- Fórumok
- Gazdaság, jog
- AliExpress tapasztalatok
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
-
62400 - 62301
85257 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 61901 61900 - 61801 61800 - 61701 61700 - 61601 61600 - 61501 61500 - 61401 61400 - 61301 61300 - 61201 61200 - 61101 61100 - 61001 61000 - 60901 60900 - 60801 60800 - 60701 60700 - 60601 60600 - 60501 60500 - 60401 60400 - 60301 60300 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-05 11:25 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
World-Soft
senior tag
De mégis.
A SPAM mappában volt, de nem értem akkor mi hiányzik nekik, mert szerintem mindent elküldtem.
Még a Posta hivatalos angol nyelvű igazolását is.Ti hova mit szoktatok csatolni?
Tehát az amit el is fogadnak."
Thank you for your consultation. Your current Service No. is:#CaseNo:-----------#
Dear Sir/Madam,
Thank you for contacting AliExpress.
We have reviewed the document you provided but it's insufficient
Please know that, in order to process the VAT refund, we need the following document:
1. invoice of import VAT issued by the logistics service provider (with tracking# and VAT amount)
2. proof of payment for that invoice
3. customs document on the release of the goods obtained from the logistics service provider, or a clear picture of the goods received with the shipping label
Thank you for your cooperation.
" -
World-Soft
senior tag
-
mikk2000
őstag
A logika ott van, hogy egy mondatot nagybetűvel kezdünk, ami be lett fejezve és lett kezdve egy másik. Tehát az első mondat erősen hiányos. A második mondat kerek, de nem feltétlen hat vissza az elsőre. Ez szimpla szövegértelmezés. De köszi a tapasztalati infókat erre az elcseszett új megfogalmazásra.
-
vandor01
senior tag
ja en is figyelem az osszecsomagolast.....
nekem az jon le ha foldrajzilag kozel esenek az eladok egymashoz akkor akar 10nap/2 hetig is tartjak oket hogy bevarjak egymast a csomagok azt sem tartom kizartnak hogy figyelemmel kiserik a vevo osszes megrendeleset es egybe-terelik oket
legutobb 5db-ot kb 10napig gyujtogetik itt:
Inbound success in consolidated warehouse
Aztan indul a cucc de utanna mar 3-4nap alatt itt van belgiumban
belga postaval kurva gyorsan,,,,
Gyanitom komolyabb logisztikat tett az Ali a postazas ala az EU-s tax fizetes utan....
azert ha 5 posta helyett csak 1 postat fizetnek???
es gyorsabb is lett!!
az 5db-ra komolyabb/gyorsabb/kovetheto TN-t kap!
aztan mar ugynezki hogy mas-mas varosbol jovot is osszelogisztikazzak!
hogy milyen messzire vannak egymastol?
Az is lehet ha latjak mas rendeleseim is induloban van??
akkor osszevarjak a cuccokat akar tobb mint 10napot is!!
Inbound success in consolidated warehouse
ilyenbol van most 7db a legoregebb sept 3
es meg 5db indult el az eladoktol.... lehet osszevarjak oket???
Lehet jon egy 12db-os NAGY csomag.,,,,
de kis szarok vannak benne
memoria kartya.... USB stick....a rendeleseim 90% Shenzen kornyekerol jon
3 helyre koncentralodik az indulas
Shatian Town
Fenggang Town
Dalingshan Town
ez a 3 varos 50-50km-re vannak egymastol.... ezeket tuti osszegyujtik es egyutt kuldik!
mindig jobb ott gyujtogetik 1-2hetig aztan egy gyors TN-el elzavarjak
mint 1-enkent vmi tetu lassu koborlos noname TN-el jon 6hetig....2-3 honapig??vagy vmi ilyesmi???
-
V/
Topikgazda
Nem logika, az van írva hogy AliExpress saver, akkor az lesz (persze az eladó bekavarhat mást, de az ritka) kombinálva meg akkor jön, ha közel egyidőben a vásárlásaid összértéke azt a kiírt összeget meghaladja.
Cof tapasztalatot írt és többen, én is megerősítem, ritkán szoktunk kitalációt írni tapasztalat fejében. -
V/
Topikgazda
Hol jelezted AliExpress vagy Posta?
Az AliExpress 5 napon belül küldi a pénzt vissza, a Postával meg nem foglalkozunk. Ha a visszajelzést nem kaptad meg a beküldésről, küldd be újból az AliEXpressnek. Egyébként meg munkaidőben a chat-en beszélhetsz ügyintézővel hogy mi a helyzet. -
World-Soft
senior tag
Hi!
Mit tudok tenni, ha a leírás szerint jeleztem, hogy dupla ÁFÁ-t fizette, csatoltam a dokumentumokat, és közel 2 hete semmi nem történik.Kéne valahol látnom a nyitott ügyet?
Előre is köszi.
-
mikk2000
őstag
-
cof
veterán
-
mikk2000
őstag
Na ha már itt vagyok... ha mondjuk így van megadva a szállítás:
Estimated delivery on Oct 15
Estimated delivery on Oct 08 for orders over HUF 4,156.57, Combined Delivery
via AliExpress Saver ShippingAzt értem, hogy a második esetben 4000 ft felett ali saver a szállítás és pár nappal hamarabb jön meg, de első esetben ki a szállító? Sok esetben látok hasonlót. Logikusan ez is ali saver kéne legyen...
-
mikk2000
őstag
-
V/
Topikgazda
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, az aliexpress standard/saver szállításokon kívül van még olyan szállítási mód tapasztalatok szerint, aminél a posta nem fog extra vámeljárási illetéket vagy áfát beszedni pluszban?
-
imis
senior tag
-
V/
Topikgazda
A cancel shipping és cancel order nem azonos dolog, a szállítás a megadott nyomkövetési számmal törölve, de egy másikkal elküldheti, nem kell dispute, rá kell kérdezni az úja azonosítóra.Ez elő szokott fordulni. Ha visszaküldi a vám akkor a nyomkövetési azonosító fel lett használva, azzal nem lehet újból elküldeni kell egy új.
Ha nem ez van akkor meg az alábbi.
Addig nem kapja meg a pénzt amíg te le nem igazolod a megérkezést, vagy nem zárul a vásárlás.
Ha nem állítja szállítottra akkor automatikusan visszakapnád a pénzed az AliExpresstől, az a gond hogy az eladó szemétkedik, miért írja azt be hogy feladta, amikor nem történt meg vagy nem is akarja elküldeni, nem az AliExpress az aki nem tartja be a "játékszabályokat".
Azt meg nem hiszem hogy vevőként elfejtenéd hogy nincs is úton és megvárnád hogy rendszer teljesítettként lezárná. Szemét az eladó. -
mzso
veterán
Mekkora vicc. Az eladó törölte a küldést, várhatok még két hetet, hogy visszaköveteljem a pénzem. Ami arra hetekre később jön vissza. Csak mert az Ali nem törli a rendelést is automatikusan... Ezek is arra játszanak, hogy lehúzzanak, hátha elfelejtem addig.
A terméket meg rendelhetem meg harmadszor is, harmadik eladótól...
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Nincs ilyen, valamit félreértesz. Ez webshop-os csomagok elnevezése csak. Az elvárás könyvelt, nyomkövetett küldemény, csomag.
Súlytól függően 2 kg-ig ajánlott elsőbbségi, tértivevényes levélküldemény, 2 kg felett csomag, de ott az EMS a jobb, a normál posta csomag csiga lassú és nem sokkal olcsóbb. Vagy futár cég. Egyébként 500 gramm felett nagyon drága, ha Kínába kell visszaküldeni bármelyik is jön szóba. -
John D'oh
senior tag
Sziasztok!
Alira elvileg epackettel kene egy csomagot visszakuldenem. Van van egyaltalan ilyen Magyarorszagon ? Ha van is akkor gondolom csak Budapesten ?
Ki ismeri ?
Koszi
-
1stVikman
senior tag
-
Chris1966
csendes tag
picit OFF de lehet tudtok megoldást erre: használom a telefonon a Magyar Posta app-ot.
Regisztálva vagyok a posta.hu-n Eddig simán be tudtam ezzel lépni az app-ba is, most pedig nem enged be. Hibás azonosító-jelszó hibát dob, de csak az app. A weboldal posta.hu továbbra is simán beléptet. Van ötletetek mi lehet? Posta app a legújabb verzióra frissítve.
-
LouiS22
veterán
-
KeFer
csendes tag
24 mm-nél vastagabb volt.
Teljes egészében egyetértek veled. Szerintem az esetek többségében nem az egyszerű talpas postásokkal van a baj, hanem a főnökeikkel. Biztos vagyok abban, hogy ez a csomag el sem jutott hozzá.A főnökei döntöttek úgy, hogy majd a "kedves" ügyfél bemegy a küldeményért, ha meg akarja kapni.
Egyébként ez a 24 mm-es határ egy vicc. -
V/
Topikgazda
Ha 24 mm-nél vastagabb volt akkor esetleg egy lusta postás azt gondolhatta hogy ezt nem kell kivinni és ezért lett belőle hivatali kézbesítés, de egyébként ezt rosszul gondolta.
HA belefért volna a postaládába akkor meg egyszerűen szívatás volt.
De bármelyik is ez egyáltalán nem korrekt hozzáállás a Magyar Posta dolgozói részérről, még mindig azt gondolom hogy ott sokan nem tudják a helyüket a szolgáltató iparban, mert ugye ők bizony nem hivatalban dolgoznak, tőlünk ügyfelektől kapják a fizetésüket. -
KeFer
csendes tag
Az általad leírtakat az ECSCCA küldeményekkel kapcsolatban kiegészíteném az alábbiakkal:
01 Sze 2022 19:05 Arrive at local delivery office
bejegyzést követően vártam egy hetet, és csütörtökön a fél napomat azzal töltöttem, hogy a város összes illetékes postahivatalát, depo-ját, elosztóját felkerestem, hogy bármit is megtudjak a szállítmányról. Mindenhonnan elhajtottak. Sehol nem találták nyomát a csomagnak.
Másnap, pénteken 7:00-kor reggel kaptam egy SMS-t, hogy fáradjak be a csomagomért. Sem kézbesítési kísérlet, sem értesítés nem volt. Ismerve a postásunkat, ha nála a csomag, akkor felcsenget (minden nap itthon voltam). De hozzá valójában el sem jutnak az ilyen csomagok.
Nem volt mit tennem, beautóztam a postahivatalba, és ott megkaptam a küldeményt.
Az már örökre titok marad, hogy előző nap, amikor kutakodtam, vajon hol lehetett a küldemény, és kinek kellett volna megtalálnia. Mert hogy az általam felkeresett hivatalok valamelyikében ott volt, az biztos. -
Chris1966
csendes tag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
LouiS22
veterán
-
cof
veterán
-
Chris1966
csendes tag
Ahogy látszik egyre több 'gond' lesz ezekkel az ECSCCA küldeményekkel
-
LouiS22
veterán
-
V/
Topikgazda
-
LouiS22
veterán
-
V/
Topikgazda
No akkor tisztázzuk, az derült ki eddig hogy ez az időpont (ahova az Arrive at local delivery office be van írva) az amikor a Cainiao Budapesten feladja a küldeményt üzleti e-kereskedelmi levélként. Addig sem postai nyomkövetési szám volt a ECSCCA0000774725, de az már nem lesz élő. Ez hiába mondogatod a helyi postán, egy normál azonosító nélküli levél lett belőle, ami 2-6 nap között kerül hozzájuk.
A további információk amit itt írtam.
Javaslatom az hogy beszélj a kézbesítővel, mutasd meg a linkelt hsz-ban megadott címkét hogy ilyet vársz, esetleg figyelne-e rá. Az üzleti levél lényege hogy azt ki kellene nekik vinni. -
Digitalis
senior tag
-
LouiS22
veterán
Idézet:
"Már írtam ez egy a Cainiao által Budapesten 01 Sep 2022 feladott ( "Arrive at local delivery office" - CAINIAO bejegyzés ezt jelenti) üzleti e-kereskedelmi levél, nyomkövetési azonosító nélküli ezért csak a cím szerinti kézbesítőkörzet postásánál vagy annak a hivatali kézbesítési polcán lehet, de ezt a postásnak ki kell vinni, ha nem fér bele a postaládában akkor hagynia kell értesítőt.
Nekem ezen bejegyzés után maximum 6 munkanapon belül kihozta a postás."Én a helyedben vagy várnék két-három napot és ha nem bukkan fel a postás és nincs cetli, akkor vissza a postára és cím szerint a kiváló füzetükből keressék ki, hogy volt-e, van-e küldeményed.
Ha még olvasod: a szeptember 1. jelen esetben nem azt jelenti, hogy a te postádra érkezett meg.
-
LouiS22
veterán
-
Digitalis
senior tag
Most voltam a postán ezt a csomagomat kerestem, elvileg ott kéne lennie. : [link] Elhajtottak, hogy ez nem hozzájuk tartozik mert ez ECS és nincs országkódja sem.
Sőt, amúgy sem egy iroda ez. Mondtam, hogy ez csak egy google fordító, ami a helyi postai hivatalt jelenti. Kértem, hogy esetleg megnéznék hátul kézbesítői raktárban, de nem nézték. Odajött egy másik postai alkalmazott is, ECS nem hozzájuk tartozik, nem nézik meg. Pont.
(egyébként egy vékony max 1cm vastag, kiméretű boríték, lenne) -
V/
Topikgazda
Ez magyar postai azonosítónak látszik, akkor náluk, de nem mondanak semmit mert ez nekik nem könyvelt küldemény, ez a válasz: UA683473002HU A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot, viszont ezeknek már meg kellett volna érkezni a Szlovák település postájára, ott kellene kérdezősködni.
De ezeket is Budapesten adta fel a Cainiao, Szlovákiában ez szintén valami üzleti levél besorolású és úgy gondolom ők nem ezzel a számmal tartják nyilván, a látható bejegyzés alapján az elsőt augusztus 4-én adták fel Pesten. A többit 08.02, 07.29 és 08.02 úgy gondolom kell 1 hét mire odaér. -
V/
Topikgazda
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Ha nem jó helyre írok, kérlek irányítsatok a megfelelő topikba.
Az a problémám, hogy rendeltem Aliexpress-ről pár dolgot, és minden csomagom Magyarországon vesztegel már több, mint egy hónapja (Szlovákia a végső úticél.)
Ezek a “Pick 3 item for 5,99$“-os akcióból vannak, illetve van másik store-ból Micro sd kártya is. Ilyen tracking number - ek vannak mellettük:UA683473002HU
UA681544718HU
UA682086090HU
UA683497202HUHol tudnék érdeklődni / reklamálni akár telefonon, akár e-mailen afelől, hogy miért ragadt be a szállítmány?
Előre is köszönöm : Vikman
-
Chris1966
csendes tag
Nekem legutóbb 3 nap volt, utána volt bedobva a ládába.
-
LouiS22
veterán
-
andrisbandi
őstag
-
V/
Topikgazda
Már írtam ez egy a Cainiao által Budapesten 01 Sep 2022 feladott ( "Arrive at local delivery office" - CAINIAO bejegyzés ezt jelenti) üzleti e-kereskedelmi levél, nyomkövetési azonosító nélküli ezért csak a cím szerinti kézbesítőkörzet postásánál vagy annak a hivatali kézbesítési polcán lehet, de ezt a postásnak ki kell vinni, ha nem fér bele a postaládában akkor hagynia kell értesítőt.
Nekem ezen bejegyzés után maximum 6 munkanapon belül kihozta a postás.
Ilyen a címkéje:Ez nem azon az úton jön Kínából amit a postások ismernek, nem is kellene hogy tudjanak róla, nem kell őket beavatni ilyen dolgokba, mert még ráteszik a mancsukat erre is és fizethetünk nekik.
-
V/
Topikgazda
-
andrisbandi
őstag
ECSCCA0000850182
01 Sep 2022 "Arrive at local delivery office" - CAINIAOBementem ma a postánkra, nincs ott.
Filléres fémalaktrész, kicsike.Azt mondák, ez még nem jött meg erre postára.
Szerintük pontatlan lehet a kínai nyomonkövetés, mert csak a vámolás utáni fő postaelosztóba érkezhetett be.Ha tényleg megjön a helyi postára, ők értesíteni fognak.
- Szóval mennyit érdemes várni ilyen esetben?
Pár hét? -
Frenk
aktív tag
-
V/
Topikgazda
Tényleg nem értelek. Ezt írtam: Vámolás esetén csak Postánál számít a csomagban lévő termékek össz ára és még ezt két szállító, két különböző csomag
Az első hosszú számost az Exprress One fogja kézbesíteni, náluk nem lesz semmi + díjad a Cainiao ingyen vámolás után adja nekik és viszik hozzád.
Csak a Postánál van vámolási költség a 399/799 Ft, mivel kifizetted az áfát csak ennyi lehet a + költséged.
Ha marad az LS278392693NL holland postás szám amit a Magyar Posta kézbesít annak a csomagnak elméletben nem lesz vámolási költség hiszen EU-n belüli a szám.
Ha a hollandok jelzik a csomagnál hogy Kínából jött és ők csak tranzitország voltak akkor persze lesz vámolás, de mivel ez áfa kifizetéses (IOSS) vásárlás volt, nem számít az érték azt a kevés pénzt kell kifizetni amit feljebb írtam, de a csomag értéke csak annyi, amit ennél a vásárlásnál fizettél.
Két külön kézbesítési vonal, különböző cégek, egyiknél a Posta vámolna másiknál meg a Cainiao, nem találkoznak és így nem is adódnak össze az értékek.
Figyelmedbe ajánlom az Összefoglaló 2. pontját a szállítások témában és a 7. pontot a vámolási, áfázási témában. -
Ádyka
őstag
-
V/
Topikgazda
A szállítási mód lett volna lényeg.
De mivel azonos helyről vagy azonos logisztikai központhoz tartozó két helyről megy a logisztikai központba így természetes hogy azonosak a bejegyzések bár ugye van egy nap eltérés szóval mégsem azonosak.
Itt tart mindkettő 09 Sze 2022 04:08 Outbound in sorting center Fenggang Town és 08 Sze 2022 21:24 Outbound in sorting center Fenggang Town a logisztikai központba tartanak.
Túl korai volt következtetést levonni.
Az első nem postás, Express One lesz és a második is hozzákapcsolódhat majd és együtt fog jönni, a következő bejegyzések mutatják, de ha nem akkor két szállító, két különböző csomag -
LouiS22
veterán
-
Ádyka
őstag
De beszedte az áfát. Erre szoktam figyelni.
Ez a két tracking number..
158271900064907323601076
LS278392693NLPár perc különbséggel teljesen egyszerre halad a kettő.
Az appban állítsam át USD ra, akkor jobban járok?
-
V/
Topikgazda
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy eladótól 140 Euro értékben.
Majd rendeltem egy másik eladótól ugyanezt a cuccot kb 137 Euróért.
A két shopnak tök más a neve.
Viszont nagyon úgy néz ki, hogy tök ugyanaz a kettő. Két külön tracking number, azonos tracking eseménnyel, valamint ha az egyiknek írok, akkor az a másik chatjében.is.megjelenik.Mi van ha képes volt / lesz egy csomagba rakni a két rendelést?
Itthon majd bünti jár érte, mert a 280 Eurót karcolom?
Köszönöm -
V/
Topikgazda
Már 1 éve irjuk hogy miként megy ezzel az azonosítóval a szállitás. Ha a Cainio levámolja Pesten azután kerül az Express One-hoz nekem ügy tűnik nem kapták meg, de július 6-8 közt hozzájuk kellett volna kerülni, lehet hogy ők sem tudnak mit mondani. A Vámolást végző Cainiao logisztika elérhetősége ismeretlen
-
Debilon
addikt
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
az alábbi esethez kérnék segítséget.06.25-én két külön eladótól rendeltem 1-1 terméket. Az utolsó nyomkövetési információ mindkét esetnél:
és
A kiszállítás várható időpontja mindkét rendelésnél:
Az eladóknak írtam, hogy a termékek még nem érkeztek meg és tájékoztassanak hol lehetnek a csomagok. Válaszként mindkét esetben a szállítási időt meghosszabbították a fentiek szerinti időpontra.
A 06-1-421-7235-ös telefonszámon a posta nem tudott segíteni mert azt mondták, hogy nem Ők vámkezelték a 2 csomagot. Elmondásuk szerint más "cégek" is jogosultak vámkezelésre.
A csomagszám mindkét esetben ugyanaz:
158271900051823993608230A dispute miatt az "Awaiting delivery" vagy az "Estimated delivery" kell figyelembe venni?
Kideríthető, hogy ki végezte a vámkezelést és hol lehetnek a csomagok - vagy ne foglalkozzak vele és legyen dispute? -
V/
Topikgazda
-
mzso
veterán
-
LouiS22
veterán
-
ferenck
senior tag
Miért, nálad pl. működik? Vagy valaki a kedvemért kipróbálná? ECSCC, Aliexpress Standard Shipping (ExpressOne), LS---NL, RG---CN küldeményeim vannak. Korábban mind jól működtek, ez volt a fő program amit nyomkövetésre használtam, mert nagyon jól mutatta a nyomkövető-szám váltásokat és rendelés óta eltelt idő szerint tudta listázni a tételeket. Most egyikhez sem mutat semmit, csak, hogy felvettem a listába. A többi nyomkövető rendben listázza az összes kínai küldeményem.
-
V/
Topikgazda
-
LouiS22
veterán
-
csuhi17
csendes tag
ezt lehet tudni hogy milyen kövszám lehet? AG511529945
Már nem tudtam hogy keressék rá, sajnos nem találtam hasonlót.
A szállítási mód GLS_FR_EU
A készleten lévő mennyiség 9999 volt, attól tartok ezt lehet Kínából küldik mint egy másik EUs csomagomat
-
mzso
veterán
-
Digitalpimp
senior tag
Na ilyen se volt még, hogy nem jött email, illetve a nyomkövető se mutatta 2 napja az EO-s csomag mozgását. Ma egyszer csak hívott a futár, hogy jön. Érdekes.
-
Chris1966
csendes tag
Durva az ilyen phising.
-
ferenck
senior tag
-
LouiS22
veterán
-
tupacamaru
veterán
-
ferenck
senior tag
Ti milyen mobilos appot használtok az alis csomagok nyomkövetésére? Én eddig a TrackChecker Mobile appot használtam a legtöbbet, ez volt a legjobb a sok kipróbált közül, de mostanában, kb 1 hónapja szinte semmit nem mutat. Újratelepítettem, felvettem újra a csomagokat de napok óta semmi változás. A többi szépen követi a csomagok útját. Még a 17Track, Parcels és újabban a Package Tracker alkalmazásokat próbáltam.
-
V/
Topikgazda
Mindig ezek az LP00-ák kapnak más postai azonosítót és azután azoknál a számoknál nem lesz újabb bejegyzés ezt augusztus 23-án indították el 7751 Szederkény és 17 gramm, ez a tied. A kettő közül azért el lehet dönteni a súly alapján hogy melyik, de ha az eredeti LP is megadtad volna egyszerűbb lenne kideríteni.
Szóval ha a fent említett településen laksz nyugodtan fizesd ki, másét nem tudod, nem szokott keveredni. -
rea0422
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam reggel egy e-mailt, hogy fizetnem kellene 399 Ft-ot vámkezelésre. Olyan problémám van, hogy nincs semmi cuccom ilyen TN-el és nem is tudom beazonosítani, hogy vajon mi lehet! Azon kívül, hogy 306 Ft és 17 g, mást nem tudok róla! Valamilyen másik számra vissza lehet vezetni valahogy? UY002259022AZ az azonosító. Van 2 db Lp-s csomagom, de azok meg 24-e óta nem mozdulnak...
Köszi a segítséget!
-
csuhi17
csendes tag
Subtotal US $233.93
adjustment -US $49.73
Total US $184.20Sóskút a végállomás, nem volt még csomagom amit Törökbálintról kézbesítettek volna ha jól emlékszem.
Rendben akkor indítom is, mert ha jól számoltam holnap lenne a 15. nap.
Nem értem miért ez az időhúzás ha a vége úgy is dispute lesz. -
V/
Topikgazda
Én az látom hogy ma volt egy sikertelen kézbesítés, hogy holnap mi lesz arról nincs információ. Ez a 185 USD az szállítási költséggel vagy anélküli és lehet hogy a hollandok nem jelezték hogy csak tranzitos. De az is előfordulhat hogy visszaküldik az NPKK-ra vámolásra, még nem egyértelmű a helyzete.
A megérkezés leigazolása után van 15 napod a dispute indításra. -
csuhi17
csendes tag
1. LS199909715NL Ezzel a csomagommal mi lehet a helyzet? holnapra várhatom a kiszállítást.
Ez az a csomag ami vámolásos érték felett van.
185 usd +FA2. Egy másik csomagomnál összejött egy olyan, hogy a két lámpából az egyik nem működik.
Írtam a kereskedőnek küldtem neki videót is és visszaírta hogy megkapták és a teknikusuk válaszát várjam meg. Az össz érték 30 usd.A tracker szerint
2022-08-24 09:28 Delivered
25/08 07:34 ekkor jeleztem hogy gond van
26/08 11:26 itt írték hogy megkapták és hogy legyek türelemmel.
03/09 09:42 Ekkor kérdeztem rá hogy van-e valami fejlemény, a válaszuk szintén hogy várjak.Legkésőbb Most kéne distputot indítanom??
-
V/
Topikgazda
Nem igazán lehet a vásárlás befejeztétől értékelheted 30 napig a vásárlás értékelése keretében, majd az eredeti értékelést 150 napig kiegészítheted.
Ha még létezik az eladó levelezhetsz, de azért nem minden esetben van 12 hónap garancia, ha annál kevesebb és eltelt akkor nincs semmi értelme. -
sunavlys
őstag
egy adott termékre lehet panaszt tenni közel egy év után, vagy csak levelezni lehet a kereskedővel?
-
V/
Topikgazda
-
st6969
őstag
Sziasztok,
Ez a csomag vajon eltűnhetett? 07.28. az utolsó mozgás, amit én látok
UL238760885BE
Köszi -
mzso
veterán
-
V/
Topikgazda
-
mzso
veterán
Helló!
Ez egy kicsit fura nekem. Alapból reject all, és accept opció van. Miért nincs "eredeti" opció, csak itt?
Akkor ez tényleg visszaállítja amit eredetileg megadtam?
Sok értelmét nem látom, gondolom akkor inkább hívjam az alit.
Azzal az indokkal utasította el a full refundot, hogy az "very bad" nekik. És inkább paypalelne. Mindezt azok után, hogy nem küldött csomagot, kamu számot adott meg, és utána üzenetben kért, hogy töröljem, ami így már lehetetlen volt... -
pibácsi
senior tag
Korábbi rendelésemre kaptam egy kis csomag LED lámpát sokára, de kivártam. Sajnos nem azt küldték, amit rendeltem, hanem kisebb teljesítményűt. Leigazoltam, hogy megérkezett, de viszont éltem a disputa – reklamálás lehetőséggel. Az üzlet nem fogadta el, de Ali kifizette. Erre olvasom az Ali üzenetekben az üzlet reagálását, miszerint fekete listára tett. Hát ez nagyszerű, igazam van, de ez a vége. Remélem, csak az üzletre vonatkazik és nem az Ali piactérre? Ma is rendeltem, és érdekesen az összesített rendelésnél a kártyámat nem vette be, egyenként kellett a rendeléseknél a külön kérésre befizetni. Ott bevette. Azt hittem, a fekete lista miatt van baj.
Hát csak ennyi a történet okulásként.
Üdv. Pibácsi. -
bepken
veterán
ettől féltem....én is néztem közben kalkulátort és a legolcsóbb is 15 ropi lenne.
lassan le kell nyelnem a dolgokat, úgy tűnik...írtam nekik, hogy kizárt dolog, mert kb annyiba kerülne a visszapostázás (vagy több), mint amennyiért a terméket vásároltam, szóval kb olcsóbban jövök ki, ha rendelek tőlük egy újat
erre szerintem majd valami olyasmi válasz jön, hogy sajnálják, meg hogy ők ezt tudják "felajánlani"....mindegy, részemről a kereskedő/márka innentől felejtős, gyakorlatilag ugyanezt megcsinálták volna szerintem a 3-4x ennyiért árult termékeik esetén is.
amúgy én is balf.. voltam, mert általában PayPal szoktam fizetni, itt viszont nyilván nem így tettem
ez volt a tanulópénz -
V/
Topikgazda
Drága a visszaposta, írtam az új árakat már.
Amikor visszaküldöd akkor csatolnod kell egy vám-árúnyilatkozatot amin jelölöd hogy visszaküldött termék, nehogy az ottani vámosok vámolják és az ott szokásos vámot és áfát szabjanak ki rá, de akkor is meg kell adni egy az értékét a terméknek, erre írja hogy 5 USD legyen beírva.
Ezzel a kéréssel csak annyi a gond hogy ha visszaküldött termék van megjelölve akkor lehet a valódi érték, mert nem fognak sem vámot, sem áfát felszámolni, de ha kisebb értéket írsz be akkor viszont a Magyar Posta (ha velük küldöd mert ők a legolcsóbbak oda) akkor elvesztés esetén csak addig az összegig ad kártérítést.Kínába küldés:
A legolcsóbb ha e-postakönyvet használsz és nyomkövetett levélküldemény 51 g-tól 500 g-ig = 4960 Ft, 501 g-tól 2000 g-ig 11470 Ft (normál feladás esetén 5155 Ft és 11665 Ft)
Ha PayPal-al fizetted és aktiválod a visszaküldés előtt a visszaküldési pénzmegtérítési szolgáltatásukat akkor 9300 Ft-ig visszaadják a postaköltséget. (ez egyéves időtartamra 12 * 9300 Ft lehet)
Csak tájékoztatásul a csomag 500 g-ig 18140 Ft, 2 kg-ig 18840 Ft minimum. -
bepken
veterán
fejlemény az ügyemben:
Sure, you can send it back for exchange.Pls. send your item back to:
Phone Number: 13826438754
Address:Room 1308-1309,Building B, Huihai Square, Chuangye Road,longhuaqu, shenzhenshi,guangdong shen,China
Consignee :Wendy-Aliexpress
Zip code:518109
Reminder:
1. Please return the package in its original packaging.
2. When sending the package, please use the traceable logistics method to return it in order to track the return of the package, such as postal transportation, etc. (avoid using commercial express delivery to return the tariff problem).
3. Please help declare a low value of 5 USD to avoid the situation that the package is returned due to customs problems.
We will send you a new one or issue you the refund (excluding the postage) via PayPal once I receive your parcel.
Thanks for your understanding and any other questions feel free to let me know.megérheti visszapostázni? mármint sosem postáztam még kínába, de gondolom nem olcsó mulatság, pláne hogy nyomkövetős megoldást fogadnak csak el (meg nyilván én se szeretném, hogy elvesszen)
illetve mi ez az 5 dolláros értékmegjelölés? azt hogyan tudom?
-
V/
Topikgazda
Annyit kérdezték hogy a lehetőségeket beírtam az Összefoglaló 2 pontjához, kérlek nézd meg.
Annál van egy értékhatár és akkor kombinálnak, de a szállítási módon belül, az is írva van.
Ez a pontos szöveg: Estimated delivery on dátum for orders over US $10.21, Combined Delivery via AliExpress Saver Shipping
Itt a mód AliExpress Saver -
imis
senior tag
aliexpress-ről milyen szállításokkal érdemes rendelni, hogy ne legyen postai kezelési díj?
combined delivery ajánl többnyire (nekem eddig 10-ből egyszer számolt kezelési költséget a posta) -
Debilon
addikt
-
cof
veterán
-
lacoka55
tag
-
Debilon
addikt
-
lacoka55
tag
-
atala
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
62400 - 62301
85257 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 61901 61900 - 61801 61800 - 61701 61700 - 61601 61600 - 61501 61500 - 61401 61400 - 61301 61300 - 61201 61200 - 61101 61100 - 61001 61000 - 60901 60900 - 60801 60800 - 60701 60700 - 60601 60600 - 60501 60500 - 60401 60400 - 60301 60300 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- AliExpress tapasztalatok
- (kiemelt téma)
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Androidos tablet topic
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- Apple Watch Series 11 46MM Sport Space Grey Színben 2027.12.23-ig Media Markt Garancia
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest