Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
yoid
tag
Nekem Corsair 520HX van.Quad core 9650 3Ghz, 2 HDD .Szerintetek menne ATI 5870 -al full speed-en?
-
arn
félisten
válasz
tom_tol
üzenetére
4800nal a gputool volt a legjobb - itt en azt vettem eszre:
* gpu: fagyni kezd el, nem artifactol - pl grid, tropics demo. a gputool valszeg epp azert nem jo, mert elobb kezd el fagyni.
* mem: vantage elso tesztje, feltupirozva mindent extreme beallitasra. nalam 1100on sem az igazi.
* vrm: furmark -
eszakas
őstag
Hogy lehet kikapcsolni hogy a kártya összevissza szabályozza magát?
Alapon van minden. -
arn
félisten
jah es a furmark milyen beallitasokkal futott? 1280 windowed?
-
arn
félisten
válasz
tom_tol
üzenetére
koszi! hat ezzel sokkal elobbre nem lennek
lehet kicsit atvarialom a hazhutest. bar az erosebb hutessel lehet nem kellene a feszt annyira felnyomni.megneznel nekem meg egy tesztet: @900 1.16v? mert a masiknal sajna nem tudom, hogy hol a plafon, csak azt, hogy magasan

meg akkor ezt milyen ventikonfiggal sikerult?
-
arn
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
probald ki az afterburnert

-
-
voodoo98
addikt
Sziasztok,
Van egy Sapphire HD5850-es karim.
Ez alapján próbáltam húzni : http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd5850/images/52.htmTehát : 870/1225-re, de nem sikerült max. csak 800/1150-re. Volt: 1.088 volt. (mint a képen)
Fagyott.
Az lenne a kérdésem, hogy vajon valami kevés lehet a gépben?
Vagy lehet a kártya nem bírja? (overclockersclub.com-osoknak bírta)OS: Windows 7 64 bit
RAM: 4gb DDR2 800Mhz
Alaplap: Asus P5B
Proci: C2D E4400 2GHz -> 3Ghz- re húzva.
Táp: Chieftek 500WKöszi!
-
tom_tol
addikt
[link]
a gpu-z ablakban átlag van a max 100 fok is lehet
de 700-ra leszabályozott ventikkel már messze nem ilyen szép sacc/kb egyezik a gyáriéval
S1-el t.képpen csak a gpu hűtése javul jelentős mértékben a vrm hűtés még megoldásra vár
Szatesz kicsit még korai a kérdés mert nem hallottam megdöglött kártyáról ami igazolná hogy ez már sok
-
ImI87
őstag
Hello!
Ti mivel állítjátok a feszt a kártyákon?
Tudtommal ez csak ASUS kártyákon működik. Vagy ráraktátok más kártyákra az ASUS bios-át?
És az 5870-en mekkora az alapfesz?
-
cszn
őstag
Ezennel kihirdetem: 2009/Q4 az egész negyedév, a CPU limit hivatalos ünnepe lesz.
Nem hiszem el mit bírtok ezen problémázni.
-
Rica
senior tag
Ha a procid alapfeszen (már ha 1,25 Voltot értesz rajta, mert az E8400-asoknak alaphoz általában elég 1,20 vagy kevesebb) megy 3,6-ot, akkor simán megy az 4 fölött is. A rammal lehet 2 hiba is:
1. nem írod, mennyi van belőle, winfos7-hez sztem kell 4GB, de ezt nézd meg abban a totyikban.
2. nézd meg, mennyi feszt adhatsz nekik max (rá van írva), nem hiszem, hogy 0 % a tuning potenciálja.
Ha tutira a rammal van baj, nehogy beruházz egy új cuccra, én egy éve 9500-ért vettem 2*1GB narancs Geil Ultra 1066-ot, aminek 2,4-et lehet adni, de 2,3-mal atom stabil 1152-őn. A deszkád biztos hogy viszi a 450-et.
Segítek szívesen priviben is.
Milyen játékkal próbáltad a kártyát, amiben CPU limitbe futottál 3,6-on? -
arn
félisten
megneztem "ugyanolyan" korulmenyek kozott mint te, 100%os ventivel maradt csak 115-120 fokon. auton bele is doglott a tesztbe.
amugy a venti hangjan hallani, hogy nagyon rangathatja a feszeket. ilyen szelso helyzetben ugy latszik, mar elfogy a tapellato resz. csak az a kerdes az acceleros kollega reszere, hogy nala mi a helyzet

-
dhizzy
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozom én is egy ilyen csodának a beújításán..
Annyi lenne a kérdésem mivel annyira nem értek hozzá, hogy melyik márkát érdemes választani? Sapphire/XFX/Gigabyte/MSI... Minimális árkülönbségek vannak, arra lennék kiváncsi, hogy ez megnyilvánul-e valamiben a kártyán..köszönöm a választ

-
zuchy
őstag
Ott is vége a GPU-nak. A 4770 is e-körül megy. Léggel. Vízzel még menne többet is, illetve majd télen ki kel tennia gépet a mínuszba.
Az a csúnya, hogy az 55nm is ment ennyit kb, jó kicsit kevesebbet. Kell még csiszolni a gyártósoron. De az is igaz, hogy az RV790 kisebb is, meg ugye van egy kapacitor réteg a GPU körül.Az 1.5V-ot nagyon gyosan feletsd el szerintem, az még 55nm-nek is sok.
Én soha nem adtam volna neki ennyit.
-
RI/OS
addikt
Á, 1060 felett nem megy a GPU, 1,5Volton se

-
thomboy
tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Vennék én, de az nincs 63-ért és így is 60-ról indultam.
De ha látok XFX-et vagy Sapphire-t ennyiért mindenféleképp azt veszek, nem volt még drágakő a gépemben. -
AMATŐR
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Az XFX 5870 hez is adtak dirt 2 kupont!
-
RI/OS
addikt
Csúnyaság fog következni... Feltéve, ha túléli a kártya.
-
thomboy
tag
Akinek Gigabyte 5850-ese van az kapott-e hozzá Dirt2-t?
Elviekben a héten - jövőhéten én is csatlakozom eggyel (5850), csak a márka még nem biztos (amelyik olcsóbb az lészen majd
) -
RI/OS
addikt
84-86-86-85 fok a VDDC Phase, 10perc furmark xtreme burning, 1,3V, itt már stagnál, tovább nem akarom kínozni.
(VDDC Current 89,4A lol) -
zuchy
őstag
A VRM-ek? Azok jól érzik magukat 100 fok környékén is. De 125 fokig bírniuk kell.
(#2840) gametofiton: Mindegyik említett kari 256-bites. Ha újjonnan veszed, és döntened kell, akkor a HD5850-t ajánlom, DX11, sokkal fejlettebb, és ezt is fel lehet húzni 1GHz-ig.

(#2844) RI/OS: Pedig ezek ennyin mennek.
Ez a természetes hőfok.
Pontosan nem tudom, hogy meddig bírják, mondom, 125 fok-ot simán bírniuk kell. -
Cadal
őstag
válasz
gametofiton
üzenetére
nem lesz sok egy kicsit az az 512bit mem sávszélesség? 256bit lesz az szvsz.
-
gametofiton
tag
Az a kérdésem, hogy egy 4890 atomic edition, ami elvileg amellett, hogy agyon van tuningolva 512bit szélességű memóriával van ellátva veri-e az 5850-t?
-
arn
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
megnezned nekem gputoolal es furmarkkal, hogy meddig melegszik a vrm resze? hogy erdemes e lecserelnem a hutot.
gyari hutovel vhogy igy... ha a vrmek 120 fokosak, akkor tilt le. drves lassitas nincs a kartyaban.
furmarkkal pl:
@900 1.16v auto fan ~95fok
@950 1.22v auto fan ~120+ (letilt)
@950 1.22v 100% fan ~105fokilyet kellett volna a 4800nal is... ez szvsz korrekt
-
Rica
senior tag
Ha cuccaidat beírod az adataidhoz, akkor könnyebb lesz segíteni. Milyen deszkád van? Mihez kevés az E8400 3,6-on? Nekem alapon kihajtja a túlhúzott 4870-est, végig kerestem a totyikban (mert hogy tavaszra én is tervezek egy 5870-est), aki ért hozzá, mind azt mondja, hogy bőven elég.
-
lancy
tag
sajnos a memoriaim miatt 1 mhzt se tudok 400 fole menni. soha nem gondoltam volna hogy az e8400 as 3,6 (9x400) on keves lesz de igy lett. most vagy veszek jobb ramot (amit nem mert ddr2 et cserelni dd2 re nem nagyon eri meg) vagy teljes rendszert cserelek hogy birja a tempot a karival.
sztm kivaras lesz a dologbol megnezem a rendszer igy mit mutat 1920*1080 on teljes grafikaval az uj jatekokon pl COD MW2 ben aztan dontok
nv 8800gts t csereltem ati 5870 re azert szemmel lathato a valtozas

ui: ja a fogyasztasrol nem is beszelve nem hasznalva a procim is 2,4 es a kari meg 157/300...
-
kasa85
őstag
Kérdezem

-
Manbal
senior tag
Nekem már egy 5870 toxic 2GB kellene...
ahogy kijön rögtön megveszem!!! 
-
kasa85
őstag
Sziasztok!
Na végre sikerült a karit gariba visszadobni azt majd a héten kiderűl mi lesz vele.Amúgy most nézem a proci teszteket egész jóra sikerültek.Sajnos jelen pillanatban egy E6750es procim van 3.6gh en.Most nem tudom ,hogy a teljesítményét a karinak nagyon vissza fogja(Power Color HD5870) mert cori 7-et max jövőre tudok venni.A jelenlegi max hőtermeleése 3.6gh 52C fok körűl alakúl 1.35v értéket megadva neki mert a szemét biosz 1.40v ad neki és eléri akkor a 65Cfokot.Most akkor énekem is kb 3.8vagy 4gh en kéne járatni.Alplapom Gigabyte EP45DS4 ,4GB Dragon 1020MHZ ?Gigabyte 800w moduláris táp. -
luw2win
őstag
Itt látszik hogy egy 5870-nek nem elég a 3.2ghz, se a 3.6ghz. És ha egy 5850-nek elég a 4ghz.
Akkor ebből arra lehet következtetni hogy, wolfis tulajok 4ghz+ jo a 5870-nek , 3.8+ meg jó lesz az 50-esnek. (persze majd ha meglátjuk hogy drasztikus-e a visszaesés 4ghz-ről 3.8ghz-re) -
Ribi
nagyúr
-
Zsozsooooo
tag
válasz
Razermazer
üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ ! Ha jól értem a 2 eladott kártya (4890) CF-ben volt és azt mondod érdemes volt váltani 5870-re na ezt jó hallani !

-
BullKoxa
őstag
Köszi Arn!!Akitől vettem azt mondta lehet kipattant a ventije.(lehet ilyen??)Ha játszom akkor felmegy a Gpu hőfoka 96C°-ra(e zalatt az idő alatt kattog benne a gyári ventilátor,nagyon keményen szól) és belassul az egész játék.Ezután felpörög a venti és kicsit lehűti a vga-t és kis idő múlva kezdődik előröl az egész.Nem akarok hozzá nyúlni,mert akkor ugrik a garancia,nekem tetszik(tetszene ha nem kattogna) a gyári hűtése,ezelőtt 2 Toxicom is volt.Kér Driver is néztem már a gyárit és ami ekkor jelent meg az AMD oldalán 10/13/2009
-
arn
félisten
válasz
BullKoxa
üzenetére
vidd vissza, vagy szedd szet a hutojet, esetleg csereld le.
halk gepbe szvsz nem az igazi ez a huto... engem csak az idle erdekel, de ott eleg morgos a venti, relativ magas fordulaton jar (~1100), es vmi muanyag alkatresz be-berezonal a kartyan. eloszor azt hittem a vinyo teker, de lassan esett le, hogy mi csinalja.
eddig lejebbtekerni sem nagyon sikerult
a 4890 elment 800-900as fordulaton is. terheles alatt alapallapotban valoban csendesebb, de tuningnal ez egyreszt megvaltozik, masreszt ott kevesbe zavar. -
zuchy
őstag
Már régóta nem trémákkal mérjük össze a kártyák erejét. Régebben még jó volt, de most...
Ha trémárkra gerjedsz, akkor venni kell egy GTX295-t. Amúgy a CPU fogja vissza a 3DMark-ban, azért kapsz viszonylag keveset. Egyébként ha valami kézzelfogható eredményt akarsz, akkor extrem-en kell letesztelni. -
BullKoxa
őstag
Hi!2795 -re valki-vagy valakik..Mit tegyek??
-
arn
félisten
ami viszont jo hir...
1. nincs a drvben swes tiltas (vegre!)
2. a hwes visszaszabalyzas homersekletfuggo (nem a kimeno aramot nezi). -
Barney™
aktív tag
"Barney™
Sajna a szinösszeállítás tényleg pocsék
de a többit jeles , érdekelne milyen házikóbe lehet ilyen szépen elférni nygyon tetszik."Nem a színösszeállítás pocsék, hanem a kép, amelyiken megpróbáltam lefotózni..

A ventilátorok VÖRÖS színűek, olyanok, mint ami gyárilag elől van a HAF932 házban
-
luw2win
őstag
Hát tényleg karcsú, gondolom a proci miatt, az a baj hogy ezzel én is így leszek, mert nekem is wolfim van
3.8 - 4.0ghz-en még nézd már meg, megy az bőven annyit, de legalább 3.8-on hogy lesz-e még nagyobb különbség,
Meg ez vantage, egy crysis tesztet is ugyanígy több órajelen, vagy akár más játékokat hogy ott mekkora a kül.
Új hozzászólás Aktív témák
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anime filmek és sorozatok
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- További aktív témák...
- PowerColor RX 9060 XT 16GB GDDR6 Reaper - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 3080 TUF Gaming , dobozával
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 6700 XT ELITE 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- RX 6500 XT 8GB Eladó - Garancia
- 27% - SAPPHIRE RX 7900 XTX Nitro+ 24GB DDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

lehet kicsit atvarialom a hazhutest. bar az erosebb hutessel lehet nem kellene a feszt annyira felnyomni.

)