- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
válasz
Csupingo #148233 üzenetére
Köszi megnézem !
Én úgy gondolom, hogy csak az UWP appok támogatják. Vagy ami ahhoz hasonló felfogásban lett fejlesztve. De ez csak sejtés.Geth: Ment a privát üzenet, nem akarok offolni. nagyon
Szerk.:
Sajnos a PotPlayer se a Storeból se az oldalról letöltött verzióval nem tudja a legfontosabbat, hogy a "média control"-os UI-t támogassa -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Windows 10 alá keresnék egy olyan zene+videó lejátszót ami legalább annyira okos mint a VLC de a legfontosabb amiket tudnia kell:
- Fájlba le tudok menteni playlistet majd azt ezzel (de akár más lejátszóval is) meg tudom nyitni.
- Drag and drop lehet a playlistet szerkeszteni.
- És támogatja azt a lehetőséget, hogy amikor zenét játszok le akkor a Windows-os felületbe integrálódik.
Tehát meg jelenik ez a felület mondjuk amikor hangerőt váltok:
Megnéztem már a Windows Media Playert ami persze nem tudja ezt a felületet sajnos.
Megnéztem a VLC UWP-t ami habár ezt a felületet tudja de a playlist kezelése nem éppen megy.
Természetesen a Windows 10-el jött "fényképek" appot is megnéztem ami szintén nem jó, habár ezt a "média vezérlő" felületet tudja de a playlisteket nem úgy ahogy szeretném :\.
Ilyen albumokat lehet létrehozni de ehhez az kell, hogy meg kell neki adni média mappákat ahol keresi a tartalmakat viszont ott nem talál meg mindent és még ráadásúl képeket is bele vesz amit nem akarok.
Esetleg valaki tud ilyen megoldást ?
Azért lenne erre szükség, mert bluetooth hangszoróró üzemmódban használt Alexaval szeretném vezérelni az éppen aktuálisan lejátszott zenét de rengeteg lokális zene fájlom van amit szépen playlistekbe is rendszereztem már az évek alatt és ha nem muszáj ezt nem dobnám el.
Válaszokat előre is köszi ! -
Roxkex
senior tag
válasz
Doky586 #147037 üzenetére
Félre értesz szerintem.
Arra az esetre gondolok amikor a linux hostol ki egy vnc servert (vino) annak a jelszavát a fent említett parancssal kell beállítani. És hát ugyanolyan könnyedén le is kérhető miután be ssh-zik az ember. Ami kicsit fura. :\
Igen azt tudom, hogy a Win-en van RD. Azzal próbálkoztam de pont az volt a probléma, hogy le lockolja a screent amikor jön egy csatlakozás és úgy is hagyja. (Ez volt az alap probléma.) -
Roxkex
senior tag
válasz
Doky586 #147034 üzenetére
Ez egy abszolút kiváló ötlet
Be is lőttem a TightVNC-t ahhoz, hogy a linuxszal remoteoljam a windowst.
Miközben állítottam rájöttem, hogy ahhoz, hogy a linuxot remoteoljam félig meddig ezt használtam a Vino-val. (xrdp + vino/vnc kombó volt).
Ebből felbuzdulva meg is csekkoltam milyen a TightVNCViewer Win alatt, ha egy Linuxot kell remoteolnia és bittangul real timeViszont szeretném le jelszavazni a Vino-t és ehhez be is állítottam a gsettings-el a "vnc-password"-ot arra mondjuk, hogy "teszt" - gsettings set org.gnome.Vino vnc-password "teszt" - és az authentication-methods-t arra, hogy "['vnc']" de istennek sem fogadja el a vnc passwordnek megadott jelszót amikor a tight-al szeretnék rá csatlakozni a vino-ra. Ötlet ?
Szerk.:
Fölmerül a kérdés van-e értelme a jelszónak úgy, hogy ha egy egyszerű paranccsal lekérhető mindenféle encrypt nélkül ? :\ (gsettings get org.gnome.Vino vnc-password) -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Nem rég lett igényem arra, hogy a Windows-on ezt a "távoli hozzáférést" engedélyezzem, hogy más gépről rá tudjak csatlakozni (Linux Debian 11 alól Remminával - sajnos a TeamViewer istennek se akar jó lenni ezen az OS-en..... -.-").
Ezt pofon egyszerűen be is állítottam és maga a connection létre is tud jönni. Viszont a problémám az az, hogy sajnos amint hozzá csatlakozik a másik eszköz, hogy onnan tudjam irányítani a remoteolandó eszköz a lock screenre megy.
Ezt ki lehet valahogy kerülni ?
Önmagában ez még akkor gond nem is lenne HA miután elhagyom a connectiont a másik eszközről vissza kerülnie az eredeti állapotra a screen de sajnos a lock screenen marad. Vagy esetleg ezt ki lehet kerülni ? -
Roxkex
senior tag
Sziasztok
Adott két hang eszköz ami a gépre van kapcsolva. Egy TV (amire pedig a HiFi van rá kötve) illetve egy vezeték nélküli fejes (Logitceh g435, lightspeed USB-vel, nem BL-el !) olyan programot/megoldást keresek amivel ezen kettő eszközön egyszerre szólhatna a zene és ugyan az.
Tudtok erre valami tippet adni ? -
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #132911 üzenetére
Szia(sztok)!
Igen, nekem is nyilvánvaló, hogy legyen hiba kód de sajnos nem minden esetben volt és nem mindegyik frissítéshez. De fixen mindegyik meghalt
Viszont már nem releváns, mert sikerült a repair installal megoldani. Viszont itt kellett egy kicsit trükközni, mert elsőnek úgy próbáltam, hogy letöltöttem a Windows 10 ISO toolt és "ezt a gépet frissíteni most" opciót választottam. Ennek folyamán pedig volt net az updatenek amit nem engedhetek meg mert akkor fel akarja rakni az AMD vidi kari drivert ami viszont ki van égve, ezért kitoltam pendrive-ra megszüntettem a netet és tádám
Az alap probléma, ha valakit érdekel: [link] -
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #132726 üzenetére
Igazad van, kihagytam a hibakódot. Viszont azért, mertn em minden esetben írta ki.
Most amikor megpróbáltam megint felrakni a KB5001649-es updatet akkor ezt írta ki: 0x800f0922 amelyet megpróbáltam megoldani így.
Viszont ez esélytelen volt, mert amikor kiválasztottam az összes .NET alapú feature-t akkor rá nyomtam az okéra majd amikor "kész" a telepítés, letöltés akkor rebootol a PC és reboot végén (mint updatednél) kiírja, hogy sikertelen volt a telepítés és HIBA KÓD NINCS!
Ötlet ? Ameddig lehet nem kisérleteznék az in-place cuccossal amit linkeltél. -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Egy jó öreg Windows 10 update problémával jelentkezem.
Napok óta folyamatosan feldobja a KB5000802-es "2021-03 Összesítő frissítést a 20H2"-höz és rányomok, hogy telepítse. Le is tölti faján, majd elkezdi telepíteni de amikor a végéhez érne az egész folyamat akkor azt mondja, hogy a telepítés sikertelen. "Rendet rak" majd ugyanúgy pár nap múlva (vagy manuális keresés utján) feldobja.
Nah de e-mellett van egy KB50001649-es update is, ami választható minőségi update. Ezt se tudja felrakni.Amiket próbáltam már:
SoftwarteDistribution mappa teljes törlése, majd reboot és akkor telepítés. Elhasal.
Csak az egyik update telepítése de bármelyiket csinálom nem jó.Kis kieg még, ami - eddigiekben sose zavart - fontos lehet, hogy wushowhide-al elrejtettem a driver updateket, mert manuálisan rakom fel. Nem bízom ezt a Windows-ra. (Kivéve 1-2t)
Valami ötlet, hogy ez mi a bánat ? :\
-
Roxkex
senior tag
válasz
Komplikato #130051 üzenetére
Jaja ezt nekem is kidobta. Én mondjuk csak 31-én töröltem
De ugye az az Én manuálisan felrakott flashem volt nem a Winé. De kérdem Én ... Ha lejár akkor minek rak fel a Win is egyet magának ?
Uninstaláló program ? Na ne, azok azok amiktől a hideg kiráz !Akkor inkább szét bújom a rendszert és ha kell shellezek vagy egyéb finomság
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Azt esetleg valaki nem tudja, hogy a Vezérlőpultból a "Flash Player (32 bites)" cuccot ki lehet irtani ?
Láttam, hogy adott ki az MS egy updated ami törli - most hirtelen nem találtam, hogy ez melyik kód név alatt fut - de sajnos nem láttam a historyban, hogy nekem fent volna-e.
Viszont azt tudom, hogy itt: https://helpx.adobe.com/flash-player.html megtalálható "Check if Flash Player is installed on your computer" aztat mondja, hogy nincsen neked fent...
Szóval elvileg okés, viszont azért nem értem, hogy a Vezérlőpúúúútban mit keres még ott
Windows 10 PRO - 10.0.19042 Build - 20H2
Választ előre is köszi ! -
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #124927 üzenetére
Bevallom őszintén Én úgy tudtam hogy ezt csak a Windows 10re s annak frissítésével lehet letölteni s pont emiatt nem is néztem, hogy van telepítő. Természetesen tudom futtatni. Csak sajnos nincs a közelünkbent kutya futtató
Ez esetben elnézést ! Le is csekkolom majd !
KösziEgyébként valszeg a régi Edge összerogyott, amikor automatikusan frissült (volna) az újra s amiatt ilyen amilyen.
Szerk.:
[twofacat #124932]
Nah valszeg nekem az a bugos időben akart volna frissülni s össze is esett s azóta nem is tudott helyre állni magától de persze ez várható ha nem is jön wupdaten. -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Szoktam - nem rendszeresen de azért sűrűn - használni az Edge-t. Nagyjából 1 hónapja raktam újra a Windows 10-et (W10 Pro - 19041.508 build) és egy darabig vígan ment az Edge.
Aztán egyik napon szerettem volna megnyitni, felvillan az Edge logó majd bezárja magát.
Amiket próbáltam:
A cache törlése, teljes alaphelyzetbe állítása az edgenek. De nem segített...
Valakinek van valami ötlete ? -
Roxkex
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #122825 üzenetére
A problémámmal #67577 kapcsolatban fejlemények léptek fel !
Nagyon sokat kísérleteztem azzal, hogy a dedikált (AMD) videó kari drivert (15.12-es verzió a kezdeti leírásban indokolt okok végett), hogy tudom tudom felrakni. Egyszer támadt egy olyan ötletem, hogy felrakom úgy, hogy nem tudok a laptopba SEMMIT (töltőt se) ekkor az első próbálkozásnál elhalt. Az az jött a BSOD a THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER üzenettel. Majd megpróbáltam másodjára, harmadjára. Az utóbbinál egy olyan BSOD hiba üzenet jött, hogy KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE.
Aztán a negyedik próbálkozásra felment a driver. Itt meg is örültem mint a huzat !
És akkor szépen lassan vissza dugtam minden perifériát, úgy hogy minden periféria bedugásrkor toltam egy rebootot bejelentkeztem majd vártam a "kritikus percet", hogy elhaljon s ha nem következett be akkor következő periféria, reboot. Majd az utolsó következett (a töltőt), amit bedugtam akkor amikor ment a gép s használtam majd egyszer csak NYEKK ! Jött a THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER üzenet :\... Nah mondom kikapcs, töltő ki ! És akkor meg jó ... Kérdem Én ... Mi a **** történik itt ?
Aztán azt csináltam, hogy minden perifériát egyesével kihúztam, majd úgy kapcsoltam be a gépet, hogy hátha két dolog okozza de nem. Ha nincs bedugva semmi de a töltő igen akkor meghal :\ ....
Bármi ötlet, hogy mi a fene lehet ez s mit tudok tenni ?Nah hát a szop***tól nem tudtam megkímélni ! :\ - Valahogy éreztem már az elején, hiába volt Windows reinstall is ! Sőt kifejezetten úgy csináltam a fenti dolgokat.
U.I.:
Sorry, hogy csak most írtam elfoglalt voltam a napokban eléggé ! -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy Dell Inspiron 3537-es laptop, amely fel van szerelve egy intel hd 4400 graphicsal és egy amd radeon 8850mel. (Windows 10 prof)
Egyik este a gépet nem kikapcsoltam, hanem szándékosan csak altattam, hogy reggel feltudjam ébreszteni wake on lannal.
Na már most akkor fel is ébredt de se kép se hang nem volt, majd rá toltam egy rebootot és azóta nem tudok életet lehelni a gépbe.
Ami azt jelenti, hogy már kaptam ilyen BSODot is: THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
Csökkentett módba letöröltem az összes videó kártya drivert (az az ami nem a "default" ms driver, tehát az intel és amd) majd normálba indítottam és fel is raktam a "megszokott" és jól működő hd 4400 graphics drivert a laptop saját oldalárol.
Nah már most ez után jött a 15.12 radeon crimson (igen ezt raktam fel, mert nekem ez volt amit fel tudott rakni a gépemre [RÉG ÓTA!] anélkül, hogy meghalna a driver ... El is kezdtem felrakni majd amikor a telepítés elérte a "kritikus" 25%ot akkor kifagyott (mint az újabb drivereknél régen vagy akár most is) és istennek se tudok felrakni egy drivert se ami az amd-t illeti...
Miket próbáltam még ?
Teljes laptop áramtalanítás. (nem volt jó)
Úgy felrakni az amd drivert, hogy közben nincs bedugva semmi a laptopba (nem volt jó)
- még a töltő se (nem volt jó)
Ha eszközkezelőben megnyitom az amd kártya adatait (ami -> ms basic display adapter, hiszen a driver telepítéskor kifagyok ...) akkor ilyesmi üzenet fogad (pontosan már nem melékszem): code 31 - Az a driver amivel elindítani akarja a kártyát nem ugyan az mint ami a rendszerben van (?) - (angolul: The driver trying to start is not the same as the driver for the POSTed display adapter.) Ha megnézem a energia adatokat akkor a D3-stateben van "ragadva" ... Ami ha nem tévedek az alvó mód... Elképzelhető, hogy emiatt nem tudom felrakni azt a ......drivert ?
Ha bárki bármilyen ötletet tud ! Akkor kérem ossze meg velem ...
A legvégső esetre hagyom a Win reinstall próbálkozást és még végsőbbre azt, hogy szét szedjem a masinát.
Melegedési gondjai nem lehetnek amúgy ! pár hete lett takarítva..... -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #116472 üzenetére
Gyerekek ... Ez a Process Lasso egyszerűen ZSENIÁLIS !
Adott ez a játék amit említettem .. Eddig 50-60%on pörgette a CPU-t szinte feleslegesen ezek szerint... Most bő 20%-ra lekorlátoztam és hát ugyanúgy fut
A BES - Battle Encoder Shirasé elbújhat mellette- Azzal ahogy korlátoztam úgy laggolt a játék is !
Itt látszik meg, hogy tök feleslegesen pörgette a CPU-t annyira ..... És még dolgozni is lehet mellette simán -
Roxkex
senior tag
válasz
Cs1csó #116469 üzenetére
Időközben rájöttem magam is !
Hát az van ha menet közben állítom akkor annyi történik össz, hogy nem történik semennyi, ami azt jelenti, hogy nem korlátozza. Viszont ha újraindítom az appot akkor egész szépen lekorlátozza .
20%ra írtam ba és ezt be is tartja, néha kicsit feljebb ugrik.
Az egészbe az érdekes, hogy (eddig) nem laggolt be a játék, míg ha a BES (Battle Encoder Shirasé) t használom ott tudom menet közben is állítani és nem is kell újraindítani a programot, viszont laggol egyből a gamma
Szó mi szó, ezzel most elégedett vagyok egyelőre !
Köszi ! Megy a plecsni -
Roxkex
senior tag
válasz
Cs1csó #116443 üzenetére
Őőő abszolút nem érzek lassulást !
Meg ilyen jellegű problémáim nincsenek
(Na jó egy picit igen de ez a "természetes" elavulás)
Windows 10ről van szó OFC, azért is a W10es topicba írtam !
Ezen belül egy aktivált pro verzió amelynek jelenleg a build száma: 18363.720.
Bevallom a tervem az az lenne, hogy játszok egy játékkal ami alapvetően telefonos de van PC-s kliense is. S ebben a játékban sokszor van olyan "quest" amikor órákig is akár egy helyben "állok" és táncolok. S ilyenkor az "alap" 50% os proci használat helyett elég lenne a 25% hiszen nem számít, hogy laggolok-e avagy sem, viszont cserébe tudnék dolgozni mellette a gépen.
Processor Lasso:
Nah igen, ezt a programot már csekkoltam időközben, viszont ennél nem igazán tudtam beállítani azt amit szerettem volna. Ugyanis az adott processre nyomva csak egy helyen találtam azt, hogy %osan állítsam, ez pedig a CPU limiter volt, itt pedig nem működött, hiába álíltottam xy%ra akár hogy is nem tudott működni.
Ha ebben tudnál segíteni azért nagyon hálás lennék !
Egyébként a gépemet tisztán tartom, ami azt jelenti, hogy az automatikus indulásokat, az hogy mi mikor fut mikor nem azt is. Szal tényleg csak erre az esetre kellene ! -
Roxkex
senior tag
Sziasztok
Olyan programot keresnék (lehetőleg ingyeneset) amellyel a gépen futó processeket tudnám limitálni %os formában.
Tehát adott egy xy process ami fut 50%-on de nekem olykor olykor nem szükséges hogy ennyin menjen, hanem csak a felén s azt szeretném hogy ezt Én tudjam állítani. Szóval az a megoldás hogy a feladatkezelőben a prioritást állítom nem jó, mert itt a rendszer dönti el.
Illetve ha van ilyen program az mennyire "rongálja" a hardvereket, szoftvereket ? -
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #96135 üzenetére
Nem is az volt a cél.
Itt kicsit sepcifikusabban windowsos kérdéseim is voltak ezért tettem fel ide, ugyanis nem tudom, hogy Te mennyire vagy jártas a windowsban.Viszont ne haragudj ha kellemetlenséget okoztam ezzel, nem állt szándékomban !
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
A külső vinyómmal problémák léptek fel.
Ez ügyben természetesen felkerestem a megfelelő topikot is.
Röviden itt is leírom. Teljesen random elkezd kattogni. S ilyenkor a legtöbb esetben a rajta levő adatot nem is tudja olvasni. Van, hogy 5-10 perc kattogás után megint tökéletesen megy. Van, hogy csak egyet kattan de nem is akad meg semmi. A kattogás nem mindig ugyanannál a fájlnál jelenik meg! - Azóta már 1-2x volt teljesen formázva a vinyó. Reménykedek, hogy azok amiket lejjebb írok megoldják:Viszont most végig pörgettem rajta a diskpart -> clean all parancsot. Meglepő volt számomra, hogy kb délben kezdtem el és 4re végzett. Amikor linux mint boot pendrive alól akartam volna akkor 20 órát írt ki
- Lehet azért mert boot pendriveról toltam ? Ez MINDEN adatot letöröl róla ? "teli írja nullákkal" Illetve a bad sectorokat is helyre rakja ?
Néhol azt olvasom, hogy igen néhol meg azt, hogy nem.
Elvileg a chckdsk rakja helyre. Így most azt tolom még pedig az alábbi /f /r /x /v kapcsolókkal.
Ezek helyre rakják a bad sectorokat ?Illetve mi a külöbség a diskpart -> clean all és a windows ui ról történő formázás között ? (NEM gyors formázás!)
-
Roxkex
senior tag
válasz
Döglött Róka #92985 üzenetére
Az a kérdés, hogy ha nem lenne beágyazott kulcsom akkor a gépház/windows update/aktiválás részben mit irna ki ?
-
Roxkex
senior tag
válasz
Döglött Róka #92983 üzenetére
Ezt egyből írja ha felraktad s nem aktivált ?
Én arra gondoltam hogy a gépház/aktiválás menüben mit ír. -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy PC (Asus CM6870) amelyen volt egy Windows 7 Home oem (valamikor gondolom) amely frissítve lett Windows 10 Homere. Ez egy HDD helyezkedett el.
Most le lett cserélve ez egy SSD-re, amelyre szintén fel kell rakni a Windows 10-et.
Telepítésnél megadtam a feltételezhetően ehhez a géphez tartozó kulcsot (gép oldalán van a matrica), viszont azt nem fogadta el.
Olvastam, hogy telepítéskor a "nincs termékulcsom" opciót válasszam.
Így tettem és azt írja hogy a Windowst digitális licensszel aktiválták.
Ez azt akarja jelenteni, hogy nem a trial (mittomén hány napos) verzió van rajta, hanem egy teljesen aktivált verzio ?
Ha trial verzio lenne akkor mit irna ki ? Sose láttam még olyat ! -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Habár nem gondolnám, hogy közvetlen Windows 10 topikba tartozik a kérdésem de mivel Windows 10 oprendszerem van így mégis itt teszem fel!Inkább úgy fogalmaznék, hogy Windows kérdésem van.
1. A feladatütemezőben, hogy tudok elindítani egy programot amit a Microsoft Storeból raktam fel ? - Természetesen egy programot amelynél én adtam meg, hogy mit hova rakjon nincs probléma. Itt is csak avégett van probléma, hogy nem tudom elérni a futtatható .exe fájlt amelyet kiválasztok indításra.
2. Szintén feladatütemezős kérdés. Szeretnék egy olyan feladatot létrehozni amely elindít egy programot de csak akkor ha hétfő-péntek közötti nap van és egy bizonyos idő intervallum között (legyen 9-17) bekapcsolom a gépet és bejelentkezek. Ha elmúlt 17 akkor pedig kilövi. Ha még nincs 9 óra de bejelentkeztem akkor nem indul el a program, viszont ha időközben 9 óra lesz akkor elindul.A második kérdés ötlet adója az Androidos Tasker nevezetű programocska. Itt azt valósítottam meg, hogy ha egy adott esemény következik be a google naptáramban lefuttat egy taskot(program indít) majd amikor vége lesz az adott eseménynek annak a tasknak az inverzét(program állít) futtatom le. Valami ehhez hasonló is jó lenne Windowsra !
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Tegnap újra húztam a Windows 10-et és eljutottam oda hogy használatba venném a Posta és Naptár appot.
Az az hozzá adnám a 3 google accountot amit hozzá szoktam adni.
Abból 1iket tökéletesen hozzá tudja adni viszont a másik kettőt sehogy se. Tök mind1, hogy csak azt az egyet akarom hozzá adni vagy már van hozzáadva de akkor se tudja hozzáadni és ezt a hibakódot nyögi ki magából a rendszer: "0x800000b" -
Érdekes, hogy a reinstall előtt is csinált ilyet viszont ott létrehoztam egy másik windows profilt ahol simán hozzá tudtam adni mind a 3 accountot. Viszont most szeretnék 1 profilon maradni és itt nem tudom hozzáadni a másik kettőt.Esetleg valaki más is tapasztalt már ilyet ? Nem igazán érdem, hogy ez most mi a fene
Esetleg valami megoldás ötlet ? Szeretnék maradni a fent említett app használatánál viszont ha ennyire szerencsétlenkedik akkor váltok Thunderbirdre....
Szerk.:
Amiket megpróbáltam már:
1. Posta app resetelése - nem segítet
2. Posta app letörlése (Powershell) majd reinstall - nem segített
3. Windows app troubleshooter - nem segített (sőt csak hátráltatott mert MS accountot igényelt)
4. [link] - "dism /online /add-capability /capabilitynameneCoreUAP.OneSync~~~~0.0.1.0" módszer szintén nem segített
Amire gondoltam, hogy imap / pop ként hozzá lehetne adni. Valami ezzel se volt kóser egyébként, illetve így hiányozna az, hogy a naptárt is tudja szinkrózni
-
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #84116 üzenetére
Kiegészítés. Azt ki ment a fejemből, hogy a "Programok telepítés és törlése" (Windows 10-es, nem a klasszikusra gondolok) menüpont alatt a "Posta és Naptár" appot le reseteltem. De semmit sem ért
Érdekes, hogy bent vannak a fiókok de egy emailt se mutat .. Sehogy .. Nem hogy értesítést -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
A Windows 10emet két lokális fiókkal használom.
Nevezzük őket így:
1. - Itthoni
2. - MelósElsőnek az itthoni fiókot laktam be amikor felraktam a Windowst majd pedig a melós fiókot.
Mind a kettő fiókon bejelentkeztem a posta és naptár-ba a 3 gmailemmel amit használok.
Eleinte ez működött is mind a két fiókon. Ez alatt azt kell érteni, hogy az értesítések jöttek, leveleket mutatta a posta alkalmazás, az eseményeket mutatta a naptár. Viszont most már ezt csak a melós fiókon csinálja.
Viszont eléggé fontos lenne, hogy az itthoni fiókon is jó legyen.Felmerült az ötlet, hogy valahogy resetelem a fent említett két appot. Ezáltal olyan állapotba kerülne mint amikor felraktam a Windowst s talán úgy helyre áll a rend
(Lehet, hogy valami windows update tett be neki valamikor)
Ezt a resetelést hogyan lehetne szerintetek megoldani anélkül, hogy az os-t kéne resetelni !?Előre is köszi !
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy az ilyesfajta kérdéseknek minz amit fel szeretnék tenni nektek van-e külön topikja ezért inkább ide írok hisz Windows 10et használok a laptopomon.
Olyan lehetőség (persze külső programmal) nincs hogy azon a gépen amelyen több fiók van s az egyikből teljesen kijelentkezel s ilyenkor az akkor aktuálisan nyitott dolgokat "lementi" s majd amikor bejelentketik akkor onnan folytatja ?
Tehát mint ha hibernálnád a fiókot. -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Végre sikerült magamat rávenni arra, hogy a Windows 10-emet frissíteném 1709-re. Szeretném elsőnek csak kipróbálni úgy, hogy frissítem a 1703-at. Első körben le is töltött mindent és "telepítette" a hiányzó dolgokat. De valahogy a "Funkciófrissítés a Windows 10 1709 verziójára" nem települt. Pedig pont emiatt tartott iszonyat sokáig a "Letöltés" fázis és a "Frissítések telepítésének előkészítése" fázis. Sajnos ezt már harmadjára játssza el a Windows velem . Csak most már azt az illúziót se kapom meg, hogy települt a 1709es update. Hanem egyből újra kezdődik a "Frissítések telepítésének előkészítése" fázis vagy a "Letöltés".
Ez mégis mi a fene ? Hogyan lehetne megoldani ? :\
Tiszta telepítés egyelőre nem játszik -
Roxkex
senior tag
válasz
asturel #14141 üzenetére
Csatlakozok asturel kolléga #14141-es hszéhez és természetesen Pala kolléga #58001-es hszéhez miszerint a startmenüből a keresés nekem se működik.
Olyan szinten nem működik, hogy meg akartam nyitni egy parancssort (rendszergazdaként) és nem találta, de még egy total commandert se.
Érdekesség, hogy nekem ezek az alkalmazások (is) kint voltam kis csempékbe de eltűntek, ugyan akkor viszont tudom, hogy fel van telepítve mivel az asztalon a TC (pl) kint van és tökéletesen tudom használniEsetleg valakinek van már működőképes megoldása arra, hogy hogyan kellene megoldani a keresést ?
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Windows 10 alá keresnék egy olyan Sticky Notes programot mint ami a Linux Mint alatt defaultként található.
Amiben van olyan "todolist" készítésre lehetőség ahol egy-egy feladathoz adni egy checkboxot amit pipálva instant át is hűzza az adott feladatot.
Továbbá mindenképpen ugyanúgy ki lehessen rakni az asztalra mint a default appot.
(Nem ragaszkodok ahhoz hogy W10 áruházból legyen! De előny - Onnan talán megbízhatóbbat kapok)
Tudom hogy van egy default Sticky Notes a W10-ben de az sajnos nem tudja ezt a funkciót. (Bár nem kizárt hogy Én nem találtam)Előre is köszi :3
-
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #57598 üzenetére
Nos, úgy tűnik sikerült megoldani a problémámat. De hogy hogyan ? Őszintén ? - Fingom sincs ...
Elsőnek ott fogtam gyanút, hogy a Windows 10 Gépházban valamiért azt jelezte felém a Windows 10, hogy nincs aktiválva.
Mondom, azt hogy a fenébe ?
- Aztán kicsit gondolkodtam és arra jutottam, hogy lehet az volt a baja, hogy le volt tiltva a windows update service (nem szeretem az automatikus updateket .... - általában 2 naponta megcsinálom inkább magamnak) nos feloldottam megnéztem van-e update (nem volt) - és felraktam a linuxos alrendszert mert szükség van rá a munkámhoz néha. - Kért egy rebootot meg is adtam neki és utána jó volt és feltudtam telepíteni a fent említett programot a W10 store-ból .. - Úgyhogy
Problem solved !?
-
Érdekesség, hogy amikor elsőnek telepíteni próbáltam akkor is fennt volt minden DirectX amit várt tőlem + akkor még a wup service se volt tiltva- Szóval Windows things !?
Szerk.:
A problémám volt: #57575
-
Roxkex
senior tag
válasz
#83685760 #57576 üzenetére
Na igen de ezt meg nem tudom telepíteni. A lent olvasható hiba üzenet végett..
Nyilván szeretném a jobb klikk tulajdonságok kompatibilitás menüben beállítani, hogy w7 / xp-ként kezelje de nincs ilyen lehetőség. Ha meg a Windows-os kompatibilitási problémák megoldása lehetőséget (automatikus) eresztem rá - az meg nem jó ! -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Viszonylag friss (HSZ 4 napos) írásakor Windows 10 telepítéssel rendelkezem a Dell Inspiron 3537-es (i7-es széria) laptopomon és jelentkezett egy igen érdekes probléma amivel eddig még nem nagyon találkoztam.
A Windows Áruházból szeretném letölteni a Facebook Messenger alkalmazást de (állítólag) nem felelek meg a rendszerkövetelményeknek még pedig a DirectX 9 oldalról, hiszen (az OS állítása szerint) nincsen feltelepítve. - Ami teljességgel lehetetlen hiszen dxdiag szerint a jelenlegi DX verzióm az a 12-es. - Ergo igen is fel van telepítve. - Pláne ha azt is figyelembe vesszük, hogy simán tudok játszogatni olyan játékokkal amik igénylig a DX-et.Esetleg valaki találkozott-e már ilyen problémával ? :\ Hogy lehetne szerintetek megoldani ?
Amiket próbáltam már:
- Legfrisebb driverek
- Újratelepítése a drivereknek -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Kis segítségeteket szeretném kérni!
Tegnapi nap folyamán a Dell Inspiron 3537-es (i7es verzió) laptopomra felraktam a Windows 10-et, le is update-oltam és most amikor bekapcsolom a gépet és be töltött a rendszer a tálca teljesen behal és nem tudok rajta semmit csinálni. Természetesen explorer ujraindítás megjavítja de ezzel meg az a baj, hogy ilyenkor a touch pad driver el barmolódik és amiatt kell ujraindítani a gépet - hogy jó legyen. (Igen, próbáltam a driver ujraindítását .. de nem jó)Hogyan lehetne megoldani, hogy bootoláskor ne haljon meg a tálca ?
Előre is köszi ! -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Egy olyanban szeretnék segítésget kérni, hogy amikor a laptopomon (dell inspiron 3537) a két gombot egyszerre nyomom (görgő klikket csinálok) akkor a Windows 10 rögtön megnyitja a kereső menüt. Ez elég zavaró mivel elég sűrűn szoktam használni a görgő klikket touchpaddel is. :\ Ezt nem lehet valahol kikapcsolni ? :\ (Egérrel nem csinálja - de nem mindig van lehetőségem egeret használni)
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
A hétvége folyamán felraktam a legfrissebb ISO-s Windows 10et (nem insider).
Viszont tapasztaltam egy új (?) feautre-t (?). Meg van nyitva mondjuk egy böngésző és amikor lent a tálcán a böngésző ikonjára kattintok akkor a megnyitott böngésző ablakot nem teszi le az asztalra , hanem továbbra is az marad fókuszban. - Eddig nem tapasztaltam ilyet.
Esetleg ez egy hiba volna ? - Vagy én nem állítottam be valamit ?Előre is köszi :3
Verzió: 1607 | Buildszám: 14393.222
-
Roxkex
senior tag
válasz
Kolondrum #48202 üzenetére
Irigyellek :\
Kérdésem!
Sziasztok!
Windows 7 mellé felraktam teszt jelleggel a Windows 10 PRO-t ,hogy most már csak javították a hibát .. - Örömmel konstatáltam ,hogy ... NEM
Mi is ez a hiba ? - W10-et driverelném fel a legfrissebb AMD VGA driverrel és konkrétan a telepítés 50-60% felé az egész OS lefagy .. - Csináltam már olyat is ,hogy a gépet ott hagytam pihenni ,hogy akkor majd egyszer csak hátha .. De nemTermészetesen non-whql / whql driver is volt próbálva!
Ha a 15.12-es drivert nagy nehezen elő kotrom akkor az jó - de annál feljebb egyik se működött eddig
Mivel egy Dell Inspiron 3537-es laptopról van szó , amiben van egy integrált vga is (intel graphics 4400 ha jól emlékszek) így a telepítés így szokott kinézni:
1. intel vga -> reboot
2. amd vga -> reboot LENNEAzt is próbáltam ,hogy a amd vga-t telepítem előbb.. Nem megoldás :\
Windows 7 alatt természetesen pöccre felment a driverecske :3
Valaki esetleg tapasztalt már ilyet AMD-vel ? - Másik gépen ? Asztalin .. stb ?
-
Roxkex
senior tag
válasz
hegegabi80 #47664 üzenetére
Rendben
Hát én még pár napig adok neki esélyt és ha továbbra is fent állnak ezek a nagyon idegesítő (másoknak apróságok) dolgok akkor teljes dózer és vissza W7 mert ez a 1607 "Anniversary updte" teljesen megöli a rendszert :\ És természetesen hivatalos forrásbol nem lehet vissza rakni a 1511-es utolsó releaseig... -.-"
-
Roxkex
senior tag
válasz
hegegabi80 #47598 üzenetére
Nekem nincs tapasztalatom a windows 10-beli virusírtóval de a comodo-val van és amúgy azzal is ugyan ez a helyzet ,hogy szarrá kajálja a processzort néha. De nem mindig
- Viszont vannak rá "javítások" de még mindig nem 100%-os ugyanis amikor az adatbázisait frissíti akkor szarrá kajcsizza a CPU-t :\
-
Roxkex
senior tag
válasz
core i7 #47536 üzenetére
Hát a jó rég bugok elő jöttek.
Mint pl.:
Random "kékhalál" a videó kártya driver miatt (ugyan azzal is próbáltam amivel eddig használtam + a legfrissebbel is)
Random CPU pörgés mint az állat
Elsötétűl a monitor (lecsukom a laptopot) a CPU úgy fel pörög mint az állat. - De amit felnyitom / feloldom a kijelző sötétségét leáll.
Random .NET Runtime Optimization CPU pörgetés ..Szerk.: Na meg az eddig megoldás ,hogy az idegesítő automatikus updateket letiltsam már nem jó :@ És mindig le tudja updatelni és az is szét vágja az egész OS-t ... NEKEM !
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a jelenlegi (nem insider!) legújabb release-t a windows 10ből (1607) és mit ne mondjak ... Nekem hiába tetszik ha a laptopomnak nagyon nem.
Esetleg valakinek nincs ötlete arra, hogy az előtte lévő release-t (1511) honnan tudnám leszedni ? (Hivatalos forrásból!) -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Pár napja letöröltem a Firefox v48-at. Majd teljesen kitakarítottam a Firefoxot a rendszerből. Újra indítottam a gépet majd vissza pakoltam , és most ha be akarom állítani alapértelmezettnek akkor feldobja a gépház - rendszer - alapértelmezések ablakot , ahol kiválasztom a FF-et de nem pakolja be neki és mindig az Edge lesz az ( köszönöm ms ....).
Valakinek nincs valami ötlete erre ,hogy hogyan lehetne megoldani ?
Előre is köszönöm szépen :3
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
A mikrószoft kiadta ezt a hibaelhárítót mellyel az updateket lehet elrejteni (nekem a drivereket kell vagy a gép meg bolondul majd sajdt kezüleg felrakni) , most kezdtem újra rakni a masinát (windows letöltővel ledzedtrm az isot rufussal rá raktam) de sajna nekem van egy intel graphics amit egyáltalán nem képes lerejteni, s pont amiatt lesz teljesen bolond a masinériám... nem képes alvóba lépni.. és satöbbi finomságok :@ (dell inspi 3537 i7es)Szerk: Van ötlete valakinek hogy oldhatnám meg mégis az eprejtést?
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Használom már jó ideje a Windows 10et és amióta kijött hozzá (én szeretem :3) a Messenger (FB) nevű appot , amit azért imádok mert a müveletközpöntban tudja rögzíteni a notificationokat (végre...) de most valamiért nagyon nem akar menni ez .. És ami poén ,hogy eddig 100%-os volt , és nem jött ki hozzá update (tudtomal) , a Messenger(beta) appot is próbáltam már , sőt még magát a Facebook appot is , az se nagyon küddi az értesítéseket , de egy Posta/Naptár/Radeon központ cucc is .... Szóval :\
És se ki / se be nem tudom kapcsolni ezen program értesítéseit a gépház -> rendszer -> értesítések és műveletek menüpontban .. (a messenger appban minden értesítés belőve direkt ...)Na már most két kérdésem lenne , felétek...
1. - Valaki találkozott már a fenti problémával ? - Esetleg van valami ötletetek ,hogy hogyan lehetne megoldani ? próbáltam..nem jó ?2. - Ha ilyesmi nincs senkinek , akkor esetleg a fennt említett elérési útvonalon található értesítés beállításokat valahogy / valahol nem lehet alapértelmezésre vissza lőni ?
Előre is köszi mindnekitől!
Szerk.:
Ezekről az "alkalmazás szallagok"-ról beszélek néktek! - Ezt szeretném valahogy vissza hozni , mert hiányzik eléggé :\ Egyátalán nem jeleniti meg a fent említett két applikációnál :@ -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
A saját (dell inspiron 3537 i7-es verzió) laposomon fent van egy Windows 10 prof (64bit). Olyan érdekességekre lettem szemfüles , hogy sokszor amikor pl a gép elsötétül (képernyő kímélő) , akkor valami kegyetlenül felpörgeti a procit -> így a hűtést is és eléggé zavaró .. Sőt kifejezetten idegesítő , hiszen amint megmozdítom az egeret és nyitnék meg egy fel.kezelőd addigra meg már abba hagyja ... Ismerősömnek (szintén egy dell laptop ,de a latitude szériából) windows 10-el volt ilyen problémája.. (szerinte egy windows process and memory compress nevű cucc csinálja ezt ,ha jól emlékszem a nevére)
Valaki találkozott már ilyennel ? Esetleg ötletek ,hogy hogy lehetne megoldani , mert eléggé már kezdem felvágni az ereimet tőle xD És szeretném fent hagyni a W10-et mert iszonyatosan tetszik :3Előre is köszi ha jött valami help :3
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Tegnap , megnyitottam az "Ez a gépet" (Számítógép) és az intéző teljesen meghalt , majd újra indította a magát(ilyen volt már többször is!) (természetesen csak az intéző) - és azóta teljesen eltűntek az ikonok az asztalról (na de ilyen most van elsőnek) - valaki járt már így ? Hogy lehet(ne) visszaidézni őket ? :\Szerk.: Ha intézőből nézem az asztalt akkor látszódnak
- Ott vannak azok az asztalon csak nem látszódnak , mert ki akartam újra másolni őket oda de ilyen esetben másolatként kezeli..
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Valaki esetleg nem tudja , hogy Windows 10 alatt ez a ".NET Runtime Optimization" , csomószor van , hogy a procit is felpörgeti 40-50+%-ra és a ram használatot is iszonyatosan felpörgeti..
Valaki nem tudj a ,hogy lehetne oldani ?!
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a 14295-s insider buildet (ms oldaláról az iso-val). Hozzá is adtam az accountot az insiderhez , meg be is lőttem "fast"-ra.
Na mármost ,ha én mindig a local accounttal szeretnék bejelentkezni nem az ms accounttal akkor is ugyanúgy találja majd a buildeket ?
(Illetve gpedittel az automatikus updatet kilőttem , majd csak akkor frissítsen amikor én szeretném , nehogy megint felrakja a dell lapos drivereket , mert az tönkre vágja a rendszert :\ nekem!)Illetve ennél frissebb preview build van ? - És majd update alkalmazás megtalálja ?
No , meg még 1 , ha a preview buildban a régiót és a nyelvet átlövöm magyarra akkor már nem is fogom kapna a buildeket ? :\
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Lenne hozzátok három 0kérdésem
1 - KB menny idő szokott lenni mire megjön az első insider build ? Illetve egy teljes reinstallal kell újra rakni majd vagy erre frissül rá ? (W10 prof) - régió egyesült államok nyelv angol .2 - Adott egy windows 7 prof kulcs (amivel a mostani W10 profomat aktiváltam) ezzel a kulcsal tudok ugyan ezen a gépen egy w7 profot is ?
3 - Esetleg lehet tudni , hogy valamikor vége lesz ennek a windows 7 / 8 / 8.1ről ingyenes frissítésnek w10re ? És ha igen lehet tudni , hogy mikor ?
Előre is köszi mindenkinek mindent !
Szerk.: Természetesen "FAST" ra lőttem a buildeket !
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Két kérdéssel fordulnék hozzátok.
1. - Azt vettem észre ,hogy a windows search szolgáltatás ilyen 2-3 percenként igen megpörgeti a procit és ebből eredően a ventilátort is kb ilyen 5-10 másodpercekre és eléggé zavaró amikor amúgy full csöndbe lenne a laptop (dell inspiron 3537 i7). - De ugye ha ezt a szolgáltatást kikapcsolom akkor meg a start menüben nem tudok keresni :\ - Erre nincs egy köztes megoldás ,hogy nem is pörgeti de tudok is keresni ?
2. - A Windows startup mappájába be raktam 3 programot amit szeretnék ,hogy magától induljanak el a windowsal együtt. (névszerint: Aida64, USB Safely Remover , X-Mouse Button Control). De valamiért nem indulnak el :\ - Erre van valami megoldás ?
Előre is köszi mindenkinek !
További szép napot ! -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Elkezdtem használni Firefox mellé ezt a "GNotifier" nevű kis aranyos kieget , amivel azt érhetem el , hogy a Fox értesítések megjönnek az értesítési panelon és pop-up értesítésként .. De amint lejár a megjelenési idő a pop-upoknak (3s) akkor az értesítési panelről is eltűnnek a firefox értesítések :\Valakinek van ötlete, hogy hogy oldhatnám meg ? :\
Előre is köszi !Szerk.:
Egy példával levezetve XY ír nekem egy szöveget messenger.com-on. Megjelnik a pop-up de amikor eltűnik akkor nem csak a pop-up tűnik el hanem a kinyitható "panelről" is eltűnik az értesítés.
De ugyan ezt csinálja minden más értesítéssel (pl , egy touchpad értesítés amikor ki / be pakolom az egeret)Szerk.: 2.0
Megvan . Bekapcsoltam ,hogy a műveletközpontban is látszódjon. De ilyenkor ha meg rá kattintok a műveletközpontban az értesítésre (ami akár lehet egy letöltés is foxról) akkor nem nyitja meg ott a mappát!
De , ha akkor amikor a pop-up jelent meg akkor kattolok rá akkor igen :\ Erre van valakinek ötlet ? -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Windows 10en amikor a touchpadon lenyomom a bal és a jobb klikket egyszerre (görgő klikk) akkor mindig felugrik egyből a kereső modul. Ezt , hogy lehet kikapcsolni ? Mert eléggé idegesítő :\ -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna abban segíteni , hogy hogyan lenne az megoldható , hogy a Posta amikor levelet kapok akkor kapjak értesítést ? Be van lőve , hogy 15 percenként tölti le a mailokat de sajnos értesítés nem jön :\ - Ezt nem lehet megoldani ? (Nekem tetszik ez a posta app szóval szívesen használnám) Gmailom van rá szinkronizálva.
Előre is köszi mindenkinek !
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Jönne le egy ilyen Update : " Összegző frissítés x64-alapú Windows 10 Version 1511 rendszerekhez (KB3140768)." De végig csak 0% on áll :\ A szolgáltatás nincs letiltva , annyit lőtte be összesen , hogy ne automatikusan keressen , ha én rányomok , hogy keresés.
Ötletek ? :\
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Windows 10 Pro (64bites) rendszer amit szeretnék frissíteni de azt nem szeretném hogy mindent felrakjon amit a Windows Update talál. Hol lehet azt beállítani , hogy én választhassam ki , hogy miket rakjon fel (úgy mint Win 7 alatt is).Előre is köszi !
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Tegnap felpattintottam a W10et a dell inspiron 3537es laposomra. Tetszik meg minden de néha azt tapasztalom ,hogy a CPU használat randomra felmegy nagyon magasra !
És ilyenkor megszoktam nézni , és többnyire a "com surrogate" , "nt kernel & system" , "svchost" pörgeti fel.Valaki járt már így ? - Vagy hogy lehetne megoldani , mert eléggé idegesítő.
Most (5lapon) fut egy böngi , és aidában nézem a cpu ventije 3300 rpm(volt már csöndes 2700is) , prcoihasználat 17% .. Ez jó.
De szokott olyat csinálni ,hogy a gép le van rakva lecsukva nem fut semmi és felmegy nagyon magasra -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy Windows 7 Professional kulcsot (azt nem tudom , hogy egyszer használatos-e , az az ,hogy ha letörölöm akkor fel tudom-e újra rakni azzal a kulccsal) - Ha felrakom a gépre azzal a kulccsal és fel upgradelem W10-re akkor melyik W10 editiont kapom ? Illetve , ez mennyire tesz "rosszat" az OS-nek ?Előre is köszi a segítségeket !
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Minap a jó "öreg" dell inspiron 3537 + win10 kombón egy ilyet tapasztaltam.
A lapos le volt rakva le is volt csukva egy firefox volt nyitva csak (max 2 lapon).
És egyszer csak így felbőgött a venti és nézem , hogy 71%(összesen 91% de volt 100% is)
le nyitottam és ezek futottak illetve megnéztem a részletek résznél is és ott azt írta , hogy az "svchost" a "ludas" a nagy cpu miatt..
Valaki aki esetleg találkozott már ilyennel az , hogy oldotta meg ? Előre is köszi mindennemű segítséget -
Roxkex
senior tag
Sajnos semmi olyan nincs benne ami nagyon új infó lenne
- Vagy nem próbáltam volna ki :\
Szerk.: Úgyhogy sanszos , hogy vissza megy a W7 , vagy az , hogy újra W10 de letiltom a netet + az automatic drivert - mert sztem az kavart be neki.. Bár most nincs időm kísérletezni
Kell a gép a suliba
-
Roxkex
senior tag
Hali valaki tud segíteni ?
A W10 olyat csinál ,hogy ha a "Start menü" -> "Főkapcsoló" -> "Alvó" módot választanom , akkor nem biztos , hogy elalszik. Vagyis azt csinálja , hogy a kép elsötétül és a ledeknél a "Bekapcsolási állapotot jelző" led világít erőteljesen. És a gép csak megy megy megy és megy .. :\ - De ezt kikapcsolásnál is csinálta már ma este - beállítottam a gépet , hogy 2,5 óra mulva kapcsoljon ki és reggel ugyan erre ébredtem :\ (W7 alatt nem volt!)..Dell inpiron 3537 intel core i7 + amd readeon hd 8850m
újra driverelést csináltam már ! -
Roxkex
senior tag
válasz
Máté94 #33142 üzenetére
Amik fent vannak: (egyenlőre - aksiról nem szeretnék driverelni xD - na meg a máv wifi le se szedné a drivert)
Intel VGA (a W10 rakta fel magától)
Intel Chipset (ezt most raktam fel kb 15 perce)
Intel management
AMD VGA unifl driver (moddolt) -> Régebbi telepítésnél eredetit használtam és akkor is csinálta !Ha továbbra is fennt áll a gond , akkor fogok felrakni egy hivatalos AMD oldalról szedett AMD drivert
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a napokban a W10et és olyat csinál ,hogy ha a "Start menü" -> "Főkapcsoló" -> "Alvó" módot választanom , akkor nem biztos , hogy elalszik. Vagyis azt csinálja , hogy a kép elsötétül és a ledeknél a "Bekapcsolási állapotot jelző" led világít erőteljesen. És a gép csak megy megy megy és megy és nem alszik.. :\ - De ezt kikapcsolásnál is csinálta már ma este - beállítottam a gépet , hogy 2,5 óra múlva (semmi külső app , csak egy bat fájlal) kapcsoljon ki és reggel ugyan erre ébredtem :\ (W7 alatt nem volt!)
Valaki tapasztalt már ilyet ? És esetleg valamiféle megoldás van rá?
Egy Dell Inspiron 3537 | Intel Core i7 4500u | radeon hd 8850m | 1TB HDD (nincs ssd) laptopról lenne szó!Előre is köszi mindenkinek mindent !
Szerk.: Esetleg arra tudok gondolni ,hogy azért nem működik ez a rész rendesen , mert maga a W10 rakott fel nekem intel hd graphics drivereket hozzá (AMD kártyához én raktam fel!).. - Majd teszek egy próbát "saját" intel driverekkel. (Egy régebbi W10 telepítésen én magam raktam fel a drivert - akkor nem volt ilyen gond!)
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kés topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gumi és felni topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10210U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest