Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12551) Ace Ventura válasza _tRebroN_ (#12550) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Meghallgatnék egy 1255A-t, kisebbre váltanék.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#12552) _tRebroN_ válasza Ace Ventura (#12551) üzenetére


_tRebroN_
tag

Abból lesz pár a fórumon valakit kérj meg és vigyél saját zenét :K :K

(#12553) Ace Ventura


Ace Ventura
addikt

Szigetszentmiklóshoz közeli 1255A tulajt keresek, akihez átszaladhatnék meghallgatni a hangfalát.
Aki segítene, kérem szóljon!

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#12554) csaba0122


csaba0122
csendes tag

szép napot újra itt mindenfele olvasgattam az utóbbi időben ,sok negativumot kaptak a kis asztali aktív hangszórók gondolok itt a modecom mc hs 24 és 40 tipusok ,viszont a mai nap találtam erre http://www.grando.hu/sony-hi-fi-hangfal-ss-b1000-1509696528, gondoltam egy olyanra h vennék hozzá egy erősitőt és azzal együtt hajtanám meg ,kérdés van e vki nek tapasztalata,még mindig otthoni zenehallgásra és zeneszerkesztéshez kellene válaszokat köszönöm

(#12555) Tothgera30 válasza Ace Ventura (#12549) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Ha 1600-as lett volna, már megvettem volna az 1900 mellé a laptophoz... :B

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#12556) JoinR válasza Ace Ventura (#12549) üzenetére


JoinR
senior tag

hopp ezt privátba akartam.

[ Szerkesztve ]

(#12557) dudika10


dudika10
veterán

_tRebroN_ kolléga kb. 2 perce ment el tőlem.
Remélem élvezte (nekem úgy tűnt hogy igen), és beszámol arról, amiről már beszéltünk, meg arról is, amiről nem. :)

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#12558) __H4X0R__ válasza dudika10 (#12557) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

Mi lett az összehasonlítás eredménye? :)

www.kristofnagy.com

(#12559) dudika10 válasza __H4X0R__ (#12558) üzenetére


dudika10
veterán

Nálam egyértelműen papírforma, ahogy eddig is tudtam. Nem is az én véleményem a kérdés.
Próbáltam nem nagyon mondani semmit erről, hogy ne befolyásoljam túlzottan a végeredményt.
Úgy vettem ki a szavaiból, hogy neki is papírforma szerint alakult a párharc, de majd csak elmondja. :)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#12560) __H4X0R__ válasza dudika10 (#12559) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

Hát, akkor kíváncsian várom a fejleményeket :)

www.kristofnagy.com

(#12561) Leefty


Leefty
csendes tag

Sziasztok!

Esetleg valaki tudna ajánlani egy egreat r6c médialejátszóhoz valamilyen hangfalat? Ha lehet olyat, amihez nem kell külön erősítő (ha létezik ien :F )

Köszi!

(#12562) _tRebroN_ válasza __H4X0R__ (#12558) üzenetére


_tRebroN_
tag

Üdv!

Szal meghallgattam dudikánál a Prodipe Pro5 ösét és elvittem mellé a Edifier R1900T-II. Ami először nagyon feltűnt az a zenék középtartománya (nézzétek el nekem a kifejezéseket nem vagyok egy hi-fi szakszavakban jártas emberke, így megpróbálom saját szavaimmal közérthetően leírni, hogy mit tapasztaltam) egyszerűen a Edi kiemeli a mélyet és puffog méghozzá hallhatóan ott ahol a Prodipe telt szép hangzást nyújt amellett, hogy hallhatóan mélyebbre lemegy és teszi ezt tisztán.
Hogy mennyire színezi a zenét a Prodipe arról akkor tudnék érdemben nyilatkozni ha pl. egy Genelec mellé beraknánk, ami ugye inkább munkaeszköz persze megfelelő helyiségben hallgatva. Azt tudom róla elmondani, hogy számomra nagyon élvezhetően szólaltatja meg a számokat és ami a legjobb, hogy ez a fülemmel teljesen nyilvánvalóan hallható különbség. (most az árkérdés egy dolog ugye 68k huf vs 25k hufról beszélünk, de ha azt nézzük, hogy a többért egy utanként erősített igaz kínai, de külső ránézésre és meghallgatás alapján jó megépítésű hangsugárzó párt kapunk akkor kiderül, hogy igen jó vétel. Dudi itt megjegyezte "az hogy utanként erősített lehet(ne) akár hátrány is ugyanis, ha nem kell több alkatrészt felhasználni akkor a kevesebb lehet több úgy mond hisz adott mennyiségű pénzből jobb alkatrészeket lehet bedobálni")
Túlnyomórészt zongorás vagy szintetizátoros zenéket hallgattunk (FLAC és MP3) úgy mint Coldplay Mylo Xyloto Albumjáról a Paradise és az Up in Flames vagy az egyik személyes kedvencemet tőlük a Clocksot, ami egy kb 10 éves track, de imádom.
Sajna csak MP3-ban van meg és sose adták ki tudtommal a The Sims zenéit, ami a Maxisék mesterműve, gondolom nem kell bemutatnom. Itt a building mode-nak van 6db zongora szólós trackje ez nem szintetizátoros, hanem rendes zongora és itt is hallható volt a különbség, igaz elmondható az is, hogy sajna a Prodipe-on jobban hallható az is, hogy MP3 azaz veszteséges, de ennek ellenére is tudott a prodipe nem kicsit hozni az élményen. (ha drágább hangcuccban gondolkodik az ember arra is kell figyelni hogy a forrás milyen)
Fülelés közben azért óhatatlan előkerülnek témák pl a Loudness War ezt azért említem meg mert megfüleltünk talán egy Chopin zongora darabot ami így utólag volt "feljavítva" (nem véletlen rakom idézőjelbe) a Loudness War jegyében, ha jól emlékszem és dudi mutatott vmi fícsört, amivel ezt az utólagos feljavítást ki lehet lőni. Általánosságban azt tudom elmondani, hogy a feljavított egy bizonyos ponton túl torzított, de nem kicsit és így evvel a zene élvezhetetlen lett. El tudom képzelni, hogy van olyan szám vagy zenei irányzat aminek ez a fajta eljárás jót tesz, de a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt erre nem jutott idő (erősen gondolkodom, hogy kellene egy round 2 mondjuk egy teljes délután vagy nap és rendesen kivesézni a témát rendesen odakoncentrálva több zenei stílusra és irányzatra...Dudi?? :U )
Próbaként betoltuk még Calvin Harris - Feel So Close c. számát, de a Nero remixet, ami egy dubsteppesített remake. (most kinek mi a zene dudinak ez nem az és megértem én viszont kíváncsi voltam, hogy a prodipe 5 colos kis közép mélye hogy teljesít) Szám eleje énekkel kezdődik és független attól, hogy minőségben a youtuberól hallgatott zene annyit ér mint flotta céges autó a pályaversenyzésre itt majdnem dobtam egy hátast független attól, hogy a Dubstep részeknél szükség lenne egy mélynyomóra itt is olyan hozott a Prodipe.
Itt viszont válaszra megkapta Dudika képviselő úr a szót és betolt nekem egy "ha mély kell akkor ebbe van" számot ez valami magyar előadó volt majd leírja ki, mert nem jut eszembe. Lényeg, hogy erről is elmondható oda el kell az a mélyláda de ilyen zenét nem igazán hallgatok szal nekem ez nem opció másfelől amúgy se nagyon férne el a szobámban mert max az asztal alá rakhatnám az meg nagyjából annyit ér mint a kalaptartóba épített autóhifi, és attól is félek egy 2.1 nél szétesne a hangkép.
Kicsit más ezek után. Amire igazán nem volt időnk és ezt kéne nagyon pótolni az a vonós zenék megfülelése. Volt egy gyenge próbálkozás ugyan a kíváncsiság kielégítése végett még pedig a Mechwarrior 4 Mercenaries Main Theme Setup Music (youtube-on fent van) ebbe gitár+dob van némi effecttel és az a része ami engem érdekelt abba jönnek vonósok hegedü+nagybőgő szerintem. Mint eddig itt is hozott a Prodipe igaz a Edi mély kiemelése miatt itt nem annyira hallható a különbség. (Red Alert-nek van még hasonló komor zenéje Face the Enemy az kurva jó az se tudtam meghallgatni :( :( )
Szal összeségében nagyon jó benyomást tett rám a Prodipe Pro 5 és amit még jó lenne megejteni az az hogy meghallgatni egy 8 colos mellett hogy hogyan szól.

(#12563) __H4X0R__ válasza _tRebroN_ (#12562) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

Ma nekem is sikerült meghallgatnom a Prodipe Pro 5-öt, stúdió körülmények között, és azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem színezi a hangokat, azt kapod, amilyen minőségű maga a szám. Rendkívül tetszetős. Néha a "zúzósabb" számoknál elveszik a magas, de ez annyira nem hallható ki. Remélhetőleg heteken belül már a szobámban fog csücsülni :))

www.kristofnagy.com

(#12564) _tRebroN_ válasza __H4X0R__ (#12563) üzenetére


_tRebroN_
tag

Studió körülmények között valószínű, hogy másképpen szól mint egy átlag szobában aminek vannak mérhető hibái. Számomra nem mérvadó, hogy szól egy stúdióban mivel nem oda veszem...amúgy hol sikerült meghallgatnod? mivel hasonlítottad össze?

(#12565) __H4X0R__ válasza _tRebroN_ (#12564) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

A Mezzoforte hangszerüzletben sikerült meghallgatni. Voltak még egyéb aktív hangfalak, ebben az árkategóriában talán ez tekinthető a Best Buy-nak. Ami jobb volt nála az a Yahama HS-80M, mondjuk annak a hangfalnak 85k/per darab ára van.

Természetesen máshogy, vagyis jobban fog szólni egy üzletben, stúdióban, mint egy szobában. Erről nincs kétség.

www.kristofnagy.com

(#12566) _tRebroN_ válasza __H4X0R__ (#12565) üzenetére


_tRebroN_
tag

Másik dolog miatt ami miatt kíváncsi voltam az összehasonlításra az a reflexnyílás helyzete dudi azt mondta, hogy ha a falhoz közel van a hangsugárzó nem is nagyon venne olyat ami hátsó reflex nyílású.
Yamaha is ilyen ilyen igazából hallani kéne ez is olyan mint a farmotoros hátsós kocsi Skoda 120 rapid vs 911-es Porke ugyanaz mégis teljesen más :P :P
Amúgy a muzikerben a HS80M-nek 70k huf darabja ha igaz:)

(#12567) __H4X0R__ válasza _tRebroN_ (#12566) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

Nem akarok HS 80M-et venni, csak megjegyeztem, hogy az már High-End cucc, amiért megkérik az árát is. A reflexnyílásról meg annyit, hogy hát ha közvetlen falhoz rakod, akkor szerintem is érdemesebb olyat venni, ami kifele "néz"

www.kristofnagy.com

(#12568) _tRebroN_


_tRebroN_
tag

Csak egy kis adalék, érdemes megnézni kint mennyire akciósak manapság a Prodipe Pro hangsugárzók
Newegg dettó

Mindkét helyről rendeltem már, de két probléma felmerül. Első és legfontosabb egy monitornál a garancia, lehet érvényesíteni evvel nincsen gond (nekem is volt már RMA-s memória modul cserém Angliában postával) csak visszaküldeni is annyiba van mint idehozatni a cuccot.
Másik, hogy az egy dolog, hogy megtudod valahonnan, hogy mekkora a cucc doboza, de ha ezek kint bepakolják egy plusz dobozba egy bizonyos méretnél ugrásszerűen növekszik a szállítás költsége a méret miatt ugyanis ezek légi szállítással érkeznek ahol nem a súly a lényeg.

(#12569) _tRebroN_ válasza __H4X0R__ (#12567) üzenetére


_tRebroN_
tag

Ez egy érdekes kérdés nekem dudi azt mondta, hogy ha falra tolom az az félütem késleltetés miatt felnagyítja a mélyet és meg pont azt vettem észre, hogy ha rátolom akkor ilyen elmosott lesz vagy tompa. Az a baj leírni ezt elég nehéz, de egyértelműen hallható különbségről beszélek.

(#12570) dudika10 válasza _tRebroN_ (#12569) üzenetére


dudika10
veterán

Akkor picit félreértetted amit mondtam. :)
A reflexnyílás magában csinálja ezt. Ha falra tolod, akkor pont ebbe a hangolásba nyúlsz bele valamilyen módon.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#12571) __H4X0R__ válasza _tRebroN_ (#12569) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

Igen, leírni az ilyen dolgokat elég nehéz, ezért sem értettem meg a Post első felét. :D Te is tervezed a váltást? Vagy csak a tudásra voltál kíváncsi?

www.kristofnagy.com

(#12572) _tRebroN_ válasza dudika10 (#12570) üzenetére


_tRebroN_
tag

Oksa...a lényeg, ha rátolom nekem nem tetszik a hangja, ha beledugom a zoknit akkor meg amit mondtam, hogy eltűnik a mély és a pontosan hallani, hogy a hangszóróból jön a hang (asszem itt beszéltünk a sweet spotról ha jól emléxem, meg hogy fehér vagy fekete a zokninál sincs difi :D :D :D :D :D :D :D )

(#12573) _tRebroN_ válasza __H4X0R__ (#12571) üzenetére


_tRebroN_
tag

Tervezem és ezért vagyok kíváncsi:) Egyenlőre még marad ez ami van. Dudi javasolta hallgassak meg egy Mackie MR5-öst. Szerinte elég megosztó hangfal (Klipsch ugyan ilyen megosztó ha nem megosztóbb) de próba cseresznye. A vételt ugyis az egyéni ízlés/pénztárca dönti el.
Amúgy a pár hangfal+erősítő kombót sem vetem el az is lehet egy jó alternatíva, erről is volt szó az este. Sound Art W2 ami hivox tuninggal dudi szerint jól szól ehhez még hozzápasszintani pl. egy Jungson erőlködőt. :U Szal én egyenlőre a hallgatódzásnál tartok a baj az amikor a boltok nyitva vannak akkor én dolgozom és nehéz időt találni erre ugyanis ez a hallgatódzás elég időigényes ám.

(#12574) dudika10 válasza _tRebroN_ (#12572) üzenetére


dudika10
veterán

Tegnapi hallgatózás örömére elkezdtem tervezni a szoba "bebútorozását".
Vagy 4 m2 szivaccsal...

Az asztalom majdnem teljesen kész, most jön az akusztika.
Nem mutattam ugyan azt hiszem, de egy szimpla tapsnak a lecsengése is túl hosszú idő és nagyon visszhangzik a szoba.
Ez meg így nem maradhat... :N

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#12575) __H4X0R__ válasza dudika10 (#12574) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

A falakat is meg akarod "szerkeszteni" különböző alakzatokkal? :D Amugy neked a két hangfal között mekkora távolság van? Ezt méregetem most itthon, hogy milyen távolságban kéne lennie a hangfalaknak...

www.kristofnagy.com

(#12576) _tRebroN_ válasza dudika10 (#12574) üzenetére


_tRebroN_
tag

Remélem amikor majd szeretnéd tesztelni a munkád gyümölcsét akkor a szomszédban senki nem lesz ismét 18 ;] ;] ;] ;]

(#12577) dudika10 válasza __H4X0R__ (#12575) üzenetére


dudika10
veterán

Jól néznek ki a diffúzorok kis fakockákból meg háromszögekből különböző mintákkal, de ennyi időm nincs. Rengeteg famunka. :B
Egyelőre csak 1/8 köbméter szivacsot felrakok a falakra fakeretben valami szép vászonnal és meglátjuk mennyit használ.
Nála minden low-cost megoldás, ez is az lesz (ráadásul az esztétika és a szoba lakhatósága még mindig elég magas prioritást élvez). :K

Cirka 110 centi van a közepeik közt, így most egész jó a színpad. A mélységével vannak gondok, de azt a faltól való elhúzással lehetne orvosolni, amire nincs lehetőségem.

(#12576) _tRebroN_: már mindenki betöltötte szerencsére. :D

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#12578) _tRebroN_ válasza __H4X0R__ (#12575) üzenetére


_tRebroN_
tag

Elméletileg a hangsugárzóknak és a fejednek egy egyenlő oldalú háromszöget kell bezárnia ha a poziciód az nem közvetlen a falnál van!
7. percnél

(#12579) __H4X0R__ válasza dudika10 (#12577) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

@_tRebroN_,dudika10
Igen, azért kérdeztem, mert az én asztalom egy nagy L alakot formál, és ezért gondolkodom a beállításon. Majd ha kész lesz a falak "tuningolása" akkor majd tudsz róla dobni egy képet? Mert bár igaz nem visszahangzik a szobám, legalábbis egy tapstól nem, de azért valami lehet h nem fog ártani...

[ Szerkesztve ]

www.kristofnagy.com

(#12580) dudika10 válasza __H4X0R__ (#12579) üzenetére


dudika10
veterán

Persze. Dobok képet. :K

Szerszámok, faanyag megvan, csak a szivacsokat kéne levágatni, kereteket összedobni és erre nem tudok olyan egyszerűen időt keríteni. :B

Még egy függöny kéne az ablak elé...

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#12581) Ace Ventura


Ace Ventura
addikt

20K-ig keresek 2.1 hangfalszettet.
Ezt néztem ki [link]

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#12582) __H4X0R__ válasza Ace Ventura (#12581) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

Genius 1255A ? :)

www.kristofnagy.com

(#12583) Ace Ventura válasza __H4X0R__ (#12582) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Az 2.0, és nem fekete :)

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#12584) __H4X0R__ válasza Ace Ventura (#12583) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

Ja, neharagudj, azt nem olvastam h 2.1 kell. :)) Tapasztalatom e termékről nincs, de 20k körül mindenképp Genius/Logitech cuccokban gondolkodj.

www.kristofnagy.com

(#12585) Tothgera30 válasza Ace Ventura (#12581) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Ez nem fér bele :F ?

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#12586) Ace Ventura válasza Tothgera30 (#12585) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Sajna nem.
De lehet maradok a 2.0-nál.
Egy Edifier 1900TII-t cserélek helyhiány miatt.A szatelliteknek kicsi helyem van, a mélyet tudnám hova tenni.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#12587) harry válasza Ace Ventura (#12586) üzenetére


harry
veterán

Akkor eladó lesz az R1900T II? Ha igen, dobhatsz egy privit :) Igaz egyelőre csak ilyen 'nézelődés' szinten érdekel.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#12588) dudika10 válasza Ace Ventura (#12586) üzenetére


dudika10
veterán

Hangban az árkategória összes versenyzője visszalépés lesz.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#12589) JoinR válasza harry (#12587) üzenetére


JoinR
senior tag

Már elhoztam tőle tegnap :))

Sajna a kis szatelitek+mélynyomóval a közép kimarad, viszont játékra-filmre még mindig jó lehet. Fizikailag képtelenség kis hangfalból jó hangzást kihozni, bár már láttam (neten) 1-2 superslim asztali hangfalat, ami elvileg méretéhez képest nagyon jól szól, bár nem tudom, beleférne-e 20k-ba.

(#12590) Tothgera30 válasza Ace Ventura (#12586) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Én nem adtam volna el, innen már csak lefelé vezet az út. Talán érdemleges megoldás egy Creative GigaWorks T-20-as lenne, ami kicsi és még szépen is szól.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#12591) _tRebroN_ válasza JoinR (#12589) üzenetére


_tRebroN_
tag

Ugye itt meg kellene határozni mi a kicsi...mondjuk a közép mély mérete 5 colnál kisebb? :U

(#12592) Ace Ventura válasza harry (#12587) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Ide feltettem 3 napja, kb.Le is csaptak rá:)

Tothgera30
A helyzet az, hogy nem fértem el tőle.Egy kisebb szatellites kellene, meg egy mélynyomó alulra.Annak lenne helye.
Nézegettem a T20-at is, de az meg nem fekete, hanem szürke.Bár a franc se látta rendesen.
Egyenlőre ezzel szemezek.

[ Szerkesztve ]

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#12593) dudika10 válasza Ace Ventura (#12592) üzenetére


dudika10
veterán

Az összes T20 fekete, az előző széria volt szürke.

Mint már mondtam, mindegy mit választasz, ilyen áron az összes visszalépés lesz.
A z523 sem egy nagy csoda... tejfölösdoboz hangja lesz az R1900 után.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#12594) Tothgera30 válasza Ace Ventura (#12592) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Azt a 2.1-es Logit felejtsd el. Vedd meg a T20-at azzal nem fogsz akkorát csalódni. Bár én inkább egy nagyobb pc asztalt vettem volna, mint hogy lecseréljem az 1900-ast.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#12595) Ace Ventura válasza Tothgera30 (#12594) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Egyik ismerősömnek egy Logitech X-210 van, és nem is szól rosszul.Pedig asz egy olcsó hangfalszett.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#12596) _tRebroN_ válasza Ace Ventura (#12595) üzenetére


_tRebroN_
tag

Viszonyítás kérdése az egész...mihez képest szól jól. :U

(#12597) Tothgera30 válasza Ace Ventura (#12595) üzenetére


Tothgera30
Ármester

T-20 vagy az 1255A sokkal-sokkal szebben szól.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#12598) JoinR válasza Ace Ventura (#12595) üzenetére


JoinR
senior tag

Anno nekem is volt X-210, és az árához képest tényleg jól szól. Azért nem lehetett összehasonlítani a Genius 2000X-szel.

(#12599) denko


denko
senior tag

sziasztok!
15e. ft ig milyen 2.1 est ajánlatok?

most ezzel szemezek..vélemény?:
http://www.aqua.hu/philips-spa530000-hangszoro-124703.html

köszi

(#12600) Ace Ventura


Ace Ventura
addikt

12553-ra valaki?
1-2 napon belül rendelnék.Kéne infó.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.