Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21551) Csakpeti


Csakpeti
lelkes újonc

Ma délután sikerült az indexet visszaküldeni! Reggel a próbánál már egyik kontroller joystickja sem működött a valve konkrétan kitért a válasz alól hogy mikor kaphatnék müködőképes kontrollert hozzá,így elálltam a vásárlástól! A pénzt akkor utalják vissza ha beért a csomag! Megnéztem közben a többi headsetet és igen buta voltam hogy oakleynak hívtam az oculuszt :N , ezért bocsánat, teljesen olyan a logója, nem tudtam!
Magyar farkas köszönöm a tippeket ,nekem is ugyanilyen problémáim voltak az indexel, mint amit leírtál! Kb egy órája láttam a youtubeon hogy valami vr streamer már felhívást is kezdeményezett hogy senki ne vegyen index irányítót! Ez szerintem azért nevetséges egy ilyen hatalmas cégnél:(

(#21552) @tco@ válasza Ance (#21545) üzenetére


@tco@
aktív tag

Úgy értettem hog SideQuest-en keresztül, sokkal több van :) Persze váltakozó minőség, de elég sok jót taáltam már.

(#21553) Raymond válasza Csakpeti (#21551) üzenetére


Raymond
félisten

Ha tudod hogy az IPD-t a 64mm kornyeken van (plusz/minusz 2-3mm) akkor a Rift S jo lesz, probald meg azt. Minden mas ami a piacon van regi (CV1, Vive), feleslegesen draga es moddolni kell/ajanlott a lencseket (Vive Pro) vagy nem igazan kaphato es problemas (HP Reverb). A gen1 WMR cuccok meg inkabb azoknak jok aki nem akarnak/tudnak sok penzt kolteni ra es talalnak 100-200EUR kozott egyet kontrollerekkel egyutt. A Pimax pedig lutri es draga (kulon kell a Vive-os kontrollereket es a base station-oket megvenni), ha problema lenne a HMD-vel akkor jo esely van ra hogy hetekig/honapokig nem kapsz cseret.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21554) a2d2 válasza abydos (#21550) üzenetére


a2d2
addikt

Nagyon sajnálom.
Azt mondod a videóban hogy pl egy Elite Dangerous SOKKAL jobb Go-n mint Questen.
Nekem nem volt soha Go-m de úgy gondolom hogy ALVR-el kb ugyanaz az élmény mint a GearVR-on.
A GearVR + ALVR párost én jónak értékelem. Egy kis felbontás növelés ráférne mondjuk meg ugye a 6DOF, ezért vártam ezt a Questet mint a megváltót.
Ha mindenképp elutasítom a madzagot akkor szerinted jobban járnék ha megtartanám a GearVR-t (az S7-esem is simán bír 2 órát VR alatt) és vennék mellé egy NOLO CV1-et?
Év elején még nagyon ez volt a tervem csak aztán beharangozták a Questet.
Elsősorban Skyrim és Fallout miatt lenne szükségem a 6DOF-ra.
Köszönöm!

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21555) sakkay válasza a2d2 (#21554) üzenetére


sakkay
aktív tag

Elite Dangerous egyiken sincsen-rossz példa :) NAgyon.

(#21556) a2d2 válasza sakkay (#21555) üzenetére


a2d2
addikt

Mi az hogy NAgyon?
Majdnem napi szinten Elitezek a GearVR-en. Tényleg csak egy minimális felbontásnövelés hiányzik.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21557) GalaHU


GalaHU
őstag

Ha már visszaküldés, az Amazon nem igazán kapkod: 2-án írtam nekik, rögtön válasz hogy okés, ezt a cetlit ragaszd a csomagra, kártyára azonnal visszautalunk! Nézem, azért ott egy sunyi csillagocska: egyes országokba 5-7 munkanap. Na, ha már a banán-köztársaságokba is odaért volna eddigre, akkor mire várnak?

Szerencsére én utoljára vagy 4 éve küldtem vissza cuccot, van valakinek aktuál tapasztalata?

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#21558) a2d2 válasza GalaHU (#21557) üzenetére


a2d2
addikt

Én projektort küldtem vissza pár éve amazon.de-nek, pozitívak a tapasztalataim. Először többet fizettem a postára mint amennyi írtak de meglepetésemre utána még rádobták a maradék összeget is.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21559) Magyarfarkas válasza a2d2 (#21556) üzenetére


Magyarfarkas
tag

2017 augusztusáig szórakoztam telefonos vr-el,trinustól a tököm tudja mit ki nem próbáltam több telefonnal is! Szeptemberben jött meg a viveom, azt hiszem hónap utolsó napján, október közepén repült ki az ablakon:D november első hetében jött meg az oculus, azzal az elite már tényleg olyan volt hogy "jézus,hogyan tudtam én telefonos dolgokkal szórakozni"! viveal sem lett volna más, de valami iszonyat kényelmetlen az a headset! Ha questre streamelsz vr játékot és hiába van aranyárú routered akár kettő is, a késés meglátszik,főleg ha mozgalmas játékkal játszol. Eliteben a hirtelen jött lagok miatt nem biztos hogy egy dokkolást megpróbálnék:D
Questel egyszerűen szörnyű a streamelt pc-s vr játék,de akinek még nem volt teljes vr élménye,annak ez is álom lehet. Én az iron wolfhoz próbáltam,ami alapvetően egy kábelgyilkos játék és okés hogy tengeralattjáró, de gördeszkázós élmény egy tengeralattjáróban igen kellemetlen tud lenni mert csak úgy elkezdesz csúszni úgy mintha mennél előre vagy hátra, mikor valamihez gyorsan kellene hozzáérned, a valós kezed már ott van, de a kontroller 2 másodperc múlva ér oda...van go-m is, azzal még nem próbáltam az elitet, de teljesen más élmény ha van teljes követés, nem csak jobbra-ballra,fel-le nézés

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#21560) Raymond válasza a2d2 (#21558) üzenetére


Raymond
félisten

Valahogy nem birjak megerteni hogy te mar sok honapja minden nap streamelve jatszod az ED :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21561) a2d2 válasza Magyarfarkas (#21559) üzenetére


a2d2
addikt

Nem mindegy szerintem hogy telefonos VR-t próbáltál (én is ilyen kis pár ezer forintos sisakkal kezdtem amibe random telót bele lehetett tenni) vagy GearVR-t. Utóbbi tele van pakolva érzékelőkkel és saját maga számolja az elmozdulásokat, szerintem nagyon precíz a fejkövetése. Az sem zavarja meg ha a forgószéken körbepörgetem magam míg ott egy telefonos szenzor lehet simán elhasalna.
Ha van Go-d és van egy szabad órád akkor próbáld ki a Go+ALVR kombinációt mondjuk Elittel. Nagyon kíváncsi lennék Questhez képest mi lenne a tapasztalatod.
Amúgy Elite mellé pont nem fáj a 6DOF hiánya mert HOTAS-al tolom és meglepő lenne ha a 6DOF kontrollerek hozzáadnának még az élményhez :)
Na ha tényleg szar akkor elengedem a témát és nézek egy NOLO-t.

@Raymond: hát nem. Pedig mennyire jó is az. Az a bajom hogy abydos személyében van már valaki akinek van tapasztalata go/gearvr-al és ehhez képest rosszabbnak ítéli meg a questet. De simán elképzelhető mert ugye a 6DOF adatokat is vissza kell most küldeni a gépnek nem csak a fejkövetést.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21562) abydos válasza a2d2 (#21554) üzenetére


abydos
aktív tag

Jobb volt Go-val, mert csak nézelődni kell benne, a kép nem késik Go-n érezhetően.

Viszont Questen olyan érzés előre, hátra, balra és jobbra mozogni, mint amikor egy gurulós széken ülsz. Elhajolok balra és még csúszik utána a kép tovább majd megáll. 100% gurulós szék ellököd magad élmény. 1-2 ilyennél még nincs gond, de folyamatos gurulásoknál ez garantált rosszullét.

Mivel a Go-nál a gurulás kilőve, ezerszer jobb.

De az is igaz, amit Magyar Farkas írt, hogy jobb a képe egy erre specializált headsetnek jóval. Én biztos nem NOLO-ra költenék, nem szoktam ajánlani, de akkor már inkább fillérért DK2 (max 20-asért!), ha működik még vele...

[ Szerkesztve ]

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#21563) Magyarfarkas válasza a2d2 (#21561) üzenetére


Magyarfarkas
tag

Tudom hogyan működik a gear vr, volt már a fejemen, van egy bizonyos kezdetleges követése, de azok a kb merre lehetek csúszások igencsak zavartak! Elitehez ha van egy jó telefonod, kielégíthet...de egy normális ,teljeskörű vr headset teljesen más élmény! Én is hotas-al tolom, vagyis tologatom mindig havonta 2 órát, amíg ismét bele nem unok:D Megmondom őszintén nincs kedvem mókolni most a go-val...de hétvégén ránézek neked

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#21564) Raymond válasza a2d2 (#21561) üzenetére


Raymond
félisten

A Go-val ugyanaz mint a GeravVR-al, csak a kep nem olyan kontrasztos es szines az LCD miatt, viszont elesebb. Ennyi. Quest-el pedig olyan lesz a kep zomeben mint GearVR-al de szebb a nagyobb felbontas es talan (arctol fuggoen) jobb FOV miatt. 6DOF mozgas pedig normalis esetben az ED-nel minimalis. Volt mar az utobbi hetben 1x-2x hogy a CV1-en is 3DOF-ban jasztottam mert valamiert nem akart a 6DOF menni es ha mar kenyelmesen belutlem es futott a jatek is nem volt kedvem restartolni az egeszet. Arra a 2 orara jo volt a 3DOF is :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21565) Magyarfarkas válasza abydos (#21562) üzenetére


Magyarfarkas
tag

Ha csak azt veszem alapul hogy a régi riftet felvéve felmerült bennem a kérdés hogy"úristen,hogyan tudtam ezt használni", ha bármilyen mobil eszközt felvennék szerintem csak néznék hogy ez mi! nem emlékszem már milyen volt a telefonos vr képe ha jól emlékszem s8-am volt akkor, de arra igen hogy amikor a viveot felvettem, az a kis fekete vr doboz ment a kukába majdnem a telefonnal együtt! Volt némi képi javulás miután jött a rift, meg így hogy a rift s dob rajta még elég szépen néz ki, bár ehhez talán már jó lenne egy pimax, ha megbízható lenne! Ide jól jönne a nagyobb fov, mert a látvány eliteben azért látvány!

Raymond igazság szerintem nem értem miért nagyobb dolog az hogy valaki streamelve játszik?!

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#21566) Raymond válasza Magyarfarkas (#21565) üzenetére


Raymond
félisten

Bocs, de nem ertem a kerdest. Mire gondolsz pontosan?

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21567) Magyarfarkas válasza Raymond (#21566) üzenetére


Magyarfarkas
tag

ezt írtad :"Valahogy nem birjak megerteni hogy te mar sok honapja minden nap streamelve jatszod az ED :)":D
de közben leesett hogy mire értetted:D

[ Szerkesztve ]

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#21568) a2d2 válasza abydos (#21562) üzenetére


a2d2
addikt

Jól sejtem hogy ha kötöm az ebet a karóhoz és vezeték nélküli PC-s VR-t szeretnék akkor vagy a NOLO marad vagy pedig a valve wireless megoldása csillio-trillióért.
Egyszerűen nem értem hogyhogy nem mozdultak rá más gyártók akár egy önálló PC-re köthető base stationös szettel. Csak ez a NOLO van az ultrahangos megoldással. Hihetetlen számomra.
Asszem kell alapítanom egy startupot :D

Magyarfarkas: Na az ED pont nem jó példa mert a HOTAS miatt úgyis ül az ember. De egy Falloutot vagy Skyrim-et nem tudok elképzelni hogy a szoba közepén állok és egy olyan zsinórral vagyok a géphez kötve amit még csak nem is látok.

Raymond: hát igen eddig én is erre számítottam de úgy tűnik bukta van.

Srácok még egy dolog eszembe jutott: hangot streameltetek a tesztnél?
Mert nálam GearVR-nél sincs bekapcsolva! Lehet ha azt is leküldtétek a headsetre az megnyomta az adatforgalmat. Erre a célra van nekem külön egy BT füles.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21569) barcalaci84 válasza a2d2 (#21568) üzenetére


barcalaci84
őstag

Miért kéne a szoba közepén állni?
Leulsz, lefekszel vagy amit akarsz és játszod xbox kontollerrel a skyrimet...
El nem tudom képzelni h ezeknél a játékoknál miben akadályoz a kábel...

[ Szerkesztve ]

(#21570) Raymond válasza a2d2 (#21568) üzenetére


Raymond
félisten

Ha vezetek nelkuli PCVR-t akarsz akkor a Quest a legjobb per pillanat. Egy GearVR vagy Go a NOLO-val ugyanaz a vegeredmeny csak problemasabb a tobb kulonbozo komponens miatt. Az 50-60ms latency-nel aranylag mindegy hogy a hang a gepbol vagy a HMD-bol jon, de a HMD lenne az idealis mert akkor legalabb az a a ketto szinkonban van :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21571) a2d2 válasza barcalaci84 (#21569) üzenetére


a2d2
addikt

Igen, Xbox kontrollerrel akár most is nekifuthatnék a Skyrimnek a GearVR-al 0 befektetéssel.
Sőt lehet kipróbálom kábelesen a GearVR-t mert úgy még soha nem próbáltam, asztalnál ülve teljesen mindegy. A telóm is tovább bírná, a lag is alacsonyabb lenne, talán a kép is szebb lenne.

Raymond: itt egyik komment megint áradozik a quest + stream megoldásról:
Yeesh, you need to get yourself a better router. I play at 150% res and at 30 Mbps and as far away from my router as I could be in my house (opposite side and downstairs from the router). Plus we have over 30 wifi devices in our home (phones, computers, games, light bulbs, alexas..... and the list goes on). ALVR in my quest looks way better than my rivt cv1, and no cables! I do lose a few packets which i see in the games, but its nowhere near game breaking or affects my game play. When i move to my living room (right by the router), for me its flawless, no visible frame loss or anything and I bump it up to 35 Mbps. I tried the higher res which worked fine, but the negligible difference made me stick to the 150% which seemed to be the sweet spot. Anywho, just my take on the matter, happy gaming and thanks for posting the video!

Azt is írták hogy talán jobb lehet USB-s wifi dongle-al.
Nekem van egy jó minőségű intel wifi + BT kártyám a gépben. Egyedül az Xbox S kontrollerek miatt vettem. Azon beizzíthatnám a wifi-t is egy megfelelően pozícionált külső antennával (most is egy ilyent használok a BT-hoz) és csinálhatnék egy privát hálózatot a telónak csak VR-hoz.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21572) Raymond válasza a2d2 (#21571) üzenetére


Raymond
félisten

Az en tapasztalatom szerint vagy megy vagy nem. A 2.4Ghz szar AP-n telejsen felejtos, semi nem mukodik, masodperces lag van es toredezet kep. Az 5Ghz-en hibamentes. Az egyetlen amit tapasztalsz az 50-70ms lag. Szerintem is jo megoldas egy dongle es internet sharing a PC-rol, de abbol az 50-70ms-bol minimalis a transfer lag igy max talan 3-5ms-t nyerne az ember igy a PC->kabel->AP->5Ghz->HMD is jo megoldas.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21573) sakkay válasza a2d2 (#21556) üzenetére


sakkay
aktív tag

Akkor én lemaradtam valamiről. Ezt a gear vr-t össze lehet kötni pc-vel???? Mert a questet sem lehet tudtommal?! Na utána néztem-lemaradtam :) De ami nem 6 dof-azt én semmibe veszem. Már 5 éve a track ir sem értettem ha 6 dof nélkül használta valaki-bármihez.

[ Szerkesztve ]

(#21574) Raymond válasza sakkay (#21573) üzenetére


Raymond
félisten

Nagyon lemaradtal :) A GearVR-ra, a Go-ra es a Quest-re is lehet OpenVR/SteamVR jatekokat stream-elni az ALVR vagy a Virtual Desktop programokkal wifi-n keresztul. Az elobbi ketto termeszetesen 3DOF es nincs "Motion Tracked Controllers" igy csak az olyan jatekok mennek amiket kormanyal/joyal/XBcontrollerrel lehet iranyitani. A Quest-nel van 6DOF HMD es 6DOF controller is igy megy a tobbi is. Olyan formedvenyt is lehet csinalni hogy Oculus->Revive->OpenVR/ALVR->Quest es akkor a PC-s Oculus only jatekok is mennek.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21575) a2d2 válasza Raymond (#21572) üzenetére


a2d2
addikt

Na álljunk csak meg, neked is Quested van és 5Ghz-en streamelve játszol tökéletes minőségben (az 50-60ms lag belefér nálam a buliba)?
Vagy továbbra is GearVR/Go-ról beszélsz?

Baszki most visszaolvastam te voltál aki 128Gb helyett 64-est vett, jól van. Nekem ennyi bőven elég ha van itt a csoportban egy elégedett streames questes! Akkor maradok ezen a vonalon mert jó a hálózatom hozzá, ott van a nappaliban az 5Ghz-es router, stb.
Ezt az effektust nem tapasztaltad amit abydos írt a forgószékkel?

Amúgy a pár hsz-el feljebb linkelt videóban is gyengébb volt a wifi kiépítése a srácnak, visszavette 30Mbps-ról 18-ra és azt mondja hogy minden problémája megszűnt onnantól kezdve. Szóval szerintem csak a wifi kiépítettségen múlik az egész hogy ki milyennek éli meg.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21576) a2d2


a2d2
addikt

Bocs, kifutottam a szerkesztési időből. Én még galád módon kitöröltem asszony telójáról az 5Ghz-es AP-t hogy mindenképp a 2.4-re csatlakozzon fel. Jobb is a hatótáv és böngészésre meg facebookra teljesen mindegy neki :DDD
Szóval a router 5Ghz-es csatornáját egyedül az én telóm használja és ott vagyok gyakorlatilag mellette. Senki más nem lóg rajta közben, ...
Ez is lehet egy oka a jó tapasztalatomnak. Szóval rengeteg ilyen kis apróságon múlhat a dolog.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21577) kovcsrob


kovcsrob
tag

Sziasztok

Egy darabig keresgéltem, aztán feladtam.

Egy konkrét felhasználásra érdekelne a VR és a tapasztalatok kellene, hogy ez KB mennyire lehetséges és ha nem, akkor KB milyen paraméterű eszköz jut el idáig.

Mint a legtöbb dolgozó embert, engem is köt a 3D tér, a monitorok száma és mérete egy idő után nem növelhető.
Szeretném a munkámhoz szükséges dolgokat, szövegeket(doksikat), rajzokat, felhasználói felületeket, magam körül látni.
Röviden asztali alkalmazásokat akarok VR térben futtatni. (nem a HoloLens es AR t szeretném, hanem a fordítottját)
Ehhez olvashatónak kell lennie! (nem csak KB meg kompromisszumokkal meg stb. mert akkor veszek még X monitort és sarokba költözök)
Szükségem van arra, hogy a valóság bizonyos részeit (az asztalomat) lássam a virtuális térből. Ezen a ponton vagyok hajlandó kompromisszumokra.

Nem nagyon találtam infókat a hosszan tartó használatról sem. (PL amióta a felületet dupláztam kék lencsék nélkül nem tudok gép előtt ülni)

(#21578) GalaHU válasza kovcsrob (#21577) üzenetére


GalaHU
őstag

Hát erre azért VR-ban még pár évet várnod kell... :)

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#21579) Raymond válasza a2d2 (#21575) üzenetére


Raymond
félisten

"te voltál aki 128Gb helyett 64-est vett"

A 128GB-t aztan visszamondtam mert volt egy 64GB helyben es elsetaltam azert :)

Az a helyzet hogy ha mukodik az egyik akkor mukodik a masik is. PCVR-t egybkent PC-n jatszok (CV1), a Go es a Quest streamelest csak kiprobaltam hogy mi lenne ha. De en nem latom hogy mas lenne az egyik mint a masik. Ugyanugy el kell jatszani mindkettonel hogy mi a megfelelo kombinacio (h.264/h.265, mennyi bitrate, milyen felbontas) amit a PC(GPU)->AP->Go/Quest elbir ugy hogy ne legyen tul nagy a kesleltetes es ne legyenek vizualis problemak a komprimalas miatt. A Go-val le tudok menni 50-60ms koze ugy hogy 50Mpbs a video es h.264 a kodolas. Ahogy neztem a h.265 radob par ms-t mindegy hogy Go vagy Quest. Majd meg ranezek mert egyebkent is ki akartam mast is probalni ugyanis az ALVR-ban csak 1:1 felbontasok valaszthatok (1024x1024, 1536x1536 stb.) de a Quest alapfelbontasa 1216x1344 igy nem az igazi ha mas van ra kikuldve elmeletileg, gyakorlatilag viszont a kapcsolatnal a megfelelo felbontast irja az ALVR es jo eselyel a megfelelot hasznalja a program es az app is.

Szoval szerintem ED-re es Skyrim-re jo a Quest/ALVR vagy Quest/VirtualDesktop opcio azon kivul ott a csomo jo jatek Quest-re ami nativan megy :) Aztan ha a rendes Go emulacio eljott akkor meg vegkepp van mit hasznalni.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21580) a2d2 válasza Raymond (#21579) üzenetére


a2d2
addikt

Mondjuk az érdekes hogy inkább megtartasz egy CV1-et PC-re minthogy a Questen tolnál mindent.
Nálam is a teló felbontása 2560x1440, ALVR viszont csak 2880x1440-et enged, így ezt használom de nem látok semmilyen problémát vele, nincs levágva a kép széle meg ilyenek.
A Questre amúgy 2880x1600-at kellene kiküldeni, szóval szerintem ALVR-ben 3200x1600-at választva kapod a legjobb képet hozzá.

Én h265-ös kódolást használok egyébként. Letesztelem majd h264-el is, de ugye úgy konstans bitráta mellett mosottabb lehet a kép.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21581) Raymond válasza a2d2 (#21580) üzenetére


Raymond
félisten

Nem jatszhato minden stream-elve igy a PCVR marad. Foleg ugy hogy a mostani megoldasok is Oculus-on kivuliek, remelem lesz osszel valami nativ tamogatas. Ha Carmack megcsinalja azt hogy lemegy a total latency jelentosen 50ms ala es az Oculus Home-bol lehet stream-elni akkor az nagy lepes lesz. A masik dolog az ergonomia - azert itt a CV1 jelentosen jobb mint a Quest hosszabb hasznalat mellett. Majd ha lesz masik faceplate akkor ez lehet valtozik, de egyelore a VRcover talan valamikor szeptember vegen tud szallitani az AMVR pedig nincs UK-n kivul (es raktaron ott sincs most ha jol neztem) pedig az lenne a jobb termek a bemutatok szerint.

A telo felbontasa mindegy, a render target a HMD-knel fuggetlen a fizikai felbontastol. Az alap a GVR/Go-nal peldaul 1024x1024 de ha 2880x1440-et allitasz be akkor is ugyanannyi fizikai pixelt fok a kijelzon elfogadni mint az alappal. Nem valtozik a terulet ahol megjeleniti a kepet, csak a felhasznalt belso render valtozik es ha nagyobb mint a fizikai felbontas akkor elesebb kepet kapsz a super sampling-nak hala. A Quest eredetileg 1280x1280 volt, de a megjelenes elott ez megvaltozott 1216x1344-re. a lesz idom majd tenyleg ranezek es kompilalok egy sajat binary-t az ALVR-bol ahol a Quest felbontasai lesznek valaszthatok 2432x1344, 3040x1680, 3648x2016) aztan meglatjuk hogy birja a GF1070 a kodolast. Az NVenc doksik szerint meg azt a legmagasabbat is birni kene 72Hz-el, de pontosan ilyen nincs ott mert az a standard 3840x2160@60 felbontast emlit csak de az a 1.5x Quest felbontas 6%-al tobb pixel es nem tudom hogy viseli el azt hogy kepet kell kodolni. Na persze ha kozben Oculus lepne valamit akkor nem kell ezzel szorakozni :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21582) Raymond válasza Raymond (#21581) üzenetére


Raymond
félisten

Upsz...

...ugyanannyi fizikai pixelt fog a kijelzon elfoglalni mint az alappal.

..de pontosan ilyen nincs ott, mert az a standard 3840x2160@60 felbontast emliti csak, de az a 1.5x Quest felbontas 6%-al tobb pixelt jelent es nem tudom hogy viseli el az nvenc azt hogy ket kepet kell kodolni ilyen minosegben.

:)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21583) a2d2 válasza Raymond (#21581) üzenetére


a2d2
addikt

Nem értem, a questre azt írták hogy 1440x1600/szem.
Akkor most mi ez az 1344 meg hasonlóan hülye felbontások?
Változott időközben a beépített oled natív felbontása vagy ez valami szoftveres korlát?

Carmack amúgy nem fogja csiszolni a sztreamet mert azzal a rift S alatt vágná a fát. Majd a következő generációnál talán.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21584) abydos


abydos
aktív tag

Csak egy gondolat, lehet megsértek valakit, de ez van. Nem mindenkinek azonos az igénye a minőségre.

Rengeteg embert ismerek, akik hallgatják a zenét orrvérzésig, elkérem a fülesüket, belehallgatok és olyan mérhetetlenül szar minőségű az egész, hogy legszívesebben forró ólmot öntenék a fülembe, mint hogy ezt tovább kelljen hallgatnom.
Erre mondom, hogy miért nem váltasz jobb fülesre? Mert ez tökéletes neki.
Pedig még azt a szívességet is megtenném, hogy kettétöröm ott helyben neki a fülest és elvinném a veszélyes hulladékba.

Valahogy most itt is ezt a hozzáállást érzem, szóval ne adjatok a véleményemre.

[ Szerkesztve ]

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#21585) Raymond válasza a2d2 (#21583) üzenetére


Raymond
félisten

Nem valtozott semmi, ez mindig is igy volt. VR-ban amit a jatekok hasznalnak az a "render target" - egy X es Y felbontasu textura amibe renderelnek. Az SDK (Oculus vagy OpenVR) fogja ezt, eltorzitja es kikuldi a HMD-re ott a kijelzon megjelenik es a lencsek visszatorzitjak. Ez a render target beallitas mas es mas a kulonbozo HMD-knel. A PC-n ugy van hogy a felbontas nagyobb mint a kijelzo fizikai felbontasa mert a lencsek torzitas miatt tobb pixel kell kozepre hogy aztan a vegen 1:1 mapping legyen ami a szemedig eljut. A CV1-nel a defaul 1.0 render target peldaul 1344x1600 per szem pedig a kijelzo 1080x1200 csak. A mobil platformoknal ez nem igy van, ott a default render target a fizikai felbontasnal kisebb mert nincs a SoC-okban eleg kakao. A GVR es a Go is 1024x1024 pedig a GVR-nal a felbontas a telefontol fugg a Go-nal pedig 1280x1440 jon ki egy szemre. A Quest-nel ugyanez van - az 1440x1600 felbontasra csak 1216x1344 alapbol a render target. Stream-elesnel ezt lehet feljebb tolni, mert ott a SoC nem jon kepbe a renderelesnel es ha a PC birja akkor miert ne, a SoC a HMD-n csak dekodolja a stream-et. Igy a kep sokkal szebb/elesebb lesz.

Szerk:
"Carmack amúgy nem fogja csiszolni a sztreamet mert azzal a rift S alatt vágná a fát."

Tavaly osszel: [link]
Par hete: [link]
Plusz egy-ket honap mulva jon a Cosmos amiben lesz streaming igy lesz egy kis nyomas is.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21586) kovcsrob válasza GalaHU (#21578) üzenetére


kovcsrob
tag

Kicsit jobban örültem volna egy kifejtősebb válasznak. :(

Lehet totál rosszul fogom fel de én egy megjelenítőként nézek a VR eszközökre.
Tehát alapból nem értem, hogy egy PC s VR eszköznél a PC játékok alatt nyújtott teljesítménye miért kell, hogy a VR fejlesztőknél szempont legyen. Kicsit olyan nekem, mintha a 4K monitor kiadásakor valaki azzal jönne, hogy tehát "nem tudod kihajtani", "hogy lesz hozzá videó kártya". Majd játék alatt használom 2K ban és kész.

Tehát lehet, hogy az alap nézőpontom rossz és eleve alkalmatlan az eszköz, a szoftverek és nem is cél, amit szeretnék. (Az asztali alkalmazások használata) Akkor nincs több kérdésem. Kár várni.

Ha kevés a pixelszám, akkor a tapasztalatlanságom miatt az érdekel, hogy mennyire? Mennyire olvasható egy szöveges felület? Mekkora javulás kellene? 3x, 4x, 15x, ekkora pixelszám? (ebből KB tudnám, hogy éveket kell várnom vagy soha nem éri el)

Tényleg nem használtam még ilyen eszközt és ilyen alap dolgokkal sem vagyok tisztában, hogy egy 2D film ha kivesszük a VR hype ot nézhető marad e? Vagy képzeljem ez úgy mintha CRT TV m lenne és akkora ugrás kell a jelenleg megszokott minőséghez, mint, amekkora onnan volt?

Vagy az egész technológiának még nagyságrendeket kell fejlődnie, hogy bármilyen szinten versenyképes legyen a jelenlegi megjelenítési módokkal? (persze ha a VR élményt nem számítjuk)

(bocs ha ez off topic os kérdés. nem igazán fórumozok. csak ebben a témában annyira számomra lényegtelen dolgokat emelnek ki a tesztekben/leírásokban)

(#21587) abydos válasza kovcsrob (#21586) üzenetére


abydos
aktív tag

Ez egyszerűen nem elmagyarázható. Ki kell próbálnod, akkor meglátod, de ezt nem tudja neked senki leírni.
Mintha egy űrhajós próbálná elmagyarázni, hogy milyen érzés a súlytalanság és te abból próbálnád elképzelni.

A szövegszerkesztésre nem használod a telefonodat sem. Nem véletlenül, pedig a felbontása elvileg jó. Itt is hasonló a helyzet, csak egy másik irányból.

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#21588) a2d2 válasza Raymond (#21585) üzenetére


a2d2
addikt

Köszi a magyarázatot, így már érthetőbb a dolog.
Na megnézegettem a linkeket. A Vive Focus Plus lesz az első hivatalos hibrid, de havidíjas előfizetés kell hozzá hogy használható legyen a Steam VR (erre kíváncsi leszek hogy tudják majd megoldani hogy ne tudják meghekkelni).

Egy érdekesség az egyik Carmack-os linkről:
John, it's no surprise it can get better. That's pretty obvious. The real question is it going to come as official feature of Oculus Quest? I didn't touch my S for a week since stable ALVR/VRDesktop was released.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21589) s:zozo


s:zozo
aktív tag

No Mans Sky BEYOND frissítés elérhető PS4-n, amely tartalmazza a VR támogatást is.
Gyors próba után rövid vélemény. A kezelőfelület elsőlátásra korrekt, viszont ahogy sejteni lehetett nagy a grafikai butítás. PS4pro gépen próbáltam.

(#21590) Enton válasza s:zozo (#21589) üzenetére


Enton
addikt

Ohh my God!!!

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#21591) eami válasza kovcsrob (#21586) üzenetére


eami
addikt

egész egyszerűen nem alkalmas arra amire te szeretnéd. de első körben próbáld ki hogy felveszel egy motoros bukósisakot és (lehajtott plexivel) dolgozol úgy egy napot a monitorodon.

(#21592) Enton válasza eami (#21591) üzenetére


Enton
addikt

(#21586) kovcsrob:

Ha mindenképpen akarsz próbálni én a CV1-et vagy majd ha lesz Hp reverb-et nagyon is tudnám ajánlgatni ilyen célra. Én magam simán böngészni meg filmet nézni szoktam használni, mikor nincs dög meleg(CV1).

Egy klimatizált irodai munkában 8 órából ha sokat segítene akkor simán el lehet lenni vele 4-5 órát is csak kell szünetet tartani(igény szerint óránként vagy ahogy szükséges), egy bizonyos idő után el kezd súlyuk is lenni, cigizni sem egy álom HMD-vel a fejeden. De egy próbát mindenképp megérhet, kell a bivaly gép nagy SS-re.
Nem árthat kipróbálni mindenek előtt akármelyik HMD is a vége, pimax már talán a sulya véget nem épp ideális de ha tudsz egy olyat is kipróbálhatsz, ha van rá mód. A te kívánt módodnak alapból is mükxik pl:
Pimax WITHOUT Base Stations?
Így árban is egész jó pozícióba kerül.

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#21593) barcalaci84 válasza Enton (#21592) üzenetére


barcalaci84
őstag

Ilyen célra szerintem csak a rift S jöhet szóba a passthrough miatt, meg az olvashatosag miatt
Ebben a videóban látszik h h kell elkepzelni a munkát vr-ban
[link] 9 perc 33 mp korul

[ Szerkesztve ]

(#21594) kovcsrob válasza Enton (#21592) üzenetére


kovcsrob
tag

(#21592) Enton
Köszi az ötletet.
Ha más nem, majd én is játszom rajta.
(Bár az emberszimulátorokat csípem és úgy halottam, hogy a kaszni hiánya, miatt az agy nem tud fix pontokhoz ragaszkodni és így az ellentmondásos adatok eléggé... rosszullét. Vajon FPS ben körberakhatom a perifériát kijelzővel és akkor elmúlik a rosszullét, mint a szimulátorokban. Ezzel persze eléggé legyilkolom a VR élményét. De nem akaródzik a szobában rohangálni egy puskával.)

(#21587) abydos
"Ez egyszerűen nem elmagyarázható." Az baj. Mert ha jelenlegi technológiák használatához nem mérhető.
A saját pályáján meg... hát... bugos (enyhén szólva), néha igénytelen, sokszor nem érződik késznek. Itt kifejezetten egy-két VR játékra gondolok. (nah ezekről van videó bőven)
Remélem ezen a a fejlesztők változtatnak, mert így elég kicsinek érzem a piacot. Ez egy eléggé prémium eszköz.(a PC s VR. PC vel együtt) Ebben a kategóriában egy apró hiba is sokaknál azonnali visszaküldés.

"A szövegszerkesztésre nem használod a telefonodat sem. Nem véletlenül, pedig a felbontása elvileg jó. Itt is hasonló a helyzet, csak egy másik irányból."
Annak, hogy a telefonodon miért nem szerkesztesz szöveget eléggé jól leírható és objektív okai vannak.
Hiányzó perifériák
Kicsi kijelző (legalábbis nekem)
Talán a szoftveres háttér is. (bár ez sosem érdekelt)

(#21591) eami:
Remélem a lehajtott plexi túlzás.
Ha valami ennyire rossz, akkor játszani, hogy lehet benne? (Nem kell válaszolni. KB értem mit akarsz érzékeltetni. Lehet igazad is van. A kérdés, hogy ezt a rossz tulajdonságát van e ami ellensúlyozza.)

A valakinél kipróbálással az a gond, hogy amit pár perc alatt le tudok szűrni. Azok az objektív tények. (Elég e a felbontás, zavaró e szöveges felületen használni. Olvasható e. Erre bárkinek kapásból kellene tudnia válaszolni)
A maradékhoz meg gondolom alkalmazásokat kellene keresni, telepíteni stb. (belakni) Ez meg nem pár perc.
(főleg mivel egy csomó dologról csak promó képet/videót láttam)
Ez KB az a jelenség, hogy valaki más gépe is iszonyat kényelmetlen tud lenni. (számomra)

Azért kösz a válaszokat.

UI:
(#21593) barcalaci84
Oh kösz. Ezt nem láttam
(Még egy szerkesztés)
Tökéletes. Pont ezt kerestem. Mármint, elvben pont ezt kerestem. :)

[ Szerkesztve ]

(#21595) abydos


abydos
aktív tag

Néha nem értem az embereket, miért tesznek fel kérdést, ha a végén úgyis jobban tudják...

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#21596) Enton válasza barcalaci84 (#21593) üzenetére


Enton
addikt

A HMD maga végül is olyan mindegy, csak ki kell próbálni meg minél nagyobb felbontás nem árthat.
Csak a saját tapasztalatom mondom ha olyan 7-8 órát tudok egyhuzamban körözgetni. Folyadékcserére persze ki-ki kell állni néha de az meg amúgy is kellene.

Na jó ezt végre jól megcsinálták, ha már nincs kábel amibe felbukj. :C

[ Szerkesztve ]

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#21597) barcalaci84 válasza Enton (#21596) üzenetére


barcalaci84
őstag

Azért nem mindegy a Hmd, mert jelenleg rift S-el van csak használható megoldás...
Nem kell plusz progi csak használod a home virtual desktopjat és a megnyitott programjaidat az add desktop panel - lal korbepakolod a virtuális térben...
Olvashatosag-gal nincs gond szerintem S nel, meg eleve nagyobbra állíthatod mint a fizikai monitort.
Én elég sokszor játék után belefeledkezve a Hmd-Ben netezgetek, olvasgatok...
Cv1 el azért nem nagyon szerettem olvasgatni
Amúgy nekem is volt már ilyen 8 óra körüli játék, csak pisiszunettel :)

Persze lehet h bugos komoly használat közben, de az oculus iránya jó szerintem...

[ Szerkesztve ]

(#21598) a2d2 válasza s:zozo (#21589) üzenetére


a2d2
addikt

PC-n is elérhető greenmangamingen 20 font és ezzel a kóddal lejön még 12% ha érdekel valakit: AUGUST12

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21599) wollnerd


wollnerd
aktív tag

Sziasztok!
Ismét gondolkodom a HTC Deluxe Audio head strap-on... Utánaolvastam és néztem videokat is hogy mennyire jó és kényelmes, de strapabíró is? Mert hallottam hogy egyeseknek játék közben, vagy a levétel közben lejöhet a csatlakozópontjából és így megsérülhet headset és ez aggasztó számomra... :U Noha az egyik videóban a hibamagyarázat az volt hogy figyelni kell hogy helyesen s óvatosan kell eltávolítani a régi strap-ot. (elforgatni derékszögben, kattanásra leválasztani.) De egy teszt videóban szintén ért a szerencsétlenség holott helyesen követték a manual-t... Ott javasolták (másik videójukban is) azt hogy egy T6-os csavarhúzóval érdemes megszorítani a belülről a csatlakozócsavart....

Akiknek van ilyenje, mik a tapasztalatai? Valóban megéri ennek ellenére és az egy negatívum miatt elég alaptalan valójában az aggodalmam? :U :D
Mai napig óvatosan bánok ám a HTC Vive-mel. :D
Köszi! :R

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#21600) s:zozo válasza a2d2 (#21598) üzenetére


s:zozo
aktív tag

Köszi!
Részemről már meg van PC-n is. :K
Amint jön a frissítés ott is rá nézek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.