijön a fermi ők is leviszik az árakat,csak előtte felvitték hogy annyira ne menjen le.
-
Sokee
aktív tag
Nekem ilyen karim van, 5750 nagyon durva, csak annyi volt hogy megvettem zsír ujjba és vissza kellett vinni garba mert gyári hibás volt....
-
Goldmen75
őstag
Mielőtt megkérdezné bárki:
a letöltött mappát, autoexec file-t úgy ahogy van bemásolni a crysis game mappába, majd a játékban consol-t előhívni s beírni:
map widet2Jah! Megnéztem azt a videót az oldalon, megnyugodtam, az is akadozik
-
Goldmen75
őstag
Ezt nézte már valaki?
[link]én kipróbáltam
Szép meg jó meg minden, de akadozik, meg a fű nálam egy pár téglalapból áll, de a felhők, hegyek, fák szépek -
adatfalo
senior tag
Hello.
Hosszas várakozás után(túlfeszültség: winchester gari csere), beüzemeltem az 5870-es kártyám. Viszont volna pár kérdésem.
Jogos-e az, hogy
Dirt 2 kb 17-20 fps átlaggal megy 1920x1200-ban minden high (viszont észre nem vettem az akadozást)
Bioshock 2 17-60 fps között ingadozik, de leginkáb 35 körül van, az is 1920x1200 full high minden.
Mással még nemvolt időm próbálkozni. Viszont dirt2 tesztekben úgy néztem hogy 80 fps körül kéne lennie...A gépem
Q9550
Gigabyte 5870
4giga ram
(nincs semmi tuningolva)
A legújabb driver van fent(hotfix nincs) -
-
joshua7
veterán
The card bears a pre-order price tag of £190 / 216 Euro / $297 and it should become available this month.
-
Hát figyelj, mindenki azt mondta (vagyis a többség inkább) hogy egész halk.
Ennek ellenére nekem nem tűnik annak. Lehet hogy velem van a baj mert a vízhez vagyok szokva, de még 2d-ben is ilyen "morgó" hangja van, 3d-ben meg rajtam a füles és hallom a ventit. Ma meg is rendeltem hozzá a vizes blokkot, ami hétvégén rá is kerül.
Szóval lehet hogy meg, de aki léghez van szokva annak nem biztos hogy megéri.Most így néz ki.
-
Tegnap ugye nem ment a TV-vel a filmnézés, majd rájöttem erre:
Kiterjesztett képernyő, konfigurálás, képont formátum, YCbCr 4:4:4 helyett a 4:2:2 kellett kiválasztani.
Tegnap estére ettől azonnal lett kép a tévémen, mára ez elmúlt.Így tövábbra is áll a kérdésem, hogy a rossebb kell hdmi-n kiterjesztett üzemmódban tv-t nézni?
Klónozva jó...
Köszi. -
Shono
aktív tag
Üdv!
Valakinek van VAPOR-X -es ilyen VGA-ja? Megéri a plusz pénzt az egyedi hűtő? Tényleg jobb? Hőmérséklet/zaj?
Előre is köszönöm a tájékoztatást! -
petrusz82
aktív tag
Köszi, megnéztem a tesztetek! Remélem hamarosan kijavítják ezt a sok hibát a kártya körül( youtube videók, csíkok, elsötétülés, lefagyás stb...) , és akkor mindenképpen jó választásnak tűnik számomra. Azért mindenképp megvárom az 5830-at, remélem 2-3 hét múlva már lehet róla teszteket látni. Majd az alapján fogok dönteni, hogy ár- érték arányban melyik lenne kedvezőbb számomra.
-
TB
tag
Állandóan előjön,most éppen talán 10 percet sem bírt ki normálisan,de most kaptam az infót,hogy biost kell frissítenem az alaplapomon,mindjárt ki is próbálom,csak utána kell néznem,hogy hogyan kell,mert ezer éve csináltam még egyszer floppy lemezről,azóta már más a téma!
Esetleg valaki nem tudja,melyik biosfrissítés a legegyszerűbb?M@Db0Y : köszi az infót,még a gyári F2-es bios van rajta!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest