- Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- WLMouse Strider gamer egér - Artisan FX Type 99 egérpad bemutató
- A „két Kína” között - A Matsu-szigetek
- ChromeOS Flex operációs rendszer telepítése lépésről, lépésre.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nalimir
csendes tag
válasz
redbull86 #21788 üzenetére
3 hónapot Németországban kell töltenem, ezért gondoltam, hogy ide veszek egy Edifier R1900TII-t, hogy ne a notebook kiváló hangszóróit kelljen hallgatnom.
Miután hazaértem és úgy állok, akkor az Edifiert eladnám otthon, hogy lecseréljem a Prodipe-ra.
Így valaki otthon jól tudna járni, hisz jó áron tudna hozzájutni az egyébként nem annyira elérhető Edifier-hez, nekem meg szinte ingyen volna 3-4 hónap zenehallgatás.
Kábelekért szétnézek itt helyben, mert bár Saturn, meg Conrad van, de a Kácsát hírből sem ismerik -
ArGab
őstag
válasz
redbull86 #21766 üzenetére
Az asztalon van egy kis emelvény/polc, a súly nem lesz gond, alatta van az emelvény lába. De csak 85 centi a hely, 53 centi amit a monitor elfoglal, marad 16-16. Reméltem hogy az ívelten kiemelkedő oldala miatt talán lesz elég hely, ha balra és jobbra "lelóg", és a talpa még az emelvényen marad.
#21767: Edifier R1600T Plus
-
JoinR
őstag
válasz
redbull86 #15350 üzenetére
Szerintem ez kicsit többet tud, mint amire neked szükséged van. Schawo kommentben dicséri, én hiszek neki, de ilyen árkategóriában van mondjuk az én hangkártyám is USB-változatban: Audiotrak Prodigy Cube, én mindenképp ajánlom. Ahogy érzed, szerintem fölösleges ennyit ellőni rá, főleg ha úgyis csak a digit kimenet kell, ami mindegyiken kb. ugyanolyan lesz.
-
-
harry
veterán
válasz
redbull86 #13080 üzenetére
"nincs ilyen baj"
Milyen baj? Most mondta, hogy van táp, és noti hangkártya, ez tökéletesen jó a 1255-nek, ami azért csak komolyabb fal, mint az R600-as.
Pocok9b: keress rá a logitechre, láthatod, hogy nincs különösebben az ajánlottak környékén sem... ott az első hozzászólásban az ajánlott 2.1-es Edifier ilyen árban.
-
dudika10
veterán
válasz
redbull86 #12539 üzenetére
Ha párra vonatkozna az ár, akkor szerinted megjegyeztem volna?
Attól függetlenül, hogy egy rendes PA felszerelés drágább, nem helyettesítheted nearfild monitorokkal.
Ha az embernek nincs pénze jó traktorra a szántáshoz, akkor nem vehet helyette suzukit, mert az olcsóbb. -
Pantok
aktív tag
válasz
redbull86 #12338 üzenetére
Jobb lenne kicsit jobban hátradőlne a hangfal.
Én sem vagyuk fúrás híve de azért egy 1.5-2kg-s doboz nincs ragasztóm ami megtartana ott ilyen kis felületen (max ideiglenesen, és spec alváskor pont a hangfalak alatt van a fejem, így inkább nem kockáztatnék)
Lehet még kitalálok valami jobbat, esetleg szöget bezárva a fal és a polc közé, kcisit gagyibban néz ki de talán könnyebb megoldani és nem lenne ennyire forma függő a választás.
-
Pantok
aktív tag
válasz
redbull86 #12336 üzenetére
Lehet nem a legjobb választás lesz a dologra.
Majd még keresgélek, alapból szerintem nincs szükség ennyire drágára amennyit használom, ha minőséget akarnék hallgatni felvenném a fülest.
A legjobb lenne méretileg egy amolyan notebook hangszóró méretű dolog, csak persze azok mind usbsek, én meg telót dugnék rá jackel. -
Pantok
aktív tag
válasz
redbull86 #12333 üzenetére
A súly még megoldható de szerintem meg kéne fúrni a dobozt, pakoltak oda valamit?
Szerintem túl élem mély nélkül, bár zenére használnám de egy 2k-s sony fülhallgatót cserél le, nem hiszem hogy alulmúlná.Gyakorlatilag egy amoylan olvasó sarkot alakítok ki vele, kb csak olvasás mellé menne egy kis zene belőle.
-
dudika10
veterán
válasz
redbull86 #12272 üzenetére
Az enyem anno egy ismerosom vette at nagyon barati aron.
Egy nagyon gyenge siemens 2.1-es vackot cserelt le. Az elejen furcsalta, de azota is hasznalja.Kis helyre jo valasztas. Ha van hely, akkor viszont jobbat is talalhatsz.
Szerk.: g@bo-nak akartam valaszolni csak felre ment. Telefon...
-
-
válasz
redbull86 #12083 üzenetére
Te csibe
Én tudom hogy neked 1800A d van. De a másik csibe is írta, hogy észrevette a jelenséget az 1800A nál is
Én meg tapasztatam a jelenséget a 1255A nál
Nah de ha már itt tartunk. Egy összehasonlítást rittyenthetnél logoutra az 1800A kontra R600 Ha kell még segítek is megírni
Most milyen íráshibákról beszélsz? Én olyan sépen írok
-
válasz
redbull86 #12078 üzenetére
Mert sasolni és hallgatni kell. Én a 1255A nál simán kihallottam... Nem viccből mondjuk.
Egyszerre mozog a membrán. Nyilván ha nem full STEREO az adott műsor. Tehát más más hang jönne a két oldalon. De egy sima zenénél. Az fura lenne ha nem egyformán mozogna a membrán azonos dallamnál. Csak az aktívoldali nagyobbat lendül mint a passzív oldali, mert szelel ezért nagyobb a reflex... -
-
-
válasz
redbull86 #12064 üzenetére
Saját talpasztalatom alapján, hangerőben és basszusban elmarad a 1255A tól az Edi R600. Minőségben viszont köröket ver rá. És érzékenységben is nyilván. Az más tészta,hogy nincs hangerő poti, nincs hangszínszabályzás se fejhallgató csatlakozó. De ettől eltekintve szerintem az Edi R600 a Genius 1201A szintjét hozza
Felépítési minőségben a Geniusok hiányossága, hogy a fejhallgató és mikrofon csatlakozó belül nincs szigetelve. Ezért ott szelel. Ezért a két hangfalacska a Passzív és Aktív között némi hangerő és dinamika különbség van. Meg is lehet nézni, hogy az aktívnak eleve jobban mozog a membránja, mivel több helyen van reflex mint a passzív dobozban.
A HCS2330 at még nem tudtam sehol meghallgatni, mindenki borzalmasan elégedett vele
Már akinek van.
Csodát nyilván az R600 tól sem kell várni, mert nem fog a szomszéd megölni. De az állad lefog esni
-
szponzor
senior tag
válasz
redbull86 #12058 üzenetére
Azért gondoltam, hogy van ilyen kirakva, mert a nagyobb Edifier-eket láttam már a pécsi Media Markt-ban. Egyik ismerősömnek anno a HSC2330-at vettük, ő is nagy megelégedéssel használja.
Még annyi kérdésem lenne, hogy ez miben marad el a 1255A-tól?(hangminőség/hangerő/összeszerelés minősége/elektronika hibái/anyaghasználat) -
válasz
redbull86 #12058 üzenetére
Szia! Így van én egy 16Nm-es szobában használom. Azthiszem hogy egy 8Nm alattibba még majdnem sok sis tud lenni
Netbook mellé, meg szerintem abszolút korrekt
Saját beépített hangkártyája van. Két darab kábel. Tehát még az is kevés van. A két hangfalat összekötő kábel nagyjából 100-110 CM nem mértem meg még
De ott körül van.
-
-
-
-
-
válasz
redbull86 #12027 üzenetére
Nekem volt MC HF 40... Vissza is vittem. Szériahibásak. Fél hangerőnél megdöglik táp oldalon... a led is majdnem kialszik és már torzított de nagyon
Legalábbis amit én kaptam akkor... Egyébként egy nagyon szép és masszív felépítésű cuccos... HF 60 ason kóstolnám meg
Én még csak most fedeztem fel. Nagyon tetszik a stílus maga az egész. a basszusgitár az ének hozzá. Tényleg Mester
-
-
-
-
-
válasz
redbull86 #11974 üzenetére
Sziasztok!
Közben nekem megjött az Edifier R600. Az első félórban sírtam olyan csúnyán szólt. Se magas se mély semmi. Aztán megjött a hangja... Most második nap kb 5 óra járatás után már 30% os hangerőnél is nagyon hangos! A középmély freki már nagyon szépen beállít. a rendes basszus még picit pattogós. De javul folyamatosan. A magas meg óráról órára tisztul.
[ Módosította: Viktor77 ]
-
-
-
-
-
-
Ace Ventura
addikt
válasz
redbull86 #11890 üzenetére
Gondolom Hajdúnánásról nem érte meg neked beutazni hogy rácsapj az asztalra, de holnap meglátogatom őket valamelyik üzletükben, és ha hepciáskodnak, akkor a fogyasztóvédelemmel megyek vissza.
Elég rusnya a hangfal, és agyon van fogdosva.Ez valami utolsó kiállítási darab lehetett. -
raus
aktív tag
válasz
redbull86 #11764 üzenetére
Hát Németországból rendeltem mert Ausztriában élek és lehet itt is kapni de nem fekete színben.
Teljesen új az A5+ nemrég jött ki. Az A5 pedig már 4-5éve abszolút kategóriagyőztes a tesztek és értékelések alapján. Csak arra voltam kíváncsi hogy van-e valakinek mert az A2-ről van is logout-os írás itt a PH-n és az is nagyon jó, ár-érték tekintetében.
Annyit kell tudni erről a cégről hogy két audiofil hi-fi mérnök alapította abból a célból hogy elérhető áron kiváló hangminőségű desktop és multimédia hangszórókat gyártson. Összesen négy hangszórót gyártanak, egy kicsit(A2), egy nagyot(A5, A5+), egy passzív kétutas dobozt(P4) és egy szubot(S8). Minden házon belül készül, a hangszórók is. Kevlár-üvegszál mélyközép és selyem dóm, erős mágnessel és jófajta lengőcsévével. Audiofil alkatrészek. Láttam képeket belülről és hifista létemre ezért döntöttem mellette. Pl toroid trafó a tápban, jófajta audiofil puffer elkók és MKP kondik a kapcsolásban, légmagos tekercsek és fóliakondik a hangváltóban, duál-monó AB osztályú tranyós végfokok benne, korrekt aranyozott RCA és hangfalcsatlakozókkal úgyhogy lehet játszani a kábelekkel. 25-ös MDF-ből kézzel nagyon jó minőségben összerakva. Amerikai cég de Kínában gyártva. És még távirányítós is, mindenféle védelemmel és lerakja magát sztendbájba ha nem hallgatod.
Szóval jónak ígérkezik. -
dudika10
veterán
válasz
redbull86 #11748 üzenetére
Mindegy, hogy az a genius egy 800A vagy egy 1255A? Mert szerintem nem.
Szólj nyugodtan, de tessék pontosan fogalmazni. Betéved ide akárki, aki egyáltalá nincs otthon a témában és azt fogja olvasni, hogy az Edifier jobb mint a Genius és máris veszi meg a rosszat véletlenül (mert igen, az Edifiernek is vannak gyengébb szériái, csak azok szerencsére nem kerülnek általában itt elő).
Azzal, hogy jót akarsz, azzal félrevezetsz esetleg mást, én meg ezt igyekszem elkerülni.
A magyartalanság és a helyesírási szabályok figyelmen kívül hagyása meg nem csak neked szól, hanem nagyon sokaknak sajnos. Elhiszem, hogy a facebookon megszokja az ember, de a fórum az picit igényesebb. Jó volna, ha mindenki bekapcsolná legalább a helyesírás ellenőrzőt.
Egy igényesebb embernek a füle ketté áll, ha olyanokat olvas, hogy "lessz", "ijen", "muszály" és hasonlók. (Ismétlem ez nem - csak - neked szól.) -
dudika10
veterán
válasz
redbull86 #11743 üzenetére
"Bár nekem egy szolid edifier van ezen is érezhetően messze jobb a hangja mint egy genius nak!"
Egy geniusnak is jobb a hangja mint egy geniusnak. Sőt, egy geniusnak is jobb a hangja mint egy edifier-nek.
Várjunk csak, melyik egyről is van szó?
Nem ártana pontosan fogalmazni...
A magyartalanság meg hab a tortára. -
dudika10
veterán
válasz
redbull86 #11574 üzenetére
Szérián belül is van egy nagyobbacska szórás és az elektromos hálózatok közt pedig aztán pláne. Ha csak egy konnektorban (hálózatban) próbáltad ki, akkor egyáltalán nem releváns.
Azért mert nem egy kategóriába sorol valaki valamit azért még nem mérhető hozzá a másik?
Nem, nem egy kategória, sem árban, sem összeszerelési minőségben, sem a felhasznált anyagok minőségében, de hangban messze nincs akkora különbség mint a többiben. -
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
redbull86 #11499 üzenetére
Semmi értelme önmagában a teljesítmény adatnak, ha nem raksz mellé érzékenységet is.
Annak meg nincs értelme, hogy többnek érződik. Ezt hívják úgy, hogy nagyobb az érzékenysége mint a másiknak.1W-al halláskárosodást is lehet okozni gond nélkül. Nálam se jön ki 1W-nál több a hangszóróból általában.
-
_tRebroN_
tag
válasz
redbull86 #11494 üzenetére
Na akkor bejáratást követően jó pár hét múlva már bátran ajánlhatod (vagy nem), ha vki kérdezi, hogy milyen esetleg egy blog bejegyzést is megér
nem olvastam vissza, de ha igaz amit dudika ír és tényleg ezt ajánlottad már itt többször 0 tapasztalattal akkor az nem igazán nyerő.
-
dudika10
veterán
válasz
redbull86 #11487 üzenetére
Akkor engem helyből érdekelne a véleményed az Edifier R600-ról.
Vagy ha nincs vele tapasztalatod akkor mi alapján ajánlod már 3. alkalommal?Aki meg "széllel szemben hugyozik", az minden körülmények között levizelve (leugatva) találja magát elég hamar. És nem az lesz az agresszív aki leugatja és megindokolja, hogy iért, hanem aki erősködik a téves igaza mellett.
-
qfm
őstag
válasz
redbull86 #11485 üzenetére
Nem feltétlen agresszivitás. Én is láttam már itt sok mindent, és volt amikor olyan adott tanácsot másnak, akinek semmi tapasztalata nem volt azzal hogy milyennek is kellene lennie. Ezt például nem csodálom, hogy nem nézték jó szemmel. Meg azt sem, mikor ajánlanak egy jó minőséget, és valaki mégis erősködik valami más mellett. Ha nem javasolják, de neki az kell, akkor nem itt kell vitatkoznia, hanem vegye meg, úgyse tudja mivel lett volna jobb a másik.
Az más kérdés, hogy az itt feltett kérdésemre én se kaptam választ, de ezt már megszoktam mostanában itt fórumon.
-
harry
veterán
válasz
redbull86 #11329 üzenetére
Helyesírás: jaj, a kifogások...
Ja, a tervezők, biztos profin be van az állítva egy 10k-s cuccon.
Kipróbáltam nyilván nélküle is, és ha nincs betömve, akkor meg - meglepő módon - ott süvít kicsit a levegő. Kérdezzétek meg dudikát, a +20k-s Edifieren is végrehajtotta a műveletet.[link]De mondom: nem nagyon zavaró, ráadásul csak sok/feltekert basszusnál jön elő, de ha már moddolásról van szó, akkor miért ne?
TheChos3nOne: gyanítom 10k-ért ennyit kaphatsz... vagy ha van is másik középben jó, gondolom az máshol gyengébb - de majd a többiek pontosítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Külpolitika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest