Hirdetés
- New Game Blitz - 2024
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Astra kalandok @Első rész
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Melyik hangfalat válasszam?
Logitech Z320
Logitech Z520 (ér ennyit?)
érdemes nézelődni a 2.1-es rendszerek iránt is?A következőkre használnám:
Videóvágás (kamerával/mikrofonnal felvett hang) után a hang/videó visszahallgatása.
Fontos, hogy minél tisztább/élethűbb legyen a hang, azaz a ténylegesen azt halljam, amit felvettem a kamerával/mikrofonnal.Ha teljesen rossz irányba indultam el a fenti modellekkel kapcsolatban szóljatok és bátran ajánlatok jobbat.
Előre is köszönöm -
ginola
addikt
Swans M200 MK II-ról van vkinek tapasztalata?
-
-
dellarocco
csendes tag
Sziasztok!
2.0 v 2.1es hangfalszettet szeretnék zenehallgatásra, filmezéshez. Telefonról is használnám. 10-15K-t áldoznék rá max. Miket tudnátok ajánlani? -
qfm
őstag
válasz dellarocco #11760 üzenetére
A topic valószínűleg egyöntetű válasza az lesz a kérdésre, hogy 2.0-t vegyél, pontosabban Genius 1255A-t.
-
redbull86
aktív tag
Nem tudom hogy akadtál rá erre a hangrendszerre, eléggé ritka leginkább az ára miatt és már nem igen forgalmazzák.
Esetleg külföldről beszerezhető darab, esetleg dudika tud róla bővebben mesélni de nem hiszem hogy volt neki ilyen.Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
raus
aktív tag
válasz redbull86 #11764 üzenetére
Hát Németországból rendeltem mert Ausztriában élek és lehet itt is kapni de nem fekete színben.
Teljesen új az A5+ nemrég jött ki. Az A5 pedig már 4-5éve abszolút kategóriagyőztes a tesztek és értékelések alapján. Csak arra voltam kíváncsi hogy van-e valakinek mert az A2-ről van is logout-os írás itt a PH-n és az is nagyon jó, ár-érték tekintetében.
Annyit kell tudni erről a cégről hogy két audiofil hi-fi mérnök alapította abból a célból hogy elérhető áron kiváló hangminőségű desktop és multimédia hangszórókat gyártson. Összesen négy hangszórót gyártanak, egy kicsit(A2), egy nagyot(A5, A5+), egy passzív kétutas dobozt(P4) és egy szubot(S8). Minden házon belül készül, a hangszórók is. Kevlár-üvegszál mélyközép és selyem dóm, erős mágnessel és jófajta lengőcsévével. Audiofil alkatrészek. Láttam képeket belülről és hifista létemre ezért döntöttem mellette. Pl toroid trafó a tápban, jófajta audiofil puffer elkók és MKP kondik a kapcsolásban, légmagos tekercsek és fóliakondik a hangváltóban, duál-monó AB osztályú tranyós végfokok benne, korrekt aranyozott RCA és hangfalcsatlakozókkal úgyhogy lehet játszani a kábelekkel. 25-ös MDF-ből kézzel nagyon jó minőségben összerakva. Amerikai cég de Kínában gyártva. És még távirányítós is , mindenféle védelemmel és lerakja magát sztendbájba ha nem hallgatod.
Szóval jónak ígérkezik. -
csigacsa
tag
A korábban ajánlott Genius 1255A tipusú túl széles nekem. Hasonló árban keresgéltem és most azt kérdezném, hogy a Creative T10 2.0 vagy a Genius SP-HF 800A 2.0 közül melyiket vennétek?
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Swans M200 MK II van valakinek, ajánlott kategória?
-
hansolo1106
csendes tag
Sziasztok.
Mint kiderült, nem nagyon tudok olcsón 5.1-es cuccot kötni tv-re, ezért 2.0/2.1 szettben gondolkodok. A laptopot használom filmnézésre, ezt kötöm rá a HDTV-re HDMI-n keresztül, és ebből kéne vmi normálisabb hangzást kihozni mint a beépített hangszórók.
Kérdésem az lenne, hogy kizárólag film nézésre 2.0 vagy 2.1 lenne jobb (tudom 5.1 lenne az ideális se az nem jön össze)?Árban ilyen 20-25 ezer körül gondolkodtam, a hozzászólásaitok alapján ezeket az Edifier cuccokat ajánljátok (HCS 2330 és R1900). A 2330-at nagyon kevés helyen kapni sajna, viszont az R1900-at sok helyen lehet beszerezni.
Esetleg van vmi más is amit ajánlanátok? Pl: Genius SP-HF2020 (jól néz ki).Előre is köszi. Üdv.
-
harry
veterán
válasz hansolo1106 #11772 üzenetére
Az miért nem jó, ha egy helyen meg lehet venni? PCGear. Többen vásároltak már ott, nincs velük gond. Javarészt filmekhez szerintem ezt a 2.1-et venném.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
hansolo1106
csendes tag
Ez az Edifier 2.1-es cucc mennyivel jobb egy Logitech X-230-nál? Érezni az árbeli különbséget? Mert az asztali számítógépemhez egy ilyet vettem még anno (14k körül volt asszem), és igazából oda bőven megfelel nekem.
Igazad van a beszerezhetőséggel kapcsolatban, ha egy helyen kapni az bőven elég .
Erről a Genius SP-HF2020-ról mi a véleményetek, mert egész jókat olvasok róla, főleg TV-hez ajánlják. Vagy azért a +5-6 ezer Ft-ért akkor már inkább az Edifier a nyerő? -
Speeedfire
félisten
válasz hansolo1106 #11774 üzenetére
Megéri az edi.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Dolphin
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy Yamaha RX-V459 -es erősítőhöz mit ajánlotok? Lényeg nálam, hogy minőségi hangok legyenek, legfőképp közép, és lágy mélyek (alter, néha komoly, szinfónikus zenekar, ilyesmi, szal semmi rock, metál, és tuctuc). Most 2 RSP-10 van, tudom, nem ideillő (mélyek miatt van) , de le akarom végre cserélni, illetve 2 JBL MX300 a közepek pótlására. De elgondolkoztam az erősítő cseréjén is!? Valami tanács, Ti értetek hozzá(:
Üdv! -
atubus
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ha M-Audio AV40 és Edifier R1900T II. közül kéne választani, melyiket ajánlanátok? Van itt olyan aki hallotta már mindkettőt? Jól látom, hogy az AV40 műanyag(mármint a doboz)?
Köszi a segítséget! -
mrszitya
senior tag
Kicsit félve, vettem egy 2.0-ás Edifier R600-ast. Az összerakottság, a minőség kiváló, a hangzás - az árához mérten - egész jó (persze azért is, mert nem műanyag, hanem MDF), a hangerő nem túl nagy, de mivel USB-s, s csak a Windows-sal (oprendszerrel) szabályozható a hangereje, ez annyira nem meglepő. Van távirányítója is, ami az oprendszer hangerőt szabályozza, és némít. Csodákat nem kell tőle várni, de tudom ajánlani.
-
zeg
őstag
válasz atubus #11777 üzenetére
Az M-Audio-nak csak az előlapjának borítása bakelitlemezhez hasonló műanyag. Fából van.
Haverom rendelkezik ilyennel és a tapasztalataim:
-nincs búgás a geniusokra(is) jellemző ócska trafó miatt
-nincs sistergés max hangerőn sem(najó, 2 centi távból 0 zajos szobában van valami halk alapzaja maxon)
-összeszerelése kifogástalan
-mély kevés(itt a 2.1-es lodzsitek vackomhoz hasonlítva)
-gyönyörű, tiszta magas hangok, középtartományban részletes
-akusztikus zenét hallgatva állam kerestem a logi x230 után, pontosan elkülöníthetők a hangszerek, dinamikus, erőteljes hangzás jellemzi(méreteihez képest)
-anno Behringer-t szeretett volna vásárolni az illető, de soksok fórum átolvasgatása után az M-audio jött ki hangminőségre győztesen.
-Van hozzá füzetecske mérési diagramokkal, átvitellel/frekvenciákkal stb, na ilyet sem adnak (mernek adni) minden szutyokhoz.
Az edifier-t nem ismerem, az m-audio árában kategóriagyőztes(fórumok alapján), de árban nem egy súlycsoport a kettő. Az edifier emlékeim szerint a 20k-s árcsoport, az m-audio a 40-es.Megj.: 40k-s árban már erősítőn+hangfalon gondolkodnék, pl. made in japan erősítő 15-20k, 30 ezresért az aktív szpíkereket lealázó hangfalkat kapni. Persze csak ha nem fontos a mobilitás, méret.
[ Szerkesztve ]
3dfx cuccokat keresek megvételre
-
Ace Ventura
addikt
Na megrendeltem az Edifier 1900-at a Z2300 helyett.Kíváncsi vagyok mit produkál.Igazából a Z2300 sem volt rossz, de a mély sajnos sehol sem fért el...
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
zeg
őstag
Majdnem elfelejtettem: Az m-audio nem pattog/kattan villanykapcsoláskor, sem bekapcsoláskor.
[ Szerkesztve ]
3dfx cuccokat keresek megvételre
-
raus
aktív tag
Az M-Audio azért stúdiócélokra készül illetve az olcsóbbak amatőr PC-s hangszerkesztéshez. Szóval nem igazán PC-én történő zenehallgatásra. Tehát "nearfield" monitor ezért lehet hogy kicsit sterilebb a hangzása és inkább a precízség felé tolódik. De a felbontása pont ez miatt abszolút a lodzsitek fölé emeli. Szokás kérdése. Nekem is fontos a linearitás és semlegesség mindenek felett de azért érzelmek legyenek a zenében. Ezért nem vennék studió monitort soha.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Az itt tárgyalt M-audio-k a stúdiótól olyan messze vannak, mint ide Jeruzsálem.
Részemről nem is venném meg az AV40-et. Összerakás minőségében korrekt, de hangminőségben könnyen utól lehet érni vagy akár le is előzni akár olcsóbban is.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
atubus
csendes tag
Értelek benneteket, nehéz dönteni. Azt mondjátok meg nekem, hogyan lehet a bemenetek között váltani? Láttam Edi hátulján is meg az AV40-en is van 2 bemenet. A terv szerint egyik bemeneten számítógép, másikon médialejátszó lenne.
Addig agyalok az egészen, míg a végén Edifier C2 lesz belőle...[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Ace Ventura #11780 üzenetére
Nagyon jól tetted. Én is egy 1900-ast használok, épp most is, és épp ez megy, imádom, nagyon szép, kristálytiszta hangzás jellemzi.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Dolphin
tag
Valaki válasz a hsz-emre?
-
kissjani72
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék a tapasztalt bajtársaktól!
2.1-es hangafalt szeretnék venni, és kinéztem magamnak a Logitech Z-523-at. Ez árban a maximumom. Alapvetően rock zenét hallgatnék rajta, de film és játék is lenne (jó hangkártya van), egy félelmem van csak: a középtartományok.
Valaki elejtett egy olyat valahol, hogy "ezeknek semmi középtartományuk nincs". Nyílván túlzás, de mi erről a véleményetek?Néztem Edifier-t is, de azok legnagyobb sajnálatomra már a bő 30e feletti árkategóriában vannak, ránézésre azoknak lehet egyenletesebb hangtartományuk.
Köszi a segítséget!
-
PuMbA
titán
válasz kissjani72 #11794 üzenetére
Nagyon gyenge közepük van Inkább Genius 1255A.
-
redbull86
aktív tag
LOL No comment,.. nah ezen valóban hatalmasat röhögtem,. THX,.. direkt nem írom melyik HSZ,..
Jó éjt mindenkinek!
Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
kissjani72
csendes tag
Néztem a Genius 2.1eket, és olvastam is a teszteket róla, és írták, hogy annyira nem jók. Amit találtam hazai piacon az a Genius SW HF 2.1 1200, ami olyan 10e Ft körül van. Ránézésre combosabb mélye lehet, de ránézésre is árulkodik az kb 8-10e Ft különbség is.
Szeretném, ha tisztán és részletesen szólna.(Az álomnak tűnő darab a Genius SW HF 2000 2.1 lett volna, épp csak 2éve nem lehet újat kapni.)
Trust hasonló árkategóriára mit mondanátok?
Köszi a segítséget!
-
kissjani72
csendes tag
Elírtam az a mély, az a közép akart lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest