- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
steele80
senior tag
válasz
King Unique #140070 üzenetére
Köszönöm!
-
steele80
senior tag
Sziasztok! Adott egy új irodai gép Windows 10 friss telepítéssel. Egy M.2 ssd van benne. A gondom, hogy a w10 úgy érzékeli mintha külső meghajtó lenne és el is helyezi az ikont a tálcán. Természetesen leválasztani nem lehet, mert használatban van, de lehet ennek valamit csinálni? A segítséget előre is köszönöm!
-
steele80
senior tag
válasz
#86564352 #127905 üzenetére
Köszi! Én elengedem ezt a témát. Baj nem lett belőle. A tanulságokat levontam! Köszönöm a segítséget és a kioktatást! Privátban kaptam egy üzenetet, hogy kihez forduljak probléma esetén! Megfogadom és még egyszer köszönöm! A témát lezártam. Mindenkinek minden jót, boldog karácsonyt és új évet meg miegymást! Búcsúzom mindenkitől sziasztok!
-
steele80
senior tag
válasz
RoyBatty #127904 üzenetére
Igen azt elismerem, hogy nem kellett volna törölni. Meg egyáltalán belépni a számomra egyébként teljesen haszontalan fiókba. Csak az aggaszt, hogy az ms fiók belépés után miért piszkált bele, az amúgy testreszabott onedrive-omba. Mert amikor helyi fiókkal telepítés után beállítottam 1 db mappát, hogy csak azt szinkronizálja ezt egy egyszerű ms fiókba lépés miért írhatja felül kérdés nélkül? Gyakorlatilag kár nem ért, de maga az elv elgondolkodtat, hogy miért olyan fontos az ms-nak, hogy a dokumentumaimat kérdés nélkül átvigye az online térbe. Semmi baj nem lenne vele, ha rákérdezne előtte és dönthetnék az érvei alapján, hogy ott miért jobb nekem. Na mindegy nem is lényeges, mert van google drive is, meg sok egyéb.
-
steele80
senior tag
Ne haragudj, hogy megkérdezem, most te szívatsz engem, vagy képességek hiányában vagy? Már ezt azért kérdezem, hogy viszonyulni tudjak a válaszodhoz. Már kétszer ( azaz 2x ) leírtam, hogy nem alapbeállításokon ment a onedrive. Illetve, ha nem használod, akkor valószínűleg nem te leszel az én emberem! Szevasz!
-
steele80
senior tag
Igen! Ebben tökéletesen igazad van! És mint az imént leírtam és valószínűleg elkerülte a figyelmedet nálam egy általam beállított onedrive működött, megadva, hogy melyik mappát szinkronizálja és melyiket ne. Na ezt a beállítást írta felül az ms fiók!!! És ezért írtam azt, hogy megnéztem a fiókbeállításokban, hogy esetleg nincs-e ilyen opció. És nem volt. Tehát innen még mindig nyitott az a kérdésem, hogy egy prosztó ms fiókba történő belépés miért írja felül a onedrive beállításaimat? És ez a lényegi kérdés, nem az, hogy onedrive beállítás, vagy biztonsági mentés, vagy elszálltak a fájlok. Ez mind érdektelen. A lényeg a fiókba belépés utáni mappamozgatás engedély nélkül.
-
steele80
senior tag
válasz
#86564352 #127891 üzenetére
Nem értjük egymást. Szóval van egy hivatalos W10 pro. Ez nemrég frissült az új w10 verzióra. Előtte is helyi fiókkal használtam onedrive mellett és utána is. Az elmúlt 2 hétben többször felajánlotta indításkor, hogy fejezzem be a telepítést. Ez azt jelentette, hogy csatlakoztassam az ios mobilomat és hozzak létre vagy lépjek be az ms fiókomba. Untam már ezt a mizériát és beléptem. Na ekkor vettem észre, hogy elkezdett szinkronizálni a onedrive. Megnyitottam és láttam, hogy a doksi mappám tartalmát kezdte szinkronizálni. Nem kérdezett, nem szólt én vettem észre. Ekkor belementem a menübe és feldobott egy ablakot, hogy szinkronizálja az asztalt, a dokumentumok és a képek mappát. Én ezt nem engedélyeztem és a onedrive mappából ki is töröltem ezeket. A képek mappába egyébként sem volt semmi, a doksi mappa meg üres lett a C-n. Hosszabban ennyi. Értem én amit mondasz, hogy onedrive szinkronizálás stb. De a helyifiókkal is használtam a drive-ot bejelentkezve. Be volt állítva, hogy mit igen és mit ne szinkronizáljon. Erre belépek a ms fiókomba és ez a belépés felülírja a onedrive beállításaimat az engedélyem nélkül. Na engem ez zavar! Mi köze egy fióknak a mappáimhoz? A fiókbeállításoknál nem találtam olyan opciót, hogy engedélyezem a mappáim szinkronizálását onedrive-ba. Bővebben ennyi a problémám. De ha ez teljesen rendben van, akkor együtt tudok élni ezzel, amíg használom.
-
steele80
senior tag
válasz
#86564352 #127888 üzenetére
Ezt is értem, csak a beleegyezésem nélkül személyes adatokat tartalmazó file-okat kicsit meredek feltölteni a netre a megkérdezésem nélkül, még ha azt egy általam jelszóval védve létrehozott fiókba is teszi. Nem mintha titkolni való dolgok lennének benne, de a korrektség ezt diktálná véleményem szerint. Még egyszer mondom, hogy itt nem rólam van szó, hanem erről a gyakorlatról. Nem tudom mennyire GDPR kompatibilis a dolog és ez mennyire vonatkozik a microsoftra. Persze a felhasználási feltételekben valószínűleg benne van, hogy hozzájárulok. Egyébként emlékezetem szerint volt egy olyan időszaka az office 365-nek, amikor a drive-ra telepítette automatikusan és nem túl megfontoltan az outlook file-t is. Ez azóta változott, remélem ez is változni fog.
-
steele80
senior tag
válasz
#86564352 #127886 üzenetére
A kukából visszaállítottam a mappát, de az is üres volt, mint a C-n a dokumentumok mappa. Túl gyors voltam a törléssel a microsoftos operátor szerint, mert a C-ről kiemelte, de a drive-ra még nem másolta fel, amikor változtattam a drive mentési mechanizmusán, illetve kitöröltem a mappát. Hát így jártam, de semmi gond, mert megvan másolatban minden. Csak még az nem világos, hogy mi az ördögér pakolgat át a program mappákat azért, mert beléptem az ms fiókba? Miért rakja be a dokumentumaimat egy viszonylag korlátos webes tárhelyre, ahonnan alapbeállításon net nélkül le sem tudom tölteni azokat? És mindezt a belegyezésem nélkül. Persze mindenki tudja erre a választ, csak van annyira szemérmes, hogy nem mondja ki, hogy a microsoft nagyon kíváncsi és szeret mindent tudni, mert a tudás hatalom és pénz!
-
steele80
senior tag
válasz
#86564352 #127881 üzenetére
Igen! Többé kevésbé én vagyok a hibás. Mert a doc mappát átmozgatta a drive-ra én ezt letiltottam és töröltem a mappát a drive-ból. Fel sem merült bennem az, hogy ezzel kitöröltem a doksikat. Illetve azt sem értem, hogy az engedélyem nélkül miért kezd el ilyen feladatokat a program. Ez normáliséknál véleményem szerint egy kívánja -e ön ablakkal kellene, hogy induljon.
-
steele80
senior tag
válasz
Pyttawrx #127873 üzenetére
Nem lehetett kihagyni, 3 nappal későbbi emlékeztetés volt, illetve bezárni az ablakot, ami ugyanaz volt mint a 3 nappali elhalasztás és a tovább gomb. De arra jó volt ez a mai incidens, hogy az egyébként is cserére érett lapos helyébe egy almás lépjen és visszatérjek a mac os-re. Az office 365 már azon is szépen dolgozik nekem meg csak arra van szükségem és a Logic Pro X is kiválthatja az eddigi SFP-t.
-
steele80
senior tag
válasz
Pyttawrx #127868 üzenetére
Én csináltam biztonsági mentést ezért tudom pótolni. Egy olyan ablak ugrált fel indításkor, hogy a telepítés véglegesítése, belépés ms fiókba, telefon összekapcsolása alkalmazással. Nemrég frissült a rendszer az újverzióra és azóta csinálja. Nagy bajom nincs az ms fiókkal, csak azért nem használtam, mert mindig hibaüzenetekkel bombázott, hogy javítani kell. Azt sem értettem, mert a felajánlott javítást lefuttatva ismét javítanom kellett és ez így ment addig, amíg nem váltottam helyi fiókra.
-
steele80
senior tag
A laptopomon két hete zaklat a microsoft, hogy jelentkezzek be a fiókba és ne helyi fiókkal használjam. 3 napra el lehetett halasztani, ma meguntam és bejelentkeztem. Erre a dokumentumok mappát kiürítette. Ami azért gáz, mert voltak benne fontos dokumentumok, melyek ugyan pótolhatóak, de azért ez mégis nagy szívás lehet azoknak, akik nem csinálnak mentést. Elég gáz most már a microsoft nyomulása a személyes adatokért. Lassan a legnagyobb adathalász program lesz ez az op rendszer, ha már nem az. Borítékolom, hogy lesz még ebből baja a microsoftnak.
-
steele80
senior tag
válasz
King Unique #122934 üzenetére
Az egyik gépnél egy banner csík jelenik meg a gépházban. Ezzel persze semmi baj, csak a kérdés az, hogy a tök ugyanolyan másik gépen miért nem? Talán az egyik gép tesztalany lett? Ki tudja. A netplwiz valóban így működik már, de miért így? Valószínűleg azért, mert a kutya sem használta a hello-t. Mondjuk én igen. A többi pedig teljesen szubjektív dolog csak nekem nem logikus, hogy miért az éles képet kell registry variálásokkal bekapcsolni és miért nem a homályosat. Persze ez a fajta logika abszolút jellemző korunkra.
-
steele80
senior tag
Érdekes ez a Windows 10. Fogalmam sincs, hogy a fejlesztők mit variálnak, illetve mit csesznek el, de például tegnap telepítettem 2 laptopot 2004 pro-val. Az egyik olyan mint amilyennek lennie kell telepítés után, míg a másik gép egy teljesen új kinézetű gépházat produkál. Viszont ami kínos és nem tudom hova tenni, hogy a Microsoft fiók jelszókérést már nem lehet kikapcsolni a netplwiz funkcióban. Egyszerűen az ablakból hiányzik az a sor mindkét gép esetében. Nem tudom, hogy ez a jövő vagy egy egyszerű bug. Mindkét gép frissített a legújabb verziószámra, de az eltérések maradtak. Az egyik asztali gép is frissült és a frissítés után az első újraindításig annyira királyul nézett ki a tálcája. Fényes átlátszó fekete. Még meg is jegyeztem, hogy na végre valami jó is történik, de csak az első újraindításig tartott sajnos. Aztán visszaállt a csiszolópapírral fényezett szokásos megjelenésre, amin ha engedélyezve van az átlátszóság inkább barnás mint fekete. Nem igazán értem a dizájnereket ezzel a minimalista kinézettel, de azt hisze ez a mai kor követelménye. Azt sem igazán értem, hogy átlátszóság engedélyezése esetén miért homályos az üdvözlőkép. De biztos ez olyan jó, hogy muszáj így maradnia. vetettem egy pillantást az új start menüre. Emlékeim szerint az első kiadásoknál volt valami hasonló kinézet háttérszínre színezhető csempékkel kontúrok nélkül. Hát lelkük rajta, de nekem ez az egész W10 projekt olyan mintha maguk körül pörögnének és nem találnák az utat előre. Annyi a pozitívum, hogy vannak akiknek stabilan működik a rendszer és már ez is valami.
-
steele80
senior tag
Értem amit írsz, csak több kolléga megerősítése alapján is nem így volt ezeken a gépeken idáig. Persze mint írtam beállítottam a fedél lehajtását kikapcsolásra és így már nem releváns ez a probléma. Minden laptopban ssd van így pik-pakk és indul csak egy újabb valami ez, ami valahol jelentkezik, valahol nem és itt sem ugyanúgy minden gépen.
-
steele80
senior tag
Érdekes jelenségre lettem figyelmes néhány napja. A céges laptopok a január 29-i frissítést követően a fedél lehajtása után nem mennek alvóállapotba. A képernyő ugyan kikapcsol, de a gép tovább megy. Ellenőriztem az energiagazdálkodásban alvóállapot van megadva. Illetve a laptopok közül van olyan amelyik a fedél lehajtása után elmegy aludni, de néhány perc múlva felébred és a végtelenségig működik tovább. A legutóbbi frissítés sem orvosolta a dolgot, így kénytelen voltam a fedél lehajtására a kikapcsolás funkciót beállítani. Nem igazán értem ezt a frissítés után valami mindig elromlik tendenciát, de erős a gyanúm, hogy ez a W10 projekt egy elég komoly zsákutca felé száguld.
-
steele80
senior tag
válasz
Lauda #108485 üzenetére
Pedig a pendrive lesz a szar mint alább írta is a gép felismeri a hibát, de nem tudja javítani. Akkor fordul elő ez a hiba amikor a pendrive-ok működését az egyik gép itt feltehetően az "a feleségem laptopja" megváltoztatja. Abban működni fog a többiben nem. 1-2 éve futottam bele ebbe a hibába és addig jutottam, hogy módosul az USB2-3 kezelés a pendrive-ban. Mondjuk ennek igazolására meg kellene egy olyan pendrive-val próbálni a gépet ami nem járt a feleség laptopjában.
-
steele80
senior tag
válasz
pcsabat #108472 üzenetére
Két lehetőséged van: 1 beírod a megtalált termékkulcsot és remélhetőleg aktiválni fogja. Ha nem, akkor jön a 2-es megoldás. Bejelentkezel a Microsoft fiókoddal amivel előtte használtad a rendszert és az aktiválás lapon a hibaelhárításra kattintasz. Ha az előző hardverhez használt kulcsod legális volt, akkor aktiválni fogja a rendszer. Ha egyik sem működik, akkor vegyél egy kulcsot.
-
steele80
senior tag
Előretelepített gépek voltak. Az első kettővel szívtam mert nem akartam elhinni, hogy ilyen van. Aztán beléptem az egyikre a saját ms fiókommal, aktiválódott és csináltam rajta egy tiszta telepítést MCT lemezképpel készített USB kulccsal és ott is ez fogadott, pedig azzal a kulccsal telepítettem néhány hónapja még normálisan. A másik érdekesség, hogy az alkalmazások némelyike a startmenübe ms fiók nélkül nem töltődtek le csak egy nyíl volt ott, hogy oda egy kiváló alkalmazás fog érkezni. Igazából nem értem a fejlesztőket, ha ez nem csak egy pillanatnyi bug, hogy ezzel mi a céljuk a már így is eléggé megtépázott programmal? Egyébként utána offline gyorsan lezavartam 12 gép tudott szimultán menni egyszerre és ssd-s gépek voltak gyorsan végeztem.
-
steele80
senior tag
válasz
King Unique #105449 üzenetére
Ma én is belefutottam ebbe a ms fiók, helyi fiók problémába és sajnos ha online a gép csak ms fiókos telepítés lehetséges. 25 db laptopot kellett ma telepítenem és mindent kipróbáltam, de csak az offline telepítés segített. Nem tudom mi ez az új faszság.
-
steele80
senior tag
válasz
#54072192 #99016 üzenetére
1. Leszarom, hogy ki milyen nyelven használja a windowst. 2. Én nem kívánok azzal sznobbá válni, hogy angolul használom, mivel világ életemben magyarul használtam - ha ezt valaki magára vette sajnálom. 3. Ha valaki úgy tud segíteni a másik baján, hogy közben fikázza a másikat az véleményem szerint maradjon meg magának az ilyen konfliktusok elkerülése végett. Ügyes vagy, hogy neked ment elsőre!
-
steele80
senior tag
-
steele80
senior tag
Szükségem volt a Skype-ra ezért beléptem és használtam nem volt vele gond. Aztán döbbentem meg, hogy nem lehet kijelentkezni belőle? Ez komoly? Illetve a Microsoft fiókból sincs visszaút helyi fiókra, vagy csak én nem találom a lehetőséget? Komolyan mi ez már? Ja és az office ikonok..... LoL
-
steele80
senior tag
válasz
King Unique #95859 üzenetére
King Unique! svgyula! Köszi a válaszokat! Ez egy Giga B450M S2H alaplap és sajnos nem találok ilyen funkciót, de most megnéztem, hogy az M.2 SSD APU Sataport O-ban van és nem a chipset sata portban ez esetleg?
-
steele80
senior tag
Sziasztok! Nem találkoztam még ilyennel ezért fordulok hozzátok. Adott egy új konfig, ahol WD 500GB-os M.2 ssd van partícionálva C és D meghajtóra. Egyéb HDD nincs a gépben. Na a gond az, hogy a tálcán megjelent telepítés után az eszköz leválasztása ikon, mintha egy pendrive lenne bedugva a gépbe, de természetesen nincs. Ha rákattintok jelzi a C, D particót és a leválasztási lehetőséget. Persze ezt nem engedi, mivel használatban van. Mi lehet ennek az oka? Bios a legutolsó, driverek fennt vannak.
-
steele80
senior tag
válasz
jonnyjoker01 #89600 üzenetére
Amikor az explorert írod akkor az Edge böngészőre gondolsz? Mert azt a böngésző beállításában a téma alatt találod.
-
steele80
senior tag
Figyelem! Ma mindenki legyen elővigyázatos, mert este ismét támad a 1809!
-
steele80
senior tag
válasz
tordaitibi #89151 üzenetére
Végül is teljesen logikus és a praxisomban még W8.1 alatt tényleg volt egy ilyen hiba, azt viszont az MSI Afterburner okozta mert a windows-zal együtt indult és összeakadt a a kártya driverével.
-
steele80
senior tag
válasz
Geri27 #89143 üzenetére
Ne menjetek el megint rossz irányba. Az már tuti, hogy videokártya nélkül nincs ez a hiba. Videokártyával viszont igen. BSOD az esetek zömében hardver hiba. A videokártyát kellene egy másik gépbe kipróbálni ezzel végleg ki lehet szűrni, hogy az alaplap vagy videokártya a hibás. Esetleg egy másik videokártyát rakni a gépedbe. A PCI-e csinált már BSOD problémát.
-
steele80
senior tag
Azért nem kis rumli van most a Microsoftnál. Valószínűleg a céget is elérte a kontraszelekció.
-
steele80
senior tag
válasz
Geri27 #88794 üzenetére
Újra raktad már a windowst a dedikált videókártya nélkül úgy, hogy csak a win telepítse fel a drivereket? És használtad így? Volt-e BSOD? Ez legyen az első baszki és innen lehet majd tovább lépni ha hibamentesen üzemel. Ha nem akkor nyilvánvaló, hogy alaplap vagy memória hibás a géped. Ennyi. A neved alá pedig ha beírod a hardvereidet, akkor megúszol egy csomó felesleges kérdést.
-
steele80
senior tag
válasz
Geri27 #88787 üzenetére
Én már azért nem segítek neked mert saját magad sem akarod ezt a hibát megoldani. Csak futod a köröket! Már pár napja leírtam, hogy szűrd ki, hogy hardveres, vagy szoftveres a hibád. Ha nem értesz hozzá vidd el szervizbe ott megcsinálják! Egyébként meg 90%, hogy valamelyik ramod a szarakodik.
-
steele80
senior tag
válasz
svgyula #88650 üzenetére
És az miért baj, ha az MS analizálja az adatokat? Mitől kell félni? Komolyan nem értem. Volt egy idióta áfa csaló ismerősöm. Az mindennap újratelepítette a gépét, mert meg volt győződve, hogy kémprogramokkal figyelik. Közben a telefonján pofázott mindent, amit persze le is hallgattak.
-
steele80
senior tag
válasz
Dexter-2000 #88563 üzenetére
Azt pedig aktiválnia kellene, ha nem inaktiválta a kulcsot a Microsoft. Akkor szokta inaktiválni, ha több gép is ugyanazzal a kulccsal fut. Illetve létezik olyan is, hogy rossz az aktiváló rendszer, de ez pár órás hiba szokott csak lenni.
-
steele80
senior tag
válasz
Dexter-2000 #88551 üzenetére
Azt a termékkulcsot valaki már felhasználta másik gépen, azért kapod ezt a hibát.
-
steele80
senior tag
-
steele80
senior tag
válasz
Orionk #88485 üzenetére
Nekem is volt egy ügyfelem HP laptop billentyűzet nem működött. Ott kiderült, hogy a HP oldaláról leszedett valami billentyűzet drivert és az okozta a hibát. A félművelt amatőr informatikusok a legveszélyesebbek a saját eszközeikre, de legalább a saját bőrükön tanulják meg a szakmát.
-
steele80
senior tag
válasz
Geri27 #88477 üzenetére
ha nálam lenne ez a hiba én az alábbiak szerint járnék el.
1 Friss windowst telepítenék 1803 jelenleg amit érdemes / Csak a win által feltelepített driverekkel semmi mást nem raknék fel! /
2 Egyelőre nem raknám be a videokártyát, az integrálttal használnám
3 Vizsgálnám a lehetőségét, hogy az egér és a billentyű ne az legyen amivel használtam eddig. Az egéren és a billentyűn kívűl csak a monitor legyen csatlakoztatva.
4 Esetedben vizsgálnám a videó kábel átalakítóját is!
5 Így használnám egy darabig. Ha hiba van 80%-ban rámondom, hogy alaplap vagy memória. És vissza gariban mindkettő ahonnan vetted.
Ha nincs hiba, akkor folyamatosan raknám vissza a dolgokat. Egér, Billentyű, átalakító és a végén a videokarit. Folyamatosan tesztelve, hogy hol jelentkezik először a hiba és az a komponensed volt a rossz. -
steele80
senior tag
válasz
Geri27 #88278 üzenetére
A kék halál ritkán szokott szoftveres probléma lenni, de előfordul. Nyilván a legegyszerűbb módja, hogy hardveresen kiszűrd a hibát, hogy kiveszed a videokártyát és az integráltat használod. Az i5 8600k már elég sok játékot visz önmagában és így tudod tesztelni. A másik a memória azt is tesztelheted a memtest86-tal szoftveresen, illetve kiveszed az egyik majd a másik modult manuálisan. Ez szabadon választható. Ha minden rendben és ezek után is kék halál, akkor alaplap vagy proci tuning is előidézheti. Aida64-el egyébként tudsz egy átfogó stabilitás tesztet csinálni a gépedről.
-
steele80
senior tag
Elnézést, természetesen a lemezkarbantartóra gondoltam!
-
steele80
senior tag
válasz
makoss #86716 üzenetére
Tökéletesen megfelel a W10 lemezkezelője. Egyébként a W10-nél már nincs szükség ezekre a 3. fél által gyártott kockázatos szoftverekre. Mindent megcsinál magától a W10 és ha ez nem elég ott a lemezkezelő. Egyébként biztos vagyok benne, hogy semmi nincs a lomtáradban valójában. Pont ezek azok a dolgok ami miatt felejtsd el a ccleanert.
-
steele80
senior tag
A Windows nem tudja telepíteni a szükséges fájlokat. Győződjön meg arról, hogy a telepítéshez szükséges összes fájl rendelkezésre áll, és indítsa újra a telepítést. Hibakód: 0x80070006
Ez volt a ma reggeli telepítés hibaüzenete és egy Asus Tuf Gaming FX504GM-re ment volna fel. De csak másodjára sikerült, azóta hasít.
-
steele80
senior tag
6 db Kingston Data Traveler 8 GB USB 3.0-s pendrive van most nálam készleten és ezeket használom. A W7 pedig egy Maxell 8 GB USB 2.0 van.
-
steele80
senior tag
válasz
King Unique #85865 üzenetére
Több mint egy éve csinálja, több Rufus verzióval is ugyanúgy. A log fájl érdektelen, mivel 2-3 hétig frankón telepít. Ha eltelik ez az idő utána hibát dob a telepítés konzekvensen minden gépnél amit erről a pendrive-ról telepítek. Teszteltem több pendrive-on ott is ugyanúgy jelentkezett 2-3 hét után. Tehát ha felteszem ma rufussal az ms mct által letöltött és a gépemen tárolt iso-t, akkor azt 2-3 hétig tökéletesen tudom használni. A hiba után ugyanazt az iso-t teszem fel újra és lehet, hogy már más verziójú rufusra, de az eredmény ugyanaz 2-3 hétig jó utána nem.
-
steele80
senior tag
válasz
King Unique #85862 üzenetére
Folyamatosan frissítem a Rufust most pillanatnyilag a 3.2-es van fenn. Nálam nemcsak a 1803-nál jött elő ez a probléma, hanem a 1703-nál is jelentkezett már. Kb 1 éve szívat. Igen a W7-nél nincs ez a problémám ott a régi készítésű pendriveról is települ minden probléma nélkül. Ha nem települ fel 1 gépen, akkor a többin sem, ez ki van próbálva. Pendriveok is cserélgetve lettek. Ha nem települt föl, akkor jön, hogy Rufussal újrarakva a pendrivera az iso file és megint jó egy darabig. Végül is nincs ebből probléma. Most csináltam egy telepítőt az MS MCT-vel és majd látjuk, hogy mi lesz. Ha azzal jól üzemel akkor elfelejtem a Rufust.
-
steele80
senior tag
-
steele80
senior tag
válasz
copass #85846 üzenetére
Semmi gond a pendrive-val. MS médiával szedem le az iso file-t. Leírom még egyszer! tehát a rufus megcsinálja és tökéletesen telepítek róla. Néhány hét múlva ismét telepítenék hibával megáll a telepítés. Rufussal újra megcsinálom a telepítőt működik szuperul, majd néhány hét és megint nem. Próbáltam már több pendrive-ot és mindig ez a vége.
-
steele80
senior tag
Sziasztok! Miért van az, hogy a pendrive-ra rufussal készített W10 telepítő néhány hét után nem működik?
Ilyenkor a telepítés 50-60 % megáll, dob egy hibaüzenetet. Ekkor újrarakom a rufussal a telepítőt és megint használható lesz néhány hétig. Ez többször előfordult már és csak a W10 nél. A több mint 4 éve készített W7 telepítő pendrive tökéletesen működik bármikor. Mi lehet ennek az oka? W10 1803 az iso file amiről készül a telepítő. -
steele80
senior tag
válasz
King Unique #76683 üzenetére
Köszi már! Éppen szedem le, de 20 perc alatt 7%-on áll ezért bátorkodtam. De ne haragudjál már!
-
steele80
senior tag
Szerintetek az MCT az új 1803-at szedi le? Egy gépet újra kellene tennem és a 1803-at tenném fel, mert ha elkezdenek rajta melózni és elkezdi letölteni az új verziót engem kicsinálnak.
-
steele80
senior tag
válasz
tordaitibi #63039 üzenetére
Köszönöm!
-
steele80
senior tag
Sziasztok! Valaki találkozott-e már olyan hibával az utolsó frissítés óta, hogy nehezen indul el a Windows? Konkrétan lefut az UEFI boot képernyő, majd fekete képernyő követi kb 15-20 másodpercig utána megint újraindul az UEFI és akkor már betölt a rendszer. Valami megoldás erre?
-
steele80
senior tag
Sziasztok! A laptopon és az asztali gépen is időnként pillanatra felvillanó ablak van, de olyan rövid ideig, hogy nem látom mi lehet. Teljes képernyőn videózás közben is. Mi lehet ez? Idáig nem volt csak 1703 alatt tapasztalom ezt.
-
steele80
senior tag
Azért az elég dúrva, hogy az Office 365 az outlook fájlokat mostmár a C / Dokumentumok helyett, a Onedriveba telepítí hiába van beállítva a tárhelykezelőbe a C meghajtó. Nagyvonalúan tagadnak, hogy nem lopnak adatot és kicsinyes vádaknak nevezik, de mindent megtesznek azért, hogy úgytűnjön mégiscsak tolvajok!
-
steele80
senior tag
Nem tudom egyelőre ez egyedi probléma-e, de a 1703 tiszta telepítését követően az Office 365-ben az Outlook egy normál pop3-as fiók létrehozásánál a .pst file-t a onedriveba telepíti. Ez most valami újdonság? Mert eléggé szaggat még. Az office telepítése előtt a tárterület ellenőrizve lett a vezérlőpúltban és minden a C meghajtón állt. Az előző verziókban itt ha nem volt a dokumentumoknál a C beállítva akkor telepítette alapból onedriveba. De most be van állítva C-re és alapból onedriveba rakta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest