Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49351) a2d2 válasza kiskuplung (#49350) üzenetére


a2d2
addikt

Nem értem miért számít bármit is mikor jött ki egy film ha még nem láttuk.
Szerinted olcsóbb rá a jegy, vagy mi?

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#49352) Márton válasza kiskuplung (#49350) üzenetére


Márton
nagyúr

Khm. Nem idén május? [link]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#49353) Danecay


Danecay
őstag

Oculus Quest 2-re nem tudtok esetleg valamilyen visszautasíthatatlan Black Friday ajánlatot? :) A Walmart-ban pl. 350$ a 64 GB-os, csak kár, hogy a szállítás 150$ :(

(#49354) kiskuplung válasza a2d2 (#49351) üzenetére


kiskuplung
őstag

Na jó, ez már nagyon off, de.. hát igen, arra utaltam, hogy mi tegnap voltunk moziban és 2500 a jegy/fő, plusz még1x ennyi a kis rágcsika.
Szóval igen, 10e egy mozi 2 főre. Elképesztő.

@Márton: az már olyan mintha egy éve lett volna :D

(#49355) Jacek válasza kiskuplung (#49354) üzenetére


Jacek
veterán

10k? lol HBOMAX/Disney/Netflix/Amazon nem kerül ennyibe havonta 7-8e az összes, tudom kimozdulás, akkor elmegyek 20x jobban egy színházba vagy valami.
De hogy a homály képet bámuljam amin a mozigépész fanszőrzete ugrál na kösz nem :DD
Maradok otthona 7.1/75c TV mellett..

[ Szerkesztve ]

(#49356) Danecay


Danecay
őstag

Sziasztok ismét!

Továbbra is tapogatózom ebben VR világban, és sok infót találok, de a legalapvetőbb dolgokról nem találok információt, még az összefoglalóban sem feltétlenül, amennyiben igen akkor bocsi!

Tehát hogy van ez a dolog, minden VR headset-nek megvan a maga natív futtató környezete? Tehát ha valamilyen VR játék megvan mondjuk STEAM-re, akkor azt natívan csak Valve Index-el játszhatom? Jó mondjuk ebben az esetben ha jól látom elvileg nagyobb a támogatás, de, hogy egyébként vannak ilyen klikkesedések, és amennyiben az ember nem éppen natív támogatott játékot szerez be a Headset-jéhez, akkor ahhoz használható pl. a Virtual Desktop? Amennyiben nem akkor mire való? Amennyiben pedig igen, úgy gondolom ez nem egy natív támogatás, így kompromisszumos lehet megoldás, de mégis mi az ára? Én elsősorban autószimulátorozásban gondolkodom, és az összes, engem érdeklő VR-t támogató cím megvan STEAM-en. Ilyenkor mi helyzet? Ezekhez a játékokhoz milyen head-set kellene, vagy hogy lehet játszani pl. egy Quest 2-vel?
Amennyiben egy olyan hirdetéssel találkozom ahol azt írják, hogy

"+12.000Ft($30) értékű digitális Oculus kupon, ami az Oculus fiókodban kreditkénk jelenik meg és bármelyik Quest vagy Pcvr játékra elkölthető."

Akkor az mit jelent pontosan? Ismételten csak az alapismeretek hiányában, ez aszt jelenti, hogy 12e Ft értékben vásárolhatok az Oculus Stere-nól? Ezek alapvetően Androidos alkalmazások? Amennyiben később másik head-setre váltok, úgy mi lesz ezeknek a sorsa?

Szerintem megkérdeztem minden számomra aggályos kérdést, amennyiben válaszoltok, úgy azt megköszönöm! Elfogadom, hogy a majd 50e-s hozzászólást tartalmazó topikban már minden feltett kérdésről volt már szó külön-külön, de jól jönne egy összefoglaló!

Köszönöm!


(#49357) a2d2 válasza Jacek (#49355) üzenetére


a2d2
addikt

Ja mi is kb évente egyszer megyünk, itt is van netflix/hbo/disney és a háló ki van alakítva projektor szobának antracit falakkal/mennyezettel meg minőségi vászonnal. Szóval nekem sem hiányzik.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#49358) Jacek válasza a2d2 (#49357) üzenetére


Jacek
veterán

:C :R

(#49359) fatal` válasza Danecay (#49356) üzenetére


fatal`
titán

Vannak standalone is működő headsetek, mint a Quest vagy a Pico, ezeknek van saját storeja is, önmagukban is működnek, PC nélkül, de PCVR-ral is kompatibilisek, USB kábelen vagy WiFi-n keresztül, ilyenkor streamelik a képet. Ezeken többnyire valamilyen módosított Android fut, amiből semmit nem érzékelsz, mint user.

Vannak PCVR only headsetek, mint a Valve Index, ezeknek van úgymond natív saját környezetük a PC-n belül (a Valve Index nyílván egy natívan SteamVR headset), de mindenféle SDK-n és API-n keresztül az összes futtatókörnyezet elérhető, csak némelyik lassabb. Pl. Oculus headsettel, ha egy adott játék támogatja az Oculus SDK-t, akkor érdemes azon keresztül futtatni, mert gyorsabb lesz, de működik SteamVR-ral is.

A Steamen lévő Virtual Desktop PCVR headseteknek van, leginkább úgymond munkára (ha valakinek ez a hóbortja) / a desktop kezelésére. A standalone Virtual Desktop WiFi-s game streamingre is jó, de a headseteknek van beépített megoldása is (a Picoé nem tudom milyen, Questen az air link elég jó, a VD egyébként korábbi, régen nem volt más opció).

Lehet játszani a steames játékokat Quest 2-vel, én is ezt teszem. Egyedül Eleven Table Tennist játszom natívan, mert a tracking wifin nem elég jó hozzá (Beat Saberhez pl. igen).

Az Oculus kupon elkölthető a Rift Storeban, vagy a Quest Storeban, előbbi az Oculus PC storeja (az itt vett játékok csak Oculus Headsettel működnek ügyködés nélkül), utóbbi a Quest standalone storeja. Van néhány játék, ami cross buy, ami azt jelenti, hogyha megvetted az egyik storeban, akkor a másikban ingyenes, de nem mindegyik ilyen (itt az ingyenesség nyilvánvalóan steamre nem vonatkozik). Ha később másik, nem Oculus headsetre váltasz, akkor ezeket nem fogod tudni használni (illetve a PC-s storeban vett dolgok Reviveval talán játszahatók, ezzel nincs tapasztalatom, steamen vásárolok).

Talán nem hagytam ki semmit a kérdéseid közül, ha valamit mégis, akkor remélem a többiek majd kiegészítik. :)

[ Szerkesztve ]

(#49360) kiskuplung válasza Danecay (#49356) üzenetére


kiskuplung
őstag

Teljesen jogos amit kérdezel, de valójában úgy van, hogy a SteamVR a nyitottabb, és támogat minden jelentősebb headsetet, köztük az Oculus termékeket (mernék csak nem támogatni, Quest2-ből kb 15 millió ment el...)

Visszafelé ez már nem teljesen igaz, amit megveszel az Oculus store-ban, az csak onnan látszik, és ha egyszer vennél másmilyen headsetet, akkor vagy lemondhatsz róluk vagy trükközni kell.
Kicsit árnyalja a képet, hogy valójában 2 Oculus store van, egy Rift-es (ami PC-s tartalom) és a Quest-es (amiket önállóan telepítesz a headsetre, PC nem kell hozzá).
És a legjobb, hogy ezek közt sok a cross-buy, vagyis ha megveszed az egyik verziót, akkor megkapod a másikat ingyen.

Ehhez kapcsolódóan ezt írtam még régebben. Olvasd el.

Egyébként ez amit írsz a 30$ költőpénzzel, ez kísértetiesen hasonlít az Oculus ajánlásos programjára, vagyis ha egy ismerősnek ajánlod akkor egy linken keresztül Te is és ő is kap 30-30$ költőpénzt. Hol olvastad ezt a szöveget? Én tuti nem vennék magyar uzsorástól. Vedd csak meg az amazonon, azzal jársz a legjobban.

A többi kérdésedre kerestem régi hozzászólásokat, lehet hogy egy része már nem teljesen így van, de kiindulásnak megteszi.

A Virtual desktop lényegében azért kell(het) hogy kábelmentesen (Wifin) tudd a PC VR képét a Questre streamelni. De erre van az Oculusnak saját (ingyenes) alkalmazása, az AirLink. (sajnos elég sokat gyengélkedik, ezért mindig jó ha van egy VD a tarsolyban).

Az összefoglaló teljesen jogos, dehát itt már csak ilyen a topikgazda.

(#49361) kevike576


kevike576
senior tag

https://www.alza.hu/gaming/playstation-vr2-d6941310.htm

rebesgetik, hogy majd lehet használni pc-n is :D és belelóg a kezük a bilibe !

(#49362) fatal` válasza fatal` (#49337) üzenetére


fatal`
titán

A tracking valóban jobb lett egy kicsit, de mostmár annyi framet hajigál el, hogy folyamatos stutter van kis kihagyásokkal, így ugyanúgy használhatatlan egyelőre.

[ Szerkesztve ]

(#49363) fatal` válasza kevike576 (#49361) üzenetére


fatal`
titán

Mindegy, mert pórázos ez is. :D

(#49364) fatal` válasza fatal` (#49362) üzenetére


fatal`
titán

Jött egy PC verzió update PTC-re (v47), redditen azt írják javítja, úgyhogy átváltottam én is, holnap kipróbálom.

Szerk.: Megnéztem most, nálam Airlinken ugyanúgy szar. Majd kábellel megnézem, de az annyira nem érdekes nekem, lehet, hogy az megjavult.

[ Szerkesztve ]

(#49365) kzolee216 válasza fatal` (#49364) üzenetére


kzolee216
aktív tag

Tegnap este 10 óra körül kipróbáltam, nálam kicsit jobb lett, de még mindig nem az igazi.

Meglesem ma én is. Ahogy jó lesz, úgy tiltom le a fenébe a Quest2 internet komkunikációját a routerben :DD

Én is Airlinket használok főleg.

[ Szerkesztve ]

(#49366) Danecay válasza fatal` (#49359) üzenetére


Danecay
őstag

Fatal, és #49360 kiskuplung köszönöm a válaszokat! :R
Még mindig van nálam egy kis fogalomzavar. Fatal, írod, hogy

"Egyedül Eleven Table Tennist játszom natívan, mert a tracking wifin nem elég jó hozzá (Beat Saberhez pl. igen)."

Itt most mit jelent a natív, a Quest 2-n futó Androidos verziót, mert egyébként minden PCVR játék tulajdonképpen streamelt, vagy kébelen, vagy pedig Wifi-n keresztül, vagy nem?

Kiskuplung

"Hol olvastad ezt a szöveget? Én tuti nem vennék magyar uzsorástól. Vedd csak meg az amazonon, azzal jársz a legjobban."

Csak nézegettem, keresgéltem és a Jófogáson jött szembe egy ilyen hirdetés. Nem tűnik árban nagyon elrugaszkodottnak, és valahol lényegében ilyet is keresnék, egy alig használt, megkímélt, olcsóbb példányt.

(#49367) gulasoft válasza Danecay (#49366) üzenetére


gulasoft
őstag

A natív játék a headseten fut, nem kell hozzá PC. A headset generálja a képet és rakja ki kijelzőre. Ez persze kevesebb poligonszámot kisebb textúrákat jelent, ennek határait feszegetik, de egy erős pcvr mindíg szebb képet produkálhat mint egy natív (márha veszik a fáradságot a fejlesztők, hogy 2 külön verziót gyártsanak, de lehetőség benne van).
A quest2, pico4 összeköthető egy PC-vel, ilyenkor a PC pl a quest2-ről azt hiszi, hogy egy rift-s. Ehhez régebben a Virtual Desktop nevű Oculus Questen futó programmal wifin keresztül tudott a PC felől képeket fogadni ami megjelent a kijelzőn, tehát itt a PC generálja a képet a fejszett ilyenkor csak megjeleníti, illetbe befelé küldi a gépnek a fejszett helyzetét (X,Y,Z , + az elforgatások) +a vezérlők hasonló adatait. Ebből a PC számol mindent majd küldi a kiszámol képeket fejszett felé (a wifi miatt tömörítve, a kábeles kevésbé tömörít). A quest egirigyelte a VD sikerét, és megcsinálta asaját wifis kapcsolatát airlink néven, ezt elég gyakran reszelkik, néha jobb, néha roszabb lesz.
A PICO4-hez is vam hasonló, de az még roszabb mint az airlink, viszont aVD fejlesztője megcsinálta a PICO4-e verziót is, tehát a VD mind a kettőn fut, csak a quest store(meta) és a pico store nem ugyan az, a standalone szoftvereket a megfelelő store-ban kell megvenni.
A PCVR igényel egy programot ami a PC-n fut, és fogadja az adatokat fejszettektől, és küldi a kiszámolt képet, a VD-nek erre van egy pc-s progija, az airlink bele leltt integrálva az oculus PC-s progijába. ([link])
Innentől kezdve teljesen mindegy mit dugsz a pc-re, valamilyen emuláción, openVR-on vagy bármilyen a steam kompatibilis programon keresztül a PCVR fogadja a fejszett adatit, számolja a képeket és küldi a fejszettre.
Ha egy program ezeket az adatokat megfelelő sebeséggel képes a pc felé közvetiteni, és ott egy elég erős vas ebből képes nagyon sok képkockát másodpercenkét a headset felé küldeni, akkor mindegy hogy PCVR vagy natív verzót futtatsz az élmény ugyan az marad.
Ha egy progi ezeket nem jól küldi, vagy optimalizációban nincs a toppon ésa géped nem egy erőmű, akkor érdemes a natív verziót indítani, az általában az adott fejszett hardverére optimalizálva van elkészítve.

[ Szerkesztve ]

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#49368) Danecay válasza gulasoft (#49367) üzenetére


Danecay
őstag

Köszi Neked is a választ! Hűűű, hát tényleg a kályhától indultál :D Igen, akkor jól sejtettem, hogy a natív alatt, a headset-en futtatott játékot kel érteni. Akkor kizárólag PCVR headset-nél nem is beszélhetünk natív futtatásról? Az jó hír. hogy a VD már támogatja a PICO 4-et is, és mivel én elsősorban szimulátorozáshoz használnám a headset-et, nekem a PICO 4 is egy jó alternatíva lehet, különösen, hogy ebay-en 160-ért új 128GB-osokat árulnak. Viszont ha jól tudom ez csak Wifin csatlakoztatható, vagy ez csak a saját szoftverére volt igaz és VD-al megy kábelesen is, vagy hogy is volt ez? Mondjuk olvastam itt, hogy ezt a wifis korlátozást is meg lehet kerülni valamilyen átalakítóval és némi adatátviteli sebesség vesztés mellett.
Így ugye jogosan merülhet fel bennem is a kérdés, hogy mi lenne jobb, Quest2 vagy PICO4?
Mondjuk az összefoglaló oldal elején javasolt és linkelt beszerzési oldalon a https://www.caseking.de/-n, se Qoues 2 se PICO 4 nincs

[ Szerkesztve ]

(#49369) gulasoft válasza Danecay (#49368) üzenetére


gulasoft
őstag

Amazon.es-ről rendeld, ott 21% az ÁFA az hasonlít a magyar 27-hez leginkább, az áfakülönbözet itt 6% a németektől jövőn meg 8.
Tudomásom szerint ez csak wifis, a PICO neo3 link.nek van közvetlen display port kábel portja, de én pont a vezetéknélküliségét szeretem a q2-nek. (a pico-nak meg a lencséjét, remélem a q3-ban már az lesz, és nem lessz horror áron)
Ha pcvr akkor lehet a pico4 jobb választás, a q2 sweetpotja botrányosan kicsi, és felbontásban, valamit motoros szemtávolság állításban is veri a pico4. VD-vel wifin kötöd össze, volt aki a g2 mellett is megtartja a pico-t mert a lencse sokkal élesebb képet ad a széleken is, ezen a pcvr megoldáson meg gondolom még solgoznak ők is a sajátjukon, addíg meg vd, csak pico storban vedd meg a pico-s verziót.

[ Szerkesztve ]

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#49370) fatal` válasza Danecay (#49366) üzenetére


fatal`
titán

A natív a standalone módot jelenti ebben az esetben.

(#49371) fatal` válasza kzolee216 (#49365) üzenetére


fatal`
titán

Csak fél percet néztem a PTC-n a desktopot de mégrosszabb lett, már fejmozgás se kell, hogy dropoljon.

Megnézem majd kábellel, mert az h264 kódolást használ, az air link meg h265-t (registryből lehet forceolni). De közben reddit is írta valaki, hogy túl korán örült.

(#49372) fatal` válasza gulasoft (#49369) üzenetére


fatal`
titán

Az olasz mégjobb ebből a szempontból, ott 22% az ÁFA.

Ha pcvr akkor lehet a pico4 jobb választás
Cserébe a szoftver kezdetleges, legalábbis mindenhol ezt írják. Mondjuk a Questé meg éppen bugos.

[ Szerkesztve ]

(#49373) Nazo válasza gulasoft (#49369) üzenetére


Nazo
tag

"Tudomásom szerint ez csak wifis"
A Pico Link működik USB kábellel is, a Virtual Desktop ami csak WiFis.
Péntek óta vagyok egy Pico 4 tulaj (első VR headsettem) és nagyon bejön, de jelenleg a VD egy nagyságrenddel jobb mint a Pico Link, szóval azt bele kell számolni hogy kb kötelező megvenni azt is ha PCVR-ozni akar az ember.
Azt hogy sokan azt mondják hogy "kezdetleges" a Pico szoftvere nem igazán értem, vagy érzékelem, főleg annak fényében hogy az occulus-osok hetek óta várnak valami javításra.

(#49374) gulasoft válasza Nazo (#49373) üzenetére


gulasoft
őstag

Akkor had idézzelek:
"és nagyon bejön, de jelenleg a VD egy nagyságrenddel jobb mint a Pico Link"
Erre gondolnak akik azt írják, hogy ezt még reszelni kell.

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#49375) Nazo válasza gulasoft (#49374) üzenetére


Nazo
tag

Ja, én azt hittem a Pico 4 (mármint a headset) szoftverére gondolnak.
De azért akkor is vicces, hogy jelenleg akkor a Pico 4 + VD stabilabb mint az Occulus-os "kiforrott" megoldás. Volt aki írta hogy nem tud Beat Saberezni amíg nem javítják.

Más téma: Viveport, jól gondolom hogy működne Pico 4 + VD-vel? Az oldalukon nem említik a Pico 4-et, de gondolom a VD miatt mindegy hogy mi a konkrét eszköz amin fut a játék. (Black Friday akció van a viveport-nál, és gondolkozok az éves előfizun, mert sok játék benne van amit kipróbálnék)

[ Szerkesztve ]

(#49376) gulasoft válasza Nazo (#49375) üzenetére


gulasoft
őstag

Ott pcvr szoftverek vannak, tehát nem sok köze van ahhoz, hogy milyen fejszetted van mint azt feljebb kifejtettem. Ami tud pcvr-ként működni ahhoz jó lesz.
És erre figyelj:
Black Friday exclusive - Get 77% off for the first month (coupon code: BF2022)
Ez azt jelenti, hogy cirka 44.000Ft-ot fogsz kicsengetni az év végére.

[ Szerkesztve ]

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#49377) a2d2 válasza Nazo (#49375) üzenetére


a2d2
addikt

Lehet hogy már kiforrottabb lett a viveport, de mikor én ugrottam bele akkor kb az összes játék a vive wandre volt ott beállítva és nagyon gázos volt emiatt a gombkiosztás.
Amúgy jó ötlet kezdésnek előfizetni egy évre meg a pico 4 is jó választás volt szerintem PCVR-ra ha nem vennél natív játékokat rá.

@gulasoft: monduk ez a 44e az elég meredek. Abból azért PCVR-nál meg tud venni az ember 10 jó játékot. Bár az is lehet hogy 10 játékot egy hónap alatt kipörget.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#49378) gulasoft válasza Nazo (#49375) üzenetére


gulasoft
őstag

" Pico4+VD stabilabb mint az Oculusos"-ra meg annyit mondanék, hogy azért az kicsit gáz, hogy egy teljesetlen független emberke szoftvere kell ahhoz, hogy a pico4-et pcvr-ként lehessen használni. A quest2 mikor kijött akkor már volt hozzá link kábeles kapcsolat, az airlink később jött ki, lehet a pico-sok is dolgoznak a saját airlinkjükön, csak kérdés mennyire és mikor lesz kész, és erre semmi garancia nincs.

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#49379) Nazo válasza gulasoft (#49376) üzenetére


Nazo
tag

Az a "havi" előfizetés. Ha egy évre elkötelezed magad, akkor 2 550Ft/hó (30.600Ft/év) és megkapod "örökbe" az Into the Radius-t és a Song in the Smoke-ot.
De még meggondolom. Megpróbálom valahogy kipróbálni előtte szerintem, mert nem lenne jó úgy elköteleződni egy évre hogy nem is működik rendesen a Pico-val.
#49377 a2d2:
Na igen ettől félek én is hogy előfizetek rá, aztán kiderül hogy nincs azon a szinten mint a SteamVR, akkor kidobtam 30K-t az ablakon. Megpróbálom valahogy kipróbálni szerintem.
#49378 gulasoft:
Direkt odaírtam hogy "jelenleg". Nyilván hamarabb fogják javítani a Quest-es témát, mint hogy a Pico Link elérné a VD szintjét (ha egyáltalán bármikor eléri). Csak viccesnek tartom hogy pont azzal megy a szívás másik eszközön is amit nagy negatívumként szoktak felsorolni a Pico ellen, ahol ez jelenleg pénzzel (VD megvásárlása) megoldható.

[ Szerkesztve ]

(#49380) kzolee216 válasza fatal` (#49371) üzenetére


kzolee216
aktív tag

Meglestem én is Airlinken, ugyan az a probléma amit írsz. Semmit nem javítottak ezek :D
VD-t is megnéztem, mert ugye ott tudok kódolást váltani, viszont ott is dobálja nekem.

Steamen belül megvettem az FpsVR-t. Ott egyértelműen látszik, hogy semmi probléma nem lenne az FPS-el a gép reccenés nélkül kitolja a képet, semmi dropp. Én gyanakszok, hogy a Quest2 szeműveg verziója a hibás, mivel nekem VD alatt is ugyan az a jelenség.

Megnéztem a LINK performance-t. Pontosan így is néz ki, így is viselkedik, mint a srácnál: [link]

[ Szerkesztve ]

(#49381) fatal` válasza kzolee216 (#49380) üzenetére


fatal`
titán

Elvileg a VD pedig rendben van. Nálam az nem dobál, de most a W11 miatt laggol (mármint késik), ez ismert VD probléma W11-gyel, W10 alatt az jól működik.

PTC verzión vagy már? A reddit topicban írta valaki, hogy jó lett neki, utána meg azt, hogy túl korán nyilatkozott, de jobb.

Az Air Link nekem még szarabb lett, mint volt. Este megnézem kábellel, meg forceolok egy AVC-t air linkre, hátha úgy működik, mert az alapból HEVC-vel megy.

(#49382) kzolee216 válasza fatal` (#49381) üzenetére


kzolee216
aktív tag

Igen, azon a verzión vagyok. Ha normálisan működne legalább a VD, akkor eltekintenék ettől a hülyeségtől. A frame dobálgatás elég idegesítő, 5-10 másodpercenként 1 képkocka. Lehet élek a refound lehetőséggel és visszaküldöm nekik az egész kócerájt.

Ha lesz időm, akkor felveszem az egészet úgy, hogy a log is látszódik majd benne.

[ Szerkesztve ]

(#49383) gulasoft válasza Nazo (#49379) üzenetére


gulasoft
őstag

Ja igen 30.000Ft.Az after the fall 39euro. Az eleve a fele és az örök életre megkapod, a song in the smoke meg 25. Csak ez a két játék 26.000Ft Ha ezeket meg szeretnéd venni és nincs meg még egyik sem, akkor megéri.

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#49384) FingR86


FingR86
őstag

én elég ritkán használom a szemcsit és még talán vmi 43-as verzión vagyok, nézzek meg valamit ? Mit kell néznem ? Hogy dobálja e a frameket ?

(#49385) Raymond válasza FingR86 (#49384) üzenetére


Raymond
félisten

Kapcsold be ezt [link] es utanna az overlay-en ott felul lathatod hogy dobalja a frameket vagy nem [link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#49386) fatal` válasza FingR86 (#49384) üzenetére


fatal`
titán

Ha a PC-s kliensed 43-ason van, akkor frissítés előtt tömörítsd már össze a program filesból az Oculus mappát (a letöltött játékok nélkül) és töltsd már fel valahova légyszi :D

A framekhez pedig, amit Raymond írt :)

(#49387) kzolee216 válasza FingR86 (#49384) üzenetére


kzolee216
aktív tag

Megnézheted esetleg mennyire folyamatos neked a V43 alatt a Link performance. Nálunk már a desktop nézetben is dobálja a frameket. Bár ez nem nagyon fog nekünk segíteni, mivel visszafele sajnos nem lehet frissíteni :( Nálam pl. ilyen: [link] Dropped frame pedig folyamatosan nő. Lassan de nő és eléggé zavaró.

(#49388) Danecay válasza gulasoft (#49369) üzenetére


Danecay
őstag

"Amazon.es-ről rendeld, ott 21% az ÁFA az hasonlít a magyar 27-hez leginkább, az áfakülönbözet itt 6% a németektől jövőn meg 8"

Őszinte leszek, ezt nem értem. Mi ez a 21%-os ÁFA dolog? Tény, hogy az ebay-es árnál megfeledkeztem róla, de az Amazon.es-en nem a számunkra is értendő végfelhasználói árak vannak, hiszen Spanyolország uniós ország? Ha ott annyi az ár amennyi, nem tök mindegy, hogy mennyi az ottani, vagy a németországi ÁFA?

#49373 Nazo
"jelenleg a VD egy nagyságrenddel jobb mint a Pico Link"

Ezt hogy kell érteni? Elhiszem meg minden, de hogyan kell értelmezni? A gyári szoftver ugye támogatja a kábeles kapcsolatot. Kábelesen is rosszabb, mint a Virtual Desktop Wifi-n? Miben, videótömörítésben, Frame drop-ban?

[ Szerkesztve ]

(#49389) FingR86 válasza fatal` (#49386) üzenetére


FingR86
őstag

azt nem tudom hanyas, csak a szemcsin navigáltam bele a system update menübe és ott láttam a 43-as számot. De hazamegyek és csekkolom a gépit is :D

(#49390) Nazo válasza Danecay (#49388) üzenetére


Nazo
tag

Én amazon.de-ről rendeltem. Amikor megadtam hogy Magyarországra jön, átállította az áfát 27%-ra, tehát többet fizettem mint ami alapból ki van írva. Ezért nem mindegy melyik oldalról rendeled. (A vicc, hogy így is Spanyol országból indult, felment Németországba, és onnan jött ide)
Pico Link-el pl a Ragnarock Demo pörgősebb résznél elkezdett "késni". Tehát valahogy késve/lassabban mozgott a virtuális kezem mint a valódi. Gyakorlatilag játszhatatlan volt.
Sam and Max demo-ban ha forgattam a fejem, akkor amerre mozgott, arrafelé volt egy fekete sáv. Nem tudta rendesen lekövetni a mozgásokat, vagy nem is tudom.
VD-ben Ragnarock hibátlanul megy, semmi lassulás. Sam and Max-be pedig akárhogy rángatom a fejem szépen követ, és mindig teljes a kép, nincs fekete sáv. (Mind a Link, mind a VD max beállításokon kb 1-2 méterre a dedikált router-től)
Kábelen nem próbáltam, nekem pont a vezetékmentesség volt a lényeg.

(#49391) Raymond válasza Danecay (#49388) üzenetére


Raymond
félisten

Ne vegyel Pico 4-et eBay-rol csak Amazon-rol mivel eszmeletlen szoras van minosegben es sokkal egyszerubb a visszakuldes/csere Amazon-al.

En azt is mondanam hogy ne vegyel Pico 4-et mint elso HMD-t pusztan a hozzaszolasaidbol es kerdeseidbol itelve. Ertem hogy nem erted mit jelent a "nem kiforrott szoftver" de ez van, merfoldekre van elmaradva az Oculus szoftvertol meg ha kinezetre ugyanolyan is mert a UI-t onnan koppintottak. De meg sajat v4 OS-hez hasonlitva is van sok visszalepes (a Pico 4 mar v5-el jon). Aztan ott a minosegbeli szoras is. Sokan kuldtek vissza mert nem volt rendben a kep (tul sok warping a kepen, mura az egyik vagy a masik kijelzon vagy mindketton, nem bootol par ora/nap hasznalat utan stb.) A kepminosegbeli problemakat nem igazan tudod megitelni ha meg nem volt mas HMD-d es lehet kifogsz egy olyat ahol nagyon nem olyan a kep mint lennie kene de ezt nem fogod tudni, igy viszont nem leszel elobbre semmivel a Pico 4-el mint egy fresnel lencses Q2-vel kepminoseg teren.

Szoval rendeld ha akarod, de az en velemenyem szerint sokkal simabb elmenyben lenne reszed egy Q2-vel. Ott ha nem jo a kepminoseg akkor azt hamar eszrevenni mert borso meretu a sweet spot peldaul, mas gondok nincsenek. A minosegbeli szoras is sokkal kisebb, a szoftver tamogatas a PC es a standalone teren magasan a Pico felett van. Bejonnek bugok mint amirol a hetekben is diskuraltunk itt-ott, de ez is olyan peldaul hogy itt is harman beszelunk rola mert gondolom harmunkat erint, a tobbiek hasznaljak.

A VD vs Pico Streamer temat pedig ugy kell erteni hogy a Pico Streamer alacsony felbontason renderel es tomorit amit nem lehet allitani a VD pedig magasabbon mas beallitasokkal igy a kep jobb meg akkor is ha ugyanaz a renderelesi felbontas van beallitva mint a Pico Streamer-ben.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#49392) FingR86 válasza Nazo (#49390) üzenetére


FingR86
őstag

hát akkor le kell rendelni mailboxde fiókba és nem megy rá semmi + áfa, és fillérekért haza küldik neked gls-el :D

(#49393) Danecay válasza Raymond (#49391) üzenetére


Danecay
őstag

Köszönöm a választ!

Teljesen igazad van, csak ugye ott van a kisördög, hogy lehet, hogy éppen egy jobb minőséget dob sutba az ember a biztonság oltárán, miközben a népszerűséggel egyenes arányosan, a szoftveres támogatás minősége is jelentősen javulni fog, vagy javulhat a jövőben. Na és persze az is lehet, hogy nem, bár ez egy eléggé önlábon lövés lenne. Mégis melyik fejlesztő érdeke lenne egy olyan hardver piacra dobása ami felveszi a versenyt, sőt adott esetben bizonyos területeken meg is előzi a konkurenciát, majd később a szoftveres támogatáson bukik el egy eszköz? Itt még hozzájönnek a nem márka dedikált játékfejlesztők, akiknek érdekük minél több platformon értékesíteni a terméküket, adott esetben a PICO4-en, a PICO fejlesztőinek pedig ugyancsak érdekük a legnagyobb kompatibilitás megteremtése. Amennyiben ez nem így van, és nem ez a koncepció, így hiábavaló volt az egész hardver kifejlesztése, az első perctől kedve, aminek meg azért nincs értelme, mert ezt valakinek finanszírozni kellett, aki viszont bevételt vár a beruházástól. Tudom, a mobilpiacon sokszor megtörténik ez, de a VR piac még közel sem annyira nagyszabású mint a VR.

Amennyiben a fentiek nem szempontok, és a bevétel nem tényező, úgy kb. pénzmosásról szólhat a dolog :)

[ Szerkesztve ]

(#49394) Danecay válasza Danecay (#49393) üzenetére


Danecay
őstag

"a VR piac még közel sem annyira nagyszabású mint a VR."

a VR piac még közel sem annyira nagyszabású, ill. telített mint a mobilpiac.

(#49395) kiskuplung


kiskuplung
őstag

Láttátok az új Snapdragon AR2-t?

Ez Quest-szerű standalone headsetbe nem való. de szerintem ez a feldarabolt chip jó ötlet is lehet.

(#49396) Danecay válasza FingR86 (#49392) üzenetére


Danecay
őstag

Így ~20 euró érkülönbség jön ki, azaz ~8000 Ft. Tekintve, hogy belföldről rendelve, igaz utánvétellel a videokártyám ~3400 Ft-os postaköltségbe került, sanszos, hogy a németországi posta, ennél valamennyivel drágább, elgondolkodtató, hogy érdemes e az általad felvázolt tűkkel élni. Ne érts félre, én teljesen elfogadom amennyiben igen, és van létjogosultsága, de egyelőre nekem a matek nem adja ki, hogy érdemes legyen ilyen jelegű trükközésre.

(#49397) kiskuplung válasza Danecay (#49396) üzenetére


kiskuplung
őstag

Figyu, itt a csoportban van olyan, aki a 300Fr-ot sajnálja kiadni egy játékra, ezeken túl kell lendülni :D

(#49398) kevike576


kevike576
senior tag

(#49399) kiskuplung válasza kevike576 (#49398) üzenetére


kiskuplung
őstag

Még kafább lesz a SW Squadrons, ami nem kerül pénzbe jövő héten. Semennyibe se!

(#49400) Márton válasza kiskuplung (#49399) üzenetére


Márton
nagyúr

:C

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.