Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNS_65
senior tag
válasz
DroiDMester #20098 üzenetére
Azért az a +50-60% nem lenne rossz 26k-ért (ezt viszont most kéne venni, mert még limited editionből van).
38-ért van zsir uj 5850 pl.hardverkerben.
Vagy még az is lehet h egyenlőre csak a lap+ram+cpu lesz lecserélve (bár akkor együtt vennék meg mindent-utálok szaladgálni-csak el kéne dönteni h mit is akarok - na ez nem 1szerű), és várok pár honapot és lehet lemegy 35 alá az 5850 (csak ujban gondolkodom)...
-
válasz
DNS_65 #20096 üzenetére
+50-60.% gyorsulásod meglenne sz.tem szinte minden játékban!
6950.?
Hát alig gyorsabb (15.%) mint egy 5870.es! még nem éri meg venni olyan karit majd ha 45.ért kapsz majd akkor lesz érdemes venni! Én inkább azt mondom vegyél használtan 5850.et 33-35.ért kapsz már itt az apróban jobban jársz és úgy jó 30.% al a 6950.felett leszel teljesítménybe!
-
79.fok az nagyon sok! Nekem gyári állapotában 65.Fok volt a Plafon FurMark alatt! Valami nem jó nálad vagy a házad szellőzése szar vagy a kártyán a pasztázás!
Egyébként meg ott a fasza hűtőd (AC TwinTurbo Pro, szedd le a Hawk-ról) mért nem teszed fel rá? (bár elég lenne egy újra pasztázás is sz.tem)
Én felpróbáltam rá egy TwinTurbo Pro-t
ilyen lett még annyi: kicsit megvan emelve BIOS ban a fesz 1,094.ről 1,1094.re és a ventik (61.%) 1500.RPM.en járnak csak (Aida64 és FurMark ablakában látni is)
Játék alatt 800/1100.on használom! (ahogy GPU-Z Default értékénél is látható!) így 44-46.Fok a MAX amit eddig láttam vele!
-
DNS_65
senior tag
válasz
DroiDMester #19753 üzenetére
Szerinted akkor lenne érteleme betenni a meglévő 5850-em mellé egy 5830-at is akár?
Teljesítményben azért ugrásszerü lenne a növekmény vagy nem annyira?
Sajnos ez az 5850 Xtreme tényeg tiszavirág életű volt ugy tűnik, viszon 5830-at még itt-ott fel lehet lelni. A kérdésem: megéri-e betenni egy 5830-at(26k körül) CFX-be, vagy inkább hagyjam a csába az 58xx-szériát eladni és venni pl. egy 6950-et? Lehet h 1 db karival jobban járnék mint ezzel a furcsa tandemmel.... -
kutga
félisten
No ma végre megjött nekem is a jóárasított 5850 Xtreme, este ki is próbálom, igaz egyelőre csak a kölcsönmonitoron.
-
Lavad
tag
Üdv , egy Sapphire 5830 Extreme tulaj meg tudja mondani nekem pontosan milyen hosszú a kártya ? Sajna attól tartok nem férne el a házamban !
Elöre is köszi ... -
kisza25
félisten
az a kérdés, hogy az alaplapod tud e virtut pl. itt le van írva mi az
-
GAbre
veterán
válasz
DroiDMester #20078 üzenetére
Nem látom,h az xtreme az rev. 2es-e. De ha jól tudom, ehhez majd jön felszemeléses új trix.
Mondjuk úgyis mind1,mert majd csak ősz felé fogom használni,mert tuningolva így is 77 fok a kari! -
Ribi
nagyúr
válasz
Mittu88 #20064 üzenetére
Kicsit fura, hogy a 4870 meghalt és ezután az 5830 is mindig lekapcsol.
Szerintem ott valami nagy gond van.
Lehet sokat próbálkozol az 5830 is behal. Valoszínú nem véletlen kapcsol le.
Próbálj meg egy bios resetet, mindent alapon elindítani.
És szereznék egy másik tápot tesztelni ha van rá lehetőséged. -
zimek
csendes tag
Ha a prociban is van videokártya (i3 2100as), és mellé teszem a HD5830at, akkor le kell-e tiltanom az előzőt, vagy be kell-e állítanom alapértelmezett videot? Megoldható-e továbbá az, hogy alap esetben az integrált videot használjam, és csak a játékoknál kapcsoljon be a kártya? Ezt ugy képzelem, hogy az integráltat összekötöm DVI kábellel, a kártyát meg HDMI-vel, és átállitom játék előtt. Megoldható? (mivel csak a játékhoz kell a kártya, amugy teljesen elég az integrált változat is)
-
Vigneau
félisten
válasz
Igen, éjjel 1/2 2-kor telepítettem, de alig látható szürkén a verziószám a sarokban valóban 3.0.7. Csak a Sapphire oldala meg becsapós...
-
kisza25
félisten
válasz
a Sapphire oldalán 4.0 néven van a 3.0.7-es trixx, ezt én is néztem már
-
válasz
Vigneau #20077 üzenetére
Sapphire 5850 Rev2 sehogy NEM lehet feszt emelni (talán a saját BIOS-ában átírni RBE-vel de nem próbáltam még 5770.rev3 nál működik ami hasonló egyedi nyákos) hiába teszel fel bármilyen TriXX ez vagy AfterBurnert uPi fesz szabályzója van!
Amúgy meg honnét tettél volna fel 4.0 TriXX et mert 3.0.7. a legfrissebb!
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Van valaki, aki ilyen típusú Sapphire HD 5850-et használ és működik a GPU feszültségének emelése? Próbáltam már MSI, Asus BIOS-t, valamint TriXX-et és MSI Afterburner-t, de eddig nem tudtam elrugaszkodni az 1.088V-ról. Végignyálaztam jó pár oldalt és ezt a topikot is, de még nem találtam meg a megoldást - pedig lehet, itt van a szemem előtt...
Vigi
-
-
Mittu88
senior tag
válasz
dangerzone #20071 üzenetére
én semmi ilyesmihez nem értek, szóval úgy, hogy tudtam mit csinálok biztos nem állítottam semmin
procit akartam húzni, de kb csütörtökön jön meg az ac freezer 13 pro hűtőm, majd csak felcuppantás után kezdem el húzni a procit
azért köszi a segítséget, hatalmas riszpekt
-
-
Mittu88
senior tag
válasz
dangerzone #20067 üzenetére
ez a durva, hogy terhelés nélkül, de sztem 3D-ben, mert a windows 7-es aero szarja 3D-s (vagy rosszul tudom?). sajnos csak 1 pci-e 16x-es van. legújabb catalyst van fent (11.4), nem húztam semmivel (még ati overdrive-val sem)
amúgy tápom gigabyte superb 460W -
dangerzone
addikt
válasz
Mittu88 #20064 üzenetére
Terhelés alatt száll el? Vagy 2d-ben?
A kontaktot ellenőrizted a kártya és a tápkábelek között?
Esetleg ha több pci-e port van a lapodon, kipróbálhatod másikban is.Nekem akkor volt ilyen problémám, mikor túlmelegedett a referencia 4850-em a játékok alatt.
Nem használsz vmi húzó programot? (att)
Driver-t tettél újat?Milyen tápod van amúgy?
-
jilian
addikt
válasz
kisza25 #20056 üzenetére
Mittu88
A kimeneteknél állítgassál! A vid karin, ha meg ott sem jó, akkor a monitoron kell.
CSak egy példa.!!:
Lehet a vid kari a DVI-re küldi a monitor meg a HDMI- re van állítva-nálam is volt ilyen, hogy nó signal, és a monitoromon kellett a HDMI-re rekni.
Nálam nem alap a játékbeállítás, hanem a köv.:
élsimítás 4x
minden high
csak az árnyék / motion blur medium.
Így mennyi a min. 725/1000 -rel neked? -
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Az eszem megáll, tiszta ideg vagyok, most jött meg az iPon-ból megrendelt 5830-asom, széles vigyorral telepítem, felrakom, erre 10 perc után no signal. Kikapcs, bekapcs, 5 perc után megint. És így tovább.... és még mindig.....
viccen kívül, még tuningolni se volt időm, nemtom mi baja lehet... a venti forog képelszállás után is, kikapcs után megnéztem mennyire meleg a kártya környéke, hát ha azt mondom, hogy langyos, túlzok... gpu-z 35 fokokat írt... Tud valaki megoldást, vagy küldhetem vissza? (az is jó, ha valaki biztosra mondja, hogy a kártya hibás)
A gép amibe van:
alaplap Asrock M3A770DE
proci AMD Phenom ll 555 @ X4 B55 3,2Ghz
ram G.Skill F3-12800CL9D-4GBNQ (ez kb új szintén, kb két hete van meg, utána ment szét az ati hd4870-esem is, de azon villogtak a piros ledek meg minden baja volt, ezért rendeltem az 5830-ast)a tápegységet kizártuk már azonnali vga-s kérdések topicban, mert bár csak 460W-os, visszavettem procin a magokat 2-re és még ígyis elszállt, szóval nem hiszem, hogy a gyári 171W-ot megette, főleg, hogy terheletlenül is elszállt.
-
GAbre
veterán
77 fok az sok?
-
zimek
csendes tag
-
mikkokawa
tag
Sziasztok,
Azt szeretném tudni, hogy van nekem egy HD5770 Vapor-x 1gb -os Vga kártyám és ezt most kicseréltem egy jóárasított Hd5850 Xtreme-re.
Normális dolog -e az, hogy ha csak simán bevan kapcsolva a gépem és netezek, akkor a procinak a hűtője hangosabban pörög mint a 5770-nél? Nincs terhelve meg semmi..
Gyári hűtő van a Phenom2 x4 955-ön az igaz, de akkorse pörgött régen így a ventije... -
MZsoltee
veterán
válasz
dangerzone #20052 üzenetére
Ha van, akkor én is szeretném tudni!
-
-
csongor09
csendes tag
Sziasztok!
Sajnálatos módón elkapkodták előlem az összes sapphire 5850 extrem kártyát.
De kinéztem ezt GIGABYTE GV-R585OC-1GD HD5850 1GB GDDR5 PCIE
10k val többér ...
Kérdés : A többi 5850 hez képest még mindig oriási az ár különbség szoval mitől rosszab ez mint a többi ? -
Blizz
őstag
Sziasztok,nekem olyan problémám lenne,hogy a monitort nem mindig ismeri fel a gép.Többször ki kell húznom a monitor kábelét és be kell dugnom, majd csak azután ismeri fel. Vettem egy új kábelt,ha azt bedugom, akkor meg nem tudom optimálisra állítani a felbontást. Mért van ez valaki nem tudja? (ati 5870 win7 64bit)
Lehet esetleg drivert kéne frissíteni,de nem hiszem...
-
F e Z o
veterán
Szerintetek egy ilyennel le lehet hűteni egy 5850oc- karit?
-
MZsoltee
veterán
Egy kis 3dmark tőlem is alapon a vga a proci meg ahogy használom: 3100Mhz
Vantage:és 3dmark 11
[link] -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #20041 üzenetére
találkoztam ott pár ph-sal a fórumon
Sandrew, RootRulez... -
kisza25
félisten
válasz
Alpachino #20038 üzenetére
egészen pontosan 22-én pénteken jelent meg reggel a HD5830(25eFt) ipon-on én kapásból meg is rendeltem és rohantam kiskerbe lemondani HD5750 vaporX-et(28eFt), aztán délután meg megjelent HD5850 Xtreme(32eFt) is ekkor lemondtam HD5830-at és megrendeltem HD5850-et
, másnap délelőtt már el is fogyott a HD5850 (23-án)
és 24-én HD5830 is elfogyott, de valószínűleg sokan visszamondták , mint én(ottani fórum alapján) így egy nap múlva megjelent ismét HD5830, majd megjelent a gamer is, de péntekre (29.) már mindkettő elfogyott, ennyi
-
Alpachino
veterán
válasz
kisza25 #20037 üzenetére
Több volt belőle raktáron
már mint az 5830-ból, mert nem volt valami best buy korábban 49000HUF-ért. A kutyának sem kellett ennyiért
Ráadásul ebből két fajtát is árult az IPON a Gamert és az Xtrem-et, hasonló 25K-s árban. Érdekes, ezen bolt polcairól azért egy pár napalat kiürültAz 5850 korábban, de a 5830 is......
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20033 üzenetére
látom nem nyugodtál
a cpu ponttal több a tied, de úgy látom nem kapsz sokkal többet nálam, nekem feszemelés nélkül 775Mhz a GPU vége, nem valami tuningos darab, memória végét nem kerestem még meg, majd, ha lehet feszt is emelni
SP!T: az még mindig jó ár, de már nem annyira, ugrálnak érte, mint 25ért,
az is elég lassan fogyott el 5850-hez képest -
mikkokawa
tag
Sziasztok,
Azt szeretném tudni, hogy van nekem egy HD5770 Vapor-x 1gb -os Vga kártyám és ezt most kicseréltem egy jóárasított Hd5850 Xtreme-re.
Normális dolog -e az, hogy ha csak simán bevan kapcsolva a gépem és netezek, akkor a procinak a hűtője hangosabban pörög mint a 5770-nél? Nincs terhelve meg semmi..
Gyári hűtő van a Phenom2 x4 955-ön az igaz, de akkorse pörgött régen így a ventije... -
Sandrew
őstag
-
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #20026 üzenetére
Sokkot kapott biztos
Megnézem még 1x.
(#20025) Wukiwo:
Dehogynem
Mert az övé kórájöt?
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #19717 üzenetére
Neked 5770-el annyi a pont mint nekem 5850-el
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #20019 üzenetére
Vonzó az ár...NV vs. ATI Még teljesítményben is közel azonos lenne a GTX465 és az 5830 szép is lenne mindkét gépemben ilyen összetétel
-
Alpachino
veterán
válasz
kisza25 #20017 üzenetére
Én pedig egy évnél tovább sohasem használtam még vga-t.
Szerintem ezt sem fogom, legfeljebb, a második gépembe, leváltja az 5750-et. A lényeg : sokat nem fogok bukni rajta, használom, majd megy a háztól ez is mint a többi
Lehet beújítok most egy GTX465-re jó árban van. 28K ipon
-
kisza25
félisten
válasz
Alpachino #20015 üzenetére
én régebben mindig azt csináltam, hogy megvettem azt a vga-t amivel még éppen lehet megfelelően játszani, radeon 9600PRO,GF6600GT,GF7600GT,HD4670,HD5670, de ezekkel az volt a baj minden évben adhattam el és vehettem újat, közben ami pénz elment...na most vettem egy HD5850-et ez 20%-al gyorsabb 5830-nál, ha tuningolom akkor meg HD5870 is befogható lesz ami még 20% tehát, most +7eFt és 3év nyugalom
-
Sandrew
őstag
Lőttem egy vantage-t
Jobbra számítottam...
kép -
kisza25
félisten
válasz
jilian #20009 üzenetére
én úgy használom ahogy a játék alapból beállította, 1920x1080 ban nekem 40-45 FPS amíg a skript megy aztán a futam kezdetén megugrik 55-60 FPS-re a 60 fölé a vsync miatt nem megy, szóval ua. kari és nekem több FPS egy gyengébb CPU-val
mag/memória arány ilyen nincs húzhatod csak a GPU-t is, de én pl. alapon használom így is bőven jó volt eddig mindenre, mondjuk nekem ssd-van meg szűz windows nem tudom mennyit számít -
jilian
addikt
válasz
kisza25 #20000 üzenetére
Én csak a SHIFT2 -vel nézem bírja-e a kari.
alapon 30-40 FPS volt amikor a mezőny együtt volt és néha igencsak bezavarta az akadás.
most 825/1160 -nál járok, FPS 45-60 ra állt be.
Ezért kérdeztem, mi jó a vga-nak, mag/memó arány.
Vagy maradjon meg a 275 -ös differencia?
Egyébként meg a sebességen nálam mintha nem számítana az élsimítás 2X/4x/8x......
(8x kezdtem és 2x -sem változott az fps)Jah a GPU-Z szerint a kártya 67°C -os volt
-
kungzi
veterán
szerintetek egy hd5830 mit produkálna phenom II x4B50 3,8-3,9Ghz, 4GB DDR3 ram mellett?
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #20005 üzenetére
DroiDMester nekem nem jött be nagyon :S
-
válasz
Wukiwo #20004 üzenetére
Van Frissített 11.4a is már Ápr.27.ei kiadás! catalyst_11.4a_hotfix_8.84.9rc2_win7_vista_apr27 nálam hibátlanul megy!
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #20003 üzenetére
honnan tudom leszedni a régit? :S
-
Vadafak
tag
Sziasztok srácok!
Kinéztem egy saphire hd5850es Xtreme kártyát, de már elfogyott, ahogy az 5830as is! (aquaba és ipon-ba már nincs)
Kérdés, hogy lesz e még kapható?!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest