- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Med1on
aktív tag
-
killer1203
senior tag
válasz
gergobaby #1891 üzenetére
Énis olyanra pályázok ami viszi a máriót 60.000FPS el, de szerintem oda már 5870x2 is kevés
... Istenem CSS hez minek 5870 főleg ha kis felbontásba játszol.
Énis cod2 és cod4 el is játszok vanis fps-em, de ismerek olyat aki 60fps el játszik mégis jól tolja a cod2, ugyhogy hiába van sok fps attól nemleszel pro játékos...
-
gergobaby
aktív tag
-
Def26
félisten
Arról van valami infó, hogy mikor lesz magyar PH -s teszt?
-
AMATŐR
őstag
válasz
FragMaster #1887 üzenetére
Azt tudom, hogy egyenlőre mind ref, kivéve az Asus. Illetve az is az, csak ugye adtak hozzá egy progit, amivel voltmódot lehet csinálni rajta. Lehet, hogy a lapját szereti a kari nagyon. Tuti nem mennek ilyen jól minden lapban.
Olyanok lesznek már a karik is mint a procik, pl. Q procik az EP-45-UD3P / R lapokat komázzák legjobban. -
RI/OS
addikt
válasz
FragMaster #1883 üzenetére
Van már jobb is
megnézem a plafont, aztán lesz kép
Asszem elég jó darabot fogtam ki -
-
RI/OS
addikt
Még szórakozok picit a tuningal...
1000/1400on megy jelenleg 1,25V-al
-
drakkar11
tag
ÜDV mindenkinek!
Valaki megtudná írni, hogy pontosan milyen hosszú a sapphire HD5870 videokárty?
-
tom_tol
addikt
válasz
katt777 #1851 üzenetére
nem winflash win7 alatt semmit nem csinált, xp alatt legalább kiírta hogy forrásfájl hiányzik
ATT-nak nem a win7-el van gondja mert a 4870-el működött
végül is sikerült a flash de utána szétesett a rendszer miután telepítettem az ati drivert
valszeg meg kell várnom amíg 5850-hez is lesznek különböző biosokde azért nem panaszkodom mert 1,1v-al is remekül megy [link]
-
luise178
tag
válasz
FragMaster #1872 üzenetére
akkor csak ez a 3 megoldás van?:
1. integrált letilt, és tolom a nagy karin
2. inegrálton töltök le, meg netezek, és mikor gémelni akarok, akkor újrainditás, és jön az 1-es pont, majd utána vissza
3. olyan lapot veszek, amin nincs integrált kari
-
katt777
félisten
válasz
capulet75 #1855 üzenetére
Kár, hogy nem az.
RI/OS:: AA is? És driverből AF?
Á, már látom!
P00By: A fénylő/effektelő idegeneknél, főleg a cirkálón a végén. Nálam ott totál diavetítés volt 3870-en, pedig a korábbi pályákon viszonylag szépen lehetett játszani. Ott biztos izzadna az 5870 is.
TESCO-Zsömle: Valóban nincs különbség, viszont jobban terheli a kártyát, ezt már én is kikockáztam anno 3870-nel.
gyiku: Van ott low beállítás is...
luise178: Az a kérdés, hogy a havok physics megy-e, mert cf nem fog. Havokot támogató játékokban viszont lehet haszna. ATI oldalán keress rá.
-
luise178
tag
köszi a válaszoklat! 1 olyat kérdeznék még, hogy próbáltátok olyan alaplapban,amin integrált videokari van?
OFF
tgudtok valami jó cvikket, leírást erröl az integrált videokari cuccrol, hogy hogy is müxik a kettő 1ütt? csak mert kinéztem 1 alaplapot, amin már van 1 integrált videokari, és érdekel, hogy hogyan lehetne összehozni öket. CF-be, vagy külön mennének? ha nem kell nagy teljesitmény akkor a nagy lekapcsol, és csak az integrált megy?
-
FragMaster
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1868 üzenetére
Szemüveg
Esti-tüzes kép mindkettőnél van, ott szépen kijön, hogy sokkal élesebben látni a textúrákat távolra is af-el. Af nélkül meg már elég közel homályosodik.
-
gyiku
nagyúr
-
-
capulet75
addikt
Meg tudom küldeni a procit 4 ghz környékére de az elég komoly fogyasztással jár.Ergo tehát vagy veszek egy 9450-650 et(és lehet hogy azt is húzni kell) vagy i5-7,abból is a combosabb fajta?Szép kilátások.Egy 5850-70 lenyom egy 4870x2-öt?Az 5870 árából kijön (használtan) a 2x4870x2.És az 4gb ddr5 meg 4 gpu.
-
capulet75
addikt
Ha egy 965 extreme-n cpu limites egy 5870 akkor tehát nem is érdemes ilyet vennem?Egy Q6600 ezek szerint nagyon visszafogná a kártyát.Igy elméletileg csak azt lenne érdemes venni ami a cpu melett maxon tud menni?Mennyi a vga teljesitményplussza százalékban kb. ha a mag 2.4 helyett 3.2-3.6 ghz?
-
katt777
félisten
válasz
tom_tol #1849 üzenetére
Nem ment a CCC winflash alatt? Annál még nem láttam "adapter not found" hibaüzenetet.
Atiflash-t DOS boot után futtattad, és megadtad neki a kari sorszámát?
A VGA bios-át kimentheted GPU-Z-vel és Winflash-sel is.
ATT nálam tökéletesem működik W7-en (Vistán, XP-n, x64-en, stb.), erre nem tudok mit mondani. Ha nem OK, kiírná, hogy vmilyen okból nem hajlandó futni.
RivaTuner-nek is simán mennie kéne. Update-et (benne van) hagytad telepíteni neki, és az I/O port védelmet (Default telepítést csak végig kell engedni).
RBE 1.21-nek volt egy olyan gondja, hogy angolra kellett állítani a területet, de tudtommal azt már javították. (Anno ha nem állítottad át, a fesz. értékek meg sem jelentek, amikor újra betöltötted a lementett mod-bios-t.) -
tom_tol
addikt
válasz
katt777 #1847 üzenetére
köszönöm ha segítesz
a gondom a következő
RBE 122-vel tudom szerkeszteni illetve el is tudom menteni a biost
de sem a winflas sem atiflash nem működik
atiflash-el próbáltam menteni a biost és arra is azt a választ kapom hogy "adapter not found"
ATT-t win7-re feltelepítettem aminek az eredménye masszív halványkék képernyő lett
rivatuner nem műkszik -
-
envagyok
veterán
Tud valaki komolyabb magyar 5850/5870ntesztröl?
Nagy a csend a ph-n mikor várható teszt? -
luise178
tag
na szasztok!
nézegettem a kártyát /5870/, és nagyon zsir a cucc. amivel nem vagyok kibékülve, hogy ezen is ez a szar hütés van, mint a 4870-en. vagy közel hasonló. tolta már valaki ezt a karit durván? tud jól hűteni? vagy ezek már nem melegszenek annyira? lesz ebböl vizes kiadás is?
-
Helló!
Nagyon köszönjük a teszteket...van már egy pár ember akinek régebb óta ilyen karija van,de még ha megkértük őket akkor se volt semmiféle kis bench vagy akármi...amúgy meg nagyon sajnállak,hogy mennyit kellett nézned azt a csúnya vantage-t miközben egy 5870 duruzsolt a füled mellett
Nagyon megköszönném,ha elmondanád,hogy a játékokban amiket teszteltél mik voltak a min fps-ek,mert ebbe Amd-sek nem igazán brillíroztak eddig.
Hülyén hangzik,de egy Pisi x-es Shiftben egy 2900XT-vel 1440-ben teljesen fullon min fps 25 max 45,szal érdekes ez a ködösítés,h szarul megy a játék Amd-n...szerintem esetleg Vidiákon megy egy kicsivel jobban
ceaser:
"Minden fullon az élsimítás is majdnem maxon... és még is egy két vonal, mint a sárkány háta, úgy nézett ki!"
Nem akarlak megbántani,de ez senkinél nem lehetett hallani eddig,így merem feltételezni,hogy ez user error -
subaruwrc
félisten
hát nemtudom mi volt ez a physx paráztatás , de nekem ilyen beállításokon fut simán egy szutyok 4850-nel és csak akkor lassul be a fix 60fps-ről 30-ra ha sokan vagyunk a képen és a procim elfogy a fizika alól... nem kell ide physx
-
TomiLi
addikt
Köszi az eredményeket, meg a játék képeket!
Armed Assault nincs véletlenül meg??? Ha igen nem tolnál nekem egy-két képet!
Örök hála!Bár az NFS nagyon sokat sejtet!
nagyon szép!
Az előbbi hsz.-eimből is kiderült számotokra, hogy nem vagyok otthon a vga témában....
Ezért szeretek képeket nézni a játékból....
Pl anno volt egy GTX280-am... Mindent vitt, DE: Hiába volt minden full beállításon, valami nem stimmelt! Erre volt példa a GRID, meg az ARMA... Minden fullon az élsimítás is majdnem maxon... és még is egy két vonal, mint a sárkány háta, úgy nézett ki!Sajnos a 4890-em nem tudtam még kipróbálni, lehet már nem is fogom, mert egy 5xxx szériára gyúrok
-
RI/OS
addikt
Ha Asus Bios-t ráflashelsz a kártyára, a voltage tweakkel lehet feszt adni.
No a tesztek:Tegnap, mielött kivettem a 4890-et felraktam a guru3d féle msi 5870 beta biost, hogy a kártyacserén kivül, minden maradjon ugyanaz, a driver, a rendszer,stb.(Tehát a kártyán kivül minden ua.)
i7 920@3800mhz
3dmark vantage4890@915/975
performance
[link]
4890@915/975
high
[link]Sapphire 5870 stock 875/1200
performance
[link]
Sapphire 5870 stock 875/1200
high
[link]5870+atitool(msi afterburner) @900/1300 (ennél tovább nem engedi a csúszkát az atitool, szoftveresen simán ez a max jelenleg)
performance
[link]5870+Asus bios+Asus voltage tweak@ 981/1400( Ez azért elég durva, itt kiakadt a mem csúszka
)
performance
[link]5870+Asus bios+Asus voltage tweak@ 960/1375(high-on valamiért nem futott le az elöbbi órajelen)
high
[link]Az utsó, ami kb. stabil lehet 24/7-re.
Az azért látszik, hogy alacsony felbontáson nem nagyon ken oda az 50-esnek...
A gyári hütő simán megfogja, tuningal is ~40%-on, ami még elviselhető hangban is... -
válasz
FragMaster #1813 üzenetére
ez nem egészen igaz - azért nem, mert a driver is fogyasztja a CPU-t. a Radeonok esetében jobban, mert az ALU-k felépítése miatt a driver elő-feldolgozza a shader kódokat, ezért a driver fejlesztésével a CPU-terhelés csökkenésére (vagy akár növekedésére) is lehet számítani. persze nagy dolgokat nem lehet várni.
-
Med1on
aktív tag
válasz
tom_tol #1831 üzenetére
ATIFlash 3.75
supports HD 5870 / HD 5850 (Cypress)
? -
Med1on
aktív tag
Ha minden igaz ezzel a progival. Vagy atitray tools ha már támogatja a Cypresst illetve utolsó lépésként vga bios mod.
tom_tol:
Pedig azt írják ők a GPUTool-t használták. AMD GPU Clock Tool v0.9.26.0 For HD 5870 ezt a verziót próbáld ki vagy ha van újabb akkor azt, vagy ha már azzal nézted akkor passz. -
Med1on
aktív tag
So I ran a quick test at 1.30 V GPU and reached a maximum core clock of 1000 MHz.
-
zuchy
őstag
Csak Vantage-al tesztelsz?
Mert az nem terheli meg annyira a GPU-t mint egy Crysis. Vagy én nem tudom, jobban eltűri, ha hibázik a GPU? Mert a fogyaztási adatokon látszik, hogy Vantage alatt is zabál rendesen minden kari.
Nálam 8800GT-vel 790-en lement, stabil viszont játékok alatt 740-en volt. -
Skyfish
tag
Kicsit húztam még a procin (21*191) így az eredmények :Vantage 17212
3d06 24392
Holnap megnézem fullhd-ben is.
Üdv -
zuchy
őstag
És ez még a köhigcsélő 40nm-es gyártósorról jött le. Lesz ez még jobb is.
Vagy az is lehet, hogy kifogtad a wafer közepén lévő GPU-egyikét, tudni illik azok jobban tuningolhatóak, mint a wafer szélén lévők.
Eredményeket meg várjuk.
(#1816) FragMaster: De ha van egy olyan játék, ahol csak 2 mag van kihasználva, vagy csak egy, pl Stalker, ott tök mindegy hány mag van mellette üresen járatva, nem lesz gyorsabb. Valamit azért gyorsul, mert a nem használt magokon futhatnak a windows egyéb programjai, de nem sokat dob a latba.
Na szóval pl egy Crysis-ban ahol 2 mag van kihasználva, jobban jár az ember, ha egy E8500-at 4,5 GHz-en járat, mint egy 3.8 GHz-n ketyegő "corájszevent". i7 max vizezve megy ennyit. -
TomiLi
addikt
Köszönöm Nektek a segítséget, okítást!
Akkor fel kell rakni Full HD-be a felbontást, meg mindent maxra - aztán ott produkáljon CPU limitet a rendszer!!!
-
FragMaster
addikt
"Ennek függvényében elképzelhető, hogy egy agyon húzott E8400 jobban kihasználná az 5870-et?"
Kötve hiszem
Amúgy sok mindentől függ: órajel, architektúra, magok száma, stb. A programnak mi fekszik amivel nézed. Amúgy ezek az i7-ek azonos órajelen otthagyják a core2quadokat, a duokat meg már csak a magok számából kifolyólag.
-
RI/OS
addikt
Nagyon durván megy tuningban... Nemsokára lesznek képek, most gyüjtögetem őket
(kicsit uncsi már a 20. vantage teszt)
1814: Csak alacsonyabb felbontásban lesz limites..FullHD-ban minden maxon szürőkkel azért ilyet nem fogsz tapasztalni
-
TomiLi
addikt
válasz
FragMaster #1813 üzenetére
Köszönöm szépen!
Így már értem! Ma is tanultam valamit!Hát akkor ez rohadt nagy gáz, hogy egy 965 extreme visszafog egy VGA-t....
Itt a cpu frekvenciája kevés?
Elnézést, hogy ilyeneket kérdezek, gondolom itt mindenki tisztában van ezekkel az alap dolgokkal... én még nem....
Ennek függvényében elképzelhető, hogy egy agyon húzott E8400 jobban kihasználná az 5870-et? -
-
TomiLi
addikt
Valaki nem játszik véletlenül az Armed Assaulttal? Nem a 2-vel az nagyon bugos még...
Arra lennék kíváncsi, hogy egy Armed assault hogy muzsikál egy 5850-essel....
Milyen beállításoknál vérzik el a kártya? HA elvérzik... Egy extra kérés: Képeket kérhetnék a játékból... 1-2 elég lenne.... Nagyon köszönöm! -
Skyfish
tag
I7@3,8Ghz 3Dmark06-23428
Vantage -16969 mindkét progi 5850-nek ismeri fel...
A hűtés hangja teljesen elfogadható. -
gergobaby
aktív tag
Valaki a tulajok között pls próbálja ki, hogy CSS-ben van-e fix 999Fps... Fontos lenne, de tényleg! Köszönöm előre is..
-
P00By
nagyúr
Radeon HD 5850 review (CrossfireX) [guru3d]Ez lehet már volt...
-
RI/OS
addikt
Háhh!
És az MSI afterburner múködik sapphire kártyával is...Mindjárt meghúzom
100-on a venti viszont nagyon durva hangot ad ki -
P00By
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Total Commander
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asztrofotózás
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest