Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Scholes9
nagyúr
válasz redbull86 #4594 üzenetére
Hi. 80-at nem szánnék rá, akkor már z5500-at vennék, még, ha kicsi is a szobám 14nm. Elsősorban elektronikus zenére kellene, kisebb részben filmre, játékra. 40k-t, max kb, meg még nézegettem cinemat is, nemtom az lenne a jobb vagy a 2300.
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
veterán
válasz redbull86 #4679 üzenetére
Ok, köszi az infót. Ma bemegyek, megnézem a MedaiMarkt-ban, hogy milyen. Most ez van, amit gyorsan be tudnék szerezni, meg az X-230... de egyelőre nem tudom még, melyik lesz.
A Logitech-ről azt hallottam, hogy túlzásba viszi a basszust még alapon is, igaz ez vagy csak rémhír? Tulajoknak erről mi a véleménye, mert bárhol írtak róla tesztet, nem említettek ilyesmit?
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz redbull86 #5051 üzenetére
A z-3 kristálytiszta? Nem hallottál még kristálytisztát ha szerinted az a z-3 vagy pedig z-3-at nem hallottál még soha. Egy mélynyomós rendszer alapból nem lehet kristálytiszta. A z-3 szatelitje ráadásul egy egyutas kis csipogó, messze van a kristálytisztától.
Maradjunk annyiban, hogy a z-3 árához képest és kategóriáján belül jól szól, de azért valótlant nem kéne állítani.
mod: arról nem is beszélve, hogy bőven erős mélye van a z-3-nak is. Az x-230 mélynyomója nem erősebb, ráadásul nem is szól olyan szépen. Túl sok a valótlan állítás...
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
-
dudika10
veterán
válasz redbull86 #5054 üzenetére
A "kristálytisztán" és a "pc-s hangfalakon belül szépen szól" között van egy icipici különbség.
Egyébként PC-s hangfalak közt se szól olyan nagyon jól. Genius 1250x, Creative T20, T40 mind szebben szól.
A z-3-at és az x230-at volt szerencsém összehasonlítani nekem is, ugyan abban a környezetben, ugyan úgy elhelyezve, ugyan avval a zenével, egy időben. A z-3 mélyládája csak akkor szól ha kell, az x-230-é ahoz képest csak búg. Hiába hangosabb ha nem szép a basszus és torzít.
Mint az adatlapomon láthatod jelenleg is egy z3-al rendelkezem, felénél jobban még nem tekertem a potmétert, tehát nem igazán hajtom túl.Gyártói specifikációk: parasztvakítás, a valóstól igen eltérő adatok.
A jel/zaj viszonynak nem sok köze van ahhoz, hogy milyen tiszta a hangfal, bár kétség kívül figyelemre méltó ebben a kategóriában.Speciális titán hangszórók: szintén parasztvakítás. Szerinted miért nem ilyeneket használnak a profi cuccokban ha annyira jók?
-
törölt tag
válasz redbull86 #5059 üzenetére
30-40 db? Te jóságos.
Amennyit azokra ráfizettél (csak számolj mindre mondjuk 5000 Ft-ot, 150-200 ezer Ft-ra jön ki), már vettél volna valami komoly darabot. Mert ugyan az említett Yamaha jóval jobb, de azt is inkább házimozi hangfalnak tartják alkalmatosnak, és az említett összegből polcsugárzók közül vannak már elég jók is. -
dudika10
veterán
-
commanDOS
senior tag
-
Tulkas
tag
válasz redbull86 #5401 üzenetére
Szerintem jól szólna velük.A logi szatelitek nem is a legjobbak(csak x230 és z4 szatelitet hallottam eddig, tehát változhat még a véleményem), de az hogy azok nem adnak valamilyen "hangtartományt" az nem hiszem h azért lenne mert a mélynyomó "leszedi" őket, hanem mert a minőségük és a kialakításuk nem jó arra a tartományra.nekem pl a polchangfalaimtól nemigazán von meg semmit a mélynyomó, próbaképpen az audigy bass boostját beállítottam 70Hz re majd maxra tettem az erősségét, és a két polchangfal is gyönyörűen hullázott a mélytöblettől, de amikor 30Hznél próbálkoztam csak a mélytől éreztem hangerő növekedést.
"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
benvolio
őstag
válasz redbull86 #7207 üzenetére
Ha ennyire benne vagy témába azt megtudod mondani, hogy a Creative T20 Series II -től van jobb hasonló árba illetve hangzásba, akár 2.0 vagy 2.1 kivitelbe? Kivéve a fadobozos vetélytársakat, mert nincs hely az asztalomon egy Genius SP-HF 1255A-nak se.
Előre is köszi! /de bárki válaszolhat ha van ötlete, véleménye/[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz redbull86 #7221 üzenetére
Ja, igen azt elfelejtettem írni, hogy csak olyan jó aminek kéznél van a fejhallgató kimenet és a bekapcsoló, hangerő, stb. gombok, akár a szatelliteken vagy távírányítón. Korábban ezt a Genius SW-J 1200 néztem ki, de erről lebeszéltek. Ezért vagyok most a T20 mellett, ha nincs tőle jobb ami a feltételeimnek megfelel.
-
Gampa
aktív tag
válasz redbull86 #9353 üzenetére
Aha de a mély ugyan akkora mindkettöben nem???
Nekem jobban bejön külsöre a Cinema,na meg hogy a satelitek 2 utasok!
Kösz a segitséget,igy már kezd körvonalazódni a vége,bár még meghallgatom ezt az Edifiert.Ha nem gyere be akkor cinema! Azt hallotam már!
[ Szerkesztve ]
-
-
rizso
addikt
válasz redbull86 #9415 üzenetére
Tény, hogy nem egy Altec Lansing, viszont van rá garancia. És ez egy óriási előny egy olyan júzernek, aki abszolút nem ért a hangfalak szereléséhez...
Reméljük a legjobbakatEladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
dudika10
veterán
válasz redbull86 #9425 üzenetére
Hát engem eléggé meggyőz a saját fülem mellett schawo véleménye.
Hallott már jópár rendszert, van is neki jópár, talán tudja, hogy kell szólniuk.
Arról nem is beszélve, hogy nekem is volt szerencsém nem is olyan kevés ideig mind a kettőhöz egymás mellett és teljesen egyértelmű, hogy az 1255A-t választanám.
Ha jól emlékszem AMDFan is lehúzta az 1800A-t a 3000A mellett, neki is volt már pár jóval komolyabb rendszere....Minek is beszélek a nevében, úgyis itt van.
(#9428) redbull86: nekem az asztalomon voltak egymás mellett egy ideig.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz redbull86 #11292 üzenetére
Mivel nem mutattál jobbat...
Lehetne ajánlani a logitech-eket, amik a normális hangnak még csak a közelében sincsenek.
Van 2 kis csipogó, ami semmire nem jó nagyjából és van egy mélynyomó ami puffog, de mélyre nem megy.
Lehetne ajánlani a hasonló tulajdonságokkal rendelkező noname szarokat, vagy olyanokat, amiket nem lehet beszerezni itthon.
Egyébként egyik-másik modecom is használható (és geniusok közül is nagyon sok a szemét).Egy kérdés: mi az összehasonlítási alapod?
x_o_n: igen, az X210 tipikus példája a fentebb általam írtaknak. Szép a hangja? Mihez képest? Persze, az 500 forintos tejfölös dobozhoz képest szép, de ha mellé rak az ember egy normális hangfalat (azonos árban) akkor elvérzik mint a fene.
(#11298) x_o_n : mi az összehasonlítási lapod? Mert nekem az itt említett hangfalak közül szinte az összes megfordult az asztalomon. Nem tartom magam szakértőnek, de némi referenciával rendelkezem azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz redbull86 #11304 üzenetére
Ott van a listán az 1250x, nem tudom, hogy akkor miről beszélünk.
Nem tudom miből gondolod, hogy csőlátásúak vagyunk.
10k környékén az 1255A-nak csak a modecom tud ellenfelet állítani, azt meg nehezebb beszerezni általában, hol van, hol nincs. De meg lett említve nem egyszer.
20k környékén nincs jobb (és hasonlóan könnyen beszerezhető) mint a 2 edifier.
Az edifier az első, aki a relatíve olcsó kategóriában normális 2.1-et tudott (akart) letenni az asztalra. Utána már van pár alternatíva, a Swans és a Behringer formájában például. Ez helyből 5 márka 40k-ig.
A logi hangminőségben a közelében sincs a többi gyártónak, persze, nagyon jó minőségű termékeket gyárt, de ha egyszer rosszul szólnak, akkor nem lehet őket ajánlani, ellenben a Geniussal, ahol a minőség alacsony, de jól szól, azonban a hibáit is mindig megemlítjük.Nálam a csőlátás és a márkafanatizmus az 1 max 2 márkát jelent.
(#11307) x_o_n: igen, pont az az, amit általában 10k alatt ajánlani szokás.
redbull86: az 1800A megintcsak elmarad az 1255A mellett. Viszont az legalább kinéz valahogy.
Nem vagyok bolt és nincs érdekeltségem sehol. Nekem már nincs edifierem, mert már egy ideje picit feljebb léphettem hála az anyagi helyzetemnek.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz redbull86 #11329 üzenetére
Helyesírás: jaj, a kifogások...
Ja, a tervezők, biztos profin be van az állítva egy 10k-s cuccon.
Kipróbáltam nyilván nélküle is, és ha nincs betömve, akkor meg - meglepő módon - ott süvít kicsit a levegő. Kérdezzétek meg dudikát, a +20k-s Edifieren is végrehajtotta a műveletet.[link]De mondom: nem nagyon zavaró, ráadásul csak sok/feltekert basszusnál jön elő, de ha már moddolásról van szó, akkor miért ne?
TheChos3nOne: gyanítom 10k-ért ennyit kaphatsz... vagy ha van is másik középben jó, gondolom az máshol gyengébb - de majd a többiek pontosítanak.
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest