- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crytek
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #2384 üzenetére
képed van róla esetleg ? csak hogy hogy fért rá az s1, mert így hogy dvi csati egymás tetején van bajos lehet a felrakás.
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz
cowboy_bebop #2388 üzenetére
Köszi..
Őszintén szólva ennél azért jobbra számítottam...főleg AA nélkül..
Vajon XP-n jobban menne??
Ja és Arma 2 engem is érdekelne... -
Crytek
nagyúr
válasz
Terhelés alatt mennyire melegszik fel max??
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
BullKoxa #2386 üzenetére
Igen, azért.
Én ilyen hülye vájtfülű vagyok. Nekem még anno a Corsair tápom is hangos volt.
luw2win: az a 21% nem mérvadó, mert az csak az h. a kártya mennyin járatná a gyári hűtőt. Az S1-en a venti 700RPM-en megy.
Kérésre a sima Cryis 1.2.1 benchmarkok: noAA, 2xAA, 4xAA, 8xAA
Proci: Phenom II X3 720@3.5ghz,VGA: Sapphire 5850 alapon
1680*1050, minden very high-on2009.10.10. 16:22:52 - Vista 64
Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1680x1050, AA=No AA, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Demo Loops=1, Time Of Day= 9
Global Game Quality: VeryHigh
==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 63.87s, Average FPS: 31.31
Min FPS: 16.64 at frame 151, Max FPS: 41.14 at frame 872
Average Tri/Sec: -13989379, Tri/Frame: -446746
Recorded/Played Tris ratio: -2.05
TimeDemo Play Ended, (1 Runs Performed)
==============================================================Beginning Run #2 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1680x1050, AA=2x, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Play Time: 73.75s, Average FPS: 27.12
Min FPS: 16.53 at frame 151, Max FPS: 37.36 at frame 874
Average Tri/Sec: -11560992, Tri/Frame: -426304
Recorded/Played Tris ratio: -2.15
==============================================================Beginning Run #3 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1680x1050, AA=4x, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Play Time: 73.01s, Average FPS: 27.40
Min FPS: 14.94 at frame 142, Max FPS: 35.20 at frame 871
Average Tri/Sec: -11429756, Tri/Frame: -417218
Recorded/Played Tris ratio: -2.20
==============================================================Beginning Run #4 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1680x1050, AA=8x, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Play Time: 74.83s, Average FPS: 26.73
Min FPS: 12.94 at frame 145, Max FPS: 36.70 at frame 867
Average Tri/Sec: -11381010, Tri/Frame: -425806
Recorded/Played Tris ratio: -2.15
==============================================================Completed All Tests
-
luw2win
őstag
-
BullKoxa
őstag
válasz
Mért cserélted le a gyári hűtőt???Hangos volt vagy mi.
-
vergilx
őstag
válasz
hopppáááréé,gut gut,schön schön!
-
cowboy_bebop
őstag
Sapphire HD5850 + AC Accelero S1 + 12cm-es Revoltec venti (csak ez volt itthon
).
A lényeg így is látszik:
-
katt777
félisten
-
ByB
addikt
válasz
cowboy_bebop #2380 üzenetére
Köszönöm.
-
cowboy_bebop
őstag
Közben már a driver is megjavult, újra kellett rakni a windowst.
Byb: 9,5" ~ 24,5 cm.
-
ByB
addikt
Valaki meg tudná nekem írni az 5850 fizikális méreteit? Leginkább a hossza érdekelne.
-
XoZ
aktív tag
5870 CPU skálázódás néhány játékban: [link]. A grafikonok alapján egy 3-4 magos processzor alapórajelen elég megfelelően terhelő grafikai beállítások mellett, már 1280x1024 és 4xAA/16xAF esetén is (legalábbis a tesztelt játékoknál).
-
mickemoto
őstag
válasz
cowboy_bebop #2338 üzenetére
Üdv!
Nekem is 4830-as kártyám van szintén AccS1+venti hűtés és a felbontás is ugyanaz.
Az AccS1 rámegy az 5770-esre? -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #2337 üzenetére
Változó. Nálam volt, hogy bő 1 hét múlva került fel, de a friss alig 2 napot kellett, hogy várjon. Attól is függ, hányan publikálnának éppen.
cowboy_bebop: Még nincs hivatalos driver az 58xx karikhoz! Normális meg fél évig nem lesz kb. 9.10-essel próbálkozhatsz már.
RI/OS: Tudod, fél év. Annyi az ATI driverek akklimatizálódási ideje egy új szériához.
ko-ko82: Vajon a Dirt 2 megy majd HT-gel? Mert az 1. részt azért kukáztam. Nem fogom butítani a gépemet, csak mert nem tudnak normálisan megírni egy programot, miközben 3-5 évvel ezelőtti játékok lazán elfutnak.
-
Tituka
senior tag
HD 5850-hez elég lenne egy corsair CX 400-as táp?
a konfigom az adatlapomon...
-
BullKoxa
őstag
Persze 5770-n már van ,de 50-s meg nincsen jó áron..(68K-t adnék érte max,ebbe benne van a szállítás is)
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Szerintetek meddig lehet majd kapni a Sapphire 5850-t Dirt2 kuponnal???És az mért van,hogy az 50-k más a külseje.(mért nem lehetett volna teljesen burkolt,mint a nagy tesó?)
UI:kíváncsi lennék milyen a DX11.Mert ugye ezen kívül nincsen másik dx11-s játék,még.
-
Manitou
veterán
Igen 4850-est tudnék jó áron szóval az is benne van a tarsojban. A 7950GT-t se a maga idejében vettem, hanem akkor mikor 8800GT láz bejött
2007 karácsony körül.
Hát ja nem szoktam rohanni a boltba és megvenni egyből ha kijön valami új cucc
5770 is jó lehet, ha jó áron tudnék venni. -
Speed®
titán
válasz
Manitou #2355 üzenetére
Persze, nem rossz ez az új széria..de: mire beérnek a driverek, az 2-3 hónap.
Mire elmúlik az újdonság-hype jön a karácsony-hype, és aztán lesz olcsóbb..
Gyakorlatilag én január vége-február körülre mondanám az időt, amikor már érdemes lesz beleugrani egy 5770be pl., remélhetőleg 30 körüli áron.
Addig viszont prímán ellennél egy 20 körül-alatt beszerezhető 4830al szvsz.
Persze ha ennyire vágsz az újdonságra, hajrá, de a 7950GTből ítélve nem ;) -
Gr3GoRi
tag
válasz
cowboy_bebop #2356 üzenetére
Beépített bench sajna nincs. Elég ha Fraps-el mérsz átlagot a nagyobb mapon(Csernerusszia). Kíváncsi vagyok meddig bírja majd az 5850
Ja és köszönöm hogy leteszteled!Sztm néhányunkat érdekli ennek a game-nek a tesztjei
-
Manitou
veterán
-
Manitou
veterán
400W-os FSP Bluestorm 2 táp elég lenne egy 5850-hez? Esetleg 5770
Amik vannak a gépben:
X2-es, 2GB ram, 1 vinyó, 1 optikai meghajtó -
Gr3GoRi
tag
válasz
cowboy_bebop #2336 üzenetére
Egy Arma II tesztért nagyon hálás lennék
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz
cowboy_bebop #2333 üzenetére
Sima Crysis érdekelne very, de méginkább UltraH-n...AA-nélkül és AA-val is 1680-ban..
-
RI/OS
addikt
Normális driver tényleg jöhetne már
-
DrJános
aktív tag
ÖÖÖ tényleg, ha a Driver-eknél tartunk x600-hoz nem tud valaki? (ideiglenesen ezzel kell kihúznom egy 5870 vagy 5850 ig aminek a vásárlását (nem meglévő anyagiak miatt Április Május ra tervezem) és most Driver nélkül döcög a drága)
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop #2341 üzenetére
Na találtam az MSI oldalán RC7-et, ezzel most úgy néz ki, jó.
Csak tudnám h. akkor a hivatalos honlapon miért a rossz van fent? -
cowboy_bebop
őstag
válasz
- = Zk = - #2339 üzenetére
Eddig még csak a Resident Evil 5-öt néztem, az megy max.-on minden. Az 512-es 4830-on ha jól emlékszem az élsimítás már kifogott.
Van még egy negatívum. A driver borzalmas. Olyan hibákat produkál 2D-ben, h. "bentragadnak" az ablakok (ha mozgatsz egyet, olyan mintha száz ablak lenne egymás mellett), ill. néha oda ne illő pixelek vannak a képernyőn. Csökkentett módban nem csinálta ezt. Most leszedtem a drivert, és így sem csinálja. Gondolom így hardveres hiba kizárva.
Ennél tud valaki újabb drivert?
-
Neoteric
addikt
HD5850-re vajon rámegy az AC TwinTurbo?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
cowboy_bebop #2338 üzenetére
értem..köszönöm...
"szemmel" látható tapasztalat játékok alatt?....ne számokat mondj, köszi
milyen játékok voltak, milyen beállításal -
cowboy_bebop
őstag
válasz
- = Zk = - #2337 üzenetére
512MB-os 4830 volt előtte. A monitoromnak 1680*1050 a natív felbontása, ebben is használom.
A hűtés az egyenlőre negatív számomra (mondjuk a 4830-on egy Accelero S1 + halk venti volt, ezen meg ugyebár a gyári). Automatikus szabályzással terheletlenül 21%-on megy, de így is eléggé hallható nekem. Az igazsághoz hozzátartozik h. sajnos nagyon vájtfülü vagyok, anno még a Corsair tápom is eléggé hallható volt nekem.
A hőfok az jó, a fenti helyzetben 40C.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
cowboy_bebop #2336 üzenetére
nem lesz az meg holnapra sztem
....úgyértem a PH! nem fogja engedni...vagy azokat olyan gyorsan "átnyálazza?"
nekem mind1, mivel tesztelsz
engem nem a számok érdekelnek, hanem, hogy "mit látsz", és azt mihez viszonyítva.. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
- = Zk = - #2335 üzenetére
Holnap lehet h. összedobok egy írást logout-ra.
Adjatok ötleteket, mivel teszteljek.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
szia
felém jöhetne ez+az
...
konkrét tesztek nem érdekelnek, hiszen azok csak tesztek...2 egyforma gép nincs sztem...
engem a személyes tapasztalat érdekelne, ha van....játékok alatt leginkább. mivel próbáltad, mennyi ideig, milyen VGA volt ez előtt?...stb..jöhet egy "Trial" LogOut ide
köszönöm -
katt777
félisten
válasz
Miért nem írsz egy cikket logout-ra? Aztán be lehet linkelni 1. hsz-ba. De aztán nehogy 4XAA-gel, vagy az alatt tesztelj bármit is!
-
cowboy_bebop
őstag
Végre gépben az 5850.
Akit érdekelnének 5850 felhasználói tesztek Phenom II x3-as procival, az szóljon és szívesen lefuttatom amit kér.
-
kelzsoca
félisten
-
flurider
aktív tag
-
Corsa1
tag
hi all!
5770 vagy 4890 legyen. ugyanannyiért tudnék venni.tesztet nem nagyon találtam hogy melyik a jobb.
üdv és thx
-
Haart
addikt
válasz
FragMaster #2316 üzenetére
Képzeld nekem is gigám van azokkal még soha nem volt gond
A másik meg hogy a hibásodási arányt lelehet fosni
Ez mindenkinél más lesz. Az átlag 1 adott emberre soha nem lesz igaz. Tehát kár is nézni.
-
janos666
nagyúr
válasz
flurider #2319 üzenetére
Wolfenstein, COD5, COH.
Ezt jól összeszedted, már csak a StormRise hiányzik.
Az első kettő "ősrégi" motorokra épül, egy 8800GTS-el is gyönyörűen elfutnak, de talán még a 9600GT-t sem akasztják meg. A COH pedig hírhedten Radeon Techdemo kategória, ami az FPS mérős teszteredményeit illeti, és az is a kártya előtt jelent meg.
Crysis, GTA IV, de akár még néhány UT3 motoros játék, pl nekem a MassEffect is gyorsabbnak tűnt 1Gb-al, Cryostasis, STALKER, jajj, nem is sorolom tovább, szóval van azért pár, ahol necces, nem csak 1-2, hanem 4-5 is bőven. -
katt777
félisten
válasz
katt777 #2318 üzenetére
#2318: Ez nagyon mellé ment.
flurider: Az általad említett játékok nem nagyon használnak AA-t (kivéve C), ráadásul nem is újak, ezeket én levett VGA órajelekkel toltam. Nem arról volt szó egyébként, hogy nem mennek a játékok 512MB-os VGA-val (értelemszerűen kisebb a memóriahasználat, ha butítod a megjelenítést), hanem hogy 1920-as felbontásban szignifikánsan gyorsulnak +512MB RAM-tól (de +1.5GB-nak semmi értelme), természetesen megfelelő grafikai minőségben. Akinek nem kell a minőség, az használjon 8800GT-t vagy HD3870-et.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #2317 üzenetére
Valaki használ Thermalright Ultra 120-at? Mert az olyan vékony, hogy nem tudom elhinni, hogy jobban hűtene a Mugen 2-nél és a Z600-nál, tesztekben mégis azt írják. Szeretném jó előre tudni, hogy ha lesz lehetőségem ismét CPU-hűtőt venni, mi lenne a legjobb. Z600 alá nem adom.
-
katt777
félisten
Ferrari akkor megy tönkre, ha nem tudod vezetni.
(Egy hétköznapi autós iskolában "képzett" sofőr alatt biztosan.) A VGA-t illetően igazad van, az én aláírásomban amúgy olyan hardverek szerepelnek, amelyekkel nem csak 1-2 problémám volt, és én sem veszek olyanokat többé.
FragMaster: Kukázók mesélhetnének, mennyi minden nem hulladék, ami annak tűnik.
-
Haart
addikt
válasz
FragMaster #2312 üzenetére
Nekem mind1 hogy belenyultam vagy se, ott vége mindennek. Ha veszel egy ferrarit és alattad folyton tönkremegy akkor nembizti hogy legközelebb is azt veszed akármilyen jó. Én így gondolkodom, ráadásul másik gyártóval soha nem votl még bajom, ennyi
Tehát minek is vennék megint sapphiret? Ha a többi bejött?
Még a végén pechem volna és mellényulnék megint.
-
katt777
félisten
Nekem 4-ből csak 2 (1db 3870, de a CF-párja még mindig hiba nélkül megy annál, akinek eladtam, 1db 4870).
ASUS-ból 3-ból 2 (ebből 2db 4870 Glaciator - hűtés leállás). Szóval a 4. 4870-em van 1 éven belül, és közben kiesett bő 2 hónap a garos intézkedések miatt. De a 2. Sap. 4870-em nem melegszik annyira, mint az 1., és már hónapok óta jó (kop-kop). Azért azt megsúgom, hogy a ref. kártyákat a Sapphire gyártja a többieknek, szóval nehezen tudnál egyelőre mást venni...
FragMaster: Már írtam ennek a 2%-nak a valóságtartalmáról, de az is igaz, hogy annyira sok a Sapphire kártya a piacon (fő gyártóként mindig ők az elsők a piacon), hogy jóval nagyobb az esély hibásat kifogni, mint más "gyártó" esetében (mint írtam a 2. 4870-nel kapcsolatban). Szóval nálam a Sapphire meghibásodási rátája a fentiek alapján 50%, az ASUS-é meg 66.6%, mert anno az 1950XT-jükkel semmi problémám nem volt.
-
Haart
addikt
válasz
FragMaster #2308 üzenetére
Én elvből nemveszek pl sapphire kártyát. Az összes amim votl eddig mind meghalt, szóval nálam ők nem jönnek vga gyártóként soha szóba.
-
katt777
félisten
válasz
janos666 #2288 üzenetére
Én sosem mondtam, hogy 1920-ba elég az 512MB, ergo az a vélemény nem mérvadó.
CF-re meg éppen azt írtam, hogy csak a támogatott játékokban van hozzávetőlegesen értelme. Ezt nehezen cáfolod ezeknek a támogatott játékoknak az újabb tesztjeivel.arn: Persze, tutira nagyobb felbontása lesz tőlük a monitoromnak!
Eddig is minden játékot maximumban toltam.
Elmondom sokadjára is, nyilván ezúttal is hiába: az új kártyákon a sok VRAM a több megjelenítő támogatásához kell. Nem 1-hez. A kártya teljesítményét (58xx) meg nem kéne összekeverned a VRAM mennyiségével, azaz van értelme 58xx kártyára áhítozni, csak a 2GB-ra nincs.
gbors: Nem is állítottam, hogy mást mondtál, azok számára hangsúlyoztam, akik a jelek szerint továbbra sem képesek felfogni a dolgot.
cszn: De akkor lehet dicsekedni a hommokozóban, hogy nekik 2GB-os van...
luw2win: Megfelelő támogatású HD TV-n (vagy rosszon
) nézve az elmossa az éleket, ergo nem kell programból alkalmazni, és nem terheli a GPU-t. Ja, de akkor meg minek 58xx kari...
-
luw2win
őstag
válasz
CsendesMark #2304 üzenetére
Nekem Palit ati kártyám, van és ennyi befejezik az ati gyártását?
Pedig nagyon megvagyok vele elégedve, jo csendes, és olcsóbb mint egy agyon csicsázott his, vagy akármi -
Haart
addikt
válasz
FragMaster #2302 üzenetére
Hja nagyobb áron persze, de a gainward extra hütösök kb szinte semmi felárral nem voltak. Ezért volt jó. Az ilyen vapor meg barátai rohadt drágák, hisről ne is beszéljek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Automata kávégépek
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged