- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrJános
aktív tag
Heh pont annyi kéne, hogy a túl zöld tagoknak be legyen fogva az arca mert akkor már ütné a GTX 295 öt is. De hát ki tudj "a jövő titkai kifürkész hetetlenek".
(bár ez egy saját perverz ötlet de ez a kari meg érdemelne 1 G memória mellé 512 bit-et és a 2 gigás meg 1 gigát mennyire alázna már ez a kari egy eilyen felállással.) -
vzsryl
nagyúr
Túlmelegedhet, aztán lekapcsol a védelem, vagy úgy jár, mint némelyik HX520: Kiforrad és viszi az alaplapot.
Nem kell a nadrágba csinálni a Seasonic beles Corsair-ektől.
TX850, hmm, jóféle CWT beles konstrukció, csak sajnos túl erős minden gamer gépbe. 3db GPU-t simán elbír húzot négymagos mellett.Na, OFF-ot befejeztem, gyertek a tápos topicba.
-
RI/OS
addikt
Témára visszatérve, xtremesystemsen elég sokan írják, hogy valszeg driveresen vissza van fogva a kártya, hogy el tudják adni az előzö széria raktárkészleteit. Páran 10-20% pluszról beszélnek. Majd meglátjuk...
-
DrJános
aktív tag
Jó az igaz hogy én nem értek a tápokhoz, de az értelmesebb gyártók főleg a nagyobb tápoknál 4x 6+2 pin csatlakozón küldik ki az áramot és akkor már nem is egy vezetéknek kell elviselni-e a 70 illetve akár még több Ampert, és 2 db vga esetén a 4 vezeték pont elég. (mivel villanyszerelőnek tanulok így tisztában vagyok az áram Hő hatásával, de ezek jól megtervezett konstrukciók, és általában itt már figyelnek olyan apróságra, hogy ne olvadjon le a vezetékről a szigetelés.
De inkább térjünk vissza a 5870 és 5850 Vid karikra. (Ami remélhetőleg az én gépembe is lesz Március környékén ö hogy melyik őszintén még nem döntöttem a pénztárcám egyértelműen az 50-es nek örülne, de a szívem a 70-est szeretné)
-
RI/OS
addikt
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
eszakas #2488 üzenetére
Nincs olyan topic, ahol csak arról lenne szó, hogy mekkora a 12V-on leadott teljesítményük. viszont van olyan topic, ahol megkérdezheted, hogy milyen tápot vegyél a gépedhez.
(#2489) LackoMester: Egy minőségi 600W-os táp simán elvisz bármilyen húzott négymagos procis + 2GPU-s rendszert, pl Core i7@4Ghz+HD4890 CF, vagy Phenom II X4@3,8Ghz+HD4870x2 stb...
A 700W-os tápod már 3GPU-s rendszerekhez ajánlott. Ilyen GPU-kból: RV770, g200b stb...
A felsorolásban a Tagan, az valami vicc?(#2490) stamy: Még egy 400W-os is vitte volna.
-
stamy
csendes tag
Nekem FSP bluestrom II 500W-os (85%-os hatásfok) tápom van és az E8400-at 4005mhz@1,300V-on meg a HD4890-et , meg 2 vinyót ,+optikai meghajtó lazán elviszi...
és ahogy néztem a HD4890 még többet is eszik mint egy 5870 , legalábbis tesztek alapján úgy néz ki -
LackoMester
addikt
már lassan 3 éve,h.vettem FSP FX700 GLN tápot,már akkor 85% hatásfokú tápocska a mai napig szépen müxik...(hajtott 8800 GTS SLI-ben,GTX,4870)most éppen egy 5870-est hajt vígan,de 4870 CF-ben sem okozott neki problémát...
nem bántam meg,h.anno többet áldoztam rá,most ha vennék csak is ilyet,nemérdemes 600W alatt venni és persze csakis minöséget(FSP,Enermax,Seasonic,Tagan) gamer konfigba-szerintem -
eszakas
őstag
Nincs olyan topik, hogy tápok energialeadása? Ott meg lehetne nézni nem? Én nem találtam ilyet de még attól lehet.Esetleg ha tudtok linket ?A kártya fogyasztását már tudjuk tapasztalatokat várunk azoktól akinek van.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
DrJános #2486 üzenetére
Először kérdezz, és csak utána dönts el így ilyen dolgokat. Ezt azért írom, mert elég nagy badarságokat írtál.
Egy részt ahhoz a 212W-os fogyasztáshoz nagyon brutális terhelés kell, amit játékokkal nemigen fogsz elérni. Más részt a 2db 6pines csatit külön-külön 12V-ról eteti a tápod, tehát bőven elég neki.A Cooler Master és Corsair nem gyárt tápokat, csak címkézik az általában jobb minőségű beleket, pl Acbel, CWT, Seasonic stb...
A Corsair egybevont 12V-os ága nem tesz vmi jót a tápnak nagy terhelésen, mivel úgy a vezetékek túlmelegedhetnek. A Seasonic se árulja ugyanazt a bélt egybeágyazottt 12V-os ággal, pl VX450 1db 12V-os ággal renelkezik, de az SS400ET OEM Seasonic belet használja, ami amúgy 2db-al rendelkezik.
A CM-el nem tudom mi a helyzet, de sztem. ők nem kontárkodnak bele az ilyesmibe.
Ha már annyira akarod váltani a tápod valami igazán jóra, akkor Enermax PRO/MODU82+-t nézegess. Bár azoknak az ára sem egyszerű. -
DrJános
aktív tag
Ha ez igaz akkor még necces is lehet, mert a 5870 212W -ot eszik max ba és az 12V-nál 17,66A és az én tápom 18 A küld ki 1ágba (remélem a Chieftec- mérnökeinek volt annyi eszük hogy mást nem küldtek a 2X6 pines ágra, ha véletlenül igen akkor szívtam) bár a Ph-s teszten majdnem az egész gép evett ennyit Alaplappal Prociva Rammal Hdd-vel Vid karival mindennel együtt sőt még a táp veszteségét is belemérték szóval nem tudom, hogy most mi az igaz.
De az tuti, hogy legközelebb Cooler Master vagy Corsair tápom lesz mert ezeknek össze van vonva az ágai így 1 vezetéken is képes leadni a teljes teljesítmény nagy részét.
a maradék meg kimegy +3.3V +5V -12V +5Vsb tartományokra, de a VGA a +12 v-ost használja és az erős ezeknél. -
KTTech
veterán
Na, úgy néz ki, csatlakozom az AMD-s csapathoz videokártya téren... a GTX260-am (192SP) cserélem le egy Gigabyte GV-R587D5-1GD-B 5870-re... remélem nem bánom meg, a korábbi tapasztalataim (igaz nem mostanában) nem voltak jók ATI téren.
-
luw2win
őstag
válasz
vergilx #2477 üzenetére
Márciusban szokott lenni az informatikai piac mélypontja, valszeg most is így lesz, mindenki kiég a karácsonyból és ennyi, addigra lesznek is dx11-es játékok, és barátságos lesz az ára is. A proci meg szvsz bőven elég 3.6-3.8ghz-en
mod: én se cserélem még a 4850-emet, csak viszont márciusra nagyon lemegy az ára, és hát eladni lesz majd a nehéz. Ezért gondolkoztam h most eladom, élek jópár hónapig egy 4megás vga-val és veszek egy 5850-et csak hát fáj a szívem
-
vergilx
őstag
Sziasztok!
Érdemes lenne leválltani a 4870 emet 5850 re?Vagy még várjak vele?(4870 el is megy minden maxon).illetve egy 3,6~3,8GHz re húzott E8200 megbirkózna vele? -
katt777
félisten
válasz
DrJános #2469 üzenetére
Elméletileg megfelelő az a táp is, a többet fogyasztó 4870-et, és még a 3870 CF-ömet is lazán vitte, utóbbit 6000+-szal (!), 3 vinyóval, DVD-vel, TV-tunerrel
Zso2: Szerintem is ökörség, mindamellett illetlenség is, de amikor jól nevelt módon, kezdő PH-s koromban, mindenkinek külön válaszoltam, akkor meg azért b.szogattak.
Nem lógok egész nap a neten, hogy mindenkinek azonnal tudjak válaszolni.
vzsryl: Nem nem adják le, hanem nem egyenletesen, ezért az elpukkanás.
Hát az 5870-nek kétlem, hogy elég 12-13A, amikor azzal 5850 sem indul el. Amúgy ezek szerint uazt értjük a hatásfok gyakorlati megjelenése alatt.
Szerencsére van egy Silent Pro 700-asom, amely mindenre elég lesz még egy ideig, ráadásul halk és stabil.- = Zk = -: Valóban nem magamtól, alkalmazkodom a tömeg kulturális együtthatójához.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
katt777 #2468 üzenetére
A gagyi tápok nem adják le, ami rájuk van írva. Általában pont ezért szoktak elpukkani, és magukkal vinni néhány alkatrészt.
Amire Te gondolsz, az a minőségi tápoknál van. Tehát ha egy táp 550W-os és 12V-on 360W-ot ad le (mint pl a Chieftec GPS550), az azért lehet 550W-os, mert a 3-5V-os ágán még nagyon sokra képes. De mivel a mai konfigok leginkább a 12V-os ágról fogyasztanak (proci, VGA), ezért már az a legfontosabb.
Példaként az FSP Everest 400W tökéletes lehet a HD5870-hoz, mivel a 2db 12V-os ágán egyenként 18A-t tud leadni, amik közül az egyik a procit eteti, a másik a VGA-t. A HD5870-nek elég kb. 12-13A.
A hatásfok egy teljesen más dolog. Ha egy táp 80%-os hatásfokkal bír, akkor az azt jelenti, hogy ha konnektorban mértél 1000W-ot, akkor maga a gép csak 800W-ot evett, mivel a táp 20%-os veszteséggel alakította át a feszültséget. De ha egy táp 70% hatásfokú, akkor a 800W-ot fogyasztó gép a konnektorból 1142W-ot vesz ki. Emiatt nagyobb hőt is kell elkavarjon a ventije, tehát a kisebb hatásfokú tápok hangosabbak is, feltéve ha jó a ventilátor szabályzásuk. -
-
eszakas
őstag
Nekem egy 450W-os Chieftech van remélem el fogja bírni. De én már reménykedek benne hogy már a gyártók át állnak külső videokártyára külső tápellátással. Jobban járna mindenki
-
DrJános
aktív tag
-
-
eszakas
őstag
Itt látni egy pár adatot a fogyasztással kapcsolatban.
http://ipon.hu/elemzesek/a_radeon_hd5850_szinre_lep/560/2
-
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #2454 üzenetére
Már be vagyok sózva! Sajnos még anyagiak miatt kell várnom 1-2 hónapot, hogy beruházzak egy ATI VGA-ra.... Jó lenne addigra NV is lépne! Kicsit megmozdulnának az árak lefelé..... De ahogy vissza olvastam erre nem sok esély van idén...
Nah ez nem is lényeg!
Akkor az a lényeg, hogy ez a mai napig igaz, hogy Atival szebbek a játékok! -
Enclave
aktív tag
vzsryl,lsc:köszönöm,akkor úgy néz ki egyelőre el leszek a 450w-os tápommal...Bár azt még mindig nem értem,h. egyes helyeken miért amperekkel dobálóznak,míg más helyen wattokkal...Ezzel azért a márkás tápok tulajdonosait is megzavarják de hagyjuk...
Egyelőre az 5870 amúgy is felejtős az ára és a mérete miatt is...Talán ha valaki csinál egyszer egy "shrunken" változatot ami 2-3 centivel rövidebb,akkor esetleg...És fűrészelni emiatt nem akarok...
5850-et még nem lehet szerezni és amíg nem lesz 50-60k között,addig ez is felejtős...De legalább a táp témát letudtam...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Enclave #2462 üzenetére
Ahogy lsc is mondja, a 17-es monitor is bekajál 40W-ot. Aztán ott marad a 280-310W, amit meg kell szorozni 0,85-el (230V-on, ekkora terhelésnél kb. ilyen a hatásfoka a VX450-nek) és máris kijön a max. 250W-os fogyasztás. És bizony egy HD5870-es is kb. annyit eszik, mint a HD4870.
Azért ajánlanak 500W feletti tápokat, mert sajnos a usereknek egy igen nagy része minőségtelen tápokat vesznek a méreg drága konfigjukba. -
Enclave
aktív tag
17"-es tft amit azért nem hinném,h. 60-70w-ot fogyasztana,hacsak nem valami 24"-es lenne...De valóban rá van kötve a monitor is a szünetmentesre...
vzsryl:Valóban,a hatásfokot elfelejtettem beleszámolni bár a Ph!-s cikk nem tesz róla említést,h. ők is beleszámolták-e volna vagy sem...Vagy én nem vettem észre...
(Viszont a monitort azt valóban nem)
(külföldi tesztekben sem láttam erre utalást, viszont ott a többségnek úgy 350w körül jött ki load alatt)Ám még mindig nem értem,h. ha ilyen keveset fogyaszt,akkor miért "riogatnak" mindenkit azzal,h. 500-550w-os táp kellene egy szimpla HD58xx-hez és még 1-2 helyen hozzá is teszik,h. "Amd recommended"...
-
-
DrJános
aktív tag
ÖÖÖ gyerekek akkor ez hogy is van? nekem most
http://imagerz.com/QEQQXktvAwIBUV4bQwVR
Ez a táp van meg. de itt 18 A egy ág és ugyebár 1 vezetéken van a 2X6 pin csati akkor ez fogja bírni a 5870-et ??
-
Enclave
aktív tag
Én is úgy gondoltam,h. azért a VX450-es egy minőségibb táp,így ilyesmi probléma mégsem lehetne,csak gondoltam azért rákérdezek a biztonság kedvéért...
Egyébként ha itt tartunk a Sapphire dobozon mi van a szimpla 5870-nek írva? 500-550w?
Esetleg ez a VX450 elég lenne 5870-hez is,vagy annyit már ne várjak tőle?Thx!
-
RI/OS
addikt
XFX oldaláról:
Radeon HD 5850 System Requirements
* PCI Express or PCI Express 2.0 compliant motherboard with one X16 graphics slot
* 500 Watt or greater power supplyÉs ez is még bőven túlzás ugye...
2456: Mondom, nekem az 520-as korzerrel vígan elment az 5870, úgy hogy 4000-en ment mellé az i7 meg 1000/1400-on voltmodolva az 5870-en.
Szóval 100% hogy menni fog nálad. -
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #2412 üzenetére
Én nem egy talán driverre alapozok, hanem a látottakra. Nyilván más lesz a véleményem, ha a következő driverrel mást produkál, de attól most még kevés ez a teljesítmény. Egyébként több helyen is írják, hogy DX9-ben szinte semmit nem javultak az 58xx karik a 48xx sorozathoz képest, legalábbis messze nem annyit, mint az a teljesítményükből következne. Szóval nem biztos a javulás, de elképzelhető.
dzsóbácsi: Azért erre ne fogadj, lehet javulás egy újabb drivertől, ebben a kollégának teljesen igaza van. Annyiból téved szerintem, hogy régebbi játékokat az ATI-nál messzemenően hanyagolni szokták, vagy rosszabb esetben még el is cseszik (CoD-ok pl.).
FragMaster: Azért, amit tud (interaktív környezet). Egyébiránt egy felmaxolt Oblivion sokkal szebb, leszámítva a szögletes vízpartokat.
#2421: Ja, a havi vörös.
És azokban a napokban a legtöbb ATI tulaj nagyon nyűgös.
vhunor: Nyilván gazdaságosabb eladni gyorsan a kártyákat, driverek meg mindig hó közepe körül jönnek. Persze ha igazi driver lenne, akkor bármely ATI kártyával rendben működne, de csak erre-arra gyúrt kódhalmaz-csomag van. Aki CCC-t használ, az meg csak szopjon...
GuB3Ra: Akkor nézz meg egy ATT-t, aztán rájössz mennyivel rosszabb ez a kettő annál.
ceaser: Ez abból fakad, hogy az ATI más (jobb) eljárásokat használ AA-hoz, mint az nV, ergo mindig is szebben fogja simítani az éleket. Az nV viszont valóban kezd "felnőni" az ATI-hoz a tekintetben, hogy sok játéknál találgatni kell, melyik driverrel tudod éppen futtatni.
tom_tol: Nekem egyik játékom sem megy a béta driverrel!
Lehet, azért, mert fel sem tettem...
JColee: Már hogy ne lehetne? Még CCC-ben is! Arra való a Profiler.
Jasonchan: Sokan nem tudják, hogy egy "avultabb" mellékelt driver sokkal jobb, mint a ref, csak nyomják fel a ref. + béta drivereket, mert az újabb. Nem véletlenül ad ki sok gyártó saját drivert, ezt sem fogják fel sokan (pl. 1950XT-s koromban sokan szívtak a ref driverekkel, amikor már voltak HD kártyák, én viszont soha az ASUS driverekkel). cowboy_bebop-nál is ugyanez volt MSI-vel, azoknak sem 100%-ban ref-ák a ref-nak kinéző VGA-i, mert biosozgatnak rajtuk, mint az ASUS is.
Mindemellett viszont gyakori, hogy szar a driver, ill. soxor upgrade gondok vannak, ha valaki nem eszközkezelőből telepítette, ráadásul botor módon még CCC-t is merészel használni.WesTM: Az is gyakori ATI-nál, hogy az egyik kártyán szalad egy progi, egy másikon, vagy akár ugyanazon, csak más felbontásban meg csak röcög. Csak mert oda még nem foltozták a drivert.
Joey89: Kevés lesz oda az a proci
eszakas.: Miért ne rakhatna alá ASRock-ot? Ma már nagyon jó lapjaik vannak. Gigánál jobb. Én mondjuk AMD-t nem tennék 58xx kari alá.
Enclave: 18A-től már elég a 12V ág.
-
Enclave
aktív tag
Egy kicsit ezt furcsállom én is,h. felvett wattok alapján kicsit meredek lenne ilyen vga-hoz ekkora táp de akkor ezek szerint a guru3d ekkora hülyeségeket írna?
Oldal közepe felé kb...
Tudom sokszor előfordul rengeteg "marketing bla-bla" de valami valóság alapja mégiscsak kell,h. legyen, nem? -
BullKoxa
őstag
Én sem vágom azt az Amper témát,de én tudom elég ami most van Chieftec 750W 14CS.A lap alján van ,de ott 18A mind.Ilyen gagyi lenne 28K-ért ez a táp?
UI : Nekem a 750-es elött 550 volt nem tudom milyen márkájú,de mikor egy 3870X2 volt benne elszált a tápom 2 óra játék után.aztán gari és inkább ráfizettem azt hiszem még 20K-t és ez lett. -
Enclave
aktív tag
Megnéztem,nem a CF-hez írja!
CF-hez szerintük ez való:
"Radeon HD 5870 CrossfireX
A second card requires you to add another 188 Watts. You need a 700+ Watt power supply unit if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 55~60 Amps available on the +12 volts rails..."Ami 55-60A-t ad le majdnem egy 750W-os táp vagy nagyobb...Szóval a 40A-t a szimpla kártyához írja...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Enclave #2446 üzenetére
Szia!
40A a CF-hez kell.
Core i7-870@4Ghz+HD5870 ~255W terhelés alatt.
A HD5850 meg kb. 10W-al kevesebbet eszik, tehát egy 4Ghz-re húzott procival és a gép többi részével kb. 245W-ot eszik. Tehát egy minőségi 400W-os táp tökéletesen elegendő hozzá.Szerk.: Közben megnéztem ipon-on a HD5850-es tesztet: Core i5-750@3,33Ghz+HD5850 ~278W
Nekem gyanús, hogy ez konnektor felőli érték.Külön bekezdéseket külön kell dőltre állítani.
-
Enclave
aktív tag
Hali!
Táppal kapcsolatos kérdésem lenne...Tudom már több tucat ember kérdezte de használtam a keresőt és ilyesmivel kapcsolatban semmi infót nem találtam...
A guru3d.com szerint a HD5850-hez kell minimum 40A-t a 12V-os ágon leadó táp...
[I]"...Radeon HD 5850
The card requires you to have a 500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 40 Amps available on the +12 volts rails..."[/I]
Na most én itt a Ph!-n is láttam,h. volt aki csinált 5870 tesztet egy "szimpla" 400w-os Chieftech táppal...És itt láttam is 1-2 embernél,h. ők 400-450w-os táppal hajtanak 5850-et...
Most akkor ez a cikk túlzás lenne?
(persze az is kérdéses,h. mit értenek pontosan "high-end system"-nek ; Q9550-et v. valami I7 920-at?)Nekem a Corsair CX 450W osom a 12V-os ágon ad le 33A-t...
40A-t leadó táp a Corsair-nál az 550w-os és nagyobbak...Ha egy 5850-es beszerzésén gondolkodnék,nem szívesen cserélnék csak emiatt tápot is...
Ez hülyeség? Esetleg valaki akinek van tapasztalata ilyen "amper témával"?
Thx!
Csak nálam nem működik a dőlt betű?
-
lsc
nagyúr
Tulajok jöhetnek a tapasztalatok.
-
ToxLee
őstag
Pesten a Ramiris-böl szerezték! Sajna nem túl jó áron 54et mondtak rá és mire ide ért kiderült,hogy az ár NETTÓ,de legalább megvan itt jelenleg még rendelni sem tudják sehonnan!
Tapasztalataim:
Tuningolni nem tuningoltam annyira nem érdekel ez a téma!Nekem játszani kell és mindegy,hogy 70 vagy 110 fps-t produkál!Max beállításon minden menjen rendesen nekem ez a lényeg!Monitort szeretnék majd ezután Full HDset,mert jelenleg az 1680*1050 a max felbontás amiben használni tudom!Pár játékkal volt csak időm kipróbálni:Gta4,Arma2, Call of Juarez 2!Amint lesz egy kis időm akkor majd neki esem!Egy két tippnek örülnék,hogy melyik játék az amin igazán bemutathatná,hogy mit tud!
-
tom_tol
addikt
válasz
cowboy_bebop #2438 üzenetére
rámegy de nem műkszik minden, pl. ati biosal megy a feszemelés de nem megy csak 900 Mhz, asussal nem megy a volt viszont az 1.16v-al már nagyon tud menni
-
eszakas
őstag
Sehol
és lehet hogy a táp is necces lesz így.
Szerintem egy ilyen kártyához kell a deszka is. Nem rakhatsz alá asrockot. Esetleg meggondolnám a 3 magos proci helyett egy két magost és később lehet belőle 4. És ha olyan procit veszel van benne gyári hűtő az maga egy 10-es spórolás. -
luw2win
őstag
esetleg itt többet tudnak mondani
Szvsz, am2-es alaplappal és a ddr2-es ramokkal tudnál sporolni
-
Joey89
tag
hát nagyon úgy tűnik, hogy ha lesz jövő hét végén az Iponnál, akkor azt rakatok a gépbe, csak valószínűleg azt a 15K pluszt valahol le kell faragnom....
Szerintetek hol tudok faragni az árból úgy hogy, ne legyen gyengébb a gép???
Ezt ajánlották nekem a gépösszerakó topicban:
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P 1 db 20.313 Ft
AMD Phenom II 945 3.00Ghz AM3 BOX 1 db 38.610 Ft
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 2 db 24.179 Ft
HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2 1 db 11.388 Ft
NEC AD-7241S fekete 1 db 5.563 Ft
COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite 1 db 9.550 Ft
FSP Everest 400W 1 db 13.000 Ft
SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 HDMI PCIE ~68.000 Ft
190.602 Ft
ipon.hu -
WesTM
őstag
válasz
cowboy_bebop #2430 üzenetére
Amint olvasom, inkább az 5850-en van 1-2 esetben driver probléma, ezek szerint erre tényleg nem készültek fel teljesen.
De ahogy írod, ahhoz is elérhető normális meghajtó.
Amúgy hogy szuperál a kártya, meg vagy vele elégedve? Ár-értékben elég ütősre sikeredett.
Tuningot néztél, mert olvastam a neten, hogy kis voltage tweakkel, meg lehet fogni kényelmesen az 5870 teljesítményét. És szerintem nálad az S1 bírná a kiképzést!
Joey89: SZVSZ. megéri.
-
tom_tol
addikt
válasz
cowboy_bebop #2430 üzenetére
nem tudom mi lehetett a gond de én simán felraktam és semmi baja (még az 5870-es bioszával sincs)
-
-
cowboy_bebop
őstag
Nekem volt bajom vele.
Először össze-vissza képi hibákat produkált a kijelzőn az RC6-os.
Aztán újratelepítettem a Windowst, és ki, majd bekapcsolás után csak an agy fekete képernyő fogadott Windows asztal helyett (RC6-os). Csökkentett módban vga kártya törlése, majd gép újraindítás, Catalyst törlés, majd újraindítás. RC7-es MSI-féle driver feltelepítése, újraindítás, így van rendes kép egyelőre.
-
WesTM
őstag
Na ugye!!!
HA normálisan, rendeltetés szerűen van használva a kártya, nem nagyon van baj a driverrel. Persze hogy nagyon ritkán lehetnek kivételek, de ez természetes dolog.És ez egy tulajdonos véleménye "Nekem speciál semmi bajom sincs vele egy 5850 tulaja vagyok a gyári lemezről tettem fel a meghajtó progit és eddig semmi problémát( kopp,kopp) nem tapasztaltam vele!" , nem Vér Istváné...
OFF OFF
-
ToxLee
őstag
Nem tudom kinek mi a baja az 58xx széria driverével!
Nekem speciál semmi bajom sincs vele egy 5850 tulaja vagyok a gyári lemezről tettem fel a meghajtó progit és eddig semmi problémát( kopp,kopp) nem tapasztaltam vele!
Engem is érdekelne kinek miért rossz?
Mi a hiba jelenség? -
WesTM
őstag
Ez egy óriási ökörség. Miért kell állandóan a driverrel blamázni? Nekem miért nincs 1, másfél éve az ég adta világon semmi gondom a driverrel? Itt szerintem erősen USER ERROROK tömkelege van... Senki nem tud 1 konkrét példát mondani, miért rossz a driver, csak 1 hülye kitalálta azóta a társaság fele ezt fújja. Nézzetek már be legyetek szívesek az nvidia topicokba... Egyik driver nagyobb rakás ürülék, mint a másik. Már ahogy a tapasztalatok leírják.
Szóval kérdem írjátok meg miért is FOS az 58 széria drivere, ha ezt valaki nekem le tudja írni fejet hajtok. Ideje lenne gondolkozni, nem csak a hülyeséget hajtani...
-
JColee
őstag
nekem picit fura volt, nv control panel után, de csak azért mert az első atim
pl nem lehet az egyes programokhoz külön 3D beállítást adni (én nem tudok), de amúgy ugyanazt tudja kbvhunor baráti/ismerősi körömből kismillió ember csak akkor venne ATI-t ha más nem lenne kapható, és ezt csak és kizárólag az elmúlt évek folyamatosan rossz tapasztalatai miatt.
ha nem vesznek atit, akkor honnan van a rossz tapasztalat
-
eszakas
őstag
válasz
tom_tol #2424 üzenetére
Valószínűleg aki tudná hogy miért szar az írná ezután a drivert.
Az ati-nv kártyákkal én is úgy jártam 3Dfx kari átunna atik és rá egy NV8800GTS itt is volt olyan hogy vissza kellett rakni a régi drivert mert az ép aktuálís játék rettentően akadozott az új meghajtóval. Viszont a videóban és a színekben nagyot csalódtam az NV-nál, úgy hogy vissza a Radeonhoz.
-
tom_tol
addikt
melyik játék nem megy a béta driverrel?
mindenki csak szajkózza hogy szar a driver de azt még nem halottam senkitől hogy miért -
TomiLi
addikt
Régebben volt ati kártyám és csak akkor váltottam NV-re, amikor elkezdtek már szaggatni az akkori újabb játékok az atival (P4-es korszak) Ugyan nem szaggatak az új játékok, de nem is volt olyan szép! Az élsimítás valahogy az atinál gyengébb grafikai beállításoknál is sokkal szebb volt!
Pár hónapja még egy GTX280-at nyüstöltem, de ezzel a kártyával sem vágtam hanyatt magam a képminőségétől (ARMA, GRID) Valaki azt mondta, hogy "USER ERROR" mert nem mindegy ám az NV-nél sem hogy adott játékhoz melyik drivert használja az ember!
Nem feltétlenül az új driverek a jobbak...... Ezek szerint...
A kíváncsiságom nagyobb ennélés ezért adtam el az NV kártyámat, mert szeretnék kipróbálni egy ATI VGa-t....
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy megismétlődik-e az évekkel előbb tapasztaltak...Valaki esteleg tapasztalt hasonlót, vagy tényleg ennyire béna vagyok a drivereket illetően....
-
FragMaster
addikt
Catalyst havonta jön. Ha nagy probléma van valamivel és fontos a javítás, akkor szoktak maximum hotfixet kiadni a következő meghajtóig. A kártyák jelenleg működőképesek a bétával, nem indokolja semmi a soron kívüli drivert, külön meg nem fognak drivert csinálni hozzá. Szerk.: vagyishogy csináltak, ami a lemezen van. Hóközepe körül ahogy szokott jön a 9.10 és ennyi. Átlagjózsi bajával törődjön ő maga, a barátaid meg nem tudják mit hagynak ki
-
vhunor
őstag
válasz
cowboy_bebop #2414 üzenetére
Azért nekem elég nagy visszatetszést kelt, hogy a hivatalos launch után hetekkel sincs hozzá végleges driver, miközben kutya kötelességük lett volna már a boltba kerüléskor final releaset adni hozzá. Én nem húzok egyik gyártóhoz sem, az elmúlt 15 évben volt nekem mindenem, olyan "bukások" is mint Power VR, Rendition Verité, S3 Savage, Matrox Mystique és Voodoo 5 5500 is, mindig az alapján választottam, ami akkor az igényeimnek (és adott esetben kíváncsiságom kielégítésének) megfelelt. A Rage 128-tól a HD4870-ig nagyjából mindegyik ATI kártyához volt szerencsém, és hardverileg mindegyik kiváló volt a maga idejében. De a drivereikkel miért nem képesek ugyanezt a szintet hozni? A baráti/ismerősi körömből kismillió ember csak akkor venne ATI-t ha más nem lenne kapható, és ezt csak és kizárólag az elmúlt évek folyamatosan rossz tapasztalatai miatt. A mostani catalyst (4000-es sorozathoz) drivere alapvetően jó, de a qrva CCC részével sok emberhez hasonlóan én is csak szoptam, és az átlagjózsinak nem kell azt tudnia, hogy amikor telepíti, csak a drivert rakja fel CCC nélkül, mert ne kelljen már értenie hozzá. Óriási blama, hogy csak bétás meghajtó elérhető egy 400 dolláros, csúcskategóriás kártyához.
-
Sz.Miki
őstag
Akinek már van ilyen hd5870 csodája megtenné nekem, hogy leméri pontosan hány CM. hosszú a kártya? mert pontos adatokat még nem találtam, félek, nem fog beférni a gépembe
Ezért kérem szépen valakik tegye meg ezt a mérést!!!
Köszönöm
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
dzsóbácsi #2413 üzenetére
Legalább egy végleges drivert várjatok meg, mielőtt pálcát törtök a kártya felett.
Ha neked egy 2 éves, elavult motorú DX9-es játék alatti teljesítmény a mérvadó, akkor ne vegyél ilyen kártyát.
Nálam az ár/érték arány számít, abban pedig bajnok; hiszen csak 13K-val drágább mint a legolcsóbb 4890.
-
cowboy_bebop
őstag
-
katt777
félisten
válasz
luw2win #2383 üzenetére
Ahány 4 magot rendesen támogató játékot láttam, egy sem terhelte a magokat 50% felett, ergo 2 magos processzor ugyanolyan jó. Anno1404 VGA-terheléses grafikont nem láttam, de ez a játék távolról sem érdekel. Mint a neve is mutatja, bő 600 éve elavult...
cowboy_bebop: Ez az 5850 is kevésnek tűnik Crysishez...
dzsóbácsi: Biztosan, mert nincs Very High beállítás.
-
Kobor
aktív tag
-
BullKoxa
őstag
Hi!lehet érdekel valakit Ati mellett physX számítás Win7-n.Nem prbáltam!!
1 olvasni való
2 letőltés 277 Hsz. -
Crytek
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #2402 üzenetére
Az nagyon jó nekem a 8800GT-m 80 fokos terhelve
-
cowboy_bebop
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Zászlóshajót avatott a Lexar SSD-kben utazó divíziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS Radeon RX 6800 XT MASTER 16G
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Eladó eVGA RTX3080 XC3 Ultra 10GB szuper videókártya dobozában!
- Eladó Gigabyte Master Rtx 5080 videókártya
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest