Hirdetés
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz
alibaba78 #15894 üzenetére
Armed Assault-ban,hogy szebb legyen a grafika, nem árt megráncigálni a vga-t!!!
Ha meg valaki maximalista akkor ehhez a mutatványhoz még több vga is kell/lehetséges.
Az armed assault motorja szar... Ezzel nem tudunk mit kezdeni, ha a játékban állítok élsimítást, olyan mintha semmit nem állítottam volna, így a catalyst-ben kell piszkálnom. Na itt jönnek a problémák... "eltűnik" az fps! -
TomiLi
addikt
válasz
Motion_Blur #15888 üzenetére
Gratula! Használd egészséggel!!!
Nem semmi! Itt ph.-n lehet jól vásárolni!
-
TomiLi
addikt
Nehéz ezt megjósolni, hogy érdemes várni, vagy sem. Én megvárom a 6-os szériát, még akkor is, ha az az 5-ös fölé lesz árazva. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az amit tud, milyen árban lesznek a vga-k, lesz-e hatása az 5-ös sorozat kártyáinak árára. Nem lehet ezt még tudni. Már csak két hét a hivatalos bejelentés. (Azt viszont nem tudom, hogy az egész 6-os szériáé, vagy csak a középmezőnybe érkező 67xx-é???)
Mindenesetre én még azt a két hetet megvárom....Az 5870 ára már egész jól alakul (mihez képest). Hardverapróban már lehet kapni 80k körül. Újonnan pedig nekem ez lenne a kedvencem, ami egy hónapja még sehol nem volt 120k alatt....
-
TomiLi
addikt
Ha már találgatni kell, akkor én ennek a táblázatnak hiszek. Úgy érzem lehet realitása, de így sem 100%. Ez csak a megjelenés (hivatalos bejelentés) után lehetséges. Pl: a Cayman 384bit-es sávszélessége az kicsit hihetetlen....
-
TomiLi
addikt
válasz
Cybertrone #15877 üzenetére
Jobb is így, hogy semmi konkrétum. Így nem fogunk csalódni, mert nincs beígérve semmi....
Azért remélem, hogy nem csak egy ráncfelvarrott 5xxx lesz a 6-os széria....(#15878) M. Andris Te nem tudom mi van veled, te biztos az én hsz-emre akartál válaszolni...
ÉN semmi ilyesmiről nem beszéltem... Tőlem áll a legtávolabb ez a találgatósdi. Az előre jelzéseket, találgatásokat mindig fenntartással kezelem. Jobb szeretem megvárni, amikor megjelenik egy termék, akkor már aránylag valós képet kapunk róla. Ha lecseng a kezdeti őrület, és kezdenek szállingozni a már optimalizált drivrrel készült tesztek, a userek tapasztalatairól szoló írások, akkor lehet 90%-osan képben lenni... -
TomiLi
addikt
Azért az 5870-nél gyengébb, de szépen teljesít!
A Cayman mikor érkezik? Arról nincs pontosabb információ? Engem konkrétan a 6870 érdekelne..
(#15872) VGYke Október 14.-ig nem is lehet semmi nyoma az új sorozatnak! Akkor lesz elvileg a hivatalos bejelentés. Persze azt nem tudni, hogy a vga-k mikor érkeznek....
-
TomiLi
addikt
Igen Uram!
Mindent kipróbálok mostanában.
Jelenleg viszont a 6870-et várom nagyon, annak ellenére, hogy eleinte biztos lesz szívás a driverekkel...
De optimista vagyok, és abban bízom, hátha megtörik a jég és egy aránylag stabil, megbízható drivert faragnak az AMD-s fiúk.... -
-
TomiLi
addikt
Hát parkoló pályán voltam...
Már nem is emlékszem, hogy mikor cseréltem el a referencia asus 5870-et. Valamikor tavasszal, amikor egy GTX295-re cseréltem... Hát nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.... aztán eladtam és egy hosszabb szünet volt.... Mostanáig...
Egy játék tehet erről a variálásról: Arma! Messzemenőkig szebb a látvány atival, mint nv-vel ebben a játékban! Szóval emiatt váltottam vissza! Remélem nem fogok csalódni -
TomiLi
addikt
Ismét visszaléptem a klubba egy 5870-es Vaporral...
Kíváncsi vagyok a 10.3-as catalyst óta mi változottElvileg jóra számíthatok..
Meglátom... -
TomiLi
addikt
válasz
kasa85 #12909 üzenetére
Talán ez is jó lehet neked! Ez egy enermax táp csak sapphire zászló alatt! Csendes, jó a hatásfoka, moduláris, 4x8pin vga kábel van hozzá. (szerintem a második üzletben vedd nekem már van velük jó tapasztalatom, az elsőt meg senki nem ajánlja)
X58+ 5870CF mellé ajánlották anno a tápos topikban!!!! -
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #12763 üzenetére
A látótáv is maxon votl? Az nagyon le tudja terhelni a rendszert...
Köszönöm még egyszer, örülök, hogy megtetszett a játék! Én is imádom az Operation Flashpoint trio óta ezt a stílust! -
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #12724 üzenetére
Még egszer köszönöm a tesztet!
Ez nekem is fura, hogy az arma 2 ilyen szépen megy, míg az arma 1 meg letérdel.
Milyne grafikai beállításokkal néztétek?
Eddigi tesztek alapján quad sli, 3way cf-ek kellettek hozzá... És akkor is tudott meglepetéseket okozni a min fps terén. De hogy egy 5870 viszi - nice!Én hülye maximalista... amikor még meg volt az 5870-em, akkor csak az egyet néztem, pedig meg van a kettő is. Nem mertem felrakni, mert azt gondoltam, hogy ha az egy nem megy rendesen, akkor a kettő, az esélytelen!
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #12695 üzenetére
Semmi gond, ne viccelj! Köszönönm, hogy megnéztétek! Ez tényleg fura.... Akkor az egy mehet a kukába, és elő kell vennem az arma2 -öt. Az egyhez már nem hiszem, hogy jönnek javítások... Én meg tévesen azt hittem, hogy a vga hibájának tudható be a hiba, hiszen voltak magával a vga-val is gondok....
Köszönöm mégegyszer! -
TomiLi
addikt
válasz
Sárpac #12680 üzenetére
A gyári gyönyörűséget lecseréled????
Kiváncsi leszek, hogy miben lesz jobb az aftermarket hűtő. A gyári msi is szerintem elég jól teljesít! Jobban, mint egy ref.
(#12678) Giot Köszi!
Szépek az új ventik!
(#12679) CptMisi Én csak annyit hallottam róla, hogy a venti fordulat nem szabályozható, és gyárilag is maxon pörög egyfolytában... Na szt nem tudom, hogy ez mennyire hiteles információ!
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #12575 üzenetére
Igen az arma 1-et, amit előre is köszönök szépen!
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #12567 üzenetére
Nekem a sima Arma (1) -nél csinálta... Ha nem nagy probléma kiszedni a gépedből a vga-t, akkor szívesen megnézném, hogy mit tapasztaltok! Amit előre is nagyon köszönök!!!
Nekem is elég egy nagyobb monitor. Nem is férne el az asztalomon három, meg a költségvetésbemben sem...
Meg nem is tetszik ez a megoldás, inkább az egy jó nagy monitor híve vagyok...
Köszi, mégegyszer
-
TomiLi
addikt
válasz
Sárpac #12552 üzenetére
Hát igen! A sapphire esetében már láttuk, hogy ilyen mértékű felára van a plusz 1Gb ramnak.
(#12549) CptMisi Valószínű valami ilyen indíttatásból gyártanak 2Gb-os vga-kat. Persze az meg csak mellékesen jó a gyártóknak, hogy egyesek, akiknek nincs rá szüksége mégis ráharapnak...
-
TomiLi
addikt
Ezt vágom, hogy anno miért volt a GTX280/285 512bit mem. sávszélességgel... (GDDR3)
Én nem is azt mondtam, hogy az ati rosszul csinálja. Ez már bejáratott, mert a 4870-esek és a 4890-esek is így működtek.Viszont az arma-nál mi lehet a gond? Anno a GTX 280-nal nem voltak ilyen textúra problémák... De nem akarok Nv-t, mert az ediggi tapasztalataim alapján csúnyább a játék képe, mint az atival! Bár nem tudom milyen lehet az új nv, de szerintem ezen a téren nincs változás...
Sötétben tapogatózom...
Az a baj, hogy ez az arma nem túl népszerű ezért mindent magamnak kell kitapasztalni....Sárpac: Akkor ez megint a felesleges kategória.. Parasztvakítós téma....
-
TomiLi
addikt
válasz
csucsu21 #12532 üzenetére
Very nice!
Viszont azt nem vágom, hogy van jelentősége a 2Gb ramnak? Nem inkább a memória sávszélességre kellene rágyúrni egy picit?
Nekem volt egy olyan gondom armed assaultban (5870-nel is), hogy néha lassan töltötte be a textúrákat a játék... Egy - egy objektumnak több textúrája van - van ami részletesebb és van ami nem annyira. Gondolom, hogy távolság függően tölti be a játék a megfelelőbbet. Csak néha a közelebbi objektumokra is csak a távolabbi, egyszerűbb textúrák jelennek meg és csak 2-3 mp után a részletesebb...
Nem értek hozzá, hogy működik, de nincs tippetek, hogy ezt a vga-n belül mi okozhatja? Ha egyáltalán a vga a hibás...
Csak arra szeretnék kilyukadni, hogy itt lenne esetleg létjogosultsága a 2Gb ramnak?Köszönöm
-
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
Érdekes hír: [link]
amper zoli: Most értem vissza az orvostól, rengetegek voltak ATI-sok
-
TomiLi
addikt
azért az is sokat jelent hogy úgy tűnik sikerült elég jól összeválogatni az alkatrészeket jól "megértik egymást"
Alátámasztom: nem szakmai szemszögből, csupán tapasztalatból. Pár hsz-szel előrébb írtam is erről... Röviden: 4 konfigból eggyel nem volt laggolás.... Érdekes, és kíváncsi leszek ez mikor lesz orvosolva teljes mértékben...
Az új driverek úgy néz ki jó úton haladnak efelé.... -
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #12191 üzenetére
Nekem korábbi verziókkal is volt ilyen gondom. Azt vettem észre, ha fent volt az MSI Afterburner, és automatikusan indult a Windows-zal, akkor helyre állt az órajel visszavétel... (még akkor is, ha nem állítottam benne semmit)
Sajnos ez nem megoldás a problémára! Én is csak azért vettem észre, mert használtam az Afterburner-t...Sárpac: Van benne logika. Nem a PhysX miatt vacilálok, hanem a minimális többlet teljesítmény miatt egyrészt, másrészt NV-nél nincsenek ekkora driver macerák...
Remélem most már összekapja magát az ati szoftveres brigádja....Egyébbként a PhysX eddig azért sem érdekelt, mert olyan játékok használják, amik nem érdekelnek... Talán augusztusban a Mafia2
-
TomiLi
addikt
válasz
Sárpac #12178 üzenetére
Jaj ennek én is örülök!
Nagyon szemezek ugye már régóta a Lightninggal, most úgy néz ki meg van rá a keret is... (Most megy még a vacila még, hogy GTX480 vs 5870 Lightning 30-70% - az előbbi baromi sokat eszik a tesztek alapján viszont valamivel erősebb..
)
Kíváncsi lennék mások tapasztalataira is!
-
TomiLi
addikt
válasz
Sárpac #11855 üzenetére
vaaa! Nagyon tetszik!
Szabadítson meg már valaki a GTX 295-ömtől
Robi BALBOA: Sajna, most hogy megint szárnyal a forint megugrottak a vga árak is. Két hete az árgépen a Lightning a legolcsóbb üzletben 100K volt. (már amennyire lehet hinni az árgépnek)
(#11857) Sárpac: Ennyibe kerül még egy giga ram??? Mármint ~36k felár???
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #11832 üzenetére
Lehet kapni Ph.-n 100K-ért, üzletben meg 112k-tól felfelé....
[link]
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #11825 üzenetére
Szia! Köszönöm szépen, új vga-t szeretnék és egy ilyet.
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #11823 üzenetére
Rengeteget néztem a kiszemelt áldozatokat ( nem csak alaplap témában ) és arra kellett rájönnöm, hogy sajnos a saját tapasztalat az igazi. Sajnos van egy két játék, ami nem egy tömeg kedvenc, így ez is nehezíti a dolgom....
Az a kis evga ne halt volna meg Karácsonyi ajándék képpen, akkor lehet most én is csak arról irnék, hogy milyen frankón megy a rendszerem az 5870-nel.Köszönöm a jó kívánságod, remélem bejön a dolog!
Én is bízom benne hogy a catalyst is jó irányba fordult és végre látványos lesz a javulás a problémával küszködő felhasználóknak is!
Szép eredmény!!!
Már rajta vagyok én is az ati vonalon, csak a gtx-em nem kell mostanság senkinek
-
TomiLi
addikt
Irigyellek titeket egy kicsit, (Téged, meg Robi BALBOA-t, meg akinek nincs gondja) de jó hallani, hogy van elégedett felhasználó, és tökéletesen működő konfig. Szeretnék majd én is csatlakozni hozzátok
Remélem összejön
Nekem az evga lap azért jött be nagyon mert egyszerű a tuning benne, nem kell hozzá nagy ész. A giga lapokat egyáltalán nem ismerem, az asus nekem túl bonyolult. Más vizekre meg nem eveznék. Sajnos korlátozva vagyok, mert nekem mATX lap kell. Sok választási lehetőségem így nem maradt...
Sajnos anno az egy hét alatt az evga lapot nem tudtam mindentéren kipróbálni, remélem beválik... -
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #11795 üzenetére
Jól is teszed a jelek szerint!
Nekem is jó tanuló pénz volt, hogy ami már egyszer működik, azt ne nagyon babráljam...
Csak sajna nekem az alaplapom meghalt, és nem tudtak akkor újat hozni, én meg türelmetlen voltam és másikat vettem. -
TomiLi
addikt
válasz
zolisx4 #11789 üzenetére
Nem hallottam még, de találó!
Köszi!
Giot: nem akartam én is károgni, ezért nem írtam eddig, hogy mik a tapasztalataim. (negatív. Mert ugye a pozitív az nagyon hamar természetessé válik)
Viszont, most nagyon örülök, hogy úgy néz ki van megoldás erre a laggolás problémára.
Remélem a köv. konfigom csak összerakom, és egy rossz emlék volt a szaggatás...Az a baj, hogy sokan megvesszük a csillió dolláros hardvereket és csodát várunk tőle. Ezért sok mindkenki lehet okolni, köztünk saját magunkat is.
De sajnos meg lehet közelíteni onnan is a dolgot, hogy ha vesz az ember egy 100k-s terméket azzal ne nagyon legyen gond...
A tapasztalat a legjobb tanulópénz! Csak ismételni tudom önmagam: Türelem, vagy nem szabad venni új ati vga-t.... -
TomiLi
addikt
válasz
amper zoli #11780 üzenetére
Én beta driverekkel nem is próbáltam, csak a hivatalos whql driverekkel.....
Azt megtanultam, hogy egy friss kiadású ati vga-hoz türelem kell, vagy csak akkor szabad megvenni, ha beérett.Most a problémák ellenére mégis szeretnék egy villám' 5870 - ezúton is köszönöm Sárpacnak, hogy részletesen megosztotta velem a tapasztalatait a vga-t illetően!
Egy két tapasztalatomat leírnám néhány játékkal kapcsolatban
Most egy GTX 295-öm van, így ezzel tudom összehasonlítani a régebbi 5870-emet.Grid 5870: említett laggolás - evga konfiggal nagyon ritkán catalyst 9.12 - belefér, azóta a driverek is fejlődtek, szép kép, de bizonyos konfiggal (kisebb teljesítményű) élsimítás problémák. (autóversenyről lévén szó nem zavaró, mivel pörögnek az események így verseny közben nem nézi az ember - inkább a visszajátszásoknál lehet észrevenni, meg a rajtnál - sajnos én ilyen szőrszál hasogató vagyok.)
Grid GTX295: teljesen gördülékeny játék futás, de fakóbb és (nekem) csúnyább kép. Élsimítás nekem ezzel sem tetszett, nem volt tökéletes.
Arma (1) 5870: szar motorja van a játéknak ezért lehetetlen normális konfigot alátenni, úgy hogy a max. vga beállítást bírja. Iszonyat szép kép, élsimítás is frankó (nekem csak az x58-cal sikerült belőni). FPS-ről nem tudok véleményt alkotni, mert vga zabáló a játék motorja...
Arma (2) GTX 295: nem fekszik neki. A játék nem támogatja a multi gpu-t. ronda a kép, de nagyon, akad rendesen! Nem barátok (az én szememben legalábbis nem)
COD4 : minden hibátlan mindkét vga-val, viszont egy picivel szebb volt a GTX.szel a kép.
Hátha valakinek hasznos infók ezek. A beállításokkal is rengeteget szórakoztam, mind a CCC-ben, mind az nv panelben.
Számomra az a legfurcsább, hogy különböző konfigokkal különbözően viselkedik az 5870
(#11783) Giot: Ha ez bebizonyosodik egyszer akkor remélem driveresen javítható, és egyre kevesebbeknek lesz problémja.
Én eddig erről nem mertem irogatni, mert nem akartam elhinni, hogy nem én vagyok a béna.. (persze ez továbbra sincs kizárva
)
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #11758 üzenetére
laggolás:
mondjuk úgy néz ki hogy konfig függő is valamennyire a dolog
Nem mertem ezt idáig leírni, de nekem volt ilyen tapasztalatom.
Több konfig alatt szerepelt az 5870-em.
- evga x58 micro, 920@4GHz - nem volt laggolás (lap meghalt)
- R2Gene 920@3,6GHz - már előjött a probléma
- Biostar H55 i3 530@4,2GHz - laggolás szar élsimítás
- Biostar H55 i5 750@4GHz - laggolás szebb képBiztos sokan azt fogják mondani, hogy ez lehetetlen, de nekem ezek voltak a tapasztalataim. Minden esetben friss op. rendszerrel.
Próbálgattam a driverek kombinációját (10.3-asig jutottam, az evga-val ,meg csak 9.12 volt)
CCC beállításokkal is variáltam, kukáztam az ssd-ket, minden hókusz pókuszt bevetettem, hogy kizárjam a laggolást... -
TomiLi
addikt
válasz
#35434496 #11703 üzenetére
Szia! Megkérdezhetm, hogy Gridet próbáltad, azzal sincs laggolás?
Köszönöm!
Én ezért váltam meg egy asus 5870-től, de most, hogy szállingóznak ellen példák is, gondolkozom, hogy adok még egy esélyt az 5870-nek.
Arra lennék kíváncsi, hogy mi franc okozza. Driver probléma, vagy hardver... -
TomiLi
addikt
Pár napja panaszkodtam, hogy egy-két játék nem fut tökéletesen (Arma - Grid)
FPS az egekben, de mégis laggolt a játék...
Nagy megkönnyebbülésemre, nem a vga (asus 5870) volt a bűnös, hanem az SSD!!!
A jmicron vezérlővel rendelkező ssd-k sajna tudnak ilyen hibát produkálni....A lényeg a vga hibátlan!!!
-
TomiLi
addikt
válasz
CptMisi #8926 üzenetére
catalyst: 9.12-vel probáltam előszőr
Most egy szűz Windows 7 (Home premium - gyári) és 10.2-es catalyst van fent.
Sajna nem akarja az igazságot. De 5970-es topikot olvasva látom, azzal sem kerek minden... Ott meg valakinek a melyik játékhoz melyik catalyst kérdés merült fel....
Hát sajna ez az ati sosem volt híres a profizmusáról driver terén, ezért ha valami baj van rögtön az ember erre gondol...
Én ezért próbálgattam az ssd-kel is variálni... (Hdd-vel is volt próba) -
TomiLi
addikt
Hello!!!
Én tulajdonképpen két játékkal próbáltam a rendszert, de mindkettőnél jelentkezett.
A fő hangsúly a Griden volt
Nem tudom mi lehet a gond. Nekem az segített egy picit, hogy az ssd raid tömböt szétszedtem és külön az egyiken van az op rendszer, a másikon a játékok.
DE NEM 100%-OS!!!!Már játszhatóak a játékok, de a jelenség még mindig tapasztalható. Az FPS az egekben van pedig! Mindent visz full beállításon (grid)
1920x1080 minden graf. kiegészítő beállítás maxon. 8xMSAA vsync on.
56 a min Fps. De próbáltam, hogy kikapcsolom a vsync-t, az élsimítássak is variáltam...
De nincs gyógyszer.
Próbáltam a vga-t alapon, kicsit húzva. semmi.
Már a menüben az animált feliratok akadoznak. A játékban meg szintén vannak pillanatnyi akadások...
Remélem, hogy ez tényleg csak driveres probléma, és nem a vga felépítéséből származik.
Lehet, hogy most nagy hülyeséget mondok, de nem lehet ez a vga sajátossága, mégpedig abból adodóan, hogy egy 5870 tulajdonképen egy 4890CF fizikailag....Ha meg dirver, akkor esetleg még arra tudok gondolni, hogy a win7-tel nem barátkozik rendesen a catalyst????
Már kínomban állítok fel ilyen teóriákat.... ....Egy barátom tesztelte a Gridet egy egy H55-ös lapban egy i3 530@4GHz-es procival és egy GTX295-tel.
Az egyik magot le is tiltotta a vga-n, és így is szénné alázta az 5870-et. Fps-ben is többet tudott (ennél a játéknál) valamint semmi ilyen akadás probléámi nincsenek.
A kép ugyanolyan gyönyörű, mint atival.... -
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
Nekem nem tud valaki segíteni?
Köszönöm!
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Hátha találkozott már valaki ilyesmivel és tudna segíteni.
Gridben normál fps-ek mellett laggolás van.
Adott i7920@3.2GHz, SSD Raid (Ezen van a rendszer is, meg a játék is), 5870 900/1250/1,174V; Windows 7 64bit
Grid beállítások: Minden kiegészítő graf. beállítás maxon; 1920x1080; 4xAA; függőleges szinkronizáció bekapcsolva.
Fps; min:55; max:64; avg: 60
(ugyanezen beállítások mellett, csak az élsimítást 8x-ra állítva: 42/63/50)Szóval ezekkel az értékekkel nem nagyon kellene akadnia a játáknak, nem?
Már a meüben, a betöltés közben megjelenő, és cserélödő szövegek is meg-meg akadnak.
Ha kikapcsolom a függőleges szinkronizációt, akkor javul a helyzet, de nem az igazi... Vannak pillanatnyi kihagyásai a játéknak....Valakinek, ha van ötlete, tapasztalata ossza meg velem legyen szíves!
Előre is köszönöm!!!!
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #8597 üzenetére
Köszönöm!
Nekem az idle tűnt magasnak (45fok), de akkor rendben van!
Kicsit babráltam a venti vezérléssel, mert nekem nem tetszett, hogy 70fokos gpu-nál is alig forog a venti... Valószínűleg elég, ha így van bekalibreálva gyárilag, de én jobban szeretem, ha hűvösebb a vga... -
TomiLi
addikt
Biztos volt már, de nincs kedvem visszaolvasni!
Egy 5870-es vga -nál idle-ben és terhelten, mekkorának kell lennie a gpu hőfoknak?
Köszi! -
TomiLi
addikt
válasz
partyphoto #8515 üzenetére
Nekem még szerencsém volt, mert tavaly decemberben sikerült megvennem a Tridenteket. Tavaly még 45K+ áfa volt 3x2 2000MHz, most meg 53-54+áfa....
-
TomiLi
addikt
válasz
Zoli-206 #8513 üzenetére
Év elején volt egy ilyen hír a memóriákról is... az félig meddig igaz lett. Nagy általánosságban nem tudom mi a helyzet, de a g.skill drágább lett.
Nekem egy kicsit ezek a hírek már nem is hírek, hanem inkább forgatókönyvek bejelentései.....
Más: MSI 5870 Lightning: A végleges verzión nikkelezett lesz a hűtő? Mert vannak olyan képek, ahol a réz csövek csupaszok... Ez még "béta" verzió?
-
TomiLi
addikt
Egy kis tapasztalatomat megosztanám veletek.
Van egy 5870-em 10.2-es catalyst, egyenlőre alapon egy 920-as cpu... (nincs még normális hűtőm), két megjelenítő, egy monitor, meg egy tv. Ez utóbbi okozott egy kis galibát. 2D üzemben el kezdett a kép vibrálni náha, meg szellemképes lenni a monitoron (ez az elsődleges).
Cseréltem catalyst-ot, arra gyanakodtam, hogy tulságosan visszaveszi az órajeleket a vga...
Hát az volt a baj, hogy a képernyő megjelenítés, az "elsődleges képernyő kiterjesztése"
-re volt állítva. Ahogy átálítottam "klonozásra" megoldodott a probléma.Azért örülök, mert már frászt kaptam, hogy annyi a vga-nak....
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #8410 üzenetére
Az egészet szeretném nikkeleztetni, de ha rontja a hatásfokát, akkor inkább elvetem ezt az ötletet.
( Azért döntöttem a nikkelezés mellett, mert egységes színű hűtőbordákat szeretnék a gépbe. Az már más kérdés, hogy nem lehet olyan arzenált összeállítani, ami minden kritériumnak megfelel)
Szerinted ez a setsugen akkor a négy hőcsővel elég lesz az 5870-nek úgyis, ha szeretném majd egy picit megpiszkálni a vga-t.
Természetesen a különálló a VRM hűtéssel.Ez a setsugen azért tetszik nekem is nagyon, mert be van süllyesztve a lamellák közé a venti
-
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #8396 üzenetére
Hát két bibi van.... Pont a chipset hűtő, de erről még le tudnék mondani.... A memóriák hűtője is nagy....
Még egy elvetemült ötletem támadt.... Van egy setsugen hűtőm, az elegendő még egy 5870-hez... A modding hülyeségem miatt, meg érdeklődöm, hogy lehet-e ezt a réz alu keveréket nikkelezni-e....
Természetesen minden variánshoz evidens a külön álló VRM hűtő.Más:
Nah ma mennyire amatőr voltam... hosszas szünet után végre összeraktam megint az x58-as rendszerem az 5870-nel.... Teljesen meg voltam ilyedve, mert amíg nem volt fent a catalyst addig szépen pörgette a ventit....
Amint feltettem a catalystot elcsendesült a vga... -
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #8367 üzenetére
Nagyon jó ötlet, mert akkor raknék két HR-03-at, csak különböző módon. Igen a két különböző hűtő, az nem tetszene annyira. Azt nem tudom, hogy a vga felett hogy férne el az északi híd hűtőjével....
Ennek még utána nézek. Köszi a segítséget! -
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #8364 üzenetére
Csak vicceltem
A ház az egész jó, mert egy 180mm-es venti szívja a levegőt előről, ami pont a két vga között is áttolja a friss levegőt ( elvileg) (Silverstone ft01)
Olyan 35-36mm-nek mértem. Maga a TR hűtő 24 mm magas, ehhez hozzá jön még a venti 12mm. - elég necces....
Az alsó vga hűtő lefogató csvarját át is kéne alakítani, mert az is fedésben lenne az előbb említett mérettel. -
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #8361 üzenetére
Ne tessék engemet kinevetni a modding hobbim miatt....
Nekem ez is fontos....
Abban igazad van, hogy méretben elvész a vga hűtő, de hasonló a felépítése a gyárihoz képest. Ezalatt azt értem, hogy át tudja szívni a levegőt hosszanti irányban.
Amit most linkeltél - és én is korábban - az sokkal jobban tetszene, de sajnos nem fér el. Még ha 12mm magas ventiket rakok rá, akkor sem. Az alsó kárta ugyanezen hűtőjének felogató csavarjai, nagy valószínűséggel bele akadnának a felső vga ventilátor lapátjaiba. A másik probléma, hogy a felső és alsó vga között nagyon kis hely lenne, így a felső ventik vagy szívnák csak az alsó vga melegét, vagy éppen a felső vga melegét tolná rá az alsóra... Sajnos nem lenne túl jó.... Pedig nekem is arra a TR hűtőre fájna a fogam.... -
TomiLi
addikt
válasz
Robi BALBOA #8357 üzenetére
Jaaa végül is minden relatív. Erre nem is gondoltam.
Engem nem zavar a referencia hűtés hangja, mert terhelés alatt sem pörög fel nagyon. Én csak modding miatt szeretnék hűtőt cserélni....Tervben van egy Cf kiépítése egy mATX lapban. Ezért nem mindegy, hogy milyen a aftermarket hűtő.... Nem férne el kármelyik....
-
TomiLi
addikt
Akkor láttam azt a táblázatot... hát ott nem 36db-ről beszélnek, hanem 50-ről...
Csak mát a fordulatra nem emlékszem....Lehet az a turpisság a gyártó oldalán hogy az ott leírt fordulatnál, még többre is képes a zalman venti.... bár nem hiszem, hogy 3600rpm-nél többet forogna. Ők meg ehhez a fordulathoz adták meg a zajszintet 36dba-nak.
Nekem most egy használaton kívüli setsugenem van, aminek a ventijére szitén 36dba körüli zajszintet írtak... Ha ilyen lesz, akkor nekem az még elmegy. A gyári ref. hűtő zajszintjénél jóval alacsonyabb. Persze azért már van hangja....
-
TomiLi
addikt
Hát köszi, hogy erre felhívtad a figyelmem. Mármint a zalman hangjára.
Én meg azt hittem, hogy még kibirható a hangja, mert a gyártó oldalán 36db-et írtak. Ezek szerint megint más a valóság....Nem egy francia oldalon láttad a tesztet, ahol több hűtőt próbáltak?
-
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
Köszi a segítséget, megerősítést
Még sajnos nem láttam sehol VRM hűtőt... folyamatosan nyaggatom a kereskedőket, de egyenlőre semmi....
Eddig egy helyen találtam csak, de az nagyon messze van és nem éri meg szerintem Amerikából rendelni. -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
5870-re kinéztem egy zalman GV 1000 aftermarket gpu hűtőt, meg egy TR VRM hűtőt a vga-ra.
Azért esett a választásom a Zalmanra, mert ez a hűtő picit hasonlít a gyári megoldásra abban, hogy a venti a lamellák közé van építve. A másik ok, hogy ez nem olyan magas, mint más hűtők, így közvetlenül elférne egymás mellett két vga. (mATX alaplap)
Tudom sokaknak az a véleménye, hogy a gyári hűtés a legjobb. Nem is vitatkozom. Csak nekem nem tetszik kinézetre. Modding miatt szeretnék utángyártott hűtőt...Mi a véleményetek? A két hűtő lehetővé tenné a biztonságos működést? Köszi!
-
TomiLi
addikt
válasz
omikron23 #6714 üzenetére
Persze tudom, játsszak inkább, ne benchmarkoljak....
Kinek mi a fontos, nem is azzal van a baj, hanem azzal, hogy ez a driver mizéria nem túl jó reklám az atinak... Nem értem, hogy nem tanulnak a korábbi hibáikból???
NV-nél nem kísértem figyelemmel egy vga "születését" sem, de volt nv kártyám, ott nem tapasztaltam ilyen drivermizériát - ekkora mértékűt...Persze már ezzel a 9.12-essel egész szépen keyeg egy 5850, vagy 5870. 5890 egyenlőre siralmas... pedig über vga lehetne!
Arra azért kíváncsi lennék hogy pl, egy 5870-es tulaj számíthat-e a jővőbeni driverektől valami pozitív változásra? Min. FPS stabilitás lenne a legfőbb dolog!
-
TomiLi
addikt
válasz
GreatGodzi #6657 üzenetére
Nah erre nem is gondoltam! Lehet, hogy igazad van, mert nálam is win7 64bit, van. és ezen kívűl egy win vista 64bittel próbálgattuk még... remélem driveresen orvosólható lesz, mert egy kicsit zavaró....
-
TomiLi
addikt
válasz
maflame #6653 üzenetére
Fraps-szel néztük, így derült rá fény. Van amikor észre vehetetlen, de van amikor kicsit beszaggat a játék... utóbbi ritkább esetben fordult elő,de vicces hogy gridben full hd, full beállításnál akár 100, vagy a fölötti fps-t produkál, és van amikor egy pillanatra laggol a játék....
-
TomiLi
addikt
Lassan de jön az "ellenfél" [link]
Hétvégén volt alkalmam egy kicsit próbálgatni egy barátommal egy gtx280-as vga-t meg egy 5870-es vga-t.... Érdekes jelenségre lettünk figyelmesek, ami az 5870-est illeti...
Iszonyat FPS-eket produkált egyes játékoknál, de egy nagy hiányossága azért van...
Néha érthetetlen módon nagyon leesik az fps... csak egy pillanatra, de van amikor 30 alá is... Általában észre sem vehető ez a másik érdekessége a dolognak! Szóval nincs akadás... A gtx gyengébb fps terén, de amit tud, azt stabilan tudja... crysis, nfs shift, borderlands, arma, meg a grid alatt néztük...Született egy olyan feltételezés(lehet hibásan), hogy ez a vga kialakítása miatt lehetséges. Hiszen az 5870-re rá lehet fogni, hogy két 4890-es vga összegyúrva, ha nem is a hagyományos CF szerint...
Az lenne a kérdésem, ha valamennyire helyt álló a feltételezés, ez az fps leesés javulhat a későbbi, kiforrottabb driverektől? -
TomiLi
addikt
sziasztok!
Azt meg tudja mondani nekem valaki, hogy egy emelt órajeles 5870 számottevően mennyivel fogyaszt többet, mint egy alapórajeles vga? csak kb..Köszi!
-
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
Csak kíváncsiságból kérdezném meg, hogy akinek 5870-ese van win7 alatt mekkora a reális pontszám az élményidexben a vga-ra vonatkozóan? (alap órajeleknél)
Érdekes, hogy az élmény index DX10-et ír -
TomiLi
addikt
Az a baj a gigabyte-tal, hogy sehol nincs.... Hardverkerben tutira nem lesz idén (ezt mondták) Az asusra várunk sokan, de az sem 100%...
Ráadásul elöttem már mondta valaki, hogy az ár változhat, mire új szállitmány érkezik....[link]
-
TomiLi
addikt
válasz
Razermazer #5312 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
TomiLi
addikt
válasz
Razermazer #5310 üzenetére
Értem és köszönöm! A program már részlet kérdés, de köszi, hogy az asus szoftver problémára felhívtad a figyelmem! (Hát asus szoftver terén elég gyér..... Matrix VGA-knál is bizonyított)
A Bios lenne a lényeg. Mármint az hogy csak az asusban lehet fesz értékeket állítani?
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #5305 üzenetére
Hali!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az 5870-esek közü még mindig csak az asus ad olyan biost és programot a VGA-hoz, amivel lehet az órajel emelés mellett feszültséget is emelni?Shapphire terén mi a helyzet ezen a téren? Köszönöm!
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Ma be akartam nevezni egy 5870-re.... (asusra - nem akarok biost cserélgetni) Erre sehol nincs.... 5970 sincs sehol, meg annyiért nem veszek hardvert.... (még normális driver sincs hozzá...) Aztán este felé kaptam egy emailt egy üzletből, hogy talán jővő hétre mégis csak lesz 5870 (asus) . Meg is néztem a honlapot ahol 10dbról adnak tájékoztatást! Ma is jött három, de lemaradtam, mert már hárman befoglaltak előttem... és senki nem mondta vissza a rendelését...
És erről nem tájékoztat a honlapjuk, csak a raktáron lévő cuccokról...
Na nem reklámozni akarok, (sajnos nem az enyém az üzlet), csak szólok, ha valaki még meg akarja lepni magát ilyen vga-val, akkor talán itt még van esély rá.... -
TomiLi
addikt
Korábban volt szó, hogy a thermalright-nak már vannak hűtői a 58xx szériás vga-khoz (tudom,akkor is tudtam, hogy pöpec a gyári is!!!) Akkor szó volt róla, hogy önmagában bármely kompatibilis GPU hűtő édes kevés, mert külön kell a ramoknak is (legalábbis nem árt - főleg ahogy megdöglött egy pár darab...) Na lényeg a lényeg, a thermalright honlapján már fent van a VRM (verem
) hűtő....
-
TomiLi
addikt
Hát igazad lehet, de én már nem lepődnék meg semmin....
Nem kicsit vagyok szkeptikus....A fene sem tudja, hogy megy ez (meg sok minden más) a háttérben....
AMATŐR:
Hát ez igaz! Gari nélkül eddig csak memóriát mertem venni.... Pontosabban arra is van gari, csak gyártó... Jobban szeretem én is ha van itthoni kiskerbe szoló garancialevél...
Még egy hetet kell várnom, szóval addig már nem sok időm lesz ezen rágodni.... Ha lehet kapni én is veszek egy 5870-et, vagy egy 5970-et... Ez még függ a "kedvemtől" -
TomiLi
addikt
Hát ez nem túl jó előre vetítés, de sajnos lehet benne igazság....
Ha lenne egy valamire való vga-m akkor nem nagyon érdekelne a téma...várnék még egy-két hónapig, vagy a fermi-ig....
De jelenleg sajna semmilyen vga-m nincs és venni akarok valamit.... Most vegyek jó sok pénzért egy lottószelvényt???? Úgy értem 100K-ért vagy , jó lesz ,vagy nem.....
ez itt nagy problémám.... 5970-ből sajna még nagyon kevés van.... Remélem azzal szerencsésebb leszel!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest