Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #105794 üzenetére
anno volt egy nagy igazság, 3 betűs chipsetes alaplapot ne vegyél! ez volt az ALI/ULI, SiS, VIA, ami nagyjából le is fedte a piacot.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #105794 üzenetére
Nem kerülendő P1-ben sem, csak fel kell tenni az AGP drivereket, különben vagy PCI módban fog futni a kártyád, vagy pedig instabil a rendszer 3D alatt, ha win98-at használsz. XP korszakban már nem volt velük gond.
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #105790 üzenetére
az
anno is az volt, ettől sem várok hatalmas teljesítményt.
05788 Francia91
tesztpadra vele! másik táp, csak egy RAM és VGA, aztán kiderül. és vegyél egy POST kártyát, az alapján fogod tudni, hogy hol akadt el.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #105790 üzenetére
Az ULI (ALi) egy alaplapi chipseteket, integrált 3D gyorsítókat, és 32 bites beágyazott x86 processzorokat fejlesztő vállalat volt, amíg az nvidia fel nem vásárolta őket.
Socket7 időszakból ismerős lehet a nevük, ott szereztek hírnevet maguknak a chipsetükkel először.
-
-
válasz
Fücsök007 #105786 üzenetére
Ja akkor ez újabb, mint amire gondoltam... nekem a Pentium M lenne érdekes.
Hogy abból mit lehet kisajtolni.
C2D érából pedig egy X9000, amit hajtottam laptopban, és már ott is veszett nagyot ment, de egy lapiban nem lehet lehűteni, kíváncsi lennék, egy desktop lapon korrekt hűtéssel mi lenne a vége OC-t tekintve egy olyan procinak. -
Francia91
veterán
Tegnap feltelepítettem Windows 7-tel az ASUS P5QC - Xeon X5472 gépemet, driverek, stb, majd a frissítések keresése után lekapcsoltam.
Ma kapcsolnám vissza, hogy akkor hadd menjenek a frissítések, csak bekapcsol a gép, optikát megnézi, HDD LED-en látszik, hogy csekkolja az SSD-t, de kép semmi... Egyik RAM-ot kiveszem, ugyanaz. CMOS elemet kivettem egy percre, vissza de változatlan...
Monitort HDMI helyett DSubra rakom, akkor sem ad képet... Agyalok, hogy a passzív R5 230-as halt meg, vagy az alaplappal van valami.... -
cbmfan
senior tag
válasz
Pikari #105776 üzenetére
aha, akkor esélytelen, hogy menjen benne S478 Northwood. de azok kupaktalanok, ha rárakom stock hűtőt nem érintkezik, hővezető lap kellene hozzá. viszont hány mm magas lehet a távolság köztük?
#105780 FoxiestFox
PCIe vackokra (még) nem gerjedek, csak a perverz cuccokra
pl. nemrég találtam bolhapiacon ASRock 775Twins-HDTV és P5WDG2 WS Professional lapokat, de utóbbiba még normális procim sincs.
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #105785 üzenetére
A legnagyobb (T1350) 1 magos proci tuningolva kb. félig hajtja ki a 8800GTX-et, persze ebben benne van a ram és FSB tuningja is. T7600 tuningolva 3GHz fölé már mindig kihajtja a kártyát, jobb kártyát nem szoktak bele rakni.
-
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #105782 üzenetére
Szabvány S478 lefogatós, a gyári hűtés nem túl nagy, de legalább ledes.
-
-
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #105780 üzenetére
Lehet tippelni.
-
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #105778 üzenetére
-
-
cbmfan
senior tag
találtam pár Kontron 886LCD-M/ATX lapot. 855GME chipset, Socket 479, elméletben csak noti procikat kezel. végigpróbáltam az összes 400 MHz-es P4 procimat 2 GHz-től 2.8 GHz-ig, naná, hogy csak nullák vannak POST kártyán. van valami ötletetek, hogy mégis induljon benne?
-
Ha valaki akar menni hétvégén valamelyik nap Budapestről BRSZK-ra délelőtt, és délután jönne vissza, jelképes benyahozzájárulásért nálam elfér a kocsiban.
Ha tudtok valakit akinek ez segítség lehet és jönne, pingeljetek meg pü-ben. -
Az utolsó ellenőrzés a hétvégi buli előtt heveny tömény alkoholizálásba csapott. Ez az Amstrad fickó megmakacsolta magát. De megkínáltam egy kis IPA-val, aztán megsikáltam a hátát és máris szépen tölti megint a programokat. Ha fizuemelés is ilyen könnyen menne
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001 #105760 üzenetére
Hát ettől sem fogod letenni a hajad. Lefogadom, hogy a CPU mag színe enyhén vöröses/bordós, esetleg fémes színű.
Maga a waffer 2333MHZ-es volt, viszont ez eléggé a széléről került ki. Ennek ellenére már csak az érdekesség kedvéért is megpróbálnám 1,7(5)V-al 2333-on meghajtani, de szerintem 2166-ot hoznia kell, 1.65V-ből. (Most 2075MHZ körül kell legyen, szóval nem lesz egy nagy tuning)(Jó, hogy belinkelted, valamiért nem vettem észre múltkor)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #105742 üzenetére
Egyrészt bele is keveredett, elég ha a saját modellaplettáján belül hasonlítunk elnevezéseket és órajeleket, és teljesítményeket, másfelől meg átszegmentáltak. Amíg "kezdetben" sima liba volt, az alacsonyabb + -os Athlon XP-k voltak a régiek, az alsó szegmens, a gyorsabbak az újak, egyszerű volt, egy idő után a flagship CPU lesüllyed belépő szinte, és felé jönnek az újabbak.
De az S939-el, S754-el, aztán a kétmagosokkal is, szétcsúszott ez az egész, adott számozásra, akár két-három féle különböző CPU is akadt. Ekkor jött a mentő ötlet, hogy ne a plusszozásos modellszám döntsön (így az öreg flagshipeken is látszani fog, hogy valaha azok voltak), hanem névosztályok legyenek : Sempron (Celeron ellen), Athlon (a P4-ek ellen) és később még feljebb a Phenom.#105740 Pista0001 : De, ez a Barton 2700+ lett volna, de úgy sosem jött ki, egyből Sempron lett belőle, mert a korai Bartonok még jó anyagból voltak, mind 2500+ vagy 3200+ -ként végezte, még 2800+ és 3000+ is alig volt, ebbe a mezőnybe (pláne, hogy a legtöbb 2500+ ment 3200+-on) abszolút fölösleges lett volna még egy 2700+ is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #105733 üzenetére
Az elsőhöz még annyit, hogy és szar wafferből, szar helyről. Gyakorlatilag egy 1930+ -os Athlon XPnek felel meg, még ilyen magasabb FSBvel is. 2001 novemberében még jó lett volna, de 2004 júliusban sem volt már semmire se elég mikor bevezették, ez ráadásul októberi, amikor már volt S754 és S939 is, socket A Athlon XPből meg már régen nem gyártották normálisat. (a jobb anyagokat a nagyobb CPU-k kapták, ezeket már hulladékra szabták)
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #105729 üzenetére
Igen, az neked visszalépés lett volna.
A Phenom I-el az volt a baj, hogy az amúgyis harmatos IPC mellé még igencsak alacsony órajel is társult (2200MHZ mindössze). Voltak helyzetek mikor az Athlon XP 2669MHZ-en gyorsabbnak érződött.
A Phenom II 3GHZ-en igen szépen ment már, nekem egy 965BE (amúgyis magas órajeles) volt az álmom, 3800-4000MHZ körülre felpöckölve 4 magon, 8GB RAMmal igencsak hasított volna, még a HD4850 mellett is. De már egy Phenom 925 és 4GB RAM is előrelépés lett volna -
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #105750 üzenetére
Próbáltál usb-s házban is ilyesmit? Több, mint 10 éve van egy ilyen kínai usb-s vackom, egy T500 odd-t próbáltam egyszer benne, az nem ment. Egy HP DV5-ből származó darabbal használtam, amígy szét nem tört teljesen a ház, azóta pőrén használtam kb egyszer. Ez DV5 optika meglepően jól bírja, de a T500-am optikája (ez nem az, amit az usb-sben próbáltam) is megy még, bár lemezt egyikkel sem írtam mostanában, csak olvastam. Írásra inkább a Dell 3020-ból és HP 400 G1-ből mentett darabokat használom, azok csak 10 évesek kb, viszont lemezt valószínűleg sose láttak korábban.
-
Francia91
veterán
válasz
Pikari #105747 üzenetére
Az a gond, hogy az ITX gépemben nincs optika, a laptop pedig napi használós, 0-24-ben megy, rajta van minden fontosabb lemezképfájl és programtelepítő, hogy ha bármilyen gépet vagy laptopot csinálok/javítok, akkor minden ott legyen kéznél. Így annak az optikáját is használom többek közt. Jövőre viszont épül egy mATX HTPC a nagy TV mellé, egy rakat tárhellyel, és optikai meghajtóval, akkor már játszani fog az is, mint 0-24-es gép, és DVD írós gép, ha szükség van rá. Addig viszont alapvetően a laptop játszik, az ITX konfig helyére van felpakolgatva a retró gép, ha előveszem őket, így egyszerűbb a laptop
-
válasz
Pikari #105751 üzenetére
Szerintem a fém aránya magas maradt, persze a tálca lemezzel érintkező része műanyag mindenhol, de az rendben van.
A problémát inkább a vékonyításban látom, leheletvékony bennül minden, a motor, a fej, az áramkörök, használni sem kell őket, csak az állásban megnyekkennek.
A régi vastagabb cuccok közül kevesett láttam ami megnyekkent, persze azért volt olyan is.
Mondjuk van egy példányom ami modern darab és úgy került hozzám hogy rengeteget írtak vele archív dvd-ket, az gond nélkül megy nálam is évek óta, sok telepítőt írtam ki vele.
Úgyhogy az is lehet, csak az állást nem szeretik. A legtöbb laptopban ezek csak helykitöltőként voltak, telepítéstől eltekintve alig használva -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #105750 üzenetére
Amik P3-P4 éra beli cuccok mellett voltak, azok elég jók voltak - relatíve jó kompatibilitás, jó írási minőség egy laptophoz képest, és fém merevítés. Sajnos utána teljesen átálltak a műanyagra.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
Francia91 #105746 üzenetére
Ne felejts el lemezt is venni!
#105743: Hát én simán feldobtam volna egy 7-est arra a 775-ösre, és megírtam volna a lemezt (ha lett volna).
Nálam most van 1 darab újraírható dvd is, 5-öt hackintosh projekt miatt vettem, a másik 5-öt barátnőm találta lomtalanításkor. Bontatlan csomag Sony lemez.
#105742 Pikari: Jajj, nem akarom megérteni, csak pont nemrég néztem yt-on azt a műsort, amiben említi Bacsis.
-
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
Pikari #105509 üzenetére
Nem harcolok a DVD ellen, konkrétan Win 95-től kezdve a Win10-ig mindennek a telepítője megvan lemezen is. Kivétel a Vista, egyedül az nem volt kiírva eddig. Csak a laptopom DVD írója nem teljesen jó, hibásnak írja ki a lemezt, DVD lemez üres meg már rég nem lapul otthon, ezért szerettem volna gyorsan megoldani USB-ről telepítve, az ISO fájlok (Win 95-től Win 11-ig) ott vannak a laptopon és az asztali ITX gépemen is, szabad pendrive-om mindig akad
Minden korábbi gépemben ott van a DVD meghajtó
Semmi harc nem volt a DVD ellen, csupán a laptopom DVD írója nem 100%-os, üres DVD lemez nem lapult otthon. A Socket 462-es gépem nincs még készre telepítve, annak jó a DVD írója, a telepítendő LGA 775 gép DVD írója vadi új, csak nem volt rá éppen OS telepítve, hogy azzal pörköljem ki (és üres lemez híján nehéz is lett volna még hordozható rendszerrel is kiírni)Utánakeresgéltem a hibakódnak Vista címszóval kiegészítve, egyik fórumon ez volt az egyik tanács, hogy ha ketté van partícionálva már korábbról a meghajtó, akkor a Vista ezt dobja ki telepítés közben hibának. És ez lehetett az oka, mert a telepítővel töröltem a partíciót, majd utána végigment a telepítés zökkenőmentesen. Csak eddig ezzel nem találkoztam, a korábban telepített Win7 meg nem rinyált a partíció miatt
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fücsök007 #105714 üzenetére
Van s775-ös Asrock lap DDR1/DDR2 combó, VIA880-as.
#105715Pikari: legtöbb esetben valóban nem, a korabeli ramok sem voltak annyira még jók.
A DDR2 volt az igazán kiforrott, 1067/1200-asak már nagyon hasítottak (pont úgy mint DDR1-ben az 500/600-asok)#105722Fücsök007:
Szerintem is, ha iP35/45/X38/48-ban ha megy a min 1600CL9/8/7, azért az már valami.#105720KROK640: bezony.
AM2+-os lapomban az Athlon II X2 240-es Regor-t (némi utánjárás után) sosem cseréltem Phenom I-re, mert visszalépés lett volna, IPC-ben/egy magon csúnyán.
Az első 4 magosom (Opteron 1381 - Phenom II amúgy, occsón jött) ugyanebbe az AM2+-ba lapba került (Asus M3A78-EM, a végére 4*2 GB DDR2-800 olcsó speckó ramokkal - AMD only), 3 GHZ-re pöckölve katonásan teljesített. -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #105726 üzenetére
Igen. Nekem volt is a maga idejében, bár pici csúszással. A gyakorlatban azoban csalódás volt, akkoriban a 4 magot kb semmi sem használta ki, egy szálon meg a Barton 3200+-t idézte teljesítményben. Még sok X2-es proci is jobb volt tőle, mivel a Phenom 9000-es szériának nagyon alacsony volt az órajele, és a szinte nem létező tuning potenciál sem segített ezen.
Végülis amennyire boldog voltam vele az első kb félévben a végén kb akkora csalódással váltam meg tőle, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy addigra már nem is a C2Q-khoz, hanem a 3rd gen I5-ökhöz tudtam viszonyítani.Alapvetően azt mondom, hogy szerezz be egyet mindenképp, olcsóért még lehet, hogy nosztalgiából én is beszereznék egyet
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001 #105707 üzenetére
A 2800+ Barton volt vagy Tbred B?
Ezekben az időkben a DC-nek még nem sok jelentősége volt, emlékszem, hogy sokaknak mondtam, hogy nem kéne - főleg 2 slotos lapban - teszem azt a 512MB RAMot 2×256MB-al megoldani, hanem mehet 1×512 és majd később mellé még 512. Mégis nagy divat volt, hogy kb 1%-ért kilőtte az egyszerű RAM bővítés lehetőségét.
AZ ASUS A7N8X-E DLX lapom meg 3 modullal is csinált DC-t, csak két ugyanolyannak kellett lenni a kék slotokban. -
KROK640
nagyúr
"2007ben mar p35ot vettunk quaddal" - legfeljebb ti.
2007-ben azért elég kevés C2Q-t adtunk el, írom ezt úgy, hogy Debreceni számtech boltban dolgoztunk. Eleinte jobbadára az E6300/E6400-as C2D ment, utána meg az 5000/7000-es széria. C2Q-k ahogy emlékszem már 2009-ben terjedtek el jobban. -
KROK640
nagyúr
válasz
Fücsök007 #105640 üzenetére
Pentium D-ből a 805-ös volt a legjobb vétel. Nekem is volt pár, gyakorlatilag mind ment 4GHZ-en, sőt volt amelyik 5GHZ-en is. Igaz, a 2660-as alapórajel elsőre szerényen hatott, de két maggal, jó tuning potenciállal volt. Továbbá 64-bit alatt is elég jó volt.
2005 végén volt egy időszak amikor a Pentium D, azon belül is a 805 szerintem mindent vitt ár/teljesítmény viszonyban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #105634 üzenetére
gyakorlatilag 2006 őszén láttam először Athlon X2-t de C2D-t is kb akkor és akkoriban még nem tudtam összehasonlítani, mivel túl hosszú idő telt el a két élmény között. 2007-ben meg már jött a számtech volt, és a C2D uralom.
A Pentium D925 meg igen jó árban jött ki az AMDhez képest, már ott látszott, hogy az Intel lesz a jobb vétel.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Fücsök007 #105721 üzenetére
Játékteszt. Ezért is volt értelme X38/X48-nak anno, csak akkor még nem nagyon látszott.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Pikari #105715 üzenetére
Látszik hogy modernebb játékok alatt nem tesztelted.
Youtube a barátod, van róla több teszt, pláne külön konfigokkal. Egyébként leírom, hogy 1600MHz vagy fölötte megy jól a ddr3, persze CL7 vagy jobb időzítésekkel. Gagyi chipsetekkel és rosszul mért játékok nem mérvadóak, pont nem nagyon mutatnak olyan környezetet ahol pont a memória svászélessége volt kevés.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #105632 üzenetére
"phenom-ból sem érdekel kb. senkit az első széria" - engem is max annyiból, hogy azzal kezdtem. Az első négy magos AMDvel, a belépővel, ami még 2009 nyarán is a haveroknál az áll a porba kategória volt, mivel fele egy magossal fele meg korai, vagy közép idős (5000-es, 7000-es széria) C2D-kkel rendelkezett. Akkor ma a 4 mag volt nagy cucc, és a Phenom 9500 a legolcsóbb belépő volt ebbe a világba.
De többször írtam már, hogy sok esetben kb egy Barton 3200+ szint volt, ami akkoriban már igencsak sovány volt. Nyilván ha ma építkeznék a platformra akkor Phenom II 965BE, lehetőleg 8GB DDR3-al már. Az más dolog, hogy ha ma építenék erre a szintre akkor inkább C2D/C2Q (ami azért már erősen más mint a Phenom 9500). Bár C2D-m most van (épp te neked köszönhetően), emiatt lehet, hogy a Phenom II lenne.
Egyébként emlékszem, hogy X2-esekből többől is volt, azonos + -ozású, de 512/1024KB cache-el, jellemzően a magjuk eltérő kódnéven futott. Pont a kisebb cache-eseket kerestem, mert a magasabb órajel mellett jobban húzhatóak is voltak, és akkoriban még az órajel talán jobban számított.
-
Francia91
veterán
válasz
DarthSun #105508 üzenetére
Meglett a hiba
Kiírtam DVD-re a Vista telepítőt, de előtte még rápróbáltam pendrive-ról a telepítésre. Volt egy 3 Gb-os partíció az SDD-n, anno a drivereknek hoztam létre. Most töröltem azt a partíciót, és végigment a telepítő hibátlanul. Valószínűleg az a másik partíció zavart be a telepítőnek, a Win7 boldogult vele, a Vista nem -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #105627 üzenetére
Kár, hogy ezt 2010-2013 között nem így tudtam, akkor valószínűleg a Phenom 9500-at lecseréltem volna egy Phenom 955/965-re meg kapott volna még 2GB RAMot és gépfejlezstés letudva. Jól jártam volna annyiból, hogy ez is megvan, rosszul pedig annyiból, hogy akkor jó eséllyel nem költök 1-3 évvel később Core I3 4330 + 16GB DDR3 kombóra ... bár ki tudja, anno a az fejlesztés abból indult ki, hogy a Phenom 9500-at nagyon hirtelen, nagyon jó árban tudtam, eladni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001 #105628 üzenetére
Az ilyenek már inkább korabeli játszani jók, a legtöbb régi játék elmegy simán XP alatt is, ellenben az ilyen régebbi oprendszerek már nem engednek ki a netre
maximum spéci böngészővel. Én ahol ilyen gépet látok, ott sem nagyon lógnak már ezek neten, vagy maximum e-mailt néznek, soknak már a YT lejátszás is probléma, a facebook is a használhatatlanság szélén.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #105622 üzenetére
Igen, DDR1-ből 2 GB-ost nem is nagyon láttam, anno az 1GB-os is nagy kincs volt errefelé, emlékszem, hogy szinte a kezemből kapták ki azonnal, ha véletlenül akadt nekem is eladó. Most is 512-esek meg 256-osok vannak itthon.
Emiatt - főleg ha két slotos a lap - igencsak behatárolható a memória mérete. Még 4 slotos lappal és 512-es modulokkal is, 2GB RAMot tudsz összehozni. Az másik kérdés, hogy ez jellemzően még az XP/Vista esetleg Win 7 éra, ahol 2GB RAMmal még bőven el lehet lenni, pláne, ha egy magos CPU-d van és olyan játékok a cél. Bár már 2006-ban is megjelentek a 2GB RAMos gépek, de 2009-ben még jól el lehetett lenni 2GB RAMmal. (2009-ben Athlon XP-vel kezdtem a 2GB RAMot, majd a Phenom 9500-al folytattam, és nem volt kevés, Win 7 és akkori játékok alá. 2011 fele már éreztem a határokat, de 2014 elejéig kihúztam gyakorlatilag 2GB-val). -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #105713 üzenetére
A ddr3 megemelkedett sávszélességét nem képes érdemben kihasználni. Legalábbis a CPU része nem (irodai és gaming cél esetén felesleges bele a DDR3).
Ha a HD Graphics is dolgozik, az már lehet, hogy profitálna belőle valamennyit.Személyesen mondjuk még nem teszteltem. Nekem pont van egy kombó lapom, de DDR3 memóriát még nem látott.
-
Fücsök007
őstag
válasz
MasterDeeJay #105713 üzenetére
Nincs, vagy Asrock lappal van ddr1-el, vagy kombó lappal ddr2 + ddr3 van.
-
Ha már core2 és ramok.
Van valahol teszt ddr1,2,3 összehasonlításról 775 platformon? -
AsRock építkezett Core2 vonalon 865- re is. A 775i65G- t gondolom többen ismeritek, i865G chipsett. A rev2 viszi az E6xxx- et, a rev3 pedig E8xxx- ig. Bár valaki írta hogy a rev2- höz is van olyan bios, ami nagyobb procit is fogad. Feszemelés nincs, rev2- ben csak 1160 FSB- ig stabil -@2.6GHz, de az A64X2 939 @3GHz- et így is bőven lenyomja. AGP 6800GT- vel jól karcol.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #105705 üzenetére
2500+, de van egy 2800+-om is. Utóbbit az A7N8X-E-ben próbálgatnám, aztán ha kijátszottam magam vele, akkor megkaphatja a Terminator, úgy döntöttem. Az Asus deszka meg mehet a piacra. Amit a Terminator nem tud, az csak a dual chanel. Majd a tesztek megmutatják, hogy ezen a platformon mennyire van ennek jelentősége, de gyanítom, hogy megleszek nélküle. A Terminator előnye a kompakt méret, ami nagyobb előny nekem. Egy agp és egy pci van benne, egy vga és egy hangkártya van bennük, más nem is kell. Végre már a Blaster live van benne, találtam hozzá jó drivert az archive.orgon. Vga téren a 9600 proval is rendben lennék, de ha már így felbikkant pár olyan szintű kártya, amilyet eredetileg is szerettem volna, rájuk mozdulok.
-
petakpa1
őstag
válasz
Pikari #105700 üzenetére
Ez nem biztos, hogy P1-hez jó lesz.
A leírás szerint PCI oldali verziója v2.3-as, ami wikipedia szerint 2002-ben jelent meg, de a P1 lapok szerintem mind korábbiak.Konkrétan az Asus TX97-E lapomnak (ami egyike a legkésőbbi P1-as lapoknak) v2.1-es PCI slotjai vannak csak. Ezzel akkor szembesültem, amikor a Zotac GT610 PCI kártya nem indult benne
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest