- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
FPIR (Foglalkoztatáspolitikai Pénzügyi Információs Rendszer)
Semmiféle lekérdezést, sőt semmit nem lehet benne csinálni, ahol dátumot kell állítani. Az időformátumból a szóközök törlése megoldja a problémát. Semmi köze a helyesírás szabályaihoz.
Kipróbáltam, működik a dolog, csak nem akarom minden egyes felhasználónál eljátszani, a gépeket image-ből telepítjük. Nézegettem registry trükköket, egyik sem működött Windows 10-en. -
Dilikutya
félisten
Hogy lehet default minden usernek beállítani az időformátumot, hogy ne kelljen mindig felhasználónként? A Windows 10 szóközöket rak a dátumformátumba, ez régen nem így volt, és jó pár programot összezavar.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525
üzenetére
Mégis milyen szempontból? Tudsz egyetlen indokot is? Gondolom, bevetted a placebó bogyót, az mondatja ezt veled.
Pont ez a rossz ezekben, hogy nem tudnak kihalni a köztudatból, mert állandóan előkerülnek a süllyesztőből a torrent oldalakon töréssel mellékelve, a sok sutyerák meg bedől, és azt hiszi, kincsre lelt. Fogadni mernék, hogy te is így jutottál hozzá. Az ilyen oldalakon pedig nem lesz ott az alternatíva, senki nem fogja leírni (rajtam kívül), hogy egy Winaero-val, CCleaner-rel és egy lemezkarbantartóval ugyanott vagy, csak károkozás nélkül.
A Windows már régen nem arról szól, hogy mindent ki kell facsarni a legoptimálisabb működés elérése kedvéért. Ez egy rossz, Win 98/XP-s beidegződés, amire ezek a szoftverek még mindig alapoznak, és amivel megpróbálják lehúzni az embereket. És úgy néz ki, hogy sikeres a dolog, hiszen fenntartják ezeket a megkérdőjelezhető cégeket.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525
üzenetére
A Yamicsoft-ot és a hasonló baromságokat tessék elfelejteni! Ha nagyon unatkozol, és különféle problémákat szeretnél generálni magadnak, akkor hajrá! De azokat a beállításokat, amik valóban hasznosak, vagy kényelmesek lehetnek, a Winaero Tweaker már ingyenesen összeszedte. A Yamicsoft viszont a fizetős mivoltának igazolásaképp minden egyébbel próbálja megerőszakolni a rendszert, ami miatt semmiképp sem esik az ajánlott kategóriába. Nem véletlenül nincs fent a NeszeTools-on sem. Azzal tudod leginkább optimalizálni és takarítani a rendszered, ha fel se pakolsz ilyen parasztvakításokat.
-
makoss
veterán
Üdv!
Erre van már valami megoldás?

Böngészőben lapozáskor jön elő.
-
Kékes525
félisten
A
C:\Windows\Installerkönyvtárban lévő .msi fájlok törölhetők? Ezek a rendszerbe feltett programok telepítői? -
--Disztroj--
senior tag
Az inicializálásból még nem feltételeztem semmi visszafordíthatatlant, de windows nyelven most már félni fogom ezt. Más esetekben szól, hogy ha továbbmegyek, az adatvesztéssel járhat, még akkor is, ha üres lemezről van szó, ezt a lépést meg az arcomba nyomta mikor megnyitottam a lemezkezelőt. Persze ott volt a cancel, de 2 sor még elfért volna azon az ablakon

A lemezre még ránézek azért, hátha.Már csak kíványiságból is. Köszi a supportot!
Azért ma is tanultam valamit -
Doky586
félisten
válasz
--Disztroj--
üzenetére
"egy ilyen kvázi kockázatos lépést miért hagy a mindenre rákérdező windows zéró figyelmeztetéssel?"
A kérdés jogos, de a választ nem tudom.

De tény hogy így van; sose nyomj olyanra amiről nem tudod biztosan hogy mit fog csinálni.. -
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Lehet, hogy exfat volt, csak mint emlitettem partíciós tábla nélkül formázva.
-
King Unique
titán
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Ha máshol is megvannak az adatok hiánytalanul, akkor elvileg nem muszáj menteni róla, te tudod.
Ha a Windows teljesen particionálatlannak érzékeli a lemezt, akkor nem meglepő, ha felajánlja a lemezkezelőben az újraparticionálást, aminek első lépése az inicializálás. Viszont azt nem kötelező leokézni és annyi a felhasználótól is elvárható lenne, hogy tudja mit csinál, tudja mivel jár ez a művelet... Pláne akkor, ha azt is tudja, hogy előzőleg particionálva volt a lemez és volt rajta kötet. Mert akkor normál esetben nyilván nem kell újrainicializálni és már ez alapján is lehetne rá következtetni, hogy nem stimmel valami.
Egyébként ettől még lehetett rajta exFAT fájlrendszer. Ha olyan fájlrendszer van rajta, ami a Windows nem kezel, akkor az alábbi módon jelenik meg a lemezkezelőben. De pont az a lényeg, hogy ettől még nyilván nem fogja újrainicializálni a Windows.
(#80981) Zoz:
Szó nem volt arról, hogy Linux alatt particionálták, illetve arról sem, hogy az említett módon trükköztek vele... Amúgy meg bőven lehet más oka is lehet annak, hogy nem lefoglaltként jelent meg a lemezkezelőben, nem hiába volt említve a korábbi válaszban, hogy miket kellene kipróbálni. -
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ohh, hát lehet már csak simán leformázzuk, mert meló volt rajta ami szerencsére megvan máshol is, szóval nem élet halál ami történt, inkább tanulság

Azért egy ilyen kvázi kockázatos lépést miért hagy a mindenre rákérdező windows zéró figyelmeztetéssel?
"mert noob vagy ha-ha"
a kérdés költői..Doky586: Mert a legvégén történt. Még ezelőtt a lépés előtt kérdeztem be a topicba.
Eredeti kérdésre a válasz így végülis kiderült; valsz nem exFAT rendszerű volt a vinyó. -
Doky586
félisten
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Tehát pont a leglényegesebb dolgot csak a végén árulod el..

..hogy te magad törölted az adatokat mindenestül.. -
King Unique
titán
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Nem kellett volna, mert az inicializálás is (felül)ír a lemezre, ami ilyenkor nem javasolt, sőt tilos... Valamint az újrainicializálással valószínűleg annak esélye is elszállt, hogy egy másik OS esetleg felismerje eredeti mivoltában a lemezt, illetve a rajta lévő kötetet. De ilyenkor sincs veszve minden, mert egy jobb adatmentő program akár egy inicializálás és gyorsformázás után is megtalálja (teljes kereséssel) a korábbi fájlokat. Ellenben, ha teljes formázás történt, akkor már nem.
-
R̲e̲m̲
senior tag
Halihó
A hello-val kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Mindenképpen kell hozzá biometrikus azonosítás vagy működhet a dolog csak webkamerával is? Sehogy nem tudom működésre bírni, azt írja, nem támogatott a vas... egy logitech c920 pro van a monitor tetején... -
VGYke
addikt
Sziasztok! Ennyire hülyülök, vagy valami változott? Hálózatra (router) kötött mappákat szeretnék csatolni: így. Viszont hogyan is kell

-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Pár gépes munkacsoport 1803 után hol látják egymást a gépek, hogy nem.
Valakinek volt már hasonló? -
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Én ilyet akkor láttam, amikor Linux alatt úgy formázták meg a vinyót, hogy nem volt partíciós tábla (azaz a vinyó 0. szektora egyből a fájlrendszer 0. szektora volt).
Live Linux betöltése és ott másolás egy Windows által formázott vinyóra volt a megoldás.Nem biztos, hogy itt is ez történt, de esetleg érdemes lenne egy pillantást vetni rá Linux alól.
Viszont fontos kérdés: kérdezett-e olyat a lemezkezelő, hogy inicializálja-e a lemezt, és arra mondtál-e igen-t neki? Mert ha igen, akkor felírt egy üres partíciós táblát a Windows, felülírva az esetleg ott lévő boot szektorát a fájlrendszernek... -
sanzi89
addikt
Többféle gyártó laptopján vegyesem az elmentett WPA2-Enterprise WiFi hálózatot elcseszte a Windows 10 1804-as Update. Előtte működik, frissítés után nem kapcsolódik. A WiFi hálózat kézzel törlése és a profil újra létrehozása után megjavul, csak nincs kedvem megcsinálni 50 gépen... Nincs valakinek ötlete, tippje, infója, hogy mi okozhatja a problémát?
Azt olvastam, hogy hozzápiszkáltam a WiFi 802.1x hálózatokhoz, gondolom azért csesződtek el az elmentett profilok... -
King Unique
titán
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Olyan normál esetben akkor szokott lenni, ha pl. törlik a kötetet. Ha ez nem tervezett művelet volt, netán más csinálta, akkor szimplán user error... Ha tartósan ilyen és másik USB-porhoz csatlakoztatva, illetve a Windows újraindítása stb. után sem változik a helyzet, másik gépen és OS alatt is ilyen, nem volt esetleg a (belső) HDD kiszerelve és SATA-n / USB-n vegyesen használva, akkor sanszos az előbbi eset (törlés). De ilyenkor sincs veszve minden, mert ha azóta nem történt írás a lemezre, akkor jó esetben egy adatmentő programmal (példák) lementhető egy másik fizikai lemezre a korábbi tartalom. Utána, illetve az adatok visszaellenőrzése után újra kell particionálni az eredeti merevlemezt, majd visszamásolni rá a fájlokat. Viszont ez már nem ennek, hanem a linkelt topiknak a témája.
-
Doky586
félisten
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Akkor az adatmentés topikban érdeklődd meg a következő lépést.. (így kép nélkül)
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nem lefoglaltként jelenik meg a lemezkezelőben :| ajvé, ilyenkor mizu?
Sub-ZeRo:
340 gigányi anyagról van szó, nem annyira pendrive képes a dolog

-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Betűjel van hozzá rendelve? Ha nincs adj neki. Ha nem olvassa, akkor live linux verziót szedj le valahonnan (ubuntu, linux mint) ted fel pendrive-ra majd onnan bebootolva nézd meg a külső vinyót. A linux kicsit több fájlrendszert ismer. Ha így meg ted fel a pendrive-ra ami kell és már mehetsz is vissza windows alá.

-
King Unique
titán
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Jó, egyet léptünk előre, de még mindig nem értünk oda... Mivel az nem derült ki, hogy az eszközkezelőben OK-e (nem ismeretlen sárga felkiáltójellel), valamint hogy a lemezkezelő mit mutat (akár screenshot is jöhet). Az utóbbinál jó esetben csak meghajtóbetűjelet kell hozzárendelni a kötethez, ha valamiért nem kapott automatikusan. A gond akkor van, ha nem lefoglalt, RAW stb. formában jelenik meg a korábbi kötet. Az exFAT fájlrendszert pedig natívan kezeli a Windows 10, tehát önmagában az nyilván nem lehet gond. De, ha pl. Linux alatt formázta a kedves kolléga Ext4-re, vagy macOS-t használt és HFS+ / APFS fájlrendszerre, akkor az már igen...

-
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Az eszközkezelő látja, de nekem dolgoznom kéne róla :]
Akkor lehet, hogy mégsem exFAT-ot sikerült adnia a kollégának?! -
King Unique
titán
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Valószínűleg te is elkövetted azt a hibát, amiről nemrég egy másik válaszban volt szó... Az eszközkezelőt és a lemezkezelőt kellene lecsekkolni, nem (csak) a fájlkezelőt! Ha az előbbieknél egyáltalán nem jelenik meg az eszköz, akkor lehet azt mondani, hogy "nem látja" a Windows.
-
Csupingo
veterán
válasz
hubertus33
üzenetére
Nálam évek óta le van tiltva. Ha nem olyan gyenge a gép, akkor talán észre se veszed, hogy ki van kapcsolva. Tegyél vele egy próbát, ha úgy érzed, hogy lassult, kapcsold vissza.
-
Doky586
félisten
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Válts win98-ról valami újabb rendszerre, azok már kezelik..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hubertus33
tag
Üdv Urak!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van ez a Szolgáltatások: Előtöltés. Na ez mindig húzza a vinyómat elég durván nincs relatív gyenge gépem de érezhetően fogja 97-98% on terheli a HDD-met ennek mi lehet az oka? illetve ha letiltom lesz bármilyen hatása a gépemre?
Köszönöm előre is!

-
--Disztroj--
senior tag
Hi All!
Egy külső vinyóról kéne dolgoznom, ami exfat-ra van formázva, de nem látja a win, pedig elvileg kéne neki.
ötlet? -
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Mai napig nem találtam megoldást a bluetooth adapterek kis idő múltán történő laggolására audio kapcsolat alkalmával.
Mintha nem tudna felébredni az eszköz.
Nem hiszem el hogy a Microsoft nem tudta még megoldani!Esetleg valaki lát összefüggést vagy megoldást?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
A laptopom folyton rácsatlakozik egy titkosítatlan WiFi hálózatra mikor épp nem figyelek oda...
Próbáltam ráguglizni, de nem jövök rá, hogyan lehetne elkerülni ezt.
Mikor rákattintok a hálózatra nincs olyan, hogy hálózat elfelejtése.

Nincs erre valami konkrét global szabály amivel le lehetne tiltani, hogy automatikusan rácsatlakozzon titkosítatlan hálózatra?
-
Doky586
félisten
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Miért nem az XP ?
Arról mindenki elismerőleg nyilatkozott 10+ évvel ezelőtt..

-
CsengődiGeri
tag
válasz
jokeph
üzenetére
Hali.
Lehet, hogy igazad van de én ezt a projektet elengedem. Se kedvem se időm de inkább kedvem nincs küzdeni vele. Marad a 1703 vagy ha valakinek az nem tetszik megy vissza a W7 esetleg Linux. Csinálni nem tudok vele semmit mert ha hardver hibás nincs aki megcsinálja meg nem is ér annyit. Nekem is van egy pár régi gépem, néhány igen érdekes dolgokat produkál az új OS-ekkel. Némelyikkel sikerül zöld ágra vergődnöm némelyikkel nem ezzel együtt kell élni sajnos a hardver gyártók egy idő után szarnak rá hogy te még 10 éves vagy régebbi vassal is el lennél ők ebben nem érdekeltek vegyél ujjat. -
lesstardust
csendes tag
válasz
svgyula
üzenetére
Szia! Én is találkoztam a problémával, és csak ACER gépeken jelentkezett, azokból sem mindegyiken. A legfrissebb VGA driver telepítése a kulcs. Mivel nem minden készülékhez és nem minden gyártó gondoskodik a Win10 támogatásáról, általában a Win7-hez készült driverek működnek 10 alatt is. Ebben az esetben viszont nem. Tehát a gyártó oldalán nem fogsz olyan drivert találni ami megszüntetné a hibát. Példa: Acer Aspire E1-510 (Intel HD Graphics v10.18.10.3349) ezzel a driverrel ment fordítva. Ami megoldotta: (Intel HD Graphics v10.18.10.4885) (15.33.46). Remélem tudtam segíteni!
-
jokeph
nagyúr
válasz
üzenetére
Nálam még egyszer sem dőlt be, nemhogy CPU cserétől, de komplett konfig cserétől sem... azaz magyarán a HDD-re, SSD-re telepitett, behangolt W10 x64 Pro/Enterprise N át lett dobva egy teljesen más hardverkörnyezetbe, és nem dőlt be, szépen felépitette az új eszközökhöz a drivereit, és ment, ill most is megy.

-
Cr00py
senior tag
válasz
üzenetére
Vezérlőpult -> Rendszer -> Rendszervédelem -> Hardver fülecske fent -> Eszköztelepítés beállítása -> Ezt átrakod NEM -re, így nem fogja automatikusan frissítgetni a drivereket, manuálisan kell. Ez az első dolog amit friss rendszer telepítés után elvégzek, mert párszor már kibabrált velem, hogy valami sz*rt telepített, amitől nem működött megfelelően az adott hardver.
Olvastam, hogy próbáltad.. de más módja jelenleg nem nagyon van.
laptopokhoz szokott lenni utility szoftver, ami frissítgeti a drivereket, nézd meg azt.. lehet az frissítget.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
valsz.az, hogy ha telepítéskor nem aktiválja be magát telefonálsz az MS-nak.

esetleg olvass...
-
Cr00py
senior tag
válasz
DonMedve
üzenetére
Nálam csere után is működött a rendszer..de voltak érdekességek, szal én nyomtam egy clean install-t.
Az a biztos. Manapság már kb mindenkinek van ssd-je, szal nem olyan nagy művelet az.. még HDD-re sem, ha csak az van.Én inkább a K-s verziót venném a helyedben, ha már 77xx.
Btw, eléggé melegszik, szal gyári hűtővel szenvedős lesz, erre nem árt felkészülni, illetve egy minőségi paszta is kelleni fog. Később akár delid, ez egyéni preferencia kérdése. K-s verziónál opció az overclock is.
-
válasz
DonMedve
üzenetére
Azért én azt javasolnám, hogy készülj fel minden eshetőségre, tehát legyen kéznél telepítő pendrive, fontosabb driverek, mint pl. a VGA, meg természetesen a fontos cuccok legyenek külön lementve. Tavaly októberben, egy 4 magos i5-4570S-es procit cseréltem, egy i7-4790-esre, és a sima 4 magos után, a 4mag/8szál fejreállította úgy a Wint, hogy csak tiszta telepítés után tért magához. Itt írtam róla: [link]
[link] -
Core2duo6600
veterán
Hello,
Vmware ESX alatt frissítettem egy korábbi virtuális gépet, 8.1 ről 10 re.
Le frissült, aktiv, eredeti 8.1 es volt.Viszont szeretném újra telepíteni, mivel egy friss telepítés mégiscsak jobb lenne mint egy upgradelt.
+ a VM verziót is frissíteni kéne avagy új VM et csinálni.Maga a 2 db host, az marad ami volt, de kb minden változik, partició méret, storage hely stb...
Na ilyenkor mi lesz a Win 10 licence el ? -
törölt tag
Sziasztok.
Adott egy Dell Laptop (Inspiron 15 3567),hogyan tudnám leszoktatni a W10-et hogy automatán letöltse a drivereket? (Eszköztelepítés kikapcsolva+az updaterhide is futtattam eredménytelenül)
Jó lenne ha az MS a telepítőbe berakná hogy akarod-e hogy letöltse a drivereket vagy sem! (W8-ban ott van)
Dühitő nagyon hogy ennyire akaratos a rendszer.
-
DonMedve
addikt
Sziasztok! Egy amatőr kérdésem lenne. Processzor csere előtt állok. Újra kell telepítenem a win-t ha kicseréltem? Vagy megbírja vajon a rendszer a cserét? Előre is köszönöm.
-
westlake
félisten
KB4338548 @ 17134.83
Semmi extra... -
jokeph
nagyúr
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Szerintem nálad az alaplap valamilyen szintén hibásan működik... a leirt hibajelenség nem hinném hogy az OS sara.

10+ éves a retro konfigom (lásd: aláirásomban), 1709-es Build W10 x64, és minden hardver/illesztőprogram a helyén van.
Asus P5KC (P35) lapon, Asus P5Q (P45), Gigabyte GA-P35C-DS3R (P35) lapokon volt fenn a 1709-es build, egyikkel sem volt anomália.

Esetleg körbekérdezhetnél még a 771/775-ös topikban, hátha tudnak valamit.

Kérdés: milyen CPU van a lapban, "rendes" 775-ös, vagy átalakitott 771-es XEON ?
-
kezo0
addikt
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Nekem ASUS P5K-E alaplap van a gépemben, gondolom, ez hasonló (korú) a tiédhez. Eddig még semmilyen gondom nem volt az USB-portokkal, vezetéknélküli egeret + bill.-t használok, annak is egy USB-portba van dugva a jeladója. Most a 1803-as Win10 Prof 64 bit van a gépen.
(OK, ez neked nyilván nem sokat segít, csak azt akartam illusztrálni, hogy nem feltétlenül az a gond, hogy régi az alaplap.) -
Dandris
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Ide is beteszem, hátha segítség lesz valakinek.
Úgy néz ki az elmúlt években folyamatosan voltak ilyen hibák frissítések után. Amit kivágtam az mfp 476dw, a mi 477dw nyomtatónk elődje. Csomó fórum van ilyen hibákkal. Bár 2018-ra nem találtam.
Egyetlen megoldás úgy néz ki a windows-ban az smb2 és smb3 letiltása, és akkor smb1-en megy a dolog. Holnap kipróbálom. Köszi a segítséget
Illetve amit még találtam, hogy a nyomtatóban tiltani az smb1-et, ezt is megnézem holnap.
-
adika4444
addikt
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Hali!
Dism-mel elég jól lehet szerkeszteni, illetve NTLite programot szokták még javasolni.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali!
Mivel tudok létrehozni custom Windows 10 image -et? Értem itt, hogy kiszednék egy pár felesleges programot, hogy az a telepítéskor ne menjen fel, vagy esetleg + programot ami telepítéssel automatikusan menjen fel.
-
törölt tag
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Én nem is hallottam amúgy ilyenről, szóval nagyon fura. A 10 elég régi gépeken is képes futni (sétálni), erre sajna nincs ötletem.
-
törölt tag
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Másik egér?
-
CsengődiGeri
tag
Hát nem azt hogy egy működő gépet ami az MS-miatt nem használható le szárazol. Ezek szerint pl. egy öreg zsiguli amihez már nincs ólmos benzin amire tervezték ezért elvileg nem is működhetne szar. Az MS szégyene hogy az új verziók nem kompatibilisek a régi vasakkal. De ez elmondható a legtöbb gyártóra, hogy egy idő után a még hibátlanul működő vasakat ki kukáztatják az userekkel csak hogy nekik nagyobb hasznuk legyen.
-
törölt tag
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Nemrég olvastam a CCleaner kapcsán, hogy valakinek egy registry pucoló program futtatása után sérült a registry és eltűnt az egérkurzor. Abból kiindulva ezt találtam, esetleg próbáld ki.
-
pc360
addikt
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Vegyél egy gépet 20 ezerért (2 magos, 4 GB-os asztali minigépek vannak ennyiért, 25 ezerért már SSD-vel), telepíts rá egy friss 1803-as buildet, és felejtsd el azt a szart egy életre! Mi mást vársz, mit mondjunk erre?
-
CsengődiGeri
tag
Na újra itt vagyok az ASUS P5K SE alaplapommal. Frissítettem a 1703-mas verziót 1709-re. Igaz elég perverz módon amiért bizonyára megkapom itt a kritikákat. A menet az volt, hogy kiírtam DVD lemezre a 1709-es egy netről más által készített összeállítását ami a 2018 februári állapota volt az akkori frissítésekkel együtt. Tehát a 1803-mas verzió előtti utolsó állapotot tükrözte szerintem. Ezt a lemezt betettem a gépbe és a windows alól tehát nem magáról a lemezről (nyomjon egy gombot a DVD lemezről történő indításhoz .... ) elindítottam a setup.exe-t. Számomra meglepően a frissítés gond nélkül lefutót. Egy probléma akadt ÚJRA ELTŰNT AZ EGÉR ÉS SEMMILYEN MÓDON NEM TUDOM ELŐHOZNI. Driver Booster is tehetetlen. Ha bárkinek ilyen alaplapja van és még használja annak a 1703-mas az utolsó verzió amivel tudja használni már ha kell neki az egér, én sajnos egér nélkül nem hogy félkarú de jóformán kar nélküli óriás vagyok. Jó formán az alap funkciókat is alig tudom kicsikarni csak billentyűzettel.
Üdv -
Kékes525
félisten
Köszi, ezt nem tudtam.
Akkor hogyan tudhatom meg, hogy milyen gyors a válaszadó képessége? Az időbeállításnál ez fontos lehet. Nem mindegy, hogy mennyit késik a válasz. Többször lekérdezi és az átlagot állítja be? Másrészt az is idő, míg megérkezik a válasz, ezért nem lehet mindegy, hogy milyen úton, milyen távolról, milyen áttételeken át jön a jel. Persze ez csak néhány tizedmásodpercet jelenthet. De hát ha egyszer atomórához állítjuk, akkor legyen tényleg pontos a mi óránk is. -
Geth
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de a pingnek semmi köze az NTP-hez

C:\WINDOWS\system32>w32tm /stripchart /computer:ptbtime1.ptb.de
Tracking ptbtime1.ptb.de [192.53.103.108:123].
The current time is 2018-06-05 19:03:30.
19:03:30, d:+00.0356438s o:+01.7880792sTeljesen jól működik. A ping egy teljesen más dolog, simán letilthatják, hogy válaszoljon, de attól más szolgáltatás még mehet rajta.
Mi a gond a hu.pool.ntp.org-al? (pingelni nem lehet...)(#80904) tordaitibi: ez legyen a legnagyobb baj, nemtörténtsemmi.
-
TBMC
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
igen, csak ez lesz futtatva.
köszönöm, s elnézést az offért
-
King Unique
titán
Tudatos használat mellett akár a Defender is elegendő, illetve a Windows 10-ben, pláne annak az újabb verzióiban amúgy is felturbózták és kapott pár extrát. Ha csak az említett program futtatására lesz használva a rendszer, akkor meg pláne. Amúgy meg van vírusirtó topic topik is, ahol lehet jobban ragozni a témát.

-
Joccc07
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy 1 havi Xbox game pass hozzáférést.
Az asztali számítógépemen a Game pass aktiválása után játék telepítése közben a számítógép teljesen használhatatlan. A feladatkezelőben azt látom, hogy a wsappx folyamat teljesen leterheli a processzort.
Valaki járt már így?
Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne ezt javítani?Válaszokat előre is köszönöm.

-
TBMC
addikt
üdv!
mac-bootcamp windows 10
csak-és kizárólag CS:GO miatt lenne telepítve.
az lenne a kérdésem szükséges e vírusírtó vagy a beépített defender elegendő ?csak a steam+CS:GO futna rajta.. semmi egyéb. se netezés, semmi.
köszi!
-
Geth, bocsi, egyik hsz-ben le nemecsek ernőztelek, kisbetűvel írtam a nickneved.
Elnézést. -
adika4444
addikt
válasz
Dandris
üzenetére
Nem tudom hogyan működik az otthoni csoport, vagy hogy ezt szerver kliensek módon működteti-e a Windows, nem használtam még.
Így lehet hogy ez egy értelmetlen kérdés, de nem lehet hogy otthoni csoport fogta össze, és most a nyomtató nem találja a NAS-t?
Gondolom ott nem direkt van megadva a cím, tehát nem úgy bepötyögve mint Win-nél hálózati meghajtó esetében... -
Kékes525
félisten
Köszi! Az ptbtime1.ptb.de nem jó, mert nem pingelhető:
Ezért a time.kfki.hu -ra állítottam. Itt nagyon gyors a ping idő:
A frissítési gyakoriságot lehet állítani? A Windows 7-ben a registryben lehetett, gondolom itt is, de hol? Megvan: Windows Time Service Registry Entries, Automatically Sync Windows Time More Often Than Default 1 órára állítottam át.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Keresek gamer laptopot RTX 3050 , RTX 3060. RTX 4050 , RTX 4060
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

A ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akkor hogyan tudhatom meg, hogy milyen gyors a válaszadó képessége? Az időbeállításnál ez fontos lehet. Nem mindegy, hogy mennyit késik a válasz. Többször lekérdezi és az átlagot állítja be? Másrészt az is idő, míg megérkezik a válasz, ezért nem lehet mindegy, hogy milyen úton, milyen távolról, milyen áttételeken át jön a jel. Persze ez csak néhány tizedmásodpercet jelenthet. De hát ha egyszer atomórához állítjuk, akkor legyen tényleg pontos a mi óránk is.