- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz
Penguin95 #84197 üzenetére
Értem, köszi.
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ha proci csere lenne a gépben akkor elvileg nem lenne gond, ugye?
Ha viszont alaplap csere, akkor már igen. Ezek átvihető licencek? Ilyen microsoftos telefonos segítségre gondolok, hogy foglalkoznak-e ilyen windowsok "átköltöztetésben"
-
Cs1csó
titán
válasz
blackmorph #84189 üzenetére
Üdv, nem rossz amit Kékes525 ír de én gördülékenyebbre vettem a figurát. Először is tisztázzuk:
- nem használok egy darab UWP-s appot sem
- külső víruskeresőt használok tehát nem defender-t
- nem használom az EDGE böngészőt sem
- nem MS fiókkal használom a gépet és nem használom a one drive-otEzeket azért fontos megjegyezni mert ennek tudható be hogy ennyi mindent szívfájdalom nélkül letiltottam:
4 dolgot hagytam meg:
Ezt azért, hogy legyen buborék figyelmeztetés ha lejön a torrent stb. a jobb sarokban különben nem lesz.Ezeket meg azért hogy a sima windows frissítések megjelenjenek. DE
- felső négy az belső hálós frissítés nincs rá szükséges (ha van több PC-d otthon elég ha egy leszedi a frissítést és a többi tőle szedi majd le belső hálón tehát ez nem rossz opció ahol több gép van)
- a 4. a beszédfelismerő modulost tiltottam
- az 5. ez a BUILD upgrade ezt is tiltottam mert mindig ha megjelenik az új build tiszta telepítéssel teszem fel de ha nálad ez nem opció akkor maradhat ha ne túl friss a géped akkor amúgy is valószínűleg csak később fogod megkapni ezt a frissítést
- 6. ezt letiltottam de nem tiszta hogy mire gondol mely appokhoz töltene le és mit
- a 7. belakott rendszeren már nem szoktam driver-t frissíteni - telepítés után vagy azzal használom amit feltesz a windows - mostanában így használom - vagy egy driver keresőt frissítőt lefuttatok telepítés után és frissítek mindent de már belakott rendszer alatt nem foglalkozom a driver frissítésekkel.
- a 8. ez pedig ha jól tudom az UWP-s app frissítő ez sem kell mivel nincs is UWP-s appom ami van azt nem használom.
- az alsó hármat engedem, igaz office most nincs nem tudom még mit érinthet de hagytam - gondolom flash frissítéseket esetleg.Tehát ezt a 4 lehetőséget hagytam meg, és stabil.
Ha jön egy windows frissítés vagy bármilyen komolyabb program telepítés firissítés akkor érdemes újra lefuttatni mert előfordul hogy visszakapcsol pár dolgot, főleg első alkalommal azaz ha letiltasz mindent ekkor kérni fog egy rendszer újraindítást ezután újra nyisd meg a shutup 10-et mert 1-2 telemetriát visszakapcsol azt megint letiltod és esetleg még egy restart és utána jó.
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #84194 üzenetére
Igazad van kicsit túlreagáltam, pataslogeza
Volt már olyan hogy kellett volna az idegorvos. Megjegyzem az nem is rossz gép amin vista matrica van hiszen az mondjuk akkor egy bő 10 éves gép - mondjuk 2007-es - az a finom ami még windows xp-s.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Albigator #84182 üzenetére
Saját részről én csak ajánlani tudom, mint írtam. Jelenleg 710 pozitív értékelése van (ugye eddig jóval több volt, csak átalakult az értékelési rendszer), és 0 negatív. Emellett ha jól tudom, a SoftDirect nevű weboldal is hozzá tartozik, ahol ugyanezeket árulja, kicsi felárral (pontosabban a HA-n akciózik).
Egyébként a dolog úgy működik, hogy leszedsz egy Windows 10 ISO-t a Microsoft-tól (itt ugye kulcsot nem kér), kiírod egy adathordozóra, felteszed, és vagy telepítés közben, vagy utána megadod a kulcsot amit vettél. Telepítés után erre van direkt egy 30 napos türelmi időszak a rendszerben, meg ha még nem változtattak a dolgon, akkor ezt ki lehet tolni 60-120 napra (pontosan már nem emlékszem, hányszor lehetett eljátszani). Ez jogtiszta használat, mivel maga a Microsoft biztosít egy próbaidőszakot, néhány korlátozással (nem állíthatod át a háttérképet, stb.). Ezek a korlátozások viszont azonnal eltűnnek, ha aktiválod a rendszert. Ha megvan a licenc, akkor a CoA matricáról csak beírod a kulcsot, és kész is. Csak arra figyelj, hogy olyan rendszert telepíts, amilyen kulcsot vettél / venni fogsz.
Na de most már hagyom érvényesülni a többieket is.
-
Kékes525
félisten
válasz
pataslogeza #84098 üzenetére
Attól függ, hogy milyen frissítéseket akarsz kikapcsolni? Funkciófrissítéseket (nagy frissítések, évenként 2) vagy a biztonsági frissítéseket (hónaponként 1 vagy néhány). pro verzióban ezeket el lehet halasztani, de teljesen nem lehet kikapcsolni. Viszont vannak programok, amelyekkel ezt megteheted. O&O ShutUp10-Free antispy tool for Windows 10
-
jokeph
nagyúr
válasz
pataslogeza #84187 üzenetére
O&O Shup Up-al próbáltad ?
csicso82 (#84186):
W10 x64 PRO és N variánsokat "tesztelek", igen tesztelek és nem használok, mint ahogy mindenki más is akinek w10 valamelyik van fent, ennél nagyobb kisérleti telepe senkinek nincs mint az MS-nek ezzel.
a PRO-t "beragasztottam" 1607-re, az "N"-t meg 1709-re, csak a build upgrade-t ignoráltam, és tökéletesen megy mindkettő build variáns.
(#84194) tordaitibi: +1
-
válasz
Cs1csó #84186 üzenetére
Nehogy megharagudj,de szerinted ez válasz..?
Miért nem lehet elfogadni ha valaki, bizonyára nyomós okkal, megkérdi hogy hogyan lehet kikapcsolni az upgradet, Te pedig a válasz helyett gyakorlatilag lebaszod, kifejted a Te véleményedet a témáról, Linuxot ajánlasz neki. Ha nem tudod a választ, ne írj semmit, ha tudod írd meg, de ne degradáld le az illetőt.A Linux ebben a témában pont rossz ajánlás mert abban ha tök egyszerűen kikapcsolod a frissítéseket akkor az be is tartja, nagyon sokan őskövület disztrókkal és programokkal nyomulnak Linux vonalon. Kijött a 19.0 Tara, és képzeld én még mindig a 18.3-at használom. És összedőlt a világ..?
Valamint a környezetemben lévő összes Wines pc frissítget, updatel de 2 darab le van fagyasztva egy régebbi buildon mert bootolásnál kékhalálokat produkálnak frissítés után. Akkor dobjam ki a 2 pc-t mert nem 1803 kompatibilis...? Mielőtt jön a következő ajánlat, miszerint öreg vasak, vegyél újat, vegyél ssd-t stb, közlöm hogy mindkettő win10 kompatibilis, 2 évesek sincsenek és ssd van bennük.
És ami az én véleményem, mivel a Microsoft (persze okkal, mert nem fognak a gyártók egy ezer éves vashoz új drivereket írni) minden egyes új builddal csökkenti a régi vasak támogatottságát, nagyon sokan nem új pc-t vesznek hanem leragadnak az utolsó működő verzión.
Tudod milyen vasakkal nyomulnak még ma is emberek? El se tudod képzelni. Tegnapelőtt erőszakoltam fel egy egy minimal windows hetet egy olyan laptopra amin büszkén díszeleg a Vista felirat. Hány éves lehet..? És a tulaj elzárkózott a legalább 2 giga ramra bővítéstől is, ingyen adtam neki egy kallódó ramot, valamint ezeréves 5400-as hdd kerreg benne. Egy ilyenen Te idegorvos segítsége nélkül átélnél egy w10 build upgradet? És mielőtt tanácsolod hogy vegyen újabb laptopot, nem, nem fog venni.Bocs az offért és bocs ha valakit megbántottam csak arra akartam célozni ha valaki valamit kér, kérdez akkor ne elvezessük hanem arra válaszoljunk.
-
Kékes525
félisten
Tökéletesen egyetértek. Windows 7-et legalább 5 évig használtam úgy, hogy mélyen belenyúlkáltam a rendszerbe, nagyon sok programot telepítettem, majd szedtem le és nem bántam vele úgy mint a hímes tojással, ahogy most a Windows 10-el. Ennek ellenére atom stabil volt. Mindez valószínűleg azért van, mert túlhajtják a funkciófrissítéseket, amivel mindig kerülnek bele újabb hibák, hiába javítják ki az előzőeket. Így sohasem érik utol magukat.
-
Kékes525
félisten
Mégis müködik nálam a rendszer visszaállítás.
Mivel a Windows 7-hez szoktam, úgy gondoltam, hogy ha normál állapotban nem müködik, akkor csökkentett módban biztosan fog. Hát ott sem működött. Most megpróbáltam a
Gépház==>Frissítés és biztonság==>Helyreállítás===>Speciális rendszerindítás==>Újraindítás most
A bejövő menükből a rendszer visszaállítást választva működött. Ezt eddig azért nem próbáltam, habár ismertem a lehetőséget, mert azt gondoltam, hogy ez ugyanaz, mint a csökkentett módban történő visszaállítás. Hát nem, ennél rendesen működött. Mindig tanul az ember.Ezek szerint itt még kevesebb programot indít el, amely esetleg zavarhatná a visszaállítást, illetve valószínűleg több hozzáférési jogot az a rendszer visszaállításnak, mint csökkentett módban.
-
Kékes525
félisten
válasz
blackmorph #84189 üzenetére
Tudja, megbízható, de csak óvatosan. Minden ilyen típusú programok esetében alapszabályok:
1. Csak azt kapcsolgasd, amiről pontosan tudod, hogy micsoda, mert másképp váratlan dolgok is keletkezhetnek.
2. Egyszerre lehetőleg csak 1-et változtass meg, mert csak akkor tudhatod biztosra, hogy a tapasztalt változás csak attól eredhet.
3. A változtatás előtt mentés (például: system restore vagy macrium), hogy visszaállíthasd, ha mégse válik be.
Konkrétan a programról. Mielőtt bármit csinálsz olvasd el a rövid helpet róla.
-
blackmorph
tag
Srácok, tapasztalatok az O&O ShutUp10 programmal kapcsolatban? [link]
Mindenféle jelentéseket, követéseket lehet vele kissé mélyebben ki be kapcsolni. Kérdés, hogy valóban tudja-e és mennyire megbízható. A kiadónak amennyire tudtam utána néztem és annak tűnik.
-
Cr00py
senior tag
válasz
pataslogeza #84187 üzenetére
Friss win telepítés után net off. automata driver frissítés off ( ezzel is csak a gond van.. ha valami működik, akkor jó az úgy. a win csak elcseszi, és szív vele az ember. Ha nagyon kell, akkor lehet manuálisan frissíteni a drivereket. ). funkciófrissítést 365 napig elhalasztod, illetve az automatikus frissítést is kikapcsolod teljesen. ( a negjobb, ha net nélkül telepíted.. majd ha ezekkel megvagy, akkor adsz neki netet, így már nem fogja keresni a funkciófrissítést )
Évente 1x újrahúzod a rendszert úgyis.
Én is így csináltam, és nicns vele gondom. 1709 van perpill. Ehez megkapom a cu-kat..de nem erölteti a 1803-t, mert nálam csak a baj volt vele.
Ha te a 1803-t szeretnéd, akkro azt rakd fel clean install-al, majd kövesd a fentieket.. bár perpill nincs frissebb fő verzió.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Cs1csó #84186 üzenetére
A build upgrade nem megy.
Szerintem félre értettél, vagy én fogalmaztam félre érthetően.
Win10 van az összes gépemen és a családban is én raktam win10-et minden gépre amint lehetett, szóval nincs bajom az új dolgokkal. A gond az, hogy mivel tudom, hogy sikertelen lesz a funkció frissítés, ezért nem akarom hogy minden nap kinlódjon vele a gép és le akarom tiltani a frissítést, de nem lehet mert 24 órán belül visszakapcsolja. Nem azt csinálja amit mondok neki, hanem amit ő akar, önálló életet él. Nekem ez nagyon ellenszenves. Nem én vagyok a gépért, hanem a gép van értem és csinálja azt amire én utasítom. -
Cs1csó
titán
válasz
pataslogeza #84184 üzenetére
Sajnos ez egy örök dilemma. Mondhatni kibékíthetetlen ellentét. A baj az, hogy ha a felhasználóra hagyunk mindent és nem "noszogatjuk" akkor a legtöbben még a mai napig XP-t használnának. Vagy Windows 10-ből a 1507-est. A hozzád hasonlóknak azt tudom ajánlani hogy használjanak Linuxot, játékra meg konzolt.
A sima frissítésekkel van a gond vagy a build upgrade-el?
-
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #84099 üzenetére
Szerintem meg kifejezetten hátrány, ha a gép nem azt csinálja amit én mondok neki, hanem azt amit ő akar.
-
mrbego
aktív tag
Sziasztok
Jelenleg helyi fókkal használom a Win-t már talán az előző build óta, és most szerettem volna átállítani a gépházban Microsoft fiókra a belépést (amikor minden induláskor a fiók jelszavamat kell megadni), de valamiért nem engedi.
Mit csinálok rosszul? Régen (1-2 build-del ezelőtt csak pár kattintás volt a váltás a Gépház/Fiókok résznél)Szerk: Jah, a gépet egyedül használom, nincs több felhasználó a gépen, sose volt.
-
Albigator
őstag
válasz
Penguin95 #84180 üzenetére
Szia!
De pont jó hogy beleszólsz a dologba.
Nekem az a lényeg hogy legyen legális, jogtiszta 64 bites Windowsom a lehető legolcsóbban, a jövőhéten érkező gépembe.
Schawo tuti jó? Többiek vélemény?
H is működik ez pontosan? Tudom a microsoft oldaláról amúgy is lehet letölteni wint, kiírni pedrivera media creation tool-al aztán lehet is telepíteni. Csak ekkor még nincs kód, nem lesz se jogtiszta se aktivált a win. -
Penguin95
senior tag
válasz
Albigator #84177 üzenetére
Szia!
Nem akarok beleszólni a dologba, de ettől olcsóbban is találsz a Hardveraprón, schawo-nál. Azért is merem ajánlani, mivel vettem már tőle én is licenc-et úgy 1 éve Win 7-hez, és azóta is tökéletesen üzemel, ráadásul megbízható is. Ad CoA matricát, adásvételit, és a lemezképet ingyenesen letöltheted a Microsoft weboldaláról.
-
-
Albigator
őstag
Hali!
Bocsi hogy még1szer de fontos volna:
[link] 26k
Erről valaki vélemény?
-letölthető ISO (lemezkép) fájl
-eredetiséget igazoló tanúsítvány (COA-matrica)
-eredetiséget igazoló tanúsítvány EU törvényeinek megfelelően
-bármilyen számítógépre telepíthető
-többnyelvű szoftver (magyar is)
-átvihető licenc
-vásárlás igazolása (számla) -
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #84155 üzenetére
"Lehet tudnak valamit az amishok..."
Elég szimpatikus társaság. Egyiknek sincs flexe, fűnyírója, így nem jut eszébe a szomszédot azzal ébreszteni vasárnap reggel -
King Unique
titán
válasz
polgi803 #84174 üzenetére
A táblázat alapján lehet és Pro kiadás lesz belőle. Ha jogtiszta és aktivált a frissítési alap, akkor az utána is az marad. De mondjuk hivatalosan már lejárt az ingyenes frissítés lehetősége. Vagyis technikailag lehet ugyan működni fog, de hivatalosan így már nem feltétlen lesz teljesen OK. Erre pl. ennek a cikknek a végén is kitérnek.
-
polgi803
őstag
Még annyi hogy Ultimate win 7-et is lehet?
-
polgi803
őstag
válasz
King Unique #84168 üzenetére
Értem, köszi!
-
King Unique
titán
válasz
polgi803 #84167 üzenetére
Igen, a frissítési segédre, amiből elvileg többféle is van, külön a korábbi rendszerekről és külön a 10-es verziók közötti upgrade-hez. Egyébként mi a gond? Elfogadod a licencfeltételeket, majd elvileg lefuttat egy gyors ellenellenőrzést, hogy a követelményeknek minden megfelelel-e, aztán utána mehet a letöltés és egyben az upgrade.
-
polgi803
őstag
válasz
King Unique #84166 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
polgi803 #84165 üzenetére
Normál esetben nem, más helyzetben meg ki tudja, pláne ha valakinél össze van gányolva a rendszer, nincs elég szabad hely az upgrade-hez stb. De ilyenkor szokás előtte pl. egy biztonsági mentést készíteni a rendszerről és az adatokról, aztán akkor nincsen para.
Egyébként meg hogyan akarsz frissíteni? A korábbi lehetőség hivatalosan már megszűnt és a frissítéshez szükséges kis program sem érhető el a weboldalon. Az alábbi képen szemléltetett frissítési segéd letöltését pedig elvileg csak Windows 10-es alapnál ajánlja fel a Microsoft weboldala. Esetleg még a szintén innen letölthető MCT, illetve ISO-ból az in-place upgrade lehet opció, már ha működik ilyen (7
—►
10) felállásnál. Vagy eleve tiszta telepítést csinálni és a telepítőben / utána a gépházban a 7-es termékkulcsát megadni, amit még lehet (?) mindig elfogad. -
polgi803
őstag
Sziasztok!
Van még arra mód, hogy win 7-et frissítsek win 10-re?
-
törölt tag
Jaj nem kell megsértődni, azt írtam én nem tudnám használni egyedüli rendszernek alapból. Ha más használja elégedetten akkor örülök, ennyi. Nekem csak hiba esetére hasznos egy Live Linux USB. Én csak a saját tapasztalatom tudom írni, ha öt perc Google után nem tudtam megoldani pl. a Logitech MX Master 2S menjen ahogy kell, akkor nem a 80 eurós egérről mondok le. (ami lehet a Logitech hibája is miért csak Windows és Mac alá írnak Logitech Options szoftvert, a pár % Linux és Chromebook miatt nem vesződnek vele, engem userként annyiban érint most nincs, a miért az más téma) Alkalmi itthoni Office-hoz a Libreoffice-tól félóra után úgy voltam inkább időszakosan előfizetek a Microsoft Office 365-re.
-
törölt tag
Sziasztok!
Bocs, ha volt már a kérdés, de az utóbbi időben többször előfordul, hogy a Windows indulásakor megjelenik a böngésző, és belép a Windows 10 súgó weboldalra, mintha megnyomtam volna az F1 billentyűt, pedig semmi ilyen nem történik. Sem ütemezett feladat, sem pedig Indítópultos feladat nincs beállítva, és a rendszer rendesen van kikapcsolva és a gép áramtalanítva.
Előfordult már ilyen nálatok is? Ha igen, tudjátok, mi okozza? Nem mindig fordul elő, de időnként csinál efféle furcsaságokat.
Köszi! -
válasz
Albigator #84157 üzenetére
Nem:Az önálló COA címkék olyan eredetiséget igazoló tanúsítványok, amelyek külön vásárolhatók meg, tehát nem azzal a szoftverrel együtt, amelynek az eredetiségét igazolják. Sok esetben „excess inventory” (készleten maradt címke) vagy „unused labels” (felhasználatlan címke) néven kínálják őket, és gyakorta hamisítványok. Az önálló COA címkék vásárlása és azok gyanútlan vásárlóknak történő továbbadása szerzői jogbitorlásnak számít.
Hogyan kerülhető el az ilyen veszély? COA címkék nem értékesíthetők, szállíthatók vagy vásárolhatók önmagukban, tehát számítógéptől vagy ahhoz kapcsolódó Microsoft-szoftvertől elkülönülten (akár teljes dobozos termékről, akár rendszerépítők által beszerzett Microsoft OEM-szoftverről van szó). Legyen óvatos, ne vásároljon önálló COA címkét. -
Albigator
őstag
-
-
King Unique
titán
válasz
ArthurShelby #84151 üzenetére
Ez manapság az új trend + a reklámok szinte kb. mindenhol.
Viszont mint említve volt, a Windows 10-nél vannak lehetőségek az adatvédelmi beállítások testreszabására, a diagnosztikai adatok is megtekinthetők és akár törölhetők.
(#84152) Kékes525:
Igen, kb. ne használjunk semmilyen ilyen számítástechnikai eszközt, illetve internetet meg főleg ne. Egyébként elképesztő, hogy manapság már egy okostévé is gyűjthet adatokat és hallgatózhat, önvezető autóknál is van telemetria stb. Lehet tudnak valamit az amishok... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#86564352 #84143 üzenetére
Én azon dolgozom, nincs is más rendszer a céges gépen, ahogy kollégáimnak se. (Mint Kde, illetve Mint Cinnamon) Ott se tart tovább megoldást találni valamire, de jellemzően out-of-the-box működik. Ha valami konkrét problémád van, akkor gyere be a kezdő Linuxos topicba, segítünk.
King Unique: több helyre is felraktam, eddig jó volt. Korábban Avast volt, de annál valami elszállt egyszer amitől 2 perc fölé ment a boot idő, azóta Avira van. Akkoriban másik, tényleg ingyenes víruskergetőt ezeken kívül nem találtam.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #84147 üzenetére
Az adatgyűjtéseket csak egy módon lehet igazából megakadályozni. Ne használjunk számítástechnikát. Ja, akkor sem, például ott vannak a térfigyelő kamerák.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #84147 üzenetére
Azért mert egy cég (pl fb) adatokat gyűjt rólad, attól még nincs fölhatalmazva egy másik cég, hogy ő is ezt csinálja. Ez egy rossz irány, is minimalizálni kéne minél jobban.
Persze ott a másik oldal is, Google nélkül is lehet élni, de nem érdemes. Én próbáltam Google maps-et hanyagolni, 2 hét után föladatam...
Sajnos már ennyire hozzá szoktunk a jóhoz -
Dyingsoul
veterán
válasz
King Unique #84149 üzenetére
Köszi a választ. Én is néztem teszteket, de most benchelem az új BIOS-t, a teljesítményem visszaesése számomra drasztikus. Még a benchmarkok elején tartok, de VRMark Orange Roomban az eredményeim:
BIOS update előtt.
BIOS update után.
Ez kb 10.5%-os csökkenés, de VR-ban így sem volt elég mindenre a gépem. Másik topikban ugyanezen a teszten húzott 4790K-val és 980Ti-al 10500-as pontszámokat értek el... A CPU-m eddig sem bírta kihajtani az 1070-et, most pláne nem. Ezeket amúgy tuning nélkül mértem, az OC nélküli bench eredmények után jön majd az, hogy OC-zom a CPU-t és megnézem úgy mit tud produkálni. Ha hozná azt amit a spectre előtti non-OC tudott, akkor már félig boldog lennék. De ennek mindenképp konfig váltás lesz a vége csak még 1-2 hónapig ki kellene húznom. -
King Unique
titán
válasz
Dyingsoul #84146 üzenetére
Már egyes korábbi tesztek is kimutatták, illetve itt a fórumon is készült róla cikk, hogy pl. a Windows patch nem okozott számottevő lassulást ilyen téren. Azt leginkább a BIOS (és mikrokód) frissítések okoztak, pláne ha a kezdeti időszakban el voltak cseszve... Vagyis felesleges lenne emiatt visszamenőlegesen eltávolítani a Windowsnál egyes frissítéseket, pláne hogy elvileg több ilyen is volt és egy-egy összesítő update emellett más javításokat is tartalmazott. De aztán te tudod. Amúgy az egyes frissítések elrejtése megoldható, ha arra van szükség.
-
Syl
nagyúr
válasz
Kékes525 #84142 üzenetére
Nem a hálózati forgalom figyelését kérdeztem, hanem a lemezre/ssd-re való írást.
Mondjuk engem különösebben nem érdekel, nagyon elégedett vagyok a Deffenderrel, de itt felmerült, hogy "sokat ír az ssd-re". Ezért kérdeztem, hogy mivel nézte az írás mennyiségét, mit jelent a "sokat ír"?(#84143) twofatcat
Linux alatt ha gondod van készülj úgy kell vadászni a megoldást a fórumok legmélyebb bugyraiban
Azt ugye tudod, hogy halnak magyarázod az úszást?
A kolléga "kicsit" otthon van a Linuxban.
-
King Unique
titán
Manapság már kb. alapvető dolog lett a telemetria és az adatgyűjtés. Ennyi erővel a közösségi és egyéb információéhes oldalak, böngészők és egyre több program, a mobileszközök (pl. okostelefon) stb. is gyűjtenek adatokat a userről, persze az érdekes módon nem zavar egyeseket... Egyébként, ha valaki annyira kíváncsi rá, akkor a Windows 10 újabb verzióinál a gépházban megtekinthetők a diagnosztikai adatok, sőt akár még törölhetők is.
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
A Win 10 x64 rendszeren szeretném törölni a Meltdown és Spectre elleni javításokat, mivel frissítettem a BIOS-t a legújabb, védelmet nyújtó mikrokódot tartalmazó javítással. Azért szeretném törölni ezeket a javításokat, mert szerintem így még nagyobb a teljesítmény vesztésem. Kerestem megoldást neten de eddig csak ezt találtam és szerintem nem csak 1 javítócsomag tartalmazza ezeket a frissítéseket. Mindemellett jó volna ha nem települne újra magától ez a javítás... Valahogy figyelmen kívül lehet hagyni ezt a javítást Win10-en úgy, hogy az auto update lehetőségét meghagyjam? -
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #84130 üzenetére
Másoknak meg volt, íme innen a topikból ez és ez a példa a több eset közül...
Ha már külső AV-t rakok fel, akkor rendszerint valami komolyabbat szoktam. Ha nem, akkor meg marad a beépített Defender, amit a Windows 10-ben mondhatni eléggé felturbóztak és akár az is elég lehet. Van olyan Windows 10-es telepítésem, amin csak azt használom.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#86564352 #84143 üzenetére
Ezzel ellentétben a live rendszer felimserte minden porcikáját a Dell latitude E 6430-as nak.
Az ubuntut próbáltam meg, azért mert le akartam gyalulni, egy kifongott windowsnak a maradékát a tárról.Annak ellenére, hog a Dell promozza a windows -t a gépeire.
Talán még az újlenyomat olcsó is működött, amit a windows 10 se ismer fel magától. -
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #84140 üzenetére
Legalább itt percek alatt Google első oldali találatból és a jó öreg regedittel megoldhatod magadnak percek alatt. Linux alatt ha gondod van készülj úgy kell vadászni a megoldást a fórumok legmélyebb bugyraiban. Próbáltam én a Linuxot, csak egyszerűen tényleg nem felhasználóbarát. Ha túllépek azon mint a legtöbb ingyenes szoftvernek a design leragadt a 90-es években, de amikor az egeremhez nincs driver, a laptop touchpad gesztusok nem működnek, 1080p YT videó akadozott stb. hát hamar feladtam! Csak hiba esetére tartok egy Linux pendrive-ot, alapértelmezett rendszernek nem tudnám használni alap dolgokra se.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#86564352 #84138 üzenetére
Nem nálam jött elő, a sok írás probléma, hanem egy másik topiktársnál, nálam az volt, hogy akadozott a gép.
Már elszántam magam a reinstallra, gondoltam arra is, hogy megadta magát az ssd, esetleg a gépÉs mint utolsó próba feltettem egy free antivirust a pandra free-t, hogy jó vagy sem azt nemt tudom, és azóta kiegyenesedett a gép működése, sokkal gyorsabban töltenek be a programok, és nem akad semmi sem.
Igen a Windows az eredeti, matrica itt van, ezzel lett aktiválva a telepítő az ms től lett letöltve.
A többi szoftver is eredeti, vagy freeware.(#84137) csicso82
Pontosan nem tudom, hogy mely esetben lehet elszámolni költségként, és mely esetben beruházás.
Feltételezem, adózási szempontok miatt nem mindegy, hogy melyik eset áll fent.Vannak mennyiségi liszensz megoldások, amiknél kihangsúlyozzák, hogy elszámolható költségként.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #84129 üzenetére
A rendszer és szoftverek eredetiek? Csak úgy általánosan magától nem valószínű napi sok GB írást végezne és lassítana a Defender, különben tele lenne a hibával az összes tech blog.
-
Cs1csó
titán
válasz
Core2duo6600 #84134 üzenetére
Ez igaz, de egy KOMOLY cégnél ez nem tétel költségként leírja és kész.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #84128 üzenetére
"Hogyan lehet rávenni a 10-et, hogy őrizze meg egy mappában az előnézeti képeket?"
Ez engem is bosszant, 1709-ben változtattak ezen karbantartás címszó alatt folyton törli a thumbnail cache-t feleslegesen, illetve bevezettek egy limitet mekkora lehet a mérete. Két registry kulcsot kell átírni és akkor nem piszkálja többet.
-
Cs1csó
titán
válasz
Core2duo6600 #84132 üzenetére
Sőt! Már nem is a Windows-ból él hanem szerverekből a felhőből stb.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
ArthurShelby #84131 üzenetére
Nem nyilvánvaló, mert a mostani asztalimon, legális Win 10 lett vásárolva a laptopomon Win 7 Pro volt, frissítve win 10 pro ra.
Persze nem legális , de az MS felé annak tűnik, és ez elég is ahhoz, hogy a frissítés megtörténjen, ettől, persze nem lesz legalális abban az értelemben, hogy igazolni tudjam, de abból a szempontból legális lesz, hogy nem kell a jövőben crack hozzá > ugyanolyan biztonságos, mint ha megvetted volna.
Szerintem szándékosan engedi ezt az MS, ezzel is fehéríti, biztonságosabbá teszi a Windows rendszert, eddig is a cégekből élt, ezután is onnan jön a fő bevétele.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Én 2 hete frissítettem egy legális win7-et 10-re, nem hinném, hogy véletlen volt. A kapu még nyitva van.
"Korábban egy win 7 est magától 10 re frissített nekem is, az a 7 es daz loaderrel volt aktiválva"
Kedvenc mondatom. Egyrészt ez nyílt titok, másrészt ettől még nem lesz legális a win, harmadrészt ilyeneket nem illik itt mondani tudomásom szerint. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
A "rendszeres vizsgálat" nincs bekapcsolva, ezen kívül Avira antivírus van a gépen. Azzal nem volt gondom az elmúlt pár évben.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
rumkola #84126 üzenetére
Ha egy legalis kulcsal, ami win 7, vagy 8, vagy 8.1 aktiválod be, akkor elfogadja.
A szimplán frissítés a weben elvileg már nem műkődik.Korábban egy win 7 est magától 10 re frissített nekem is, az a 7 es daz loaderrel volt aktiválva, és átment.
Vannak véletlennek.
Ha az ms felől tisztának aktiváltnak tűnik a rendszered, akkor sikeres lesz a frissítés, és innen már egy reinstallnál kód sem kell, mert be fogja magától aktiválni.(#84127) lck
Ez eddig is volt. Nincs új a nap alatt, ha az MS körbe akar nézni a rendszeren, ahhoz nem kell win 10(#84128) CPT.Pirk
Lehet, hogy neked is a windows defender fogja a gépet.
Amig az működött, addig a Photoshop volt, hogy 30 mp volt mire betöltött, most hogy nem az dolgozik, nincs 10 mp.
Pont ilyen megáll minden volt nálam is. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hogyan lehet rávenni a 10-et, hogy őrizze meg egy mappában az előnézeti képeket? Minden újraindítás után nulláról kezdi betölteni az egyik mappám képeit, ahol sok kép és videó van, ráadásul természetesen nagyon lassú a dolog. No és persze nem is csinálja végig az indexelést az egész mappára, csak ha lapozok lefelé.
Nem is értem, ezt így hogy gondolhatták komolyan.Továbbá, valamint valami történt a 10 képnézegetőjével, mert ha megnyitok egy képet, akkor bejön a program a képpel, de ekkor megáll az egérmutató kb. 1 másodpercre mire betölti a képnézegető felső menüsorát is. Ha váltok képet, akkor is ez van, egy rövid időre megfagy az egérmutató.
Nem a géppel van baj, másik képnézegető program probléma nélkül működik. Csak hát korábban ez is jól ment... -
rumkola
nagyúr
Ha nem tiszta Win7-et upgradeltem a microsoft hjonlapjáról TEGNAP WIn10-re és a szoftver aktivált lett, olyankor mi van?
Még mindig működik az ingyenes upgrade? -
Cs1csó
titán
Az erőforrás figyelőben tudod megnézni (a tálcán jobb klikk feladatkezelő - teljesítmény és ott alul tudod megnyitni ez az egyik módja) ott van hogy LEMEZ és ott az ÍRÁS részt érdemes górcső alá venni.
Nem tudom hogy van e program arra ami akár naplózza is tartósan az adott programok írását de lehet itt is meg lehet ezt csinálni de én még nem mélyedtem el benne.
-
Syl
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #84123 üzenetére
>valakinek feltünt, hogy irreálisan sokat ír a rendszer diskre a Windows Deffender
És ezt hol lehet megnézni?
Régóta használom a Win10-et, kizárólag a gyári védelemmel, de nem tűnt fel hogy drasztikusan nőne az ssd-re írt adat mennyisége (CristalDiskInfo) -
törölt tag
válasz
Kékes525 #84121 üzenetére
A 10-est a Microsoft egy úgymond élő rendszernek találta ki.
Ennek az alapötletnek nem kevés dolgát megvalósították.
Viszont láthatsz még 2018-ban is olyan hibákat, amikre ötlet, pláne megoldás vagy 10 éve is létezett. A Microsoft mégsem foglalkozik vele érdemben.
Mire gondolok?
Anno ki lett kiáltva jó hangosan, hogy "átjárhatóság". Avagy mindegy, hogy Windows, Linux, OS X, Android, iOS, stb.!
Azzal indokolták, hogy mennyivel könnyebb lesz így munkákat végezni.
Ez számos ponton tényleg haladt.
Viszont az Apple szemét csípi a Microsoft és fordítva. A két nagy óriásnak pedig a Linux szúrja a szemét. Viszont Unix alap nélkül valahogy egyik sem tud meglenni.
Kezdenek közelíteni, csak látszik az, hogy a logikát messze megelőzi az emberek érzelme az értelem helyett.
Például, ha hibát fedezel fel, annak két véglete van.
1. Megköszönik. Esetleg javítják is. A legjobb esetben pénzt is kaphatsz.
2. Azonnal átharapják a torkod, mondván milyen gusztustalan módon piszkáltál a rendszerbe.Anno a BSA-nál ültem egy hétig eszmecsere címszóval.
Akkoriban arról nyitottunk vitát, hogy a szoftvert megismerés céljából bárki telepítheti. Ez idáig oké!
Viszont a megismerés alatt mit értünk pontosan?
Mert szerintem ugyanúgy megismerés kategóriába esik az, hogy hiba esetén olvas a user a registryben vagy máshol. Ez nem zárt, nem titkosított dolog.
Pláne, ha egy, a fejlesztő által nem javított hibára megoldást is kínál.
Erre a BSA habzó szájjal közölte, hogy az már micsoda bűncselekmény, mert...
Visszakérdeztem, hogy a hatályos jogszabályok alapján úgy mérlegelünk, hogy "a cselekmény súlyával arányos módon". Amennyiben ez nem bűncselekményre irányul, hanem önkéntesen, megismerést követő segítségre, akkor ez nem nevezhető jogilag sem rosszindulatúnak, se veszélyesnek.
BSA röviden: De! -
Kékes525
félisten
válasz
#09819904 #84120 üzenetére
Tökéletesen igazad van. Nem is a hiba javítására gondoltam, hanem az értelmetlen, haszontalan "segítségnyújtásra": Megkísérelhet olyan további beállítások tallózását, amelyek hasznosak lehetnek" Ja, mintha ezt nem tudná felhasználó. De mik azok a beállítások?
Talán az értelmetlen üzenet helyett egy picit konkrétabban kellett volna fogalmazni, azt például, amire a link is utal. Kék képernyős hibák elhárítása Ha ezt a linket ide biggyesztik akkor minden OK. Az tényleg érdemi segítség lenne. Így csak bosszantásra jó.Többek között ez van a linkben:
"Hiba a számítógép használata közben
Nem mindig egyértelmű, hogy mi okoz leállásos hibát. Régebbi számítógépek esetén hardverhiba is állhat a probléma hátterében. Ilyen esetben próbálja meg a hibát az alábbi lépésekkel elhárítani.
Frissítések keresése
Számos leállásos hiba elhárítható a Windows frissítésével. A tálca keresőmezőjébe írja be a Windows Update kifejezést, és válassza a Windows Update lehetőséget. A Windows Update lapon válassza a Frissítések keresése elemet.
Az illesztőprogramok frissítése
A Windows 10 és számos eszköz illesztőprogram-frissítéseit a számítógép a Windows Update szolgáltatáson keresztül tölti le és telepíti. Az illesztőprogramok frissítésével vagy újratelepítésével kapcsolatban lásd a következő támogatási cikkeket: Illesztőprogramok frissítése a Windows 10-ben vagy Illesztőprogramok frissítése a Windows 8.1-ben.
Az eszköz teljesítményének és állapotának ellenőrzése
A Windows Defender bizonyos időközönként lehetséges problémákat keresve átvizsgálja az eszközt. A legutóbbi vizsgálat eredményeinek megjelenítéséhez írja be a keresőmezőbe a „Windows Defender” kifejezést, és válassza ki a Windows Defender biztonsági központ lehetőséget. Válassza az Eszköz teljesítménye és állapota lehetőséget. Az eszköz frissítési előzményeivel vagy illesztőprogramjaival kapcsolatos problémák itt jelennek meg.
További információért tekintse meg a következő támogatási cikket: Az eszköz teljesítményének és állapotának nyomon követése a Windows Defenderben.
A Windows Defender Offline futtatása
A Windows Defender Offline megvizsgálja a számítógépet kártevők után kutatva. További információért tekintse meg a következő támogatási cikket: A számítógép védelmének biztosítása a Windows Defender Offline segítségével.
Szoftver eltávolítása
Távolítsa el a közelmúltban telepített vagy felesleges szoftvereket (például a nem a Microsoft által készített víruskereső szoftvereket), hátha ez megoldást kínál a problémára.
Válassza a Start gombot, majd a Gépház > Rendszer > Alkalmazások és szolgáltatások lehetőséget. Válassza ki a Név szerinti rendezés lehetőséget, és módosítsa Telepítés dátuma szerinti rendezés értékre. Válasszon ki egy közelmúltban telepített vagy felesleges, eltávolítani kívánt alkalmazást, majd válassza az Eltávolítás lehetőséget.
Külső hardver eltávolítása
Frissítés előtt válassza le a nem feltétlenül szükséges külső hardvereket (nyomtatókat, webkamerákat, további monitorokat stb.).
Gyorsindítás be- vagy kikapcsolása
Néha a gyors rendszerindítás beállítás be- vagy kikapcsolása segíthet a hibák megoldásában. A keresőmezőbe írja be a „Vezérlőpult” kifejezést, és válassza ki a Vezérlőpult lehetőséget. Ezután válassza ki Hardver és hang > Energiagazdálkodási lehetőségek > Rendszerbeállítások lehetőséget. A Leállítási beállítások csoportban keresse meg a Gyors rendszerindítás bekapcsolása (ajánlott) lehetőséget. Ha ez a beállítás ki van kapcsolva, jelölje be a jelölőnégyzetet. Ha a beállítás be van kapcsolva, törölje a jelölőnégyzet jelölését.
Indítás csökkentett módban
Csökkentett módban a Windows alapállapotban, minimális számú fájl és illesztőprogram használatával indul el. További információért tekintse meg a következő támogatási cikket: A számítógép csökkentett módban való indítása a Windows 10-ben."
Ez érdemi segítség.
-
Kékes525
félisten
Egy megjegyzés. "Szeretem" az ilyen semmitmondó, bosszantó értesítéseteket:
Még azt sem érzékeli, hogy probléma volt, pedig a lemezen ott van a memory.dmp fájl. [kép]
Legalább ezt a linket beletehették volna: Kék képernyős hibák elhárítása, a hülye, semmitmondó javaslat helyett akkor, amikor erre normális válaszuk is van.
Költői probléma felvetés volt...
-
Cs1csó
titán
válasz
Core2duo6600 #84082 üzenetére
"Szegény Samsung 850 Pro már 5 TB írásnál jár " ???
Nekem a közel 3 és fél éves Samsung 850 EVO-m 23,4 TB-nál jár a megható élettartama: 91%-os az AIDA64 szerint.
Ha jól emlékszem 5 év vagy 75TB garancia van rajta. Valószínű hamarabb leketyeg az 5 év mint a 75 TB -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #84116 üzenetére
Kiegészítés. Azt ki ment a fejemből, hogy a "Programok telepítés és törlése" (Windows 10-es, nem a klasszikusra gondolok) menüpont alatt a "Posta és Naptár" appot le reseteltem. De semmit sem ért
Érdekes, hogy bent vannak a fiókok de egy emailt se mutat .. Sehogy .. Nem hogy értesítést -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
A Windows 10emet két lokális fiókkal használom.
Nevezzük őket így:
1. - Itthoni
2. - MelósElsőnek az itthoni fiókot laktam be amikor felraktam a Windowst majd pedig a melós fiókot.
Mind a kettő fiókon bejelentkeztem a posta és naptár-ba a 3 gmailemmel amit használok.
Eleinte ez működött is mind a két fiókon. Ez alatt azt kell érteni, hogy az értesítések jöttek, leveleket mutatta a posta alkalmazás, az eseményeket mutatta a naptár. Viszont most már ezt csak a melós fiókon csinálja.
Viszont eléggé fontos lenne, hogy az itthoni fiókon is jó legyen.Felmerült az ötlet, hogy valahogy resetelem a fent említett két appot. Ezáltal olyan állapotba kerülne mint amikor felraktam a Windowst s talán úgy helyre áll a rend
(Lehet, hogy valami windows update tett be neki valamikor)
Ezt a resetelést hogyan lehetne szerintetek megoldani anélkül, hogy az os-t kéne resetelni !?Előre is köszi !
-
Core2duo6600
veterán
válasz
jaffa 2843 #84114 üzenetére
Ha nem használsz külső monitort akkor többnyire akksiról üzemel így ezt be tudod állítani, ha használsz külsőt, akkor meg tápról, máris nem kell váltogatni.
Vagy dokkolóra teszed, és a dokkolón kapcsolod be, akkor úgy is csukott eleve a gép.
-
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy van-e valami automatikus megoldás arra, hogy laptopnál ha külső monitor van csatlakoztatva akkor a laptop becsukása ne altassa el a gépet csak offolja a kijelzőt, viszont ha nincs csatlakoztatva external display akkor hajtsa végre a power plan-ben beállított tevékenységet (pl. sleep).
Komolyan 2018-ban manuálisan kell ezzel szívni meg power planeket kell váltogatni?
-
válasz
idegen lény #84111 üzenetére
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Core2duo6600 #84110 üzenetére
Majd írd meg, hogy mi a tapasztalatod!
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #84104 üzenetére
Amúgy amit linkeltem az OPREND onnan letölthető a windows thin PC -is
-
válasz
-
válasz
Nem.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Core2duo6600 #84091 üzenetére
A Defender tényleg képes egy nap 120GB-ot írni az SSD-re, feleslegesen?
Más is tapasztalt ilyet?
Akkor inkább lecserélem feleségem laptopján. -
SP4C3
veterán
válasz
pataslogeza #84098 üzenetére
Ha >= Windows 10 Pro, akkor
gpedit.msc
, ha Home, akkor az érdekes lesz. -
válasz
idegen lény #84096 üzenetére
A mókolatlan eredetiben ott a starter is. x86 esetén.
Az összefoglalóban ott a link a letöltéshez. (ultimate-t töltsd majd töröld az ei.cfg - t)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged