- Fórumok
- Gazdaság, jog
- AliExpress tapasztalatok
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
63600 - 63501
85252 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 65901 65900 - 65801 65800 - 65701 65700 - 65601 65600 - 65501 65500 - 65401 65400 - 65301 65300 - 65201 65200 - 65101 65100 - 65001 65000 - 64901 64900 - 64801 64800 - 64701 64700 - 64601 64600 - 64501 64500 - 64401 64400 - 64301 64300 - 64201 64200 - 64101 64100 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-05 11:25 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
-
V/
Topikgazda
Ha 150 € feletti a vásárlásod akkor lehet vám, bár az akár 0%-is lehet. Esetleg válthatott a név bár az Összefoglaló 2 pontnál látható amivel lehet találkozni, egy hirdetésnél mindig az adott ország (Ship to és a zászló fent) irányába elérhető legolcsóbb szállítás van elsőként megjelenítve, ha van több akkor le kell nyitni a szállítási mód ablakot More options link és ott jelölni ami neked kell, ezen ablakon belül is van More options link
A 2022-es vásárlásoknál most is látszódik, júliusig visszamenőleg az Order details a vásárlásnál, amit nem igazolsz le annál is ott a Track order gomb és annál is amit leigazoltál
ennél előbb meg szerintem nem igazán számít már.
Csinálj egy Excel táblázatot és az adott vásárláshoz mentsd el ezeket az információkat ha szükségesnek gondolod. -
ACE-
addikt
Cainiao Super Economy vagy Aliexpress Saver shipping ami jobb, ha vámmentes szállítást akarok? Furcsa, hogy a korábbi megrendeléseknél nem látszik milyen postával kértem... régebben látszódott. Ezt eldugták valahova?
-
cof
veterán
Itt vannak olyan cuccok számomra ami máshol nincs vagy csak drágábban. Kicsit átalakult mostanában a szállítás, már nincsenek több hónapos várakozások, amúgy is 90 nap után zárja a rendszer automatikusan a vásárlást és utána még van 15 nap reklamálni, de ha az eladó nem válaszol akkor vitát kell nyitni a felületen. A rossz tapasztalatok esetetben az ismeretlenségből adódik. Mostanában szépen jönnek a csomagok 15 napon belül a megfelelő szállítási módot választva.
-
attamb
tag
-
lacoka55
tag
Én nem tudom hogy te mit néztél ami ott olcsóbb de horror árakat látok a
Banggood-on elég ha beírod a keresőjébe pl 18650 battery csak egy néhány típust talál azt is nagyon drágán ha összehasonlítod az itt talált termékek árát látod a különbséget az Aliexpress sokkal olcsóbb és nagyobb a választék
Az sem igaz hogy a szállítás nagyon lassú gyakori már hogy 2 héten belül megérkezik a csomag ez függ a szállítási mód kiválasztásától
( Pár napja akartam valamit kivételesen rendelni, de azt írja januárba érne ide) ez nem azt jelenti hogy ekkor kapod meg ez a szállítási mód megválasztásával lehet 10 nap is ( összefoglaló)
Egyik utolsó rendelésem 6 nap Kína-Budapest -
=Mentor=
őstag
Én már hanyagolom Aliexpresst. A Banggoodon sokszor jóval olcsóbb árak vannak, várni se kell annyit. Egyik családtagom még viszonylag sűrűn rendelt Aliról az utóbbi 1 évben, viszont van neki egy csomó rendelése amire hónapok óta hiába vár, több esetben írt az eladónak de az csak széttárja a kezét. Pár napja akartam valamit kivételesen rendelni, de azt írja januárba érne ide, ez egy rossz vicc.
-
pibácsi
senior tag
Igen, írtad a mobil aplikációt, én viszont a tabletemen próbálkoztam bevinni. Most töltöttem le a mobilra és végigvezetve sikerűlt bevinnem a kártyát egy kis ügyeskedéssel. OK. Köszönöm. Most a rendelésnél elfogadja és kijelzi. Ha voiszont új kártyaként akarok fizetni, mert úgy szoktam meg, akkor továbbra is az előző kártyát adja, de így legalább tudok fizetni. (Érdekes, hogy a laptopnál az AVG böngészőben megnyitva továbbra is elfogadja új kártyának a mostanit).
Köszi szépen, egy kicsit értetlenkedtem, elnézést, de megoldódott.Üdv. Pibácsi
-
hroberto
veterán
-
V/
Topikgazda
Szerintem írtam.
Csináld az hogy az AliExpress mobil app-ba belépsz és törlöd az eltárolt kártyát még ha az új lenne is és hozzáadod úgy az újat, hogy előtte legyen rajta 1000 Ft elérhető hogy a próbaterhelést meg tudják csinálni.Csak itt lehet törölni és hozzáadni bankkártyát. (böngészőnél ha működik ez a rész, Account, Payment menüpont csak törölni lehet)
Az app-ba történő belépés után jobbra lent Account.
Több része van a képernyőnek Orders, Share and save more, Games ez alatt a Wallet ikon kell neked ahol a My cards-nál ha ott van a régi akkor törlöd és az Add new card-al lehet újat hozzáadni
A törlésről nem tudok képet adni, de egyértelmű. -
pibácsi
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
hroberto
veterán
Sziasztok!
150 EUR érték feletti vásárlás esetén a VÁM és ÁFA fizetés utólag történik? -
pibácsi
senior tag
Köszi a választ. Megpróbálkozom. Beléptem. Valahogyan a kártyára vonatkozó dolgokat nem sikerúlt símán megtalálnom. Lehet, hogy át kell néznem az összes funkciót.Vagy marad az, hogy az AVG-vel veszek valami egyszerűt és ott rögzítem a kártya adataimat (save), és azután már bent lesz és ezen a másikon is meg kell, hogy jelenjen.
Köszi mégegyszer. Üdv. Pibácsi. -
V/
Topikgazda
-
pibácsi
senior tag
Köszi a választ, megpróbálom. Az jutott még eszembe, hogy igazad lehet abban, hogy eltárolta a régi adatokat, mivel most a napokban csináltam egy rendszer visszaállítást, mert muszáj volt és az egy jól bevált mentés volt, ott minden működik rendesen. Csakhogy ez a mentés 2021.08.24-i Paragon mentés. Ezt alkalmazom és évek óta jól működik. Viszont akkor még az előző kártyámat használtam, mert azt csak november táján frissítették. Az a kérdésem, hogy hol tudom megnézni a Googleban, hogy hol van eltárolva, mert vszínű ez a gond. Elérhető egy frissítés is a Firefox-hoz, bár, ha tárolva vannak adatok, akkor ahhoz nem nyúl. A laptopomon AVG browse működik és ott valamikor szeptemberben vásároltam ezzel az új kártyával az Alin. A régit ő nem ismerte. E miatt ő az újat símán bevette. Ott az AVG-nél nem mentettem el a kártya adatokat, nem szoktam, pedig akkor lehet, hogy tudná. Itt a Googléban nem tudok menteni, mert nem működik.
Üdv. Pibácsi -
Imy
veterán
-
V/
Topikgazda
Csináld az hogy az AliExpress mobil app-ba belépsz és törlöd az eltárolt kártyát még ha az új lenne is és hozzáadod úgy az újat, hogy előtte legyen rajta 1000 Ft elérhető hogy a próbaterhelést meg tudják csinálni.
Azt is nézd meg a számítógépen hogy nincs-e a Google-ban (a böngészőben amit használsz) eltárolva a bankkártya adat, onnan is töröld. -
pibácsi
senior tag
Valami nem OK. az Aliexpress fizetésemnél.
Korábban ugyanazon a gépen – évek óta – nem volt bajom, de most ahogy beadom a kártyámat és a hönap/naphoz érek nem hajlandó bevenni, elszürkül a kép és kiadja a régi dátumot, ami az előző kártyámon volt - és nem lehet vele mit kezdeni. és a régi kártyámnak a dátumát adja be, holott már tavaly frissült és azóta használom. Az érdekesség az, hogy a laptopomon ugyanazt az Ali oldalt megnyitva és a kiválasztott árút fizetni akarom, akkor minden további nélkül elgfogadja a mostani kártyámat a mostani „valid thru”-val. Mit tudok ezzel csinálni. Hogyan tudom a mostani kártyámat tudatni vele ezen az asztali gépemen. Rosszúl hozza össze a kártyámhoz tartozó adatokat. Most kénytelen vagyok az asztali gép helyett a laptopot használni. (de a nagyhoz vagyok szokva).
Várnám a segítségeteket.
Üdv. Pibácsi. -
djsunstealer
aktív tag
-
cof
veterán
-
V/
Topikgazda
Nem kiskapu, ott is írtam a Cainiao kifizeti a postának az üzleti levél kézbesítését, vámolni meg nem csak a Magyar Postának lehet és nem muszáj pénzt kérni azért hogy elektronikus úton beküldenek egy más által kitöltött elektronikus űrlapot a NAV-hoz. 50 fillér az ára, áfásan.
Ne állítsa be már senki úgy hogy ki van szúrva a postával, mert a posta szolgáltatást máshogy, hatékonyabban és olcsóbban végzi néhány cég, liberalizálva van ez piac.
Főleg a postások nevezik ezt kiskapunak hogy valaki nem olyan drágán és náluk jobban dolgozik mint ők és ezért nem a MP-é a semmi munkáért a sok pénz. Milliárdokat herdáltak el az elmúlt évben is mert nem tudnak gazdaságosan dolgozni, ezért kell elsősorban az ellenzéki településeken több postát bezárni "rezső" csökkentés miatt, mint a fideszes vezetésű városokban. Ott olcsóbb a gáz, mert gáz van a postával. -
V/
Topikgazda
-
cof
veterán
-
stomi61
tag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
stomi61
tag
-
lacoka55
tag
-
Imy
veterán
-
V/
Topikgazda
Ez nem valódi nyomkövetési szám mert nincs YP kódú ország ezért ha ilyet kapsz meg kell keresni az igazit, azért javasoljuk nyomkövetésre a Parcelsapp-ot mert ott láthatod az igazi számot a Next tracking numbers-nél
-
oba
addikt
-
cof
veterán
-
LouiS22
veterán
A visszajuttatás költsége még Európában is a vevő költsége. Itthon is. 10 ezer kilométerre nyilván hatványozottan drágább lesz.
Főszabályként elfogadod kínai rendelésnél ezt a kockázatot, vagy megveszed európai/hazai disztribútortól, akik a drágább árba beépítették ezeket a költségeket is.
Mellesleg nem tudom miket rendelgetsz, én 800 alis rendelés és jó nyolc év után 1 db visszaküldősöm vagyok túl és kb 5 mellélövés és 1 db hibás ternék volt. Lehet, hogy én vagyok mázlista.
De azt is el tudom képzelni, hogy ha valóban sok a vélt/valós panaszod, akkor a rendszer téged is flaggel és kockázatként kezel.
-
Imy
veterán
A UG702418690YP csomag mire érhet ide hozzám? Már egy hete úton van.
-
V/
Topikgazda
Telefon az ügyfélszolgálatnak +36 1 8 777 400, tényleg nem értem hogy miért e-mail.
Pl a postánál is pár percen belül felveszik, ha írásban megy, akár e-mail arra 30 nap a hivatalos reakció idő.
Délelőtt gondolom láttad a 08:34:32-es bejegyzést, most hétfőig senkivel nem tudsz beszélni, akár vissza is küldhetik, de megpróbálják kideríteni hogy mennyire sérült, aztán döntenek hogy kiadják a futárnak vagy nem.
Kaptam már ilyen bejegyzés után csomagot, a külső papír doboz volt felszakadva és ezért írták, de belül az üveg vízforraló sértetlen volt, még ekkor is megkérdezte a futár hogy átveszem-e. -
oba
addikt
Van két apró rendelésem amit összevontak. Elvileg már az országban van és Express One-os kiszállítás. A tracking szerint megsérült a csomag, az aliexpress app is jelzett, hogy ez a helyzet. Írtam már az express one ügyfélszolgálatnak emailt de nem válaszolnak. Szerintetek mit lehet ezzel kezdeni? Tracking szám:
158271900079423003603384 -
miti5
tag
Hát igen ,de általában (soha) nem jutsz egyezségre csing csünggel, ha igen disputét sem kellene nyitnod
...... De Ali egyre inkább az eladók mellett van,,és egyre több a hulladékot áruló shop ! Pont ezt írtam le.....Veszel 100dolláros fost,,küld vissza ,mert nem jó, az meg hogy se árud és buksz 10ezret nem érdekli őket,az eladó meg nullán van. -Ez a szép -
V/
Topikgazda
Itt így van beállítva a rendszer. Lehet előtte egyeztetni az eladóval hogy egyben és így kevesebb szállítási költségért elküldi-e, ha belegyezik akkor tud új szállítási díjat megadni, de ehhez neked el kell indítania a fizetést amit menet közben meg kel szakítani. Az Összefoglalóban van erről szó, de ez lenne a téma:
6. Az eladó általi vételár módosítás lehetősége.
Ha az eladó olyat ajánl hogy kevesebbért adja a termékét, akkor nem kell azonnal kifizetni.
Egyik lehetőség:
A bankkártyánál amivel fizetnél a fizetési határt 1 Ft-ra vagy 0 db vásárlási limitre állítani.
A kosárba tesszük a terméket. Add to Cart gombbal.
Ezután a View Shopping Chart gomb
Buy from this seller gomb
És fizetni.
Mivel nem fog sikerülni ezért az Orders listában ott lesz a fizetésre váró tétel.
Ezt a tételt, ha módosította az árat az eladó azután már tudjuk fizetni az eredeti kártyánkkal amelynél a limiteket visszaállítottuk.
-
tsilver
senior tag
rendelnék 2db USB kábelt meg 4 db cserélhető mágneses fejet. Normális hogy egyesével 4dodo szállítást számol fel, ugyanaz aa cég nem lehet valahogy 1 szállításért a 6db ot megkapni.
-
LouiS22
veterán
Semmi köze ahhoz, hogy magyar vagy (ne csináljunk már úgy, hogy mi vagyunk a világ közepe pls). Az Aliexpress továbbra is egy nagy piactér, és közvetít közted meg Csing Csung között és logisztikát biztosít és ehhez egy szép és használható felületet. A dispute közted és Csing Csung között zajlik és ha nem juttok egyezségre, akkor lép közbe az Ali.
-
miti5
tag
Hi!
Érdekesség! Csomag visszaküldésével kapcsolatban ,régebben írtam ide. Visszaküldtem ,"dispute" után az eredmény, nem adják vissza a teljes vételárat ,csak ha visszaküldöm az árut.ok, közel 10ezer Ft volt, persze Ali kifizeti a szállítási díjat stb, kupont kapok majd,minden hülye duma ment, hát semmit nem kaptam tényleg tőlük! -Elég "hitvány " banda lett finoman fogalmazva! Az évek során elég sok rossz terméket kaptam és eddig soha nem kellett visszaküldeni!-csak adták a pénzt vissza! Mostanság megváltozott az oldal hozzá állása! Végül az eladón múlt és rendes volt ,a következő nagyobb értékú vásárlásnál levont 40 dollárt !-még többet is!
A legújabb esetem ,letelt a 10 nap dispute időm ( semmire nem volt időm,ki sem próbáltam ) , megint egy fost küldtek persze ,vitát sem tudok nyitni , 3X beszéltem " agent" ügynökökkel ,eltelt 2 hónap és semmit nem tesznek! Vevő védelme már elég gyötrelmes,vagy utálják ott is már a Magyarokat
-
ACE-
addikt
Na ez számomra nagyon meglepő volt. Rendeltem két fogyasztás mérős wifis dugaljat, külön-külön, egybe csomagolták és az EO szállítja, és lehetett módosítani Packeta vagy Alzabox-ra is! Ez nagyon durva, már csak azért is mert a ház előtt van egy alzabox, így bármikot megyek és kiveszem. Durva összefonódás van már ezek a boxok meg a szállítást végzők között.
Az a kérdésem vajon ha csak egyet rendeltem volna akkor is így jön? Úgy rémlik hogy Aliexpress saver-el rendeltem, de az van az Express One oldalán hogy a Cainiao adta fel a részemre. Az egyik követési szám az Ali oldalán ECSCCA -s, a másik maga az EO azonosító. De az ECSCCA azonosítóra is az utóbbi EO azonosítót mutatja a parcelsapp.
-
Crow
tag
-
V/
Topikgazda
Erről írtam hogy azért kell a CN23 mert az 2 példányban tölthető, a CN22 csak elmegy de nincs mivel igazolnod hogy mit és hova, mikor küldtél. Amit írtam csak csere esetén használható.
Ha itt marad akkor nem történik lényegében csere, két terméked van és mindkettő áfás az állam felé, függetlenül attól hogy a másodikért nem fizettél.
Nem is kritikának vettem, de ez tényleg speciális helyzet és nem lehet mindent beírni az Összefoglalókba, ha felmerül a dolog akkor inkább egyedileg válaszolok, ha tudok.. Pl okos szállítással jön a termék, a csere meg már normál postával a Magyar Postán keresztül, akkor eleve nem tudod igazolni az áfa megfizetését az eredetinél így emez áfás lesz. Vagy amit írtál hogy itt marad. Ezeknél nem lehet a vámos szabályokat felülírni.De egy ötlet azért ezzel kapcsolatosan csak bekerül az Összefoglalóba, hogy vásárlás után az AliExpress számla legyen letöltve, ha postai vámos dolog akkor az ahhoz tartozó okmányok is el legyenek tárolva, mert garanciális témánál szükség lehet rájuk.
-
Crow
tag
Wow. Köszi a részletes választ!
És mi van olyankor, ha az eladó nem kéri a hibás termék visszaküldését? Akkor hogy igazolom, hogy csereterméket kaptam?
Azért kérdezem, mert (még a régi rendszerben) intéztem már pár Alis reklamációt, és az volt az általános eladói hozzáállás (tipikusan kisebb értékű cuccok esetén), hogy nem kérték vissza a hibás terméket. Fotóval igazoltad, hogy hibás, ők meg küldtek egy újat, azt' jónapot.
Ezt a terméket sem tervezem visszaküldeni (az eladónak ezért is újra küldést és nem cserét ajánlottam fel).Az összefoglalós megjegyzésem nem kritikának szántam, csak szimpla mentegetőzésnek, ha esetleg lett volna benne utalás erre az esetre és átsiklottam fölötte. Brutál részletes a leírás, így nem tartottam kizártnak, hogy még ez is benne van, és csak én vagyok figyelmetlen.
-
V/
Topikgazda
Regisztrálsz és lesz.
-
DrDobos
őstag
-
attamb
tag
-
stomi61
tag
Sziasztok!
A királyi posta rosszul ébredt.
Nov. 1-én rendeltem egy UA...AE számot kapott terméket.
Ma be volt dobva a postaládába. Pedig még a sarcot is meg kellett fizetni. Ezzel együtt 5 napot töltött a postánál.
Csak, hogy ne mindig a rosszat írjuk.
Off:
Hazai csomag, tegnapelőtt indult Nyíregyházáról, estére Kaposvárra érkezett, csak az a baj, hogy én Tatán lakom. Tegnap estére felfogták, hogy rossz helyre ment és este átvitték Budapestre, majd hajnalban elindult Tatabányára. Ma délután ideért.
Madárlátta csomagot kaptam, úgy is nézett ki.
-
balazs1022
őstag
-
V/
Topikgazda
Úgy értette hogy az eladó felé írd meg hogy küldje vissza a pénzt a PayPal-ra és te azután leigazolod hogy megérkezett a termék és minden oké.
-
balazs1022
őstag
-
V/
Topikgazda
Természetesen mivel egyedi dolog ez nincs az Összefoglalóban és azért sem mert több tényező játszik benne szerepet.
Ha vissza kell küldened valamit (EU-n kívülre amit írok) akkor nálad nem keletkezik a postaköltségen kívül más fizetnivaló. Ha csere árú várható vissza akkor kell máshogy kiküldeni.
Ha nem jön vissza akkor mellékelsz egy CN22 vám-árúnyiltakozatot ahol a megfelelő rovatnál jelölöd hogy visszaküldött termék, ez esetben annak akinek visszaküldted ott nem kell vámot, áfát fizetnie.
Ha jön csere vissza akkor - nem tudni mivel küldik, de ha a Magyar Posta lesz a kézbesítő akkor van + dolog -. Ez esetben CN23 vám-árúnyilatkozatot kell kitölteni 2 példányban, ott is azt jelölve hogy visszaküldött termék, az egyik példány a Posta leigazolásával nálad marad.
Amikor megjön a csere és vámolják akkor az eredeti termék vámolási, áfa kifizetési igazolása és nálad lévő CN23-al igazolod hogy nem vásárolt termék és akkor nem kell áfát, vámot fizetned.
Ha egyértelműen megvan a postai nyomkövetési azonosító és az nem EU-s nyomkövetési szám akkor előre be kell küldeni a dolgokat ezen a menüpontnál feltöltve nehogy az automatikus vámkezelésre fusson a dolog.Ha nem postai lenne a szállítás, kézbesítés vagy EU-s akkor nincs vámolás, így nem kell vele foglalkozni
-
Crow
tag
Sziasztok! Az új vám elé állítási szabályok bevezetése óta most intézek először Alis reklamációt, ezzel kapcsolatban kérnék tanácsot.
Hibás volt a termék -> Az eladónak (egyelőre még nem disputeként, csak sima üzenetben) felajánlottam a full refundot és újraküldést, mint opciót.
Utóbbi esetében (újraküldés) VÁM/ÁFA téren mire számítsak? Ki fizetné ilyen esetben az ÁFÁt és a posta vámkezelési költségét? Kövezzetek meg, ha tévedek, de erről nem találtam infót az összefoglalóban. -
fairi
őstag
Kissé teszteltem az összecsomagolást, kb 30 rendeléssel.
Legyen 15 day delivery vagy sima Aliexpress saver, Cainiao Super economy és Cainiao Super economy Global mind összecsomagoltál és EO számokat kaptak, lényegtelen hogy ESCC... S000.... vagy UL...BE volt kezdetben. Oly sok rendelésem volt, hogy mindenki talált magának párt és jövőhéten valszeg kezembe lesz mind.
Ám pár furcsaság történt.
Aliexpress selection saver, Cainiao Super economy selection Global másképp viselkedik, selection global postai azonosított kapott, nem került összecsomagolóba, kellett is fizetnem érte magyar postánál 399Ft! De legalább telszám és IOSS azonosítás oké volt, lekopogom! Meglepően gyors volt, biztos nem került emirátusba. 11.02 csomagoltak, 11.07 hand over to airline, 11.12-rá már posta kezébe került vámra!!! Tuti közvetlen járat volt, csak nem cainiao vámolt.selection saver is elkerüli a becsomagolást, inkább normál postai útra mennek.
Ujabb sztori: 15 day delivery mód elvileg aktiválva lett, de egyik termékhez az eladó egy for special goods számot rendelt. Biztos nem ezt fizettem ez volt az olcsó mód, de nem.
Rákérdeztem ezt hogyan gondolja, mondta: minden automatikusan zajlik, és összes economy mód NEKI ugyanannyiba kerül. Ráírtam, de nekem nem, összecsomagolóst kértem. Reagálás kb ennyi lett:
Persze más "bug" is volt: egyik 15 day csomaghoz nem vártak be semmit küldték tovább, és sima saverből egy EO-t csináltak. EO ára alapból USD 4.55 -
V/
Topikgazda
-
dvtkfan
senior tag
-
LouiS22
veterán
Fordítsd meg: előbb jön vissza a pénzed PP és ha megkaptad, akkor vonod vissza.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
En is segítséget szeretnék kérni. Mar vagy 5 eve Aliexpressezek. Eddig soha nem is volt gond. Igazabol most sincs, csak ezt a reszet nem tudom, hogy működik. Ilyen bizalmi jateknak tűnik. Rendeltem vmit, amire irt az elado, hogy sajnos nem tudja küldeni és vonjam vonjam vissza a megrendelést. Ezzel nem is lenne gond, de kozben kapott a cucc csomagszamot es igy nem visszavonhato. Az alabbi levelezés itt olvasható:
Nos mivel nem PayPal-al fizettem, így nem tudom mennyire vagyok vedve, ha megerősítem h megerkezett a csomag es utana vhogy visszakapom a penzem.
Mit javasolnatok?
-
Victoryus
addikt
-
cof
veterán
-
peestike
senior tag
-
Dzsolo
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
LouiS22
veterán
-
peestike
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
dvtkfan
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem 4 kisebb dolgot egyszerre, amiből 2-nél volt írvva a 15 napos szállítási idő, de 2 terméknél nem volt, sőt ennél a 2 terméknél csak a postai díjas cainiao szállítási lehetőség volt, de mivel szükségem volt a termékre, így megrendeltem azt is.
Na a két 15 napos már át is váltott Express One-os számra, de a másik kettő nem...
S00000279487500
S00000279596575Ez a kettő akkor már így fixen postai díjas lesz?
Ezek váltottak át:
UL334384886BE
ECSCCA0003971724Erre:
158271900081186763603535
-
Ciccuka
veterán
Valami extra víztakarékos kellene és ami nem hullik szét a nagy nyomástól
-
V/
Topikgazda
Néhányszor említettem már hogy a zöld betűvel írt opciót az AliExpress biztosítja, hiszen ők látják a vásárlásaidat, nem az adott eladó.
Az alap szállítás ahogy CoF is írta a Saver shipping, ha több, közel egy idejű vásárlásod értéke (szállítási költség nélkül) meghaladja a kiírt összeget, akkor gyorsabb szállítással és egy csomagban, kombinált szállítással fogják küldeni.
Nem érdemes forintban fizetni az AlIExpress-en mert nagyon gagyi az árfolyamuk.
A kártyás fizetési $ piaci árfolyam az 394,103 Ft, az AliExpress-en meg 409,16 Ft ennél még a legidétlenebb bank is kevesebbet kér.
Ma pl az OTP az 399,13 Ft-al számolta el a $-os vásárlási pénzeket. -
cof
veterán
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Egyre többször találkozok ezzel a felirattal, azaz értékhatárhoz kötik a szállítási módot.
És mi van ha én csak 1500 Ft értékben vásárolok? Akkor nem Saver Shipinggel szállítja? Nem szeretnék itthon fizetni. Eddig csak olyan helyről rendeltem ahol ki tudtam választani fixen mivel küldje de ha jól értem csak akkor küldi Saver shippingel ha 4189 ft felett rendelek. Vagy tévedek? -
phrenetiX
tag
-
LouiS22
veterán
-
Ciccuka
veterán
-
attamb
tag
-
cof
veterán
-
attamb
tag
-
cof
veterán
-
attamb
tag
-
cof
veterán
-
attamb
tag
-
cof
veterán
-
attamb
tag
-
cof
veterán
-
V/
Topikgazda
-
Victoryus
addikt
ok, köszi! Nem tudok dispute-ot nyitni. Azt írja hogy csak postázás után 10 nappal lehet. November 7-én rendeltem. No akkor majd próbálkozok vele később.
Az tény, hogy nem nagyon olvastam mostanában a járvány helyzetről, csak az ukránokról. Gyakorlatilag munka után kizárólag a Legoval foglalkozok 1 hete, egyedi kamiont tervezek, és baromi jó lett volna ha megjönnek hozzá az alkatrészek. A stressz szintem jelentősen csökkenti. Eddig. Így pont a mororizálást nem fogom tudni megoldani, abból viszont nem vagyok hajlandó eredetit + Buwizz-t venni, mikor harmad áron jönne Aliról. -
V/
Topikgazda
Nagyon nem követed az eseményeket, tegnap már arról cikkeztek hogy a karantén alatt lévő városokból szökdösnek az emberek, olyan lezárások vannak hogy informatikai, mobil és autógyárak nem dolgoznak, egész települések vannak lezárva. Náluk szigorúan veszik ezt.
Az hogy Magyarországon elsunnyogják a COVID járványt az nem jelenti azt hogy nálunk sincs, a nyilvánosságra kerülő adatok alapján is aggasztó a dolog de a kormányzat inkább az emberek szívatásával foglalkozik kitalált indokokra hivatkozva.
Máshol is van még járvány..
Ilyenkor is neked kell kérni a pénzt vissza, arra ne számolj hogy újból elküldenék. -
Victoryus
addikt
Rendletem pár Lego okosító csomagot Ali-ról az Uri Toys Store-ból. A tracking info-ban ezt írják:
Out for delivery
Package returned, failed to be shipped out. Delivery restrictions in shipping area.
Ilyenkor mi a teendő? Visszautalják automatikusan a pénzt, vagy külön reklamációt kell indítani? Nekem a csomag kéne, nem az ára. Mi fene van náluk covid karantén?
Az a fura, hogy másik 6 csomag gond nélkül elindult. (legalábbis eddig nem írtak semmi problémát)
Vagy ezek végig csak kamuztak... Üzenetre nem reagáltak érdemben, csak automatiks választ adtak:
Due to the impact of the epidemic, global logistics are affected. If your package is delayed, please check on https://www.17track.net/en, or contact the local post office for checking. -
gordonfreemN
addikt
-
V/
Topikgazda
Pár napja írtam a vámolás a Cainiao logisztikánál rövid idő, mert nincs mit vámolni (150 €, 54000 Ft értékig vámmentes) csak adminisztrálni kell, ez nálad 1 óra 25 perc alatt megtörtént, ma az Express One 14:25-kor megkapta, holnap kézbesítik.
Itt figyeld de küldnek e-mailt is 08:00-ig. Mint látod Várh. kézb.: 2022-11-16Azért is kérem csak a nyomkövetési azonosítót csak megosztani mert a képek csak helyet foglalnak, de nincs rajtuk érdemi, hasznos információ.
-
gordonfreemN
addikt
-
attamb
tag
-
smog86
senior tag
Nekem ilyen (Pesten) 8-án érkezett Ali szerint oda ahova neked 15-én és ma kaptam kézhez.
-
LouiS22
veterán
-
Mersant_le
csendes tag
hellotok!
abban szeretnek segitseget kerni, hogy tobb mint 2 honapja nem mozdul a csomagom, a szallitasi hatarido hetek ota lejart. inditottam 1 disputot amire ma az alabbi level jott a feladotol: "
Dear XY Sorry for the troubles.Plz cancel the dispute at first then we promised to refund by paypal according to our company rules. you know that the dispute is VERY harmful to us,We can not make a move to proceed to you if the dispute still holding on Hope you understand and we have no need to take a risk to cheat you in such amount and please contact us for refund in AliExpress conversation after you cancel the dispute thanks in advance[Angel][Angel]"
higyjek nekik, toroljem a disputot? ha ezt megteszem tudok utana ujat inditani ha megsem fizetnek , vagy ne doljek be nekik es varjam meg ali donteset?elore is koszi!
-
V/
Topikgazda
Akkor ezt csak átadták a Postának, inkább a jövő hét elején várható hogy megkapod. Most megint kézbesítési lelassulás van MP-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
-
63600 - 63501
85252 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 65901 65900 - 65801 65800 - 65701 65700 - 65601 65600 - 65501 65500 - 65401 65400 - 65301 65300 - 65201 65200 - 65101 65100 - 65001 65000 - 64901 64900 - 64801 64800 - 64701 64700 - 64601 64600 - 64501 64500 - 64401 64400 - 64301 64300 - 64201 64200 - 64101 64100 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- (kiemelt téma)
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Eredeti játékok OFF topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Parfüm topik
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valami közük van a témához úgy 100 éve legalább