Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20801) abydos válasza kiskuplung (#20800) üzenetére


abydos
aktív tag

Igen, az a kép, ha gyenge a géped, pl mint nekem. Ha feljebb veszem, már jó a kép. Amúgy szerintem adaptív felbontás van benne automatikusan, gyenge a gépük, ezért hiába tolják fel a minőséget, attól még alacsony marad a felbontás.

Mert amúgy olyan részletes a játék, hogy meg is értem, miért csak így bírja a gépem. De mellesleg tökéletesen fut alacsony beállításokon, röccmentesen.

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20802) kiskuplung válasza abydos (#20801) üzenetére


kiskuplung
őstag

Hát, nekem úgy néz ki ez kimarad. A purchase gomb helyén még mindig a "pre-ordered" van, az Oculus nem vont le semmit, teljes áron biztos nem veszem meg, annyit meg nem ér az egész így a leírások alapján, hogy a supportnak irogassak :)
Amúgy ha ezt a grafikus beállítást megcsinálják, meg a kapucnit opcionálissá teszik, azzal a negatív kritikák 90%-át eliminálják.
Ez utóbbi megoldás amúgy tényleg elég rossznak néz ki : [link]

[ Szerkesztve ]

(#20803) abydos válasza kiskuplung (#20802) üzenetére


abydos
aktív tag

Már írták, hogy kiveszik a kapucnit meg már berakták az indításhoz a grafikai beállítást.
Nekem is furcsa volt a kapucni, de én nem éreztem zavarónak, még csak azt se éreztem, hogy említenem kéne, mert ez fura, de jópofa.

Amúgy nekem az emailben külön kiemelték, hogy mennyire örülnek, hogy megjelenés előtt készítek belőle anyagot. Ehhez képest mindenki megvárta a megjelenést, mintha embargó alatt lenne. Vagy én értettem félre a mailt ennyire vagy mindenki más (esetleg más mailt kaptak)? :D
"Our team really appreciates your suggestion of reviewing the game before launch, July 5th."

(amúgy a full áráért én se venném meg, annyiért sok)

[ Szerkesztve ]

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20805) kiskuplung válasza abydos (#20803) üzenetére


kiskuplung
őstag

Közben olvastam még pár reviewt, és úgy tűnik, hogy alapvető problémák vannak a játékkal.

A trailerek alapján mindenki egy Thief-szerű játékot várt, abban látható interakciókkal, stb.

Ehhez képest a leírások alapján inkább egy interaktív film szintjére sikerül lebutítani a játékot, és még ezt is csak 3 órában sikerült tálalni.
Pl. az, hogy nincs inventory, már eleve behatárolja a lehetőségeket. Az meg, hogy ha meglátnak, akkor újra kell kezdeni az állást, szintén hibás designeri döntés. Miért nem tettek bele inkább egy lehetőséget, hogy valami jó kis adrenalinpumpáló módon menekülhess az üldözőid elől?
Sőt, azt olvasom, hogy még az meg van határozva, hogy csak almát dobálva lehet egy ponton elterelni az őr figyelmét. Miért nem jó ugyanerre a célra bármilyen más tárgy?

Ezek mind-mind pont olyan hibás döntések, ami miatt pont a Thief-játékok célközönsége úgy érzi, hogy hülyének nézik, és már megy is a negatív kritika.

És ha egyszer negatívba fordul a játék megítélése, akkor jönnek azok, akik már semmi jót nem látnak benne. Mi ez a kapucni? MIért nem lehet kikapcsolni? Miért tűnik minden olyan nagynak a játékban? Rossz a world scaling, mint az Arktika.1-ben, stb, stb

Úgy tűnik, hogy az Unknightly készítői jobban megértették, hogy miről is szól egy Thief-like játék.

[ Szerkesztve ]

(#20806) #48613632 válasza MlbMatic (#20804) üzenetére


#48613632
törölt tag

Köszi, de nekem csak olyan 2m x 1.5m van jelenleg. Meg tudnám még növelni, ha eltenném a számítógép asztalt messzebb, de akkor meg olyan 5m körüli lenne a kábelezés, és jó messze kerülne maga a gép, és az íróasztal, a VR játékterétől.
Ezen már gondolkoztam én is, de nem minden esetben lenne hasznos.
Pl ülős cuccoknál kifejezetten hátrányt jelentene, vagy le kellene mondanom az olyan jellegű stuffokról. Pl Elite Dangerous még mindig nincs kidobva, de amúgy is ülve szoktam tolni azokat a stuffokat, ahol ez nem eleve kizárt.
Pl Vader Immortal az állós cucc egyértelműen, de van még jó pár ilyen. Ehh, nehéz összehozni. Amúgy meg megnyertem + 2 szenzoros licitet, de köszi azért. :R

(#20807) abydos válasza kiskuplung (#20805) üzenetére


abydos
aktív tag

Inkább 4 órához közeli, de mivel a legtöbb ember visszakérte az árát, mielőtt beindulna nagyon a sztori (10-20 perc után) és átformálódik az egész egy nyomozós, nyomkeresős, BEÉPÜLŐS! ÜGYVÉDES! játékká, ezért senki nem tudja, mit is tud valójában. Főleg a sztori fordulatait nem ismeri senki, pedig igazán jól megírt.

"Miért nem tettek bele inkább egy lehetőséget, hogy valami jó kis adrenalinpumpáló módon menekülhess az üldözőid elől?": Egyértelmű, mert ez nem az a játék, igen is ha meglátnak, akkor legyen ennyi, gém óver, nem kell itt superhős képeségeskedni, egy mezei nyurga tolvaj vagy, semmivel sem vagy ügyesebb vagy jobb, mint a való életben lennél.

"csak almát dobálva lehet egy ponton elterelni az őr figyelmét." bármilyen más tárgy is jó, amit fel tudsz venni és nem gyüjtögetni való...

A játékkal nem ott vannak a valódi gondok, amit megfogalmaznak a villám „szakértők”. Vannak gondjai, de a legtöbbje nem ezzel kapcsolatos.

De én leírtam a véleményemet, spoilerezni nem szeretnék, én szerencsére élveztem és 7 vagy 8 pontot simán adnék rá a 10-ből, nem kettőt, ahogyan kb. most áll. Ez nevetséges, így tényleg senki nem akar VR fejlesztő lenni a jövőben, vagy legalábbis pénzt áldozni rá. Inkább úgy mondom, minek akarjon bárki befejezni egy játékot így? Az emberek több mint 75%-a 10-20 perc játékidő után mond egy kemény itéletet, aztán büszkeséget érez, hogy ő megmondta. Elég ha Early Accessban kihúzza belőle a pénzt aztán hagyja megrohadni, ahogy szokták. Azoknak van igaza. Semmi olyan problémája nincs a játéknak, ami miatt nem lehetne végigjátszani. Olyan szempontból könnyen beszélek, hogy ingyen kaptam, de fizettem én már nem egyszer szemétért ennél többet, ez pedig nem az.

[ Szerkesztve ]

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20808) abydos válasza abydos (#20807) üzenetére


abydos
aktív tag

És most adták ki a 3. javítást, eltávolítva a hoodot.

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20809) #54625216 válasza abydos (#20807) üzenetére


#54625216
törölt tag

A mozifilmeknél is az a szabály, hogy a néző az első tíz perc után eldönti, hogy "jó tanuló felel" vagy "rossz tanuló felel" hozzállással nézi-e végig a filmet, azaz ha az első tíz perc nem jön be neki, akkor a negatívumok sokkal jobban zavarják, mintha élvezte volna az elejét.
A sorozatoknál ugyanakkor hajlandóak az emberek két-három epizódot megnézve eldönteni, hogy érdekli-e őket a folytatás.
Azaz van némi összefüggés a várható tartalom mennyisége és aközött, hogy mennyi idő alatt döntik el az emberek, hogy kiváncsiak-e a műre.

A konkrét esetben szvsz egy mindössze 4 óra játékidővel rendelkező játéknál igenis elégnek kellene lennie 10-20 percnek, hogy az ember el tudja dönteni, hogy érdekli-e tovább a sztori vagy sem.
Azaz vagy csinálják ütősre az elejét, hogy rögtön besszippantsa a játékost, vagy rakjanak bele hosszabb tartalmat és akkor lehet lassabban építkezni.
Rpg-nél pl. 4-5 óra, mire egyáltalán elkezdődik a játék és addigra csak a karakter beállításokon meg az alap tutorialokon vagy túl, de a műfaj ismerői tudják, hogy érdemes beletolni az időt, mert utána hosszú heteken vagy hónapokon át is le tud kötni a játék.

A kényszeresen véleményt nyilvánító fikahuszárok "lemming hatása" engem is baromira idegesít, főleg ha egy nyilvánvaló ostobaság terjed futótűzként az "aki velünk van, az egyetért, aki nem, az fanboy és ignorálható" logika alapján. De ez nem okozza, legfejlebb felgyorsítja egy alapvetően elhibázott játék bukását.
Márpedig a rövid játékidő nem különösebben érdekfeszítő felvezetéssel egyszerűen hibás játék design.

(#20810) kiskuplung válasza #54625216 (#20809) üzenetére


kiskuplung
őstag

Igen, pontosan ez történt, én is ezt írtam :)

(#20811) abydos válasza #54625216 (#20809) üzenetére


abydos
aktív tag

Ha a Lone Echot nézem, szerintem unalmas az eleje. Többször kellett nekifutnom az első fél órának, hogy végre átverekedjem magam rajta (ebben igaz volt egy gépújrarakás is, ami miatt elölről kellett kezdenem, hát nem volt sok kedvem hozzá). Aztán mivé lett a játék, te atya ég... Történetben nem tudok hirtelen még egy VR játékot mondani, ami kicsit is megközeletené ezt a színvonalat, de ez a Rogan képes rá.

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20812) R.ali


R.ali
újonc

Pénteki napon visszaküldtem az indexet! Nem ér ez ennyit! Az index controllerek néha azt sem tudják ,melyik ujjam van rajtuk, ez a glória effektus vagy mi az isten szörnyű 🙁 a bázisállomások néha magas hangot adnak ki ,amitől szétrobbant a fejem és a követés sem volt hibamentes😣 1000 euro😕😕😕😕 Olyan jó lenne , de nem az! Valamit viszont be kell szereznem helyette!!! Mit ajánlotok ? HP rewerb,rift S,pimax?

(#20813) #48613632 válasza R.ali (#20812) üzenetére


#48613632
törölt tag

Szerintem, ár/értékben Rift S, vagy CV1 :B
Nekem ez utóbbi van. Mivel UK-ban élsz, elérhető számodra az itteni ebay.
Én a vacsiúj CV1-emet £200-ért vettem bontatlanul, plusz most nyertem két plusz szenzort, £70-ért. Ez még mindig £130-al kevesebb, mint a vacsiúj S ;)

(#20814) Raymond válasza R.ali (#20812) üzenetére


Raymond
félisten

Ha nem extrem az IPD-d akkor Rift S szerintem. A Reverb-nel ugyanugy gyartasi problemak vannak es egyelore ugy nez ki gyakorlatilag az osszes problemazik.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#20815) R.ali


R.ali
újonc

Nekem rift volt előtte! Annyira pixelles a képe 😧már nem tudnám használni! De akkor bepróbálok egy rift s-t

(#20816) clyvejhamma válasza R.ali (#20815) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Az új (beta)driverrel és egy normális fülessel, általános VR felhasználásra egyértelműen a Rift S a legjobb HMD pillanatnyilag.

(#20817) abydos válasza clyvejhamma (#20816) üzenetére


abydos
aktív tag

Abszolút egyetértek!

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20818) MlbMatic válasza #48613632 (#20806) üzenetére


MlbMatic
tag

nincsmit

(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\

(#20819) qqzs


qqzs
őstag

Quest. Par hetig leraktam hátha rajonnek addig, hogy ez nem egy playstation amire 20-30euroert dobozos aron vesznek jatekot. Aztan most visszajottem es továbbra is van ~10 "jatek" a shopban??? 20-30ert tovabbra is. Ennyi ido nem volt rajonni hogy appokat nem lehet ennyiert eladni? Es nem keszit ra senki? A quest akkor ennyi. Par ora experience oszt jovan?

Eladó: GTS450

(#20820) Magyarfarkas válasza R.ali (#20812) üzenetére


Magyarfarkas
tag

Tökéletesen megértelek! Az indexnek egy arany középútnak kellene lennie pimax és rift között,de nem az! Szerdán próbáltam ha jól emlékszem és a kontrollerek először tényleg újdonságnak hatottak, de később azért előjöttek a problémák! Az a vakító fehérség néha használhatatlanná tudja tenni és szó szerint megvakít...a szemüveg kényelmes , jó, de ennyi pénzért pimaxhoz hasonló fov-al és egy rift S kijelzővel kellett volna érkezzen! Hiába van kicsit élesebb képe a rift s-nél, amint meglatsz egy fekete alapon fehér dolgot ,már el is küldted a valvet a "pitába"! Viszont kijelző terén így a pimax meg meg visszább szorult ,mert az úgy csak harmadik rift S és index után és a rift S kijelzőt csak azért tenném a lista legelejére, mert nem vakít meg😁😁😁 nem szabadna egy vr eszköznek többé kerülnie mint 500 euro...nekem az ár nem gond, na de csak azért avalamiért elkérni ezer eurót ,mert Valve van ráírva...ez még nem vr 2.0 ! Tényleg úgy érzem most magam hogy ismét ott állunk mint 2016-17-ben ,amikor mindenki oda volt a vive-ért, rákérdeztem mindenki aztán ajánlotta, aztán 1 hónap alatt kiderült hogy szoarét sem ér és.most jelenleg tényleg ugyanez az érzésem. Az ami megfogott benne ,az a kontroller, de vannak bajai,nem kevés

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#20821) Magyarfarkas


Magyarfarkas
tag

Nem hiába nem szállít az oculus Magyarországra, hiszen ott max kalózkodnak és nem vásárolnak! Vannak tartalmas játékok ,csak vásárolni kell és mindenki tudja hogy a jelenlegi agresszív szelektalassal nem könnyű bekerülni a platformra + egy új játék elkészítése sem 1 hónap! Lesz szeptember -oktober mire elkezd fejlődni a shop vagy lesznek akciók!

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#20822) Magyarfarkas


Magyarfarkas
tag

Nekem itt a rift S meg a quest is, felváltva használom! Tartalom van rá most is csak meg kell fizetni és igen nem olyan szar mint a psvr 😀😀😀 hogy 30 eurót keljen elkérni egy játékért, hanem.megerne az többet is! Szeretem mikor az emberek vesznek eszközöket és a végén még ülnek bután hogy "most ezekre játékokat is kell venni?"😀😀😀Úristen ,milyen szar lehet

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#20823) -Solt- válasza Magyarfarkas (#20821) üzenetére


-Solt-
veterán

[link]

www.smart-bus.hu

(#20824) qqzs válasza Magyarfarkas (#20822) üzenetére


qqzs
őstag

Azert valami csak van ott ahol honapokkal bemutato utan 30 app van a storeban. Evek ota nem vesznek az emberek 30 eurert jatekot/appot ez valakinek nem tunt fel amikor az asztalra csapott hogy marpedig ebbol 30euros jatekos jatekgepet csinalunk. Szerintem ezt a fejlesztok is kicsit mellekvaganynak erzik. Jobb eladni valmit 100ezer peldanyban 3 eurert mint ezret 30ert.

Eladó: GTS450

(#20825) Magyarfarkas válasza qqzs (#20824) üzenetére


Magyarfarkas
tag

Lehet...de nem a te pénztárcád alapján számolnak és mivel van visszatérítési lehetőség mindenki eldöntheti hogy kell e neki az xy cím! Azzal mindenki tisztában volt hogy questet kb karácsonyra lesz érdemes venni, mert addigra lehet majd úgy tele játékokkal a Store hogy érdemes legyen bevásárolni rá, de a jelenlegi állapot is tulzoan sok az elvártakhoz képest! Nagyon sok játék van fent amivel heteket el lehet szórakozni és ez nem pc-s világ hogy percenként jön valami steamre...nézd meg a steamet pl...szemét szemét hátán...most melyik a jobb ? Ha szortirozott minőséget adnak megfelelő árért ,vagy minden legyen tíz euro ,de visszafizetési garancia és szortirozas nélkül...nekem a legelső!

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#20826) Magyarfarkas


Magyarfarkas
tag

Hónapokkal bemutató után? Most olvasom csak ...május 21-en jött ki, Magyarországon 24-25-en kaptak meg legelőször az emberek ,mi 21-en! Ez egy teljesen új platform ,hát hét alatt nem lehet tőle csodákat várni...ha nagyon jatekhianyod van ,vedd meg a virtual desktopot, streameld ki rá pc-rol a vr játékot és máris ott vagy hogy van tartalom...ha meg nincs vr ready pc, az meg nem az én problémám ! Vásárlás előtt jobb lett volna tájékozódni árakról, megjelenésekről,mi,én tudtuk mi lesz...

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#20827) a2d2


a2d2
addikt

Na azért ha valaki tartalom hiányában megszabadulna a quest-jétől dobjon egy privit :)

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#20828) rossitibi


rossitibi
tag

Sziasztok!
Melyik futárcéggel szoktátok visszaküldeni az amazonnak a cuccokat? Sosem csináltam ilyet..

(#20829) a2d2 válasza rossitibi (#20828) üzenetére


a2d2
addikt

Én a német amazonnak DPD-vel küldtem vissza egy projektort. 2 nap és ott volt.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#20830) qqzs válasza rossitibi (#20828) üzenetére


qqzs
őstag

Postan adtam fel, fizettek a nagyobb kuldesi dijat csak elobb rajuk kell kerdezni

Eladó: GTS450

(#20831) Magyarfarkas


Magyarfarkas
tag

Általában küldenek egy kinyomtatható lapot emailben ,amelyen rajta van minden! A visszakuldes ingyenes

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#20832) Magyarfarkas válasza a2d2 (#20827) üzenetére


Magyarfarkas
tag

Próbálok semmi tartalmat találni rajta, de valahogy nem megy! Pedig adtam neki egy esélyt hogy elkudjem neked

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#20833) abydos válasza Magyarfarkas (#20831) üzenetére


abydos
aktív tag

Magyarországon nem ingyenes, de visszafizetik az árát utólag.

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#20834) a2d2 válasza Magyarfarkas (#20832) üzenetére


a2d2
addikt

Én csak stream-re használnám. Van VR konfigom és PC-s tartalmam.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#20835) rossitibi


rossitibi
tag

Köszi mindenkinek! Valahogy összehozom :)

(#20836) Magyarfarkas válasza a2d2 (#20834) üzenetére


Magyarfarkas
tag

Érdemes nézegetni német shpock alkalmazást! Vr tartalmú dolgokat postaköltség fejében szoktam Magyarországra küldeni...ha valamit találsz hvrc discordon megtalálsz , max felhívom az eladót ha nem beszélsz németül ,aztán leszervezzuk...bár még eladó questet nem láttam rajta😀

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#20837) a2d2 válasza Magyarfarkas (#20836) üzenetére


a2d2
addikt

Köszi szépen, igazából novemberre terveztem a vásárlást, nyáron kevés az időm, sokáig van világos :D

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#20838) #54625216 válasza qqzs (#20824) üzenetére


#54625216
törölt tag

A Quest nagyjából a Nintendo kézikonzolok piacára van belőve, nem egy PC vagy konzol kiegészítő, hanem önálló platform.
Nintendo 3ds-re a használt(!) játékok mind a mai napig 15-35EUR körül mozognak miközben már van rá törés és kalózban elérhető gyakorlatilag a teljes szoftverkínálat.
A 3ds startjakor 10 darab játék volt elérhető rá, 8 év alatt kb. 75 milliót adtak el belőle és összesen kb. 7-800 játék jelent meg.

A Quest tehát egyáltalán nem áll rosszul szoftver kínálatban. Ami szerintem általában problémás a VR tartalmakban, hogy játékidőben nagyon elmaradnak a konzolos vagy PC-s játékoktól. Annyiban tehát jogos a kritika, hogy míg mondjuk egy nintenro-ra a 30-60USD árért teljes értékű tartalmat kapsz (esetenként több száz játékórával), addig a Quest-es játékok PC-n vagy konzolokon inkább a demó vagy early-access karegóriában versenyeznének.
Ez viszont nem a Quest, hanem általában a VR piac problémája, hogy kevés az igazán komoly fejlesztés, mert még feszegetik a műfaj határait és a VR eszközök nem lépték át a kritikus mennyiséget, hogy az AAA kiadók is rááljanak.

(#20839) s7evcsenko


s7evcsenko
addikt

Resident evil 7 vr verzióra egyáltalán nem lehet számítani?
Az iszonyat gyenge psvr-en is elég jól nezett ki, így gondolom pc-n még jobb lenne...
Túl nagy meló egy ilyen port, vagy a sony kisajátította magának? :)

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#20840) Raymond válasza s7evcsenko (#20839) üzenetére


Raymond
félisten

Az exluzivitas mar regen lejart de a Capcom nem ugy nez ki hogy rohanna a PC verziot elkesziteni. Azt hiszem par honapja amikor ra lett kerdezve naluk akkor is kb igy tortent a dolog:

Userek: Hej Capcom, mi van a RE7VR PC-s verziojaval? Mikor jon?

Capcom: Wow, az uj Beyonce album veszettul jo, hallottad mar?!

Szoval egyhamar szerintem nem jon.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#20841) s7evcsenko válasza Raymond (#20840) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Mondjuk megnyugtat, hogy nem csak nekem fura, hogy nem jön.
Lehet nem hozta a számokat ps-en, így nem látnak benne potenciált.
Köszi amúgy, ezt nem is olvastam eddig.

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#20842) s:zozo válasza s7evcsenko (#20841) üzenetére


s:zozo
aktív tag

Mi köze hogy PS-n milyen számokat hozott a játék?
Multiplatformos címről beszélünk. Meg vetted PS4 változatot és az működött VR-ban is. Nem volt külön VR verzió. A játék pediglen sikeres volt.

[ Szerkesztve ]

(#20843) kiskuplung


kiskuplung
őstag

Steam-en elérhető lett az Orbus VR demo verzió, ami 10-es szintig enged játszani.

[link]

(#20844) s7evcsenko válasza s:zozo (#20842) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Hallgatlak...
Akkor szerinted miért nincs még a mai napig pc-re?

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#20845) s:zozo válasza s7evcsenko (#20844) üzenetére


s:zozo
aktív tag

Szerintem a kevés pc-s VR felhasználó miatt. Ott is, akit pc-n érdekelte már megvette.
Gondolom, de ez csak találgatás a részemről, hogy PS VR is úgy kapott támogatást, hogy a sony csepegtetett némi pénzmagot a Capcom felé.
Az Oculus ezt megtenné, akkor gondolom nem lenne akadály.

(#20846) s7evcsenko válasza s:zozo (#20845) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Majdnem ugyan arra gondolunk, csak más irányból.
Én úgy gondolom, hogy sony-nál tudnak statisztikát mérni, hogy az össz vásárlóból mennyi nyomja VR-el, ebből pedig kb tudnak következtetni is, hogy mennyi lenne az arány ez pc-n és gyanítom nem túl szépek ezek a számok.
Pedig PC-n nem is csak az Oculusnak kellene kicsit tejelnie, hanem be tudna szállni a Valve, HTC is akár, és így megosztott költséggel ez nem lehet olyan horror összeg, de ezekszerint mégsem éri meg senkinek. :(

Abban van igazságod, hogy mivel már sokan kijátszották a sima verziót, így nem biztos, hogy lenne igény rá még1x VR-ben.

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#20847) #54625216 válasza kiskuplung (#20843) üzenetére


#54625216
törölt tag

Orbus VR .... na most rajtam a sor, hogy fikázzak.

Komolyan nem értem, hogy miért áradozik mindenki erről a játékról. Én becsszóra próbáltam megszeretni, többször is nekifutottam és mindig refund lett a vége. Steamen, Oculus-on, ingyenes hétvégén, mindig csalódást okozott.
Ahányszor próbáltam, tele volt nagyon durva bugokkal. Kinyitod a térképet, arréb lépsz kettőt és ott marad a levegőben. Az eszközök a testeden lógnak és az egyik ütköző geometriája belelóg a másikba, így előbb el kell dobnod valamit, hogy elővehesd a másikat.
A harcrendszer egy katasztrófa. Nagyon VR-ra akarták venni, és az elv még jó is lett volna, de a megvalósítás működésképtelen. Karddal mindenféle mozgás kombinációkat kell csinálni, mage-el meg rúnákat rajzolni a levegőbe. Ehhez képest kb. random hadonászni tudsz csak, mert a rendszer nem ismeri fel még a legalapabb formákat sem.
A kezdő zónában az alap mobok két mozdulattal kinyírnak, te meg azt se tudod, hogy egyáltalán mit csinálj: próbálod megütni, rálőni, sebez rajta kettőt, ő meg egy mozdulattal leszedi a háromnegyed hp-dat.
Bárhova mész, bármit csinálsz, legyen az város, menürendszer, erdő, akármi, az bughalmaz és igénytelenül össze van dobálva.
Látvány: a grafika borzalmas. Nem absztrakt cartoon-os, amilyen lenni akar, hanem szimplán ronda. Olyan, mintha a játék grafikai elemek helyett placeholderekkel lenne tele.
Oké, hogy MMO és VR és minimál gépigényre fejlesztenek, de ez az igénytelenségre nem mentség.

Most komolyan:

Ehhez képest nindento 3ds grafika kb. 8 éves telefon hardveren:

Az, hogy van demó mindenképpen előrelépés, mert eddig kifizetted a 40EUR(!) árat és volt 2 órád a refunra, azaz esélyed se volt, hogy esetleg a közösség vagy a hosszabb játékmenet elvonja a figyelmet az ordító hiányosságokról.
Persze akit érdekel, az próbálja ki, de ne számítson sokra, úgy könnyebben érheti kellemes meglepetés.

(#20848) kiskuplung válasza #54625216 (#20847) üzenetére


kiskuplung
őstag

MInden szavaddal egyetértek :K

Fél órát bírtunk ki benne, biztos hogy soha többet nem vesszük elő.

Viszont a Karnaget most már hetek óta gyűrjük, és továbbra is mondom, hogy életem legjobban elköltött 15 EUR-ja volt.

(#20849) Magyarfarkas válasza #54625216 (#20847) üzenetére


Magyarfarkas
tag

Orbusba eddig beletettünk húsz órát! Van benne tartalom ha túl tudsz lépni a vicces grafikán 😀 nekem az első alkalom ugyanúgy refound volt ,mert nem akartam gondolkodni az elején ,ugyanúgy ahogy te és.mindent rafogtam a bugokra és a nem értek én semmit sem dologra...de miután csapatostul elkezdtük a harc, horgászás, főzés, meg úgy minden amit együtt lehet csinálni nagyon jó és poén lett és tényleg lehet élvezni hiába néz ki bután...egyedülálló a piacon és ugyanolyan mint az oculus szenzor Magyarországon ,hiánycikk amiért bármennyit el lehet kérni

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#20850) Magyarfarkas


Magyarfarkas
tag

Amúgy a vr iparnak nagyon jót tenne ha a fejlesztők ráállnának végre arra hogy a régi játékok alá vr motort alá raknak és már ki is lenne elégítve mindenki! Az ilyen három órás Rogan hiába van jó történet hozzá nem éri meg, sword of gargantua regéket mondanak róla és csak abban különbözik a többitől hogy a két kard össze tud érni...osszehasonlithatatlan a Blade & sorcerivel pl! Néha még mindig úgy érzem 2017-et írunk hogy jönnek a copy paste játékok😀 egyfolytában ....hullámokban jövő hadsereg, vágd le ,kezd újra és újra és újra és újra ....na ebből azért már kezd elegem lenni! Miközben egy postal magyar szinkronos vr verzióert kifizetnek ugyanúgy 20 eurót 😀 na de talán majd a no man's sky után lesz valami megmozdulás vr téren és elkezdenek csinálni is valamit végre

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.