Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
Érdekes egy hozzáállás a részükről. Szerintem nagyon is tisztában vannak vele, hogy közben nyomkövetési számot vált a csomag, mert lekövethető egyébként a parcelsapp.com-on is pl. Ha oda beírod az LP... számot akkor kiadja a next tracking-et ami az UA kezdetű lesz. Elküldeném a linket meg a screenshotot is róla nekik.
-
Voice24
őstag
Hali!
Ma néztem, a legutóbbi rendelésem státusza "Package returning", a részleteknél annyi van, hogy a sorting center nem fogadta be a csomagot, hanem visszaküldte a warehouse-nak. Ennek milyen okai lehetnek? Mert eddig viszonylag gyorsan ment minden, ünnep ide vagy oda, 20-án adtam le a rendelést. -
Dot
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a rendelt csomagokra duplán fizetek áfát.
Persze a leírt módon visszaigényeltem, de mint a posta mint az ali visszautasította.
MERT:
A feladott csomagok az ali oldalán "LP005520xxxxxxx" nyomonkövetési számmal van. De a kapott csomagoknak már más a száma ""UA46xxxxxxUV".
-Posta visszadobta, hogy erre a számra nem fizették be az áfát.
-Ali visszadobta, hogy a reklamált csomagok nyomonkövetési számai nem egyezik a rendszerükben lévővel.A csomagokon látszik, hogy 2 matrica van, az eredeti ami az ali oldalán látszik szám felül van ragasztva egy másikkal amivel én megkaptam a csomagokat.
Próbáltam letépni, de vagy nem sikerült vagy ha sikerült az ali ismét visszautasította, hogy sérült a csomag küldjem vissza..Persze eladó nem tud semmiről..
Találkozott már valaki ilyennel, mi a teendő ebben az esetben? -
TZ1
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet az Aliexpress keresőjét úgy használni, hogy csak az jelenjen meg a találatok között amit én szeretnék? Feldobál mindndenféle egyebet. Kb.1/2 éve még pontosan azt adta amire rákerestem. Használtam "--", *--*, de nem számít! Olvastam, hogy a szponzorált dolgok megjelenhetnek, de nem kell. Köszönöm!! -
-
Jar
tag
válasz
nyikszi #64800 üzenetére
Postája válogatja, elvileg az SMS érkezése után mehetsz csak. Mivel a TN alapján tudtam, hogy a lakcím szerinti (vidéki) postán van, betelefonáltam, bemehettem érte, odaadták. Egyet kértek, a holnap kapott SMS érkezésekor ne szaladjak a postára, mert az a mai csomagról fog szólni. Ha kivárod, az SMS bemutatása mindig elegendő az átvételre.
-
Wolfram
aktív tag
"offtopic kérdés": Nem érdemes aliból/kínából rendelni február 1-ig, úgysem adják fel a csomagot?
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Végre a december elején rendelt sokk cuccból egy, ami még nem érkezett meg, a posta szerint megérkezett arra a postára, ahova lakcím szerint tartozok. Akkor most még várnom kell a posta hivatalos értesítője vagy simán bemehetek a cuccért? Ha bemehetek, akkor elég a nyomkövetési szám meg a személyi?
-
válasz
dethroner #64796 üzenetére
Nem azonosak a hirdetések, van egy AMT0051GY és egy AMT0051GY-HZ kódú.
Az egyik Free Shipping From France to Hungary via Seller's Shipping Method - FR a másik Shipping: US $3.32 From Czech Republic to Hungary via DHL_CZ
Az AMT0051GY-HZ-re van egyedi akció is, a másikra meg nem. A fentiek miatt nem egyezik az áruk, de mivel külön kódon futnak és másik raktárakból jönnek ezért nem tekinthetőek azonosnak, az árak meg az eltérő költségek miatt sem azonosak ha a termék esetleg teljesen egyforma is.
AMT0051GY-HZAMT0051GY
-
DrDobos
őstag
Rendeltem a 3 for $5.99 akcioban 4 termeket, mind ugyanattol a bolttol erkezik. Letezik, hogy ezt akkormar egybe csomagoljak, vagy 4 különálló csomag lesz belole?
-
dethroner
veterán
Az hogy lehet, hogy ugyanazon eladó ugyanazon terméke többféle áron érhetőek el?
-
ben-ga
tag
Sziasztok, van ötlet kis hordozható hangszóróra?
(olcsóbb, de normális hangú, USB vagy microsd legyen, meg olyan 25cm hossz...) -
cof
veterán
Nekem is van egy január 6-i rendelésem és még nem írt be hozzá nyomkövetési számot az eladó. Várj vele nyugodtan mert most ünnepelnek, ha normális jó százalékos eladó akkor biztosan fel fogja majd adni ténylegesen. Vagy már elindult csak nem írta be mert ünnepel, nálam is volt már olyan, hogy már jó 1 hete élt a nyomkövetés mikor beírta.
Egyik eladóm meg akinél az ECSCA cancelled lett valamiért, gondolom nem adta fel csak kikérte a számot, ráírtam mi a helyzet de nem is igen számítok ebben a hónapban aktivitásra.
Ezt dobta az automatikus üzenet...
Sorry we are on CNY holiday from 14th to 29th, we will send your order on 30th Jan, thanks for your understading.
Szóval durván ünnepel, nem csak 1 hétig. És biztos többen vannak így.
-
t420s
aktív tag
Üdv
meddig várnátok az alin egy in stock termék postázására? 10 nap eltelt a rendelés óta még mindig To ship státusz , vagyis el se küldte.
-
-
stomi61
tag
Ezek a kínaiak már a héten sem nagyon akartak dolgozni.
Hétfőn rendeltem két tételt különböző eladóktól, de azóta is "to ship" státuszban van.
A jövő hét kiesik az ünnepük miatt, úgyhogy várhatok türelmesen. -
Kupon csak adott értékesítő/eladónál lehet használni, ha van neki épp "érvényes" kuponja?
/gondolom a kupon itt nem "általános" felhasználású.../ -
válasz
Flowtation #64601 üzenetére
Lehet hogy késve válaszolok. Két pontot ..
Nálunk nincs jeletősége a címzésben hogy a vármegyék szerepeljenek a küldeményen, ha csak nem szeretnéd hogy kiröhögjön bennünket a kínai és a többi postás.
2023 és vármegye -
Jar
tag
válasz
Kis Tigris #64688 üzenetére
Látod, most végre megmozdult !
-
válasz
zolko74 #64777 üzenetére
A termék ára a 160 $ vagy az már szállítási költséges? A termék nettó árának kell 150 € alatt lenni.
64000 Ft értékig, most januárban 168,72 USD nincs vám, a tablet ezen felül is 0% vámos, akár így, akár úgy nem kell vámot fizetned.
Ha az AliExpress levonja az áfát és bruttó árat fizetsz akkor áfa sincs +, ha viszont fizetéskor látsz olyan tételt - értékkel price adjustment, akor nettó árat fizetsz és itthon a szállító szedi be az áfát. -
zolko74
tag
Sziasztok!
160 dollár értékű tabot szeretnék venni kínai szállítással. (iplay 50 Pro, sajnos még nincs európai készlet)
Csak Aliexpress Selection Standard szállítás lehetséges, nincs alternatíva.
Az összefoglaló szerint Express One futár hozza. Várható esetleg, hogy megvámolják?Köszi!
-
ace22
tag
Rendeződött a 2TB-os pendrive dolga, refund lett, sok kör és számos kép, videó és teszt képernyőkép után. Egyre nehezebb a dispute, különösen most, hogy a PayPal kiesett a képből Magyarországi vásárlásnál. Most már biztos nem veszek olcsó 16 TB-os pendrive-ot...
Két Cainiao Super Economy és egy AliExpress Saver Shipping rendelésemet összevonták egy AliExpress Standard Shipping-re. Nem jártam rosszul, de azért furcsa, hogy két hétig összevárják a rendeléseket, és aztán küldik tovább más módszerrel.
-
hzsolee
őstag
.
-
Viktor677
csendes tag
Sziasztok! Megjött ma egy csomagom Foxpost küldött egy értesítőt.
Ilyen még nem volt, csak én vagyok lemaradva?
A csomagautomata közel van a postához is, jobb verzió...nekem tetszik!
Kicsit letéptem a címkéből, s látni, hogy Vilniusban is járt...
11-napja adták fel SYRM-kezdetű tr számmal. -
dvtkfan
senior tag
Na új rekordot futott egy több cuccból, összesen 8 termékből összecsomagolt rendelésem.
6.án este rendeltem és ma délelőtt vettem át!Remélem marad így ezek után is!
-
dethroner
veterán
Egy kérdés az összefoglaló 9. pontjával kapcsolatban.
Az van ott, hogy ha valaki felveszi a nekünk megadott TN-nel rendelkező csomagot, akkor jelezhetjük az aliexpress felé hogy átvertek. De mi van akkor ha senki nem veszi át a csomagot? Akkor hogy bizonyítom hogy nem kaptam meg?
A nekem megadott csomagszám 3. napja várja az átvételt a postán. Mikor küldik vissza?
Elég lehet ha megírom hogy én Pécsre várok csomagot, ehhez képest ez a csomag Egerben vár átvételre? És amit én rendeltem több mint 10 kg, az Egerbe küldött pedig levélként van jelölve. -
Jar
tag
-
hroberto
veterán
Lassan két hónapja nincs semmi mozgás egy nagyobb értékű csomagomnál. A száma: CH152889077NL.
Lesz ebből valami, vagy hideg víz? -
AlexDaywalkr
tag
Szia! Igen, valóban ilyen küldeményről van szó, de ez az utolsó sor a nyomkövető oldalon:
23 Nov 2022 19:05 Arrive at local delivery office
Ez nem most volt, így nem gondolom, hogy még várható a kiszállítás a posta részéről. Elutasítottam a 0$-os visszatérítést amit az Ali kínált és most még 1 nap és 7 óra van vissza. Ha letelik az idő, akkor mi várható? -
minas
aktív tag
Utóbbi hónapokban rendeltem pár apróságot alkalmanként pár dollárért. Mindannyiszor a Cainao Super Economy szállítási módot adta meg és választottam a különböző eladóknál. Eddig mindig kb. 10 nap alatt ideért és simán futárszolgálat hozta. Most legutóbb ez inkább egy hónap, és a posta küldött vámolásról szóló papírt. Kifizettem nyilván, de tudja valaki, hogy akkor mégis mitől függ a csomag útja, szállítása?
-
Mr. V.
tag
válasz
Golfplusz #64749 üzenetére
Különböző firmware van különböző országokba készült verziókon. Huawei P20 Pro-ról tudok beszámolni, amit legutóbb flash-eltem. Abban van egy alap rendszer firmware (~3GB) és van egy Vendor firmware mellé (1,2GB), ami az adott körzet nyelveit, wifi csatornáit (mert itthon 12, világszinten 15-16 csatorna engedélyezett és itthon 100mW, USA-ban 200mW) tartalmazza, továbbá tartalmazza a szolgáltatók neveit, illetve településneveket is (körzetszám alapján vonalasnál írja honnan hívtak) és megannyi más területi beállítást.
A rendszer nyelve sem tartalmaz mindent egy más régióban kiadott készülék esetében, így lehet van benne 20 féle kínai (tradicionális, stb.), néhány másik és angol (az mindegyikben). Míg egy nem kínai kiadás egyetlen kínai és több eltérő nyelvet tartalmaz.Én 6 éve egy kínai (Conquest) mobilt vettem, azon nincs ilyen nyelvi/terület flash külön, az tudott magyarul és a mai napig is megy. (Nem volt külön "Global" vagy bármi egyéb jelölése.) Azaz telefonja válogatja, hogy az alap flash tartalmaz minden nyelvet, ám nincsenek benne pl. a településnevek és szolgáltatónevek (amit a hálózattól is le tud kérdezni), vagy egy területi kiegészítő flash fájl tárolja ezeket az adatokat.
A készülékek a főverzió mellé (P20Pro CLT-L09) ezért kapnak alverziót is, mert abból derül ki, hogy mely körzet adatait tartalmazzák. Ez a fent említett P20 Pro esetén a C432 kódot kapta a mi régiónkra.
-
-
válasz
AlexDaywalkr #64756 üzenetére
Mi a nyomkövetési szám, de gondolom erről van szó:
Ha valaki ECSCCA0001111001 formátumú küldemény azonosítót kap:
Ez egy Budapesten a Magyar Postának átadott üzleti e-kereskedelmi levélként menne hozzád, ami azt jelenti hogy az országon belülről a Magyar Postához kerülő küldeményeket (belföldi) nem kell vámolni és ezért díja sincs. Viszont nyomkövetési száma sem lesz.
ECSCCA00-sokat Nézd itt mert ez nem postai nyomkövetési szám, a megérkezés után (Arrived Budapest) látod hogy Arrive at local delivery office azután 2-10 munkanap a kézbesítés. Az Arrive at local delivery office azt jelenti hogy akkor adta át a Cainiao a Magyar Postának, nem a kézbesítő postára érkezik meg.
A Magyar Posta dolgozója kézbesíti a levél kézbesítési szabályok alapján. Ami azt jelenti hogy ha a küldemény 24 mm-nél vékonyabb és behelyezhető a postaládába akkor a leveles postás kézbesíti, ha nem ilyen a küldemény (vastagabb 24 mm-nél vagy más okból nem helyezhető a postaládába) akkor értesítést kapsz (sms vagy papíros) és postán a hivatali kézbesítőknél veheted át.
Mivel csak normál levél, nincs nyomkövetési száma, ha nem kapod meg nem tudsz a Postán reklamálni.
Akkor fogadja el az AliExpress ha mellékelsz egy igazolást a Magyar Postától az elvesztésről, vagy azt hogy szerintük ők nem kapták meg és ezért nem lett számodra kézbesítve.
Az első reakció a dispute-ra mindig az eladóé, ha még működik. -
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy telefon töltőt, ami tracking alapján már november 23 óta a helyi postán van, de többször kérdeztem és nem találják. Indítottam disputot, de az Ali nem akarja visszatéríteni az árát. Jelenleg nem fogadtam el az ajánlatot a 0-s visszatérítésről. Jelenleg itt tart az ügy. Szerintetek mit tudok még tenni, hogy visszakapjam a pénzem? Amúgy az Ali miért nem indokolja meg, hogy miért utasítja vissza a kérésemet? -
noxon
őstag
Sziasztok.
Ma vettem észre, hogy az alliexpresszen eltűnt a 15 napos kiszállítás lehetőség... én nézek valamit rosszul, vagy valóban megszűnt ez a lehetőség?
Közben olvasom, hogy a probléma mindenkinél fennáll a kínai ünnepek miatt akkor?
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Eredeti játékok OFF topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Horgász topik
- Politika
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest