- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- PICO PSU kérdések
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
őstag
válasz
tordaitibi #157560 üzenetére
"C:\Program Files\WindowsApps\..."
Live Linux alatt nem próbáltam, de a Gépház... Helyreállítás... Speciális rendszerindítás... Speciális... Parancssorból tuti biztosan tudod törölni. Ha nem akarsz bíbelődni az RD /S /Q path paranccsal, akkor a parancssorból el tudsz indítani például egy TotalCMD Portable alkalmazást is, és akkor könnyebb navigálni és kiválasztani. -
King Unique
titán
válasz
Tehát akkor jól sejtettem, eleve alul lett méretezve a rendszerpartíció, a 30-40 GB vicc, az 50-60 már inkább reálisabb, de az utóbbi is kevés lehet ha meghaladják azt a felhasználói szokások...
Normál esetben nem "hízik" csak úgy duplájára / triplájára a rendszer. Vagy max. azoknál, akik összevissza telepítenek mindenféle programot, soha nem használják a lemezkarbantartót /tárterületsegédet, ahol egyébként az utóbbi működése eleve automatizálható.
Az nem újdonság, hogy egyes Win32 és UWP appok normál eltávolítása után maradhat "szemét", de ugye annak is lehet oka, amit pl. leírtak a #157562-ben.
A "fullos" törléshez nem véletlenül szoktak kiadni egyes programokhoz spéci uninstaller tool eszközöket, meg készültek Geek, Revo és társaik 3rd party uninstaller programok, amikben már szokott lenni külön Windows Apps eltávolítási opció is a built-in UWP appokhoz.
De itt ha a Photos, Skype, stb. beépített UWP appok eltávolításától várja a felhasználó a csodát, a nagy szabad területet, akkor ott eleve gondok vannak (vannak is a helytelenül megválasztott partícióméret miatt), lehet először inkább a már linkelt hozzászólásokban (#134534, #149199) lévő egyéb módszereket kellene próbálgatni.
-
válasz
Ezek Windows(MS) Store alkalmazások. HiBit Portable vagy Revo Portable Unistaller-l eltávolíthatóak (csak ésszel, hogy mit gyomlálsz ki, ne hogy vérszemet kapjál
)
DevHome | GetHelp (W11 alatt készültek, W10 alatt lehet másképp "néznek" ki) -
Geth
veterán
válasz
Lehet provisioned appx csomagok, azaz a rendszer ebből tudja új felhasználónak előtelepíteni a gyári app-okat. Azok DISM-mel törölhetőek. Manuálisan biztos nem törölgetnék bele...
-
Cs1csó
titán
válasz
Nekem is elhízott már több mint egy éves a telepítésem (aki ismer az tudja, hogy ez nálam rekord mert anno 2-3 havonta gyalultam) de a kezdeti 80GB szabad helyen ma már 67GB. Kicsit zavaró, én sem tudom mit kéne gyalulni.
A probléma inkább "esztétikai" mert van egy 120GB-os SSD-m ami csak a rendszernek van fenntartva tehát nem gond amúgy sem lenne rajta más de akkor is bántja a szemem, hogy minek hízik ennyire.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest