- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
A kollega az a fajta user, aki mindenről tudni akar, ami a gépen történik, hogy a gép legyen teljes körű kontroll alatt , ne a user. Ezt androidos fórumokon megszoktam, nincs ezzel semmi baj, én el tudom fogadni, sőt meg is értem, de a userek 99% nem ilyen, én sem. Sajnos vagy sem.
-
Geth
veterán
Tudnál példát mondani, hogy melyik a felesleges szerinted?
Ha nincs gond a 4 órával, akkor miért volt kiemelve?
Persze, hogy nem rántja magával az egész rendszert egy-egy service lyukrafutása, mert külön processekben futnak, pont ez az egyik előnye.
A céges desktop is kb. 100 running service-el bír, ez miért rossz? -
SP4C3
veterán
Nem, én azokat az idôket hiányolom, amikor nem volt ennyi bs service feleslegesen. Csak mostanában szenvedek vele, mert hozzám került egy céges laptop és még nem volt idôm kibelezni. Semmi gond nincs a 4 órával, jól meg van csinálva a disk cleanup, mint minden más. Soha nem volt még, hogy "magával rántotta" volna bármely komponens az egész rendszert. Az otthoni gépek mind elfutkaroznak ~30 folyamattal (startup programokkal), a céges winfos home meg 114-et indít alapból + ehhez jön pár ha csatlakozok wifin.
-
Cs1csó
titán
??
Amit linkelt az egy jó gép elég friss alkatrészekből. Konkrétan a VGA ha gyenge is de a legújabb széria darabja. a procija is 4-ik gen-es i3 teljesen jól ellesznek a windows 10-el.
El kellene már felejteni a windows 7-et, az egy 9 éves oprendszer!!Menj a windows 7 topikba reklámozni és szidni a 10-et!
TIPIKUS!
FIFA topikan - szar a fifa a PES a jó
NVIDIA topikban - szar az NVIDIA az AMD a jó
AMD proci topikban - szar az AMD az Intel a jó
Windows topikan - szar a windows a Linux a nyerőBLABLABLA..
-
King Unique
titán
válasz
bb.bocs #83988 üzenetére
Még mindig nem érted...
A WinToUSB esetében a Windows ISO ahhoz kell, hogy kreálj egy Windows To Go telepítést. Ellenben ahhoz már nem, hogy ezt klónozd az előbb linkelt leírás alapján. Valamint nyilván ahhoz sem, hogy egyéb programmal lementsed egy lemezképfájlba, majd abból visszaállítsad a külső meghajtóra. Azt pedig magad is leírtad, hogy egy ilyennél nyilván nem a WinToUSB programmal állítanád vissza (nem is lehet), hanem nyilván azzal, amivel a mentés lett készítve. Vagyis akkor miről is beszélünk?
-
csibabu
tag
Üdv! Eddigi gépemen wi 7 volt azonban most egy i3-4170 8gb ram és geforce gt 1030 konfigom van. Ehhez érdemes win10et rakni? Nem tudom hogy a win 10 leterheli e a gépet vagy nem. Nem értek hozzá, játékra kellene.
-
Geth
veterán
válasz
idegen lény #83985 üzenetére
Hozzáértők a legtöbb kapható gépet bottal se piszkálnák. Az a baj, hogy az SSD még mindig drágább fajlagosan, és marketing szempontjából jobban néz ki, hogy 1TB (1000GB), mint az, hogy 120GB
De semmi gond, erre van a caddy, SSD-t a gépbe, optikai meg lehet külső (USB), baromi ritkán kell. -
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #83987 üzenetére
Lemezes játék? Az mit jelent? A DVD Decrypter-t ajánlom, ezzel ISO fájlt lehet csinálni bármelyik játéklemezből (a FIFA 18 lemezeket csináltam meg így és amikor újratelepítem elég a lemezképet csatlakoztatni, gondolom ez minden lemezes játékkal megoldható.
Ettől függetlenül megtarthatod az ODD-t csak azért írtam, hogy nem kell az ODD-t zúgatni és a lemezekkel zsonglőrködni ha játszani akarsz. -
bb.bocs
őstag
válasz
King Unique #83982 üzenetére
"A WinToUSB-vel (is) tudomásom szerint egyrészt
csak készíteni és konvertálni lehet Windows To Go telepítést,
de lementeni, majd a mentésből visszaállítani nem. Max. +nem a wintousbvel szeretnék visszaállítani, hanem acronissalpl miután wintousbvel ráhúzta m a külsöre egy rendszert.
"Másrészt pont az a lényeg, hogy .iso kiterjesztés és a Windows ISO-fájl csak a normál létrehozáshoz kell,
ellenben a konvertáláshoz és a klónozáshoz nem. Illetve nemcsak ISO jó hozzá, hanem egyéb formátumok is,
mint az az előbb linkelt leírásban is szerepel. Ha pedig másik programmal mented le lemezképfájlba,
vagy klónozod a rendszert, akkor ahhoz szintén nem kell .iso kiterjesztés."tudom. acronis és gondolom jópár program clonezilla is alkalmas vinyó klónozásra, de a winto usb csak isot fogad el, még ha a tervem nem megvalósíható esetleg, akkor is
köszi.
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #83985 üzenetére
Kicsit pátoszos de igaz. ODD helyére nem férne el?
-
idegen lény
addikt
válasz
Cs1csó #83984 üzenetére
Nem tudom, hogy az beleférne-e még a HP 8200 SFF Elite-be. Az egész gép került ötvenezerbe. Ez nagyon tetszett: "HDD-vel használni egy mai számítógépet kínzás, a notebookokat HDD-vel szerelő mérnököknek és marketingeseknek pedig valószínűleg a pokolban külön kondérban forralják az olajat (lassú tűzön). Egyszerűen siralmas, hogy egy korszerű hardverrel felszerelt gépet is mekkora mértékben képes visszafogni a lassú háttértároló." De a legsiralmasabb ebben az, hogy ezt már négy éve megírták, és még ma sem lett sokkal jobb a helyzet a kapható gépek piacán.
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #83983 üzenetére
Hagyd a Windows 10 beépített automatikus rendszerére, és vegyél akár egy 9 ezer forintos 120GB-os SSD-t rendszernek ezt meg hagyd háttértárnak és nagyobb játékokat is lehet rá telepíteni.
-
idegen lény
addikt
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Akkor majd 102400 MB-ra fogom particionálni a Windows tízet. Esetleg még azt megkérdeznem, bocs az OFF-ért, hogy SSHD-t lehet/érdemes töredezettség-mentesíteni?
-
King Unique
titán
válasz
bb.bocs #83981 üzenetére
A WinToUSB-vel (is) tudomásom szerint egyrészt csak készíteni és konvertálni lehet Windows To Go telepítést, de lementeni, majd a mentésből visszaállítani nem. Max. a készítéshez kapcsolódóan klónozni egy már meglévőt. Másrészt pont az a lényeg, hogy
.iso
kiterjesztés és a Windows ISO-fájl csak a normál létrehozáshoz kell, ellenben a konvertáláshoz és a klónozáshoz nem. Illetve nemcsak ISO jó hozzá, hanem egyéb formátumok is, mint az az előbb linkelt leírásban is szerepel. Ha pedig másik programmal mented le lemezképfájlba, vagy klónozod a rendszert, akkor ahhoz szintén nem kell.iso
kiterjesztés. -
bb.bocs
őstag
válasz
King Unique #83980 üzenetére
az alap ötlet az volt hogy intousb vel állítok vissza a külsöre egy rendszert, mintahogy létrehoz a program egy usbswindowst is. mivel a wintousb isot eszik, ezért csak iso lhetett volna a fájl.
sima winto usbs rendszert csináltam már, csak megakarom úszni hogy mindent beállítgassak egyenként újra, programokat elepíteni, könvjelzők felhasználói fiókok bellítások stb....
-
King Unique
titán
válasz
bb.bocs #83979 üzenetére
Ha normál telepítésről van szó, akkor az úgy nem nagyon fog menni, hogy lemented egy lemezképfájlba, majd utána USB-s tárolóeszközre állítod vissza és onnan bootolod. Az utóbbihoz eleve Windows To Go szerinti telepítés kell. De, ha nagyon muszáj, akkor pl. a WinToUSB képes átkonvertálni a normál telepítést Windows To Go-ra az alábbi leírás alapján. De az utána akkor elvileg csak USB-n lesz használható.
Egyébként miért baj az, hogy pl. a Macrium esetében nem
.iso
a lemezképfájl kiterjesztése, illetve miért létszükséglet számodra az ISO? Pont az a lényeg, hogy jóformán tökmindegy a kiterjesztés, ha az adott szoftver úgyis kezeli. Illetve rendszerint eleve saját formátumot használ mindegyik és nem nagyon van ilyen téren átjárás az egyes programok között. Na meg a.iso
amúgy sem éppen jellemző ilyenkor, mert egy mentésnél a lemezképfájl inkább.img
, vagy az adott program saját formátuma szokott lenni. Sőt, pl. a Windows beépített eszköze.vhdx
kiterjesztésű merevlemezfájlt hoz létre. -
bb.bocs
őstag
válasz
King Unique #83975 üzenetére
windowst akarok lementni majd külsö vinyóra létrehozni win2 usvel. bár lehet íg utólag átgondolva ez nem űködik ebben a formában,lehet úgy működne hogy win2usbvl ráhuzom a wint, és utána a külsős vinyőra rakok egy macriumot és abból visszaállítom. de akkor sem tuti köszi mindenki. a macirium nem isot hoz létre hanem ahogy irtad is .mrimg
-
Kékes525
félisten
válasz
Doky586 #83976 üzenetére
Egy "hazai" szerző műve: Képregény - Macrium Reflect
-
vlevi
nagyúr
Na, ez nekem tényleg új volt. Mármint az, hogy a ki/be-re kattintva csak ki/be kapcsolja az adott funkciót, de, ha az egész területre kattintok, akkor egy új ablak jön be.
Ilyen beállítást még nem láttam, tényleg. Ha még esetleg lett volna a a Ki/Be környékén valahol egy ... gomb, akkor megnyomtam volna. -
King Unique
titán
válasz
bb.bocs #83974 üzenetére
Aztán pontosan mire kell az neked?
Ilyen lemezképfájlt akkor szokás készíteni, ha a rendszer, vagy akár a teljes lemez (összes kötet) komplett lementése a cél, majd abból később a visszaállítás. Tud ilyet a Windows beépített eszköze és külső programok is (példák). De az előbbi több mappát és fájlt hoz ilyenkor létre, míg pl. a Macrium a normál mentésnél csak 1 db-ot, aminek saját kiterjesztése (
.mrimg
) van. -
bb.bocs
őstag
Sziasztok. Hogy tudok a komplett vinyóból, rendszerrel mindennel együtt csinálni egy is filet? sima mezei isot, amvel a windowsok is bizonyos esetekben lehetnek?
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #83972 üzenetére
Tudni kell jól keresni, a megfelelő címszavakra...
Amúgy meg nem mintha egy Windows 7 és 8.1 esetében annyival különb lenne és minden egyes apró beállítást egyből kiadna a kereső. A WU-nál az aktív időszak beállításánál pedig miért vinne egyből oda, amikor az eleve egy kisebb ablakban nyílik meg és nem egy teljes oldalas almenü? Ott bőven jó az, hogy megnyílik a gépházban a Windows Update és világosan oda van írva az aktív időszak módosítása, ami megint egyértelmű. A böngészőnél a 3 db pöttyhöz meg annyit, hogy ennyi erővel egy Chrome-nál is azon keresztül érhetők el a beállítások, a Firefox esetében pedig 3 db vonal jelképezi ezt.
A fényképek alkalmazással pedig, ha megnyitok 1 db képet, akkor nálam nem eszik 1 GB RAM-ot és a CPU-t sem pörgeti. Ezt eleve inkább a böngésző szokta, pláne ha több lap van megnyitva.
-
törölt tag
válasz
King Unique #83970 üzenetére
Cserébe feltételezem az nem 1.0 szint, hogy a keresőbe egy konkrét beállítás teljes nevét szó szerint begépelem advanced keyboard settings vagy override input method és mégse dobja ki... ennyi indexelés és telemetria mellett. Ha azt írom change active hours akkor hurrá mutatja a kereső, de nem ám egyből odavisz hanem csak a sima WU lapra hogy még kattintsak rá külön. Nagyok az elvárásaim, ugye?
Hát igen tök máshogy látjuk. Edge-ben sem értem 3 pötty-Settings be tudom állítani milyen oldallal induljon, ott van az új lap pár lehetősége, na de a házikó gombért és beállításáért még mélyebbre kell menni Advancedbe.
Nekem ez UI agyrém. Ahogy az is megnyitok egy képet a 3 pötty menüben olyankor nincs ott a settings lehetőség, rá kell menni "see all photos" és az ottani 3 pötty menüben már lesz csavarkulcs. Bámulatos. Persze ennyi legyen a legnagyobb baj vele, ehelyett például. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #83967 üzenetére
Viszont focus assist beállításnál nem írják nemcsak on/off kapcsoló hanem a kategóriákra még rá lehet menni és alatta további opciók.
Nem írják, de highlightolódik az egész blokk, ez jelzi, hogy kattintható. Hasonlítsd össze más beállításokkal, ahol nem kattintható, csak a gomb fog halványan változni.
Talán még látványosabb ha a Tab-ot nyomogatod, látszódni fog, hogy külön kerül fókuszba a blokk és a gomb.
Elhiszem, hogy Te erre azt mondod kevés, ez van. Én Androidon is minden sz*rra rányomok a Settings-be, mert egyáltalán nem látszik néha, hogy kattintható-e, vagy csak label-ként használták a tételt a listábanMost olvastam el King Unique válaszát, sry a dupláért.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #83967 üzenetére
Ennyi erővel mondhatnám én is, hogy számodra nyilvánvalóan igen, sőt nagyon meglepődtem volna, ha nem...
Az automatikus szabályoknál a további opciók mondjuk reális felvetés és tényleg nem írják oda. Viszont, ha odahúzom az egeret, akkor kijelölődik az a blokk, ami azt jelenti, hogy oda kattintva még további opciók is vannak, mert ahol nincsenek, ott eleve nem emeli így ki. Ugyanilyen elv alapján működik a gépház menüje is, ott sincs mindenhova 1.0-s szinten odaírogatva, hogy kattintson ide, meg további beállítások, mivel magától értetődő.
A havi 3 db frissítés csak néha jellemző, de általában havi 1-2 db összesítő szokott lenni. Ami nemcsak a Windows 10-nél van így, hanem ugyanúgy a Windows 7 és 8.1 rendszereknél is. Szóval nem lehet azt mondani, hogy mer' a 10-esre mindig mennyivel több jön. Amúgy meg valóban nem zavar, sőt kifejezetten szeretek frissíteni...
-
Hát én ezennel kiszálltam a beszélgetésből, miután már a saját felhasználói szokásaim és azok mikéntjét kezdik számonkérni rajtam
Ha lesz még valami nyűg, persze kérdezek majd, az egyetlen személynek, aki a kérdésre válaszolt, és nem a "rendszerjócsaktevagyhülye" pacira ült fel fordítva, ezúton is köszi. -
törölt tag
válasz
King Unique #83965 üzenetére
Hát számodra nyilvánvalóan nem.
A havi három frissítés se zavar, akkor pár plusz katt se eldugott beállításokért. Viszont focus assist beállításnál nem írják nemcsak on/off kapcsoló hanem a kategóriákra még rá lehet menni és alatta további opciók. Amit ma nem találtak elsőre kb. hárman. Build váltás után nekem is első dolgom volt megkeresni, hogy a fenébe kell kikapcsolni a focus assist ne értesítsen arról hogy bekapcsolta magát. Hiszen pont azért vezették be, ne zavarjon feleslegesen. Alapból most zaklat arról hogy nem zaklat.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #83964 üzenetére
És, ez ekkora probléma, hogy most + 1-et kell kattintani? Lehetne akár közvetlenül ott az összes beállítási opció kirakva, viszont világosan oda van írva, hogy a további beállításokhoz mit kell megnyitni. Onnantól pedig egyértelmű és aki akarja, az könnyen be tudja állítani. Aki meg az a tipikus 1.0-s user, az lehet életében nem nyitja meg ahogyan a vezérlőpultot, úgy a gépházat sem. Szóval neki aztán ugyan mindegy, hogy az utóbbinál mi és hol van...
-
törölt tag
válasz
King Unique #83962 üzenetére
Ha egérrel vagy ujjal navigálsz akkor van annyi. Ebből felesleges a "More keyboard settings" alá még egy gombra elrakni az advanced részt, mikor lehetne ott rögtön. Illetve kár a keresőbe hiába írod szó szerint a beállítás nevét "override for input method" semmit nem talál rá.
vlevi: ha insider verziót használsz elsődlegesen ne csodálkozz a dolgokon
bőven elég, ha a publikus verzióra érkeznek kérdések, panaszok
-
vlevi
nagyúr
válasz
ArthurShelby #83944 üzenetére
"Az emberek 90%-a nem olyan kocka mint mi"
Kockából is van már többféle.
Én pl. amióta számítógépet lehet vinni a lakásba (kb a ZX81, Primo, C64 óta) ) kapcsolatban vagyok velük, sw fejlesztőként dolgozom, de már öreg vagyok én ahhoz, hogy az egész napi meló után, még fél estén keresztül babráljam, meg állítgassam a gépemet otthomhogy működjön. (Nem kell annyit babrálni, ez csak túlzás volt)
De, ha már néhány újdonság, amit észreveszek, és nem a kedvemre való, attól falnak tudok menni. Ez van, sajnos.
Ennekellenére vagyok olyan hülye, hogy most is az Insider Preview van a gépemre feltéve, vagyis ne csodálkozzak, ha teleszórják újdonságokkal
És akkor ez még csak egyetlen sw volt, aminek az újdonságaival adott esetben szembesülhet az ember. Elindítod a gépet, nyafog a Visual Studio, hogy fel kéne rakni az új buildet abból is, közben a windowsupdate újraindítja a renszdert, meg satöbbi. Ha rossz napja van az embernek, akkor ki tud fogni ilyeneket, és legszívesebben a baltát állítaná bele az egészbe. -
King Unique
titán
Így van, pont azt néztem én is, hogy nincs az 6-7 lépés... Nem értem minek ezen ennyit pörögni, amikor viszonylag könnyen elérhetők a szükséges beállítások. Az, hogy adott esetben meg kell nyitni a további opciókat az advanced módhoz, pedig egyáltalán nem olyan megerőltető, sőt.
(#83960) FoxiestFox:
Aztán mégis mitől rosszabb a desktop a 7-eshez képest...? Pont, hogy pl. számomra is kényelmesebb használni a 10-est és bekerült néhány új funkció, új elem, ami ezt elősegíti. Amikor 7-est futtató gép elé kell ülnöm, akkor már konkrétan hiányoznak is ezek. -
Geth
veterán
válasz
FoxiestFox #83960 üzenetére
A kérdésemre melyik a válasz?
-
Ha egyszer megtaláltad, egyszerű a váltás, de egy touch UI esetén már megtalálni is maximum 2 touch kéne, hogy legyen. Ezen a szinten az Android, de a Chrome OS is fényévekkel előbbre tart (persze mindkettő limitált kacat, és munkára nem alkalmas, de érted).
Számomra csak az vicces kissé, hogy sikerült a Win7-hez képest csinálni egy UI-t, ami desktopnak rosszabb, touchnak pedig gyermeteg.És ehhez kellett néhány év, és néhány mrd dolcsi.
Nem kétlem amúgy, hogy a rendszerszintű változások extenzívebbek a látszatnál, de a látszat meh, és a kezelhetőség is számos ponton az. -
törölt tag
És mit írsz be keresőbe egy ilyen eldugott opció elől ki tudd venni a pipát?
És ha a keresőbe szó szerint beírva is "nincs találat" a kívánt beállításhoz, ezért csak 6-7 lépésben jutsz el oda?
-
Geth
veterán
válasz
FoxiestFox #83956 üzenetére
Najó, de
- folyton másik gépen dolgozol és mindig hozzá kell adni pl. a német kiosztást, mert nincs fent
- vagy fent van, és csak váltani kellene a kettő között? -
-
King Unique
titán
válasz
luciferk #83952 üzenetére
Ilyenkor szokás rákeresni a hibakódra és az alapján megpróbálni megoldani a problémát. Na meg megnézni olyan alap dolgokat, hogy van-e egyáltalán elég szabad hely a rendszerpartíción a frissítéshez stb.
"Ezért kérdeztem, hogy le lehet e tölteni és telepíteni olyan win10/64-et amibe már benne van a 1803."
Már rég elérhető a 1803-as ISO, konkrétan április 30-án letölthető volt... A letöltött ISO-val pedig lehet közvetlenül in-place upgrade-et csinálni. De egyébként a Microsoft weboldalán lévő letöltési opcióknál az MCT és a frissítési segéd szintén alkalmas erre.
-
törölt tag
Nem a naponta a lényeg, hanem amikor kell és keresel egy opciót akkor miért van felesleges rétegek alá elrejtve. Ugyanígy az értesítések, focus assist beállítása amit szemléltettem képekkel. Ha szerinted az intuitív megoldás egészségedre...
-
luciferk
senior tag
-
Geth
veterán
válasz
FoxiestFox #83949 üzenetére
Nem, az értelmes felhasználók táborát próbálom erősíteni
Neked miért kell naponta a billkiosztást buherálni? Azt ne mondd, hogy ez általános...
De ha pl. munkából kifolyólag, én biztos nem a felületen keresztül tenném.(#83950) Fandango: csak ha a Win billentyűvel keltem fel. Az ébresztést kiváltó billentyűt is regisztrálja, én legtöbbször a Ctrl-lal szoktam, jó helyen van a bill. sarkán, és nem csinál semmit önmagában
-
Fandango
veterán
Másnál is előfordul az a jelenség, hogyha altatásból felébresztem a gépet, akkor a start menü állandóan nyitva van!?
-
-
Üdv. Tudna valaki abban helpelni, hogy script-tel(vagy GPO az mégobb lenne), hogy tudnám törölni a Code Writer nevű applikációt? Továbbá ami érdekes lenne számomra szintén script/GPO használatával:
• Óra melletti Ismerősök letiltása
• Számítógép/Nézet/Beállítások/Fájlkezelő megnyitása -> Ez a gép
• Default apps beállítása user szinten(Böngésző, videólejátszó, stb.• Illetve van még néhány app amitket törölnék, találtam is rá megoldást, de utána valahogy nem működött megfelelően a rendszer, pedig nincs benne semmi olyan ami mélyen belenyúlna:
Get-AppxPackage *3dbuilder* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *officehub* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *bingfinance* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *solitairecollection* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *bing* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *onenote* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *xboxapp* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *sway* | Remove-AppxPackageKöszönöm előre is.
-
Geth
veterán
válasz
ArthurShelby #83944 üzenetére
mikor igényed lesz valamire, akkor utána nézel, és megtalálod?
Ahaha, igen, pont erről árulkodik egy csomó bejegyzés.nincs meg tételesen, hogy mi hol változott
Nekem ennyi bőven elég. -
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #83942 üzenetére
Mondjuk a legtöbben eleve a free verziót használják, de kösz a pontosítást, a Pro esetében valóban így van. A telepítésnél egyébként pl. az 5.44-es is alapértelmezetten bekapcsolja a rendszerfelügyelet, + az aktív felügyeletet és létrehoz egy bejegyzést a feladatkezelőben az automatikusan induló programoknál. Viszont utólag mindkettő kikapcsolható és utána a feladatkezelőből is eltűnik az automatikus indítás.
-
ArthurShelby
addikt
Magyarán erőszakoskodik a win. Nem az lenne a lényege egy jó oprendszernek, hogy vígan használod, majd mikor igényed lesz valamire, akkor utána nézel, és megtalálod?
Ráadásul, ahogy twofatcat is írta nincs meg tételesen, hogy mi hol változott.Az emberek 90%-a nem olyan kocka mint mi, hogy fórumozik, nem tudja mi hogy működik. Ő használja oszt kész (nem csak az otthoni felhasználókra gondolok, hanem a cégesekre is).
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #83936 üzenetére
Nem az a baj változtatnak, hanem build frissítés után nem közlik mi változott, mit állítottak el, mit helyeztek át.
(#83941) Geth Ásít. Tudom téged semmi nem zavar.
-
Geth
veterán
válasz
ArthurShelby #83936 üzenetére
Van egy rossz hírem: minden build upgrade után erősen ajánlott megismerkedni az új vagy megváltozott beállításokkal a gépházban.
Sokszor a régi beállításokat azért is változtatják meg, hogy aki esetleg máshonnan nem értesült róla, próbálja ki, még az is lehet hogy megtetszik neki. Ha mégsem, kikapcsolja. Azért nem kell ezt (sem) túldimenzionálni. -
törölt tag
Nem intuitív az UI sajnos. User értesítéseket akarja testre szabni. Settings -> System alatt látja a notification feliratot hurrá ott a Notification almenü. Viszont ott nem találja a Focus Assist értesítési beállításokat, mert az egy külön kategória a System alatt, jó menjünk vissza. Ezen a helyen semmi nem jelzi, hogy nemcsak egy on/off kapcsoló hanem a három kategória az még tovább kattintható és alattuk vannak még lehetőségek. Szóval el van dugva 3-4 réteg mélyre a cucc... nincs átgondolva a Settings app magyarul. Mindenhez milliót kell kattintani. Pl. ez is milyen UI fail, hogy beállítsam HUN bill. legyen az alap: Settings\Devices\Typing scroll lefele az aljára, kiírja More keyboard settings és betesz gombot Advanced keyboard settings ez alá van eldugva ami nekem kell. Végülis csak fél napba telt idáig navigálni. Minek így körülményeskedni, miért nincs rögtön ott a beállítási lehetőség egy lapon? Idióták. A Windows Update rész is egy 90%-ban üres fehér lap, a további beállítások elvannak dugva almenü almenüjébe, pedig pár dolog lehetne már rögtön az első lapon. MS szeret fehér területeket mutogatni nekünk, Edge-ben is összevissza kell kattingatni.
-
Cs1csó
titán
válasz
FoxiestFox #83935 üzenetére
Magadra vess
Te fogadtad el a piros pirulát (Windows 10) most az MS megmutatja neked milyen mély a nyúl ürege (az almenük )
-
törölt tag
Azonkívül szar a fotó app, mi lehet a magyarázat erre:
Egy db kép megnyitva kb. 400 MB olyankor a terhelés, aztán tálcára letéve. Látszólag ott a zöld jelzés, hogy felfüggesztve háttérben mégis idővel felfal majdnem 1 GB memóriát és időnként 10-20% CPU. Indexelés már elvégezve rég, nem került azóta új kép a gyűjteménybe, telemetria alap, szóval mi a fenét csinál a háttérben? Visszahozom tálcáról a képet akkor visszaugrik 400 MB-ra, leteszem megint elkezd falni. Közben az Edge 400 megából simán nyitva két-három weblap, ez a szerencsétlen fotó app egy db képpel 400-ról 800-ra hízik.
-
Ja, tök núbok vagyunk, r1 userek, szóri. Én pár napja használom a 10-est, és még ismerkedési fázisban vagyunk.
Azért csak nézd el valahogy.Én pl úgy gondoltam, laza 20 éves PC-s múltammal, hogyha valamit kikapcsoltam, az ki van kapcsolva, nem kell bemenni még 3 almenübe, hogy ott is kikapcsoljam ugyanazt.
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #83929 üzenetére
Igen, a legújabb 5.45-ös verziónál van ez, hogy a beállításoknál az aktív felügyeletet hiába kapcsolod ki, mégis berakja magát a program az automatikus indításba és elindul a Windowszal együtt, aktív marad. Plusz az adatvédelem menüben a program által gyűjtött adatok elől sem lehet kivenni a pipát, illetve nincs is már ilyen opció... Az 5.44-esnél még mindkettő kikapcsolható volt. Ha zavar, akkor van belőle portable verzió is a letöltési opcióknál, valamint átmenetileg akár a régebbi is visszarakható.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #83929 üzenetére
SŐT a BEÁLLÍTÁSOK - ADATVÉDELEM - nincs pipa kivétel lehetőség a "Használati adatok megosztásának engedélyezése harmadik felekkel elemzési célokkal"
Elég érdekes magyarsággal van ez a mondat megfogalmazvaEz ott sincs ez a korábbi verzióban van benne. Töröltem és visszatettem a korábbi verziót és a telepítés során kivettem a pipát a frissítések keresése/értesítés opció elől, biztos írtak már nekik vagy 100 millió emailt a "probléma(?)" a szándékos huncutságuk miatt. Sajnos ők is lezüllöttek, az Avast felvásárlás nem segített.
Tedd vissza te is az előzőt.
-
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #83928 üzenetére
Erre írtam már a megoldást itt. Összefoglaló pipát ki, és a kategóriák alatt is kivenni ne értesítsen arról bekapcsolt a FA.
-
GEPESZ66
veterán
A CCleaner-ben mostanában hiába kapcsolom ki a Felügyeletet, betöltődik gépinduláskor, ikonja megjelenik a tálcán.
Nálatok is így van?
A WIN feladatkezelőjében, csak az Induló alkalmazásoknál tudom letiltani. -
-
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #83916 üzenetére
Érdemes particionálni, máskülönben használni sem tudnád...
Több partícióra osztani, külön adatpartíciót létrehozni pedig célszerű ez esetben, mivel egyrészt nyilván nem kell 1 TB a Windowsnak. Másrészt, ha van adatpartíció, akkor egy újratelepítésnél azt valóban nem kell törölni, hanem csak a rendszerpartíciót (C) és a rendszer számára létrehozott kisebb partíciókat.
Az SSHD amúgy valamivel gyorsabb lesz OS alá a sima HDD-nél, de be kell járatni, kell némi használat és néhány restart ahhoz, hogy a gyakran használt elemek a gyorsítótárként használt SSD-re kerüljenek.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
moleculez #83923 üzenetére
Nekem az van (volt rendszerlemezként is használva is SSD bővítés előtt) és a bejáratás után pl win indításnál, vagy a gyakran indított programoknál (inventor stb) volt egy jelentős gyorsulás.
Persze ez nem SSD, de olcsóbb és nagyobb tárterületet kap az ember. SSD rugalmasságot mondjuk nem is vártam tőle,ezt tegyük hozzá.
De itt egy teszt, hogy némi "bejáratás" után mire lehet számítani. -
Cs1csó
titán
válasz
+1 bazsi83vp
Annyi kiegészítéssel, hogy csináld úgy ahogy írtad, a windows-nak 100-at a többi maradjon egyben háttérnek. Ahogy írta bazsi83vp az SSHDD funkciót automatikusan kezeli majd a windows.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Szia,
az SSHD-t ugyanúgy használd, ahogy egy merevlemezt használnál. A flash gyorsítótárba majd automatikusan belepakolja a leggyakrabban olvasott szektorokat a vezérlés a partíciók számától, jellegétől függetlenül.,
-
törölt tag
Kikapcsoltad az összefoglalót itt és mégis előjön?
Insider vagy? Normál esetben nem kéne dobálnia semmit, ha kivetted ott a pipát. És az egyes opciókra pl. játék alatt is ki lehet venni a pipát ne legyen értesítés arról bekapcsolt a FA.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #83917 üzenetére
Tudom, hogy ki lehet kapcsolni, írtam is.
Inkább az, hogy nekem eddig sem volt szükséges a focus assistra, meg voltam elégedve az értesítések működésével anélkül is. Amióta van, azóta viszont már az összes létező marhaság előfordult.
Tényleg zavaró tud lenne, csak néz az ember, hogy ez meg mi, minek jött elő. Mármint az összefoglaló.
Ha meg neki megy az ember, és ész nélkül kikapcsol mindent, akkor pedig soha, semmiről nem kap értesítést.
Azt bezzeg nem tudják megoldani idestova 4-5 éve, hogy, ha csak egyetlen darab értesítés van, akkor a kép jobb alsó sarkában az értesítő ikonra kattintva, ne a jobb felső sarokban legyen az az értesítés. Ilyenkor elég lenne az a néhány sornyi rész is, aztán felőlem növekedhet felfelé, ha sok értesítés érkezett. -
idegen lény
addikt
1 TB-os (1000 GB-os) SSHD-t érdemes particionálni? Azt tanácsolták, hogy ha hagyok 100 GB-ot a Windows 10-nek, és mindent mást a fennmaradó részre telepítek, akkor csak a 100 GB-ot kell újratelepíteni, ha később esetleg szükség lenne rá, és akkor minden más maradhat a helyén.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Norbi887 #83913 üzenetére
Az a legviccesebb az egészben, hogy, amíg nem volt fókusz segéd, addíg engem különösebben nem zavartak az értesítések.Játék közben win7 alatt sem jelennek segéd nélkül sem. Amióta van, azóta viszont pl. már a naptár is képes volt értesítést feldobni doomozás közben. Ha meg teljesen kikapcsolod az összes értesítést, akkor meg az a baj, hogy nem dob fel semmit. Szóval engem az a része bosszant egy kicsit, hogy állítgatni kell ahhoz, hogy olyan legyen, mint előtte volt. A legzavaróbb része tényleg az, amikor kilépsz egy játékból, akkor eléd vágja ezt az értesítő ablakot, hogy mi történt közben. Hát, én már hozzászoktam, hogy, ha van valami a jobb alsó sarokban, akkor megnézem mi az, de, ha nincs semmi, akkor nem. Nincs szükség ehhez mégegy felugró értesítőre, ami arról értesít, hogy kaptam egy értesítést
-
Norbi887
aktív tag
válasz
FoxiestFox #83912 üzenetére
-
-
törölt tag
-
King Unique
titán
válasz
jozsi252 #83901 üzenetére
Azt azért leírhattad volna, hogy pontosan mi a célod ezzel... Ha nem a telepítés, hanem csak a meghajtó törlése, illetve a rajta lévő OS legyalulása, akkor lehet a Windows telepítőjével is törölni a lemezt. De ilyenkor normál esetben utána telepíteni szoktak rá, vagy eladják és azért törlik. Ha el lesz adva és az a cél, hogy az új tulaj ne tudjon adatokat visszaállítani a háttértárról, akkor teljes formázást célszerű csinálja, vagy spéci programokkal többszörös felülírást. Ha SSD van benne, akkor pedig ott van a Secure Erase ilyen célra.
-
törölt tag
üdv! most nézem a feladatkezelőben a fényképek alkalmazást ami eléggé eszi a memóriát.valahogy meg lehet oldani hogy ne jelenjen meg?
-
jozsi252
veterán
válasz
Doky586 #83903 üzenetére
A kettő szerintem ugyanaz, legalábbis ugyanazt az eredményt lehet vele elérni. Mivel ha törlöm a partíciót, ezzel igazából leradírozok mindent az SSD-ről. Biztonságképpen kérdeztem csak meg hogy ennyit elég-e megcsinálni mert nem voltam benne 100%-ig biztos.
Bár nem tudom ezért miért kell kioktatni, tudom hogy mit akarok csinálni csak egy megerősítést kértem hogy elég-e ennyit megcsinálni. -
jozsi252
veterán
Ha mondjuk egy laptopot akarok formázni, akkor elég annyi hogy berakok egy Win 10-et, majd az összes partíciót törlöm aztán kilépek a telepítőből és kész? Vagy érdemes még valamit megcsinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Mini PC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- RAM topik
- Autós kamerák
- Villanyszerelés
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓSAK - 20.000 HUF/SZETT - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest