Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
keIdor #18412 üzenetére
Értem. Köszönöm a tanácsokat, infokat....
2 Mag sajnos már nem elég játékra. Ezt több prohardver teszt is alátámasztotta... egy 920i átlagban 33-40% al gyorsabb mint egy e8400 játék alatt is...
Valahogy jobban húz a szívem a 6970 eshez, 90 körül kapok már boltból.
GTx 580 assal nincs semmi bajom, max 2 hétig nem eszek
Félre téve a viccet 125 ezer forint már húzós számomra...
5850 CrossfireX el az az egy bajom, hogy néha becsúszik valami driver hiba... az elég kellemetlen tud lenni 2 GPu nál...
1 elég, ami stabil és biztos...
Ami tuti hogy a 6970es se lesz szégyenlős fogyasztás tekintetében...
A procira is kíváncsi vagyok mennyivel lehet erősebb egy 950es i7 mint a mostanim core2. -
SzlobiG
félisten
válasz
keIdor #15218 üzenetére
Jah persze nyilván nem akarom szétküldeni, csak ha most van egy hivatalos adat akkor azon belül belőni egy stabil értékre most a 950-et 1.164-el viszi furmark stabilan tippre az 1000Mhz olyan 1.25 körül lenne meg stabilan ami végül is már igencsak nagy többlet fesz és lehet meg se érné már csak a fogyi miatt is, de végül is ezért cseréltem a tápot is, hogy majd bírja...
-
Giot
addikt
válasz
keIdor #15193 üzenetére
Az a Vapor jó vétel lehet! Tőlem kapsz egy szavazatot rá!
(#15188) SzlobiG: [link] Abban 1etértek hogy az 5870-ben is van kellő tartalék. De ha kapna egy 5850-et 60,65 környékén használtan ad neki 850/1200-at és a 460-at bucira veri igaz ez tényleg csak a fentebb említett árin érné meg.
(#15195) tom_tol: A feszre én is kíváncsi vagyok.
-
Daffni2
addikt
válasz
keIdor #15171 üzenetére
Felesleges az 5870.
Itt egy GIGABYTE GV-R585OC 80 ezerért
Szinte hangtalan hűtővel 920/1200 MHz !!
Nem kell hűtőt cserélni rajta
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
keIdor #10000 üzenetére
Hát MSI Lightning-ot nem tudom mennyire lehet kapni, de tesztek alapján nem valami nagy durranás.
A Vapor-X az jó, de nem árt egy jól szellőző kockó neki. (Én abban az esetben venném, ha max 5-7k-val lenne drágább mint a ref)
A Ref is tökéletes nem kell neki feltétlenül jól szellőző ház(de nem árt), ha nem tuningolsz nagyon (alapfesz gpu:920-950) akkor halknak mondható, ha pedig rendesen tuningolsz (1ghz+) akkor "kicsit" hangos a kicsike. -
ffodi
veterán
válasz
keIdor #10000 üzenetére
Ha nem gond az ár akkor MSI Lightning.
Elég egyedi darab, és a külföldi fórumok alapján gyári hűtővel sok esetben megy 1100/1350-et némi feszemeléssel. Afterburner fullosan támogatjam ellenben a vaporral, amin nem lehet feszt emelni, így korlátozott a tuninglehetőség. Ha jól tudom, akkor az új vaporokon hátul van a segédtápcsati, szóval ez is gond lehet, ha nem elég nagy a házad.(lehet hogy a régebbinél volt csak így.
Az msi mellet szól még a 8+6pines tápellátás. Hűtésteljesítményben szerintem nagyjából megegyeznek. De szerintem nyugodtan vehetsz ref. kártyát is, ezek is tökéletesek, nekem is gyári hűtővel simán viszi az 1050/1355-öt, és alapon teljesen hangtalan.
-
Kirtam
tag
válasz
keIdor #10000 üzenetére
Hello!
MSI-ről nem tudok nyilatkozni. Nekem nem valami szimpatikus márka de ez csak az én személyes véleményem.
Vaporom volt, ha nem tervezel túl nagy tuningot, akkor megéri, komoly tuning nem nagyon megy rajta mert a bios-a nem enged fesz-emelést, de nálam alapfeszen is ment 990/1300 Mhz-etAmúgy a Vapor csendesebb és hűvösebb is egy jó 15 fokkal mint a ref. ha jól tudom valamivel rövidebb is a PCB-je mint a referencia változatoknak.
2GB-os Toxic verzió a lap legalján van róla kép a ref mellé téve
-
Blaze71
őstag
Köszönöm az infót. Mondjuk nem igazán érdekel az nVidia, csak azért lenne jó, ha kijönne januárban, mert letörné az ATI árait. Lenne konkurencia. Viszont ha az év eleji uborkaszezon lenyomná az árakat, akkor elképzelhető, hogy tényleg lemegy 50 ezer alá az 5850 és innentől BestBuy kártya lesz. Meg lehet, hogy kijönnek a nem referencia típusok is és elindulhat az igazi árverseny. Bár gondolom, hogy ebből a referencia is bőven megteszi. Igaz, hogy a gyerek bele bír csapni a jóba, mert a Dirt2-t úgy várja, mint a messiást.
A tesztekre kitérve, meg azért 3DMark2005-tel tesztelek, mert a netünk Vodafone és csak GPRS hálózat van, ami max 56 kbit. Nos ezzel meg nem igazán lehet leszedni semmi nagyobb dolgot. Ráadásul nejem gépéről netezünk, a fiaméra csak ritkán teszem rá, ezért a 3DMark2006 is kilőve, pedíg az is megvan. Meg régebbi gépteszteket is a 2005-össel tudok öszehasonlítani, mert el szoktam menteni őket. Néha jól jön.
-
bigdigit
addikt
köszönjük az építő jellegű hozzászólást.
ha még 100x leírod neked nincs semmi gondod az ati-val attól még más nem lesz előrébb semmivel.úgy véded mintha fizetést kapnál érte.a házszámot is eltévesztetted mert sehol nem írtam olyat nv-ét kell venni.ha te egy játék beli bugzást beteg vinyóra vagy rossz tuningra tudsz fogni akkor nálad nem stimmel valami.
-
bigdigit
addikt
ez az user errorozás kezd kicsit unalmas lenni.szerinted egy kurva dirver uninstal és egy új telepítéséhez külön számtech diploma szükséges?a legtöbb ember azért nem találkozik anomáliákkal mert kevés játékkal nyomul.én pl szinte minden új játékot kipróbálok...mondjuk az ilyen 500 megás szarokat nem.
-
WesTM
őstag
Nagyon érdekesnek találom ezt a rengeteg driver anomáliát, csak érdekes módon 2 éve mióta radeonom van újra, nem találkoztam ha jól emlékszem egyel sem.
Szerintem kicsit sok az user error. Ahogy biztatják egyesek egymást a driver cserénél az előző verzió törlésére stb. Szerintem ez egy baromság.
Világ életben úgy csináltam, hogy sima express telepítéssel rá húztam az új verziót a régire.
Soha nem is volt semmi gondom. De ez csak egy kiragadott példa.Tapasztalatból mondom nVidia driverek világ életben sokkal rosszabbak voltak... (legalábbis nálam sokkal több gond volt)
H.O.D.: Semmi gond nem lesz vele, természetesen nem kell alaplapot cserélni.
-
katt777
félisten
Lehet, hogy a bunkók közben mind ATI-t vettek.
Pont az egykori márkahívők szokták a legjobban gyalázni aztán a másikat, nehogy szembe kelljen nézni önmagukkal. Mindegy, engem nem zavar egyik sem; én jó kártyát akarok, ennyi. Amikor nV jobb volt, olyanom volt, amióta az ATI jobb, az van, még ha úgy is vagyok, hogy az nV évekig ment ua. driverrel gond nélkül, az ATI-nál meg mindegyikkel gebasz van (most pl. 9.9-9.10-ben nem működik a kényszerített AA és AF HDR-es Oblivionnal, W7-en meg mindig kilép a játék
). Persze most már az nV-nál is, úgyhogy végeredményben tényleg csak az ár/érték alapján kell döntenem, hogy a kisebb rosszat válasszam.
barks: Lesz ám közben még egy 9.12 is, persze vsz az még korai lesz ahhoz, hogy jó legyen. Ezért (is) nem kell korán új ATI kártyát venni.
-
katt777
félisten
Ja, hát az új árát figyelembe véve persze, csak nem kapod meg azt a pénz a régi kariért. Ilyen szempontból pofátlanul olcsón adják az 5870-et, ha megnézzük mondjuk egy GeForce 2 GTS új árát.
Hát, AC már nekem nem jött be az első sem, CoD-ok már messze nem a régiek (1-2), Left 4 Dead nem is érdekelt, de ezek már nyilván ízlésbeli eltérések. Dirt1 ment a szemétbe, amikor kiderült, hogy nem bírja a HT-et, mert lekapcsolni nem fogom egy béna játék miatt, miközben réges-régi progiknak sincs bajuk vele, és nem kockáztatom meg a 2. részt. -
katt777
félisten
80k-ért 5870 még mindig drága a tudásához képest, persze nyilván könnyebb bevállalni, mint 100k-ért. Egyelőre semmi nem igényel többet nálam a HD4870-nél.
Ó, hogy reménykedem, hogy az AvP-t nem qrják úgy el, mint a Red Faction 3-at, vagy a Soldier of Fortune 3-at, hogy másról ne is szóljak! Olyan rég láttam már valami élvezetes, új játékot! De ha mondjuk ebből is vmi ócska, külső nézetes baromságot csinálnak, hát, 3 hétig fogok rájuk voodoo átkokat olvasni. -
katt777
félisten
Az még érdekesebb, ráadásul most kaptam ezt 48xx topicban. Akkor mi lehet a gáz? Illetve miért fut az elvárható 20FPS körül a Sanctuary, és miért nem a másik 2? A 9.10-es driver tisztán volt telepítve. Fogom, és visszarakom a szűz w7 partíciót, megnézem az intel driverével, meg ismét 9.9-cel.
-
katt777
félisten
Ha nem tapasztaltál visszaesést HD3870-ről HD4870-re váltva, akkor nyilván nem azokat a friss drivereket, nem DX10-ben, és nem azokkal a programokkal használtad.
Azoknak, akik kételkednének a szavaimban, lefuttattam +1x a Heavent max összetettséggel, ám most 9.9-es driverrel, ha már az OGL tesztelése miatt viszatettem. Összehasonlításul a 2 eredmény:
i920 4.0 HD4870 815/1050 Catalyst 9.10 HQ: 3.4FPS, 85 pont
i920 4.0 HD4870 815/1050 Catalyst 9.9 HQ: 4,2FPS, 107 pontAzaz: az 5xxx sorozat megjelenésével 25%-ot esett a HD4xxx sorozat grafikus teljesítménye DX11-ben! (DX10.1, DX10, stb. vsz. ue. lenne.) Most ha nekem megint azzal jön valaki, hogy nem lesznek szarabbak az ATI driverek egy újabb széria VGA kiadásával, arra már tényleg nincs mit mondanom.
Abu85: Igen, az volt az a driver, amellyel megszüntették az 580X chipset CF támogatását.
Onnantól kezdve a CF-öm semmilyen kapcsolóval nem működött még azzal a többségében gyenge hatásfokkal sem (kivéve 3DMarkok és valamennyire még a CoJ, ha jól emléxem), amellyel addig. Itt a lényeg: "előfordulhatnak képminőségbeli problémák, mert még nem tesztelt beállításokról van szó" Magyarul félkész szart kapunk.
RI/OS: Köszi a tesztet +1x, természetesen módosítottam a cikkben az 58xx karik feltételezett használhatatlanságára vonatkozó részt!
-
katt777
félisten
Nem érdekel, egyetértesz-e az aláírásommal, a saját tapasztalataim vannak ott, nem a tieid.
Érdekes, hogy amikor új volt a HD4870-em, minden játékban a 3870 sebességének az 1/3-át produkálta DX10-ben (Crysis és Clear Sky is pl.).
, egészen a 4. erre írt driver megjelenéséig. Nyilván te is alacsony grafikai beállításokkal játszottál, amin én csak nevetni tudok, ha már valaki drága és erős VGA-t vásárolt.
(Vagy nem tavaly ősszel vettél HD4870-et.)
Szövegértést gyakorolnod kéne. Nem azt írtam, hogy a kezdő driverek lassúsága a bajom, hanem, hogy szánt szándékkal avultatják a régi hardvereket. Így volt ez már az AMD-s konfigom esetében, amelyben pl. használhatatlanná tették a CF-t, amikor kijött az újabb AMD chipset, és ezt láttam 38xx topicban is a 4xxx kártyák megjelenésével, most pedig az Unigine teszt eredménye alapján ez van a 4xxx sorozattal is. Eléggé tendenciózusnak tűnik a dolog.
-
bigdigit
addikt
új win7 64bit friss 9.10 catalyst első install a gépen.
szerinted milyen user error lehet itt??átírom a gamek kódját vagy mire gondoltál?ja azt elfelejtettem írni a residentet 4870x2-őn próbálom élvezni nem a 5850-en.de végül is mit várjak egy kártya driverétől ha egy 1 éves kártyára se tudtak normális drivert kiadni.
megrögzött atisok sose fogják elismerni a hibákat.viszont én nem vagyok piros szemű.
-
-
törölt tag
Egyet kell értenem
Szívem szerint átnyújtanék nekik 1-1 pelenkát...
Tisztelet a kivételnek.Tome.jr: Nesze
Persze csak szimulálták az 5850-et, de ez lényegtelen, mert: "We simulated the performance of the HD 5850 by taking our HD 5870, reducing the clock speeds and disabling two SIMDs, which results in exactly the same performance as HD 5850."
-
rocket
nagyúr
"Már megint miért törvényszerű ez az 5890?"
Valamivel remenyt kell nyujtani a jovore nezve.
Egyebkent jelen esetben annyira nem irrealis a remenykedni mint regebben nehany esetben, memoria savszelessegben haldoklik az HD5870, szoval melle csapnak egy gyorsabb memoriat, es kesz is a HD5890
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Dirt 2-nél és az AVP-nél nagyon úgy néz ki. A STALKERt nem tudom ... az elvileg nem hivatalos/vásárolt AMD játék, a ruszkik maguktól álltak DX11-re. Na most a Tesselation SDK lehetőséget ad a régi Xenos-os tesszellátor használatára ... aztán, hogy használják-e, azt nem tudom. Egyelőre akinek nincs zsetonja HD 5800-ra, annak várni érdemes a kisebb modellekre. Szerintem a HD 4800 most elkapkodott vásár.
Bár a várakozás, mindig jó javaslat. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ő ... Az AF-nél a POM nem tűnik el csak az AF szűrés nem lesz teljes. Értsd a 16x, kb. 4x-nek látszik, persze az erőforrást levonja a rohadék.
Ez amúgy csak LOD utasítással kalibrálható, ami DX10.1-től van. Az Edge Detect helyett is lehet használni DX10.1-ben Multisample Accesst.
Amúgy a POM-mal nem lesz több probléma. A legtöbben dobják az eljárást és Detail tesszellálás lesz helyette. Ezen nem para az AF, ráadásul kétszer gyorsabb is.
Persze a problémák majd ott kezdődnek, hogy az AMD elmegy "kötsögbe", és a tesszellátort nem engedélyezi a régi kártyákon.vergilx: Arra is jó. Sok funkciója lehet. A lehetőségek eléggé korlátlanok egyelőre.
-
Bluegene
addikt
felesleges mert nem igaz
egyáltalán honnan veszed
Oliv: te meg hiába örülsz
dare2live: mégha monopóliumban is van egy cég, időnként hajt végre árcsökkentést, még a 8800GTXnek is lement az ára, nos hasonló teljesítményt nem fog drágábban mérni
egyébként se olyan túl drága ez az 5800as széria túl van ez dramatizálva
Kezdőárak: 4800 vs 5800
4850: 199 5850: 259
4870: 299 5870: 379 -
zack
nagyúr
Kíváncsi leszek az új STALKER hogy lesz optimalizálva.
Mert ha úgy, ahogy CS akkor tök mindegy, lehet DX20 is...
Idén 2 cím miatt felesleges beletenni a pénzt az 5xxx-be. Ráadásul a Battleforge DX11-re patch-elt összhasonlítását illetően nagy különbséget nem látok.
Talán csak annyi, hogy kicsit lágyabbak a textúrák, de lehet hogy én vagyok vak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- 2x GIGABYTE GTX 460 OC Rev. 1.0.
- ÚJ, 27% ASUS TUF Gaming RTX 5090 32GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- GIGABYTE RX 6600 XT 8GB GDDR6 EAGLE Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest