- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
janos4646 #81895 üzenetére
SSD mellett felesleges a gyorsindítás, fast startup funkció és sajnos sok esetben gubancot okoz. HDD gépeken segít a boot időn. Arra figyelj még amikor jön a következő nagy frissítés, akkor az új buildre váltás után sajnos visszakapcsolja alapértelmezetten. Újra ki kell kapcsolni majd.
vighpeter: szívesen
-
-
-
petymeg
addikt
Üdv!
Most volt valami frissítés, ami után beléptem a windows fiókomba meg valami windows hello alkalmazásba. Azóta minden indulásnál kér pin kódot, ha kitörlöm, akkor a fiók jelszót és mindenáron pin kódot akar velem elfogadtatni. Ez előtt csak bekapcsoltam a gépet, entert nyomtam az üdvözlő képernyőn és ennyi, indult a win. Ugyanezt szeretném, semmilyen pin kódot, meg jelszót ne akarjon már tőlem kérni. Ez egy asztali pc, senki se fogja ellopni.
-
janos4646
csendes tag
válasz
#86564352 #81868 üzenetére
Köszönöm! Ezzel így megoldódott a probléma, tökéletesen működik.
Alvó módból való bekapcsoláskor a bejelentkezésig kissé lassacskán tölt be, de bejelentkezés utána már gyors.
Bizonyos esetekben ez a gyors-indítás lassítja a gépet? Vagy ez csak az ssd-t használóknál van így? -
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #81890 üzenetére
Sorry most látom, hogy rossz helyen kérdeztem. Sajnos már nem tudom törölni / szerkeszteni.
Kérlek hagyjátok figyelmen kívűl. -
Ra's al Ghul
senior tag
Hali!
Bitdefender IS 2018-ban a Web protection alatt a Search Advisort érdemes használni?
Mit is csinál valójában?
Lassítja a böngészést?Van itt bárki, olyan aki használja?
-
válasz
MikeWazowski #81886 üzenetére
Szia,
Az 5 GHz az N vagy AC szabványt takar esetedben?
Kérdezem azért, mert ha például a router/HGW...stb. csak AC-t szór, de a laptop wifi modulja csak N szabványos 5 GHz-et tud, akkor nem fog menni, ilyenkor mixed módra kell állítani a szórást.
A Windows tekintetében annyit érdemes megnézni (Eszközkezelő -> wifi modul -> Tulajdonságok -> Speciális), hogy a wifi modul speciális beállításaiban mi a helyzet a kapcsolódó beállításokkal, opciókkal.
Mi a laptopban lévő wifi modul, illetve a router/HGW...stb. pontos típusa?
Az is okozhat problémát, ha a router/HGW...stb. olyan (DFS/TCP) csatornán szór, amit a laptopban lévő wifi modul nem kezel/tolerál, de ezt egyszerű orvosolni az értékeke módosításával. -
Cs1csó
titán
válasz
MikeWazowski #81886 üzenetére
Nézd meg az ESZKÖZKEZELŐBEN a wifi adapter tulajdonságainál ezt szerintem be tudod állítani zongorázd végig a lehetőségeket, biztos hogy van egy olyan ahol van ez a 3 lehetőség:
- csak 5Ghz
- csak 2,4Ghz
- mindkettőAlap beállításon a "mindkettő" vagy vegyes szokott lenni, ha jól tudom, nem wifi gépen vagyok, nem tudom megnézni.
szabonagyur
Azt gondoltam valami GUI fagyás, passz, esetleg egy víruskeresést lefuttathatsz vagy egy check disket, CCleanerrel egy általános pucolást és egy regisztárciós adatbázis takarítást utána esetleg egy gép restart majd mehet rá egy - vezérlőpult - biztonság és karbantartás - és futtass egy karbantartást. ezután is egy restart aztán teszteld újra.
Van egyébként valami az általánostól eltérő a géphasználatodban? pl,:
- extrém sok ikon az asztalon
- az asztalon van sok fálj nem csak parancsikonja hanem a konkrét fájl
- sok particiód a gépen amik esetleg nagyon tele vannak
- nézd meg az eseménynaplót hátha ott mutat valamit -
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Vettem egy 5G-s laptopot. A gondom az, hogy egyszer megjelent a wifi nevemnél az 5g de akkor nem csatlakozott. Leszedtem minden frissítést, elvileg most jó lenne, de nem jelenik meg az 5g-s wifi nevem csak a sima. Hogy tudnám elővarázsolni a jobb kapcsolatot? Esetleg van amit még aktiválnom kellene, hogy működjön is?
Előre is köszönöm!
-
Cs1csó
titán
válasz
szabonagyur #81883 üzenetére
Ilyen hibába még nem futottam 3 éve használom a windows 10-et. Videókártya driver újratelepítése DDU-val.
-
szabonagyur
félisten
A taskbar teljesen lehalt Win10 legújabb kiadás alatt. Már indításkor sem működik, start menü működik.
Mit lehet ezzel csinálni?
Illetve Win8 kulcsot vissza lehet nyerni valahogy a Win10-ből?
Sajnos kellene vissza a 8.1 de a kulcs otthon van meg ami pár száz km.
-
törölt tag
Akit zavarnak a kis reklámfeliratok a Windows Spotlight (reflektorfény) záróképernyőn, azoknak ajánlom az áruházból az ingyenes Dynamic Theme appot. Naponta frissít, két külön forrás a Windows Spotlight és a napi Bing kép. Egyiket záróképernyőre érdemes, másikat háttérképnek. Így naponta két új kép belépéskor és az asztalon is. Képes automatikusan lementeni a képeket, lehet gyűjteni. Egyszer kell beállítani, a háttérben teszi a dolgát.
záróképernyő, lock screen, windows spotlight, reflektorfény, bing, háttérkép, wallpaper
-
Anulu79
addikt
Van rá mód, hogy a számítógépről a játékot kábel nélkül átküldjem a TV-re? Egy Samsung okostévéről lenne szó. Létezik erre valami program windows 10-re?
-
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
#86564352 #81874 üzenetére
Teljesen új install. Amit eddig utánaolvasgatam, az szerint az van, hogy a microsoft erőlteti a szaros game módját. Eddig ki lehetett kapcsolni settingsben, aztán regedittel, most meg már úgyse. Mellette meg ugye be tud zavarni a Game Bar, meg a hülye xboxos szolgáltatásai a Windowsnak.
Nekem oké, hogy próbálják optimalizálni a játékokat, de miből gondolják, hogy a kalibrációs profilt ehhez el akarom dobni??
-
törölt tag
válasz
Jinxb1rd #81873 üzenetére
Lehet hülyeség az elméletem, Windows-nál soha nem lehet tudni: A 1803 neked tiszta telepítés volt? Arra gondolok amennyiben más 1709-ről frissített fel, te nulláról 1803 akkor lehet másnak a frissítés átvitte és megtartotta a jó állapotot, neked meg az új buildből kimaradt.
-
Geth
veterán
válasz
Jinxb1rd #81871 üzenetére
Nekem be van állítva rendszerszintű alapértelmezettnek a profil amit használok, és ennyi. Nem állítódik el.
Néhány build-el korábban volt egy ilyen hiba, hogy fullscreen után azt vettem észre, elvesztette a profilt, mármint nem volt jók a színek, rá kellett nyomnom, hogy töltse be újra. De már régen javították, talán még a changelogban is megtaláltam anno.
Jelenleg jó. -
törölt tag
válasz
#86564352 #81866 üzenetére
(Hasonlóan hiába vettem öt éve Windows Phone Nokiát, ha minden csak Android és iOS. Hiába volt tele jó ötletekkel és funkciókkal a Lumia, amit adott esetben évekkel később az Apple is bemutatott világmegváltó dologként.)
Szívemből szóltál. A belépő Lumia 520-ról léptem feljebb egy 640 XL-re, azzal a nem titkolt reménnyel, hogy lesz egy belevaló MS ökoszisztéma, hasonlóan az Apple világához. Az iOS ugyanis nem tetszik, de az átjárás az eszközök között igen (iPad, iPhone, Mac). Sokunk sajnálatára ebből kihátrált Redmond, pedig lett volna benne fantázia és tábor is mögé. Jó volt látni, hogy más is így volt vele, ezért írtam, de nem szeretnék többet offolni. 😃
-
törölt tag
válasz
janos4646 #81867 üzenetére
Próbáld meg vezérlőpult-energiagazdálkodásnál a Fast Startup (gyorsindítás) funkciót kikapcsolni! Nézd meg úgy. Mert gyanús, hogy írod normál újraindításkor semmi gond. Csak amikor leállítás/bekapcsolás. A Win10 alapból leállításkor hibernálja a rendszer egy részét, nem teljesen tiszta boot van bekapcsoláskor. Lehet ez akadt össze nálad.
-
janos4646
csendes tag
-
törölt tag
válasz
King Unique #81863 üzenetére
A Mint lesz nekik, döntöttem. (idősebb házaspár, böngészni és unokás képeket nézni ennyire használják)
Magamnak már nem tudnám végleg leváltani a Windows-t. Abban egyetértek movax-szal a Linux nem mászik az ember arcába, Win10 meg frissít havi kétszer, évente kétszer telepít, változások... mégis a Win bosszúságokkal együtt lehet élni, Linuxon ha gáz van akkor az nagyon így járás esete. Otthonra és munkára 22-es csapdája mivel nem népszerű nincs rá annyi program, úgy nem tud népszerűvé válni. Játékok nélkül sem.
(Hasonlóan hiába vettem öt éve Windows Phone Nokiát, ha minden csak Android és iOS. Hiába volt tele jó ötletekkel és funkciókkal a Lumia, amit adott esetben évekkel később az Apple is bemutatott világmegváltó dologként.)Adott esetben elég az ingyenes Mint és Ubuntu...ha nincs valamire támogatás az meg szívás. Pl. MX Master 2S egeret nyúzok, a Logitech honlapján a szoftvere csak Win/Mac. Akkor ez már gond. A Windows-nak van gazdája, többen fejlesztenek rá a régi uralmuk okán. Lehet ingyen ajánlani a LibreOffice-t (kicsit 90-es évek érzés a kinézete, sebaj) azért a fizetős éves vagy havi MS Office 365 előfizetés se rossz üzlet: 7 szoftver 5 emberre évi fejenként 6 ezerért, fejenként 1 TB OneDrive tárhellyel backup is megoldva szinkronizál telefonnal és 60 perc Skype is jár. És diákoknak ingyen is van MS Office. Alap feladatokra még amikor Mari néni recepteket ír és gyűjt az ingyenes OneNote és MS vagy Google fiókhoz tartozó ingyenes Word Online és Google Docs is megfelelő.
-
törölt tag
válasz
Jinxb1rd #81861 üzenetére
Szia!
Tavaly cseréltem alaplapot és minden problémától mentesen történt a Microsoft accountos aktiválás. Telepítés, belépés MS fiókkal és ennyi.Látom, más már jelezte, hogy neki nem így történt, remélem, nálad sem lesz semmi nyűg.
Azóta végeztem másnál is ilyet pl. családban és akkor is minden OK volt. Szóval az én tapasztalatom 100% pozitív, viszont nem minden esetben van így, a fórum alapján.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Jövőhéten lecserélem az alaplapomat, AMD-ről Intelesre. Ugyanúgy fel tudom telepíteni majd rá gond nélkül a windows 10-et a fiókos belépéssel vagy valami hercehurcát kell majd végigszenvedjek? Mi ennek jelenleg a menete?
-
-
galocza
aktív tag
válasz
Lalikiraly #81857 üzenetére
ah, köszönöm a gyors választ, megnyugodtam 8)
g -
-
galocza
aktív tag
elnézést urak, van egy hülye kérdésem, ráadásul az idő is sürget, nincs most pár órám kiokosodni.
ősz atyám vett egy laptopot, win10, matrica nincs.
le vagyok maradva s az már nem kell?
s ha így van, és megdeglik a win, honnan lesz nekem kulcsom?
köszi és bocsi,
g -
törölt tag
válasz
Lalikiraly #81853 üzenetére
Jó most említetted azt a fajtát, ma hoz ismerős egy régi laptopot. Mondtam a 10 valószínűleg kizárva, esetleg 7 vagy válasszon Mint, Ubuntu, Endless közül. Jó, hogy írtad akkor hármat mutatok neki pendrive-ról.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
King Unique #81826 üzenetére
Tudom,de mint írtam tesóm(lány) vette,aki nem ért ehhez és gondolom az eladó sem reklámozta,hogy felraktam egy fos torrentes szart rá.
Igaz 50k-t megért.
-
-
válasz
zolee001 #81796 üzenetére
A net bios over tcp/ip engedélyezés sem segített a megosztásban, viszont a probléma megoldódott.
Valamilyen indíttatásból az esti meccs után rápróbáltam, hogy a windows 8.1-es gépen nem a teljes partíciót osztom meg, mint ahogy 1803 előtt is volt, hanem csak egy mappát, így egyből jó lett. Érdekes, hogy úgy miért nem lehet, de ezzel már együtt tudok élni. Mindenesetre köszönöm a segítséget.
Ettől többet szerintem még semmivel sem szenvedtem komputer ügyben. -
janos4646
csendes tag
Üdv.
Vásároltam egy Samsung 860 evo ssd-t és feltelepítettem rá a Windows 10 Pro 64 bites változatát tiszta telepítéssel DVD-ről. Első nap nagyon is gyors volt a rendszer és kifogástalanul működött. Viszont másnap és azóta is időnként, a windows-ba való bejelentkezés után fekete képernyő jelenik meg kb 40 másodpercig (egérmutatója látszik). Után gyors a rendszer, de miért jelenhet meg a fekete képernyő?
Alvó állapotból is hosszas idő után tér csak magához. Mi lehet a probléma?PC-m:
Intel core i5 3570K 4magos 3,4GHz processzor
Nvidia GeeForce GTX 560 videókártya
4 Gb RAM
WD 500 GB HDD
Samsung 860 evo 250 GB SSD (200 GB szabad tárhely) -
CoolMan
MODERÁTOR
Nyugalom Uraim.
-
törölt tag
Az a helyzet, megvan az oka miért nem terjedt el jobban a Linux. Biztos emlékszel a hírre amikor a müncheni önkormányzat átállt, aztán menekültek vissza Windows-Office párosra. (amiben persze politika is van, MS pénzügyi ereje stb. hogy az Office a de facto szabvány) A megszokás nagy úr, próbáltam családban én is nem jött be. Magamnak se, pedig nem létkérdés a játék nekem számítógépen. Mégsem Linuxot használok, hanem itt bosszankodom a Windows miatt.
Egy Hackintosh-t is vagy Google Chromebookot is szívesebben használnék mintezés és ubuntuzás helyett. Ne kérdezd miért, nem tudom, csak.Linuxot én csak live formában használok amikor kell pendrive-ról, nagyon elégedetten.
-
King Unique
titán
Ja, ilyenkor jönnek a "környezetemben" és társai példák, csak az a nagy helyzet, hogy ilyeneket bárki tud mondani, akár ellenpéldaként is. Ha pedig megnézzük évek óta a globális használatai statisztikákat, akkor megint nincs miről beszélni. Nem sznobéria és képmutatás ez a szavaiddal élve, hanem a száraz tények... Az meg a másik, hogy lehet nem feltétlen ebben a topikban kellene nekiállni téríteni, hogy miért is használjuk ilyen-olyan másik OS-t a Windows 10 helyett...
-
movax
őstag
válasz
King Unique #81837 üzenetére
Én azt látom újabban a környezetemben, hogy tök láma userek nagy megelégedéssel élnek boldogan egy-egy korszerű linuxon. Az "általános használat" pedig csak nagyon egzotikus esetekben jelent mást, mint böngészés, zene- és filmlejátszás, szövegszerkesztés és minimális képkezelés. Csak azért mondom, mert ilyenkor mindig azzal szokás jönni windowsos körökben, hogy hát de izé, az 1993-as adóügyi-könyvvizsgálói sufni-szoftver csak windowson működik, tehát a linux menjen a fenébe úgy egészében. Magyarán: jó nagy adag sznobéria és képmutatás van a dolgok mögött.
-
válasz
Doky586 #81838 üzenetére
Az te vagy, de nézzük már az ideális esetet, hogy védelem gyanánt szolgál és a felhasználók többségének segítség, olyat pedig nem szoktak vagy akarnak futtatni, aminél akadályt jelenthet.
Nem beszélve arról, hogy újabban már úgy írják adott illesztéseket és alkalmazásokat, hogy figyelmeztetnek rá, ha nem tudnak úgy futni, bekérik a jelszót és annak birtokában kikapcsolják arra az időre, de aztán automatikusan vissza is zárják!King Unique: Ubuntut használok most (18.04 LTS) és szerencsére már az is tökéletesen működik bekapcsolt Secure Boot mellett is, egyedül akkor kapcsolja ki - jóváhagyás után, jelszót bekérve hozzá -, amikor bejelölöm a telepítés során, hogy külső gyártótól származó illesztőket is telepítsen, de aztán az is automatikusan visszakapcsolja.
-
Doky586
félisten
Rengeteg nem windowsos pendrive tool-t is használok: CloneZilla, SysRescCD, minitool,linux, aomei, stb stb amik nem kompatibilisek vele, és csak szívni lehet miatta. Persze egy hozzá nem értő ember gépén (aki csak windowst használ, telepít) be lehet kapcsolni hogy szándékosan ne is tudjon ilyeneket használni, de én magamat inkább nem szivatom.
-
King Unique
titán
Így van, Windows 10-nél nyilván nem kell erővel kikapcsolni a Secure Boot funkciót, telepíthető és használható annak bekapcsolt állapotában is. Egyes Linuxoknál, meg a Windows 7-nél lehet rá szükség, mert azok nem támogatják rendesen, azoknak nincsen Secure Boot aláírása...
(#81833) movax:
Alapvetően alkalmas igen, csak azért nem mindegy, hogy kinél pontosan mit is takar ez az általános használat... Én konkrétan használom és tetszik is, Windows után az egyik legjobb alternatíva a Linuxok között. Viszont annak is megvan az oka, hogy miért használok otthon Windowst is és nálam miért csak dual-boot megoldás keretében opció a Linux. Az pedig mese, hogy egy tiszta telepítés után annál nem kell semmit beállítani, avagy testre szabni, plusz igény szerint egyéb programokat telepíteni az alapértelmezetteken kívül... Az meg a másik, hogy ennyi erővel egy Windowsnál is az alap telepítésben szintén vannak beépített programok, ott is lehet olyan hétköznapi dolgokat csinálni, mint pl. a böngészés. Viszont pont az a lényeg, hogy nem tart kb. semeddig felrakni rá néhány általános külső programot és máris ugyanott van a user. Az pedig tény, hogy desktopon messze a Windowsnak a legjobb a szoftveres támogatottsága és ott nem nagyon kell alternatívák után vadászni, ellenben bizonyos más rendszerekkel... -
válasz
Doky586 #81835 üzenetére
Letilthatod, de az nem igaz, hogy semmi szükség rá, nagyon is hasznos tud lenni, ne legyen már könnyű dolga firmware szinten érvényesülnie a kártevőknek.
Dell laptopod van?
A javasolt beállításokat írtam le, gyakorlati tapasztalat alapján - konkrétan a laptop gyártója tekintetében -, gondolva a későbbiekre is. -
-
-
movax
őstag
Az a helyzet, hogy általános használatra tökéletesen alkalmas egy Linux Mint, nem kell szívózni a win10-zel. Munkára is, ha nem kell 1997-ben win-re vagy dos-ra írt számlázó programokkal vesződni. Egyszerűen röhej, hogy egy ssd-s gépre kábé 6 perc alatt megy fel tökéletesen beállítva egy Mint, rajta minden szoftverrel, ami szükséges a mindennapi használathoz.
-
almos94
aktív tag
Sziasztok!
Mai napon vettünk a húgomnak egy Dell típusú laptopot, melyen eredetileg Ubuntu Linux van telepítve.
Szeretném majd DVD-ről vagy Pen Drive-ról telepíteni rá a Windows 10-et. Korábban is vásároltunk laptopot, melyen Linux volt és ha jól emlékszem kellett pár beállítást átállítani, hogy a Windows 10-et fel tudjam rá telepíteni. Ebben szeretnék segítséget kérni, milyen beállításokat és hol kell átállítani, hogy fel tudjam telepíteni a Windows 10-et?
Válaszokat előre is köszönöm! -
bacsis
Közösségépítő
válasz
zolee001 #81817 üzenetére
Rohadjon meg, most már megy!
Tehát a megoldás:
Nem elég, hogy a "klasszik" vezérlőpult hálózati kapcsolatoknál a "szokásos dolgokat" beállítjuk amit Vista óta kell, hanem a Win10-es gépház hálózat és internet/ethernet/hálózat menüpont alatt át kellett rakni még arra hogy magán mert ott nyilvános volt..
Köszönöm a javaslatodat, éééés a linket -
King Unique
titán
válasz
FIREBLADE78 #81822 üzenetére
Ha FreeDOS volt rajta gyárilag, vagy legalábbis olyan kivitelben lett megvéve, akkor a Windows 10 Pro nyilván utólag lett rárakva. Ráadásul, olcsó, bazári módon, termékkulcs nélkül és nem véletlenül ugatott az aktiválás miatt a rendszer...
Amúgy vannak Windows 10-zel előtelepített laptopok már az olcsóbb, akár a százezres kategóriában is, szóval manapság nem nagy szám ilyet venni. Ha valaki a Windows árán akar spórolni, avagy eleve másik OS-t akar használni, akkor lehet opció egy olyan, amin FreeDOS, vagy Linux van. De mondjuk a többség úgyis Windowszal használja, szóval elvileg adja magát azzal előtelepítve megvenni.
-
törölt tag
válasz
FIREBLADE78 #81824 üzenetére
Nem gond az, mi is családban vettünk már üres laptopot aztán utólag kulcsot, mert úgy érte meg. Konkrétan Windowsos HDD laptop vagy üres SSD laptop, nem volt kérdés.
Nem értem a 100-150 ezer kategóriában az átlagnak szánt 1 TB HDD gépeket, az életben nem kell nekik annyi tárhely facebookozni, szövegszerkesztőzni viszont HDD helyett egy 120-as SSD tárhelyben ugyanúgy elég és óriásit dob a használaton. -
Cs1csó
titán
válasz
FIREBLADE78 #81822 üzenetére
FreeDOS : azt jelenti hogy oprendszer nélküli úgyhogy tehetsz rá Linuxot vagy Windows-t is. Ez azért jó megoldás mert valamennyivel olcsóbb mint ha lenne rajta egy windows( ez a hátránya is mert akkor venni kell egy licencet), és ez a gép amúgy is alapvetően mobilitásra lett kitalálva tehát ha teszel rá Linuxot akkor is lehet rajta böngészni, filmet nézni, zenét hallgatni a LibreOffice programmal dokumentumokat szerkeszteni.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
King Unique #81657 üzenetére
asus e202s,meg is nézem mivel jött. Tuti home.
Operációs rendszer: freeDOSammi
-
Üdv.
Valami miatt nem tudom a merevlemezek kikapcsolását "soha"-ra állítani, valamelyik frissítés óta.
Ez azért gáz, mert kikapcsolásnál csipog egyet, majd felpörgeti a lemezeket, 2x annyi ideig tart a kikapcsolás.
Van erre valami megoldás?
Köszi. -
zolee001
őstag
-
Kékes525
félisten
válasz
Sub-ZeRo #81810 üzenetére
Köszi, ez jó ötlet, az Intelt mindenképpen tiltani fogom, mert az biztos, hogy nem használom. Nekem még audio-gd nfb-11 DAC -om is van, azt Sennheiser HD 650-vel használom (most nem volt bekapcsolva, azért nem látni), az alaplapit pedig a Sennheiser RS-192-vel. Amúgy az enyém most ilyen:
Az SFC /Scannow nem talált semmi hibát.
-
-
-
zolee001
őstag
válasz
zakoss #81807 üzenetére
Üdv
Vállalati környezet akkor feltételezem van valami domain is.
Eddig nem a serveren tárolodtak a user profilok mert most nagyban megkönnyitené az átállást,windows 7 gép ki windows 10 zen bejelentkezik a user és "kb' kész.
Programok telepitését pedig group policyval érdemes 1 kattal az összes gépre.
Uj funkcio az AutoPilot a W10 ben,nézz utána mert igen hasznos tud lenni -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Kékes525 #81809 üzenetére
CMD - > Rendszergazdaként futtatás -> SFC /Scannow parancs kiadása.
Ha nem javít hibát, akkor audió driver csere.Mivel neked minden aktív Lásd digi kimenet, intel, hd audio, el kellene dönteni, melyiket használod.
Mert az hogy az a driver, még akadthat össze egyik a másikkal.
Nem tudom te hogy használod a gépet de nálam így néz ki a dolog.Én aXonarról hallgatom a zenét a többi meg tiltva van, mert nem kell.
Ha te csak a digi kimenetet használod, le kell a többit tiltani, kivéve talán a hangszórókat hozzá. Alaplapit nem tudom, mert kb 12 éve nem használtam mert 0-át ér.
Ha a HD audiót használod akkor a többit tiltani kell és ott is a kivétel a hangszóró hozzá.
És így tovább. Esetleg egy újabb drivert nézi kellene hozzá, lehet van újabb is.
-
Kékes525
félisten
A Megbízhatósági előzmények (Reliability history) alapján a legtöbb hibát ez okozza, sokszor kék halállal (BSoD):
A hibát okozó alkalmazás neve: AUDIODG.EXE, verzió: 10.0.17134.112, időbélyeg: 0xecd85e98
A hibát okozó modul neve: unknown, verzió: 0.0.0.0, időbélyeg: 0x00000000
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x0000000000000000
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x11cc
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d409d47ef1c099
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\WINDOWS\system32\AUDIODG.EXE
A hibát okozó modul elérési útja: unknown
Jelentés azonosítója: f274649a-307f-450b-a899-d2458481829a
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:Az AUDIODG.EXE fájl verzió infója: [kép]
Ezek az audio driverek vannak feltéve: [kép]
Hogyan javíthatnám a hibát?
-
zakoss
tag
Sziasztok,
[Windows 10 - vállalati környezetben]
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek tapasztalata már Windows 10-el vállalati környezetben. A desktop usereknél való bevezetésnél Windows 7 helyett.
Nemsokára bevezetésre kerül, illetve az új laposokat már csak Win 10-el fogjuk telepíteni. Bukkantak-e elő összeférhetetlenségi problémák, van-e valakinek tapasztalata ilyennel.
Továbbá működik-e a korábbi Win 7-nél ismert "Windows áttelepítő" alkalmazás az új rendszeren. Van-e valamilyen hasznos tudnivaló, amivel majd szembe kell nézni az új rendszernél.Előre is köszi.
-
válasz
King Unique #81788 üzenetére
A digit licenset átvittem volna ms fiókkal, de serverhibával kidobott, jeleztem is feléjük...
-
válasz
King Unique #81788 üzenetére
Nos, hivatalosan a ráírás szerint OEM, de kérték a kódot, bediktáltam, aztán a Windowsba a futtatásba bekellett írni valamit amit nem jegyeztem meg, ott előjött egy program és kaptam egy 9 szer 6 számból álló sort. Azt bediktáltam, aztán egy új számsort visszadiktált a csajszi. Így már aktív is volt a 8.1-em. Megnézték ezen az egy gépen van rajta, tehát csak én használom. Továbbá valóban hivatalosan csak a 8.1 en lehetne aktív, de szépen felfrissítettem Win10 re, Aztán újrahúztam a Win10 et full és nagyon szépen aktiválva van
Mondtam én, hogy rendesek. Amúgy őket nem izgatja, hogy OEM vagy akármi, ott a kód látja, hogy hivatalos ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest