- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
core i7
addikt
válasz
zolokas #85098 üzenetére
játék mappáján belül main azon belül config.cfg (ezt megnyitod jegyzettömbbel vagy wordel) és ezeket átírod benne:
-seta r_customheight (itt lesz a felbontás magasság ezt átírod)
-seta r_customwidht (itt a szélesség és ezt is átírod)majd mented
talán még uo uoconfig.cfg vel is megkell csinálni de ha müködik ,hogy csak fentibe akkor mind1
win10-nél nem egy régebbi játéknál vannak ilyen anomáliák azthiszem divine divinty nél is volt valami
-
törölt tag
Na, úgy tűnik, hogy az utolsó előtti win10 verzió is jó. Azzal igazából már be is érem.
-
Cs1csó
titán
válasz
#56474624 #85092 üzenetére
Milyen kártyaolvasó? SD és társai? Jobb lenne ha vennél egy ilyet: [link] pár ezer forintos eszköz az egyik vége usb a másikba meg akármilyen kártyát dughatsz pl. ez:
[link] de kismillió variácó van pár ezer forintért nemrég egy fényképezőgéppel kártyára készült képet is egy ilyen eszközzel vittem be a gépbe mert nem volt adatkábel a fényképezőhöz és a gépben nem volt kártyaolvasó.Filléres vacak és nem kell külön egy rendszert fenntartani ilyen célra ami fogja a helyet és megy vele az idő mikor ki - be boot-olsz róla.
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu S751-es laptop. Eddig win8.1-et használtam, mert azzal működött a benne lévő kártyaolvasó is, a legújabb win10-zel sajnos nem sikerült drivert találni hozzá sehogy sem. Viszont a legelső win10 kiadással (10240.x) megy a kártyaolvasó is.
A laptopban egy 120 gigás SSD van, most két rendszer van rajta (8.1 és a legelső kiadású win10), a köteteket nem is tudom tovább zsugorítani amúgy, a 8.1 pedig ideiglenesen marad, míg meg nem bizonyosodom a 10 stabilitásáról. A kérdésem az, hogy hogyan lenne érdemes kideríteni, hogy a win10 verziókkal meddig tudok felmenni (6 köztes frissítés jöhet szóba ugye), mikor még használható a kártyaolvasó is. Esetleg van-e valakinek erről valami infója, mielőtt nekilátok kikísérletezni? A winupdate alól frissítéseknek nem látom értelmét, mert az sem valami kevés idő tapasztalataim szerint, illetve jobban hiszek a tiszta telepítésekben. -
Doky586
félisten
válasz
Core2duo6600 #85088 üzenetére
?
-
HoTaZo
addikt
válasz
Core2duo6600 #85088 üzenetére
& csicso82
Köszönöm szépen!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
HoTaZo #85086 üzenetére
Létre kell hoznod a kapcsolatot, és utána válik elérhetővé.
Gépház > Hálózat is internet > adott kapcsolat tulajdnonságainak beállítása
Át kell állítanod forgalmidijjas kapcsolatnak, ekkor csak az fogyaszt adatot amit te kezdeményezel.
Lehet, van olyan inteligens, hogy a mobilnetet ha teloról osztod meg akkor eleve így veszi fel, de mindenképp ellenőrízni kell. -
Cs1csó
titán
válasz
HoTaZo #85086 üzenetére
A GÉPHÁZ - Hálózat és internet - itt érdemes végigzongorázni a beállításokat, és az adott csatlakozási mód korlátait beállítani. Kicsit sok menüpont van de ott lesz minden. Lehet csatlakoztatnod kell, hogy a listában feltűnjön és akkor tudod beállítani a hozzá tartozó dolgokat.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude laposom Win 10-zel, első alkalommal fogom megsétáltatni a szabadban, egy mobilról ráengedve a netet póráz gyanánt.
Kérdésem: Milyen beállítást kell végeznem, hogy semmi se használhasson netet csak az adott böngésző? Alapértelmezés szerint Chrome, de ha valami nyűg van tudjam a F.Foxot is futtatni. Semmi ne frissüljön, csak majd ha hazaérek, és megkapja a vezetéket. -
mpo
veterán
Mivel egyes weboldalak nem jöttek be, keresni kezdtem a hibát.
Ha a Windowsból pingelek, csak az IPv6 oldalak működnek, IPv4-nél request timed out.
A router diagnostic funkcióját használva a ping esetén az IPv4 oldalak is működnek.
A Windows újraindítása nem segített.
A router reboot igen.A Windows frissített 08.25-én a nap végén (KB4100347) Intel microcode updates, a hiba 26-án és ma 27-én jött elő, de nem biztos, hogy ez okozta.
Ezt használom, Windows 10 Home x64, Firefox 61.0.2, router TP-LINK C2 AC750, IPv4 és IPv6 van, DIGI FTTB csomag. -
polgi803
őstag
válasz
ArthurShelby #85078 üzenetére
Lehet így kezeli a demon tools-t? Az van mondjuk . De a külső meghajtóba is beleszólhat?
-
ArthurShelby
addikt
-
Sztlaci
aktív tag
A bejelentkezési képernyőn megjelenő hirdetés, az vírus, vagy mikrosoft szemét?
Valami Hype szarhoz csatlakozást ajánl. -
Kékes525
félisten
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
A Start menüm sajnos nem működik. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a megoldás? Keresgélek de az első lehetőség nem nyert.
Adminként powershellbe 2 parancs nem nyert.
Jelenleg ezt próbálom
[link]. -
polgi803
őstag
Sziasztok!
Továbbra is fennáll egy olyan hiba, hogy ha külső meghajtót csatlakoztatok, akkor valami hibát ír az illesztővel kapcsolatban mait nem tudott megoldani a win hibajavító. Továbbá, ha megnyitom pl a total com-ot akkor egy a katyvasz fogad...nincs is ennyi meghajtóm...tudna valaki segíteni ezekben? A külső meghajtós téma előlapi, illetve alaplapi USB3 on is fennáll.
csak akkor oldódik meg, ha csatlakoztatva újraindítom a rendszert
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #85063 üzenetére
+ (#85065) vlevi "Én még a Norton Commanderen nevelkedtem" +1 Én is.
A legjobb Norton Commander klón a Far Manager, [kép]
(#85066) csicso82
"de nekem az túl kék,"
átlehet színezni. [kép] Tudom ronda, de csak a példa kedvéért gyorsan csináltam.
-
Cs1csó
titán
válasz
ArthurShelby #85064 üzenetére
Van pár program amit úgy érzem:
a, vagy megveszem
b, vagy támogatom a készítőjétvlevi
Gondolkodtam már azon is de nekem az túl kék, bár lehet teszek egy próbát vele. Szoktam agyalni, hogy egy adott programomat mivel váltsak le erre a AlternativeTo-t szoktam hasznáni.
TC alternatíva igazság szerint 3 van:
- Double Commander
- FreeCommander
- Far manager -
Cs1csó
titán
válasz
ArthurShelby #85060 üzenetére
Lehet ezt még fokozni: ismerek olyat aki intézővel oldja meg a kétablakos fájlkezelést, két intéző egyidejű megnyitásával.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Cs1csó #85058 üzenetére
Egyébként én a TC-t azért szeretem, mert pl ha 2 windows is van a gépen, akkor a sima intéző a másik win mappáinak megnyitásánál minden egyes alkalommal fél órát makog, míg a tc-nek indításkor megadtam a jogot, és vígan gyorsan lépked (ilyenkor már nem szarozik a jogosultságokkal).
Ha tudnám rendszergazdaként indítani az intézőt is, már nem lenne telepítve a tc (ritkán használom).Másik kedvencem apám, aki csak tc-vel tud bármit is csinálni.
-
Kékes525
félisten
"Az említett szívásokat valami okozza,"
Igen, de a Microsoft nagyon sok hibánál (kék halál) a gyorsindítás kikapcsolását (is) javasolja (több más javaslat mellett opcióként). Gondolom nem véletlenül.
Persze tüneti kezelés a gyorsindítás kikapcsolása, de ha nehéz kideríteni, hogy az eredeti hibát mi okozza és ha a gyorsindítás kikapcslására megjavul, akkor használni kell. Mégiscsak jobb, mint az újratelepítés. Szerintem. -
Amúgy mire kell a TC, hogy folyamatosan rendszergazda jogot adsz neki, hogy úgy induljon?!
Ha kell neki, majd jelez.(#85056) csicso82: De miért is húzná le a csúszkát?! Azért van, hogy védjen téged, hogy ne induljon el olyan program, amit nem te akartál elindítani. Az, hogy nem ért hozzá. hogy milyen programnak adjon rendszergazda jogosultságot, az meg az ő baja. Látod, az is lett. Egy TC-nek nem kell rendszergazda jogusoltság. Ha úgy indítod, még másolni sem enged. (nekem 7 alatt így csinált mindig)
-
Cs1csó
titán
válasz
Sub-ZeRo #85050 üzenetére
Ha nem muszáj nem kell de itt most valami el van baxva nála rendesen, amikor már egy TC is UAC-al nyílik. Nem tudom mi a megoldás de amint látod írta, hogy nem is tudja kikapcsolni.
Amúgy egy plusz biztonság az UAC de inkább idegesítő mint hasznos mivel NEM LEHET TANÍTANI pedig kellene, ez így csak az átlag felhasználó szopatása akár eldugva külön beállítva de lehetne valami UAC megkerülő dolog de semmi pl.: AIDA64 ÉN telepítettem, ÉN akarom futtatni a fenének kérdez rá minden alkalommal teljesen értelmetlen az egész.
-
Cs1csó
titán
Kapcsold ki nyugodtan, sokat nem jelent. Amúgy nem szabadna ennek feljönnie. A Windows telepítésnél milyen fiókot állítottál be? Ebben nem vagyok képben én mindig egy alap fiókkal használom a gépet lehet rendszergazdai nem szoktam ezen pörögni ahogy a telepítés megy végig létrehozok egy offline fiókot és azzal használom. Nem tudom mi lehet a gond sajnos.
Pedig ha ott alul a pajzsos OK-ra kattintasz akkor fel kell jönnie megint egy UAC-nak és el kellene menteni a beállításokat.
Nekem már csak egy esetben jön fel: van egy UPS-em aminek a vezérlőprogramja - APC Back UPS Powerchute personal edition aminek a tálca ikonja csak UAC-ra indul de ritákán nyitom meg ez még belefér úgy vagyok vele ha nem szükséges nem kapcsolom ki az UAC-ot. De ott nálad valami gebasz van lehet a fiók amivel a windows-t használod azzal van a gond nem tudom.
-
Cs1csó
titán
Nem teljesen értelek. Van pár program aminek a telepítéséhez kell a UAC ablak engedélyezése de ugye ez csak egyszer történik meg aztán van pár program aminél sajnos futtatásnál is szükséges pl: AIDA64, MSI Afterburner, Wise care 365, de ezeknek az asztali parancsikonját úgymond az UAC automatikus megerősítésével létrehozni egy UAC mentes parancsikont.
A Total commander és a Teamviewer ha már telepítve van akkor simán indul UAC nélkül, A TC-nél ha védett mappába akarok másolni pl. nyelvi fájlt vagy akár crack-elés stb.) akkor feljön a rendszergazdaként szöveg de ennyi.
Tehát pontosan mi a gond? Amúgy az UAC kiakapcsolható: Vezérlőpult - Felhasználói fiókok - Felhasználói Fiókok felügyelete beállításainak módosítása - itt van felülről levele négy fokozat és a legalsóra kell tenni majd leokézni elmenteni a változtatásokat egy gép restart és többet nem fog zavarni.
-
aldebaran
addikt
válasz
aldebaran #85034 üzenetére
Sikerült megoldani!
Ha valakinek hasonló problémája lenne a megoldás egy regkulcs létrehozása ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters
Típus: DWord Value (32 bits)
Név: IRPStackSize
Érték: Hex value of 20 (32 decimal) -
Zlcsi
senior tag
sziasztok!
újra telepítettem a rendszert, és azóta (a legújabb buildet raktam fel 17134.228) biztonyos programoknál, ami nem tetszik neki (tc, teamviewer meg még egy rakás program) feldobja a felhasználói fiók felügyelet hogy engedélyezi, hogy ez az alkalmazás módosításokat hajtson végre az eszközön
hiába állítom át arra, hogy soha semmire ne adjon értesítést következőre megint feldobja, marha idegesítő.
Tud valaki megoldást?
-
Cs1csó
titán
válasz
ArthurShelby #85043 üzenetére
Sokáig nem is vesztem el ezekben a beállításokban, de van egy rainmeter-es skin-em ami a rendszer bekapcsolása óta eltelt időt mutatja és rendszeresen sima gépleállításnál - ami gyakorlatilag egy hibernálás nem is alvás hibrid alvás - mindig újra bekapcsolásnál simán beleszámolta a kikapcsolva töltött időt mint utóbb kiderült ez volt az oka, és IGEN lassabb leállás és az indulásnál nem éreztem - SSD, i5-ös proci, stb. - akkora előnyt.
-
ArthurShelby
addikt
-
Cs1csó
titán
válasz
ArthurShelby #85028 üzenetére
A gyors indításnak - ahogy többen írták - nincs értelme, semmi egy core2duo 11 éves notin sincs -teszteltem - és egy 3 éves i5-ös gépen sincs. Csak gondom volt vele.
-
vlevi
nagyúr
válasz
"hasznos lenne a gyorsindítás."
Nem sok haszna van a gyorsindításnak. Legalábbis az én tapasztalataim szerint.
Szerintem ezzel, hogy a gyorsindításnál a Windows nem áll le teljesen, a Microsoft beszaladt a pofonfa alá, és jól megrázta, mert a leggyakoribb windows javítás az, hogy indítsd újra. Ha rendesen le lenne kapcsolva minden kikapcsoláskor, akkor kevesebbszer kellene újraindítani. Így azonban lehet, hogy kikapcsolod, de napokig, hetekig megy a gép, és így gyakrabban előjönnek olyan problémák, amik egy rendes kikapcsolásnál nem jönnének elő. pl. hálókártya nem éled fel, wifit nem találja, usb problémák, satöbbi.
Gyakorlatban ráadásul azt vettem észre, hogy a gyorsindítás nem mindíg kimutatható. Akkor csak néhány másodperc. Azonban a leállás valamivel lassabb, mert leálláskor ki kell írnia a hibernációs file-ba a rendszer aktuális állapotát, és ez még SSD-vel is 5-6 másodpercig eltart neki. Nagyjából ugyanannyival áll le lassabban, mint amennyivel esetleg gyorsabban elindul. -
aldebaran
addikt
válasz
Core2duo6600 #85037 üzenetére
Igen, ki van.
Csak az USB-nél kér felh. név és jelszót és csak Androidon és Mede8er-en. Másik Windows-os gépen nem.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Kékes525 #85032 üzenetére
Megpróbálom, de nem biztos, hogy lesz ilyesmi beállítás. Anno próbáltam nézni de kb sem találtam.
Doky586:
Anyám gépe, nyilván nem gamer egér.(btw pont kellene neki már másik)
Az egészben az érdekes az, hogy a kernel kikapcsolása (gyorsindítás kikapcs) megoldotta a világítás problémát, így ezért gondoltam, hogy nem bios probléma.
-
aldebaran
addikt
Sziasztok!
Most tértem át Win10pro-ra és a hálózati megosztás félig meddig sikeres.
Kétfajta winyóm van, az egyik fajta SATA-n kapcsolódik a géphez, a másik USB-n.Megcsináltam a megosztásaimat fájlokra, winyóra, mikor hogy. A SATA-s winyókon lévő megosztások rendben működnek, a mappákba bele tudok menni, filmeket le tudom játszani.
A problémám: Az USB-s winyókra tett megosztásokat telefonon és Mede8er-en (hálózati lejátszó) ugyan látom, de amikor belemennék a mappába felh. nevet és jelszót kér. [Másik gépen (Win7, Win10) rendben látja és filmet is el tudok indítani.]
Kikapcsoltam a tűzfalat, a Defendert, minden ilyesmit, de nem segített. A "Mindenki" felhasználónak teljes joga van, a működő és a nem működő megosztásokon.
Van ötletetek, hogy mit tudok még kipróbálni?
-
Doky586
félisten
válasz
Nálam a win10 lekapcsolja az egér ledjeit kikapcsolásakor, de nem veszi el a tápját hogy az egér gombjaival tudjam ébreszteni a gépet másnap..
Nem lehet hogy neked nem standard, hanem valami gagyi gamer egered van..?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Az is lehet, hogy junpert kell átteni a lapon.
Amit keresel +5 volt az usb -én kikapcsolt/standy állapotban, ezt vagy a biosból vagy egy junmper segítségével kell a lapon állítani.
Az is hasznod lehet, ha az enp ready -t bekapcsolod a biosban, hogy minél kevesebb áramot fogyasszon kikapcsolt állapotban. -
ArthurShelby
addikt
Hali!
Olyan problémám van, hogy mikor ki van kapcsolva a gép, világít az egér.
Ezt a problémát próbáltam úgy orvosolni, hogy átállítottam az energia gazdálkodási lehetőségeknél az usb szelektív felfüggesztést, de nem hozott változást (így visszaállítottam).
A gyorsindítást kikapcsoltam, így megoldódott a probléma (mivel így nem hibernálja a kernelt). Viszont mivel ez anyám gépe, és csak 1 felhasznó 1 oprendszer van, így hasznos lenne a gyorsindítás.
Szóval van valami plusz tippetek még? (nem hinném, hogy a biosban kéne turkálni, egyértelmű, hogy win gond) -
törölt tag
válasz
pacman789 #85026 üzenetére
Valószínűleg a gyorsindítás (fast startup) funkció zavar be, mert Win10-nél alapból a leállítás nem rendes kikapcsolás, hanem hibernálja a kernelt, folyamatokat és bekapcsoláskor nem teljesen nulláról bootol. Újraindítás az tiszta, ezért tapasztalod olyankor rendben lefut. Kapcsold ki a gyorsindítást vezérlőpult energiagazdálkodásnál vagy parancssorban "powercfg -h off" ez az egész hibernálást kikapcsolja.
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Csinálok egy automatizációt az IFTTT-el. A trigger evenet a számítógép kikapcsolása lenne. Megtaláltam, hogy a local group policy-ban lehet scriptetek felvenni a kikapcsoláshoz. Ezt szépen meg is tettem (a script nem más, mint az IFTTT webhook linket meghívja), és csak akkor működik, amikor újraindítom a gépet, amikor csak kikapcsolom, akkor nem fut le a script:S Ilyennel találkoztatok már? Mi lehet a gond? Mert az újraindításánál simán a leállítás folyamata alatt lefut.. Eléggé érdekes:S
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.:
Gábor -
Kékes525
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
janos666
nagyúr
válasz
kraftxld #84777 üzenetére
A SpeedStep-et hagyd bekapcsolva, mert attól is sokszor ugyan így beragad alacsonyan az órajel, ha letiltod. (Bár ez több mindentől függhet: alaplapgyártó szokásai, tud-e a CPU Turbo-t, és ha igen, akkor az hova van állítva.)
A Dell noti töltőkben sokszor hamarabb megy tönkre a kis chip, amitől felismeri a gép, hogy eredeti Dell töltő és hogy mekkora teljesítményű, mint maga a táp rész (ami ettől még nem kapcsol le). Ha nem ismeri fel semminek (ismeretlen töltő), akkor feltételezi, hogy túl gyenge, ezért nem tölti az akksit (vagy csak kikapcsolva) és korlátozza a CPU órajelet. Bár emiatt szokott nyavíkolni bekapcsoláskor (kiírja, sípol, akár vár míg megnyomod a gombot hogy megértetted mi a gond), de talán kikapcsoltad a figyelmeztetést (vagy hibás).
-
vlevi
nagyúr
"Höh, melyik program (amivel másoltál) volt ilyen ügyes, hogy nem tartotta ébren?"
Hehe, a windows intéző volt az
Otthagytam a gépet, amikor elkezdtem az egyik ISO-kat tartalmazó könyvtárat másoltam, elmentem ebédelni, visszajöttem, aludt a gép. Amikor felébresztettem, közölte, hogy a hálózati meghajtó nem elérhető...
De most csakazértis kipróbálom. 2 percre állítom az altatást, és elkezdek valamit másolni. -
Core2duo6600
veterán
válasz
AttyVin #85013 üzenetére
Na annak idején én is szivtam ezzel, én ugyan elküldtem a gépet sleep be, de volt hogy arra ébredtem, hogy elindult.
Vagy arra jöttem haza, hogy megy.
Én felvételre anno a Windows Media Centert használtam.
Most már nincs is a gépben a tunerkártya, lévén már nincs analóg adás a kábelen.
Volt idő, hogy 4 kártya is volt benne -
Geth
veterán
Höh, melyik program (amivel másoltál) volt ilyen ügyes, hogy nem tartotta ébren?
Normális esetben ilyenkor a program jegyzi a SYSTEM alatt, hogy PROCESS-ként ébren tartja.
Ez látható a powercfg /requests parancs hatására is.
Legalábbis ez történik, ha pl. a beépített File Explorerrel másolsz, vagy bármilyen értelmes file managerrel.(#85009) AttyVin: melyik program ez (merthogy annak a dolga lenne ébren tartania)? Talán ez lett volna a legfontosabb információ...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #85011 üzenetére
Ez így egyszerű lenne, de a gond, hogy van még egy TV-tuner is a képben, aminél viszont a programozott felvételek miatt kell valami, ami nem kapcsolja ki teljesen a masinát. Az rendesen működik és nem is kapcsol ki a rendszer közben.
Egész nap meg minek pörögjön, ha csak mondjuk két 60 perces anyagot kell rögzíteni két különböző időpontban....Amúgy a hibernálással önmagában nincs probléma (beállított időben "elalszik" és "manuálisan" felébred).
Azért kösz.
-
vlevi
nagyúr
-
Core2duo6600
veterán
-
AttyVin
aktív tag
Lehet, hogy korábban volt hasonló (talán láma) kérdés, akkor elnézést.
W7-ről váltottam W10-re a közelmúltban.
Mindkét helyen volt/van beállítva alvó állapot/hibernálás.Néha szükség van videoszerkesztésre vagy konvertálásra, amihez kell valamennyi idő.
W7 alatt ez úgy futott, hogy amíg a művelet nem fejeződött be, addig nem kapcsolt ki a rendszer.
10-es alatt viszont a beállított időben leáll és a következő indításkor folytatja a megkezdett munkát.Van-e valamilyen lehetőség, amivel az egyes programoknál konfigurálható, hogy ne kerüljön mondjuk hibernált állapotba a rendszer, amíg az fut?
Köszönettel.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ringman #85006 üzenetére
Több mindentől is függ szerintem. Most melyik build van a gépen? Először ki kellene lépni az insider programból ezt a gépházon belül meg lehet tenni aztán visszaállni a stabil 1803-as build-re és után de a legegyszerűbb az lenne egy pendrive-ról a legfrissebb stabil build-el csinálnál egy win újratelepítést ami ha van win 10 ISO-d és pendrive-od akkor gyorsabb mint az alaphelyzetbe állítás.
Egy Win reinstall kb. 20 perc ami sok az az utána lévő frissítések, egyéb programok telepítése beállítások stb. de ezekre most neked nem lesz szükséged.
-
Ringman
félisten
sziasztok!
ha egy w10-es gép volt insider programban, akkor is elég a gép alaphelyzetbe állítása, ha teljesen vissza akarom állítani a kezdeti állapotot?
oda fogom másnak adni a gépet, és teljesen le kellene tisztítanom előtte. -
Kékes525
félisten
válasz
havri1 #85003 üzenetére
OEM licencet elvileg csak egy géphez (alaplaphoz) lehet használni. Annyi hivatalos kiskapu van, hogy ha az alaplapod meghibásodás miatt cserére szorul, akkor a Microsoft felhívásával hivatalosan kérhetsz rá egy újabbat. Nekem Windows 7 alatt egyszer adtak így egy új OEM kulcsot, pedig Abit-ről váltottam Asusra, csak azt mondtam, hogy nem tudtak ugyanazt a modellt adni. Rendesek voltak.
-
havri1
félisten
válasz
Core2duo6600 #85002 üzenetére
De egy OEM licenc hogy értékesíthető tovább? Leveszik róla valahogy az első gépet hivatalosan? Ennyi erővel akkor bárki töröltetheti az OEM Win-ről a gépet, és viheti át másikra?
-
Core2duo6600
veterán
-
zsoltee10
addikt
válasz
Core2duo6600 #84997 üzenetére
Köszönöm szépen! Őőő, miért kerül negyedébe egyes helyeken, mint az iponnál vagy MSnél? Gyanús.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple Watch
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest