Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Faceless-
őstag
válasz
Zotya84 #85487 üzenetére
Takarítom rendszeresen (2 havonta egyszer), de tervezési hibás sok angol fórumon is utánanéztem már. Egy inspiron 7720 se-ről van szó, egy gyenge ventilátor hűt egy 45 Wattos négymagos i7-et, és az anno legerősebb 650m-et, a merevlemez egy szellőzőnyílás nélküli fémkeretben van ami fölött megy a heatpipe, és még egyebek.
Ha megtudom mi a gond akkor legalább el tudok valahova indulni, majd nyomok egy stressz tesztet Aidával.
-
mpo
veterán
válasz
enginev3.0 #85496 üzenetére
Másik topikból rémlik, nem most raktál bele új (használt) HDD-ket?
-
RWD
tag
válasz
King Unique #85422 üzenetére
Köszönöm! Akkor nyugodtan mehet rá egy Win7, ha mégsem tetszene, törlöm a 7-est, és "magától" be tudja magának tolni a Win10-et a lapos. Jól értem?
-
Zotya84
őstag
válasz
enginev3.0 #85496 üzenetére
Ez legtöbbször a háttértár hibájára utal. Driver, kábel, eszköz. Ezek az alap. De lehet mögötte akár RAMprobléma is. HDSentinel, Memtest javasolt. Ha ezt nagy terhelésre produkálja, akkor jellemzően a kábel vagy a háttértár hibája okozza, de lehet az előtte említettek közül is.
-
mpo
veterán
válasz
enginev3.0 #85494 üzenetére
Start-on jobb gomb->eseménynapló.
De ennél jobbat is fognak ajánlani. -
enginev3.0
félisten
Hol tudok utána nézni, hogy a windows miért zárhat be egy programot csak úgy kedve szerint?
A program logjában semmi infó nincs róla
qbittorrent egyszercsak gondol egyet és eltűnik
-
Doky586
félisten
válasz
CartmanLand0 #85491 üzenetére
Elég egyet és egyszer letölteni, de azt jól kell letölteni és az SHA1 ellenörzőösszeget ellenőrizni.. [kép]
-
bobalazs
nagyúr
válasz
CartmanLand0 #85489 üzenetére
Hibás lehet a telepitő. Vagy az eszköz vagy a forrás fájl.
-
CartmanLand0
senior tag
Üdv!
Telepités közben megáll a fájlok előkészitése és telepitése közben 97 százalékon majd ezt kapom : Windows nem tudja telepíteni a szükséges fájlokat. Lehet a fájl sérült vagy hiányzik. Győződjön meg arról, hogy a telepítéshez szükséges összes fájl elérhető és indítsa újra a telepítést. Hibakód: 0x80070570"
Mi lehet a probléma ?
-
Kékes525
félisten
válasz
-Faceless- #85486 üzenetére
Ilyen esetben egy alapos hardver teszt. Megteheted Aidával (Eszközök stabilitás teszt) vagy Hardver teszt
+ (#85487) Zotya84 +1
Lehet, hogy csak koszos a gép. Ezzel kezd.
-
Zotya84
őstag
válasz
-Faceless- #85486 üzenetére
Amennyiben véleményed szerint tényleg túlmelegszik, akkor szedd szét, takarítsd ki, cserélj pasztát és voilá, már nem is fog miatta kikapcsolni...
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Volna egy régi gépem, ami túlmelegszik, és látszólag random terhelés alatt lekapcsol. Már event log-ban megpróbáltam megkeresni, de nem találtam meg mi csapja le csak azt írja, hogy váratlan leállás, és csók.
Ilyen esetben hogyan lehetne visszanézni pontosan mi az ok (Win 10 Pro)?Mivel ugye leáll a normál hőmérséklet mérő alkalmazások nem logolnak, így nem találtam olyat amit vissza is nézhetnék, és részletes rendszer képet adna. Most viszont hűtőpad nélkül kellene használnom munkában, és meg kellene oldanom a gondot.
A segítséget előre is megköszönném!
-
Cheesus
senior tag
válasz
King Unique #85484 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, utána is kérdezek majd
-
Cs1csó
titán
válasz
dellfanboy #85479 üzenetére
Van és elegendő is. DE telepítheted a Defraggler-t és lefuttatsz egy elemzést az meg is fogja mutatni mi a helyzet egy látványos grafikus felületen. Valamennyi töredezettség mindig van egy HDD-n de ez általában csak 5% alatti.
-
Kékes525
félisten
válasz
-
King Unique
titán
válasz
Ahogyan a Windows 7 és 8.1 rendszerekben, úgy a Windows 10-ben is nyilván van ilyen célra beépített eszköz, ami meghajtók optimalizálása néven érhető el. A HDD-knél töredezettségmentesít, SSD-knél pedig a TRIM-et futtatja. Általában elég a beépített megoldás használata, de ha egy valamivel komolyabb szoftver kell a HDD-k töredezettségmentesítéséhez, akkor Windowsra van számos egyéb program (példák).
-
dellfanboy
őstag
w10 ala milyen defragger, lemeztoredezettsegmentesito progit ajanlotok?egyaltalan defaul-bol van rajta vmi cucc?
-
King Unique
titán
válasz
Cheesus #85476 üzenetére
Nem írtad hova jársz, de egyes egyetemeknél ott van elvileg az Imagine (DreamSpark) lehetőség, amivel ingyen lehet a hallgatóknak különféle Microsoft szoftvereket igényelni (példa). Plusz az Office 365 is ingyen jár minden diáknak és tanárnak [link]. Igaz az utóbbi csak a tanulmányok idejére, de az Imagine keretében kapott licenc elvileg akár még utána is használható.
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék, hogy most egyetemistaként nincs valami mód arra, hogy olcsóbban tudjak jogtiszta W10-et beszerezni?
-
MaTTeS
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Egy ideje (talán egy korábbi Windows frissítést követően) jött elő, hogy a Windows 10 Posta nem látja a gmail-es fiókokat. Hozzá vannak adva, de csak a live.com-os címet mutatja.
Korábban már próbálkoztam fiók eltávolítása és újra hozzáadásával is.Nem tudjátok mi lehet a baja?
Köszi!
-
válasz
King Unique #85472 üzenetére
Általában elég szokott lenni a minden törlése, de olyat tapasztaltam már több gépen is, hogy nem volt elég (szabad helyet kijelölve is hibát dobott), kellett egy újraindítás is.
-
Zotya84
őstag
válasz
King Unique #85472 üzenetére
Hát, úgy látszik nem teljesen ugyanazok a tapasztalataink. De elég nagy részben van köztük átfedés...
-
King Unique
titán
válasz
Zotya84 #85470 üzenetére
Ha grafikus felületen törölve van minden partíció, az rendszerint elég szokott lenni, az is úgymond "lenullázza" a lemezt. Majd a létrejött szabad területet kijelölve telepítési célnak, utána már menni szokott a telepítés és majd a telepítő particionálja (GPT séma szerint) a lemezt. Parancssorban a clean szintén általában elég szokott lenni és nem feltétlen muszáj utána még a convert gpt parancsot is kiadni. Legalábbis én eddig többnyire ezt tapasztaltam a telepítésnél.
-
vlevi
nagyúr
válasz
ArthurShelby #85469 üzenetére
Igen, természetesen UEFI-t akartam írni, a BIOS párjaként.
-
Zotya84
őstag
A partíciós sémát a 10 telepítő nem feltétlenül változtatja meg. Tehát egy létező MBR-t, a partíciókat törölve, nem túl sűrűn fog átkonvertálni GPT-re, inkább hibát dob, hogy hékás, ez így nem jó. Ahhoz már kell a diskpart clean parancsa (ahogy a fentebb hivatkozott képen is láthatod), mert az nullázza ki az MBR területét. És még néha ilyenkor is újra kell indítani a gépet, mert csak úgy hajlandó konvertálni magától... (Bár erre pár ezer kommenttel feljebb megadtam egy komplett diskpart utasítássort, hogy hogyan lehet megoldani: a clean után kell egy convert gpt parancs, s onnan már okés is.)
(Sőt, míg nem készültem el a batchfileokkal, addig egyszer sem tudta enélkül GPT-re cserélni. Azóta meg már nem próbáltam. De az újraindításos dolog még mindig kell, ezért parancssorból batchfile segítségével tudok win-t telepíteni, jól megcsinált, külön partícióra kerülő RE-vel...)
-
xors
senior tag
válasz
King Unique #85467 üzenetére
Nyomva volt minden partíció törlése, azért mondtam, hogy a teljes partíciós séma elvileg le lett cserélve. Sőt, még parancssorból is formáztam, de az sem segített.
Na mindegy, a lényeg h megoldódott, köszi mégegyszer mindenkinek! -
King Unique
titán
Mondjuk ez így érdekes, mert ha a telepítésnél az MBR / GPT a probléma, akkor eleve más hibaüzenet (példa) szokott lenni, nem az, amit említettél. De mondjuk a laptopok megint külön állatfaj, pláne bugos UEFI-vel, szóval ki tudja, valójában mi volt a nyűgje...
Egyébként az előbbire visszatérve, a sima formázás azért lehet kevés, mert annál nem változik az MBR / GPT. Ellenben a telepítő grafikus felületén, illetve a parancssorban történő törlésnél már igen.
-
vlevi
nagyúr
Ahogy előttem is írták, azért, mert előtte formáztad a meghajtót.
Az ősidőkben (még valamikor, amikor Bill Gates is csak a csattogós falepkével szaladgált), találták ki az MBR partíciós táblát. Ebben egy meghajtóra 4db elsődleges partíciót lehetett létrehozni, és az egyes partíciókat formázni, unix ext, dos FAT, WindowsNT pedig NTFS-re.
Az egyéb korlátok mellett, mint pl. a 2TB maximális meghajtóméret, egyéb gondok is vannak már az MBR-el, ehelyett készült el a GPT, amivel sokkal szabadabban lehet a meghajtókat particionálni. Az, hogy az egyes partíciók milyen file rendszert kapnak, az továbbra is szabadon választott.
Az MBR-t egyébként át lehet konvertálni GPT partíciós táblára, de a GPT-ből nem lehetséges MBR-t csinálni. Ennek oka, hogy a GPT partíciós tábla helye nem fix, ezért egy konvertálóprogram szabadon kiírhatja bárhova. Az MBR helye viszont fix, ezért nem lehet visszafelé konvertálni.
Mivel, te csak megformáztad a HDD-n lévő egyik partíciót, ezzel a particiós tábla (MBR, vagy GPT) nem változott, és, mivel a gépedet UEFI-vel indítottad, az pedig azt jelenti, hogy csak olyan meghajtóról hajlandó elindulni, ami GPT partíciót tartalmaz, ezért nem sikerült a telepítés. A GPT nem más, mint a szintén őskövület BIOS újabb változata.
Ha a Windows telepítővel törölsz mindent a meghajtóról, és esetleg ott osztod fel a lemezt a neked szükséges méretekre, akkor a Windows telepítője a számára szükséges partíciós táblát fogja elkészíteni, és azon belül formázza meg a meghajtókat.
Ha te formázod, és nem engeded a telepítőnek, hogy saját maga ezt megtegye, akkor lesz az, ami nálad is történt. Vagy, másik lehetőség, hogy a Windows talál a gépben egy másik HDD-t, amin viszont van GPT partíciós tábla. Nos, ilyenkor lesz az, hogy a bootoláshoz szükséges minimális dolgokat oda másolja fel, és a második HDD-ről indul a rendszer legelső része, és csak ezután vált vissza az első meghajtóra. És ekkor szokott az a probléma történni, hogy, ha kiveszed a gépből a másik meghajtót, nem indul a rendszer.
Ezért javasoljuk azt, telepítéskor, hogy üres meghajtóra menjen fel a windows.
Egyszerű dolga van annak, aki a windowst egy külön meghajtóra, pl. egy 100-200 giga körüli SSD-re teszi, mert akkor tényleg indulhat úgy a telepítés, hogy törlés-törlés-next-next-finish, és semmit sem kell állítgatni. -
Zotya84
őstag
A töröltetett kraftxld (#85387)-re: A verzióváltás teljesen simán ment: törés eltávolítása, újraindítás után termékkulcsot megadva azonnal aktiválta magát Pro-ra minden hókuszpókusz nélkül (meg is lepődtem, még újraindítást sem kért), és jogtisztává is vált. Úgyhogy ismét tanultunk valamit.
-
xors
senior tag
válasz
King Unique #85446 üzenetére
Most kipróbáltam egy másik Win 10 verziót, ezt most nem BIOS-MBR hanem UEFI-GPT módban, így működött a partícionálás. Valóban ezek a furcsa hibák, amikre sosem jön rá az ember, hogy mitől vannak.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
Kékes525
félisten
válasz
makoss #85450 üzenetére
Akkor azt, amit leírtam. Egy gyakran használt program valamilyen könyvtára van erre beállítva és amikor törlöd, a program automatikusan létrehozza. Nézd át a gyakran használt programok beállításait. Ott kell lennie ennek a könyvtárnak is valamelyik programodban.
Ha "előkelőbben" szeretnéd és van türelmed hozzá: Process Monitor v3.50 Indítsd el, majd töröld a könyvtárat és utána a process monitorban látod, hogy mi hozza létre. -
movax
őstag
Hogyan tudok átvinni egyik laptopról a másikra egy jogtiszta, win 8.1 retailről upgradelt win10-et? Elsőn deaktiválni kell, vagy hogyan?
-
ArthurShelby
addikt
Linus és a windows aktiválás [link]
-
Kékes525
félisten
válasz
makoss #85445 üzenetére
Ezzel próbáld meg: LockHunter is a foolproof file unlocker
Amúgy ez nekem úgy tűnik olyan, amit te magad kézzel hoztad létre. Én is gyakran hozok létre ilyen nevű ideglenes könyvtárat. Valamelyik program, valamilyen mappáját erre irányítottad és ami után letörlöd, az adott program újra létrehozza. Vizsgáld át a gyakran futó programjaid beállításait, ott lesz a ludas köztük.
-
King Unique
titán
A leírtakból nem derült ki, hogy hogyan írtad ki a telepítőt a programmal (Rufus), maga az ISO és a pendrive OK-e, BIOS-MBR / UEFI-GPT alapon akarsz-e telepíteni, BIOS-ban a SATA-vezérlő milyen (RAID / IDE / AHCI) módban van + az egyéb beállítások rendben vannak-e, hogyan (teljesen?) törölted a lemezt, maga a célmeghajtó (SSD) állapota rendben van-e stb. Az utóbbi azért is lehet fontos, mert egy korábbi esetnél a telepítésnél ilyen hibaüzenet állítólag a HDD hibája miatt volt. De, ha nem a meghajtóval van gond, akkor pl. SATA-n a fizikai csatlakozást is érdemes ellenőrizni.
(#85447) szallasi007:
Telepítésnél az USB 3.0 port rendszerint a Windows 7-nél szokott gondot okozni (példa), mivel azt nem támogatja natívan a szabványt, ellenben a Windows 8.1 és 10 igen. De ettől függetlenül akár kipróbálhatja ezt is, mert van amikor pont az ilyen egyszerű megoldások vezetnek célra, mint a másik port, másik pendrive, újraindítás utáni újrapróbálás stb. -
xors
senior tag
Sziasztok! Windows 10 telepítéseel szenvedek. Laptopba régi hdd lett lecserélve ssd -re, és erre szeretnék teljesen új rendszert felhúzni. Rufussal írtam ki pendrive -ra a telepítőt szépen el is indul a telepítés, viszont a partícionálás résznél megakad.
Ezt a hibaüzenetet kapom, bármit csinálok (törlöm, formázom az ssd -t....)A Windows nem telepíthető erre a lemezre. Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében.
Bios -ban nagyon kevés a beállítási lehetőség, kb csak bootsorrend állítás meg ki lehet kapcsolni a Legacy rendszerindítást (hogy csak UEFI legyen), de ezek közül egyik sem segít a problémán. Bárkinek nármi tippje, hogy mi okozhatja a gondot? Már nem egy windowst húztam fel különböző eszközökre, de ilyen hibát még nem láttam. Bios reset is volt már...
-
Cs1csó
titán
válasz
Kiskokó #85440 üzenetére
AZ, hogy veszélyes, káros tartalmat nem osztunk meg vagy külön figyelmeztetéssel jelezzük!!
Nem olvastam vissza de :
-csökkentett módban a következők: adwcleaner, MBAM free, Emsisoft EK , HItman pro, DrWebCureItHa ezeket nem engedi lefuttatni akkor egy MÁSIK TISZTA GÉPEN egy pendrive-ra létrehozol egy RESCUE DISK-et - Kaspersky, Avira stb. - ez egyfajta Linux alapú rendszer ami kikerüli a windows-t és annak bootolása nélkül tud írtást végezni rajta ha az lefutott és már engedi a csökkentett vagy normál módban történő fentebb említett kiegészítő védelmeket akkor még azokat is lefuttathatod ami biztos az biztos.
A böngészőt is érdemes esetleg újratelepíteni nem nagy dolog és fő a biztonság, a BÖNGÉSZŐ - firefox- törlése után menj be a users mappába és tedd láthatóvá a rejtett tartalmakat és az APPDATA mappában a LOCAL, LOCALOW, ROAMING mappákban lévő firefox és mozilla mappákat töröld manuálisan gép restart majd mehet visssza böngésző.
A böngészőbe telepítsd a UBLOCK ORIGIN nevű kiegészítőt ha semmi más kiegészítőt nincs is ez legyen.
-
Kiskokó
veterán
válasz
bobalazs #85437 üzenetére
Sorry, csak nem össze vissza dobál be hanem nagyrészt azt az 1 odalt. Ezért akartam megmutatni, hogy 10ből 5 ször ez jelenik meg.
Amúgy meg blokkolta mindened amit írtál akkor mi a baj ?
Sajnos a friefoxomban nincs plusz bővítmény meg semmi az nem lehet a hiba okozója.
Még a böngészőt újra teszem valamikor de hogy a 2 hónapos windowst most ezért újra nem rakom az is biztos!
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy sárga mappa amit ha letörlök, kis idő múlva visszajön.
Honnan lehetne megtudni mi használja? -
Dinter
addikt
Sziasztok.
Ha parancssorból be akarnék lépni a D meghajtón bármelyik mappába, nem történik semmi, rendszergazdaként sem. Miért lehet?
-
törölt tag
válasz
malnabokor #85431 üzenetére
Legrosszabb esetben a Microsoft egyszer lelövi az ilyen okosba' szerzett kulcsot, más kockázat szerintem nincs.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék Windows 10-et vásárolni, és felfigyeltem arra, hogy itt hardverapro.hu-n vannak 4000-6000 Ft körül OEM és Retail kulcsok. Tudom, hogy mi a különbség közöttük, illetve a cégek és az EU hozzáállását ismerem, a kérdésem csak az, hogy megüthetem-e a bokámat később egy ilyen kulccsal, egyáltalán ezek legálisak (nem a korábban aktiváltakra gondolok, hanem az újakra), vagy pedig valószínűleg szürkezónás online boltokból származhatnak?
-
Quqesz
nagyúr
Sziasztok
Olyan hibám van, hogy a C meghajtó tartalmát nem akarja rendesen betölteni(képek,videók,fotók), vagy baromi lassan teszi meg. Van mikor hiányosan, és van mikor csak annyit ír ki, hogy "Dolgozunk rajta....."win10 64-es. Az rémlik, hogy a 1803-as(v 1809, már nem emlékszem) frissítés óta csinálja.Van D meghajtó(2 partíció), de ezt nem használom. A gép egy Dell AIO, amin most csináltam teljes újrarakást. -
vlevi
nagyúr
Nnnna, megvan. Most is beauldt a Windows intéző file másolás közben.
Megvan miért.
Másolást közben az egyik file-ra rákérdezett, hogy felülírja-e, vagy sem. Nem voltam a gép előtt, így természetesen nem láttam a kérdést sem, és persze, azért sem, mert időközben a monitor is lekapcsolt 10 perc után. És, mivel 30 percig állt a gép, elment alvásba. Amikor felélesztettem, akkor itt volt a kérdés, rányomtam az igen-re, erre közölte, hogy sajnos a meghajtó nem elérhető. -
King Unique
titán
válasz
King Unique #85422 üzenetére
A dual-boot / multiboot megoldás linkje helyesen.
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #83427 üzenetére
Helló még azóta is ez a bajom.
vagy 4-5 féle progit kipróbáltam , van ami talál is valamit de akkor is megmaradt hogy random megnyílnak érdekes oldalak a firefoxban.
Próbáltam vagy 3 féle vírusírtót is azok semmit se találnak.Egy firefox újratelepítés segíthet esetleg?
Segítsetek mert már megőrülök ettől
Köszönöm
-
King Unique
titán
1. A Pro kiadásnál a gépházban lehet a különféle frissítéseket meghatározott ideig szüneteltetni. Aztán konfigurálni, átmenetileg kikapcsolni a csoportházirendben is. De akár külső programmal (példa) is megoldható ez. Viszont a lényeg, hogy teljesen és végérvényesen letiltani nyilván nem javasolt a frissítéseket!
2. Ha Windows 10-zel előtelepített a laptop, akkor az UEFI BIOS eleve tartalmazza a termékkulcsot. Vagyis egy esetleges újratelepítésnél automatikusan aktiválódni fog a Windows 10. Ha régebbi a laptop, amin eredetileg még Windows 7 volt + a termékkulcsot tartalmazó matrica, majd az lett upgrade-elve Windows 10-re, akkor szintén nem kell egy újratelepítésnél az aktiválással vesződni. Az utóbbi esetben is automatikusan aktiválódni fog a Windows, valamint mehet egyből a 10-es telepítése, nem kell újból eljátszani a 7
—►
10 upgrade-et. Maga az újratelepítés pedig értelemszerűen megoldható telepítési adathordozó (pl. pendrive) használatával. Viszont, ha csak kipróbálás céljából akarod használni a 7-est, akkor megoldható az akár virtuális gépen (pl. VirtualBox), ha van hozzá kellő erőforrás. Vagy dual-boot megoldással (bővebben) is, ha van annyi szabad hely a rendszermeghajtón. Vagyis a lényeg, hogy nem feltétlen muszáj ehhez legyalulni a jelenlegi rendszert. Na meg az utóbbi megoldásnál is mondjuk nem ártana előtte mentést készíteni a rendszerről, hogy aztán később ne a 0-ról kelljen újratelepíteni és beállítani mindent. -
RWD
tag
Hali!
Két témában szeretnék segítséget kérni.1.Win10 Pro esetében valóban nem lehet lelőni a frissítéseket?
2.A fent említett oprendszerrel rendelkezem, előretelepített verzió, már rajta csücsült a laposon. Ha esetleg kipróbálnék egy másik oprendszert (back to win7), akkor minden gond nélkül vissza tudom később rakni a 10-est? Matrica van a gép alján, de kulcsot nem látok rajta. Hogyan működik ez ilyenkor? Gugliztam, de nem jutottam sokkal előrébb.
Köszi!
-
Cs1csó
titán
Az egyikőjüket én is említettem mint a főfő torrenthuszár! Nem szép ilyet írni de tény: ha mindenki csak ímmel ámmal töltene akkor a torrentek 80%-a pikpakk köddé válna. Ezen már gondolkodtam egyszer talán fel is vetettem már valahol, hogy a régi torrentek védelme érdekében kellene valami módszer. Legjobb példa a bitHumen ahol egyre több az elárvult torrent amit egy -két ember ha seedel de passzívként nem lehet hozzájuk csatlakozni stb.
Amúgy nem is mindenki tud többszáz torrentet futtatni nincs:
- tárhelye
- sávszélessége
- elég erős gépeValahogy kétoldalú ez a dolog:
Nekik nem kellene lenézni azokat akiknek a torrentezés huszadrangú dolog és a nagy többségnek sem kellene őket hülyének tartani amiért súlyos pénzeket és időt fektetnek abba hogy egy képzeletbeli ranglista elejére kerüljenek. -
Ribi
nagyúr
Lenne egy cseles kérdésem.
Van egy távoli gép amihez remote desktoppal csatlakozok.
Azonosítás smart kártyával történne. Azon belül is a kártya minidriverével.
Ezt alapból nem telepíti. Mivel a remote gépbe nem tudom bedugni a kártyát emiatt a kártya nem is látszik a távoli gépen így nem tudom kikényszeríteni sem a driver használatát.
Lokál gépen be tudom neki adni device managerben a drivert, mert ott látszik az eszköz. De remote nem.
Van erre valami mód, hogy az intelligens kártyát azzal a driverre használja amit én adok neki? -
Geth
veterán
válasz
worxland #85412 üzenetére
A kérdés inkább az, hogy muszáj-e kipörgetni? Én szándékosan maradtam a legkisebb csomagon, és az én felhasználási szokásaim mellett nem vettem észre, hogy hiányozna a több. Ha csak "gigabit" lesz (közeleg), akkor sem fogok beruházni csak emiatt nagyobb gépbe/NASba/SSDbe/HDDbe. Najó routerbe igen, hogy legalább az a kevés burstös felhasználás mehessen kakaón (az aktuális routeremen openwrt 300 körül megy).
Ha nagyon érdekel, a DIGI topikban szerintem már többször elméláztak a kérdésen. -
Cs1csó
titán
válasz
ArthurShelby #85410 üzenetére
S E M M I
Ugyanis:
- a reklámmentességre gyúrni ami a legend ranggal együtt jár FÖLÖSLEGES az UBO teljesen reklámmentessé teszi az nCore-t is.
- a gyorsan növekvő pontokért vagy a ranggal járó lehetőségként meghívót küldeni barátoknak: szinte mindegyikőjük írta már hogy NEM KÜLD SENKINEK meghívót mert nem látja értelmét mivel általában kirúgják a meghívottaikat és akár bajuk is származhat belőle.
Ezt én félig meddig cáfolom: Az elmúlt 8 évben 26 meghívót küldtem és ebből csak 8-at töröltek, ez nem rossz arány, de ha jól tudom ezek nagy része is párkapcsolat miatt egy másik közös profilt használ azért lett törölve azaz nem használták és nem azért lett törölve mert nem seedelt volna.Úgyhogy gyakorlatilag SEMMI haszna nincs ez egy színtiszta hobbi.
-
Syl
nagyúr
válasz
Cs1csó #85401 üzenetére
Természetesen egy fiókos.
Nekem nincs szükségem többre. Most egy 2TB WD Red pörög benne jó két éve, de kb félig van. Sorozatok, filmek jönnek, megnézzük (tesóm kamionozik, laptopon viszi magával a filmeket), delete. Ha nagy ritkán van olyan film, amit "félre akarok rakni", arra van usb dokkolóm, lementem arra.
Az asztali gépemben csak egy 250-es ssd van, a laptopban meg 128 giga. És bőven elférek mindegyiken. Szóval az ilyen 2 meg 4, 8 lemezes cuccok számomra értelmetlen dolgok.(#85408) legelek
És mi az?
Segíti a kezdőket a win10 topikban
-
-
Cs1csó
titán
Hány lemezes, 1? Mert ha NAS vásárlására /építésére adnám a fejem akkor legalább 4 lemezest vennék/építenék.
Geth
Gyere át a Bittorrent topikba, elképesztő dolgok mennek ott! Tele van elhivatott emberrel, akik nagyon sokat feccölnek a témaba.
Megjegyzem nekem a saját gépemen összesen 10 torrent fut.Amúgy kiváló dolog a NAS torrentezésre mivel nyugodtan tud menni 0-24-ben, ha 4 lemezes akkor valami RAID megoldással adatbiztossá is tudod tenni, és nem kell a PC-det gyilkolnia a torrent miatt és nem is kell hogy emiatt fusson egész nap.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 32SSD + 500GB I 14" I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest