- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Cybertrone #26099 üzenetére
Forrás:[link]
Kieg: ha mindig ilyen "precízen", adatokkal jól alátámasztva tudsz "kijavítani", akkor aggodalomra semmi okom egyelőre....
#26101: Nem azt állítottam, hogy az Ati az erősebb, hanem csak azt, hogy az nVidia 580 zabál többet, méghozzá sokkal. Nem papírforma szerint, hanem a PH tesztelő csapata által mérve. Nekem sajnos egyikre sem telik, így kénytelen vagyok elhinni a profik által mért adatokat.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
hobbiletolto #26086 üzenetére
Én ez pont fordítva tapasztaltam!
Nekem megy 5870 volt a 6870 előtt, sehol semmiben nem gyengébb nála a 6870. -
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Cybertrone #26090 üzenetére
580 leveri a 6970et?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Cybertrone #26090 üzenetére
580 leveri a 6970et?
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, mit jelenthet a következő tünet:
A gépem 30 perc BF3 után összeomlott, reboot helyett 40%-on fújt a VGA és semmi más. Reset, majd bootolt a Win 7. Futtattam egy Furmarkot és rendszeres időközönként erősödő, majd halkuló cicergést-nyikorgást hallatott az Asus EAH 5870, de 85 fok körül nagyjából tartotta, de nem akartam sokáig, kb 5 percig hagytam.
Mi lehet a gond?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
cellpeti
nagyúr
válasz
ricshard444 #26088 üzenetére
2GB csak a 6970en van, nem?
-
-
cellpeti
nagyúr
észrevétel:
minek hozta ki az ATi a 6os szériát, ha az 5ös szinte mindenben jobb?
Persze pénzügyi fogásként is felfoghatjuk, de most ettől eltekintve logikus magyarázat érdekelne.
hobbiletolto: az enyém se veszi vissza, csak,ha én másik profilt(alapot) adok meg neki a programban.
-
hobbiletolto
tag
Sziasztok!
Lenne néhány észrevételem/kérdésem a vgammal kapcsolatban:
Pontos típusa:
Gigabyte HD5870 UD GV-R587UD-1gd
Itt vettem a hardver aprón nem túl régen első tulajtól.
Van még rá 2év gari.
3dben tökéletesen hasít, teszteket lenyomtam, 6870em volt előtte és mindegyikben veri, hol több hol kevesebb pontal.
Feltettem 3 drivert is (mindegyiket friss rendszerrel tehát nem akadhattak össze)
Mindegyikben azt tapasztaltam, hogy 2dben nem veszi vissza az órajaleket.
Alapból 850/1200
Játék alatt ugye jó, de asztalon felesleges, csak fogyasztja az áramot, valamint a ventillátorok is 50% fölött pörögnek (hozzáteszem szinte hang nélkül így is)
A memória órajelet az amd saját és az msi afterburner programjával is tudom állítani, de a core clockot semmivel.
Egyetlen esetben láttam változni eddig: youtube video alatt... olyankor leveszi 400/900ra
Őszintén nem tudom mit kezdjek ezzel a jelenséggel.
Gariztatni lehet ebben az esetben, vagy nem számít hibának?
Más találkozott ilyennel?
Mivel próbálkozzak még?
Az általam kipróbált driverek: AMD rage driver, legfrissebb 5*** driver és a gigabyte honlapján található még 2010es driver.
Az előző tulaj nem tudott információkkal szolgálni ez ügyben...
A Biosa nem volt buherálva.
Alaplapom: Asus M5A97 Pro
Rendszerem: win7 x64 ultimate
Köszi előre is a válaszokat. -
-
válasz
ricshard444 #26082 üzenetére
Az össz VRAM nem számít: GPU-nként kell számolni.
-
laca000
őstag
válasz
ricshard444 #26082 üzenetére
Hogy nem volt rossz választás az biztos, nem fájt a váltás, hollállááááááááááá
Dübörög, nem úgy mint ez a kis ország -
válasz
intercooler #26081 üzenetére
Gpunként 1 tehát igen annyit használnak a játékok
-
intercooler
őstag
válasz
ricshard444 #26077 üzenetére
6870X2-be csak 1 giga ram van? Csak mer tudtommal 2 giga, és a 6870cf-el is 2 gigája van
-
Gaboman
nagyúr
válasz
ricshard444 #26079 üzenetére
Hát én 1600x1200ban játszom, ide teljesen tökéletes, nem is kívánok nagyobb felbontást.
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
ricshard444 #26077 üzenetére
Hová kevés 1920x1200ban?
-
-
laca000
őstag
Az 5870-em MA 6870X2-re cseréltem, hoppáááááááááááááááá
-
zerg13
csendes tag
Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy most veszek egy XFX 5850 ref modelt!Tuningolható és lehet neki plusz feszt adni?Választ előre is köszönöm!
-
Speed®
titán
válasz
cellpeti #26068 üzenetére
Amikor kéri ;p
Egyébként létezik az, hogy hibázik a GPU és azért lassabb adott MHz OCval. Ilyenkor jöhet jól a kis +fesz, érdemes kipróbálni, hátha csak ez a gond.
dangerzone
No, az nem ma volt..bár tényleg más volt akkoriban. Mai napig van egy 1950/512m, haverom használja..1024ben ~mindent visz, űber kártya
Ami azt illeti, maradok még a topikban, ha tudok szerezni 5850 Xtreme-et -
cellpeti
nagyúr
mikor érdemes neki feszt adni?
-
dangerzone
addikt
válasz
ricshard444 #26065 üzenetére
+ 8% feszültségnövelés. Lóf*sz
Speed(R): A régi szép idők, mikor még az x1950 pro/gt topikban voltál érdekelt..
-
Speed®
titán
válasz
Speed® #26044 üzenetére
Nem bírtam magammal, megnéztem picit a tuningot..850M@1.1V fánk oké.
900 a cél, de 860on hasal, feszt meg nem adok neki a bordázat kiépítéséig.
A legszebb az, hogy nem sok időm van tesztelni, 7végén viszik a gépemet..
Nem tudtam kihagyni a lehetőséget, nullszaldóval váltok 1155/i7-2600ra -
válasz
dangerzone #26064 üzenetére
1,26 innen fáj nekem
-
dangerzone
addikt
válasz
cellpeti #26063 üzenetére
Gyári hűtővel.
De tartósan nem ezen használom, nyugi.
3d markok alatt, meg játékok alatt néztem meg, mit tud a kari.
Amúgy nem melegedett vészesen egyáltalán. Mondjuk azért 1,26V-ot küldtem neki. De teszt erejére semmi gond nincs ezzel az értékkel.Alapfeszes órajelstabilitást még nem néztem. 4 napja van nálam a kari. Meg most inkább a vizsgáimra is kellene tanulnom..
-
cellpeti
nagyúr
válasz
dangerzone #26062 üzenetére
és mivel hűtötted?
-
-
cellpeti
nagyúr
930/1125ön stabilan fut és most több az FPS is jóval
-
cellpeti
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek! 920/1100on megpróbálom.
-
Majkee84
aktív tag
válasz
cellpeti #26052 üzenetére
5850-em van, csak ami a tiednek az alap feszültsége, az enyém annyival eléri 900 mhz-et. Az enyém alapból 1.088V, itt olyan 825-ig stabil.
Nem tudom, hogy mitől lehetséges. Én először a Battlefield 3 alatt éreztem, hogy kezd kevéske lenni a kártya, feltoltam 900/1200-ra és lehetett érezni a különbséget, hogy jobban megy.
janika1337: annyira nem akarom (merem)
berhelni, meg ezek az extreme verziók nem is ref nyákosak, úgyhogy ha kevés lesz, akkor majd veszek egy HD7xxx-et.
-
cellpeti
nagyúr
furmark meddig fut? Mert most elkezdtem futtatni, de felnyomta 75°C-ra és kinyomtam. Feszt mikor kell neki emelni?
Majkee84:neked nem 5850ed van?
-
Majkee84
aktív tag
Most én is dilemmában vagyok, mert viszonylag kellemes feszültségen (1.168V, ami elvileg az 5830 alap fesze) elérem a 900/1200 Mhz-et. Itt hozza az 5850 az 5870-es sebességét, csak mondták hogy a vrm-mel vigyázzak, mert az extreme-eken csak a gpu van hűtve...
-
cellpeti
nagyúr
válasz
janika1337 #26046 üzenetére
nekem most 930/1100on van egyenlőre nincs gondja vele, de olyan 65-68°C-ot ír ki, a venti meg 68%on pörög. Majd szedek le egy furmarkot. Lehet néznem kéne az 5830ra valami jobb hűtést.
-
Majkee84
aktív tag
válasz
janika1337 #26046 üzenetére
GPU-Z-ben nem a gpu temp 3 mutatja a hőmérsékletét?
-
janika1337
tag
véleményem szerint a GPU-nál még a 60 fok körüli érték se olyan nagyon nagy gond, de a VRM ennél sokkal melegebb... mivel mérni nem tudjuk, csak a kézrátételes megoldásra lehet hagyatkozni... ha melegszik akkor visszaveszel belőle... de látni fogod ha valami nem tetszik a pofájának... csíkozni fog meg stb... tolj neki egy furmarkot és látod majd hogy mit produkál... menet közben Afterburnerben be tudod állítani a GPU hőmérsékletének jelzését... én még mindig azzal nyomom... bár nekem 50 fok felé nem megy a Twinfrozerrel, de nem tudom, hogy neked az 5830-cal mi a normális érték.. szerintem látni fogod mindenképpen ha rosszalkodik... meg persze azért kíváncsi lennék a furmark tesztedre, mit is hoz tuningban a VGA-d
-
cellpeti
nagyúr
válasz
janika1337 #26043 üzenetére
hőmérsékletbe mennyi a megengedett?
-
Speed®
titán
válasz
Speed® #26012 üzenetére
Megvoltak az első körök, ventiprofil átírva, tök korrekt. 20-50%-ig beskálázva, idle teljesen néma, 15 perc eksztrém fánkolás után 65°C volt a plafon.
Alapfeszem viszont kifejezetten alacsony az eddig hallottakhoz képest, 1.1V.
Megnézem majd a tuningot is, ha teszek a VRMre bordát..addig inkább nem.A teljesítmény több, mint jó, totál alapon a gép megugrotta a 16kt (Vantage)..
Egy zavaró dolog, hogy az SSC marketingbullshitnek bizonyult, picit cicereg.További tapasztalatok / eredmények várhatók, amint lesz időm (7vége talán)..
-
cellpeti
nagyúr
válasz
janika1337 #26031 üzenetére
Tényleg jó így! Hogy tudok vele dolgokat kiiratni a képernyőre? Trixx szerint 875ön megy a kártya alapból ez meg csak 800at mutat, akkor most mi az igazság?
-
Egyszerűen nem értem mi ez az 5970 mánia...
-
cellpeti
nagyúr
válasz
janika1337 #26038 üzenetére
inkább maradnék a Trixx-nél
-
cellpeti
nagyúr
válasz
dangerzone #26036 üzenetére
hát trixx engedi húzni alapfeszen, de az afterburner nem, nekem legalábbis, de megnézem a janika-s linket
janika1337:
a programba nem igazán akarok mókolni
-
cellpeti
nagyúr
válasz
janika1337 #26033 üzenetére
ez nekem akart jönni? Trixx-et használok, mert az Afterburnerbe nem lehet 900 fölé húzni
-
janika1337
tag
csinálni kell profilt az afterburnerben...
a kis lenti save gomb és a számok használatával
-
cellpeti
nagyúr
felnyomtam a karit 920/1100-ra, de lenyomtam a gépet. Mos hogy beindítottam, visszaállt alap dolgokra. Hogy lehet, hogy ne álljon vissza???
-
janika1337
tag
válasz
Remus389 #26029 üzenetére
MSI Afterburner-ben a megoldás...
-
Remus389
veterán
asus 58501 direct CU-hoz, melyik az a progi amivel lehet tunningolni és +feszt is adni?
asus smart doctor?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
janika1337 #26024 üzenetére
sztem este kicsit feljebb rakom még, csak most tanulás van mechanika-statika vizsgára, de este megpróbálom 930-935-re feltenni, hátha.
-
cellpeti
nagyúr
920/1100
5830hoz van új BIOS vagy egyeltalán lehet frissíteni?
-
Gaboman
nagyúr
Nem emlékszik valaki mi lehetett annak a programnak a neve ami által a Crossfire kártyák jobban skálázódtak?
Nálam sajna a legtöbb játékban (Crysis2, BF3, Skyrim, Merto2033, DS2,) nem skálázódik jól a 6870CF. -
cellpeti
nagyúr
üdv
915/1100on stabil BF3 alatt 3 óra játék után az 5830
-
BioNiCMaN
addikt
Urak!
Ref hűtős Asus 5870-es karik mennyire jók?
-
janika1337
tag
kemény... én is használnék valami hasonlót szivesen... csak az a gáz, hogy nem refnyákos az VGA-m és így elég cinkes hűtést cserélni rajta... max valami profival tudok rá csináltatni, de itt hűteni kell a memóriákat is meg a VRM-et... A memóriára kiterjed a gyári hűtőm is, de a VRM az mindig nagyon meleg :\ valahogy jó lenne úgy megoldani hogy minden hűtve legyen... most jön 4 szép Gelid ventim
2-t beáldoznék rá
-
djculture
félisten
5850 most kicsit felment a polcra,de mivel nyeremény nem sózom el
Lett egy brutális sapphire 5970-em. Még ekkora behemót egy szörnyeteget
-
Speed®
titán
Kezeim közt a TFII..nemsokára indul a tesztelgetés
-
Peater10
csendes tag
Amúgy rájöttem miért nem ugrott vissza 2D profilba. Firefoxot használtam. Tiszta fura, de ha nyitva a firefox ablak 3D-be vált. Amint váltok Chromera vagy explorerre, egyből 2D. Ez érdekes nem?
Tuning várat magára hétfőig, de az Ati Tray Toolsot kipróbálom.
Hát az a venti eléggé lehűtötte az X800as kártyát..
-
Száni
tag
válasz
janika1337 #26009 üzenetére
...na ezért nem álltam még neki én sem. Egyelőre csak barkácsszagú dolgokig jutottam, illetve van egy Ilyen hűtőm, amihez a duplaventi egy külön keretben van, amit közvetlenül a VGA alá kell a házhoz rögzíteni. Na ez teljesen hangtalan, csak azt nem tudom elég levegőt tudna-e szállítani a hűtéshez.
-
Száni
tag
válasz
Peater10 #26007 üzenetére
Én az Ati Tray Tools használom, csináltam pár profilt, 2D-ben így 157/300MHz-en megy, 3D-s terhelésnél meg automatikusan ugrik 900/1100MHz-re, illetve van egy "kézi" 980/1200MHz-es profil, ha nagyon kell a kraft (bár 900/1100MHz-en BF3-ban fullhd, minden ultra, 2X AA mellett volt 45-50fps
)
A hűtés cseréjén gondolkodom, hogy a borda maradna, csak a ventiket váltaná valami lassabb fordulatú cucc. Csak az ezzel járó macera nagyon visszatart -
Peater10
csendes tag
Disco tulaj? nemis hangzik rosszul
De sajnos ez csak a táp, aminek a hangja felér egy boeing turbinával
BIOS frissítés megvolt, nembírtam ki.. Hát elég változó. Egyszer 157/1000 értéken nyugszik, máskor 157/600. Most meg egykis játék után nem ugrik vissza 2Dbe765/1000 még mindig. Ilyenkor mivan? Ventire 45%-ot ír, de a 2500rpm ígyis megmaradt
-
Száni
tag
válasz
Peater10 #26005 üzenetére
Hát, ha neked a Gigabyte 5850 OC nem hangos, akkor vagy tankban nevelkedtél, vagy disco tulajdonos vagy
Cserébe igen hatékony jószág az a duplaventis hűtő.A BIOS frissítés (F8-as verzió) a 2D/3D váltást megoldja, de a ventifordulat később sem lesz szabályozható, ahogy plusz fesz. sem adható a kártyának. Mondjuk alapfeszen (ami GPU-Z és ATT szerint is 1.088V, amit kétlek) is simán viszi a 980/1200MHz-et, és az adataimnál lévő konfiggal, konnyektor felől mérve a max. fogyasztás ~320W. Én egy 350W-os FSP Blustorm-mal hajtom már bő fél éve, és semmi gond
-
Peater10
csendes tag
válasz
Bogyó bá' #26004 üzenetére
Megfogadom, de úgy néz ki bírja a strapát ez a táp is(egyenlőre). Fix 38fok, bios frissítéssel megvárom az új tápot. Most 55%on pörög a venti és 2Dbe se kapcsol át... Nemis értem miért mondják rá, hogy hangos idle-ben a ventilátor.. mondjuk lehet azért se hallom, mert a táp hangosabban szól, mint a zene
-
Bogyó bá'
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Napelem
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest