- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szijartg
őstag
Javasoljatok valamit plz, mert már hülyét kapok.
Adott egy asztali gép (377k, Z77, 1080, RM650x + víz mindenen). Az utolsó nagy frissítés óta random időközönként lefagy a gép. De úgy fagy le, hogy a megnyitott dolgokat lehet használni, de ha új appot akarok megnyitni akkor azokat nem engedi. Plusz az óra is megáll akkor, mikor lefagy.
Semmit nem lehet megnyitni se bezárni.Reinstall?
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #81288 üzenetére
Hogy raktad fel a drivert? DPInst64.exe adminként futtatva? (Ezt írja a leírásban)
A linkelt képen a device instance path alapján ennek egy (nem-root) hub-nak kéne lennie.
Próbáltad kézzel frissíteni a kicsomagolt driverrel az "asmthub3.inf" filera mutatva?
Ilyenkor azért megkérdezném a gyártót, hogy mire nem elég a 10 db. Inteles csati, miért volt olyan fontos a +x db. kedvéért az ASMedia... -
csubuka
addikt
válasz
King Unique #81297 üzenetére
Nem nagyon gondolkodtam el akkor ezen éppen. Mondjuk igazán igény nem is lenne a 2TB HDD támogatásra.
Meg ezek a gépek, amikkel most foglalkoznék, pl 2570p meg a W520 azért elégé az UEFI széleskörű terjedésének az elején jelentek meg. Nem tudom, hogy ott is lehet valóban bármilyen sebességjavulást kimutatni.
De akkor telepítem úgy most majd.
Szerencsére a rendszermeghajtók már négy éve SSD-k minden családi gépben.
-
King Unique
titán
válasz
csubuka #81293 üzenetére
Ha eleve UEFI-s a hardver, akkor inkább az a kérdés, hogy eddig miért nem úgy telepítetted a Windows 10-et. A legacy (CSM) mód, illetve a BIOS-MBR alapon történő telepítés inkább a Windows 7-nél indokolt, mert az nem támogatja teljes körűen az UEFI-t. Pláne laptopoknál szokott emiatt gondja lenni (példa).
Az UEFI-nek vannak bizonyos előnyei, amik pl. ebben a cikkben is le vannak írva. Indításnál nem tököl annyit a POST-folyamatnál sem, mint a régi BIOS és ezáltal a Windows bootolása is hamarabb megkezdődik. Viszont önmagában a bootolás ettől még nem lesz sokkal gyorsabb. Ha az a cél, akkor eleve SSD javasolt rendszermeghajtónak, mert a HDD így is, úgy is visszafogja, pláne ha egy 2,5"-os 5400 RPM-es típus.
-
bot1978
senior tag
válasz
Cs1csó #81295 üzenetére
Igazad lehet, bocs.
3db öreg Samsung 940T, egy Sony TV, meg egy Rift van a VGA-n. Utóbbi miatt futok bele mindig minden vacakolásba, mert kóros nyereségvágyból úgy írták meg a (nem) „támogatását”, hogy rendszerszervízként elindul egy service, ami hide-olja a VR megjelenítőjét, így az nem választható a Windowsban és nem is jelenik meg rajta az asztal.
A Sony TV-t én magam szoktam letiltani megelőzendő az NV nyereségvágyából eredő kórságot, miszerint egyszerre max 4 megjelenítő lehet csak aktív a kártyán, „mert csak” hiszen annak ellenére hogy hide-olva van a Rift negyediknek a hardveren beleszámít.
Előre is bocs, ha valaki nyereségvágyát kihagytam, csak már nem győzöm számon tartani melyik cégnek mi az érdeke és éppen melyik milliárdos fillérkéje miatt nyelem az ideget.
Szóval hogy lesz nekem tálcám?
szerk:
Adná magát, hogy húzzam ki a Riftet, de USB3 kell neki, ráadásul 3db, így kénytelen vagyok hátra (is)dugni és a szoba adottságai miatt a gép a fal és az asztal közé kerül szorosan. Mögötte kábeldzsungel így a fenekéhez a hozzáférés erősen térdalázó negyed órás kínszenvedés, ami még nagyobb szívás, mint a tálcával vacakolni. -
bot1978
senior tag
Hello, bocs ha volt már.
Pár hete álltam csak át Win10-re. Van ez a bug, amitől nem tudok megszabadulni. 3 monitorom van. Beállítom, hogy a bal oldalon legyen a tálca. Minden ok. Leállítom a gépet és azt csinálja a Windows, hogy legközelebbi elinduláskor bedob a középső monitorra egy ilyen fekete csíkot tálca helyett (lásd kép) ha jobb gombot nyomok rajta, akkor bejön a menü, mintha a tálcán nyomtam volna, de maga a tálca az ikonokkal nem jelenik meg sehogy.
[kép]
Asztal, személyre szabás, tálca, tálca helye átnyomom akárhová máshová helyrejön. Csak már unom minden egyes gépinduláskor ezt eljátszani. Próbáltam, hogy legyen máshol a tálca, nem segít.
Ez mi a rák? NV driver verziójától nem függ. Ismert a dolog és van rá hotfix vagy ez valami ficsőr akar lenni? -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Szerintetek érdemes egy W520-ra, ha már úgyis újrarakom a Win10-et, akkor UEFI módban GPT partíciós megoldással csinálni? Mit vesztek azzal?
Elvileg egy kis bootidőt lehetne nyerni, de az eléggé hardverfüggő is lehet akár és ez nem mai csirke.
-
Norbi887
aktív tag
Hali mindenki!
Valaki tudja esetleg, hogy mit akar jelezni ez a kis ikon a záróképernyőmön, jobb alul?
Egy ideje vettem észre, hogy ilyen, nincsen a netkapcsolatommal semmi gond, kábelről vagyok csatlakoztatva a routeremhez, folyamatos az internetkapcsolat.
Vagy ez mást akarna jelenteni?Nem igazán értem.
-
Kékes525
félisten
ASRock Z370 Extreme4 alaplapnál az egyik eszközt ismeretlennek írja ki az eszközkezelő. A tulajdonságok részletek fülre rámenve ASMediat látok. Kép Megpróbáltam a legújabb drivert "pure ASMedia USB 3.0+3.1 Drivers v1.16.51.1 WHQL for Win10 incl. DPInst.rar" feltenni [link], de manuálisan sem ment. Hogy javíthatom ki a hibát?
Ja és egy Asmedia 3.1 driver rendesen itt viszont fenn van: [kép], [kép] Úgy emlékszem, hogy ebből kettő kellene, hogy legyen. Az eszközkezelőben az eszköz eltávolítása és az újraindítás sem használt, próbáltam a Windows Update-ot is. Egyik sem volt jó, változatlanul nem találja és nem lehet feltenni a drivert.
-
Dinter
addikt
válasz
#71043776 #81283 üzenetére
A chipset letörölni nem lehet, de újraraktam, az ATK-t letöröltem és újraraktam, de semmi. A bios-ban van egy olyan opció, hogy hangjelzést adjon post után, eddig nem volt bekapcsolva, ezért nem tudom milyet kéne, de max hangerőn se ad ki semmit. Csak nem halt be a hangszóró?
-
törölt tag
válasz
Dinter #81282 üzenetére
Az ATK és chipset drivert telepítsd újra, hátha. Nekem is volt ilyen gondom már régebben, nem ment a hang, aztán felismerte, de akkor sem szólalt meg, és nagyon lassan lehetett a hangerőt állítani. A driverek újratelepítése után megjavult. Szerencsére régóta jó. Egy próbát megér.
-
törölt tag
válasz
repvez #81275 üzenetére
A szisztéma jó. Retail kulccsal cserélhetsz hardvert ahányszor akarsz. OEM kulccsal lehet próbálni hibaelhárítót MS fiók alapján hátha aktiválja, és a telefonos ügyfélszolgálat jóindulatában is lehet bízni sok esetet olvastam nem vették szigorúan az alaplap változást. A problémát inkább ott látom a reklámok és tukmált appok ellenére a hivatalos ár nem lett olcsóbb. Gáz még egy Pro verzió tiszta telepítés után is másfél gigányi kéretlen kacatot kell lepucolni. (saját szerencsém annyi nem teljes áron vettem Pro kulcsot, hanem amikor volt a nagy Win8 akció)
-
törölt tag
válasz
Dinter #81272 üzenetére
Pedig az a driver lesz. Futtatásba services.msc, ott a Windows audio szolgáltatás fut, és automatikusra van állítva? Az újratelepítés alatt mit értesz? Ha van külön driver, azt szedd le, eszközkezelőben eltávolítás driverrel együtt, restart. Ha az update által telepített driver nem jó, akkor újraindítás előtt a netet szüntesd meg, és telepítsd fel kézzel a legfrissebbet.
Ha van a rendszerhez frissítés, azt telepítsd. Esetleg ha közvetlenül egy frissítés után lett ilyen, akkor az előzményekből törölheted próbaképpen.repvez: Retail (kereskedelmi) licenc esetén átvihető MS fiókkal, a hibaelhárítóban kell kiválasztanod a megfelelő menüpontot. Az is lehet, hogy szó nélkül aktiválja. OEM licenc esetén nem lehet átvinni, újat kell venned (de akár annál is működhet a hibaelhárító, egy próbát megér).
-
repvez
addikt
üdv! ha van egy laptopom win10próval , de már nagyon elavult és veszek egy másikat amin nincs OS akkor ,hogyan tudom ujratelepiteni a win10et az ujra? LEhet ugyan azzal a seriallal , mikor más hardver lesz alatta vagy ha össze van kötve a microsoft fiokkal akkor az már mindegy és ha ugyan azzal a fiokkal jelentkezek be akkor hitelesiteni fogja az uj gépre is ?
-
Dinter
addikt
válasz
#71043776 #81271 üzenetére
Próbáltam újratelepíteni, nem segített.
Ha meg akarom nyitni a hangokat, kiírja, hogy nincs elindítva a windows audió szolgáltalás, elindítom-e. Aztán megnyílik az ablak, de a lejátszó és felvevőeszközöknél nincs semmi.
Ezt írja:
061318-8265-01.dmp 2018. 06. 13. 10:56:54 IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x0000000a ffffcab4`bfd8c010 00000000`00000002 00000000`00000000 fffff801`aed34f13 ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+197670 x64 ntoskrnl.exe+197670 C:\WINDOWS\Minidump\061318-8265-01.dmp 4 15 17134 1 234 596 2018. 06. 13. 10:57:29
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Előbb kapott egy random kékhalált a gépem, azóta nincs hang. Ha állítani akarnám a hangerőt, megnyílik egy "Problémák észlelése" ablak. Most telepíthetem újra?
-
dik
őstag
válasz
#86564352 #81265 üzenetére
Ja éretem tehát legközelebb rafináltabban kell feltenni a kérdést.
Amúgy nem az enyém mint írtam is bár ez is lényegtelen kié! Ha jól van ez így ha nem kezdem kapisgálni a dolgot. Csűrni kell és csavarni a szavakat, dolgot és akkor nincs baj belőle...Köszönöm a választ!
-
dik
őstag
Esetleg aki tegnap itt volt és látta kérdéseimet az esetleg tudna segíteni benne mit hibázhattam, hogy figyelmeztetésben részesültem?
-
törölt tag
-
Geth
veterán
Gondolom kompatibilitás miatt nem az a default, de választható mentésnél
Azt most nem tudom fejből, hogy BOM van-e vagy nincs, de gondolom van
Insideren már jobban kezeli a CRLF/LF sorvégeket, detektálja a meglévőt, vagy megy egyszerre a wrap és a status barezekre is várni kellett pár évet...
De ezek is csak egy-egy szituációban fognak jól jönni, azért a Sublime, Notepad++, de akár egy Far Manager is ennél azért előbbre jár, nem fognak feleslegessé válni. -
idegen lény
addikt
Ez annyira Microsoft!
Miért nem teszik inkább ingyenessé?
Ez hogyan működik? Veszek mondjuk egy Windows 7 matricás PC-t, azokhoz állítólag telefonon adnak egy kódot, amit beírva, aktiválni tudom. Utána ez az aktivált Windows 7 fel fogja ajánlani az ingyenes frissítést vagy nekem kell letöltenem azt a Microsoft oldaláról?
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok.
Dobozos W8.1 vásároltam annak idején, ez frissült 10-re még az ingyenes időszakban.
A hotmail fiókommal be vagyok jelentkezve.
Pénteken jelentős hw változás lesz a gépben, alaplap, cpu, ram, mi a teendő, ha nem akarok visszaálni 8.1-re?
Mielőtt kicserélem az alaplapot, etc. ki kell jelentkeznem vagy valahol el lehet távolítani a gépről, hogy a másikra fel tudjam rakni?
Köszi. -
Geth
veterán
válasz
idegen lény #81256 üzenetére
A Free Upgrade hivatalosan minden módon lejárt, mégis működik: lehet in-place upgradelni, elfogadja a régebbi kulcsokat, stb.
Elvileg meg tudja mondani az MS, hogy időn túl történt a frissítés, gyakorlatilag nem foglalkozik vele, talán nem is fog...
A Jegyzettömb sima szöveges file-okkal (.txt), dolgozik, a jegyzetfüzet más. Jegyzettömb szerintem soha nem fog kihalni. -
idegen lény
addikt
Sziasztok!
Olvasom a Microsoft oldalán, hogy már a kisegítő lehetőségekre vonatkozó frissítési ajánlat is lejárt 2017. december 31-én: "A Windows 7 és Windows 8 rendszerek akadálymentesítő technológiáit igénybe vevő felhasználókra vonatkozó ingyenes áttérési lehetőség 2017. december 31-én lejárt." Ezek szerint már csak az Insider programban való részvétel maradt meg ingyenes lehetőségnek. Ahhoz ugye még az sem kell, hogy Windows legyen a gépen, lehet bármi, Free Dos vagy akármi más?
Azt is olvasom, hogy: "A Windows 10 évfordulós frissítés (a Windows 10 1607-es verziója) telepítésével együtt törlődni fog a Windows jegyzetfüzet alkalmazás. A Windows jegyzetfüzet eltávolítása után nem lesz lehetőség a .JNT és .JTP kiterjesztésű jegyzetfüzetfájlok megnyitására és szerkesztésére. A Windows jegyzetfüzet helyett mindenkit a OneNote használatára bátorítunk." Ez a "jegyzetfüzet" ugye nem a Jegyzettömb? Nem kell félni attól, hogy egyszer majd a Jegyzettömböket is eltávolítják? Előszeretettel használom, több is van belőle számomra fontos adatokkal.
-
lovi27
addikt
Akit érint... az Nvidia is fekete képernyőt javított.
-
Repsol600
addikt
Nem látja a laptop kijelzőt. 1. Kijelzőt ír amikor rádugom a külsőt.
-
törölt tag
válasz
King Unique #81246 üzenetére
Gond volt az Intel driverekkel is, azt nem tudom, hogy az Intel javítja-e a régebbi (nem támogatott) gépeken, vagy a Microsoft. Ugyanígy fekete képernyős hiba. Lehet, hogy azt még nem javították.
Repsol600: Engedélyezve van a laptop kijelzője?
Nézd meg, hogy az Intel grafikus vezérlőpult mit ír.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok
Laptopos topicból küldtek ide.
Adott egy Asus X751S laptop.
Win 10 ujratelepítés után még 1 -2 x elindúl rendesen, aztán a saát kijelzőjén nem akar képet adni. Induláskor asus logo megjelenik utána semmi. Külső monitoron an kép. Mi lehet a gond? -
törölt tag
válasz
King Unique #81240 üzenetére
Érdekes... "Addresses an issue that caused the system to start up to a black screen. This issue occurs because previous updates to the Spring Creators Update were incompatible with specific versions of PC tune-up utilities after installation."
Milyen programokra gondoltak? Meg ez a fekete képernyős hiba előjött frissen telepített rendszernél is.
-
Kékes525
félisten
válasz
Érdekes, nálam ez fenn van. Ez (KB4338548) nem konfiguráció függő?
-
Geth
veterán
válasz
A .83-asban csak egy elég specifikus hibát javítottak. Gondolom meg tudták oldani, hogy ahol az előfeltételek nem teljesülnek, ne ajánlja ki. Nekem se jött anno egyik gépre sem (nincs fent az érintett szoftver).
-
King Unique
titán
Akkor nem egyedi eset...
De amúgy nem ügy, mert a legújabb összesítő elvileg az egyes korábbi javításokat is tartalmazza. Egyébként variáltak itt mást is, mert a Microsoft Update katalógus szerint már 10-én kijött ugyanilyen számmal ez a frissítés és a letöltési opció is szokatlanul sok.
(#81243) Geth:
Igen, olvastam a leírást és sanszos. De mondjuk előfordult legutóbb pl. a 1709-nél, hogy a havi összesítőt nem nagyon akarta megtalálni a WU és a katalógusból letöltve manuálisan tettem fel. Nem tiltakozott miatta a rendszer...(#81244) Kékes525:
Mivel nem mindenki kapta meg, ezért vélhetően van valami függvénye, hogy mikor ajánlja fel. De amúgy elég minimális javítás ahhoz képest, hogy összesítő. -
TRob1
veterán
válasz
Jelenleg még nálam is 17134.81. Ezek szerint a KB4338548 nem járt mindenkinek.
Ezt az újat meg már leszedte csak még nem volt restart. -
King Unique
titán
Megjött az aktuális havi összesítő frissítés 1803-ra.
June 12, 2018—KB4284835 (OS Build 17134.112)
Mondjuk nekem előtte a KB4338548-at nem ajánlotta fel a WU és jelenleg 17134.81 a buildszám.
-
adika4444
addikt
Hali!
Van egy Win10-es laptop, Microsoft fiókkal telepítés óta.
Annyi gondom lenne vele, hogy minden bejelentkezés után ajánlgatja a pinkód használatát, amire egyáltalán nincs szüksége a gép tulajának.
Hogyan lehet véglegesen eltüntetni azt a Microsoft-fiókos ablakot ami minden bejelentkezés után feljön, és javasolja a kód használatát?
Köszi!
-
kekigyu
aktív tag
Eredeti 64 bites Win 10 Home-ot honnan érdemes venni? Olyan verzió vásárolható, amit új gépre mindig tovább vihetek? Nem muszáj dobozos, elég a kulcs is de eredeti legyen.
-
válasz
smallmer #81219 üzenetére
Meg kell kérdezni azokat akik a bevásárlóközpontok parkolójában odajönnek hozzád és igazi bőr nadrádszíjat, arany karórát, bonbont árulnak, hátha van olocsó windowsuk is..
Te kifizeted a mindössze 5eFt-ot, kapsz érte egy jegyzetfüzetből kitépett lapra írt tucatnyi számot és mindenki boldog.Amíg haza nem érsz.
-
törölt tag
válasz
smallmer #81215 üzenetére
Ez egyrészt OEM, nem retail, másrészt gyanúsan olcsó is. Ha nem kapsz semmit a kód mellé (pl. számla az eredeti vásárlásról), akkor mintha leolvastad volna egy gépről. Jó eséllyel Dreamspark kód, az sehogy sem lenne jogtiszta. Véleményes oldalon (Trustpilot) az angolt is törik. Szerintem ne pazarold a pénzed.
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Windows 10 retail-t szeretnék vásárolni.
Szerintetek ezen az oldalon kapható megbízható? : [link] -
válasz
sh4d0w #81213 üzenetére
Pontosan igy van, a regi xp-s htpc-m is 4 G rammal rendelkezik, az integralt vga 256Megat ker es az xp 3,74-et lat es hasznal is. 32 bites az xp.
De egyertelmu a 64 bites, mar csak ilyet tennek, ha 1-2 G a ram es sose lesz bovitve vagy nem lehet, esetleg elgondolkodnak 32 biten, de talan akkor se. -
-
Cs1csó
titán
válasz
R̲e̲m̲ #81208 üzenetére
Passz, nem tudom de a fenti hozzászólásból Doky586 az jön le hogy ha - MINDEN A GÉPBEN LÉVŐ MEMÓRIÁT BELESZÁMOLVA 3,5 GB-on felül vagy akkor inkább 64 bites rendszert nekem ez jön le a képekből is amit linkelt.
SŐT gondolom az is számít hogy milyenek a modulok. Lehet ha nincs vidikari de van mondjuk 2x2GB RAM akkor egy 32 bites rendszer ebből csak 2GB-ot azaz csak az egyik memóriamodult fogja látni.
Vagy ha van 4x1GB akkor a 32 bites rendszer csak 3GB-ot fog látni.
De szerintem a lényeg IDŐT KELL RÁ ÁLDOZNI és végig próbálni: windows 10, windows 7, esetleg linux - talán tényleg ez lenne a legjobb ha nincs igény spéci windows-os programok használatára. Egy:
- filmézős, zenehallgatós, böngészős, filmletöltős gépre bőven jó a linux. -
Cs1csó
titán
válasz
R̲e̲m̲ #81205 üzenetére
Mármint ebből a 4 GB-ból valamennyi a VGA-é? a rendszer így tudja kezelni? Úgy tudtam ekkor sem tudja hiszen nem az a lényeg hogy kié a memórai VGA vagy sima RAM a lényeg a MEMÓRIA maga és ha több van 3,5 GB-nál akkor azt már nem látja.
Mondjuk 3GB ram és egy 1GB-os dedikált memóriás vidikari esetén mi a helyzet 32 biten?
-
Cs1csó
titán
Mivel tiszta telepítésről beszélsz ezért nem nagy dolog végigpróbálni mindhármat DE ha 4GB RAM van benne akkor felejtsd el a 32 bitet. Szigorúan 64 bit. Amúgy most nem értelek de esetleg tudnál válaszolni a kérdésemre?
Milyen oprendszer volt rajta korábban? Te használtad már valamilyen oprendszerrel korábban, ahhoz tudsz viszonyítani?
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Doky586 #81201 üzenetére
az e-450 azért kicsit táposabb lény, azon még talán wow-oztam is win7 alatt (egy 12,5"-os waio-n)
Sakab, nem vesztessz vele semmit, max 1-2 hajtépős órát, feldobod a gépre, és meglátod, hogy Neked megfelel-e az a tempó, amit win7-el produkál, de a 10-et em ajánlom arra a platformra -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged