Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Döglött Róka
veterán
-
SP4C3
veterán
válasz R̲e̲m̲ #81049 üzenetére
.net service-nek nem kell futnia, az valami ms féle bullshit, ha letiltod, akkor is mennek a .net-es hulladékware-ek, esetleg 3.5-öst dobd fel, hátha.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Döglött Róka
veterán
válasz R̲e̲m̲ #81046 üzenetére
Application logban keress application 1000 eventeket, akkortajt amikor probalsz inditani. Magatol nem omlik ossze a .net szoval kell hogy legyen hibauzenet. A p1 p2 p3 resz lesz az erdekes.
Ha van ilyen masold ide. Megnezzuk a hibakodot.
Szolgaltatasokat ne kapcsolj ki csak artasz vele.
SP4C3: kerlek, ha nem tudod mirol van szo akkor ne trollkodj.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Cs1csó
félisten
válasz R̲e̲m̲ #81188 üzenetére
A gépház - Frissítés és biztonság - Helyreállítás - Gép alaphelyzetbe állítása, erre gondolsz? Igazság szerint ha nincs kéznél egy pendrive rajta egy Windows telepítő akkor jól jön, mivel pendrive-ról reinstallálni a rendszert gyorsabb.
Már egyszer csináltam és jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz R̲e̲m̲ #81205 üzenetére
Mármint ebből a 4 GB-ból valamennyi a VGA-é? a rendszer így tudja kezelni? Úgy tudtam ekkor sem tudja hiszen nem az a lényeg hogy kié a memórai VGA vagy sima RAM a lényeg a MEMÓRIA maga és ha több van 3,5 GB-nál akkor azt már nem látja.
Mondjuk 3GB ram és egy 1GB-os dedikált memóriás vidikari esetén mi a helyzet 32 biten?
-
Cs1csó
félisten
válasz R̲e̲m̲ #81208 üzenetére
Passz, nem tudom de a fenti hozzászólásból Doky586 az jön le hogy ha - MINDEN A GÉPBEN LÉVŐ MEMÓRIÁT BELESZÁMOLVA 3,5 GB-on felül vagy akkor inkább 64 bites rendszert nekem ez jön le a képekből is amit linkelt.
SŐT gondolom az is számít hogy milyenek a modulok. Lehet ha nincs vidikari de van mondjuk 2x2GB RAM akkor egy 32 bites rendszer ebből csak 2GB-ot azaz csak az egyik memóriamodult fogja látni.
Vagy ha van 4x1GB akkor a 32 bites rendszer csak 3GB-ot fog látni.
De szerintem a lényeg IDŐT KELL RÁ ÁLDOZNI és végig próbálni: windows 10, windows 7, esetleg linux - talán tényleg ez lenne a legjobb ha nincs igény spéci windows-os programok használatára. Egy:
- filmézős, zenehallgatós, böngészős, filmletöltős gépre bőven jó a linux. -
-
Geth
veterán
válasz R̲e̲m̲ #82312 üzenetére
Be lehet állítani, csak nem magában a Windows Setupban.
Telepítőről bootolás előtt EFI-ben/BIOS-ban előre kell sorolni a leendő új disket a boot sorrendnél.
Majd bebootolni (pl. boot override menüvel) a telepítőbe, és az aktuálisan első helyre soroltra fogja rakni a szükséges partíciókat.
Most megnéztem (BIOS-os) VM-en is, úgy, hogy a már meglévő rendszert is rádugva hagytam (disk0), majd rádugtam egy új hdd-t (disk1), előre soroltam az újat, tehát hdd sorrend: disk1,disk0.
Frankón létrehozta a partíciókat a disk1-en, telepítés után akár le is húzhattam a disk0-t.
Nekem ez a módszer eddig minden gépen működött, nem is értettem soha, hogy magához a telepítéshez miért kellene a gépbe nyúlkálnom -
kory24
őstag
válasz R̲e̲m̲ #82312 üzenetére
Be lehet....
Csak oda kell figyelni.Nekem van 3 hdd (régebben 4) a gépben és mégis mindig sikerül.
És persze soha nem húzok le semmit.
Csak telepítőben jobban oda kell figyelni melyik lemezzel dolgozol.Annyi, hogy elején egyéni-re kell menni és a célszerű kivánt meghajtón törölni minden partíciót majd létrehozni újat, ekkor rákérdez, hogy emellett létrehozhat-ja e magának a többi szükséges partíciót.
Ha úgy telepíted a cél meghajtóra, hogy azon már van egy partició szabad hely nélkül, akkor nem tud ezen létrehozni magának ha elötte nem törlöd, így ott hozza létre ahol tudja ha a többi meghajtón talál particionálatlan területet. -
King Unique
titán
válasz R̲e̲m̲ #82308 üzenetére
Persze, hogy a "régi lemezről indítja a rendszert", ha már az előző telepítés és a mostani is el lett cseszve ilyen szempontból... Volt már arról szó ebben a topikban, hogy ilyenkor lehetőség szerint célszerű teljesen törölni a célmeghajtót, vagy legalábbis azt a területet rajta, ahová a Windows lesz telepítve. Majd a létrejött szabad területen az "Új" opcióra kattintva létrehozni a rendszer számára fenntartott partíciókat. Mutatja a telepítő ilyenkor, hogy mit és hova hozott létre. Tehát még a tényleges telepítés megkezdése és egyben a tovább opció használata előtt le lehet csekkolni, hogy minden a megfelelő helyre került-e, nem összevissza nyomogatni és utólag rácsodálkozni...
Ha nagyon muszáj, akkor szükség esetén akár utólag is lehet hozni manuálisan a rendszer számára fenntartott kisebb partíciókat. Ehhez UEFI módban történő telepítésnél használható pl. ezen leírás, vagy akár egy egyszerűbb módszer (+ infó). Viszont ezeknél is nyilván az az ideális eset, ha már rajta volt a partíció a lemezen, csak sérült a rendszerindítás és emiatt kell törölni, újból létrehozni ott, újraformázni stb. Másik megoldás pedig a már javasolt újratelepítés az adatok lementése után.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz R̲e̲m̲ #82325 üzenetére
Hát márpedig elcseszted, mert le merném fogadni, hogy csak a next-next-finish módszerrel csináltad és meg sem nézted, hogy mi hova kerül... Ha nincsen másik fizikai meghajtó, akkor persze nem gond ez, de több csatlakoztatott meghajtónál már bele lehet futni pl. a mostani esetbe. Ezért is szoktak javasolni ilyenkor azok ideiglenes leválasztását, vagy a BIOS-ban történő letiltását. Vagy azt, ami az előbb világosan szemléltetve volt. Vagyis, hogy felkínál a telepítő manuális opciót is, aminél egyértelműbben beállítható, hogy mi és hova kerüljön. A szükséges partíciókat pedig ilyenkor 1 lemezen szokta létrehozni, nem pakolja mindegyiket egyenként máshova. Az meg a másik, hogy pont az a lényeg, hogy még a telepítés megkezdése előtt lecsekkolható, hogy minden OK-e. Ami ezek szerint nálad szintén elmaradt és az sem tűnt fel, hogy már ott van a másik lemezen korábbról pl. egy ESP...
Egyébként meg le volt írva az előző válaszban, hogy utólag esetleg hogyan lehetne korrigálni, vagy többen is javasolták eleve újratelepíteni az egész rendszert immáron megfelelően, aztán kész. A "többi" már teljesen felesleges, pláne utólag...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz R̲e̲m̲ #82328 üzenetére
Az előbb már szemléltetve volt képekkel, hogy hogyan... Pontos elérési út alatt nem világos milyen megoldást akarsz, de a telepítő grafikus felületén csak a célmeghajtó jelölhető ki és ott hozhatók létre vele manuálisan a rendszer számára fenntartott partíciók. Viszont pont az a lényeg, hogy ha a megfelelő lemezen particionálatlan terület van kijelölve, akkor ilyenkor normál esetben ott hozza létre őket, nem még másik 3 lemezen külön.
Kaptál érdemi válaszokat tőlem és másoktól egyaránt. Az, hogy nem akaródzik utólag beismerni, hogy nem figyeltél oda rendesen, attól még nem kellene itt személyeskedni és zöldségeket írogatni, pláne hogy mi tettünk neked szívességet és nem fordítva... Ez a mások hozzászólásának érdemi jellegét firtatni meg pont ezért röhejes, mert ha annyira jól, avagy jobban megy és mindent tudsz, akkor nagyon nem világos, hogy mégis minek jöttél ide segítséget érni...
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz R̲e̲m̲ #82328 üzenetére
Windows PE vagy Windows RE moddban bebootolsz
cmd
diskpart
list disk
select disk (amelyikre a boot particiot akarod)
list vol (fat32 és adj neki egy betüjelet)
sel vol < volume száma>
assign letter=<drive letter>:
exitJavitás:
cd /d <telepitö betüjele>:\EFI\Microsoft\Boot\
bootrec /FixBoot -
King Unique
titán
válasz R̲e̲m̲ #123783 üzenetére
Pedig vannak külön Windows Server topikok is. Technikailag amúgy megoldható az upgrade, de hogy működik-e a leírt módon ingyen, azt passzolom.
-
zolee001
őstag
válasz R̲e̲m̲ #123783 üzenetére
1000 dolláros szoftver,az in-place upgrade is csak alapos utánaolvasás mellett ajánlott,mindenképpen uj kulcs kell de a licenc is alaposan átalakult
2012 processor szám alapján számolja a licenceket,2016 tól mag szám alapján
2mag=1 db server licenc ,4 magos processor=2 db server licenc ,vagyis 2x1000usd
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Crypto Trade
- Projektor topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest