- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
repvez #156966 üzenetére
Mármint miket, lemezkarbantartó és / vagy tárterületsegéd futtatása megtörtént, a teljes felhasználói mappa 22 GB vagy csak abban egy fájl?
Ha helyesen van megválasztva a rendszermeghajtó, a C rendszerpartíció mérete, akkor normál esetben nyilván nem kell a felhasználói mappákat másik meghajtóra áthelyezni, meg azoknak alapesetben amúgy is a C-n van a helye. Ahol igen, ott nyilvánvaló hogy az előbbi nem stimmel, mármint hogy alul lett méretezve a rendszermeghajtó, a C rendszerpartíció...
-
válasz
repvez #156957 üzenetére
Lemezkarbantartóba bepipálva a rendszerfájlok is?
Dokumentumokat meg a sallangokat át tudod helyezni másik partícióra?
Nálam minden így van, át van irányítva így maga a C 45GB és ez egy 2016-os telepítésű mindenen átesett rendszer.
Valamint van egy módszer de nem jut eszembe, másoknak talán igen ami takarít. Powershelles ha jól emlékszek. -
-
Geth
veterán
válasz
repvez #144849 üzenetére
tudja valaki, hogy hogy lehetsáéges az , hogy a laptopot rádugtam a TV-re és kiterjesztettem a kijelzőt, hogy a TV legyen az elsodleges megjelenitö igy a laptopon csak a háttérkép látszik.
Mi a kérdés?Az egyik kérdésem, hogy hogy került oda 3 asztal és hogy lehet megszuntetni
Win+Tab ?ezt miért nem jelzi valahol máshol , hogy kiderüljön könnyebben és ne fogyassza az erőforrást feleslegesen a háttérbe az amiről nem is tudok ?
Nálad lesz valami furcsaság, itt egyik rendszeren sem jön létre spontán magától plusz asztal. -
King Unique
titán
válasz
repvez #143480 üzenetére
Lásd egy másik válaszban bővebben kifejtve a hogyan lehet megnézni mi mennyit foglal és a lemezterület felszabadítása témát, ez sem újdonság itt.
Ahol a lemezkarbantartó és a Tárterületsegéd - ami futtatása automatizálható is - alapértelmezetten eleve csak a felesleges rendszerfájlokat és átmeneti fájlokat törli, ellenben a személyes fájlokat nyilván nem vagy a C-n max. akkor, ha pl. be van jelölve a letöltések mappa és OneDrive mappa tartalmának törlése (példa).
Ha esetleg helytelenül (túl kicsire) lett választva a rendszermeghajtó / rendszerpartíció mérete, akkor értelemszerűen vagy nagyobbat kellene venni, vagy nagyobbra kellene méretezni a jelenlegi C partíciót. Ha eleve kicsi és nem lehet bővíteni, akkor viszont más a helyzet, de akár még akkor is megoldható, lásd más esetét a bruttó 32 GB-os rendszermeghajtón. -
-
lm83
őstag
válasz
repvez #118177 üzenetére
De most akkor a bios-ban úgy van beállítva nálad, hogy az integrált vga menjen nem?
Ott kellene átállítani, hogy pcie legyen az alapértelmezett.
De nem értek az intel-hez, nem volt hozzá szerencsém sosem...Ja vagy alap hiba volt nálam is mikor elfejtettem tisztítás után visszadugni vga-ra a kábelt és ezért az integrálttal indult...
-
RoyBatty
aktív tag
-
repvez
addikt
-
-
Toth_Jani
őstag
válasz
repvez #101974 üzenetére
Nyugodtan beállíthatsz a szüleidnél Offline fiókot is, ha a géppel vásárolt OEM Windowsod van akkor az alaplaphoz van rendelve az aktíváció.
Ha külön kódod van akkor meg amúgy sincs köze a kulcsnak a fiókhoz.
A hangot azt nem tudom miért nem megy, a hangszóró ikonra kattintva ott kellene lenni mindkét kimenetnek, hacsak a játék beállításánál nincs fixen rögzítve a hang lejátszó eszköz, akkor át kellene menni.
Lehet hogy telepítéskor az aktív eszközre állította magát. -
Geth
veterán
válasz
repvez #99286 üzenetére
Szerintem ezt maximum lescriptelni tudod.
Képhez pl: DisplaySwitch.exe (beépített) vagy Display Changer II (bármilyen előre definiált konfigot csinálhatsz, tud ideiglenes váltást is)
Hanghoz pl: NirCmd-nek van ilyen parancsa.
MPC-HC pl. tud explicit monitoron indítani lejátszást, parancssorból is (én a context menüt terjeszteném ki).
De a kettőt együtt scriptelni kell(#99288) mpo: szerintem az aktív, vagy akkor minden más is inaktív, vagy vak vagyok.
-
svgyula
addikt
válasz
repvez #99178 üzenetére
Szia! Honnan szedted le a drivert? Ha nem a GeForce Experience-el akkor lehet csak az alapot kapod, vagy a géped eleve nem támogatja ezt a funkciót. Bár nálam a laposnál kiküldi a HDMI-n keresztül is a hangot. Mondjuk én regisztráltam az nvidiánál és szépen jönnek is a frissítések mindegyik gépre.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
repvez #99161 üzenetére
Valahol át kell állítani az alapértelmezett hangszóróról a digitális kimenetre és akkor HDMI-n fogja tolni a hangot.
Vezérlőpult - Hang - Lejátszás útvonal végén kell változtatni és digitális kimenetet keresni alapértelmezettnek de elvileg a tálcán a hangerő ikonra rákattintasz akkor feljön a csúszka és felette pedig egy görgető sávban a lehetőségek ott próbáld végig őket. - elvileg ez a legegyszerűbb módja.
-
King Unique
titán
válasz
repvez #95386 üzenetére
Érdemes ilyenkor másik USB-kábellel csatlakoztatva is kipróbálni az elosztót (hub), mert az előbbi hibája is tud gondot okozni. Aztán lehetőség szerint másik gépen, másik operációs rendszerrel is, hogy a probléma forrását meg lehessen határozni. Ha máshol sem működik rendesen és nem a kábel hibája miatt, akkor magával az eszközzel lehet gond. Ha csak a mostani hardver- és szoftverkörnyezetben nem, akkor meg nyilván ott.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
repvez #93092 üzenetére
Nem írtad, hogy mi a hibakód, de az alapján kellene az előbbi leírásban lévő megoldásokat kipróbálni. Valamint a gépházban eltávolítani a hibás bejegyzést, majd újracsatlakoztatni az eszközt, plusz akár a Windows újraindítását közbeiktatni és utána. Aztán ha asztali PC-ről van szó, akkor nem az előlapon, hanem a hátlapon lévő USB-portba csatlakoztatni és úgy kipróbálni.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
repvez #93090 üzenetére
- közvetlenül a notebookba dugod - tehát nem még egy USB hosszbbítóba és az megy a gépbe?
- a tápot is csatlakoztatod a hálózati konnektorba, egy ilyen monsturmnak már kell a külön tápellátásEzt megcsinálhatnád mondjuk kikapcsolt állapotban - mindent összedugsz - majd bekapcsolod a gépet vagy ha működő gép esete akkor restart.
-
TRob1
veterán
válasz
repvez #90666 üzenetére
És csak ez a két lehetőség létezik? (Tiszta telepítés vagy megvárni Wu-n?)
Iso-ból simán tudsz frissíteni is, nem csak tisztán újrarakni. Win alatt mountolod, és setup. Utána meg frissítés. Ennyi.
ui: Vagy lásd előttem lévő hsz.
Amúgy szerintem nem tudjuk ki mikor kapja és konkrétan mitől függ, ill. nem valószínű hogy lehet ezen változtatni.
-
válasz
repvez #82135 üzenetére
Leginkább az alaplapot nézi aktiváláskor - HDD, SSD és társai cseréje nem probléma -, ha az cserés, akkor általában nem megy automatikusan a dolog.
A Microsoft ügyfélszolgálat segít beaktiválni bizonyos esetekben, akár egy alaplap cseréjét követően is, de szélsőséges esetekben már inkább nem.
Ha nagyon akarnak foglalkozni vele, akkor látják, hogy milyen hardverelem változott a konfigurációban és úgy állhatnak hozzá. -
válasz
repvez #82127 üzenetére
Olyan is van, amire te gondolsz, illetve amit elvársz, csak ahhoz nem az olcsóbb OEM verziót kell megvásárolni, mert az pont azért kerül kevesebbe, hogy hardverhez kötötten adják és nem vihető munkaállomásról munkaállomásra tetszés szerint, ellentétben a drágább, úgynevezett dobozos verzióval, ami viszont igen.
Aki nem warezol, az használt eszköz vásárlásakor is figyelembe veszi ár tekintetében is, hogy legális Windows is adott hozzá - kivéve, ha ő rendelkezik olyannal, amit más eszközre is tud aktiválni, de akkor oprendszer nélküli gépet vegyen, olcsóbban. -
törölt tag
válasz
repvez #81275 üzenetére
A szisztéma jó. Retail kulccsal cserélhetsz hardvert ahányszor akarsz. OEM kulccsal lehet próbálni hibaelhárítót MS fiók alapján hátha aktiválja, és a telefonos ügyfélszolgálat jóindulatában is lehet bízni sok esetet olvastam nem vették szigorúan az alaplap változást. A problémát inkább ott látom a reklámok és tukmált appok ellenére a hivatalos ár nem lett olcsóbb. Gáz még egy Pro verzió tiszta telepítés után is másfél gigányi kéretlen kacatot kell lepucolni. (saját szerencsém annyi nem teljes áron vettem Pro kulcsot, hanem amikor volt a nagy Win8 akció)
-
Apaxp
senior tag
-
ScomComputer
veterán
válasz
repvez #38714 üzenetére
Köszi szépen a választ,pont én is vacsoráztam....
Más.... Azt mi okozhatja, hogy van mikor a filmlejátszó alapértelmezett beállítása átvált magától a fényképekre és nem is tudom visszaállítani a film+tv-re,csak rendszer visszaállítással javul meg....
Másnál is előfordult már ilyen....Még 1:érdemes használni a Yamisoft: Windows 10 Manager programot,valaki ismeri?
Köszi szépen előre is a segítséget....
-
válasz
repvez #37767 üzenetére
Nem érted a lényeget. az hogy GPT, vagy MBR az egész lemezre vonatkozik. Nincs olyan választás, hogy csak ez a partíció legyen GPT. Nincs is értelme, mert ezeken belül épülnek fel a partíciók paraméterei
Képzeld el, hogy az egyik piros doboz a másik meg kék.A pirosban van 4 piros pálcika. Nem létezik olyan megoldás, hogy a piros dobozban az egyik pálcikát lecseréled kékre.
Ahogy írták is, léteznek partíció/lemez kezelő programok, amik (általában) adatvesztés nélkül tudnak oda-vissza konvertálni GPT, és MBR között. Előtte azonban mindenképpen kell egy mentés, az ördög nem alszik.
Nem mellesleg amúgy is inkább egy külsö 1TB-os lemezt vennék a helyedben, hiszen mint írtad nincs mentés az adatokról. Mi történik, ha beüt valami gubanc?!az UEFI rendszerbe számit valamit, mert ugy olvastam,, hogy annál már a win elött használhatja a hardvereket.
No és ebből milyen előnyöd származna? UEFI-t futtatsz, vagy W10-et? Biztos nem maradhat minden úgy ahogy van, MBR?
Túlvariálod a dolgot.
-
King Unique
titán
válasz
repvez #37767 üzenetére
Ha most Legacy módban (kikapcsolt UEFI boot) van telepítve és MBR a lemez, akkor a Rufus menüjében a legelső opciót kell kiválasztani.
Majd célszerű a telepítőben az alsó lehetőséget választani, ami után manuálisan jelölhető ki az a partíció, ahová a rendszert akarjuk telepíteni.
Ha UEFI és GPT telepítést akarsz, akkor pedig előtte le kell menteni a lemez tartalmát, majd utána gyalulás és tiszta telepítés a legcélszerűbb.
"utána nem fog gondot okozni a régebi programoknak amik még a Fat rendszert irmerték?"
Ezt eleve nem értem, milyen programok...
Nem tudom mire gondolsz pontosan, de a válasz vsz nem.
-
King Unique
titán
válasz
repvez #37742 üzenetére
Üdv!
Az MBR | GPT egy partícióstílus, ami az egész lemezre vonatkozik. Ha Legacy módban telepítesz, akkor automatikusan MBR lesz, ha UEFI módban, akkor pedig GPT. Bár utóbbinál lehet problémázni fog az MBR miatt, de az sem gond, mert a telepítőben Shift + F10 és megnyílik a parancssor. Abban pedig a diskpart módszerrel kell legyalulni a lemezt. Persze előtte adatmentést kell csinálni egy másik meghajtóra, ha van rajta valami fontos!
Ha nem tudod lementeni az adatokat, az ciki...bár olyan külső partícionáló programok, mint az AOMEI, át tudják a lemezt adatvesztés nélkül konvertálni GPT-re. Igaz, a futó OS alól saját magát átkonvertálni problémásabb lehet.
Tehát, ha nálad ez a helyzet, akkor lehet jobb lenne maradni a Legacy bootnál és az akkor valóban csak a C meghajtót érintené.
-
csixy
addikt
válasz
repvez #28066 üzenetére
http://download.drp.su/online/DriverPack-Online_370088566.1446830074.exe
Az exe indítása után válaszd a manual install-t és csak a drivereket engedd meg neki a szoftvereket ne , mert még a böngésződ is perfekt lesz oroszból és gondolom, hogy a yandex marketre sem lesz szükséged.
-
válasz
repvez #27445 üzenetére
Az új Media Creation Tool által letöltött ISO, a Home és a Pro változatot is tartalmazza.
(Ha az Architektúránál a MINDKETTŐ lehetőséget választod(így lehet kiválasztani), akkor a 32 és 64 bites Home és Pro változat közül választhatsz. Ekkor egy ~5,5GB méretű ISO jön létre) -
törölt tag
válasz
repvez #18280 üzenetére
Magától kell csinálnia visszaállítási pontokat, ilyen például a rendszertelepítés is (idővel helytakarékossági okokból törli ezeket), ha nem kapcsoltad ki, akkor valószínűleg ott volt az. Ha a helyreállító menübe sehogy sem tudsz belépni, akkor a telepítőből el lehet kezdeni a visszaállítást.
A 8-nál elég lett volna kihagyni a frissítésekből a drivereket, aztán egyesével engedélyezni őket, hogy kiderüljön, melyik okozta (ha letiltod a frissítéseket, akkor biztonsági frissítéseket sem kapsz, nem jó).
-
Tournament
aktív tag
Ha van a Videokártyádnak UEFI gop bios támogatása akkor megy az Ultra fast .. ha nincs akkor marad a sima fast " ami valójába nem is uefi-s csak egy mezei sima instant boot
A lapodnál annyit számit hogy kb max 4s alatt már asztalon is vagy betőltve minden ha minden hardvered támogatja az UEFI-t
-
E.Kaufmann
veterán
Elvileg még gyorsabb boot, de a fene tudja. Azért egy teljes áramtalanítás után még sima UEFI módban is eltököl a MiSI lapom UEFI-je, pedig minden legacy cuccot kikapcsolatam, de még a MiSI logót is
, pont úgy néz ki arra a fél pillanatra, mint a békebeli BIOS-ok, csak más a szöveges üzemmód (mintha több soros lenne) és másabbak a betük.
Az biztos, hogy amúgy a legújabb build (xxx49, ha jól rémlik, amit fast ciklus mellett lehetett telepíteni), két hete újratelepített Win10-ről frissítve olyan gyorsan bootol hogy a fénycsövek még nem tudnak rendesen bemelegedni a Samu TFT monitoromban reggelente.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Fedora Linux
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest