Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Krystal_s

addikt

válasz tordaitibi #157567 üzenetére

Nem törölhetetlen...
    Én a Photos/Fényképek appot nem emlékszem, hogy töröltem volna, de nincs is ilyen a rendszeren (eredeti Win 10 Pro). Sosem használtam, ahogy Filmek+TV-t sem, de ezeket nem szoktam törölni, mert pár MB és ezek a Win alap képnézegetője és videólejátszója. Skype sincs és nem is volt. Friss telepítéskor volt pár cseles App ikon a Start menüben, amik valójában nem is voltak telepítve, csak a telepítőt indították volna el, ha ráklikkeltem volna pl Insta, Messenger, MS 365 meg ilyen ajánlott appok, de az ilyeneket töröltem.
    Ennek ellenre az általad említett mappában nekem is vannak Photos és Skype mappák, de csak ennyi és a méretük sem akkora, mint nálad. Bár a Skype mappa nem tudom miért 355 MB nálam is, mintha telepítve lenne (?), mert a telepítője csak 90 MB.

A WindowsApps mappa a Microsoft Store-ból származó alkalmazások telepítési helye. Eltávolításuk után is előfordulhat, hogy a rendszer bizonyos fájlokat megőriz a későbbi visszaállítás vagy frissítések céljából. Nálad automatán vannak az App frissítések?
    Frissítések során a régi verziók fájljai nem mindig törlődnek automatikusan, ami a mappa méretének növekedéséhez vezethet.
    Egyes alkalmazások gyorsítótár fájlokat hoznak létre a teljesítmény javítása érdekében, amelyek idővel jelentős méretet érhetnek el.
    Törlés után megmaradtak pl a beállításokhoz tartozó fájlok is, vagy háttérszolgáltatásokhoz szükséges elemek.

A Win a kezdetektől soha nem volt képes a programok teljes, nyomtalan eltávolítására. Ritka kivétel. Ebben a programok fejlesztői is hibásak és a rendszer is.
    Ezen ilyen topikban nem érdemes mérgelődni mint láthatod, mert a többség hamarabb fogja azt írni kit érdekel azért van az SSD (nem drága, mi van nincs pénzed nagyobbra? stb), vegyél nagyobbat és kész és véletlenül sem fognak agyalni a miérteken, vagy megkérdőjelezni a Win működését, mert hát azt "profik" fejlesztik. Évek óta sikeres frissítésekkel csakis a user érdekében. 😅🥴 Sőt, ha a rendszer azt írná ki nekik, hogy csak úgy alapon holnaptól erősebb gépet akar magának, akkor sokan már futnának is venni egy másik gépet nem foglalkozva azzal, hogy valóban szükséges-e. Pl. Win11 is hasonló...

De a lényeg, hogy lehet törölni a mappa tartalmát (vagy akár az egész mappát), de alapból védett. Megnyitni sem engedi a Win intéző. Saját tulajdonba kell venni és jogokat adni a törléshez... Nagyon sok leírás és videó van róla pl egy:
    How to delete the WindowsApp folder on Windows 10

Új hozzászólás Aktív témák