Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz hokuszpk #83846 üzenetére

Elvből nem veszek már sima asztali cuccokat (lap+proci+vga fronton) ryzen szerver/workstation megoldása az threadripper/epyc meg nem eléggé elterjedt hogy olcsó legyen. Ilyen szemponból xeonok sokkal olcsóbbak.
    Amúgy visszakereshető 10+ éve amd fan voltam gyakorlatilag 386, 5x86, socketA, 939, am2, am3 x6-ig aztán Fx-ek gyengék lettek és amíg nem jött a ryzen addig totál logikus volt xeonosdi ami beszippatott és nem amd fan lettem hanem workstation és szerver fan :DDD abban meg intel előnybe van a használt piacon nem is kicsivel. Tény hogy ryzen 3 gen óta igencsak kívánatos és jól sikerült de nekem nem alternatíva.
    Ha lesz valami olcsó epyc akkor simán lecserélem a nagyxeon gépemet rá.
    Ja és persze videókártyából sem lehetne rám mondani hogy nvidia vagy ati, ami éppen jön, most quadrókkal és teslákkal elvagyok de firepro kártyáim is voltak.
    Hwinfo nekem itt írja a tdp-ket:

356w a max limit.
    Ez amúgy egy 24eft-os buta ES skylake, elég gyenge egy szálon. HT nálam off mert úgy 3,2ghz felett is turbózik attól függetlenül hogy mi is a turbó táblája.
    Állítható is, illetve van intel speed shift de azt letiltottam mert ennél a procinál káosz módon működik.

Új hozzászólás Aktív témák