Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11401) nexus6 válasza Plexicushio (#11369) üzenetére


nexus6
aktív tag

hello, köszi a választ
tegnap voltam egy sony boltban véletlenül és meghallgattam egy sony srs d5-öt. 13990 volt az ára, egész kellemes 2.1-es volt. sajnos genius sp hf1255a-t még sehol nem találtam hallgatásra (mammutban volt, csak nem lehetett meghallgatni). az e-s boltban meg a logitech x523-at hallgattam, az is kellemes, csak az már árban sok.

Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)

(#11402) zed juron válasza harry (#11398) üzenetére


zed juron
aktív tag

Okay.

Ennek ellenére ennél azért többre számítottam, és bocs ha a megadott linket nagy lózungnak tekintem.

Ezzel az általános véleménnyel inkább ne is lenne a topik, meg bármilyen fórum létre is megkérdőjelezett. Tényleg, miért is akkor a topik?

Az én egyszerű véleményem szerint – és még sokan osztják ezt - ugyanis 400.000 Ft alatt nemigen létezik normális 2.1-es hangrendszer, és márkának is minimum Adam vagy Genelec az ajánlott, ettől csak egzotikusabb nevek lehetnek az eltérőek felfelé. Én az Adam A7 monitorokat Sub10 mélynyomóval preferálom, mint aki szintén nem milliomos.

Szóval ez a 10.000 Ft alatt vagy 20.000 Ft netén 40.000 Ft. ennek fényében ugyanilyen értelmetlenség – lásd link.

Gagyi az egyik is meg a másik is.

A hangjuk is vacak, tegnap a MM-ben hallgattam egy 60.000 Ft-os Geniust és egy 12.000 Ft-os Trustot: az egyik sz@r volt a másik nagyon sz@r volt, tehát mindkettő fájt. Bizony ebben a kategóriában pl. a Harmann Kardon is elég bénaság, legalábbis szerintem elég vacak a hangja.

Mégis, ennek ellenére van úgy, hogy az ember egyszerű számítógépes dolgokra egyszerű és olcsó cuccokat akar venni, de méghozzá úgy, hogy nem akar sok pénzt rááldozni, és bár lehet hogy furcsa, mégis a kategórián belül a „jobbat” karja megvenni. A „jobb” szóban sok minden benne lehet: ár, hangminőség, építési minőség, esztétikum, tartósság.

Tehát igenis van értelme annak hogy vannak ilyen gyártók és termékek, mert nem mindenki fog 400e-ért hangrendszert venni otthonra a vacak laptopjához, vagy asztali gépéhez online játékot játszani vagy netezni. Vagy akinek van jobb, az is vehet mellé egy rosszat, mert a TV-ben sem zavarja az embert hogy nem lineáris frekvenciamenetre törekedtek a tervezők.

De van némi-nemű különbség a klf. gyártók klf. termékei között és én, mint aki a gagyiban nem vagyok jártas, kértem volna segítséget személyes tapasztalatra számítva.

Pl. hogy Trust Tytan esetleg műszaki szerencsétlenség, mert elromlik, búg, füstjeleket ad, vagy bejön rajta minden előzetes csatlakoztatás nélkül a Kossuth Rádió.

De az is jó, ha azt mondják mint ahogy mondják a népek a Genius Z323-ra illetve Philips hasonló árú termékére hogy nagyon jó ár értékű, etc.

Szóval elnézést kérek a fenti hosszú szólamokért, de továbbra is várnék némi-nemű véleményt olyanoktól akinek esetleg van is, és esetleg össze is tudja már hasonlítani valamilyen alapon mással. Trust Tytan 2.1 amiről még mindig szó volna a 16.000 Ft-os árkategóriában.

Én értékelném ;)

(#11403) Teaway válasza zed juron (#11397) üzenetére


Teaway
veterán

"- mágnesezett hangszórók "

Ez milyen tulajdonság, hogy külön ki kell emelni?

Nincs itthon csokid??

(#11404) harry válasza zed juron (#11402) üzenetére


harry
veterán

Nem látom a problémád :D Ott van az első postban a különböző árkategóriák legjobb ajánlatai, amik bizonyítottan jók adott áron, és ezért ajánlottak. Majd ha jön valaki, és a linkelt hangfalad össze tudja hasonlítani ezekkel, akkor neked az jó lesz. Így, hogy ez meglehetősen valószínűtlen, javaslom maradj annál, hogy bízz a többiek véleményében (és ezért topic, mert sokan használjuk ezeket a falakat, valamilyen összehasonlítási alappal, kinek több, kinek kevesebb), és adott áron inkább ezek közül válogass. Pl. 2.1 a tizen-ezres kategóriában bizonyára azért nincs, mert ott a két linkelt sztereó rendszer jobb ár/érték arányban, míg a húszon-ezres kategóriában már érdemes lehet ilyet venni.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#11405) schweini1337


schweini1337
csendes tag

HELLO!

Még mindig keresek occcón 2.0 vagy 2.1 -et. Kinéztem kettőt:

- JBL Creature 3
- Modecom 2111

Mi a véleményetek, infotok a két cuccról?

Üdv!

(#11406) 5ent1nel válasza zed juron (#11402) üzenetére


5ent1nel
aktív tag

Sztem vedd meg.
Ha neked lesz, úgyis szar, ha meg másnak, remélhetőleg nagyon is jó.... :)

(#11407) zed juron válasza harry (#11404) üzenetére


zed juron
aktív tag

Ez több mint komolytalan számomra mivel engem továbbra sem érdekelnek azok - olvasd el kérlek még egyszer a postomat illetve az eredeti postomat is.

Ilyeneket kijelenteni hogy 2.1-es rendszer nincs 20k alatt meg egyéb hasonlóak... Ha laikusi vélemény volt, akkor O.K., de ezen túl ne vegye már senki komolyabban. Mondom hogy 400-500e körül (tekintettel az euro árakra) nincs értelmes 2.1-es rendszer.

Mert ha nincs 2.1 hangfalrendszer 20e alatt, akkor 2.0 hangfalrendszer sincs 20e alatt. Ráadásul beszélgethetnénk arról hogy ugye a basszus hangokat nehezen érzékeli az ember sztereoban, tehát felesleges kettőt belőle, így elviekben - és gyakorlatban is - a 2.1 -es rendszer mindig olcsóbb mint egy hasonló frekvencia menetű 2.0-s.

Szóval teljesen értelmetlen ez a rangsorolás.

Másik.

Nekem az a tapasztalatom (de van re egy MÉM elmélet is) hogy néhányan megvesznek valamit, és mivel ők vették meg az egojuk kizárólag 5 csillagosra engedi pontozni a saját maguk RND módon megvett terméket. Ennek hangot is adnak, ezt mások elhiszik, aztán a kereskedők csodálkoznak a legjobban azon hogy XY termék valamiért brutálisan elkezd fogyni. És igazából más objektív oka nincs rá, mert semmivel nem jobb mint a többi.

[ Szerkesztve ]

(#11408) zed juron válasza 5ent1nel (#11406) üzenetére


zed juron
aktív tag

Megrendeltem. ;) Végülis ha nagyon vacak az sem baj, mert jó úgyse lehet semelyik sem igazából. Majd elmondom a tapasztalatokat, hogy bejön -e rajta pl. a BBC.

:D

[ Szerkesztve ]

(#11409) dudika10 válasza zed juron (#11407) üzenetére


dudika10
veterán

Olyan 80Hz körül kezded el elveszíteni az irányokat, de továbbra is megmarad, csak nem olyan mértékben mint a magasabb hangoknál. Ilyen tekintetben sokkal előnyösebb a 2.0 mint a 2.1 mégha fél milláról is beszélünk...

A 2.1-ből a .1 értelme, hogy azokkal a mély hangokkal kiegészítse a hangképet, amiket a sztereo pár már nem képes megszólaltatni. Ha ez 80Hz felett történik, akkor komoly problémák lesznek, ld fenn.
A PC-s 2.1-eknél ezt általában átértelmezték a gyártók, a cél az lett, hogy minél búgósabb, minél "dögöseb" legyen a hangzás, ami mondjuk ki, szar.
Ha a szatelitek mérete nem ér el egy bizonyos szintet, akkor a fizika törvényeiből kifolyólag a crossover frekvencia magasra (bőven 80Hz fölé) kerül, mert a szatelitek f3 pontja is magasan lesz. Ilyen esetben ismét fennáll, a 'szar' helyzet.
Persze nagy szatelitekkel is el lehet jutni ehhez a helyzethez.

Ezek mellé ha odarakjuk azt, hogy a rendszerek többsége egy bassreflex vagy egy bandpass ládával rendelkezik, amiket hangolni is kéne és ezt a gyártók nem teszik meg (vagy direkt elhangolják, nem kérdeztem őket még erről), akkor a 'szar' helyzet még szarabb lesz.

Erre remek példa a drága és rossz Logitech z2300, aminek lényegében egyik része sem használható.

Az ajánlott Edifier-ek ebből a szempontból (és más szempontból is) sokkal jobbnak mondhatóak. Ezért is ajánlom én például őket.

A rendszerek mindenképpen kompromisszumosak. 2.0 felépítés esetén elveszítjük az igazán mély tartományokat alsóbb (és jóval drágább) kategóriákban (is).
2.1 felépítésnél a mélynyomónak lehet kiegészítő szerepe, amire eredetileg szánták és mindent elnyomó szerepe. Ebből elég könnyen levezethető, hogy egy nagyon szar 2.1 sokkal inkább kompromisszumos mint egy rossz 2.0 azonos áron.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#11410) harry válasza zed juron (#11407) üzenetére


harry
veterán

Ahogy gondolod, ha jönnek a szakik, majd segítenek, ha nem, akkor én továbbra is a listánál maradnék.

Választás:
- én pl. a 1255a-t vettem, ennek ellenére látom a negatívumait, és ezeket is leírtam, többször is.
- többen vannak, akiknek a kezei ("fülei") között ezek közül több is átment, így van hasonlítási alapjuk, és nem is elfogultak, és így javasolják ezeket.
- Szerintem inkább az ilyen kuriózum típusokat veszi meg 1-2 ember, akik, összehasonlítási alap nélkül, és mert nekik ez van, javasolni fogják, aminek így meg megint nincs sok értelme szerintem.

De én nem akarlak lebeszélni, ahogy gondolod.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#11411) mrmft


mrmft
senior tag

Adoo egy 4ohm, 80-20000Hz et tudo regi Orion HS 9 Mambó hangfalszettem tokeletes gyari allapotban. Mivel nincs mivel hajtanom arra gondoltam, hogy egy aktiv melyladaval (pl. egy 2.1 szettbol) ossze parositanam. Milyen ladat ajanlanatok ehhez. Fontos lenne, hogy a lada erosito resze meg tudja hajtani a HS 9-eket is. Felhaszalas foleg film nezes lenne.
Koszonom.

(#11412) harry válasza mrmft (#11411) üzenetére


harry
veterán

Én ezt meglehetősen pazarlásnak érzem... mármint, egy ~10k-s szett mélyládája nem hiszem, hogy méltó lenne ide hangzásban (bár nem igazán ismerem a típust, de feltételezem, valamilyen rendesebb hangfalpár), egy 25k-s szettnél meg kár lenne a két szatelitért. Esetleg valami egyszerűbb erősítő? Ahhoz is van amúgy topic. Vagy mennyit szánnál erre?

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#11413) mrmft válasza harry (#11412) üzenetére


mrmft
senior tag

4 ohm 25/30W ehhez sztereo erositot nem egyszeru talalni, valamint a filmekhez utosebb melyeknek orulnek. Ezert gondoltam, hogy igy 2 legyet uthetnek egy csapasra. http://hu.wikipedia.org/wiki/Orion_HS-9_Mamb%C3%B3 rola van szo. Azt nem tudom egyantalan erdmes-e ebben gondolkodnom.

(#11414) qfm


qfm
senior tag

Sziasztok,

tervezem egy normálisabb hangfal beszerzését. Mivel a 1255A-t annyian ajánljátok, ebben gondolkozok főleg. Jó hangfalam még nem volt, de fülhallgatóknál találkoztam olyannal, hogy sennheiser cx500 után, egy gyengébb fülesre kényszerültem, és olyan volt mintha a számokból eltűntek volna a legmagasabb hangok, és a legmélyebbek. Egyáltalán nem nyújtotta ugyanazt az élményt mintha ott lennék. (remélem valaki érti mire gondolok) Ezzel a hangfallal kell hasonlóra számítanom?

Köszönöm

(#11415) audi100td


audi100td
nagyúr

Eladóvá vált a Genius 1255A-m, nincs 2 hónapos, ha esetleg valaki pont ilyenre vadászik, részletek aprón...

Eladás oka: komolyabb cuccra váltok, sztereó erősítő+hangfal.

[ Szerkesztve ]

(#11416) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok!

Mi lehet a kínja a Creative T20-asomnak, ha maga a hangszóró nem hajlandó megszólalni, de ha fülhallgatót dugok a kimeneti aljzatba, akkor onnan jön a zene, és a bass/treble/volume kapcsoló működik rendesen, ki/bekapcsolni is lehet, világít is a led.

Tehát a hang bármilyen forrásból eljut a hangszóróba, és onnan fülhallgatón még ki is jut, de maga a hangszóró nem szól. :(

Remélem, tudtok valamit segíteni!

Üdv:
Mauzes

UPDATE: ahogy próbálgattam össze-vissza, visszajött a hang. Jó is sokáig, aztán egyszer csak elhallgat, és akkor megint, mintha rossz lenne. Aztán valahogy visszajön, és szól tökéletesen. Most ez mi a nyavaja? És mindig akkor jön vissza, ha valamit csinálok (ki/bekapcs, fülhallgató bedug/kihúz), tehát nem csak úgy magától akadozik.

[ Szerkesztve ]

(#11417) qfm válasza Mauzes (#11416) üzenetére


qfm
senior tag

Volt egy ugyanilyen hibával küzdő hangfalam, csak sokkal gyengébb minőségben. Annál az is működött, hogy mikor elhallgatott, nagyon nagy hangerőn kellett rajta valamit elindítani, hirtelen hallatszott, hogy elkezd szólni, utána normál hangerőn is működött egy ideig.

(#11418) Khelben válasza qfm (#11417) üzenetére


Khelben
nagyúr

Nekem a kocsiban csinálta ezt az egyik hangváltó. Bekapcsoláskor fel kellett tekerni kb. közepes hangerőig, akkor megszólalt, utána már ment rendesen halkabban is.

(#11419) Luckies


Luckies
csendes tag

Hello!

Genius SP-HF2020 2.0 hangfalakat mennyire ismeritek?
Edifier r1900 és a Genius között gondolkozom, igazából a kinézet az, ami sokkal jobban húz a Genius felé.

Szóval.. mennyire jó hangfalak a Genius 2020-ak? Eidiferhez képest milyenek?

Még annyi kérdésem lenne, hogy egy ilyen 2.0-ás dologhoz milyen hangkártya az, ami már elégnek mondható?

Főképp zenehallgatásra (Rock, Metál) és játékra használnám.

Köszi!

(#11420) GaborGh válasza Luckies (#11419) üzenetére


GaborGh
őstag

Edifier jobb ebben az árkategóriában...

Hangkártya pedig, Asus Xonar DS/DX

(#11421) Luckies válasza GaborGh (#11420) üzenetére


Luckies
csendes tag

Köszi a választ! De meg tudnád mondani, hogy miért/mitől jobb?

Erre a hangkártyára gondoltál pl?
http://www.pcx.hu/termek/asus-xonar-ds-hangkartya-41930

Olcsóbb megoldás nincs esetleg? Vagy nem érdemes olcsóbbat venni egyáltalán?

(#11422) GaborGh válasza Luckies (#11421) üzenetére


GaborGh
őstag

Ha egy kicsit visszaolvasol már sokat volt boncolgatva ez a témakör...
Az okosak jobban leírták, mint ahogy én eltudnám mondani. :)

Olcsóbb hangkártya a DG, de az inkább fülesekhez ajánlott, az alatt pedig már csak az integrált van...

(#11423) Luckies válasza GaborGh (#11422) üzenetére


Luckies
csendes tag

Rengeteget olvastam vissza a topicban, de a Genius 2020-ról alig találtam valami véleményt, részleteset meg egyáltalán nem. Ezért mertem rákérdezni. :)

(#11424) ronson válasza Luckies (#11423) üzenetére


ronson
őstag

Közvetlen tapasztalat még senkinek nem volt innen a Genius 2020-al.

(#11425) GaborGh válasza Luckies (#11423) üzenetére


GaborGh
őstag

Biztos vagyok benne, hogy Dudika már boncolgatta ezt a 8 hangszórós témakört, mert olvastam, de sajnos most nem találom és nagyon lehúzta, mivel tapasztalatai szerint ebben az árkategóriában ezt nem lehet normálisan kivitelezni...

De szerintem nemsokára megérkezik és saját maga számol be a tapasztalatairól, mint az egyik legautentikusabb hang itt a topikban...:K

[ Szerkesztve ]

(#11426) GaborGh válasza Luckies (#11423) üzenetére


GaborGh
őstag

Addig is egy kis olvasni való :)

Vannak itt, sokkal ajánlottabb modellek is...

[ Szerkesztve ]

(#11427) Luckies válasza GaborGh (#11426) üzenetére


Luckies
csendes tag

Nem rossz cikk, lehet ez is elég volt a döntésemhez.

Egyébként Xonar D1-ről mi a vélemény? Jobb a DS-nél? Érdemesebb inkább egy olyat venni, Edifier r1900ashoz?
(tudom, hogy nem a hangkártya topicban vagyunk, de ha már úgy is témánál vagyunk...+félig meddig azért idevág:) )

(#11428) GaborGh válasza Luckies (#11427) üzenetére


GaborGh
őstag

Ha már a DS-t is sokalltad, miért szeretnél D1-et venni?

Egyébként nagyjából azonos kategória tudtommal...

(#11429) Luckies válasza GaborGh (#11428) üzenetére


Luckies
csendes tag

Azért, mert kicsit utána olvasgattam a hangkártyáknak (főleg Asusok), és belátom, hogy ezek tényleg kb a minimum. A DS és D1 közötti 3-4 ezer forint pedig megérné már a pluszt, ha értékben is jobb annyival. Vagyis épp ez a kérdés.

(Azért sokalltam elsőre a 10k+-t, mert a hozzá nem értésemnek köszönhetően azt hittem, hogy ki lehet jönni pár ezerből is..:) )

[ Szerkesztve ]

(#11430) audi100td válasza Luckies (#11429) üzenetére


audi100td
nagyúr

Nézz körül aprón, szoktak lenni D1-ek/DX-ek 10-12 körül, mondjuk egy jó alaplapihoz képest (pl. ALC889) olyan óriási különbség nincs, legalábbis genius 1255A esetén ezt tapasztaltam, az Edifier-hez már jól jöhet egy hangkártya.

(#11431) dudika10 válasza Luckies (#11423) üzenetére


dudika10
veterán

Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

Van egy spekuláns hosszabb hsz-em a témában, de mivel spekuláció volt (ami jogos volt és be is jött a papírforma) ezért nem linkelném és nem is keresem meg.

Egyszerű példa: egy komolyabb belépő szintű motorcsónak mondjuk 10M HUF. Jön egy cég, aki aztmondja, hogy ugyan ezért a 10M HUF-ért ad neked tengerjárót medencével, bárral, golfpályával, repülőgép leszállóval és minden földi jóval. Szerinted? :N

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#11432) GaborGh válasza dudika10 (#11431) üzenetére


GaborGh
őstag

Én az utóbbit kérem... :P
Hihi :D

(#11433) dudika10 válasza GaborGh (#11432) üzenetére


dudika10
veterán

És csodálkozni fogsz ha elsüllyed, szétesik alattad, elromlik, vagy a golfpálya használhatatlan a medence meg lyukas? :)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#11434) GaborGh válasza dudika10 (#11433) üzenetére


GaborGh
őstag

Te olyan ünneprontó vagy, most teljesen lelomboztál, pedig már beleéltem magam, hogy a Balatonon kipróbálom a szép új sárga tengeralattjárómat... :O

Csúnya Dudika :P

[ Szerkesztve ]

(#11435) Tybtsee


Tybtsee
csendes tag

Sziasztok! SAL 20 active erről van valakinek valami tapasztalata? Előre is köszi

(#11436) GaborGh válasza Tybtsee (#11435) üzenetére


GaborGh
őstag

Sajnos nem tartozik az ajánlott vételek közé, ebben az árkategóriában Edifier 1600/1900 a jó választás...

(#11437) Tybtsee válasza GaborGh (#11436) üzenetére


Tybtsee
csendes tag

Köszönöm, viszont olyasmit keresek aminek a magassága 50-60cm között mozog esztétikai szempont miatt (meg van a kialakított helye) Ilyesmit tudtok esetleg ajánlani?

(#11438) GaborGh válasza Tybtsee (#11437) üzenetére


GaborGh
őstag

Sajnos álló hangfalakat, ebben a méretben és árkategóriában nem tudok mondani, csak azt tudom javasolni, hogy az esztétikát nem szabad a minőség fölé helyezni... :N

(#11439) redbull86 válasza Tybtsee (#11437) üzenetére


redbull86
aktív tag

http://www.argep.hu/trend/MODE/MODECOM-MC-HF100.html ezt esetleg ???

Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2

(#11440) Laca19 (a) válasza Tybtsee (#11437) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Esetleg 2.1-es rendszerbe: LG HT44C.
Sztereo hangszóró magassága: 58 cm. Igaz el kell helyezni egy mélynyomót is pluszba.
Kép róla:
Kép 1
Kép 2

http://www.diesel.com

(#11441) burriebonz


burriebonz
tag

Hali mindenkinek! Egy ideje erősen tervezgetem egy Jbl creature III beszerzését de konkrét véleményeket eddig nemnagyon találtam róla, tehát ha valakinek volt már ilyennel dolga leirhatná a tapasztalatait. A válaszokat előre is köszönöm.

(#11442) burriebonz válasza Teaway (#11403) üzenetére


burriebonz
tag

Na most lehet hogy hülyeséget mondok, de mintha lenne olyan hangszóró amelyikben nem permanens mágnes van. Speciel én még sehol nem láttam ilyet de mintha sejlene valahonnan.

(#11443) nexus6


nexus6
aktív tag

megvettem a sony srs d5-öt. szerintem eléggé kellemes lett, itthon is kipróbáltam. a budapesti örs téren levő boltban meg lehet hallgatni, akit esetleg érdekel.

Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)

(#11444) Pistabaaa


Pistabaaa
aktív tag

Sziasztok!

Gyors kérdés: Klipsch Promedia 2.0 hozza azt a szintet, amit a Gigaworks T20 II? Esetleg jobb is nála?

Köszi!

(#11445) Ti4x


Ti4x
aktív tag

Sziasztok!

Anyukámnak szeretnék venni karácsonyra egy hangfalpárt, esetleg 2.1et a laptopja mellé. Pénzem igazából lenne rá, akár 30at is ki tudok adni, csak kérdés, hogy mi mennyire éri meg a felárat... Anyukám főleg zenét hallgat rajta, nem egy audiofil, mint én, de azért szeretném, ha élvezetes lenne a zene rajta, meg az a pár film, amit megnéz.
Egyenlőre a laptop hangkártyájáról menne a cucc, de később vennék egy külső, USBs Asus hangkártyát hozzá, ha drágábbat, jobbat vennék és azzal jobban szólna majd.

Láttam az első Hszt, amiben a Genius SP-HF 1255A-t és az Endifiereket ajánljátok. Mekkora a különbség zenei élményben eközött a Genius között és mondjuk egy Edifier HCS2330 2.1 között? 20e forint a különbség kb. Megérné, ad annyival jobb hangzást az Edifier?

[ Szerkesztve ]

nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...

(#11446) harry válasza Ti4x (#11445) üzenetére


harry
veterán

Nos, nekem általában megfelel a Genius (persze mindig szívesebben hallgatna az ember egy jobb cuccot, csak a kétszeres felárat kicsit sokallottam), igazából szerintem Anyudnak is jó választás lehet.

"nem egy audiofil, mint én"
Így gondolom nehezedre eshet valami olcsóbb cuccot venni :D De szerintem Őt ez nem zavarná. Persze ha nem számít, és van rá keret, akkor mehet a drágább, baj nem lesz belőle.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#11447) Ti4x válasza harry (#11446) üzenetére


Ti4x
aktív tag

Jaja, biztos jó a Genius, faternak a gyengébb, egy hangszórós változat van (nem HF) a laptopja mellé. Az is egész szépen szól, de azért jobbat szeretnék és most minden irányban gondolkodom, úgy egyáltalán szeretnék valami igazán jót venni anyámnak.
Az az Edifier HCS2330 nagyon jónak tűnik, olvastam róla most egy audiofil gyerek tesztjét, aztán eléggé megfogott : [link]

Nekem egy jóféle 5.1 házmozi rendszerem van, mindent külön vettem, erősítőt, hangfalakat, subot és tudom, hogy hatalmas különbségek vannak a hangrendszerek között. Kellett spórolni hozzá, de egyszer kell megvenni és ég és föld a különbség a Tescos bögreszettek meg e közt.
Úgy gondolkodom, hogy ha anyámmal youtubeot nézegetünk, akkor szeretném, ha nem is ennyire, de azért hallható legyen a minőség. Most igazából az a kérdés számomra, hogy melyik ársáv mekkora különbséget ad. Ha a 30 ezres Edifier a Genius 1255A-hoz képest ad +10-15-20% különbséget, akkor egyáltalán nem éri meg...
Mennyivel jobb, meg tudná valaki mondani?

[ Szerkesztve ]

nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...

(#11448) Pistabaaa válasza Pistabaaa (#11444) üzenetére


Pistabaaa
aktív tag

erre valaki?

(#11449) Ti4x válasza Pistabaaa (#11448) üzenetére


Ti4x
aktív tag

Szia!

Honnan vennéd a Klipsch-et? Én is nézegettem, olvastam tesztet róla és messze a legjobbnak írták ebben az árban. Csak sehol sem találtam boltban...

nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...

(#11450) harry válasza Ti4x (#11447) üzenetére


harry
veterán

Nos nem tudom, ezt mennyire lehet általánosan megítélni... legjobb lenne nyilván meghallgatni őket valahol, de itt is van a topicban 1-2 ember, akik hallottak már több szettet is.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.