- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
válasz
ArthurShelby #83899 üzenetére
Köszi de ezek nagyon régi frissítések
Most átálítottam a kompatibilitást Win 7 -re kicsit mintha jobb lenne, de még most sem az igazi
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Valóban a legújabb Intel driver okozza azt a problémát Win10-nél, hogy ha kikapcsolom a gépet, akkor mégsem áll le, hanem a háttérben továbbra is fut? Ma konstatáltam, hogy kb. két hete megy a gépem, pedig mindig kikapcsolom. Állítólag 9.5-ös verziót kell visszatenni az Inteléből (11-es van most).
Tapasztalt valaki ilyet? Mi segített?
Köszi!
-
w333
félisten
Valaki tudna ebben segíteni ... nem jövök rá hol a hiba
Nézzétek végig a videót (1:50 -nél látszik)
A letöltés mindig leesik 0kbs -re, másoknak jól működik !
2 Laptop és Router csere is volt, mit nézzek meg ? válaszokat előre is köszi
-
Kékes525
félisten
Egyetértek.
Aki érti, tudja, van kedve, türelme és ideje is hozzá az természetesen teheti manuálisan is. Ha igazán ért hozzá, akkor talán ez a legjobb módszer. Mivel nekem elég sok programom van (mindegyiket nem ismerem annyira, hogy pontosan tudjam, hogy hova mikor mit ír) és türelmem is kevesebb, én inkább az automatizálást választom.
"Ezt a tartalmat néha még menteni is érdemes, egy esetleges reinstall esetére vagy más gépeken is felhasználható."
Én a teljes rendszer SSD-t naponta mentem a Macriummal (241 GB most a két hónapi mentésem mérete). Ha bármi kell időben visszafelé bármelyik napról, akkor a Browse Image funkciójával kimásolom a szükséges fájlokat.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #83883 üzenetére
Nem feltétlenül jobb, de én például szoktam tudni melyik progi mit hova pakol, jobban megismerem miket tárol itt-ott (beállítások, játékok esetén mentések, stb.). Ezt a tartalmat néha még menteni is érdemes, egy esetleges reinstall esetére vagy más gépeken is felhasználható.
Hozzáteszem ritka alkalom, hogy én bármit telepítek/letörlök, pl. Hozzád képest is negyedannyi progit használok (ha jól emlékszem), és nem növekszik/változik a halmaz számottevően, arra meg nekem nem érte meg +1 progi, ami töröl, majd törlök én -
tknof1871
őstag
Üdv! Van lehetőség rá hogy a Windows induláskor mutassa, mondjuk százalékban, hogy hol tart a rendszer betöltésében? Vagy legalább azt kiirtani vele, hogy most már lehet használni a PC-t mert teljesen betöltődött a rendszer, a bootolással végzett.
-
svgyula
addikt
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Kékes525 #83880 üzenetére
Szándékosan nem egyszerre jelenik meg az, ami nem kritikus sérülékenységet javít. Ezért is nem görcsölök rajta. A kritikus frissítéseknél sokkal rövidebb idő alatt megkapja mindenki azt a bizonyos frissítést. Valahol így van ez jól, nem szabadul egyszerre akkora terhelés a szerverekre.
-
Kékes525
félisten
-
bazsi83vp
senior tag
Nálam volt, hogy 1-1 frissítés a 2 különböző itthoni gépemen pár nap letéréssel lett elérhető. Görcsöljön rajta a fene.
-
Kékes525
félisten
Hiába próbáltam javítani a hibaelhárítással, nem lett jobb, pedig azt mondta, hogy megtalálta a hibát és sikeresen ki is javította. Ennek ellenére változatlanul rányomva sem talált semmit. Amikor csak 1 frissítés volt egy hónapban, azt rendesen megtalálta és telepítette.
-
idegen lény
addikt
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #83866 üzenetére
Tegnap rosszul csináltam. A Windows 10 update history alapján csak a KB4340917 (OS Build 17134.191) kellett volna telepíteni a Microsoft®Update katalógus -ból (mivel kumulatív). Most így tettem és minden OK. [kép] Nem volt kék képernyő.
-
svgyula
addikt
Szia! Egy driver+program általában nem csak a temp és a "látható" könyvtár(ak)ban található meg. Az ilyenek létrehoznak a ProgramData könyvtáron belül is helyet maguknak. Ezért ha törlöd a ProgramFile(akármi) könyvtárból attól még elindul máshonnan. Ez azért van mert a rendszer nem onnan indítja hanem a ProgramData könyvtárból. A parancsikon és a tulajdonságai nem a rendszerhez tartoznak a rendszer nem azt használja. Egy csomó erőszakos, önhatalmúlag települő program, valamint szinte az összes "figyelő" innen indul útjára. Ezek nagy része kapásból rátelepszik a sokszor szűkös memóriára és folyton on-line kevereg hátha talál frissítést. Keress xyservice.exe, xyupdate.exe esetleg még a yxservice.net ami ilyen valamint a már törölt(
) alkalmazás ha emlékszel a névre.Ezeket a gyártók a frissítés fontosságával magyarázzák bár a kommunikáció nem egyirányú
Az IO akármi nekem annó' ide berakott 5 alkönyvtárat és induláskor televágta a memóriát. Ja és fontos! Egyet sem tudsz törölni addig amíg be nem zárod! Akkor viszont sokszor csak pár mp van arra, hogy töröld mert újra elindul -
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #83856 üzenetére
Mivel tegnap a manuális frissítés után sokszor volt az újraindítások után rendszerösszeomlásom (kék képernyő) és ma reggel is a gép bekapcsolásakor, visszaállítottam a tegnap reggeli állapotot a Macriummal. Most megpróbáltam a WUMT-al keresni a frissítéseket, de az sem találja semmilyen szerviz beállítás mellett sem. [kép] [kép]
Tegnap felülről az első hármat tettem fel a Microsoft Update katalógus-ból. Egymás után egyesével, mindegyik után rendszerindítással. Jól csináltam? Most ezek vannak fent: [kép] Ha nem, akkor hogyan és melyiket kellene feltenni?
-
VGYke
addikt
válasz
Cs1csó #83862 üzenetére
Köszönöm, a megadott progival sikerült. Igaz, tele lett a bugyi miközben rányomtam hogy töröljön mindent a registryből, mert a bejegyzéseknek látszólag semmi köze nem volt a programhoz. Próbából visszatettem és működik
Revo Uninstallerel kerestettem felesleges fájlokat, talált jónéhányat, de nem mertem törölni. A temp mappákban lévők ok, de a többi? Biztonsággal törölhetem? -
gorje
senior tag
válasz
King Unique #83848 üzenetére
Koszonom szepen!
-
luciferk
senior tag
Miix320 tablet win10 64 van rajta és hely is van a frissítésre, 1709-röl 1803-ra a frissítés már sokadik alkalommal sikertelen, nem lehet leszedni valahonnan olyan win10/64-et amiben már benne van a 1803 frissítés? így talán sikerülne a tepítés
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Pár napja frissített, azóta se kép, se hang. Skype és Facebook szerint nincs webkam, a mikrofonról nem érkezik jel.
Valaki tapasztalt hasonlót?
-
-
Cs1csó
titán
Telepítsd a Revo Uninstaller Pro trial - próbaverzióját abban van erőszakos eltávolítás opció tehát ha már a programok és szolgáltatások között nem látszik a program akkor is megtalálja ezzel töröld a progit és a VGA driver-t is majd restart és telepítsd újra a VGA driver-t majd szerintem jobban jársz a MSI Afterburner-rel ASUS kártyámhoz használom jobb mint az asus megoldása - fontos- telepítésnél telepítsd amikor feljön az ablak a riva tunert is.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Egy olyan megoldhatatlan jelenségbe futottam bele egy program uninstallálása alatt, mint még soha és kifogytam az ötletekből. (Rendszer visszaállítás megbukik, csökkentett mód nem segít)
Előzmények:
Egy Asus GPU TweakII programot installáltam úgy, hogy a régebbi verziót nem töröltem, de ennek nem hiszem hogy köze van a problémához. Ezután indítottam a TweakII-t, látszólag nem indult el, így elindítottam a Programok és szolgáltatások alatt az uninstallt. Uninstall folyamat alatt aztán felugrott a TweakII ablaka, hogy mégis indulni akar, innen kezdődtek a problémák.
Probléma:
Uninstall nem tud végig futni, ezeket az üzeneteket kapom:
Ha ismételten installálni akarom, a fenti üzeneteket kapom.A telepítési könyvtár, C:\Program Files (x86)\ASUS\GPU TweakII üres, maradt benne pár jelentéktelen fájl, de azt sajnos kézzel kigyilkoltam, hát ha az a baja. Üres könyvtár ellenére a program elindul!!!
Indító parancsikonja az üres könyvtárra mutat:
de elindul. Ha elindult, innen fut: C:\System Volume Information\SystemRestore\FRStaging\Program Files (x86)\ASUS\GPU TweakII.Csökkentett módban az uninstall, install más ERROR számokat ír:
Rendszer visszaállítás egy korábbi időpontra nem működik, azt írja nem tudja így nem csinál semmit.
Az a baj, a progi beledisznólkodik a VGA driverbe.
Tudtok tanácsot adni a win újra telepítésén kívül hogy mit próbáljak még meg? -
King Unique
titán
-
King Unique
titán
A screenshotokon világosan látszik, hogy a felhasználói jogosultságokkal van probléma NTFS fájlrendszernél, vagyis azokat kellene rendbe rakni. Erről nemrég volt szó bővebben itt a topikban.
(#83824) Enton:
Nem kell ahhoz általában semmi extra, hogy a Windows 10 kezeljen MTP módban egy andoidos okostelefont. Például én csak csatlakoztatom USB-n, majd a telefonon megerősítést kér a kapcsolat engedélyezéséhez és ennyi. Utána ott van a fájlkezelőben a belső tárhely és az SD-kártya. Ha nálad nincsen, akkor ilyenkor szokás az eszközkezelőt megnézni, hogy ott OK-e. Ha ismeretlen eszközként jelenik meg, akkor vannak ezzel foglalkozó leírások (példa), ahogyan az eszközkezelős hibakódokra is megoldási javaslatok. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
gejala #83839 üzenetére
A 1803-t nem tudom, mert most az Insider Preview-t használom, de még az is csak valami régit rakott fel. Nem emlékszem pontosan, talán a 390-est, pedig már 398-as is van.
Valahol érthető a dolog, mert a Microsoft inkább ad egy kipróbált, és náluk beváltnak mondható drivert a rendszerhez, még akkor is, ha van annál frissebb, mint egy olyat, amit majd esetleg az Nvidia 2-3 nap múlva visszavon, és ad ki helyette másikat. Mert már erre is volt példa nem egyszer.Nem kell a windows10-nek, hogy az instabil, nem teljesen tesztelt driverek tegyék tönkre, mert egyrész van ilyen driverből bőven, másrészt elég hulladék a windows 10 önerőből is
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm laptopján állítása szterint szerette volna megosztani otthon 1 másik géppel a meghajtóját / mappáját.
Azóta az adott E megható nem elérhető. Pl ha intézőben bele akar lépni akkor "hozzáférés megtagadva üzenetet kap".
Tudnátok segíteni, hogy újra minden a "régi" legyen?
Néhány kép, hátha segít valamit.
[kép] [kép] [kép] -
Cs1csó
titán
válasz
gejala #83839 üzenetére
Ahogy pszichiáte mondja: "valami régi fost" én sem tudom melyiket szerintem ez is változó lehet attól függően hogy mikor telepíted de MINDIG le lesz maradva pár build-del SŐT még rosszabb hogy nem a jó modulokat teszi fel a 3d vision 2db cuccát felteszi pedig az keveseknek kell az experience-t is felteszi de az pedig szintén nem mindenkinek kell és valahogy azt is rosszul.
Ahogy írta a másik meghajtóra legyen bekészítve a friss telepítő és mivel telepítés után a windows-nak ez az egyik legelső feladata hogy képernyő illesztő driver-t telepítsen ezért ezt megelőzendő telepítés után AZONNAL telepítsd, és akkor le van a gond.
-
gejala
őstag
Az 1803-ra frissítés melyik Geforce drivert teszi fel alapból Pascal kártyához? Az 1709-nél a 388.13 volt ez, de azóta kijött jó pár "érdekesen" sikerült driver és szeretném elkerülni a meglepetéseket.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #83835 üzenetére
Nálam ilyen a 1709-nél szokott előfordulni, nem mindig találja meg a havi 2., avagy most éppen 3. összesítő frissítést. Nemrég manuálisan tettem fel rá a katalógusból letöltve a KB4338817-et. A 1803 az OK, annál eddig felment mindegyik.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #83833 üzenetére
Köszi. Azért kérdeztem, mert nem akarta a 165-ről frissíteni. Minden OK-nak írt. Próbáltam a hibaelhárításnál az update javítását is. Az írta, hogy kijavította a hibát, de ennek ellenére változatlanul a 165-öst a legfrissebbnek mondta. Így manuálisan frissítettem.
(#83832) M@no
Nekem sem jelzett annak ellenére, hogy mindennap ellenőrizte. Így manuálisan frissítettem.
-
Kékes525
félisten
Ez most a legutolsó Windows 10 verzió: 1803 64bit pro buildszáma? [kép]
-
Geth
veterán
Nekem csak FHD van, de szerintem ezt nézd meg:
Gép oldalról a színbeállításokat, azaz, hogy milyen formában küldi ki a jelet a megjelenítőnek.
NVIDIA GPU-s gép van most éppen előttem, ott az NVIDIA Control Panel / Display / Change resolution alsó részén NVIDIA color settings kiválasztása után át tudtam állítani RGB és Full kombinációra, mert tudtam, hogy a (HDMI-re kötött) monitorom így várja. (Full helyett Limited például produkálja a fakó színeket, sekély feketét, stb).
AMD esetén is van hasonló beállítás az AMD Radeon Settings alatt.
TV oldalról ha lehetséges, állítsd az adott forrást PC típusúra, ez minden típusnál máshol szokott lenni (ha van ilyen, eddig amiket láttam TV-k, volt erre lehetőség). -
noxon
őstag
Sziasztok. Bocsi, ha off a téma, de végülis a windows 10-el kapcsolatos.
A pc-re rákötöttem egy uhd tv-t.
Viszont windows alatt fakók a színek, mind a képeknél mind a videoknál.Van ötletetek miért vagy mit lehetne állítani?
-
Enton
addikt
Ha egyik mobil eszközöm se hajlandó a benne foglalt sd kártya tartalmát meghajtóként megjeleníteni akkor milyen usb-s beállítást nyomkodhattam el?
-
blu79
addikt
Sziasztok, nem tudom jó helyre írok e...
Olyan problémám van hogy megváltoztattam a wifi jelszavát, erre a gép nem akar csatlakozni a wifire... telefon igen... a notebook sem csatlakpzik rá... azt írja : nem lehet csatlakozni ehez a hálózathoz... valaki meg tudná mondani mi a gond? Nem jövök rá...
Windows 10 van a lagutolsó frissítessel... a router típusa D-link N300 ... semmilyen más változtatást nem végeztem... csak ezt a wifi jelszócserét... kábellel csatlakozi a hálózathoz... próbáltam újraindítani mindent de így sem csatlakozik... nem tudom mi lehet .. -
Geth
veterán
válasz
Armahun #83802 üzenetére
Mint általában, játékspecifikus a legjobb megoldás. Itt is így lett, itt található.
Egy hivatalosan ki nem adott patchet pofoztak ki a srácok, választható benne bármilyen felbontás:
- borderless fullscreen (az egeret eltolod a sarokba), ez az ajánlott;
- igazi fullscreen, cserébe az Alt+Tab megbízhatatlan/nem működik
- ablak
A widescreen felbontások is elérhetőek, egy .ini-ben lehet állítani a fov-ot.
Csak full install-lal működik, cserébe már nem kér CD-t.Ennél szerintem minden más módszer sokkal rosszabb végeredményhez vezet.
-
King Unique
titán
Az MCT olykor hajlamos ilyen-olyan hibákat produkálni. Ilyenkor neki lehet állni keresni a probléma okát a hibakódok alapján, de nem feltétlen érdemes vesződni vele. Megoldható az ISO-fájl letöltése és kiírása más módon is, amiről az előbbivel együtt pl. ebben a hozzászólásban volt szó nem olyan régen.
-
törölt tag
ISO és Rufus gyors és biztos. Az MCT többet szöszöl és hajlamos hibákat dobni. Ha fontos mi legyen a C:\users-ben a felhasználóneved akkor telepítéskor helyi fiókot válassz. Ha MS fiókot adsz meg, akkor az emailed első öt karaktere lesz a C:\users-ben a mappa neve. Amikor végeztél a Windows telepítéssel nézd meg ha használod a OneDrive-ot, ha kell kézzel frissítsd legújabbra. Valamiért a napokban a legfrissebb ISO-ból telepítve és naprakészre frissítve azt láttam a OneDrive kliens csak 2016-os verziójú volt.
-
válasz
Armahun #83799 üzenetére
Nem hiszem hogy megoldható ha a win nem akarja.
Nálam is régebbi játékok, több pc , w7 jó,
w10 ugyanezeken és újabb hardvereken az 5ből 2 vason nem megy a teljes képernyő. Vagy a fél képtartalom hiányzik oldalra csúszva vagy visszadobja az asztalt errorral a játék. Ablakba jó.
Én nem tudtam megoldani pedig napokat szórakoztam vele. -
svgyula
addikt
válasz
Armahun #83802 üzenetére
Szia! Egy kérdés mekkora felbontás van a játékban beállítva és mekkorán használod a rendszert? Ugye az a Colin McRae Rally 2 egy 10 éves motorcsónak verseny
Mert ugye az 1-től kezdve mind az mert nem sikerült a need for speed szintjére lépniük. De kinek a pap kinek a papné.......... Az a régi motor valószínűleg csak win98 vagy XP kompatibilis módban fut rendesen(ha?)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
svgyula #83797 üzenetére
Ez már a ki tud nagyobb számot/specifikációt mondani kategória. Ráadásul, én sehol sem említettem, hogy a laptopom gamer, még ezt a szót sem írtam le, sem hasonlót
Érdekes, hogy akksiról nem kapcsol be, mikor több mint egy órát filmeztem vele ma, szóval bírja. A hibernálást sem szereti, az alvással viszont nincs gondja.
Az akksi új, kb fél éves. Lehet, hogy mégsem eredeti és ez most így jön ki, ennyi idő után?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Óra topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest