- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fpeter84 #81305 üzenetére
Nem ertem egyebkent. A VIA doksijaban kerek perec szerepel, hogy mindent tud, es minden integralt. Marmint a VIA chipset onerobol elo tudja allitani a dolgokat, sott tudja azt is, hogy nem SDRAM-kent hasznalja az SDRAM-ot (azaz, 133MHz FSB mellett is mehet a RAM 100-on).
Egyetlen egy elonyet latom, ha overclockolni akarna az ember, akkor a kulsoleg felrakott PLL tudja az MHzenkenti allitast, sott 166 es 200 MHz eseten is tudna 33MHz-t eloallitani a PCI eszkozoknek. Ezzel szemben, a BIOS-ban ha tekerem, akkor 200MHz eseten, mar 50 MHz a PCI clock, tehat ez a feature sincs hasznalva. Ami szinten arra enged kovetkeztetni, hogy ez "atveres" akar lenni, az az, hogy hiaba tudom 1 MHz lepesekkel allitani az FSB-t, ha nem tudok feszultseget allitani a CPU-hoz. Pedig ha 166 MHz eseten a lap elo tudna allitani 33 MHz PCI, 66 MHz AGP clockot, kicsit emelt feszultseget, akkor ez egy brutal jo tuning lap lehetne. Nem beszelve arrol, hogy ha ehhez tarsulhatna az, hogy az FSB 166, de a RAM 133MHz-n szalad. De ezeket nem tudja.
Megneztem a BIOS-t modbin.exe -vel is, hatha elbujik benne valahol a feszultsegallitas (mivel a menupont neve egyebkent Frequency/Voltage Control), de semmi jele nincs ennek. Tehat nem csak az van, hogy el van rejtve az opcio.
No mind1. Meg se fordult a fejemben, nem is neztem meg, hogy mi van a lapon. Rogton fogtam a VIA speckot, az alapjan nem kell kulsoleg semmi PLL, tehat ne is nezzek i2c-t, DOS-t meg assemblyt es maradjon a jumperesdi. Nem is ertem, miert van kulos PLL a lapon
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel core I7 8700k
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest